Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Madrid – Real Sociedad San Sebastian

1:1

konec (0:0)

01.03.2021, 21:00 • Estadio Alfredo Di Stefano (Madrid) • 25. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.12 3.52 3.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:03:01)
Dohrávka 25. kola španělské La Ligy mezi Realem Madrid a Realem Sociedad skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

V prvním poločase měli mírně navrch domácí, kteří si vypracovali i jednu gólovou příležitost, avšak Díaz ve velké šanci hlavičkoval jenom do břevna. Druhou půli začali aktivněji hosté a odměnou jim byl vedoucí gól, hlavou se prosadil paradoxně nejmenší hráč na trávníku Cristian Portugués. Fotbalisté bílého baletu po inkasované brance zabrali a nakonec se dočkali zaslouženého vyrovnání, v 89. minutě uklidil Vázquezův centr do brány střídající Vinícius Júnior.

Remíza je pro svěřence trenéra Zidana ztrátou. Zůstali třetí za Barcelonou, která má stejný bodový zisk, ale lepší skóre. Ani postavení Realu Sociedad se nezměnilo, je pátý s odstupem šesti bodů na Sevillu.
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:10.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Poslední příležitost, jak strhnout vedení na svou stranu, měli domácí po centru od rohového praporku. Ale Varana přehlavičkoval Aihen Muñoz.

90+2

Vinícius Júnior chtěl ke gólu přidat i asistenci. Adresátem centru byl Hugo Duro, jenž v záklonu poslal kulatý nesmysl pár decimetrů nad břevno.

90+1

Domácí se nespokojí s remízou, chtějí víc. Balónu se chopili poměrně brzy po soupeřově rozehrávce a už znovu kombinují na útočné polovině.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Real Madrid právě vstřelil branku!
Bílý balet se dočkal, je vyrovnáno! Asensio patičkou vrátil míč Vázquezovi, na jehož centr Duro nedosáhl, ale za ním byl připravený VINÍCIUS JUNIOR. Brazilský mladík trefil jednoho z obránců, od nějž se balón odrazil do sítě.

88

Vinícius Júnior kličkou po pravé straně obelstil Zubeldiu, jenž okamžitě zatáhl za záchrannou brzdu a soka fauloval. Domácí borec rychle rozehrál, není nač čekat.

87

Výměna balónu Mendyho s Durem nebyla úspěšná, ale z druhé vlny kulatý nesmysl sebral Casemiro. Z mírné otočky vypálil nad břevno.

86

S útočnou agresivitou to nyní přehnal Ander Guevara. V momentě, kdy se odpoutával od Casemira, zatáhl brazilského protihráče za dres, což arbitr Gil dobře viděl.

85

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Silva, přichází Aihen Muñoz.

84

Rodrygo si na pravé straně narazil s Valverdem a vzápětí už uvnitř šestnáctky vypálil přízemní ránu, která proletěla o kousek vedle pravé tyčky.

83

Slibný protiútok fotbalistů v černých dresech překazil Raphaël Varane. Kapitán přečetl, že Oyarzabal bude přihrávat po lajně a ve skluzu sebral míč pro sebe.

82

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Andoni Gorosabel, přichází Modibo Sagnan.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Carlos Fernández.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Real Sociedad zuby nehty drží velmi cenné vedení, ale tlak bílého baletu sílí.

80

Centr Toniho Kroose od rohového praporku směřoval na Casemira, ale ještě před ním zvládl míč odhlavičkovat mimo nebezpečí Igor Zubeldia.

79

Lucas Vázquez přenesl hru na Mendyho, jenž si poradil s těžkým zpracováním na jedničku. Následoval centr do vápna, Duro se neprosadil přes Zubimendiho.

78

Hostům se dnes ve vzduchu daří. Na polovysoký centr si naskočil Robin Le Normand, francouzský stoper vypálil hlavou o pár čísel nad břevno.

77

Standardní situaci na útočné polovině vybojoval Ander Guevara. Výborně si pokryl balón a počkal si na Valverdeho, uruguayský reprezentant soka podrazil.

76

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.

76

Premiérovou žlutou kartu střetnutí obdržel Andoni Gorosabel. Na polovině hřiště nezachytil rozběhnutého Mendyho, kterého zatáhl za dres.

75

Narážečka mezi Mendym a Modrićem byla velmi povedená, ale pozdější řešení situace tak slavné nebylo. První jmenovaný poslal centr nad bránu.

74

Pravý obránce Lucas Vázquez viděl v šestnáctce nabíhajícího Casemira. I v případě přesného zakončení by gól neplatil, Brazilec byl v ofsajdu.

73

Mikel Oyarzabal nezachytil nahrávku Isaka, za níž se musel hodně otáčet. Španěla nakonec tělem odstavil ze hry Nacho Fernández.

72

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Ander Barrenetxea.

71

Zdravotní problémy má střelec dosud jediného gólu Cristian Portugués, toho nejspíše chytají křeče. Trenér Alguacil zřejmě bude muset poprvé střídat.

70

Ferland Mendy přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče Viníciuse. Brazilský křídelník ještě zabral, ale jako první k míči doběhl brankář Rémiro.

69

S dalším rohovým kopem bílého baletu si hosté poradili bez větších problémů. Nacho Monreal udržel za sebou Varana a míč odhlavičkoval mimo šestnáctku.

68

Zajímavý centr vyprodukovali i domácí, jmenovitě Luka Modrić. Dura přehlavičkoval Igor Zubeldia, balón přizvedl nad vlastní svatyni.

67

Hráči v černých dresech se rychle vrátili na útočnou polovinu a vytvořili si i poměrně zajímavou příležitost. Ale nadějím na druhý vstřelený gól dal konec Courtois, který zachytil centr Gorosabela zprava.

66

David Silva udržel na zádech Fernándeze, ačkoli kvůli tomu musel opustit útočnou polovinu. Vzápětí si pomohl zpětným pasem volnému Guevarovi.

65

Svěřenci kouče Alguacila se podle očekávání snaží zklidnit hru kombinací v zadních řadách. Vysunutý presink domácích jim ovšem dělá velké starosti.

64

Na centr Kroose se vysoko vyšplhal Casemiro. Hlavička byla dobře umístěná, balón ale nakonec o pár čísel minul levou tyčku. Rémiro měl velké štěstí.

63

Domácí budou mít šanci vyrovnat ze standardky v podobě rohového kopu. K Ferlandu Mendymu se včas stáhl Gorosabel, avšak jeho centr zblokoval pouze do autu.

62

Trenér Zinédine Zidane sáhl k odvážné volbě, když stáhl trojici ofenzivně laděných fotbalistů a nahradil je novými tvářemi. Uvidíme, zda to do hry Realu přinese potřebné oživení.

61

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Vinícius Júnior.
Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Rodrygo.
Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Hugo Duro.

60

Fotbalisté bílého baletu kombinují na útočné polovině ve snaze rychle vyrovnat. Hostující defenziva ovšem pracuje velmi dobře a překonat ji nebude vůbec jednoduché.

59

Dobrou reakci ukázal Álex Remiro, jen vyběhl daleko z brány, aby zabránil centru Modriće na Diaze. Úspěšně, kulatý nesmysl schoval v rukavicích.

58

Na druhé straně chtěl vyrovnat Toni Kroos. Německý středopolař střílel z levé strany technicky na zadní tyč, balón proletěl těsně vedle pravého horního rohu.

57

Hráči Realu Sociedad nebyli daleko od vstřelení druhého gólu. Pasivně stojícího Nacha Fernándeze předběhl Cristian Portugués, na jehož střílený pas Isak jen těsně nedoklouzal.

55

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Hosté jsou za svou aktivitu odměněni, ujímají se překvapivého vedení! Přetažený centr Monreala našel nejmenšího hráče na trávníku CRISTIANA PORTUGUÉSE, který ukázal, že i přes svůj vzrůst hlavičkovat umí. Balón poslal na zadní tyč i s pomocí břevna. Gól jde za Mendym, jenž skórujícího hráče nezvládl ubránit.

55

Útočný faul předvedl Alexander Isak. Příliš agresivně zajel do Nacha Fernándeze, jenž skončil na trávníku. Arbitr okamžitě přerušil hru.

54

Mužstvo ze San Sebastiánu rozehrávalo už třetí rohový kop ve druhém dějství. Vysoký centr si bez větších problémů pohlídal Thibaut Courtois, hrají domácí.

53

Cristian Portugués si narazil s Guevarou a pokračoval ve sprintu po levé lajně. Ve snaze odcentrovat trefil Varana, od nějž se kulatý nesmysl odrazil do zámezí.

52

Lucas Vázquez, stíhaný Oyarzabalem, si poradil na jedničku. Na středu viděl volného Casemira, jemuž adresoval přesnou nahrávku.

51

Hosté rozehrávali druhý rohový kop v krátkém časovém sledu. Adresátem polovysokého centru byl Isak, v záklonu trefil jen clonícího Modriće.

50

Real Sociedad zahrával rohový kop. Pro balón si vyběhl Courtois, jemuž však míč vypadl, Robin Le Normand akrobatickými nůžkami přestřelil.

49

Nebezpečný útok hostů po levé straně. Nacho Monreal přetáhl centr na zadní tyč, kde Nacho Fernández s mírnými problémy poslal balón těsně nad vlastní bránu.

48

Poměrně brzy se zapojil do hry Thibaut Courtois. Nahrávkou jej oslovil Varane, belgický gólman poslal dlouhý nákop na Mendyho.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
První poločas zápasu mezi Realem Madrid a Realem Sociedad skončil bez branek. Mírně aktivnějším týmem jsou domácí, kteří měli si vypracovali i jedinou pořádnou šanci, ve 22. minutě hlavičkoval po obloučku Vázqueze útočník Mariano Díaz pouze do břevna. K vidění byly i další náznaky příležitostí, ale Kroosův lob úspěšně zblokovala obrana, nepříliš dobře umístěnou střelu Modriće pro změnu vyrazil Remiro.

45+2

První poločas skončil.

45+1

V závěru úvodního dějství znovu v hlavní roli Alexander Isak. Přízemní přihrávka však měla daleko k přesnosti, Oyarzabal míč o pořádný kus přeběhl.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

Gólman Álex Remiro musel dávat pozor, avšak poradil si na jedničku. Na tvrdou ránu Modriće zřejmě neviděl od úplného počátku, ale měl štěstí, protože nebyla ideálně umístěná. Míč vyboxoval do bezpečí.

43

Casemiro zachytil nepovedenou nahrávku Zubeldii a zapojil do hry stopera Varana. Následovala malá domů a dlouhý Courtoisův odkop.

42

Útočným faulem se provinil Ferland Mendy. Tak dlouho okopával Gorosabela, až nakonec donutil arbitra Gila přerušit hru.

41

Dobře myšlená přihrávka Nacha Fernándeze zamířila Asensiovi za paty. Španělský reprezentant ještě zabojoval, ale rozběhnutý Zubimendi byl rychlejší.

40

Ale hosté ještě pár vteřin zůstali u balónu. A znovu to byl Isak, u nějž skončila akce, dobře myšlený lob přizvedl Fernández mimo dosah Oyarzabala.

39

Brejkovou akci rozvinul Mikel Oyarzabal nahrávku doleva na Alexandera Isaka. Zasekávačka do protipohybu Asensia se setkala s neúspěchem.

38

Kapitán Varane chtěl překvapit defenzivu soupeře dlouhým nákopem na Díaze. Toho se ovšem zachytil Igor Zubeldia, který dlouhým odkopem zamezil nebezpečí.

37

Toni Kroos poslal balón za šestnáctky, kde čekal v nápřahu Isco. Musel ale kousek odcouvat a už se nestihl dostatečně dobře srovnat, proto napálil jen houf hráčů stojící před sebou.

36

Rohový kop domácího mužstva se bud opakovat. Raphaël Varane akrobatickým zakončením neuspěl, protože se před něj natlačil Zubeldia a míč hlavou poslal do zámezí.

35

Rychlá kombinační akce bílého baletu nekončí prvním gólem! Modrićův nákop našel Mendyho, jehož pas na střed sklepl Isco z první pro Kroose. Lob německého záložníka srazil Le Normand mimo hrací plochu.

34

Pomezní rozhodčí se v prvním poločase rozhodně nenudí. Ofsajdem se dnes podruhé provinili hosté, příliš brzy vystartoval za obrannou linii Isak

33

Protiútok táhl Mariano Díaz, avšak měl jednu velkou nevýhodu, a sice že byl sám proti čtyřem. Gorosabela vymotal pěkně, ale střela z velkého úhlu neměla šanci na úspěch.

32

Akce mužstva se San Sebastiánu pokračovala rohovým kopem. Žádné nebezpečí pro Real Madrid, neboť si pro míč vyběhl brankář Courtois.

31

Exekuce se chopil Alexander Isak . Balón chtěl překopnout přes zeď, ale trefil jen vysoko vyskočivšího Casemira, jenž tak napravil zaváhání z před malé chvilky.

