Menu

Další

Skoky na lyžích

SP - kvalifikace HS147, Willingen

Vítěz: A. Stękała (POL)

konec

29.01.2021, 15:45 • Mühlenkopfschanze • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že Andrzej Stękała z Polska vyhrál kvalifikaci ve Willingenu a jeho krajan Klemens Muranka, jenž skončil pátý, překonal rekord můstku, se s Vámi loučí a hezký páteční podvečer přeje Tomáš Lysý. (17:01:45)
Ze tria českých skokanů se do hlavního závodu dostali dva a Čestmír Kožíšek jistě potěšil slušným výkonem 133,5 metrů, který stačil na 32. místo. Pokud podobný výkon předvede i zítra, mohl by se poprat o postup do druhého kola.

Vojtěch Štursa byl dlouho první pod čarou, ale po diskvalifikaci Dominika Petera ze Švýcarska bude zítra skákat i on, když postoupil z poslední pozice jako padesátý.

Bohužel Viktoru Poláškovi se skok nevydařil, navíc český reprezentant měl oproti svým soupeřům jednu z nejnižších podpor větru (odečítal jen 7,5 bodů, kdežto mnozí soupeři 15 bodů a více) a skončil na 53. pozici.
Krásné skoky jsme viděli při kvalifikaci ve Willingenu, řada z nich – tedy celkem jedenáct – za 140 metrů a více. Hodně dlouho vedl Klemens Muranka, který ulétl na skvělých 153 metrů a překonal rekord můstku. Před Poláka se nakonec dostali jen vítězný Andrzej Stękała, který skočil jen o metr méně, navíc z nižšího nájezdu o jedno okno a při lepším stylu. Za ním se umístil Halvor Egner Granerud se ztrátou jen 1,7 bodů a dále Markus Eisenbichler, Daniel-André Tande a již zmiňovaný Muranka.

Konečné pořadí kvalifikace:
1. Andrzej Stękała (POL) 135,9 bodů
2. Halvor Egner Granerud (NOR) 134,2 b.
3. Markus Eisenbichler (GER) 131,7 b.
4. Daniel-André Tande (NOR) 130,5 b.
5. Klemens Murańka (POL) 128 b.
6. Piotr Żyła (POL) 126,5 b.
7. Dawid Kubacki (POL) 124,1 b.
8. Jan Hörl (AUT) 122,9 b.
9. Gregor Deschwanden (SUI) 121,8 b.
10. Jukija Sato (JPN) 121,2 b.
...
32. Čestmír Kožíšek (CZE) 99,5 b.
50. Vojtěch Štursa (CZE)72,4 b.
– postoupili do závodu
53. Viktor Polášek (CZE) 56,4 b.
– nepostoupil do závodu

Konec

Kvalifikace skončila.

56

Halvor Egner Granerud nejde na první místo. Také lídr světového poháru musel na svůj skok trošku čekat a kdyby chtěl, asi by skočil výrazně dále. Ale 139,5 metrů mu stačí, hlavně potřebuje po předešlém závodu v Lahti zase dojet bez pádu. Nor je nakonec jen o 1,7 bodů na druhém místě.

55

Vyhraje Andrzej Stekala nebo Halvor Egner Granerud?

54

Markus Eisenbichler se s tím nijak nepáral a dal z nižšího nájezdu 142 metrů. Jde na průběžné druhé místo o 4,2 bodů za Andrzeje Stekalu, který získal o vzdálenost o 18 bodů více, což je samozřejmě znát.

53

Poláci jsou na čele závodu stále ve čtyřech na prvních pěti místech. A nedoplní je Kamil Stoch, vítěz Turné čtyř můstků. Podporu větru měl, ale dal s ní jen 129,5 metrů. Až sedmadvacátá příčka.

52

Robert Johansson musel hodně dlouho čekat. Ale dočkal se a po prodlevě jde na 130 metrů. Za vítr odečítal 7,1 bodů, tedy jedno z nejmenších dnešních čísel. I tak je na průběžné dvanácté pozici.

51

Anže Lanišek se mezi ně za 122 metrů určitě nedostane a třeba rakouský sudí mu dává jen 16,5 bodů, což je asi odpovídající. Slovinec jde na třicátou pozici a Čestmír Kožíšek jej poráží. Český skokan drží 28. místo.

50

Dawid Kubacki měl o polovinu menší větrnou podporu než Zyla a tedy i o polovinu menší odpočet. Za 148 metrů jde na třetí pozici. A Polákům se ve Willingenu daří, na prvních pěti místech jsou čtyři polské vlaječky.

49

Piotr Żyła naopak ukazuje, že se dá skákat daleko. Pokud tedy foukne vítr proti. Polák odečítá 22,8 bodů za vítr a naopak z tohoto odpočtu ukrojí 8,9 bodů za nájezd, ovšem nakonec jde na čtvrté místo a projevuje typické emoce.

48

Karl Geiger by měl problémy, pakliže by nebylo kompenzace 8,9 bodů za dvakrát snížený nájezd. Němec ukazuje, že špatné tréninkové skoky nepřišly jen tak. 118,5 metrů a pětatřicáté místo, ze kterého je Geiger hodně rozmrzelý.

47

Tak nakonec se povedlo a Marius Lindvik se spustil z nájezdu. 131,5 metrů stačí při dalším malém větru proti na průběžné sedmé místo. Tento Nor určitě umí vytáhnout lepší skok.

47

Také Marius Lindvik musí čekat, než dostane příznivé podmínky ke skoku. Nyní skládá lyže a jde z nájezdu pryč.

46

Jukija Sato si nedělal nic z nižšího nájezdu a opět vidíme lepší skok. 140 metrů stačí na průběžné šesté místo a dnes na Mühlenkopfschanze nebude lepšího Japonce.
Před posledními deseti skoky bude menší pauza.

45

Daniel Huber šel na 124,5 metrů, ovšem těžko říct, jak by jeho skok vypadal, kdyby se skákalo z dvanáctky. Rakušan se nakonec řadí až na 29. místo hodně za Čestmíra Kožíška.

45

Také Daniel Huber si trošku počká a kvalifikace se začíná lehce protahovat. Nicméně do hodiny a něco by se snad dnešní klání mělo odskákat.

44

Rjoju Kobajaši navázal na Piuse Paschkeho. Za 128,5 metrů je o něco lepší a řadí se na deváté místo spolu se Severinem Freundem. Možná je nyní trošku škoda snížení nájezdu na desítku, jelikož Kobajaši měl odpočet za vítr jen kolem pěti bodů.

43

Pius Paschke dal 127 metrů a v rámci všech kompenzací i menšího větru proti jde na osmnáctou pozici.

43

A nájezdová lavice jde znovu dolů, nyní na desítku, za což je kompenzace 8,9 bodů.

42

Tak tohle byl parádní výkon, který předvedl Andrzej Stękała! I z nižšího nájezdu šel na 152 metrů, čímž by vyrovnal rekord můstku, kdyby ho nově neskočil v kvalifikaci Klemens Muranka. Jeho parťák vede o 5,4 bodů, navíc s výborným stylem!

42

Závodníci zapíší 4,4 bodů k dobru, jelikož lavička jde na jedenáctku.

41

Je s podivem, že Daniel-André Tande jakožto Nor zcela nevyhledává daleké můstky, ovšem nyní mu to bylo asi úplně jedno. 147 metrů je atak na Klemense Muranku a atak úspěšný. Ačkoliv je Tande o šest metrů kratší než Polák, dostává samozřejmě lepší stylové známky a také odečítá o pět bodů méně než Polák. Proto vede o 2,5 bodů!

40

Nyní už jde Stefan Kraft na svůj pokus a napotřetí to už vyšlo. 137 metrů a průběžné deváté místo, o které se dělí s Keiči Satem.
Nad bubnem fouká kolem 3,7 metrů za sekundu. Místo Krafta bude skákat předskokan.

40

Stejně tomu tak je i nyní a rakouský kouč Andy Widhölzl posílá svého svěřence znovu mimo lavici.

40

Stefan Kraft musí na svůj skok čekat a je odvolán z nájezdové lavičky.

39

Dílčí problém pro Michaela Hayböcka. V podmínkách, kdy odečítal jen 12,4 bodů, jde na rovných 120 metrů. A nebyl to skok nepovedený jen z důvodu chabé větrné podpory. Rakušan bude muset zítra předvést lepší výkon, jinak na bodech nebude. Aktuálně je na 32. místě.

38

Johann André Forfang je jediným skokanem z první šestky, jenž nešel přes 140 metrů. Nor jde na 134,5 metrů, ovšem neměl tak velký odečet bodů za vítr proti, jen 9,6 bodů. Za šesté místo není zcela spokojen.

37

Martin Hamann se v pořadí německých skokanů umísťuje až za Freundem a i za Schmidem, což je překvapení. Průběžné třinácté místo za 134 metrů. Viktor Polášek ztratil na Hamanna jen 7,3 body.

36

A o tři příčky níže než Sato jde Philipp Aschenwald. Rakušan skočil přesně na 140 metrů a také zítra zcela jistě bude bojovat o body, pokud tento výkon napodobí. Ale z jeho reakcí je vidět, že to možná šlo ještě dále. Jedenáctá pozice.

35

Naopak Keiči Sato také musel na svůj skok chvilku počkat. Japonec si připsal 142 metrů, vidíme tak šestý skok za hranici 140 metrů. Odpočet 24,7 bodů je zatím nejvíce, proto je Sato až osmý.

34

Bor Pavlovčič jde za 133,5 metrů na průběžné jedenácté místo. Tuto délku dal i Čestmír Kožíšek, ale Čech měl větší podporu větru a je tak o čtyři příčky níže.

33

Pořadí na třetím místě a níže se nyní často mění, na tuto pozici jde také Gregor Deschwanden. A může být spokojený, za 143 metry je určitě rád. Post nejlepšího Švýcara kvalifikace tak máme pořešený.

32

Mackenzie Boyd-Clowes střídá Antiho Aalta na třetí pozici za 144 metrů. Na prvních osmi místech máme skokany z osmi různých národností.

31

Severin Freund se řadí za Muranku, Hörla a Aalta na čtvrté místo. 137,5 metrů je vzdálenost, kterou dnes dali už další dva skokani a Němec, vracející se po zraněních, začíná možná úspěšně hledat někdejší skvělou formu.

30

První třicítka je za námi, Žiga Jelar dal 128,5 metrů a je těsně před Čestmírem Kožíškem. Zde je třeba českého závodníka pochválit za opravdu hodnotný pokus.

29

Také Constantin Schmid se představí v zítřejším prvním kole a tento skok je od německého závodníka tím lepším z jeho letošních výkonů. Průběžné sedmé místo.

28

Antti Aalto skočil 143 metrů, což je z hlediska Fina skvostný výkon. Také Seveřané jsou v prvním kole ve dvou, Aalto odečetl 22,1 bodů a je na třetí pozici.

27

Aleksander Zniszczoł dává 127 metrů a patří mu rpůběžné patnácté místo.

Vojtěch Štursa postupuje, jelikož Dominik Peter byl diskvalifikován. Švýcar byl na postupových místech, takže český skokan se představí na Mühlenkopfschanze i zítra!

26

U Poláků vedených Michalem Doležalem se asi zaváhání čekat nedá. Vítr sice zeslábl a Jakubu Wolnemu skákalo i z boku, ovšem za 126,5 metrů je v polovině postupové listiny – tedy na jedenácté pozici. Devátý je stále Čestmír Kožíšek, jenž dnes bude přinejhorším na 36. místě.

25

Skáče se stále z okna číslo 12, odkud šel Michail Nazarov na 137,5 metrů. Průběžné čtvrté místo a Rusové jsou v závodě ve trojím zastoupení. Nyní už se bohužel jen těžko bude hledat někdo, kdo by Vojtu Štursu poslal do závodu.

24

Klemens Muranka skáče rekord můstku - 153 metrů

24

Nový rekord Mühlenkoprschanze je na světě. Klemens Muranka dostal zřejmě někde kolem šedesáti metrů silný vítr proti a jde na 153 metrů. Dopad byl samozřejmě na obě nohy, to při téhle vzdálenosti ani jinak nejde! První místo o 5,1 bodů.

23

Niko Kytösaho z Finska si účast bezpečně zajišťuje skokem dlouhým 125 metrů, ale zítra bude muset přidat. Je až na jedenácté příčce.

22

Timi Zajc se opět vrací do světového poháru a postupuje s oběma odřenými uši. Jen 118,5 metrů, tedy o metr a půl, než měl Vojtěch Štursa. A vzhledem k tomu, že oba měli prakticky stejný vítr proti, je Slovinec na průběžném osmnáctém místě, tedy posledním postupovém.

21

Tilen Bartol skočil o něco méně, než Jan Hörl. Ovšem 137 bodů bezpečně stačí na průběžné třetí místo za Hörla a Ammanna.

20

152 metrů je rekord Mühlenkopfschanze a Jan Hörl se mu přiblížil na 6,5 bodů. Je jasně první, za 145,5 metrů se ani nic jiného čekat nedá. Rakušan, který odečetl 20,5 bodů za vítr, vede o 11,9 bodů.

19

Pozice na prvním místě se opět mění, neboť Anders Haare dává v kvalifikaci 137 metrů. Výborný výkon, ovšem i zde je třeba dodat, že měl velkou podporu větru (-23,6 bodů).

18

Naoki Nakamura neměl žádný problém a za 132,5 metrů střídá Čestmíra Kožíška na třetí pozici o 1,1 bodů. Nicméně skok Česti je příslibem, že by z toho zítra třeba mohly být nějaké body.

17

Artti Aigro mohl dát malou naději Vojtěchu Štursovi, jenže Estonec dal 122 metrů v podobných podmínkách jako český skokan. A právě díky pěti metrům navrch má nyní oproti Čechovi o devět bodů k dobru. Je na dvanáctém, posledním postupovém, místě.

16

Dominik Peter využil silný vítr proti (odpočet 23,3 bodů) a za 129 metrů se řadí na průběžnou sedmou pozici. Na jeho výkonnost jde o poměrně slušný skok.

15

Daiki Ito odepisuje za protivítr 20,7 bodů a do závodu se o 13 bodů dostává. Je ale až na osmé příčce, tedy třetí nad nepostupovou propastí.

14

Maximilian Steiner nedokázal porazit Čestmíra Kožíška, který se tak stále drží na třetí pozici. Rakušan dal 131 metrů s velkou podporou větru a je pátý.

13

Roman Sergejevič Trofimov výrazně zlepšil výkon z tréninku. 128 metrů mu na postup bezpečně stačí, je šestý a na čekané je tak stále Vojtěch Štursa.

12

Viktor Polášek do prvního kola nepostoupí

12

Někdejší juniorský mistr světa chytil za hranou také velké problémy. Skáče 105,5 metrů, je na jedenácté pozici a čtyři horší skoky asi k postupu nenajde. Vítr asi poměrně dost zlobí, Viktor Polášek odepisuje jen 7,5 bodů.

125

Viktor Polášek také na svůj skok chvilku čeká a signálka ukazuje vítr proti.

11

Vladimir Zografski šel na 123 metrů. Na velký vítr proti se spolehnout nemohl, odečítá jen 4,3 bodů, což je zatím nejméně. Bulhar je pátý a také jde do hlavního sobotního závodu.

10

Čestmír Kožíšek postupuje do prvního kola

10

Také Čestmír Kožíšek musel chvíli čekat na svůj pokus a zelenou dostal až takřka na poslední chvíli. Ačkoliv nad bubnem to také vypadalo lehce rozháraně, nakonec 133,5 metrů v podání Česti stačí na průběžné třetí místo a jistojistý postup. Výborně!

9

Alex Insam z Itálie neměl takovou podporu větru, odečítá 15,2 bodů, což je méně než druhý Bachlinger nebo třetí Kornilov. Nakonec mu to stačí na 123 metrů a průběžné páté místo. Je první pod čarou.

8

Daniel Vasiljev se řadí na místo úplně poslední, rozháraný skok na 105 metrů nemohl stačit na lepší výkon. Ale v šestnácti letech sbírá cenné zkušenosti, které se mu v budoucnu budou třeba hodit. Vojtěch Štursa tak potřebuje k postupu už jen dva horší skoky.

7

Simon Ammann se vrací do světového poháru s poměrně slušnou formou. Za výrazně menší podpory větru než Bachlinger dává 137,5 metrů a jde do vedení o 8,1 bodů. Právě díky menšímu odpočtu je nyní první.

6

A jeden právě přichází. Sabiržan Muminov sice skočil 119 metrů, tedy o dva metry více než Štursa, ale měl o deset bodů větší podporu větru než právě český skokana jde až za něj. Do závodu tak jistě postupuje Niklas Bachlinger.

5

Podmínky se hodně mění, Andreas Schuler například zase 17,8 bodů odečítal, což je znát. Zapsal 124 metrů a řadí se na průběžné třetí místo. Štursa potřebuje ještě čtyři horší skoky.

4

Lovro Kos nepůjde před Vojtu Štursu, jelikož dal jen 106,5 metrů a je čtvrtý. Tohle na postup zřejmě stačit nebude, Slovinec rázem odečítal jen 8,1 bodů.

3

Skok Vojtěcha Štursy snad bude na postup stačit

3

Vojtěch Štursa měl také silný vítr proti a skočil výrazně více než oproti tréninku, kde dal sotva sto metrů. Je třetí za Bachlingerem a Kornilovem, ale oproti těmto dvěma skokanům odečítá o deset bodů méně. Nakonec je jeho 117 metrů na aktuální formu poměrně slušných.

3

Vítr proti je opravdu silný, proto Vojtěch Štursa ještě čeká na nájezdu. Jeho počínání sleduje i Čestmír Kožíšek, jenž přijde na řadu za okamžik.

3

Uvidíme podobný skok i u Vojtěcha Štursy, který na svůj pokus musí čekat?

2

Závodníci dostávají silný odpočet za vítr proti, Kornilov měl 22,3 bodů, Bachlinger odečítal 26,8 bodů. A ulétl na 138 metrů, což je ještě o dva metry delší skok než u Kornilova! I přes velký odpočet to na první místo nakonec stačí.

1

No tak podívejme se na to, první skok a hned 136 metrů. Troufám si tvrdit, že tento let Děnise Kornilova bude stačit na první dvacítku!

Start

Kvalifikace z okna číslo 12 byla zahájena.
Startovní listina dnes čítá 55 závodníků včetně hlavních favoritů, takže do sobotního závodu nepostoupí pět skokanů. Věřme, že mezi nimi nebude žádná česká vlajka!

Průběžné pořadí světového poháru:
1. Halvor Egner Granerud (NOR) 1006 bodů
2. Markus Eisenbichler (GER) 796 b.
3. Kamil Stoch (POL) 661 b.
4. Robert Johansson (NOR) 535 b.
5. Anže Lanišek (SLO) 504 b.
...
62. Viktor Polášek (CZE) 4 b.
66. Čestmír Kožíšek (CZE) 2 b.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu světového poháru, který pokračuje v německém skokanském středisku Willingen. Na můstku HS147 se dají očekávat daleké skoky a věřme, že ty budou předvádět i čeští skokani Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek i Vojtěch Štursa, kteří se vrací do světového poháru. Kvalifikace na sobotní závod začíná přesně v 15:45.

Startovní listina:
1. Děnis Kornilov (RUS)
2. Niklas Bachlinger (AUT)
3. Vojtěch Štursa (CZE)
4. Lovro Kos (SLO)
5. Andreas Schuler (SUI)
6. Sabiržan Muminov (KAZ)
7. Simon Ammann (SUI)
8. Dmitrij Vasiljev (RUS)
9. Alex Insam (ITA)
10. Čestmír Kožíšek (CZE)
11. Vladimir Zografski (BUL)
12. Viktor Polášek (CZE)
13. Roman Trofimov (RUS)
14. Maximilian Steiner (AUT)
15. Daiki Ito (JPN)
16. Dominik Peter (SUI)
17. Artti Aigro (EST)
18. Naoki Nakamura (JPN)
19. Anders Haare (NOR)
20. Jan Hörl (AUT)
21. Tilen Bartol (SLO)
22. Timi Zajc (SLO)
23. Niko Kytösaho (FIN)
24. Klemens Murańka (POL)
25. Michail Nazarov (RUS)
26. Jakub Wolny (POL)
27. Aleksander Zniszczoł (POL)
28. Antti Aalto (FIN)
29. Constantin Schmid (GER)
30. Žiga Jelar (SLO)
31. Severin Freund (GER)
32. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
33. Gregor Deschwanden (SUI)
34. Bor Pavlovčič (SLO)
35. Keiči Sato (JPN)
36. Philipp Aschenwald (AUT)
37. Martin Hamann (GER)
38. Johann André Forfang (NOR)
39. Michael Hayböck (AUT)
40. Stefan Kraft (AUT)
41. Daniel-André Tande (NOR)
42. Andrzej Stękała (POL)
43. Pius Paschke (GER)
44. Rjoju Kobajaši (JPN)
45. Daniel Huber (AUT)
46. Jukija Sato (JPN)
47. Marius Lindvik (NOR)
48. Karl Geiger (GER)
49. Piotr Żyła (POL)
50. Dawid Kubacki (POL)
51. Anže Lanišek (SLO)
52. Robert Johansson (NOR)
53. Kamil Stoch (POL)
54. Markus Eisenbichler (GER)
55. Halvor Egner Granerud (NOR)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:45.

SP - kvalifikace HS147, Willingen

Vítěz: A. Stękała (POL)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí kvalifikace:
1. Andrzej Stękała (POL) 135,9 bodů
2. Halvor Egner Granerud (NOR) 134,2 b.
3. Markus Eisenbichler (GER) 131,7 b.
4. Daniel-André Tande (NOR) 130,5 b.
5. Klemens Murańka (POL) 128 b.
6. Piotr Żyła (POL) 126,5 b.
7. Dawid Kubacki (POL) 124,1 b.
8. Jan Hörl (AUT) 122,9 b.
9. Gregor Deschwanden (SUI) 121,8 b.
10. Jukija Sato (JPN) 121,2 b.
...
32. Čestmír Kožíšek (CZE) 99,5 b.
50. Vojtěch Štursa (CZE)72,4 b.
- postoupili do závodu
53. Viktor Polášek (CZE) 56,4 b.
- nepostoupil do závodu
Startovní listina:
1. Děnis Kornilov (RUS)
2. Niklas Bachlinger (AUT)
3. Vojtěch Štursa (CZE)
4. Lovro Kos (SLO)
5. Andreas Schuler (SUI)
6. Sabiržan Muminov (KAZ)
7. Simon Ammann (SUI)
8. Danil Vasiljev (KAZ)
9. Alex Insam (ITA)
10. Čestmír Kožíšek (CZE)
11. Vladimir Zografski (BUL)
12. Viktor Polášek (CZE)
13. Roman Trofimov (RUS)
14. Maximilian Steiner (AUT)
15. Daiki Ito (JPN)
16. Dominik Peter (SUI)
17. Artti Aigro (EST)
18. Naoki Nakamura (JPN)
19. Anders Haare (NOR)
20. Jan Hörl (AUT)
21. Tilen Bartol (SLO)
22. Timi Zajc (SLO)
23. Niko Kytösaho (FIN)
24. Klemens Murańka (POL)
25. Michail Nazarov (RUS)
26. Jakub Wolny (POL)
27. Aleksander Zniszczoł (POL)
28. Antti Aalto (FIN)
29. Constantin Schmid (GER)
30. Žiga Jelar (SLO)
31. Severin Freund (GER)
32. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
33. Gregor Deschwanden (SUI)
34. Bor Pavlovčič (SLO)
35. Keiči Sato (JPN)
36. Philipp Aschenwald (AUT)
37. Martin Hamann (GER)
38. Johann André Forfang (NOR)
39. Michael Hayböck (AUT)
40. Stefan Kraft (AUT)
41. Daniel-André Tande (NOR)
42. Andrzej Stękała (POL)
43. Pius Paschke (GER)
44. Rjoju Kobajaši (JPN)
45. Daniel Huber (AUT)
46. Jukija Sato (JPN)
47. Marius Lindvik (NOR)
48. Karl Geiger (GER)
49. Piotr Żyła (POL)
50. Dawid Kubacki (POL)
51. Anže Lanišek (SLO)
52. Robert Johansson (NOR)
53. Kamil Stoch (POL)
54. Markus Eisenbichler (GER)
55. Halvor Egner Granerud (NOR)

Průběžné pořadí světového poháru:
1. Halvor Egner Granerud (NOR) 1006 bodů
2. Markus Eisenbichler (GER) 796 b.
3. Kamil Stoch (POL) 661 b.
4. Robert Johansson (NOR) 535 b.
5. Anže Lanišek (SLO) 504 b.
...
62. Viktor Polášek (CZE) 4 b.
66. Čestmír Kožíšek (CZE) 2 b.