Menu

Futsal

Kvalifikace mistrovství Evropy

Portugalsko – Česko

3:3

konec (2:2)

06.03.2021, 19:00 • Atlas Arena, Lodž (Polsko) • Vít Muzikář

Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (20:56:34)
Statistiky zápasu
Střely – 33:26
Střely na branku – 14:7
Střely mimo branku – 12:11
Zblokované střely – 7:8
Rohy – 10:9
Akumované fauly – 8:7
Statistiky druhého poločasu
Střely – 11:14
Střely na branku – 7:3
Střely mimo branku – 6:5
Zblokované střely – 1:5
Rohy – 1:6
Akumované fauly – 3:3
Statistiky prvního poločasu
Střely – 22:12
Střely na branku – 10:4
Střely mimo branku – 6:5
Zblokované střely – 6:3
Rohy – 9:3
Akumované fauly – 5:4
V prvním poločase byli Češi pod velkým tlakem, ale skvěle bránili. K tomu si pomohli dvěma góly z brejků. Ze čtyř střel dvakrát překonali portugalského gólmana. Portugalci museli dvakrát dotahovat, ale povedlo se jim srovnat. Ve druhém dějství už ta převaha Portugalců nebyla tak drtivá. I tak ale šli papíroví domácí poprvé do vedení trefou Cecília ve 28. minutě. Ve zbylých dvanácti minutách ale byli Češi lepším mužstvem. Nabudil je srovnávací gól, když Holého střelu mezi ruku a tělo brankáře si portugalský náhradní gólman Vítor Hugo srazil do sítě. Tenhle gól byl nakonec připsán jako vlastní. Následně to byli spíše Češi, kdo tvořil hru a hlavně Michal Seidler může litovat toho, že na konci přečíslení tři na jednoho zhruba dvě minuty před koncem neproměnil obrovskou šanci, když byl po Koudelkově pasu na zadní tyči sám před Hugem, ale překopl bránu. Nedočkal se tak 99. gólu v reprezentaci.
Český tým si naprosto zaslouženě dělí body s Portugalskem a pakliže kouč Neumann před dvojzápasem se čtvrtým celkem MS 2016 hovořil o tom, že bod by v součtu obou duelů bral, tak je po prvním utkání splněno. Tím, že se oba zápasy s Norskem, které se měly původně hrát v České republice, ale nehrály kvůli různým pandemickým restrikcím kontumovaly, tak Češi tedy vedou "svou" skupinu se skóre 10:3. Nyní se bude český národní tým soustředit na úterní odvetu s Portugalci. Ta má výkop stanovený na 15:00 a opět jejím dějištěm bude polské město Lodž.

Je to tam! Český futsalový nároďák remizuje s posledními mistry Evropy z Portugalska 3:3 a tenhle kalendářní rok se pro Neumannovu družinu vyvíjí náramně. Po úspěšné baráži proti skvělé chorvatské generaci přichází nesmírně cenná plichta s obrovskou hodnotou.

Konec zápasu.

39:59

Koudelkův nákop chytil Hugo. Jeho rozehrávka na levou stranu skončila v autu.

39:56

Výborně Vnuk zleva proti Té a tohle už by měli Češi zvládnout. Asistent rozhodčího nařizuje český aut. Tomáš Neumann si ještě žádá timeout. Český celek potom bude rozehrávat zhruba na polovině hřiště.

39:51

Té byl na pravé straně zdvojený Koudelkou a Vnukem, ještě aut pro Portugalsko.

39:44

Míč končí za bránou. Hugo rozehraje asi poslední útok Portugalska.

39:24

Matos rozehrál aut pod sebe, Cecílio trefil jednoho ze dvou českých hráčů ve zdi.

39:20

Po rozehrávce na pravou stranu ubránil Vnuk zleva Ericka. Matos poslal aut do nohy Slováčka.

39:07

Koudelka otřel rozehrávku o Angela z pravé strany, aut u české střídačky rozehraje David Drozd.

38:57

Té vytvořil prostor pro nahrávku na pravou stranu, Cecílio vystřelil mimo bránu.

38:49

Češi dobře napadali. Portugalci následně zkusili křižnou rozehrávku na levou stranu, kde byl včas Gerčák a odpálil balón mimo hrací plochu.

38:36

Té se otočil kolem Koudelky a zasáhl míč nečistě, vykopává Gerčák.

Portugalsko – Česko

3:3

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 5. Angelo (B. Coelho), 8. Varela (Pauleta), 28. Cecílio (Brito) – 4. Seidler (Vnuk), 8. Slováček (D. Drozd), 32. Hugo (vla.)

Karty:   20. Edu (POR), 29. Jesus (POR) – 16. Slováček (CZE), 31. Seidler (CZE)

Portugalsko: Edu (21. Hugo) – Angelo, B. Coelho, Erick, Matos (C) – A. Coelho, Jesus, Cecílio, Moreira, Pauleta, Varela, Brito, Té.

Česko: Gerčák (Hůla) – P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd – Rešetár (C), Seidler, Holý , Vnuk – Baran, Homola, Křivánek, Jošt.

Rozhodčí: El Jilali, Van Dijke (oba NED) – Steczko (POL)