Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

CA Osasuna – Sevilla FC

0:2

konec (0:1)

22.02.2021, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • 24. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 4.04 3.22 2.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:05)
Sevilla v pondělní dohrávce 24. kola španělské La Ligy potvrdila roli favorita a na stadiónu Osasuny zvítězila 2:0. Hosté udělili soupeři pořádnou lekci z efektivity. Za celý zápas byly k vidění tři pořádné šance, přičemž dvě na straně hostů a obě skončily gólem. Nejprve v 19. minutě, kdy povedený centr Jordána poslal do sítě Diego Carlos. Pojistka na vedení přišla v úvodu druhé půle, střílený centr Munira lehkým dotekem usměrnil na zadní tyč Luuk de Jong. Osasuna měla gólovku v úvodu zápasu, jenže Oierova hlavička lízla tyčku z vnější strany.

Svěřenci kouče Lopeteguiho se po zisku tří bodů posunuli na třetí příčku o bod před Barcelonu. Osasuna zůstává třináctá.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:15.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Zápas se dohrává na obranné polovině Sevilly. Fotbalisté hostujícího celku v klidu kombinují kolem soupeřova vápna a čekají na závěrečný hvizd.

90+2

Vědět o sobě dal další ze střídajících fotbalistů, a sice Júsuf Nasjrí. Jeho kličkovanou utnul až poslední hráč Manu Sánchez. Výborný obranný zákrok.

90+1

Čerstvý Alejandro Gómez využil velkého množství fyzických sil a hravě se protáhl kolem Garcíi. Jenže pak centroval pouze do rukavic gólmana.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Až moc agresivní byl při presinku Darko Brašanac. V jednom momentu Gudeljovi přišlápl kotník, Sevilla tak může vydechnout.

88

Žlutou kartu si zblízka prohlédl Lucas Torró. Arbitr Alberola nejprve nechal dohrát akci, až pak se vrátil k faulu, který záložník Osasuny udělal proti Koundému.

87

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Nemanja Gudelj.

86

Rohový kop pro domácí mužstvo vybojoval argentinský útočník Jonathan Calleri. Jeho střelu hlavičkou přizvedl Koundé nad horní tyč.

85

Jasín Bunú vylekal spoluhráče, když napoprvé nezvládl zachytit centr Torrese. Ale rychle zareagoval a na zemi kulatý nesmysl zalehl.

84

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Adrián López.

83

Joan Jordán moc dobře věděl co bude následovat poté, co na polovině hřiště stáhl k zemi Brašanace. Tato žlutá karta je naprosto neoddiskutovatelná.

82

Definitivní pojistku na vítězství hostujícího mužstva mohl dát Júsuf Nasjrí. Tvrdá střela vystrašila Herreru, jenž pravou rukou vytěsnil balón nad břevno.

81

Před námi je poslední desetiminutovka základní hrací doby. Sevilla si drží dvoubrankový náskok a má nakročeno k posunu tabulkou na třetí příčku.

80

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Alejandro Gómez.
Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Júsuf Nasjrí.
Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Nacho Vidal, přichází Iñigo Pérez.

79

Vysoký centr Moncayolly úspěšně přizvedl Jules Koundé mimo dosah adresáta Calleriho. Akce Osasuny pokračuje rohovým kopem.

78

Fauly se s blížícím se závěrem střetnutí hromadí. Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval Fernando proti Brašanacovi.

77

Kuriózní skluz předvedl Karim Rekik, který zastavil přihrávku soupeře, ale přitom i podrazil spoluhráče Calose. Brazilec naštěstí nadskočil a je v pořádku.

76

Premiérovou žlutou kartu do domácích řad vyfasoval Nacho Vidal. Ve skluzu minul balón, naopak vzal přes kotníky Jordána. Nebylo co řešit.

75

Útočný faul odpískán Antemu Budimirovi. Chorvatský útočník se hodně diví rozhodnutí arbitra, ale jeho rozhodnutí zůstává neměnné.

74

David García zakončoval, ale velmi nepřesně a s největší pravděpodobností i v ofsajdu. V případě zásahy by nejspíše zasáhl VAR, protože praporek pomezního zůstal dole.

