Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – Newcastle United

2:0

konec (2:0)

15.02.2021, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • 24. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.33 5.48 10.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:04:49)
Chelsea v dohrávce 24. kola anglické Premier League potvrdila roli favorita a Newcastle United na Stamford Bridge porazila výsledkem 2:0.

Základ k vítězství položili hráči The Blues už v úvodním dějství, v němž vstřelili oba góly. Nejprve se ve 31. minutě prosadil Olivier Giroud, který po stříleném centru Wernera poslal míč do odkryté brány a o osm minut později se prosadil sám Timo Werner, který ukončil sedmizápasové čekání na gól, jeho střelu vyrážel Darlow až za brankovou čárou.

Po zbytek střetnutí si Chelsea s přehledem hlídala dvoubrankový náskok. Soupeře pustila do jediné vážnější příležitosti, s hlavičkou Willocka si ovšem poradil Kepa, který dostal přednost před Mendym a koučovi se za důvěru odvděčil čistým kontem.

Svěřenci kouče Tuchela se díky vítězství posunuli na čtvrté místo před Liverpool a o skóre před West Ham. Newcastle zůstává sedmnáctý.
Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Poslední vteřiny utkání probíhají na obranné polovině domácích. Obranná řada si mezi sebou vyměňuje míč a hosté se už ani nesnaží presovat.

90+2

Skvěle se do defenzivy stihl vrátit Antonio Rüdiger. Německý stoper nechal za zády Carrolla a po lajně odkopl kulatý nesmysl na útočnou polovinu.

90+1

Mateo Kovačić na dlouhou nohu zvládl udržet balón na hrací ploše. Vzápětí s obranným zákrokem přispěchal Shelvey, James se chystá vhazovat.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Jorginho si dal tělo před balón a počkal si na kontakt od Clarka. Ten přišel a Ital skončil na trávníku. Chelsea má výhodu volného přímého kopu.

88

Hosté zahrávali rohový kop, po němž byl odpískán nedovolený zákrok Andymu Carrollovi. Útočník se zlobí, ale Azpilicuetu viditelně stáhl k zemi.

87

Marcos Alonso se zapojil i do defenzivy, kde si nepočínal úplně jistě. Hlavou prodloužil balón za sebe, zaváhání napravil Kepa vyboxováním míče pryč z vápna.

86

The Blues zkusili útok i z levé strany, Mateo Kovačić zapojil do hry Marcose Alonsa. Pro vysoký centr si bez větších problémů vyběhl Karl Darlow.

85

Reece James se v plném sprintu snažil prohodit balón mezi nohama Lascellese. Stoper byl pozorný, protivníka do příležitosti nepustil.

84

Po kontaktu s Clarkem zůstal ležet na trávníku Olivier Giroud. Francouzský forward utržil ránu loktem do obličeje, ale zápas pokračuje bez přerušení.

83

Čistý štít chtěl Kepovi zrušit Miguel Almirón. Za obranu si naběhl na patičku Lascellese, avšak z voleje pálil levačkou vysoko nad.

82

Timo Werner si při zpracování pomohl rukou, což arbitr Bankes moc dobře viděl. Míč se stěhuje na kopačky hráčů Newcastlu.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Bylo by velkým překvapením, pokud by Chelsea přišla o dvoubrankové vedení. Po celou dobu střetnutí je jasně lepším týmem.

80

Reece James se mohl brzy po svém příchodu zapsat mezi střelce zápasu. Místo očekávaného centru vypálil na bližší tyč a Darlow měl velké štěstí, že za sebou ještě nechal levou nohu, kterou balón vykopl.

Chelsea FC – Newcastle United

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 31. Giroud, 39. Werner

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.

Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Hudson-Odoi (78. R. James), Jorginho, Kovačić, M. Alonso – Mount (70. Kanté), Werner – T. Abraham (20. Giroud).
Náhradníci: Mendy – Emerson, Giroud, Chilwell, R. James, Kanté, Pulisic, Zijach, K. Zouma.

Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), Clark, Lewis – Willock (79. Carroll), Hayden, Shelvey – Almirón – Gayle (64. Joelinton), Saint-Maximin (72. Fraser).
Náhradníci: Dúbravka – Carroll, P. Dummett, Fraser, Joelinton, M. Longstaff, S. Longstaff, Jacob Murphy, Ritchie.

Rozhodčí: Bankes – Davies, Mainwaring