Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference před startem play-off ELH

konec

09.03.2021, 13:00 • Radek Barkman

Tisková konference před startem Generali Česká pojišťovna play-off byla ukončena. (14:00:28)
Tolik tedy oficiální část tiskové konference, díky za pozornost a mějte se fajn.
Řezníček o možnosti neodehrání celé série: Pokud by došlo k tomuto, nejspíš by postupovalo dál mužstvo, které bylo umístěno po základní části na lepší pozici.
Řezníček: Nemám rád tipovačky, ale obrovskou kvalitu mají kádry Sparty a Třince. V play-off se ale vždycky objeví někdo, kdo má obrovskou kvalitu.
Novináři a obsluha stadionů může být údajně zatím bez testů, ale nesmí se dostat s nikým do kontaktu.
Řezníček o divácích na play-off: Přišlo nám ve čtvrtek večer zpřísnění podmínek a výjimky. Obávám se tedy, že při změně hlavní hygieničky, nemáme šanci diváky dostat na stadion. Přišlo i snížení partnerů ze 300 na 200. Jsou také přísnější testy PCR. Situace by se u nás musela diametrálně zlepšit a samozřejmě všichni víme, jak to má dlouhý dopad a doběh. Může to ještě trvat tři nebo čtyři týdny. Nedokážu se k tomu vyjádřit a není to na stole. Kluby zpočátku nechtěly opustit diváka, ale nezbylo nám nic jiného než akceptovat podmínky. Někdo to splnil, někdo méně. Původně tam byla výjimka na 1000 nebo na 500 diváků. Nikdo na nás nevyvíjel tlak, abychom znovu vyjednávali vpuštění diváků do hlediště. Nyní jsou kluby schopné a ochotné sezonu na této bázi dojet. Nevím ale, jak se to může projevit směrem do příští sezony. Za mě to může být obrovský prů...
Řezníček o možném zúžení série: Zatím to nedovedu přesně odhadnout. Můžeme třeba za stavu 2:2 nebo 2:1 sérii posunout nebo ji zkrátit o dva zápasy. Zatím ale nedovedu přesně určit, jak moc rozsáhlý by ten případný zásah byl.
Řezníček o dohrání soutěže: Po Generali Cupu nám začala vypadávat mužstva, regulovali jsme finále, semifinále. Už tehdy to bylo docela složité. Pohybujeme se aktuálně na hraně třetí a čtvrté vlny. Pořád jsme tomu stabilnímu dohrání ale věřili. Ke stabilitě ale nejvíce přispěly nepochybně pravidelné testy. V porovnání s ostatními ligami v Evropě jsme byli výjimkou. Nechtěli jsme nic odkládat, ať to partnerům a hráčům nějakým způsobem protáhneme. Někdo začal až později a podle mě nemohou tuto soutěž letos dohrát. Finové posunuli play-off do 20. května, Švédové zase až do 16. května. Jsem rád za to, že jsme byli flexibilní a klidní a dokázali jsme to posouvat tímto směrem dál.
Řezníček o opatřeních, aby se minimalizovala rizika ohledně nákazy: Jsme na to samozřejmě připraveni. Bude rozhodovat to, v jaké fázi se nacházíme. Není to rozhodnutí z minuty na minutu. Doufám, že se nám to nestane, nic tomu nenasvědčuje. Pokud by se to stalo, jsou tu varianty, podle nichž můžeme postupovat. Jednou z variant je prodloužení o čtrnáct dnů, byť s tou variantou zatím vůbec nepočítáme. Zatím ji máme jen pouze jako jeden možný scénář. MS začíná 21. května a regule nám ukládají skončit s nejvyšší soutěží o týden vpřed.
Obermajerová o sezoně z hlediska příjmů: Na příjmu vůči klubům od nás se to zatím neprojevilo. Platby odchází v plné výši. Celkový objem partnerů bude řešen a vyhodnocován po ukončení sezony, kdy budeme pečlivě dokládat veškeré plnění, jež se nám povedlo zrealizovat. Ve spolupráci s kluby hledáme další formy, jakým způsobem partnerům nahradit ztrátu na stadionech. I díky vám vysílatelům se daří počty navyšovat, byť je to formou.
Řezníček o titulu v případě nákazy a zrušení play-off: Diskuse může být velmi široká. Věřím tomu, že se nám týmy do karantény nedostanou. testování je pořád na stejné úrovni, tedy dvakrát v týdnu. Jestli zastavit nebo nezastavit play-off není otázka jen na mě. Snad se hokej bude posouvat dál a budeme to moci odehrát. Všichni ale vidíme ta čísla a děláme jakože nic, že jsme všichni v pořádku a zdraví, nedokážu mluvit za politickou garnituru a za vládu a byl bych nerad, kdyby k přerušení došlo. Bylo by to nespravedlivé, protože profesionální hokej byl příkladem, jak udržet komunitu zdravou.
Tímto také byla ukončena oficiální část tiskové konference a k ní přiložená prezentace, nyní přichází prostor pro dotazy přítomných novinářů.
Společnost RADEGAST pro změnu tradičně vypsala svou tradiční soutěž zvanou jako Radegast Index. Ten je složen ze tří parametrů: Plusový/mínusový bod, hit soupeře je ceněn jedním bodem, stejně jako každá zablokovaná střela soupeře. Celkovým vítězem Radegast Indexu se stal podruhé v řadě Michal Gulaši.
S partnerem ŠKODA si zase mohou diváci vychutnat virtuální realitu v rozích stadionu, kde budou auta k vidění nikoliv fyzicky, ale jen virtuálně.
Generální partner extraligy vnímá za největšího favorita na titul Spartu (2.40), druhým celkem je Třinec (3.30) a třetím Liberec (9.50).
Od roku 2019 nese play-off název Generali Česká pojišťovna.
Proběhl také druhý ročník ve virtuální extralize. Soutěž nyní nese název ENYAQ HOCKEY LEAGUE. Semifinále proběhne mezi Pardubicemi a Mladou Boleslaví a ve druhé dvojici mezi Českými Budějovicemi a Litvínovem.
Obě televize také budou přenášet zápasy play-off. První volba se přitom střídá mezi oběmi, v případě dohrání série se zbylá utkání budou vysílat pouze na ČT Sport. Finále budou vysílat obě stanice.
Stanice O2 TV Sport odvysílala celkem 36 přenosů. Nejsledovanější byl duel Kometa – Pardubice, který sledovalo 132 tisíc diváků. Průměrná sledovanost se vyšplhala na 78 060 diváků.
Česká televize přímým přenosem odvysílala celkem 45 utkání, ať už na ČT Sport nebo na ČT2. Česká televize navíc čtyřikrát nabídla i dvojzápas. Průměrná sledovanost na tomto kanále je 75 tisíc diváků.

Tisková konference před startem play-off ELH

konec