Menu

Hokej

Reprezentace do 18 let

Česko – Slovensko

2:1

konec (0:1, 2:0, 0:0)

24.03.2021, 17:00 • Zimní stadion Vyškov • Adam Kodet

S těmito slovy se s vámi pro dnešek z Vyškova loučím, ale budu se s vámi těšit u sledování zítřejšího textového přenosu. (19:03:32)
Přátelský zápas české a slovenské reprezentace U18 je u konce a šťastnější je nakonec domácí výběr, který je ale v zápise vedený jako hostující tým. Češi ve druhé třetině zvýšili aktivitu, byli po právu odměněni dvěma góly i přes závěrečný drtivý tlak Slováku česká defenzíva jednogólový náskok uhájila a z prvního duelu bere cennou výhru. Slovensko má do zítra čas na analýzu, odveta startuje ve stejný čas na stejném místě.

Konec zápasu.

59:45

Další nepřehlednou situaci před brankou Češi zvládli, Ticháček obloučkem vyhodil a zdá se, že je rozhodnuto!

59:30

Brabenec ale vyhrál buly a Chmelař poslal puk na zakázané uvolnění.

59:26

Poslední šance pro Slováky, i proto si jejich střídačka vybrala oddechový čas a trenéři rozkreslili svým svěřencům poslední varianty, kterými by měli podle nich překonat českou obranu.

59:23

Další dělovka Nemce, který je určitě střelecky nejaktivnějším ze Slováků, se po delší době přeci jen stala kořistí Šatného, který předchozí pokusy jen vyrážel.

58:38

Tlak hráčů v modrém se stupňuje, česká obrana ale stojí velmi pevně na svých pozicích a i když je pod palbou, zvládá to!

57:44

Žlnka hledal před odkrytou brankou najetého Demeka, který ale promáchl. Stejný hráč se nachomýtl o chvíli později k dorážce a zazvonil zblízka o tyč!

57:20

Uvidíme, co Slováci ve zbývajících desítkách vteřin vymyslí, hrají totiž v šesti!

57:20

Při dalším pokusu o slovenský průnik se Češi provinili zakázaným uvolněním a Jakub Petr si okamžitě bere time-out.

56:56

Skvělé momenty Jaroslava Chmelaře, které byly náležitě oceněny českou střídačkou. Nejprve uzemnil Žabku krásným hitem, poté ještě rozplácl o mantinel Bača.

56:29

Češi ale pouze vyvezli puk za červenou a vyčerpaní odjeli střídat.

56:07

Groch skvěle udržel pásmo, jenže v první chvíli se střelou zaváhal a pak už neměl čas něco vymyslet.

55:40

Češi jsou pod obrovským tlakem soupeře a jen čekají, odkud vyletí další puky.

54:59

Danielčák měl dlouhé střídání, ale přeci jen se ještě nachomýtl k dorážce Bečárovy dělovky, která tentokrát přeci jen prošla až na branku a hned z toho bylo nebezpečí.

54:20

Okamžitě ale znovu začíná, Nemec to zkouší z každé pozice, jeho rány ale končí na bruslích blokujících Čechů nebo na výstroji jeho vlastních spoluhráčů.

53:45

Danielčák zbytečnou chybou na modré vyhnal kolegu v obraně do středního pásma a slovenský nápor tak na chvíli končí.

53:12

Žlnka nabral rychlost a snažil se najít Petrovského, to ale překazil Machů, který vystihl pokus o přihrávku.

52:45

Na druhé straně předvedl nähmlich to samé Kulich, ani jeho švih nemohl skončit brankou, protože Marinov jeho pokus dobře viděl a zasahuje lapačkou.

52:33

Slováci to zkouší ze všech pozic a otevírají svou střelnici. Posledním aktérem byl jediný jejich střelec Bačo, ale rána z dálky nečinila pro Šatného výraznější problém.

52:10

Další obrovský zmatek před brankou Šatného, který způsobil dvakrát Dalibor Dvorský. Nejprve sám zakončoval švihem z pravého kruhu, když se dostal za obranu, poté dorážel kotouč po ráně od modré. Šatný byl hodně rozlítaný, nakonec měl ale rychlejší reakci a i když puk neudržel, ten nakonec skončil v bezpečí v rohu.

51:33

Marha nabíjel Pajerovi, ex-hradecká spolupráce ale neklapla protože do cesty puku z Pajerovy hole se postavil Miklovič.

51:14

Danielčák vypálil z otočky od mantinelu, tentokrát ale Šatný střelu dobře viděl, přerušil a hlavně uklidnil hru.

50:45

Podruhé v rychlém sledu v akci Petrovský, tentokrát zakončoval ze záporného úhlu zpoza branky, ale puk propadl Šatnému výstrojí a prolétl brankovištěm nezasažen.

50:03

Slováci stupňují tlak, který nakonec vyústil v nebezpečnou ránu Petrovského od modré, Šatný zareagoval až na poslední chvíli, ale vyškrábl puk špičkou betonu.

49:33

Dvorský s Molnárem ujeli do přečislení, druhý jmenovaný měl spousty prostoru za obranou na to, aby zakončil a neudělal to vůbec špatně. V poslední chvíli strhnul puk na bekhend, už byl ale blízko gólmanovi a sám skončil na zemi.

48:39

Ani další průnik na druhé straně nevedl k zakončení, Češi se zamotali s pukem u mantinelu a ten pak skončil v rohu.

47:55

Slováci se v oslabení řítili ve třech proti dvěma bránícím hráčů, dvoučlenná defenzíva Čechů ale nakonec zasáhla a nepovolila soupeři vystřelit.

47:09

Žabka právě Ryšavého při jeho snaze dorážet přidržel, ten se po něm ale ohnal a chtěl mu to oplatit. Oba obdrželi menší trest za držení, respektive hrubost.

46:58

A rozhodnutí opravdu mohlo přijít! Po ráně Ticháčka se po dorážce ve skrumáži kolem ležícího Marinova sápali Ryšavý a Chmelař, ani jeden nesupěl.

46:33

Jakub Demek už dnes sedí podruhé na trestné, tentokrát je tam ale sám. Provinil se hákováním a Češi mohou možná definitivně rozhodnout o osudu utkání.

46:13

Tvrdě, ale čistě zastavil rychlý průnik Bača Chmelař a vybojoval tak puk pro svůj tým.

45:33

Nemec dostal dobrý pas, jenže nevěřil si na střelu z první, srovnal si puk na čepeli, to už mu ale do rány stačil skočit Jiříček a zablokoval ji.

45:00

Slavíček prohodil puk o hrazení na Kulicha, tomu ale kotouč přeci jen trochu poodjel a zmocnil se ho soupeř.

44:39

Proti následné ráně vysokého Tomáše Machů zasáhla spolehlivě lapačka Marinova, který přerušuje hru.

43:57

Ticháček podpořil útok a v přečíslení si křikl o přihrávku Šapovalivovi, jeho pas ale vystihl bránící hráč a kladenský talent zakončovat nemohl.

43:24

Velmi nepřesná rána zápěstím přišla z Demkovi hole, který následně hodně sklesle odjel na střídačku.

42:59

Na buly ale uspěl soupeř z Česka, který okamžitě vyvezl puk do bezpečí a vystřídal.

42:38

Následně znovu Slovákům nevyšel přechod do útoku, puku se ale dotkla česká střídačka a znamená to přeci jen vybojované pásmo pro Slovensko.

42:11

Dobrá a ukrytá střela přišla z Pinkasovy hole, Marinov reagoval na poslední chvíli, ale byl dobře postaven.

41:14

Slavíčkovy kličky v rohu a u hrazení šanci nepřinesly, ale Češi se udrželi na puku a Kulich se pěkně osamostatnil na pravém kruhu a zblízka zakončil na bližší tyč, neúspěšně.

40:49

Slovenská osmnáctka otočila hru, ale dopustila se úmyslně postavení mimo hru a vhazovat se tedy bude před Marinovem.

40:30

Sýkora si počkal na Marhu u mantinelu a uštědřil mu tvrdý hit, Češi i tak ale na druhém křídle prošli do pásma.

40:16

Šatný si pomalu klouzající puk pohlídal, i když ho obtěžoval jeden z dojíždějících Slováků.

40:06

Brabenec čistě vyhrál buly, ale Ticháček puk poslal pouze na zakázané uvolnění.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:29.
Druhá perioda přinesla poměrně odlišný obrázek oproti té první. Český tým znatelně zvýšil aktivitu a hlavně zjednodušil hru. Snažil se víc střílet a byl za to odměněn dvěma góly a obratem ve skóre. V přesilovce nejprve ranou od modré skóroval účastník MS dvacítek David Jiříček a aby se to rýmovalo, druhým střelcem byl po krásně umístěné švihovce Šimon Slavíček. Pro odchovance pražské Slavie byla oslava o to sladší, že hraje svůj první zápas za osmnáctku a hned ho okořenil brankou, kterou si ale za svou dnešní aktivitu zasloužil. Češi tedy po dvou třetinách vedou nad Slovenskem 2:1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Ve druhé dvacetiminutovce se už nic nestane, hráči už se vidí v kabinách a hra se odehrává blízko hrazení.

38:54

Nevypadá to, že by se jeden nebo druhý tým chtěl ještě dostat ke střele, hraje se ve středu hřiště.

38:10

Emoce na ledě a hromadná potyčka byla nakonec poměrně rychle roztržena a rozhodčí potrestali čtveřici hráčů dvojkou za hrubost. Pykaji Šedivý, Špaček, Sýkora a Demek, hraje se v pěti na obou stranách.

37:08

37:08 SLAVÍČEK - 2:1

37:08

Česko právě vstřelilo branku!
Co se nepovedlo při přesilovce se stalo jen chvíli po tom! Češi zůstali před Marinovem už notnou dávku času, Kulich posunul puk na levý kruh na připraveného ŠIMONA SLAVÍČKA a ten je za svou dnešní aktivitu odměněn gólem! Rychlý švih a skvěle umístěná rána znamená pro Slavíčka první gól hned v jeho premiéře v reprezentaci U18! Asistence: Jiří Kulich.

36:45

Český tým sehrál početní výhodu parádně, celou dobu zůstal zaparkovaný před slovenskou brankou, ale defenzíva soupeře nakonec odolala a většinu pokusů zablokovala ještě před Marinovem.

35:59

Ta nakonec přišla z hole Ticháčka a jen to zadunělo, jak trefil Marinovovy betony.

35:25

Tenktorát už to z českého pohledu konečně připomíná přesilovku, hráči v bílém celou dobu kombinují v pásmu, chybí tomu ale střelba.

34:43

Právě Kupčo se pak natáhl hokejkou po protihráči, klepl ho přes hokejku a jsou z toho dvě minuty za sekání a přesilovka pro Čechy.

34:08

Obrovské šance na obou stranách! Nejrpve bekhendem z mezikruží zakončoval Gajda, na druhé straně okamžitě z protiútoku předjel všechny na ledě Kupčo, zakončení po kličce ale Šatný přečetl a natlačil se k tyči svým betonem.

33:26

Rymon se vrátil z trestné lavice a hned zařídil zajímavou šanci. Z rohu puk nahodil do ohně a slovenská obrana si ho málem srazila do vlastní klece!

32:59

Šedivý v klidu obešel Žlnku a odstavil ho, udržel si rychlost, jenže nestihl vystřelit než se dostal s pukem do rohu.

32:25

Aktivní forčeking Slavíčka způsobil Nemcovi problémy s rozehrávkou, zisk kotouče pro Česko z toho ale nakonec nerezultoval.

31:52

Při hře ve čtyřech se do šance jako první dostali Slováci, Bačo nabíjel Demkovi, ten ale promáchl a jen puk lízl patkou čepele.

31:26

Jenže přesilovka Slovenska ještě ani nezačala a už končí. Molnár hned po buly sevřel puk příliš dlouho a dostal dvě minuty za zdržování hry.

31:22

Útoční faul Dominika Rymona znamená přesilovku pro Slovensko. Karlovarský forvard si odsedí trest za podrážení.

30:42

Rychlá akce mohla skončit Pajerovou ranou, ale Žabka s Miklovičem dnes působí v obraně poměrně sebejistě a sehraně a znovu útok soupeře pokryli.

29:52

Po icingu Slovensko opět úspěšnější na buly, Štrbák měl spoustu času na střelu, jenže sjel mu puk z čepele a následně ho Češi dostali do bezpečí.

29:35

Slováci následně ovládli buly a hned z toho byla skrumáž před Šatným, ve které byli aktivní Bačo a Socha.

28:52

To při dalším pobytu už to bylo o poznání lepší! Dokonce třikrát pálil od modré Nemec, jeho první projektil Šatný vůbec neviděl a se štěstím ho vytěsnil ramenem jen pár centimetrů nad svou branku! Třetí puk z Nemcovi hole si pohlídal a skryl ho v lapačce.

28:14

Hráči v modrém se po delší době dostali na útočnou polovinu, ale nic převratného s pukem nevymysleli.

27:45

Češi to zkouší jednoduchým způsobem a zatím se to jeví jako nejlepší cesta. Rychlý puk z rohu na obránce Špačka na modré a okamžitá střela, to Slovákům dělá problémy.

27:11

Na druhé straně se snažil po Šedivého ráně v brankovišti vydolovat a dorážet puk Ryšavý, ale úspěšnější byl nakonec s obtížemi slovenský brankář, který sice až na třetí pokus, ale přeci jen puk na ledě našel a přikryl.

26:54

Velmi aktivní je na slovenské straně dnes i Róbert Bačo, ale česká defenzíva ho před Šatným zdvojila a znepříjemnila mu jeho kličkovanou.

26:31

Rána Jiříčka tentokrát zápěstím přišla za dobré clony dvou českých hráčů, přes které sice Marinov nic neviděl, ale také tento dvojblok zapůsobil jako stěna a zablokoval puk.

25:54

Náznak závaru před brankou rychle řeší Šatný, který lapačkou přikryl puk na ledě před dotírajícím soupeřem.

24:26

24:26 JIŘÍČEK - 1:1

24:26

Česko právě vstřelilo branku!
A Češi přesilovku nejjednodušším způsobem využívají! Ticháček si rychle vyměnil puk na modré čáře s DAVIDEM JIŘÍČKEM, který do něj vši silou plácl a umístil ho nádherně nad beton gólmana Marinova, který byl bez šance. Asistence: Jiří Ticháček

24:12

Následně ale sundal protihráče Miklovič velmi hrubě kolenem a odsedí si v rychlém sledu druhý slovenský trest.

23:48

Obrovská šance Kulicha a ještě lepší defenzivní práce Mikloviče. Krásný průnikový pas převzal Kulich za obranou, ale Miklovič se k němu stihl vrátit a zase mu nepovolil ani vystřelit.

22:59

Naopak na druhou stranu se v rychlosti vrhnul Kupčo a chtěl si jeden na jednoho pohrát s Ticháčkem a nasadit mu housle. Ten mu na špek neskočil a nenechal Slováka ani zakončit.

22:24

Následně se jim to přeci jen povedlo, ale byl z toho jen náznak šance, dorážka před Marinovem nebyla příliš nebezpečná.

21:45

Češký tým zatím není schopný se usídlit před brankářem soupeře a zamknout Slováky před jejich gólmanem.

21:21

Špaček ukázkově namazal napadajícímu Danielčákovi a může být rád, že slovenský hráč se ocitl až za modrou čárou a pískal se ofsajd, jinak hrozilo přečíslení.

21:02

Róbert Bačo byl až příliš důrazný, ve středu hřiště trefil Pajera rukavicí do krku a český tým si zahraje první přesilovku zápasu. Dvě minuty za hrubost.

20:57

Jenže zase nevyprodukovali ani střelu, Ryšavý trefil jen bránícího hráče a z tlaku nebylo nic.

20:05

Hlavní rozhodčí hned po úvodním vhazování podklouzl, hráči se ale udrželi na bruslích a Češi se velmi rychle trvaleji usídlili v útoku.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:43.
První třetina přinesla poměrně vyrovnaný obraz hry a rychlý hokej, tak jak jsme v kategorii U18 zvyklí. Hrálo se nahoru dolů, Češi ale soupeřovu brankáři Marinovovi výraznější práci nepřidělali. To Oliver Šatný na druhé straně musel řešit pár slibných možností Slováků, na gólovou ránu Róberta Bača při dvojnásobné přesile nedosáhl. Český tým tak zatím doplácí na dva fauly v rychlém rozmezí na začátku zápasu a prohrává s federálním rivalem po první třetině 0:1.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Menšík ale buly zvládl, vyhrál ho směrem dopředu a zamezil soupeři s pukem cokoliv vymyslet.

19:58

Tak přeci ještě šance pro Slováky. Po zásahu vysokou holí se vhazuje dvě vteřiny před koncem před Šatným.

19:50

V první části už se nic výraznějšího nestane, hra se odehrává daleko od obou branek.

19:10

Po souboji u hrazení Rymon versus Stümpel se slovenský forvard sbíral z ledu trochu déle a ztratil rukavici, hraje se ale dál.

18:45

Šapovalivovi utekl kotouč, ale protože se za ním i tak vrhnul, musel Marinov povyjet a rozehrát hokejkou, což se mu úspěšně povedlo.

18:13

Z následného závěru alespoň zakončil Brabenec, ale jeho pokus nemohl Marinova výrazněji ohrozit.

17:58

Ihned z protiútoku mohl zahrozit Chmelař, ale jeho drzý průnik slovenská obrana přečetla a dvojice beků ho sevřela jak do kleští.

17:32

Stümpel i proti přesile vydoloval puk v útočném rohu, ale odevzdal ho jen na české hole.

17:07

Další ofsajd odepřel přístup za útočnou modrou tentokrát slovenskému týmu.

16:45

Repčík skvěle vytlačil Kulicha do středního pásma, vyhraný silový souboj pro Slováky.

16:15

Následné buly vyhráli Slováci a i když se o to pokusili, před Šatným se neuhnízdili.

15:48

Další český postup vpřed zastavuje hvizd rozhodčích a ofsajd.

15:03

Žabka navázal podobným průnikem na svého kolegu z obrany Nemce a znovu z levého křídla pálil švihem a po zákroku Šatného dokonce zvonila tyč za zády českého brankáře!

14:32

Češi delší pobyt v útoku nepřetavili ve střelu na branku, i když se o to snažil aktivní Slavíček. Jeho ránu zápěstím ale srazil bránící hráč.

13:45

Nemec ukázal ofenzivní choutky, zajel s pukem po křídle až do rohu a hledal Šramatyho, pas byl ale nepřesný a slovenský forvard byl i tak pokrytý.

12:49

Hra se na malém hřišti přelévá rychle ze strany na stranu, což nakonec vyústilo v ránu Grocha z nápřahu od modré. Pravý beton mladoboleslavského gólmana Šatného byl ale na svém místě.

12:16

Nemec v klidu vyhrál bruslařský souboj proti Kulichovi a nepovolil mu ani se dostat k puku, natož vystřelit.

11:38

Vše rozsekl rychlým švihem z pravého kruhu Slavíček, jeho jedovka ale zase jenom pleskla o Marinovův beton.

11:05

Český tým inkasovaná branka zřejmě rozhodila, není schopen si konstruktivně přihrát nebo se udržet delší dobu na puku.

10:15

Ránu Grocha srazil bránící hráč, ale Šatný měl přeci jen problém zasáhnout, protože ho na hranici brankoviště tísnil Stümpel.

09:50

Slováci pokračovali v přesilovce pěti proti čtyřem a i když volili rychlý přístup k hráčům, puku se vždy jako první zmocnili Češi a nepovolili rivalovi přístup a kombinaci v útočné zóně.

09:02

09:02 BAČO - 0:1

09:02

Slovensko právě vstřelilo branku!
RÓBERT BAČO si to ale vzápětí vynahradil! Dvojice Dvorský-Nemec zůstala dlouho na ledě, i tak ale dokázala najít přesně hokejku Bača, který se do puku vší silou opřel a propálil bez přípravy přesouvajícího se Šatného. Asistence: Šimon Nemec, Dalibor Dvorský

08:48

Slováci se drželi dlouho s pukem na holi v pásmu, Bačo už to nevydržel a zápěstím natáhl ke střele, trefil ale Šatného.

08:07

Nemec si vyměnil puk s Dvorským, ten ale napálil kotouč jen do bránícího a zakleknutého Ticháčka.

07:54

Češi jdou do tří! Tomáš Machů se snažil bránit svého gólmana na hraně brankoviště, ale přehnal to s důrazem a vyfasoval dvojku za krosček.

07:23

Matouš Menšík vysekl protihráči hůl z ruky a odsedí si další český trest.

06:45

A ta přišla a byla to zatím největší možnost zápasu! Dvorský zůstal nepokrytý na levém křídle, měl dost času zakončit, ale Šatný se skvěle přesunul k tyči. Pak Dvorský ještě propasíroval pas skrz brankoviště, ale žádný spoluhráč puk nezasáhl.

06:07

Žabka ukázal své technické schopnosti a dobře se při rozehrávce kličkou vyhnul Slavíčkovi a zakládá akci.

05:18

Rána Šedivého od modré byla nepříjemně sražená, puk si našel Marha a z otočky ho bez přípravy napálil směrem na bránu, ani on ale nebyl moc přesný.

04:58

Vzápětí si konečně sáhl na puk i gólman Šatný, který čelil dorážce Dvorského z bezprostřední blízkosti. Puk ukryl někde v náruči a hra je přerušena.

04:35

Pressing a forčeking Česka je velmi úporný, Štrbák měl velké problémy s rozehrávkou, ale zvládl to.

04:15

Češi přestáli přesilovku soupeře bez úhony, Slováci se snad nedostali ke střele na branku a ani se neusídlili v blízkosti Šatného.

03:59

Chvíli po něm po další laciné ztrátě měl ještě větší šanci Slavíček! Vyjel z rohu a vytočil se až k zakončení z blízkosti Marinova, znovu ale narazil na jeho betony.

03:20

Naopak Rymon ukořistil puk a vrhl se do přečíslení dva na jednoho, napálil ale pouze obránce Žabku.

02:48

Dva pokusy o průnik Slováků do pásma se nesetkaly s úspěchem, český tým dobře udržel formaci a nenechal soupeře usadit se v pásmu.

02:07

Český tým si ale následně nepohlídal střídání a bude čelit přesilovce soupeře za příliš mnoho hráčů na ledě.

01:31

Danielčák zachránil puk u hrazení a jeho tým si mohl vypracovat první možnost, ale Pajer zapracoval dobře na modré a vytlačil obránce soupeře za tuto linii. Šatný stále čeká na zásah.

01:03

Češi dvakrát bez problémů pronikli do útočného pásma, jenže Slováci jim dvakrát stejně jednoduše puk odebrali.

00:35

Brabenec si připsal první střelecký pokus, proti puku se však postavily betony gólmana Marinova.

00:05

Utkání začalo a jako první se k blízkosti branky soupeře dostali Slováci, dlouho tam však nevydrželi.

00:01

Utkání právě začalo.
Tradiční předzápasové rituály máme za sebou, na ledové ploše zámořských rozměrů už zůstávají pouze zahajovací sestavy obou mužstev. Siréna předznamenává začátek utkání, jdeme na to!
Stadionem ve Vyškově už se linou zvuky slovenské a české národní hymny, které kdysi bývaly spojeny do jedné skladby. Utkání co nevidět začne.
Úvodní sestavy:

Česko: Šatný (Hamrla) – Ticháček, Špaček, Pinkas, Jiříček, Šedivý, Machů, Böhm – Krejsa, Ryšavý, Brabenec – Chmelař, Marha, Šapovaliv – Pajer, Rymon, Kulich – Slavíček, Skuhrovec, Menšík – Gajda

Slovensko: Marinov (Eliaš) – Nemec, Bečár, Žabka, Miklovič, Groch, Socha, Štrbák – Kupčo, Bačo, Demek – Sýkora, Repčík, Petrovský – Žlnka, Danielčák, Stümpel – Šramaty, Molnár, Dvorský – Čiernik

Rozhodčí: Kika, Obadal – Rožánek, Zedník.
Nominace slovenského týmu:

Brankáři (3):
Rastislav Eliaš (Košice), Daniel Ďuris (Martin), Matej Marinov (Nitra).

Obránci (10):
Maxim Štrbák, Boris Žabka (oba Piešťany), Šimon Nemec, Samuel Socha (oba Nitra), Jozef Viliam Kmec, Leo Eperješi (oba Košice), Šimon Groch (HOBA Bratislava), Šimon Bečár, Šimon Miklovič (oba Trenčín), Michal Kapičák (Liptovský Mikuláš).

Útočníci (15):
Adam Žlnka (Detva), Marek Šramaty, Ondrej Molnár, Adam Sýkora, Oliver Stümpel (všichni Nitra), Róbert Bačo, Ľubomír Kupčo (oba Karlovy Vary, Česko), Tim Danielčák (Trenčín), Markus Suchý, Alex Šotek (oba Poprad), Jakub Demek, Peter Repčík (oba Košice), Dalibor Dvorský (AIK Stockholm, Švédsko), Alex Čiernik (Södertälje, Švédsko), Servác Petrovský (Piešťany).

Trenéři:
Ivan Feneš – Tibor Tartaľ, Boris Žabka
Nominace českého týmu:

Brankáři (4):
Daniel Král (Liberec), Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).

Obránci (8):
Martin Böhm, Jakub Šedivý (oba Liberec), Sebastian Jasečko (Mladá Boleslav), David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Tomáš Machů (Vítkovice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Špaček (Litoměřice).

Útočníci (17):
Petr Gajda (Liberec), Marcel Marcel (Plzeň), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Josef Krejsa, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Jiří Kulich, Dominik Rymon (Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Matouš Menšík (Jihlava), Jakub Altrichter (Šumperk), Šimon Marha (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Petr Moravec, Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv (všichni Litoměřice).

Trenéři:
Jakub Petr – Tomáš Martinec, Radim Skuhrovec
V pondělí 22. března se česká reprezentace U18 přesunula do Vyškova, kde ji čeká celkem 17 dní dlouhý kemp, ve kterém se družina Jakuba Petra bude snažit vyladit všechny detaily a odstranit mouchy před blížícím se světovým šampionátem. A hned ve středu a ve čtvrtek osmnáctku konečně čekají taky zápasy, konkrétně dvojzápas proti reprezentaci Slovenska.

S východními sousedy se Češi utkali už v únoru v Piešťanech, odkud si odvezli jednu těsnou porážku 4:5 a jednu stejně těsnou výhru 3:2. Slováci mají ve svém výběru některé poměrně nadějné talenty, rozhodně se tedy pro český tým bude jednat o velmi kvalitní prověrku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Česko – Slovensko

2:1

konec (0:1, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. Jiříček (Ticháček), 38. Slavíček (Kulich) – 10. Bačo (Nemec, Dvorský)

Česko: Šatný (Hamrla) – Ticháček, Špaček, Pinkas, Jiříček, Šedivý, Machů, Böhm – Ryšavý, Brabenec, Chmelař – Marha, Šapovaliv, Pajer – Rymon, Kulich, Slavíček – Skuhrovec, Menšík, Gajda – Krejsa

Slovensko: Marinov (Eliaš) – Nemec, Bečár, Žabka, Miklovič, Groch, Socha, Štrbák – Bačo, Demek, Sýkora – Repčík, Petrovský, Žlnka – Danielčák, Stümpel, Šramaty – Molnár, Dvorský, Čiernik – Kupčo

Rozhodčí: Kika, Obadal – Rožánek, Zedník

Diváci: 0.

Průběh zápasu
1. třetina
02:07 CZE 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Gajda
07:23 CZE 2 Menšík, sekání
07:54 CZE 2 Machů, krosček
09:02 SVK 0:1 Bačo (Nemec, Dvorský)
Po 1. třetině
2. třetina
21:02 CZE 2 Bačo, hrubost
24:12 SVK 2 Miklovič, faul kolenem
24:26 CZE 1:1 Jiříček (Ticháček)
31:22 CZE 2 Rymon, podrážení
31:26 SVK 2 Molnár, sevření puku rukou
34:43 SVK 2 Kupčo, sekání
37:08 CZE 2:1 Slavíček (Kulich)
38:10 CZE 2 Špaček, hrubost
CZE 2 Šedivý, hrubost
SVK 2 Sýkora, hrubost
CZE 2 Demek, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
46:33 SVK 2 Demek, hákování
47:09 SVK 2 Žabka, držení
CZE 2 Ryšavý, hrubost
Konec