73

Svěřenci trenéra Arrasateho mají k dispozici další volný přímý kop. U pravé lajny byl nedovoleně poslán k zemi Callero, provinil se Vidal.

72

V souboji dvou desítek byla úspěšnější ta domácí. Ivan Rakitić si proti Torresovi pomohl rukama, což pozornosti rozhodčího neuniklo.

71

Na druhou stranu se rozběhl Munir. Kulatý nesmysl přebral v plném běhu, jenže zapomněl odcentrovat a sám vyběhl až mimo hrací plochu.

70

Těsně za velké pokutové území obdržel nahrávku Jonathan Calleri. Z voleje střílel po zemi těsně vedle levé tyče, gólman mohl zůstat klidným.

69

Na střelu to nebylo, Darko Brašanac musel centrovat. Balón ovšem podkopl až příliš, ten se tak jenom snesl do rukavic připraveného Bunúa.

68

Další nedovolený zákrok Sevilly vyrobil Joan Jordán. Středopolař si doslova vyšlápl na Budimira, Osasuna má standardku ze zajímavé vzdálenosti od brány.

67

První žlutou kartu utkání si vykoledoval Munir. Do souboje s Torresem přiběhl pozdě a bolestivě jej dohrál šlapákem.

66

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Ivan Rakitić.
Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Aleix Vidal.

65

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Oier, přichází Darko Brašanac.

64

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Jonathan Calleri.
Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Roberto Torres.

63

Munir si narazil s Navasem a pokračoval v pohybu středem hřiště. Křídelník si troufl proti stoperské dvojice, jenže mezi nimi proběhl už bez balónu.

62

Domácí zase kombinují kolem středového kruhu. Až Rubén García hledal obloučkem za obranou Barju, který v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Jordána.

61

Suso nabral velkou rychlost po levé lajně a v plném sprintu hledal před brankou de Jonga. Pas byl příliš prudký, Nizozemec natahoval nohu marně.

60

Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Bylo by velkým překvapením, pokud by Sevilla o svůj náskok ještě přišla.

59

Jesús Navas mohl pokračovat směrem dopředu, avšak rozhodl se jinak. Zastavil a zpětným pasem oslovil Diega Carlose, střelce důležité první branky.

58

Za obloučkem Kikeho Barji se rozběhl Ante Budimir pozdě. Tělem jej navíc přibrzdil Koundé a Jasín Bunú nechal míč dokutálet mimo hru.

57

Fotbalisté v červených dresech kombinují, ale na vlastní polovině, odkud se snížení zcela jistě nedočkají. Vlastní polovinu má Sevilla pohlídanou na jedničku.

56

Nedohoda mezi de Jongem a Jordánem vedla ke ztrátě míče. V permanenci bude Sergio Herrera, jehož čeká odkop od brány.

55

Po chvilkové odmlce zaútočili hráči Sevilly. Nadějně vypadající brejk ovšem zazdil Luuk de Jong. Ten se nechal vytlačit k lajně, odkud už nic nevymyslel.

54

Po střetu se Susem nafilmoval pád Kike Barja. Jenže rozhodčí Alberola na souboj dobře viděl a správně nechal hru pokračovat, forvard měl smůlu.

53

Postavení mimo hru odpískáno kapitánu Oierovi. Střední záložník si nepohlídal svou pozici, vybíhal příliš pozdě.

52

Avšak času ještě zbývá dost a šance, byť malá, tu určitě je. Fotbalisté Osasuny se přesunuli na útočnou polovinu a zkoušejí na protivníka vyzrát postupnou kombinací.

51

Teď už to budou mít domácí borci hodně těžké. Prohrávají o dva góly, navíc proti týmu, který hraje v posledních týdnech ve velké pohodě.

49

Sevilla právě vstřelila branku!
Svěřenci trenéra Lopeteguiho odskakují do dvoubrankového náskoku! Střílený centr Munira si našel LUUK DE JONG, jenž se odpoutal od Aridaneho a lehkým dotekem poslal míč nechytatelně na zadní tyč.

48

Rychle se hosté zvládli probojovat až do těsné blízkosti šestnáctky soupeře. Suso chtěl odcentrovat přes Davida Gacíu, ale ten se nenechal, zblokoval balón do zámezí za cenu rohového kopu.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
První poločas zápasu mezi Osasunou a Sevillou příliš fotbalové krásy nepobral. Jeden gól ale přeci jenom padl a postarali se o něj hosté v 19. minut, kdy centr Jordána od rohového praporku uklidil hlavou do sítě stoper Diego Carlos. Také domácí měli jednu šanci, která volala po gólu, avšak kapitán Oier střílel hlavou těsně vedle levé části brankové konstrukce. Nezbývá než doufat, že druhé dějství nabídne lepší fotbalovou podívanou. Domácí budou muset hrát více do útoku, Sevilla by zase mohla využívat rychlých brejků.

45

První poločas skončil.

44

Aridane se probojoval k centru z volného přímého kopu, o nějž se postaral Jon Moncayola. Jenže hlavičkoval ve velkém záklonu, navíc nepřesně.

43

O pátý faul favorita se postaral Karim Rekik. Nizozemský obránce se hodně diví, ale rozhodnutí arbitra Alberoly již nemá šanci změnit.

42

Domácí často zkoušejí vyzrát na defenzivní linii soupeře vzduchem. O další nákop se postaral Rubén García, ale Torró měl k míči daleko.

41

Suso si došel hodně hluboko pro přihrávku, kterou mu adresoval Joan Jordán. Pod tlakem vzápětí hrál až na brankáře.

40

Oba celky se snaží, ale většině akcí schází dobré vyřešení finální fáze. Kromě gólu ze standardní situace a hlavičky Oiera z úvodu nebylo k vidění nic moc zajímavého.

39

Podruhé v krátkém časovém sledu byl v akci hostující gólman Jasín Bunú. S nepovedeným nákopem Budimira neměl moc starostí, kulatý nesmysl schoval do koše.

38

Ztrátu Oiera ve středu pole chtěl potrestat Jesús Navas. Před střetem s Davidem Garcíou zvládl nahrát de Jongovi, který ale musel hodně zpomalit, proto jej dohnal Vidal a v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější.

37

Přetažený centr od rohového praporku vracel do ohně Lucas Torró. na jedničku zareagoval Koundé, který dlouhým odkopem poslal míč do bezpečí.

36

Rozehrávka autového vhazování se Rekikovi vůbec nepovedla. Míč si pro sebe zpracoval Barja, jenže neměl komu míč předat a proti přesile neměl moc šancí na úspěch.

35

Manu Sánchez hledal za obranou Rubéna Garcíu. Výborně zareagoval Diego Carlos, jenž zacouval a hlavou zvedl balón mimo dosah protivníka.

34

Pro vysoký centr Moncayoly si vyběhl Jasín Bunú. Ten nezaváhal a ve výskoku zachytil míč pevně do rukavic. Vzápětí bleskově vyhodil k lajně, kde stál osamocen Rekik.

33

Šikovně si Rubén García pokryl míč před Munirem. Počkal si na kontakt a posléze spadl na zem, rozhodčí nařídil standardu ve prospěch domácích.

32

Joan Jordán nahrál do lajny Susa, jenž zkoušel vysunout Luuka de Jonga. Nizozemec se k balónu dostal, jenže v době přihrávky byl za posledním obráncem. Ofsajd.

31

Hra se znovu přesunula na obrannou polovinu Osasuny. Zde probíhá akce Sevilly, která si ovšem vyměňuje míč spíše v zadních řadách.

30

Za Navase zabíhal Kike Barja, ale David García se rozhodl hrát do přehuštěného středu. Ante Budimir proti přesile o balón přišel.

29

Autor dosud jediného gólu Diego Carlos chyboval při rozehrávce, ale domácí jeho zaváhání nevyužili, Oier nahrál mimo dosah Vidala.

28

Se stříleným centrem Anteho Budimira hostující defenziva vůbec nepočítala. Měla ale štěstí, že s takovým řešením nepočítal ani adresát Barja.

27

Karim Rekik bojoval, ale neporadil si úplně ideálně. Ve skluzu ještě udržel kulatý nesmysl na hrací ploše, ale následně se jej dotkl rukou.

26

Hráči Sevilly hrají přesně to, co potřebují. Kombinují s balónem na kopačkách a soupeře v posledních minutách k ničemu nepouští.

25

Velmi pěknou fintu vymyslel Suso, který naznačil kličku po lajně, načež Oierovi nasadil jesličky. Následně přepadl přes jeho nastavenou nohu. Jasný faul.

24

Kombinace se přesunula na útočnou polovinu. Jules Koundé vyvezl balón skoro až k šestnáctce, odkud centrem našel pouze hlavu protihráče.

23

Hosté sice kombinují, ale od prvního gólu převážně na své polovině. Presink domácích je nepříjemný, do kombinace byl několikrát zapojen i gólman Bunú.

22

V Pamploně prší, což by mohl být problém především pro gólmany. Balón se na mokrém povrchu hodně zrychluje, střely po zemi tak mohou být hodně nebezpečné.

21

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Rubén García. Po střetu s Julesem Koundém v pokutovém území upadl, rozhodčí odpískal útočný faul.

19

Sevilla právě vstřelila branku!
Favorit jde do vedení! Na centr Jordána od rohového praporku si mezi třemi protihráči naskočil stoper DIEGO CARLOS, který prudkou hlavičkou poslal balón za záda bezmocného Herrery.

19

Za velkým vápnem zůstal nepokrytý Luuk de Jong. Nártem se tvrdě opřel do balónu, mířil na zadní tyč. Kulatý nesmysl těsně minul pravou tyčku.

18

Domácí se snaží sympaticky držet se soupeřem krok, rozhodně doma neplánují pouze bránit. Ale favoritovi zatím vyšší presink moc starostí nedělá.

17

Středopolař Oier viděl na levé straně nabíhajícího Kikeho Barju, avšak přecenil jeho rychlostní schopnosti. Útočník zastavil balón až za postranní čárou.

16

Karim Rekik zůstal ležet na trávníku po střetu s Rubénem Garcíou. Naštěstí se zdá, že levý obránce Sevilly bude v pořádku, jen si musí zavázat tkaničku.

15

Vysoko do vzduchu se vyšplhal Óliver Torres. Přesto se k balónu nedostal, protože centr Munira nabral velkou výšku, spoluhráč na míč nedosáhl.

14

Narážečka mezi Susem a de Jongem nebyla úspěšná. Po obranné hlavičce Vidala se do balónu opřel z první Jordán, ale přízemní pokus na střed brány Herrera bez problémů pokryl.

13

Střílený centr Susa sice našel Munira, ale levé křídlo Sevilly bylo v metrovém ofsajdu, což pomezní viděl a zdviženým praporkem dal tuto skutečnost najevo.

12

Hosté evidentně chytli dobru provozní teplotu, že to ale trvalo! Favorit nyní kombinuje na útočné polovině a hledá mezeru v defenzivě domácího mužstva.

11

Rozehrávka na krátkou vzdálenost nebyla tím nejlepším řešením. Za šestnáctku dostal nahrávku Jordán, jeho centr byl na de Jonga příliš vysoký.

10

Po průniku Karima Rekika budou hosté zahrávat svůj první rohový kop. Holandský bek zkusil odcentrovat, jenže trefil pouze blokujícího soka.

9

Zády k bráně musel hrát Jon Moncayola, což jej ale vůbec nerozhodilo. Letmo se ohlédl za sebe a povedenou patičkou našel Vidala.

8

David García v osobním souboji přetlačil de Jonga. Stoper si zkušeně dal před protivníka těla a k ničemu ho nepustil, do lajny nahrál volnému spoluháči.

7

S útočnou agresivitou to nyní přehnal Kike Barja. Skluz přišel hodně pozdě, forvard Osasuny může být rád, že neviděl za zákrok na Rekika žlutou kartu.

6

Sevilla se zatím vůbec nedokáže dostat do tempa. Dlouhý nákop Jesúse Navase na Munira měl daleko k přesnosti, odkopávat bude gólman.

5

Tlak hráčů v červených dresech neutuchá. Rubén García vymyslel ideální centr pro kapitána Oiera, jenž poslal hlavičku těsně vedle levé tyčky.

4

Aktivita domácího celku pokračuje. Pro změnu zprava centroval Rubén García a Karim Rekik měl velké štěstí, že Barjovi šel balón za paty, sám totiž podskočil.

3

Jako první zahrozili fotbalisté Osasuny. Ofenzivu podpořil levý bek Manu Sánchez, který z voleje vypálil vysoko nad břevno.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Aridane, D. García, M. Sánchez – Oier (C), Torró, Moncayola – Barja, Budimir, R. García.
Náhradníci: J. Pérez – Adrián López, Brašanac, Calleri, Cruz, Gallego, U. García, J. Martínez, I. Pérez, Ramalho, R. Torres.

Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Rekik – Jordán, Fernando, Ó. Torres – Suso, L. de Jong, Munir.
Náhradníci: Díaz, Vaclík – Nasjrí, Escudero, Gnagnon, A. Gómez, Sergi Gómez, Gudelj, Óscar Rodríguez, Rakitić, F. Vázquez, Aleix Vidal.

Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
Sevilla FC

Sevilla by se svou současnou formou ještě klidně mohla promluvit do bojů o titul. V domácích soutěžích momentálně drží šňůru devíti porážek v řadě za sebou a výsledkem je čtvrtá příčka v tabulce a semifinálová účast v poháru. V lize Lopeteguiho družina ztrácí deset bodů na vedoucí Atlético, ale má jeden zápas k dobru. V poháru již má za sebou první semifinilávý zápas, doma porazila Barcelonu 2:0. Herní pohodu ale nedokázali přetavit v dobrý výsledek do odvety Ligy mistrů, na domácím stadiónu totiž podlehla německému Dortmundu 2:3. Gólovou produktivitu celku vede Júsuf Najsrí se sedmnácti trefami.
CA Osasuna

Osasuna má pro letošní ročník jediný cíl, a sice udržet se. Zatím může být se svým působením spokojená, neboť po neúplných 24 kolech okupuje solidní třináctou příčku, avšak tabulka je pořádně nahuštěná a náskok na sestupem ohrožené Elche činí pouhé čtyři body. Svěřenci kouče Arrasateho se vzdálili sestupovému pásmu v předešlých dvou kolech, když nejprve porazili na domácím stadiónu 2:1 Eibar a následně zvítězilo 1:0 v Levante, tedy proti týmu, který v nedávných dnech obral o pět bodů lídra soutěže, Atlético Madrid. Nejlepším střelce Osasuny je Chorvat Ande Budimir se sedmi zásahy.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování 24. španělské La Ligy, u zápasu mezi Osasunou a Sevillou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

CA Osasuna – Sevilla FC

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 19. Diego Carlos (Jordán), 49. L. de Jong (Munir)

Karty:   76. N. Vidal (OSS), 88. Torró (OSS) – 67. Munir (SEV), 83. Jordán (SEV)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:15.

CA Osasuna: Herrera – N. Vidal (80. I. Pérez), Aridane, D. García, M. Sánchez – Oier (C) (65. Brašanac), Torró, Moncayola – Barja (64. R. Torres), Budimir (84. Adrián López), R. García (64. Calleri).
Náhradníci: J. Pérez – Adrián López, Brašanac, Calleri, Cruz, Gallego, U. García, J. Martínez, I. Pérez, Ramalho, R. Torres.

Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Rekik – Jordán (87. Gudelj), Fernando, Ó. Torres (66. Aleix Vidal) – Suso (66. Rakitić), L. de Jong (80. Nasjrí), Munir (80. A. Gómez).
Náhradníci: Díaz, Vaclík – Nasjrí, Escudero, Gnagnon, A. Gómez, Sergi Gómez, Gudelj, Óscar Rodríguez, Rakitić, F. Vázquez, Aleix Vidal.

Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán