Menu

Další

Sjezdové lyžování

SP - SuperG žen, Val di Fassa

Vítěz: F. Brignoneová (ITA)

konec

28.02.2021, 11:00 • Val di Fassa • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že Federica Brignoneová z Itálie vyhrála domácí SuperG ve Val di Fassa před Larou Gutovou-Behramiovou, která získala malý křišťálový globus, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (13:53:20)

Zároveň je jasné, že díky dnešnímu druhému místu získala Lara-Gutová Behramiová malý křišťálový globus. Potřebovala získat alespoň pět bodů, přičemž Corinne Suterová musela oba zbývající závody SuperG vyhrát (včetně dnešního), a ani jedno se již nestane!
SuperG ve Val di Fassa skončilo. Vyhrála ho Italka Federica Brignoneová, která dokázala porazit i Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou, jenž má v posledních dnech a týdnech skvělou formu. Brignoneová se startovním číslem 5 zajela výbornou jízdu a se sedmičkou jedoucí Gutová-Behramiová zaostala o 59 setin. Třetí místo pak brala další Švýcarka a specialistka na rychlostní disciplíny Corinne Suterová.

Závod se bohužel nepovedl Petře Vlhové, která nabrala ztrátu 2,66 sekundy a skončila až dvaatřicátá.

Ale Slovenka alespoň dokončila závod. Hned třináct lyžařek se totiž nedostalo do cíle včetně Kajsy Vickhoff Lieové a Rosiny Schneebergerové, jenž měly těžké pády a ze sjezdovky La Volata byly odvezeny vrtulníkem. Ačkoliv bychom si samozřejmě všichni přáli, aby jejich zranění nebylo vážné a mohly se rychle vrátit na svahy, opak bude zřejmě smutnou pravdou.

Konec

Konečné pořadí:
1. Federica Brignoneová (ITA) 1:14,61 minuty
2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,59
3. Corinne Suterová (SUI) +0,72
4. Elena Curtoniová (ITA) +0,78
5. Francesca Marsagliaová (ITA) +0,83
6. Marta Bassinová (ITA) +0,86
7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,90
8. Tamara Tipplerová (AUT) +1,17
9. Tessa Worleyová (FRA) +1,49
10. Alice Robinsonová (NZL) +1,54
10. Breezy Johnsonová (USA) +1,54
12. Christine Scheyerová (AUT) +1,56
13. Michelle Gisinová (SUI) +1,64
14. Wendy Holdenerová (SUI) +1,66
15. Michaela Heiderová (AUT) +1,68
16. Stephanie Venierová (AUT) +1,76
17. Tiffany Gauthierová (FRA) +1,77
18. Roberta Melesiová (ITA) +1,80
19. Jasmine Fluryová (SUI) +1,93
20. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,05
21. Cornelia Hütterová (AUT) +2,06
22. Priska Nuferová (SUI) +2,10
23. Ramona Siebenhoferová (AUT) +2,18
24. Kira Weidleová (GER) +2,35
25. Julia Pleškovová (RUS) +2,47
26. Laura Gaucheová (FRA) +2,52
26. Joana Hählenová (SUI) +2,52
28. Jasmina Suterová (SUI) +2,56
29. Maruša Ferková (SLO) +2,60
29. Mirjam Puchnerová (AUT) +2,60
...
32. Petra Vlhová (SVK) +2,66.

Konec

SuperG skončilo.

57

Esther Paslierová z Francie uzavírá startovní listinu a také ona nevidí cíl. Vypadává u druhého mezičasu. SuperG je u konce.

56

Stejně na tom je i předposlední závodnice startovní listiny Nevena Ignjatovićová ze Srbska.

55

Estelle Alphandová, dcera legendy Luca Alphanda, dnešní závod také nedokončí.

54

Camille Ceruttiová z Francie se už na prvních dvou mezičasech pohybovala ve velké ztrátě kolem čtyřicátého místa a nakonec je na 39. příčce.

53

Rumunka sice dojela do cíle, ale je nyní zcela poslední ze všech klasifikovaných závodnic a patří jí až 42. místo (ztráta 4,96 sekundy).