30

Alexander Isak vybojoval zajímavou standardní situaci z nadějné pozice od brány. Nedovoleným zákrokem se provinil Casemiro, jenž do soupeře vletěl příliš agresivně.

29

Hosté zklidňují hru v zadních řadách. Míč si vyměnili stopeři, načež Robin Le Normand odkopl před dotírajícím Asensiem na útočnou polovinu.

28

Marco Asensio si několikrát vyměnil míč s Vázquezem, načež první jmenovaný centroval na Díaze, jemuž byl odmávaný, posléze i odpískaný ofsajd.

27

Brazilský středopolař vyzkoušel střelu podruhé v krátkém časovém sledu. Střílel o poznání nebezpečněji, pokus těsně nad zemí prosvištěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

26

Střelecký pokus zhruba z dvaceti metrů od brány vyprodukoval Casemiro. Balón nabral velkou výšku a začal padat pozdě, Álex Remiro mohl zůstat klidným.

25

Real Madrid zjistil, že jde proniknout před dobře organizovanou defenzivu Realu Sociedad. Individuálně zkoušel štěstí Asensio, do cesty se mu postavil Gorosabel.

24

Zkušený Nacho Monreal sice prošel přes Casemira, ale vzápětí se mu postavil do cesty Asensio. Snaha o prohození mezi nohama se nesetkala s úspěchem.

23

Hru zkusil zrychlit Martín Zubimendi. Avšak přecenil rychlostní schopnosti Oyarzabala, balón mu poslal až moc do běhu. Do cesty se navíc postavil Španělovi Mendy.

22

Gól měl na hlavě Mariano Díaz. Balón k němu doputoval poté, co si Vázquez narazil s Modrićem a poslal nadýchaný oblouček právě na útočníka bílého baletu. Ten vyšplhal vysoko do vzduchu, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen břevno. Následně dorážel Asensio, jehož rána se od obránce odrazila mimo tři tyče.

21

Krátká kombinace ve středu hřiště a Real Sociedad pro tento moment vyzrál na vysunutý presink soupeře. Balón si zatím vyměňují především obránci.

20

Do vnitra velkého vápna dostal nahrávku Isco. S míčem se otočil kolem Zubimendiho a do lepší pozice nahrál Modrićovi, jenž napálil obětavě blokujícího Le Normanda.

19

Protiútok Realu Madrid nebyl vůbec marný. Ve finále Marco Asensio centroval a Andoni Gorosabel míč jemně přizvedl. Remiro na krátkou vzdálenost nevyběhl a měl velké štěstí, že Díaz vyskočil pozdě.

18

Podruhé v krátkém časovém sledu byl hlavním mozkem akce Guevara, ten pro změnu volil pas na pravou stranu. Zde se Oyarzabalovi vůbec nepovedl centr, kulatý nesmysl poslal do rukavic gólmana.

17

Střední záložník Ander Guevara levou stranou rozběhl Nacha Monreala, k němuž se stáhl Lucas Vázquez. Po střetu balón doputoval mimo hrací plochu, Thibaut Courtois se chytá na odkop.

16

Odvážnou kličkovanou se prezentoval Isco. Protáhl se přes tři soupeře, nahrál Asensiovi a spěchal do vápna. Sice byl adresátem centru, jenže míč letěl mimo jeho dosah.

15

Ve středu hřiště vyrobil chybu Toni Kroos a byl to Cristian Portugués, kro rozjel rychlý brejk středem hřiště. Nahrávka našla Silvu, k němuž s včas stáhl a protihráče obral Varane.

14

Španělský bek Lucas Vázquez podpořil ofenzivu a ve výskoku si poradil s těžkým zpracováním. Posléze vyprodukoval centr do šestnáctky, na nějž Díaz nedoskočil.

13

Příliš pozdě zabral Silva za nahrávkou Oyarzabala, jež cestou nabrala velkou rychlost. Kulatý nesmysl se dokutálel až za postranní čáru.

12

Toni Kroos si nejprve narazil s Modrićem, až pak následoval vysoký balón do šestnáctky. Odražený míč si našel Casemiro, z těžké pozice trefil jen jednoho z obránců.

11

Pro pomalý aut Mendyho si doběhl Nacho Fernández, který udělal kličku po lajně Davidu Silvovi. Ten za sebou nechal nohu a soka podrazil.

10

Váhajícího kapitána Raphaëla Varana se vydal presovat švédský útočník Alexander Isak. Chyby soka se nedočkal, nahrávka na Fernándeze byla přesná.

9

Mikel Oyarzabal si narazil s Monrealem a rázem se ocitl v pokutovém území soupeře. Vzápětí akci hostů zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.

8

Avšak domácího levého beka rychle zbavil míče Igor Zubeldia. Opět tedy hraje Real Sociedad, jenž se v posledních vteřinách usadil na útočné polovině.

7

S míčem na kopačkách v současné chvíli hrají hosté. Cristian Portugués obdržel konečně přihrávku do nohy, avšak za záda Mendyho se neprodral.

6

Drobné zaváhání středopolaře Casemira nevyužil Mikel Oyarzabal. Zpracoval si míč až moc před sebe, což trestal Fernández.

5

Marco Asensio si poradil s těžkým zpracováním Kroosovy nahrávky. Vzápětí k souboji jeden na jednoho vyzval Le Normanda, úspěšnější byl francouzský stoper.

4

Kombinaci tentokráte zkouší bílý balet. Casemiro chtěl hrát dopředu, jenže neměl komu. Proto se otočil a zapojil do hry Varana.

3

David Silva si převzal balón na středu a na pravé lajně hledal Cristiana Portuguése. Ten ovšem dostal balón za paty, bude se vhazovat.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hostující mužstvo pro dnešní střetnutí obléklo dresy barvy černé. Výkop patřil Realu Sociedad.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Madrid CF: Courtois – L. Vázquez, Varane (C), Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – Asensio, M. Díaz, Isco.
Náhradníci: Altube, Lunin – Arribas, Duro, Chust, Marcelo, Odriozola Arzallus, Vinícius Júnior, Rodrygo, Valverde.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal – Guevara, Zubimendi – Portugués, D. Silva, Oyarzabal (C) – Isak.
Náhradníci: Marrero – Barrenetxea, C. Fernández, González, Guridi, Januzaj, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Sagnan.

Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
Real Sociedad San Sebastian

Také Real Sociedad patří k tomu lepšímu, co španělský fotbal nabízí. Po neúplných pětadvaceti kolech se nachází na velmi pěkné páté příčce, avšak už s poměrně velkým sedmibodovým odstupem na čtvrtou Sevillu, jež momentálně drží poslední pozici zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Mužstvo ze San Sebastiánu už se plně může koncentrovat pouze na ligu a finále poháru, neboť v Evropské lize vypadlo po výsledcích 0:4 a 0:0 s Manchesterem United. V lize je forma lepší, už pět zápasů bez porážku. Gólovou produktivitu celku vede dvojice Alexander Isak, Mikel Oyarzabal s dvanácti trefami.
Real Madrid CF

Fotbalisté Realu Madrid ještě mohou život šance na obhajobu mistrovského titulu. V současné chvíli jsou sice na třetím místě, ale druhá Barcelona, která mí o bod víc, už má zápas 25. kola za sebou a první Atlético má k dobru šestibodový náskok se stejným počtem odehraných utkání. Zidanova družina v současné chvíli drží sérii pěti vítězství v řadě za sebou. To poslední přišlo minulý týden v Atalantě, kde bílý balet výsledkem 1:0 nakročil pravou nohou směrem k postupu do čtvrtfinále. Nejlepším střelcem týmu je Karim Benzema se sedmnácti zásahy.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování 25. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Realem Madrid a Realem Sociedad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Madrid – Real Sociedad San Sebastian

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 89. Vinícius Júnior (L. Vázquez) – 55. Portugués (Monreal)

Karty:   76. Gorosabel (RSC)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:10.

Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Varane (C), Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić (76. Valverde), Casemiro, Kroos – Asensio (61. Rodrygo), M. Díaz (61. Duro), Isco (61. Vinícius Júnior).
Náhradníci: Altube, Lunin – Arribas, Duro, Chust, Marcelo, Odriozola Arzallus, Vinícius Júnior, Rodrygo, Valverde.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (82. Sagnan), Zubeldia, Le Normand, Monreal – Guevara, Zubimendi – Portugués (72. Barrenetxea), D. Silva (85. Muñoz), Oyarzabal (C) – Isak (82. C. Fernández).
Náhradníci: Marrero – Barrenetxea, C. Fernández, González, Guridi, Januzaj, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Sagnan.

Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez