Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Kazachstán – Francie

0:2

konec (0:2)

28.03.2021, 15:00 • Astana Arena • Skupina D • David Suchý

Tipsport: 32.0 12.7 1.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Francie, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Hostující celek měl i ve druhém dějství výrazně navrch, avšak potřetí se mu nepovedlo vyzrát na brankáře Mokina. Ten dokonce zlikvidoval pokutový kop, který zahrával talentovaný Kylian Mbappé. Kazachstán toho v tomto duelu zrovna moc nepředvedl, směrem dopředu byl bezradný a za celé utkání si nakonec nepřipsal ani jednu vyloženou šanci, což na body stačit nemohlo. (16:49:47)
Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 2:1. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 12:16.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ve vzdušném souboji poté kraloval hostující Lenglet, který na jistotu vyprodukoval zpětnou nahrávku na Llorise, jenž nepovedeně odkopával do křídla.

90+1

Francie má v závěru zápasu míč na svých kopačkách a drží se tak daleko od svého pokutového území.

90

Nastavují se čtyři minuty.

90

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Kingsley Coman.

89

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Vladislav Vasiljev, přichází Elkhan Astanov.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce zápasu tak nezbývá zrovna moc času, avšak musíme počítat s nastavením.

88

Žlutou kartu dostává Ousmane Dembèlé (Francie).

87

Poté jsme sledovali pas na levou stranu, kde se nacházel Digne. Tomu se nepovedlo udržet míč na hrací ploše a brankář Mokin bude moci odkopávat.

85

Z vlastní obranné poloviny mohl rozehrávat volný kop domácí Alip, který to nakonec zkoušel nákopem na druhou stranu, který si pohlídal Lloris.

84

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Azat Nurgalijev, přichází Ramazan Karimov.
Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Ruslan Valjullin, přichází Maxim Samorodov.

83

Francie se s míčem dokázala usadit na útočné polovině, kde se do kombinace zapojil také vedle postavený Lemar, jenž nakonec přihrával na Duboise.

82

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Tanguy Ndombèlé, přichází Moussa Sissoko.

81

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Francouzi stále vedou o dvě branky, domácí celek se navíc nedostává ani k šestnáctce.

80

O sobě dal vědět také střídající Rabiot, který si s míčem seběhl až do střelecké pozice, jenomže zakončení nakonec poslal přímo do rukavic brankáře.

79

O rozehrávku volného kopu se nakonec postaral Alip, kterému se velice přesně povedlo přenést hru na volného Jerlanova, jenž odkopával směrem kupředu.

77

Do protiútoku se poté pokoušel přejít domácí Nurgalijev, který byl ovšem zastaven nedovoleným způsobem a jeho celek má k dispozici standardku.

75

75. Neproměněná penalta Mbappého.

75

K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil sám faulovaný, tedy Mbappé, který to zkoušel k tyči, kam se ale vrhl také brankář Mokin.

74

74. Penaltový zákrok.

74

Je tu penalta pro Francii!

73

Posléze jsme sledovali rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Dembélé si ovšem vyzkouší další rozehrávku rohu.

72

A posléze se do šance dostal také Mbappé, který se pro změnu pokoušel zakončit pod břevno branky, avšak tam znovu číhal brankář Mokin.

71

Duboisovi se pohotovým centrem povedlo najít naprosto volného Dembélého, s jehož prudkou hlavičkou si domácí brankář dokázal poradit.

70

Mokin si rozehrávku pořádně zkomplikoval, přesto se mu povedlo rozehrát do volného prostoru, kde se ale nacházel pouze obránce Dubois.

69

Poté to při zakončení pravou nohou zkoušel na domácí branku obránce Lenglet, který ovšem zakončoval výrazně vedle a bude se odkopávat.

68

Lengletovi se povedlo vyvézt míč ke středovému kruhu, kde se mu navíc nabídl také Mbappé. Druhý jmenovaný následně přenášel hru k autové lajně.

67

Daleko k míči měl poté Ben Yedder, který tak o něj v souboji s protihráčem přišel. Alipovi se dalekonosný pas na Tungyšbajeva ale vůbec nepovedl.

66

Francie se následně jednoduchým způsobem dostala na útočnou polovinu, kde ovšem přišla o míč, avšak daleko se s ním nedostal Tagybergen.

65

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Serikžan Mužikov, přichází Jan Vorogovskij.
Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Maxim Fedin, přichází Jerkebulan Tungyšbajev.

63

A poté se do zakončení dostal také druhý ze stoperů, a sice Zouma, který ovšem z blízkosti nevyzrál na brankáře Mokina, kterému se povedlo míč vyrazit.

62

Lemar se postaral o provedení rohového kopu z pravé strany, který se mu povedlo poslat přesně na hlavu Lengleta, jenž ovšem hlavičkoval doprostřed.

61

Je za námi hodina hry, která nám zatím nabídla dvě branky. Francie je ve druhém dějství aktivnější a soupeře skoro nepouští na vlastní polovinu.

60

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Adrien Rabiot.

59

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Kylian Mbappé.
Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Wissam Ben Yedder.

59

K avizované rozehrávce se nakonec postavil Martial, jehož rána pravou nohou směřovala pouze do míst, kde se nacházel také brankář Mokin.

59

Kousek za pokutovým územím skončil na zemi hostující Lemar, který svému celku zajistil standardní situaci z velice zajímavé vzdálenosti od branky.

58

Martial pracoval s míčem kousek za pokutovým územím, jenomže pouze narazil do protihráče. Alip to poté vyřešil odkopem na obsazeného Nurgalijeva.

57

Do kombinace se navíc zapojil také Mužikov, který při snaze o nahrávku trefil pouze napadajícího protihráče, od kterého se míč odrazil do zámezí.

56

U postranní lajny si o nahrávku řekl domácí Bystrov, který se ovšem dostal do problémů a před Martialem raději vyprodukoval zpětnou nahrávku.

55

Pogba to poté zkoušel nahrávkou do běhu právě na Martiala, který měl k míči hodně daleko a pokračovat se bude rozehrávkou od domácí branky.

54

Martial je zpět na hrací ploše a Francie je tak v jedenácti. Hostující celek mezitím rozjel kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojil také Ndombélé.

53

Martial nakonec musel za postranní lajnu, jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě, což se ovšem zanedlouho opět změní k normálu.

52

Před malým momentem skončil v bolestech na zemi hostující Martial, ke kterému dokonce vyrazil také lékařský personál a chvíli se tak hrát nebude.

51

Kazachstán se znovu s míčem dostal k hranici pokutového území, kde se ovšem nacházel Zouma, kterému se povedlo založit rychlou protiakci.

50

Poprvé se ve druhém dějství postavil k rozehrávce hostující brankář Lloris, který před malým momentem nemusel reagovat na zakončení Vassiljeva.

49

Na pravém křídle si následně řekl o nahrávku právě Griezmann. Po jeho nahrávce byl na zem povalen Dembélé, nedovoleně si totiž počínal Jerlanov.

48

Hned v úvodu druhého poločasu to Digne zkoušel nahrávkou směrem na Griezmanna, kterému se povedlo narazit na vedle stojícího Pogbu.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec dvě branky, přičemž se o oba zásahy postaral hostující celek Francie sice měla v prvním dějství častěji míč na svých kopačkách, jenomže do šancí se moc často nedostávala. Kazachstán předvedl hodně bojovný výkon, proti favorizovanému soupeři se snažil hrát ofenzivně, což přineslo hned dvě inkasované branky, přičemž ta druhá dokonce byla vlastní.

45

První poločas skončil.

44

44. Serhij MALYJ - 0:2

44

Francie právě vstřelila branku!
Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka! Nejprve před Martialem odvracel Malyj, nicméně následoval rohový kop pro Francii. Griezmann poslal centr do souboje, nicméně jako poslední se dotkl míče domácí SERGIJ MALYJ, který zamířil mimo dosah svého brankáře.

44

V pokutovém území se ve vzduchu povedlo zakročit domácímu Alipovi, který tak vyhrál ve vzdušném souboji, avšak našel pouze kopačku protihráče.

42

Na útočnou polovinu se s míčem podíval také obránce Lenglet, kterému se v tandemu povedlo najít Lemara, kterého ale zezadu fauloval Tagybergen.

40

Dubois poměrně dlouho váhal, co s míčem, nakonec ho nahrál na vlastní obrannou polovinu, odkud to pasem na Dembélého zkoušel zadák Zouma.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

37

Kazachstán se díky jednoduché kombinaci sice dostal na druhou stranu, avšak tam došlo ke ztrátě míče, avšak Martial při protiútoku trefil pouze soupeře.

36

Po delší době se s k míči dostal také hostující brankář Lloris, který to zkoušel odkopem na útočnou polovinu, kde se mu povedlo oslovit Ndombélého.

35

Do útočného manévru se před malým momentem zapojil také Dubois, po jehož nahrávce přenášel hru Griezmann, avšak nepřesně nahrával Pogba.

33

Po odkopu od domácí branky se do vzdušného souboje dostával záložník Pogba, kterému se nakonec povedlo hlavou sklepnout do tandemu na Lemara.

31

Je za námi třetina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky, o kterou se ve dvacáté minutě dokázal postarat hostující útočník Ousmane Dembélé.

30

Za hostující obranu si poté zkoušel seběhnout Griezmann, který přesto na kolmici nedosáhl a míč tak zaplul pouze do rukavic brankáře Mokina.

29

O nahrávku si řekl také zatím nenápadně hrající Lemar, kterému se z jedničky povedlo roztáhnout hru k autové lajně, kde se nacházel Dubois.

28

Fedin se pokoušel po pravém křídle dostat přes protihráče, jenomže narazil na početnou přesilu protihráčů, přesto se mu povedlo zpětně nahrát za sebe.

27

Hráči ve žlutých dresech se s míčem znovu dostali na útočnou polovinu, kde nahrávku ovšem blokoval Ndombélé, od kterého šel míč do zámezí.

26

Kazachstán se poté kombinační hrou dokázal s míčem dostat do volného prostoru, kde se nacházel také Bystrov, který zadovkou hledal Mužikova.

25

K míči se dostal také domácí brankář Mokin, který musel před napadajícím protihráčem odkopávat na druhou stranu, avšak míč se snesl pouze do zámezí.

24

Následně jsme sledovali další autové vhazování, znovu z levé strany. Domácí zadák Valjullin nakonec hledal Tagybergena, který ihned přenášel hru.

23

Francie se znovu s míčem usadila na polovině soupeře, kde rozjela kombinaci, při které Pogba zpětnou nahrávkou našel naprosto volného Lengleta.

21

Kazachstán tak bude muset zabrat, před malým momentem inkasoval první branku, přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě dostatek času.

20

20. Ousmane DEMBÈLÉ - 0:1

20

Francie právě vstřelila branku!
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli zas tak dlouho čekat! Hostující celek se postupnou kombinací dostal na druhou stranu, kde se s míčem dokázal uvolnit Martial, jenž poté v tandemu dokázal najít OUSMANA DEMBÉLÉHO, jehož rána pravou nohou směřovala mimo dosah Mokina.

19

Ten to nakonec zkoušel nabídkou na Tagybergena, který se ovšem po souboji s protihráčem skácel k zemi, o což se postaral hostující zadák Dubois.

18

Míč se poté snesl pouze ven z hrací plochy, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro domácí celek, ke kterému se tak postavil zadák Valjullin.

17

Standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného a na útočnou polovinu se tak pokoušel dostat Vassiljev, který ovšem rychle narazil.

16

Posléze jsme sledovali hodně agresivní zákrok domácího obránce Jerlanova, který poslal k zemi Griezmann a Francie tak bude zahrávat standardku.

15

Francie rozjela další kombinaci na polovině soupeře, kde se do ní zapojil také obránce Digne, který se snažil akci zrychlit nahrávkou na Martiala.

14

Hostující celek se nyní probojoval s míčem až do pokutového území, kde ovšem narazil na připravenou obranu, jenž odkopávala míč do bezpečí.

13

Francouzi poté mohli rozehrávat z vlastní poloviny, načež jsme sledovali vysoký nákop na levou stranu hrací plochy, kde se nacházel Martial.

12

Poměrně jednoduchým způsobem se dostal s míčem na opačnou polovinu Digne, kterému se ke spolupráci nabídl vedle postavený Ndombélé.

11

Od své branky poté mohl rozehrávat brankář Mokin, který to nakonec zkoušel po zemi nakrátko na Maliho, jenž odkopával na opačnou polovinu.

10

Na opačné polovině se Dembélému povedlo za pokutovým územím najít naprosto volného Griezmanna, jehož zakončení trefilo pouze protihráče.

9

Posléze si ve vzdušném souboji pomohl nedovoleným způsobem Pogba. Kazachstán tak mohl zahrávat standardní situaci, která skončila u Llorise.

8

Lenglet poté vyprodukoval zpětnou nahrávku na Llorise, který se dostal do problémů. I tak se mu povedlo před napadajícím Fedinem odkopnout míč.

7

Za volným míčem se jako první dostal hostující Dubois, který se tak postaral o provedení autového vhazování z pravé strany, jenž směřovalo na Lemara.

6

Na druhé straně si Martial chtěl kousek od pokutového území vyměnit míč s Lemarem, avšak zpětnou nahrávku dokázal přečíst jeden z protihráčů.

5

Na levém křídle poté operoval s míčem domácí Valjullin, který si nevěřil na výpad proti protihráči, místo toho vyprodukoval zadovku na Vassiljeva.

4

Následoval odkop na hostující polovinu, kde ovšem ve vzdušném souboji kraloval právě Lenglet, kterému se povedlo nahrát do tandemu na Ndombélého.

3

Před malým momentem jsme sledovali ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel domácí Fedin a o rozehrávku volného kopu se postaral Lenglet.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kazachstán: Mokin – Bystrov, Jerlanov, Malyj, Alip, Valjullin – Mužikov, Tagybergen, Vorogovskij, Nurgalijev (C) – Fedin.
Náhradníci: Pokatilov, Sejsen – Astanov, Bejsebekov, Karimov, Maročkin, Orazov, Usenov, Tungyšbajev, Samorodov, Dosmagambetov, Vasiljev.

Francie: Lloris (C) – Dubois, K. Zouma, Lenglet, Digne – P. Pogba, Ndombèlé – Lemar, Griezmann, Martial – O. Dembèlé.
Náhradníci: Maignan, Mandanda – Ben Yedder, Giroud, Mbappé, Varane, Moussa Sissoko, Rabiot, Pavard, F. Mendy, Lucas Hernández, Coman..
Kazachstán

Na opačné straně stojí reprezentace Kazachstánu, která se bude pokoušet o zázrak v podobě bodového zisku. Kazachstán na první kvalifikační zápas čeká, což by mohla být menší nevýhoda. Poslední soutěžní zápas tak přišel v polovině listopadu, kdy Kazachstán nastoupil v rámci Ligy národů proti Litvě, která si ovšem dokázala odvést vítězství poměrem 2:1. Kazachstán se v této skupině nakonec umístil na poslední pozici, přičemž se mu během šesti zápasů povedlo nasbírat čtyři body, které udělal díky jedné výhře a jedné remíze.
Francie

Reprezentace Francie půjde do tohoto zápasu v roli obrovského favorita a pochopitelně nic jiného než vítězství si zkrátka nepřipouští. Francouzi navíc potřebují zapomenout na nepovedený výkon proti Ukrajině v rámci prvního kvalifikačního zápasu. Francie se sice po necelých dvaceti minutách hry dostala do vedení, avšak soupeři se povedlo odpovědět krátce po změně stran. Oba celky sice měly ještě dost času na případnou další branku, avšak ta nakonec nepadla, což logicky znamenalo poměrně překvapivou dělbu bodů.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace na MS je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Kazachstánem a Francií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Kazachstán – Francie

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 20. O. Dembèlé (Martial), 44. Malyj (vla.)

Karty:   88. O. Dembèlé (FRA)

Neproměněná penalta: 75. Mbappé (FRA), brankář Mokin zneškodnil

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 2:1. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 12:16.

Kazachstán: Mokin – Bystrov, Jerlanov, Malyj, Alip, Valjullin (84. Samorodov) – Mužikov (65. Vorogovskij), Tagybergen, Vasiljev (89. Astanov), Nurgalijev (C) (84. Karimov) – Fedin (65. Tungyšbajev).
Náhradníci: Pokatilov, Sejsen – Astanov, Bejsebekov, Karimov, Maročkin, Orazov, Usenov, Tungyšbajev, Samorodov, Dosmagambetov, Vorogovskij.

Francie: Lloris (C) – Dubois, K. Zouma, Lenglet, Digne – P. Pogba (60. Rabiot), Ndombèlé (82. Moussa Sissoko) – Lemar, Griezmann (59. Ben Yedder), Martial (59. Mbappé) – O. Dembèlé (90. Coman).
Náhradníci: Maignan, Mandanda – Ben Yedder, Giroud, Mbappé, Varane, Moussa Sissoko, Rabiot, Pavard, F. Mendy, Lucas Hernández, Coman.

Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni Bělorusko)