53

Nahoře je posledních pět žen, odstartuje je Ania Monica Caillové z Rumunska.

52

Teresa Runggaldierová jde na 39. místo se ztrátou 3,93 sekundy. Poráží Štuhecovou a Muzaferijovou.

51

Ani Nadia Delagová dnešní SuperG nedokončí.

50

Lin Ivarssonovou dělily pouhé čtyři setinky od toho, aby se přidala k duu Ferková – Puchnerová na 29. místě, které ještě berou body. Takto je jednatřicátá.

Konec

SuperG skončilo.

49

Také Julia Pleškovová může být se svým výkonem spokojená. Nějaké body dnes získá, řadí se na 25. místo se ztrátou 2,47 sekundy. A je samozřejmě ráda.

48

Elvedina Muzaferijaová finišuje na 38. místě a ani tato závodnice z Bosny na bodech nebude.

47

Parádní výkon Michaely Heiderové. Pětadvacetiletá Rakušanka je v cíli na patnáctém místě se ztrátou jen 1,68 sekundy a poráží spoustu dalších slavných jmen!

46

A devátou závodnicí se zkratkou DNF je Federica Sosiová z Itálie.

45

Noemie Kollyová také dnešní závod nedokončí, jako již osmá v pořadí.

44

Coralie Frasseová-Sombetová končí také mimo body, její výkon stačí jen na 34. místo. Ale je živá a zdravá v cíli. Uvidíme, zda se ještě někdo vejde třeba do první dvacítky.

43

Tiffany Rouxová vypadla před druhým mezičasem, závod ale pokračuje, nic se jí nestalo.

42

Maryna Gąsienicová-Danielová bude jistě vzpomínat na nedávno skončený šampionát, který se jí hodně vydařil. Nyní je to výrazně horší, až 34. místo této sedmadvacetileté zkušené Polky, která poráží jen Štuhecovou.

41

Alice Robinsonová opět po delším čase ukazuje, jaký je v ní potenciál. Devatenáctiletá závodnice z Nového Zélandu zajela výbornou jízdu a i když byla na prvním mezičasu 26. a na druhém šestnáctá, v rychlostní pasáži dokázala stáhnout ztrátu a dostat se na desátou pozici!

40

Švýcarce patří 31. místo se ztrátou 2,97 sekundy. Na body to dnes stačit nebude. Pro ně je aktuálně třeba zajet se ztrátou maximálně 2,89 sekundy.

40

Rahel Koppová je poměrně zkušenou závodnicí a té by se již cíl měl týkat. V polovině trati jede jízdu kolem dvacátého místa.

39

V cíli se čeká na další lyžařku stále marně, jelikož také Katrin Hirtlová-Stanggassingerová SuperG nedokončí. Vypadla mezi prvním a druhým mezičasem.

38

Trio Američanek je minulostí. Rossová do závodu nenastoupila, Isabella Wrightová závod, stejně jako její krajanka Manganová, nedokončila.

37

Dva těžké pády si vybraly možná svojí první daň. Laurenne Rossová do SuperG nenastoupí.

36

Tricia Manganová z Ameriky vypadává na prvním mezičasu, také ale naštěstí bez zranění.

35

Další výborný výkon. Roberta Melesiová z Itálie jde se startovním číslem 35 na domácím svahu na průběžné šestnácté místo. Sjezdovka La Volata jí sedla, na zřejmě již vítěznou krajanku Federicu Brignoneovou ztratila 1,80 sekundy.

34

Nyní vidíme poměrně slušné jízdy. Ukázala jí i rodačka z Kumbergu Cornelia Hütterová. Osmadvacetiletá Rakušanka jde na devatenácté místo a získá poměrně zajímavé body v SuperG.

33

Nadine Festová z Rakouska určitě nemá lehkou úlohu, vždyť její krajanka Schneebergerová měla opravdu šílený pád. Možná i proto jela poměrně dost na jistotu a v cíli je na 29. místě, tedy předposledním, se ztrátou 3,15 sekundy.

32

Naopak Valerie Grenierová se řadí na průběžné 28. místo, tedy na předposlední pozici. Porazila jen Ilku Štuhecovou, která také byla ráda, že vůbec dokončila závod.

31

Startovní interval se opět zkrátil, Ramona Siebenhoferová může být také spokojená. S vyšším startovním číslem se vešla do první dvacítky, aktuálně je na devatenácté příčce.

30

Jasmina Suterová je dnes nejhorší ze švýcarských závodnic. V cíli je na průběžném dvaadvacátém místě a nějaké body by měla získat.

29

Laura Pirovanová také nedokončila závod, naštěstí to je oproti Schneebergerové a LIeové bez zranění.

28

Tiffany Gauthierová může být spokojená, Francouzka se totiž vešla do první patnáctky a být o setinku lepší, je dokonce čtrnáctá. Výborný výkon!

27

Její krajanka, Slovinka Ilka Štuhecová finišuje na průběžném 25. místě. Také udělala několik chyb, ztratila rychlost a v cíli je s mankem 4,02 sekundy.

26

Maruša Ferková ze Slovinska také dokázala dojet do cíle a v poměrně dobrém času. Je na děleném dvacátém místě s Mirjam Puchnerovou, když ztrácí 2,60 sekundy. Poměrně slušný výkon na dnešní poměry.
Trať se upravuje a daný člověk je snad v odpovídající péči. Fluryová si dá dnešní SuperG zřejmě ještě jednou.
Závod je opět přerušen. Vypadá to, že na trati někdo zkolaboval. Leží v jedné z branek a nehýbe se.

25

Jasmine Fluryová končí krátce po prvním mezičasu. Je zde žlutá vlajka, takže Švýcarka musí zastavit. Nevím, co to znamená. Žlutá vlajka, Fluryová je zastavena.

25

Nahoře je připravená další Švýcarka Jasmine Fluryová.

24

Ariane Rädlerová finišuje na 22. příčce, jízdy s chybami asi nyní budeme na těžkém SuperG vídat častěji. Ztráta Rakušanky je 2,89 sekundy a je poslední.

23

Mirjam Puchnerová měla také obrovské problémy ve stejné pasáži jako Rosina Schneebergerová. Naštěstí své problémy zvládla a pokračuje, ale nabrala velkou ztrátu. Nicméně to jí nyní jistě až tak nemrzí – hlavně, že je v pořádku. V cíli je na předposlední dvacáté příčce, ale zdravá.

22

Laura Gaucheová udělala také chybu, ale naštěstí zůstala na trati a nevypadla. Po půlhodinovém čekání je v cíli na 18. místě se ztrátou 2,52 sekundy.

22

Laura Gaucheová jde na svůj závod, startovní interval se zkrátí na 1:30 minuty.
Na trati už je předjezdec, za chvíli bude Laura Gaucheová moct vyjet na trať.
Rád bych přinesl nějaké lepší zprávy, ale závod je stále přerušen, neboť Rosina Schneebergerová je stále v péči na trati. Nyní už je alespoň v saních a čeká na vrtulník. Bohužel na něj se čeká dnes již podruhé...

Nahoře nyní čeká závodnice s číslem 22 Laura Gaucheová a poté ještě dalších zřejmě 35 závodnic, pokud si to žádná jiná nerozmyslí.

Pád Rosiny Schneebergerové (může obsahovat drastické záběry)

Rosina Schneebergerová je stále vyprošťována z ochranné sítě a bohužel z ruchových mikrofonů stále zní její velká bolest. Tohle je opravdu smutný pohled, který snad dnes už neuvidíme. Ale to jsme si všichni přáli již po pádu Kajsy Vickhoff Lieové.
Šéf závodu Peter Gerdol zřejmě nebude mít dneska lehké spaní. Rosinu Schneebergerovou vyprošťují z ochranných sítí za jejího bolestivého křiku. I v tomto případě přejeme Rakušance brzké uzdravení a stejně jako u Kajsy Vickhoff Lieové věřme, že to nebude znamenat konec kariéry či ještě větší komplikaci.
Laura Gaucheová se na trať jen tak nepodívá, závod je přerušen a zřejmě bude opět povolán vrtulník.

21

Bohužel další pád a další pád nepříjemný. Rosina Schneebergerová spadla hned v úvodu trati, kdy se jí pravá lyže zahákla za branku a katapultovala jí do vzduchu. Závod je samozřejmě znovu přerušený. Ačkoliv jsem si myslel, že to nebude zprvu tak vážné jako u Kajsy Vickhoff Lieové, opak zřejmě bude pravdou. Protože buďte rádi, že neslyšíte velký bolestivý řev sedmadvacetileté lyžařky z Hippachu.
Průběžné pořadí:
1. Federica Brignoneová (ITA) 1:14,61 minuty
2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,59
3. Corinne Suterová (SUI) +0,72
4. Elena Curtoniová (ITA) +0,78
5. Francesca Marsagliaová (ITA) +0,83
6. Marta Bassinová (ITA) +0,86
7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,90
8. Tamara Tipplerová (AUT) +1,17
9. Tessa Worleyová (FRA) +1,49
10. Breezy Johnsonová (USA) +1,54
11. Christine Scheyerová (AUT) +1,56
12. Michelle Gisinová (SUI) +1,64
13. Wendy Holdenerová (SUI) +1,66
14. Stephanie Venierová (AUT) +1,76
15. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,05
16. Priska Nuferová (SUI) +2,10
17. Kira Weidleová (GER) +2,35
18. Joana Hählenová (SUI) +2,52
19. Petra Vlhová (SVK) +2,66
Kajsa Vickhoff Lieová (NOR) nedokončila.

20

Kira Weidleová dokázala ve sjezdu na šampionátu získat medaili a odsunout tak Ester Ledeckou od stupňů vítězů. Je přece jen výrazně lepší sjezdařkou než závodnicí SuperG, ačkoliv je to také rychlostní disciplína. Němka se s tratí také hodně pere, patří jí sedmnácté místo z devatenácti lyžařek, jenž jsou v cíli. Ztráta je na 2,35 sekundy.

19

Švýcarek je ve startovní listině spousta, jsme u startovního čísla 19 a šestou z nich je Priska Nuferová. Ta zajížděla mezičasy kolem patnácté pozice a s tratí La Volata se evidentně prala. Zřejmě je ráda za to, že se dostala do cíle. Ztráta 2,10 sekundy a šestnáctá pozice.

18

Joana Hählenová sice ukázala na měřeném úseku nejvyšší rychlost – 115,68 km/h, jenže to bylo až v závěrečné pasáži. Zbytek trati se jí až tolik nepovedl, hlavně po skoku se málem nevešla do dalších branek, jelikož letěla hodně daleko a do strany. V cíli je tak na 16. místě a poráží jen Petru Vlhovou.

17

Na druhém místě průběžného pořadí je Švýcarka Gutová-Behramiová, na třetí pozici její krajanka Suterová. A jejich kolegyně z reprezentace Michelle Gisinová na ně nestačí, což bylo poměrně zřejmé. V cíli je na dvanáctém místě před další Švýcarkou Wendy Holdenerovou.

17

Také Michelle Gisinová dokáže překvapit a zajet dobrý závod. Třeba to může být i dneska.

16

Stephanie Venierová je na mezičasech rychlejší než Petra Vlhová, která jela před ní. Ovšem žádný lepší výsledek to nebude, Rakušanka končí na třináctém místě se ztrátou 1,76 sekundy. Nejlepší z rakouských závodnic je Tamara Tipplerová na osmé pozici.

15

Jenže přišla velká chyba mezi prvním a druhým mezičasem, která byla rázem vidět v čase na ztrátě 1,39 sekundy. A poté další. Petře se tento závod vůbec nevydařil a bude mít asi s trenérem o čem přemýšlet. V cíli je až na 14. místě, tedy na poslední pozici. Na Gutovou-Behramiovou ztratila 2,66 sekundy.

15

Slovenka potřebuje zajet dobře, aby se udržela v kontaktu na čele světového poháru s Gutovou-Behramiovou.

15

Petra Vlhová jde na svou jízdu!

14

Francouzka rozhodně neměla lehkou úlohu, musela na svou jízdu čekat téměř půl hodiny. Ovšem zvládla dojet, což je pro ní v tuto chvíli asi nejdůležitější. Tessa Worleyová ani neměla v cíli žádnou velkou rychlost (devátou nejlepší) a v cíli je také na místě devátém.

Závod byl opět obnoven, na trať jde Tessa Worleyová.
Závod by měl být po chvíli opět obnoven, na trať půjde předjezdkyně.

Kajsu Vickhoff Lieovou odváží vrtulník. Přejeme brzké uzdravení

Závod je stále přerušen, nyní už slyšíme helikoptéru, která samozřejmě pomůže Kajse Vickhoff LIeové do nemocnice.

Závěr jízdy průběžně vedoucí Federiky Brignoneové

Průběžné pořadí:
1. Federica Brignoneová (ITA) 1:14,61 minuty
2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,59
3. Corinne Suterová (SUI) +0,72
4. Elena Curtoniová (ITA) +0,78
5. Francesca Marsagliaová (ITA) +0,83
6. Marta Bassinová (ITA) +0,86
7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,90
8. Tamara Tipplerová (AUT) +1,17
9. Breezy Johnsonová (USA) +1,54
10. Christine Scheyerová (AUT) +1,56
11. Wendy Holdenerová (SUI) +1,66
12. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,05
Kajsa Vickhoff Lieová (CAN) nedokončila.
Patrně se čeká, než pro Lieovou přiletí vrtulník. Norka je stále ošetrována v místu, kde se zachytila v ochranné bariéře.
Jízda je stále přerušena, což je samozřejmě nepříjemné i pro ostatní závodnice, když vidí, jak jejich parťačka trpí. Do závodu půjde po přerušení jako první Tessa Worleyová, zkušená závodnice z Francie.

13

Kajsa Vickhoff Lieová je ošetrována

13

Ředitel závodu Peter Gerdol po pádu norské lyžařky

13

Závod je samozřejmě přerušen a nebude to na žádnou krátkou dobu. U Norky už jsou záchranáři a šéf závodu Peter Gerdol má sklopenou hlavu dolů...

13

Pad Kajsy Vickhoff Lieové (může obsahovat drastické záběry)

13

V opakované záznamu bylo opravdu nehezké vidět, jak se dvaadvacetileté blonďaté Norce otočilo koleno kvůli tomu, že jí nevypla lyže. Nechci být špatným prorokem, ale tohle vypadá hodně vážně a závodnice Baerums Skiklub může na lyže na nějaký čas zapomenout.

13

Neudrží. Tohle je extrémně těžký pád a jízda musí být přerušena. Norka se drží za levé koleno a nepřejte si nyní slyšet její bolestivý křik.

13

Také Kajsa Vickhoff Lieová dokáže často překvapit. Na prvním mezičasu nyní vede o dvě setinky. Uvidíme ale, zda svojí výkonnost udrží až do cíle.

12

Christine Scheyerová bude patřit do spodní části výsledkové listiny. Manko od prvních mezičasů narůstalo a Rakušanka může mít tak radost možná z toho, že poráží krajanku Tipplerovou. Končí na průběžném desátém místě se ztrátou 1,56 sekundy, o dvě setinky lepší je devátá Johnsonová.

11

Marta Bassinová ale ve spodní pasáži ztratila, a to více než hodně, než by na její kvality bylo záhodno. Z náskoku sedmi setin je z toho ztráta 86 setin a rázem je z toho až šesté místo. V cíli je sice celkem spokojená, ale po průběžných mezičasech – které samozřejmě v tuto chvíli neví – to bude asi zklamání.

11

Marta Bassinová si jede pro první příčky! Na druhém mezičasu v polovině trati má k dobru sedm setin, o pět setin více než před tím.

Průběžné pořadí:
1. Federica Brignoneová (ITA) 1:14,61 minuty
2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,59
3. Corinne Suterová (SUI) +0,72
4. Elena Curtoniová (ITA) +0,78
5. Francesca Marsagliaová (ITA) +0,83
6. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,90
7. Tamara Tipplerová (AUT) +1,17
8. Breezy Johnsonová (USA) +1,54
9. Wendy Holdenerová (SUI) +1,66
10. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,05.

10

Bylo jasné, že na prvním místě určitě zůstane Italka, protože nyní je na trati Elena Curtoniová. Ovšem před třetím mezičasem udělala chybu, kdy měla výrazně větší výjezd ze zatáčky. Ze ztráty 15 setin je to rázem 84 setin a v cíli je tak čtvrtá. Oproti Suterové byla horší o šest setinek.

9

Suterové se nepovedla pasáž mezi druhým a třetím mezičasem, kde nabrala téměř sekundu. Poté se zlepšovala a dokázala se dole v rychlostní pasáži vybičovat ke zlepšenému výkonu, díky kterému jde na třetí místo se ztrátou 72 setin na Brignoneovou.

9

Corinne Suterová by měla atakovat nejvyšší příčky, ona je naopak specialistkou na rychlost.

8

Krajanka Gutové-Behramiové Wendy Holdenerová není úplně specialistkou na rychostní disciplíny, určitě se cítí lépe v točivějších. Ovšem všestrannost dnešních lyžařek je známá. Švýcarce se ale SuperG příliš nevydařilo, neměla takovou rychlost a na měřeném rychlostním úseku byla nejhorši (109,96 km/h). Nakonec je z toho sedmé místo, když překonává jen Gagnonovou.

7

Tohle u Lary Gutové-Behramiové není jízda na vítězství. Brignoneová zajela opravdu výbornou jízdu a i když Švýcarka neudělala žádnou extrémně velkou chybu, v cíli je na druhém místě se ztrátou 59 setin. Poráží pět soupeřek a prakticky si zajišťuje malý křišťálový globus.

7

Gutová-Behramiová je zatím pomalejší, na prvním i druhém mezičasu maličko ztrácí.

7

Připravena je Lara Gutová-Behramiová!

6

Ragnhild Mowinckelová dokáže také zajet výborný závod, třeba mistrovství světa jí vyšlo velmi dobře. Nyní ale už od prvního mezičasu ztrácela a na třetím měla manko už sekundu. Ale spokojená je, i když v cíli figuruje až na místě třetím se ztrátou devíti desetin. Na Marsagliovou nestačila o sedm setin.

6

Tohle je jasný útok na nejvyšší pozice. Federica Brignoneová nedala svým soupeřkám šanci a byla horší jen v rychlosti, kdy měla "jen" 114,45 km/h. Na čas to ale nemá skoro žádný vliv, Brignoneová poráží Marsagliovou o 83 setin!

5

Federica Brignoneová je další lyžařkou, jenž jede na první místo. Vede na prvním mezičasu o 11 setin, na druhém náskok trojnásobně navýšila.

4

Italkám se domácí mistrovství světa vůbec nepodařilo. Nyní sice Francesca Marsagliová končí na průběžném prvním místě a má z toho v cíli obrovskou radost, vede s náskokem 34 setin. Jenže možná zůstane pachuť toho, že podobný výkon nepřišel o něco dříve.

3

U Tipplerové pak přišla prakticky stejná chyba jako u Gagnonové, ale Rakušanka je rychlejší. Tohle byla výborná jízda, Tipplerová jde na první místo s náskokem 37 setin na Johnsonovou.

3

Je možná znát, že Johnsonová měla na začátku trošku respektu. Tamara Tipplerová je od prvního mezičasu rychlejší, v polovině trati je lepší o 38 setin, když krásně projela jednu z branek před druhým mezičasem.

2

Breezy Johnsonová včera upadla, takže to možná bylo znát i na dílčí opatrnosti jízdy. Možná hned na začátku, kde ztrácela oproti Gagnonové. Ale od třetího mezičasu byla lepší a nakonec je v cíli o 51 setin dříve!

1

Kanaďanka udělala jednu trošku větší chybu, když si špatně najela do jedné z branek a vlastně jí podjela. Ve strmé pasáži měla rychlost kolem 112 km/h a v cíli je s časem 1:16,66. Říká něco o tom, že to byla hodně bláznivá jízda.

1

Marie-Michele Gagnonová dokáže občas předvést výborný výsledek, takže už od čísla 1 se mějme na pozoru.

Start

Závod byl zahájen.
Největší favoritkou nedělního SuperG je bezesporu Lara Gutová-Behramiová. Švýcarská hvězda totiž od doby krátce před mistrovstvím světa vyhrává jeden závod za druhým, je k nezastavení a míří za velkým křišťálovým glóbem i za těmi malými. A právě k malému globu za SuperG stačí Laře získat šest bodů ve dvou závodech, což by pro ní měla být hračka.

Největšími soupeřkami švýcarské hvězdy budou její krajanky Corinne Suterová nebo Michelle Gisinová, vysoko tradičně mohou být Tamara Tipplerová nebo Ragnhild Mowinckelová. Spektrum okruhu favoritek je, i kvůli neúčasti Ester Ledecké, poměrně velké. Na nejvyšší stupínky mohou směle útočit Petra Vlhová ze Slovenska či některá z rychlých Američanek, jako třeba Breezy Johnsonová.

Průběžné pořadí SuperG žen:
1. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 445 bodů
2. Corinne Suterová (SUI) 250 b.
3. Tamara Tipplerová (AUT) 240 b.
4. Ester Ledecká (CZE) 236 b.
5. Federica Brignoneová (ITA) 223 b.
...
8. Petra Vlhová (SVK) 158 b.
Závod ve Val di Fassa je náhradou za olympijskou prověrku v čínském Jan-Čhingu, kde se měl závod původně jet. Ale ze známých celosvětových důvodů světový pohár (nejen v alpském lyžování) do Číny nezavítá.
V Itálii tentokrát chybí jedna z hvězd rychlostních disciplín Ester Ledecká, která dala přednost snowboardu. Jak známo, v tomto odvětví je neméně dobrá, spíše naopak!

Startovní listina:
1. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
2. Breezy Johnsonová (USA)
3. Tamara Tipplerová (AUT)
4. Francesca Marsagliaová (ITA)
5. Federica Brignoneová (ITA)
6. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
7. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
8. Wendy Holdenerová (SUI)
9. Corinne Suterová (SUI)
10. Elena Curtoniová (ITA)
11. Marta Bassinová (ITA)
12. Christine Scheyerová (AUT)
13. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR)
14. Tessa Worleyová (FRA)
15. Petra Vlhová (SVK)
16. Stephanie Venierová (AUT)
17. Michelle Gisinová (SUI)
18. Joana Hählenová (SUI)
19. Priska Nuferová (SUI)
20. Kira Weidleová (GER)
21. Rosina Schneebergerová (AUT)
22. Laura Gaucheová (FRA)
23. Mirjam Puchnerová (AUT)
24. Ariane Rädlerová (AUT)
25. Jasmine Fluryová (SUI)
26. Maruša Ferková (SLO)
27. Ilka Štuhecová (SLO)
28. Tiffany Gauthierová (FRA)
29. Laura Pirovanová (ITA)
30. Jasmina Suterová (SUI)
31. Ramona Siebenhoferová (AUT)
32. Valérie Grenierová (CAN)
33. Nadine Festová (AUT)
34. Cornelia Hütterová (AUT)
35. Roberta Melesiová (ITA)
36. Patricia Manganová (USA)
37. Laurenne Rossová (USA)
38. Isabella Wrightová (USA)
39. Katrin Hirtlová-Stanggassingerová (GER)
40. Rahel Koppová (SUI)
41. Alice Robinsonová (NZL)
42. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL)
43. Tifany Rouxová (FRA)
44. Coralie Frasseová Sombetová (FRA)
45. Noemie Kollyová (SUI)
46. Federica Sosiová (ITA)
47. Michaela Heiderová (AUT)
48. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
49. Julija Pleškovová (RUS)
50. Lin Ivarssonová (SWE)
51. Nadia Delagová (ITA)
52. Teresa Runggaldierová (ITA)
53. Ania Monica Caillová (ROU)
54. Camille Ceruttiová (FRA)
55. Estelle Alphandová (SWE)
56. Nevena Ignjatovićová (SRB)
57. Esther Paslierová (FRA)
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu světového poháru v alpském lyžování. Ženské závody se po mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo nepřesunuly z jiného státu, v Itálii ve Val di Fassa se totiž jedou rychlostní disciplíny. Po dvou sjezdech, které opanovala Lara Gutová-Behramiová, přijde na řadu SuperG, kde by měla být tato švýcarská hvězda také zřejmě největší favoritkou. Závod startuje od 11 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

SP - SuperG žen, Val di Fassa

Vítěz: F. Brignoneová (ITA)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Průběžné pořadí světového poháru:
1. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 1147 bodů
2. Petra Vlhová (SVK) 1040 b.
3. Michelle Gisinová (SUI) 872 b.
4. Marta Bassinová (ITA) 750 b.
5. Sofia Goggiaová (ITA) 740 b.
...
10. Ester Ledecká (CZE) 453 b.
53. Martina Dubovská (CZE) 85 b.

Průběžné pořadí SuperG žen:
1. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 445 bodů
2. Corinne Suterová (SUI) 250 b.
3. Tamara Tipplerová (AUT) 240 b.
4. Ester Ledecká (CZE) 236 b.
5. Federica Brignoneová (ITA) 223 b.
...
8. Petra Vlhová (SVK) 158 b.

Startovní listina:
1. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
2. Breezy Johnsonová (USA)
3. Tamara Tipplerová (AUT)
4. Francesca Marsagliaová (ITA)
5. Federica Brignoneová (ITA)
6. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
7. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
8. Wendy Holdenerová (SUI)
9. Corinne Suterová (SUI)
10. Elena Curtoniová (ITA)
11. Marta Bassinová (ITA)
12. Christine Scheyerová (AUT)
13. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR)
14. Tessa Worleyová (FRA)
15. Petra Vlhová (SVK)
16. Stephanie Venierová (AUT)
17. Michelle Gisinová (SUI)
18. Joana Hählenová (SUI)
19. Priska Nuferová (SUI)
20. Kira Weidleová (GER)
21. Rosina Schneebergerová (AUT)
22. Laura Gaucheová (FRA)
23. Mirjam Puchnerová (AUT)
24. Ariane Rädlerová (AUT)
25. Jasmine Fluryová (SUI)
26. Maruša Ferková (SLO)
27. Ilka Štuhecová (SLO)
28. Tiffany Gauthierová (FRA)
29. Laura Pirovanová (ITA)
30. Jasmina Suterová (SUI)
31. Ramona Siebenhoferová (AUT)
32. Valérie Grenierová (CAN)
33. Nadine Festová (AUT)
34. Cornelia Hütterová (AUT)
35. Roberta Melesiová (ITA)
36. Patricia Manganová (USA)
37. Laurenne Rossová (USA)
38. Isabella Wrightová (USA)
39. Katrin Hirtlová-Stanggassingerová (GER)
40. Rahel Koppová (SUI)
41. Alice Robinsonová (NZL)
42. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL)
43. Tifany Rouxová (FRA)
44. Coralie Frasseová Sombetová (FRA)
45. Noemie Kollyová (SUI)
46. Federica Sosiová (ITA)
47. Michaela Heiderová (AUT)
48. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
49. Julija Pleškovová (RUS)
50. Lin Ivarssonová (SWE)
51. Nadia Delagová (ITA)
52. Teresa Runggaldierová (ITA)
53. Ania Monica Caillová (ROU)
54. Camille Ceruttiová (FRA)
55. Estelle Alphandová (SWE)
56. Nevena Ignjatovićová (SRB)
57. Esther Paslierová (FRA)