Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain

2:4

konec (0:2)

21.03.2021, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon (Francie) • 30. kolo • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 3.31 3.89 2.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 7:9.
Střely mimo: 1:5.
Rohy: 1:4.
Ofsajdy: 3:1.
Fauly: 14:15. (23:00:01)
Utkání je za námi a po dnešku máme nového lídra tabulky! PSG začalo druhý poločas fantasticky, když hned ve 47. minutě dokázal parádně míč z přímého volného kopu nasměrovat do branky di María. Další rána přišla o pět minut později, protože Mbappé svým druhým gólem v utkání zvýšil už na 4:0 pro hosty. Trenér Lyonu se pak rozhodl prostřídat hlavně ofenzívu a to domácím prospělo. Devět minut po vstupu na hřiště se prosadil Slímání a druhý gól pak v 81. minutě dokázal vsítit ještě Cornet. Šestigólový šlágr dnes tak končí šťastněji pro PSG, které díky domácí prohře Lille s Nimes (1:2) jde na první příčku tabulky. Vyrovnává počet bodů Lille, to má ale horší skóre. Lyon zaostává o tři body. Měl by si ale hlídat i záda, tam totiž jen jeden bod na třetí místo ztrácí Monaco.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Lyon se snaží ze všech sil se rychle dostat do vápna soupeře a tam se ještě pokusit vstřelit branku. Jenže mu k tomu zrovna nepomáhá to, že si vůbec nehlídá ofsajd. V průběhu této minuty se do něj dostali Cornet a Slímání.

90+2

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Julian Draxler.

90+1

Žlutou kartu dostává Sinaly Diomande (Olympique Lyon). Ten se provinil zásahem do obličeje argentinského útočníka Angéla di Maríi.

90

Sudí k tomuto poločasu nastaví ještě minimálně čtyři minutky.

89

Lucas Paquetá chtěl vyslat dlouhou přihrávkou do běhu svého spoluhráče na pravé křídlo. Do míče ale nedal moc velkou razanci a ten tak skončil jen u obrany PSG.

88

Brazilská superstar si přímý volný kop vzala na starost. Neymar zvolil krátký rozběh, do míče dal ale pořádnou razanci a ten se proletěl jen kousíček nad horní tyčkou Lopesovy branky.

87

Neymar byl faulován dvěma hráči po sobě. Nejprve podražen, udržel ale rovnováhu a běžel dál. Následně tahán za dres a držen. I tak se ale dokázal udržet na nohách a pokračovat.

86

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Colin Dagba.

85

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Ander Herrera.

84

Keylor Navas předvedl skvělý dvojitý zákrok. Nejprve parádně reflexivně vyrazil hlavičku Slímáního, následně pak ještě vychytal i dloubáček mířící pod břevno.

83

Abou Diallo nešel za celý zápas moc vidět. Nyní na sebe ale jednoznačně upozornil nehezkým faulem, který předvedl na protihráče při souboji o míč. Turpin ale dnes s kartami šetří.

81

81. Maxwel CORNET - 2:4

81

Lyon právě vstřelil branku!
Domácí přidávají druhou branku, podaří se jim utkání ještě zdramatizovat? MAXWEL CORNET dostal perfektní dlouhý, ale nízký centr přes obranu. Následně soupeřově defenzívě unikl a z hranice vápna vyslal dlouhou přízemní střelu až do levé spodní části branky. Asistence: Rayan Cherki.

80

Clement Turpin šel nyní domlouvat i na stranu druhou. Bruno se předvedl nehezkým zataháním za dres a to sudí nemohl nechat bez povšimnutí. Příště už to bude za žlutou kartu, naznačil.

79

Verratti se dostal do souboje s Caqueretem. Toho následně poslal k zemi. Mladík se bolestivě zvedal a hlavní sudí Clement Turpin šel okamžitě Italovi připomenout pravidla.

78

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jason Denayer, přichází Sinaly Diomande.

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain

2:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 62. Slímání (Cornet), 81. Cornet (Cherki) – 15. Mbappé, 32. Danilo Pereira (Marquinhos), 47. Di María, 52. Mbappé (Verratti)

Karty:   40. Kadewere (LYO), 90+1. Diomande (LYO)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:15.

Olympique Lyon: A. Lopes – De Sciglio, Marcelo, Denayer (78. Diomande), Cornet – Paquetá, Mendes (56. Bruno), Caqueret – Kadewere (55. Dubois), Depay (57. Slímání), Toko Ekambi (74. Cherki).
Náhradníci: Pollersbeck – Bard, Binlamrí, Diomande, Dubois, Bruno, Gusto, Cherki, Slímání.

Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi (86. Dagba), Marquinhos, Kimpembe, A. Diallo – Danilo Pereira, Gueye (85. A. Herrera) – Di María, Verratti, Mbappé (70. Neymar) – Kean (90+2. Draxler).
Náhradníci: S. Rico – Rafinha Alcântara, Bakker, Dagba, Neymar, Draxler, A. Herrera, Kurzawa, Paredes.

Rozhodčí: C. Turpin (Francie)