Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Valladolid – Elche CF

2:2

konec (0:2)

19.01.2021, 19:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • 19. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.78 3.56 5.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:57:17)
Utkání 19. kola španělské La Ligy mezi Realem Valladolid a Elche nepoznalo vítěze. Hosté měli po prvním poločase zásluhou dvou gólů Josana skvěle nakročeno k zisku tří bodů, jenže domácí ve druhém poločase zabrali a manko smazali. Gól Weissmana sice neplatil kvůli hře rukou, ale v 71. minutě Míchel poslal míč do sítě regulérním způsobem a na konečných 2:2 vyrovnal po standardní situaci Joaquin Fernández, proti jehož hlavičce Badía nedokázal dostatečně zpevnit ruce. Bod toho ani pro jeden tým moc neřeší. Valladolid sice poskočil na šestnáctou příčku před Alavés, ale náskok na sestupem ohrožení Elche zůstává na dvou bodech.
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:18.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Je to jasné, zápas skončí nerozhodným výsledkem. Domácí se sice ještě pokusili o senzační obrat, avšak sprintujícího Orellanu odzbrojil čistým skluzem Raúl Guti.

90+4

Pere Milla bránil Masipovi ve výkopu, což se nelíbilo nejen brankáři, ale ani hlavnímu rozhodčímu. Hostující útočník dostal za odměnu žlutý kartónek.

90+3

Proti centru Milly vystartoval Jordi Masip. Balón ovšem nedokázal zkrotit napoprvé a měl velké štěstí, že se Verdú nedokázal dostatečně rychle zorientovat.

90+2

Hosté se nechtějí smířit se ztrátou vedení a okamžitě podnikli útočný výpad po pravé straně. Víctora Rodrígueze zastavil až Hervías za cenu faulu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.

90+1

Roque Mesa byl sice vystřídán, přesto od rozhodčího dostává kartu červené barvy! Po vyrovnávající brance totiž vtrhl na trávník a začal také mohutně slavit, což se arbitrovi Jaimemu vůbec nelíbilo.

89

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Domácí dokázali srovnat stav zápasu a jsou blízko bodovému zisku! Centr Hervíase z volného přímého kopu našel hlavu JOAQUINA FERNÁNDEZE, jeho prudkou hlavičku Badía dokázal jenom ztlumit, míč se od rukavic odrazil do brány!

89

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Óscar Plano, přichází Sergio Benito.
Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází José Luis Zalazar Martínez.

88

Brankář Edgar Badía poslal výkopem balón na hlavu Mojici. Levý bek musel vyskočit hodně vysoko, aby na míč dosáhl, ale zadařilo se, navíc šikovně prodloužil za sebe ideálně pro Rigoniho.

87

Z dvaceti metrů natáhl k povedené dělovce Rubén Alcaraz. Balón začal rychle klesat a nejspíš by zaplaval pod břevno, jenže o pár centimetrů minul pravou tyčku.

86

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází John Donald.

85

Miguel Cifuentes si vykoledoval žlutou kartu a to je na trávníku teprve deset minut. Na půlící čáře podcenil souboj s Hervíasem, ve skluzu už trefil jenom nohy protivníka.

84

Diego González se k rozehrávce přímého kopu moc neměl. Váhal skutečně dlouho a ve finále mohl být rád, že neinkasoval žlutou za zdržování.

83

Těsně za polovinou hřiště nedokázal zpracovat balón Fabián Orellana, což trestal Raúl Guti. Španěl vzápětí vybojoval na protihráči nedovolený zákrok.

82

Hlavní rozhodčí Jaime domácího středopolaře ještě pozdržel, chtěl si totiž nechat ověřit, že Verdú hrál skutečně ramenem, nikoli rukou.

81

Toni Villa trefil do levého ramene Gonzala Verdúa, načež se kulatý nesmysl odrazil do zámezí. Roque Mesa se chystá vhazovat.

80

Víctor Rodríguez středem hledal Boyého, ten byl ovšem bráněn hned dvěma obránci. Situaci neustál a Valladolid může pokračovat v honbě za vyrovnáním.

79

Svěřenci kouče Almiróna nyní převzali otěže do vlastních rukou a na vlastní polovině šetří cenné vteřiny. Presink domácích je najednou úplně nulový.

78

Hráči Elche vyrazili do brejku v pěti hráčích. Nakonec uškodili sami sobě navzájem, Miguel Cifuentes se zamotal pod nohy Boyému.

77

Centr z rohového kopu nebyl vůbec zdařilý. Pro vysoký balón si vyskočil Badía, Weissman souboj s ním předem vzdal.

76

Domácí jsou zase okamžitě nastěhováni na útočné polovině. Pere Milla centroval přes osobního strážce Verdúa, vybojoval roh.

75

Vstřelené branka domácí hráče určitě nabudila. Času na vyrovnání je ještě dostatek. A proč by se Valladolid nemohl pokusit třeba i o obrat!

74

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josan, přichází Miguel Cifuentes.
Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Jony Álamo, přichází Víctor Rodríguez.

73

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Luis Pérez, přichází Pablo Hervías.
Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josema, přichází Diego González.

71

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Tenhle gól už bude platit! Střídající MÍCHEL těsně za velkým vápnem zasekávačkou dokonale zmátl Gutiho. Tvrdou přízemní střelu namířil k pravé tyči, tomuto pokusu již Badía v cestě do sítě zabránit nedokázal!

70

Na balónu znovu hráči Valladolidu. Projít skrze obrannou červenou hradbu ovšem není vůbec jednoduché, bránit se stahuje dokonce i jediný útočník Boyé.

69

Na pravé straně dostal prostor Josan. Místo útoku na hattrick zkusil jeden gól připravit pro spoluhráče, Boyé po centru Španěla hlavičkoval do rukavic brankáře.

68

Pere Milla byl po odehrání míče tvrdě dohrán Planem. Rozhodčí podle očekávání přerušil hru a domácí křídelník může být rád, že vyvázl bez karetního trestu.

67

Domácí si vyzkoušeli, že jsou schopni vstřelit branku. Trpělivě pokračují v útočení, zatímco Elche se zatahuje hlouběji a hlouběji do defenzivy.

66

Hosté nyní měli více štěstí, než rozumu. Shon Zalman Weissman při pádu nekontroloval pohyb své ruky a měl obrovskou smůlu, že ho do ní Barragán zasáhl.

65

A skutečně, gól neplatí! Barragán totiž při nešťastném zákroku nejprve trefil Weissmana do ruky, až pak míč doskákal za brankovou čáru.

64

Jamie dostal radu, ať se jde sám podívat na obrazovku. Zřejmě se řeší fakt, jestli Weissman při pádu nezahrál rukou.

63

Tak pozor! Hlavní rozhodčí ještě bude celou situaci konzultovat s videorozhodčím.

62

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Drama je na světě! přihrávku Mesy z pravé strany si převzal Plano, který se probil do šestnáctky a před brankou hledal SHONA ZALMANA WEISSMANNA. Do branky nejprve nasměroval balón Barragán, který by nejspíše ještě stihl odkopnout míč ale pod nohy se mu zamotal již zmiňovaný izraelský útočník, jenž vsedě dokopal míč za brankovou čáru.

61

Aktivita Valladolidu pokračuje. Balón létá zleva doprava, nikoli do vápna. Badía zatím zůstává klidným, jen sleduje kombinaci domácích.

60

Prohřešek arbitr Jaime odpískal i na druhé straně. Fabián Orellana si prohodil kulatý nesmysl mezi nohama Barragána, načež přepadl přes jeho nataženou nohu.

59

Pere Milla zkoušel z velkého úhlu překvapit Masipa přímou střelu na bránu. To by se i podařilo, kdyby balón neproletěl o pár čísel nad břevnem.

58

Emiliano Rigoni zasekávačkou dokonale překvapil Nacha Martíneze. Pravý bek instinktivně zabránil protivníkovi v dalším pohybu nataženou rukou. Faul.

57

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Toni Villa.
Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Fede, přichází Míchel.

56

Snaha Valladolidu upřít nelze, jenže chybí tomu myšlenka, nějaké překvapivé řešení. Všechny ataky do této doby si defenziva Elche pohlídala s velkým klidem, vyjma střely Weissmana do tyče.

55

Očekávané přenesení hry Luise Péreze na Oellanu vystihl Emiliano Rigoni. Argentinský fotbalista brejk založil i zakončil. Střele al špatnou faleš, bránu minul.

54

Další nedovolený zákrok fotbalistů v červeném obstaral Emiliano Rigoni, který při snaze o vypíchnutí míče tvrdě nakopl Mesu do lýtka.

53

Óscar Plano zůstal ležet na útočné polovině a drží se za pravé stehno. Na natažený sval to nevypadá, domácí křídelník běhá bez potíží.

52

Mezi střelce se chtěl zapsat forward Lucas Boyé. Po přihrávce od Alama měl před sebou posledního soupeře, přes nějž dokázal vystřelit, jenže mířil pouze do boční sítě.

51

Mezi karetní hříšníky se zapsal stoper Elche Josema, jenž přiběhl do hlavičkového souboje s Planem hodně pozdě, místo míče pak trefil hlavu nepřipraveného soka.

50

Domácí nechtějí soupeři přenechat všechny tři body. V rámci druhé půle ho ještě nepustili na útočnou polovinu, Elche ovšem brání velmi trpělivě.

49

Óscar Plano se hodně diví rozhodnutí pomezního rozhodčího, který zdviženým praporkem dal najevo hlavnímu, aby odpískal ofsajd. Opakované záběry ukázaly, že sudí měl pravdu.

48

První úspěšný zákrok druhé půle má za sebou Edgar Badía. Hlavička Weissmana letěla poměrně dlouho, gólman měl snadnou práci.

47

Ani jeden z týmů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
Zápas mezi Realem Valladolid a Elche má po prvním poločase překvapivý průběh, neboť nováček soutěže vede dvougólovým rozdílem. O obě trefy se postaral Josan, který nejprve v 9. minutě z hranice šestnáctky zakončoval technickou střelou k levé tyči a do stejného místa mířil i ve 43. minutě, kdy si zpracoval parádní nákop kapitána Verdúa a z vnitra pokutového území střílel přesně tentokráte po zemi. Domácí fotbalisté jsou aktivnějším týmem, ale doplácejí na velké chyby v obraně. Sami naopak recept na defenzivu soupeře hledají zatím bez úspěchu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

ještě jednou se hráči Elche provinili. Jmenovitě Gonzalo Verdú, jenž u lajny podrazil Plana. Domácí měli možnost vstřelit gól do šatny ze standardky, avšak vysoký centr Orellany si Badía pohlídal.

45+1

Hra rukou zastavila v útočení Lucase Boyého. Arbitr měl celou situaci přímo před očima a tak mohl bez rady od pomezního přerušit hru na vlastní pěst.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

43

Elche právě vstřelilo branku!
Valladolid útočí, JOSAN pálí! Jedenatřicetiletý španělský fotbalista si počkal na fantastický nákop Verdúa přes půl hřiště, načež si jedním dotekem perfektně balón zpracoval a křižnou střelou po zemi nechal Masipa padat na prázdno.

42

Hosté si mohou dopřát další chvilku oddechu. Joaquin Fernández zkoušel střílet z dobrých třiceti metrů, balón ovšem poslal přímo do rukavic gólmana.

41

Antonio Barragán si pod tlakem Weissmana vypomohl s gólmanem. Edgar Badía dlouhým odkopem poslal kulatý nesmysl na útočnou polovinu.

40

Argentinskému hráči se na nohy moc nechce. Otázkou zůstává, jestli spíše nechtěl ušetři nějaké vteřiny, protože na vyzvání rozhodčího vyskočil po známkách zranění není vidu.

39

První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí středopolař Fede, který nevybíravým způsobem v plné rychlosti sestřelil Rigoniho. Španěl může být za žlutou ještě rád.

38

Smyčka kolem hostující šestnáctky se utahuje víc a víc. Svatyně Badíi zatím odolává a to i po pokusu Kikeho Péreze.

37

Hodně těžkou nahrávku do oblasti kolem obdržel Pere Milla. Levý záložník si poradil na jedničku, tedy se zpracováním. Při snaze obtočit se s balónem směrem k bráně narazil na Alcaraze.

36

Zdvižený praporek pomezního zabránil Boyému v cestě na gólmana. Rozhodčí ukázal výborné oko, situace byla nepřehledná, nicméně ji zvládl skvěle.

35

Hráči Valladolidu jsou výrazně nebezpečnějším týmem, přesto zůstávají ve ztrátě jednoho gólu. Defenzivu zkoušel překvapit povedeným lobem Fede, avšak Badía byl u míče dříve než nabíhající Weissmann.

34

Fabián Orellana se pěnou zasekávačkou do středu hřiště zbavil Verúda, jenže následná technická střela nebyla vůbec z kategorie povedených. Balón proletěl o několik metrů vedle levé tyče.

33

Óscar Plano si naběhl do vápna na jemný oblouček od Nacha. Z levé strany postupoval sám na gólmana, ovšem zakončoval poměrně z úhlu, těsně vedle pravé tyče.

32

Balón kopnutý na přední tyč za sebe prodlužoval Milla. Na zadní tyči vše uzavíral Gonzalo Verdú, kvůli drobnému postrčení od Mesy se ale ke střele nedostal.

31

Lucas Boyé po pravé straně utekl všem pronásledovatelům. Ve finále akce hledal stříleným centrem před bránou Millu, před nímž uklízel do autu skluzující Alcaraz.

30

Dlouhý výkop Edgara Badíi prodlužoval Josan za sebe na Millu. Desítka Elche ovšem špatně odhadla směr, kam bude spoluhráč hlavičkovat.

29

Otřesený kapitán hostů zůstává sedět na trávníků, avšak gestem naznačuje, že ošetření nepotřebuje. Po chvíli vstal na nohy a je připraven opět pokračovat ve hře.

28

Tentokráte kopal Fabián Orellana. Ani on nedokázal překopnout dobře postavenou zeď, Verdú to schytal do hlavy.

27

Real Valladolid má k dispozici další přímý kop, ještě z lepší pozice než před malou chvílí. Proti Planovi se nedovoleně provinil Antonio Barragán.

26

Rohové kopy rozehrávali hosté v krátkém časovém sledu hned dva. Ten první odvrátil Roque Mesa, podruhé včas vystartoval z brankové čáry Jordi Masip.

25

Rychlý protiútok Elche táhl středem Jony Álamo. Španělský hráč zvolil uličku po lajně na Rigoniho, argentinský záložník při snaze o centr úmyslně trefil nacha a získal roh.

24

Pravý obránce Luis Pérez se jako vítr prohnal kolem Mojici. Následně balón podkopl až příliš, Óscar Plano skákal marně.

23

Křídelník Fabián Orellana se po teatrálním pádu v pokutovém území dožadoval odpískání penalty. Píšťalka rozhodčího zůstala němá.

22

Shon Zalman Weissman si na sebe vzal až příliš velké sousto. Dva protihráče sice obelstil, ale ten třetí ho i s balónem vytlačil ven z hřiště.

21

Exekuce se chopil Nacho Martínez. Balón chtěl kroutit přes zeď k pravé tyči, avšak dal mu malou výšku, vyskočivší Boyé hlavičkoval mimo hrací plochu.

20

Zajímavě vypadající přímý kop bude mít k dispozici Real Valladolid. Raúl Guti šel do skluzu, v němž trefil nejprve nohu protihráče, až pak míč.

19

Almirónova družina ukazuje, že i ona umí útočit. Pere Milla nabral velkou rychlost po levé straně a úspěšně se zbavil osobního strážce v podobě Plana. Jenže centr poslal pouze do rukavic brankáře.

18

Edgar Badía je ostřelován ze všech stran. Orellanův pas zleva Weissman propustil za sebe na Mesu, dělovka z jeho pravačky prosvištěla těsně nad.

17

Aktivita domácího celku neutuchá. Shon Zalman Weissman kolmicí hledal Kika Péreze, kterého měl dobře pokrytého Gonzalo Verdú.

16

Více volného prostoru dostal na středu Óscar Plano. Rána mu ovšem vůbec nevyšla, neboť postrádala na razanci. Badía zapsal snadný zákrok.

15

Proti centru Rigoniho vystartoval Jordi Masip. Brankář a kapitán v jedné osobě si nebral servítky s Gutim, jemuž vyboxoval balón těsně před nosem.

14

Kike Pérez se pořádně rozzlobil, když mu hlavní rozhodčí odpískal faul po zákroku na Millu. Standardkou disponuje Elche!

13

Vyrovnání bylo blízko! V důležité roli opět Luis Pérez, jenž z pravé strany odcentroval do pokutového území soupeře. Kulatý nesmysl si našel Shon Zalman Weissman, střelou z voleje napálil balón do pravé části brankové konstrukce!

12

Stoper Rubén Alcaraz přenesl hru na Luise Péreze. Pravý bek musel hodně vyskočit, aby balón sebral. Poradil si, navíc dokázal prodloužit po lajně Planovi.

11

Hráči Elche jsou teď psychicky nahoře. Z levého křídla si na střed sběhl Emiliano Rigoni, s jeho technickým pokusem si ovšem Masip věděl rady.

9

Elche právě vstřelilo branku!
Domácí jsou aktivnější, avšak z první šance se do vedení dostávají hosté! Lucas Boyé neudržel balón pod tlakem Luise Péreze. Volný míč si převzal na hranici šestnáctky JOSAN, který si připravil dobrou pozici pro střelu a technickým zakončením k levé tyči nedal Masipovi šanci zasáhnout.

8

Fabiánu Orellanovi risk nevyšel. Míči dal moc malou výšku, čehož využil Pere Milla, při zpracování však doputoval s míčem do zámezí.

7

Gonzalo Verdú skvěle zareagoval na náběh Shona Zalmana Weissmana. Soka za záda nepustil, pod tlakem raději odkopl balón do autu.

6

Svěřenci kouče Sergia kombinují na útočné polovině. Akci zbrzdil středopolař Fede, jenž si míč zpracoval pravou rukou.

5

Debut v novém dresu si odbývá Johan Mojica, jenž přišel z Atalanty. Kličkou si hodil balón podél Plana, jenž se následně dopustil faulu.

4

Fotbalisté Valladolidu zahájili střetnutí s velkou chutí. Rubén Alcaraz si troufl jít do souboje proti Millovi, ale hostující hráč byl úspěšnější.

3

Johan Mojica zpětným pasem zaskočil Verdúa, který přenechal balón Weissmanovi. Izraelský útočník z levé strany centroval naslepo před brány, kde byl jen protihráč Jony Álamo.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hosté pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy červeno-modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Valladolid: Masip (C) – L. Pérez, Fernández, Alcaraz, Nacho Martínez – K. Pérez, Fede, Mesa – Orellana, Weissman, Plano.
Náhradníci: Roberto – Hervías, Míchel, Erenas, Benito, T. Villa, Vilarrasa, Zalazar Martínez, Freitas.

Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema, Mojica – Josan, Guti, Álamo, Rigoni – Boyé, Milla.
Náhradníci: Rodríguez – Barri, Bri, Cifuentes, Donald, González, Lucumí, Nino, V. Rodríguez, Miño, Salinas.

Rozhodčí: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco.
Elche CF

Nováček soutěže má pro letošní sezónu jediný cíl, a sice udržet se. Svěřenci trenéra Calongeho jej ale zatím nesplňují, jelikož jsou po šestnácti odehraných zápasech na osmnácté pozici, avšak musíme brát v potaz, že před sebou ještě mají dohrávku prvního a druhého kola. Los Franjiverdes, jak se tomuto španělskému celku přezdívá, čeká na ligové vítězství už jedenáct zápasů, ale nehrají vůbec špatně, protože hned šestkrát remizovali a prohráli pětkrát. Bod například vybojovali proti Bílému baletu a statečně vzdorovali i Atléticu Madrid nebo Athleticu Bilbao. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi góly španělský záložník Fidel.
Real Valladolid

Real Valladolid na tom, oproti úternímu protivníkovi, není o moc lépe. Aktuálně drží pozici posledního nesestupujícího týmu a na Elche disponuje dvoubodovým náskokem a to musíme brát v potaz již zmiňovaných dohrávek soupeře, ačkoli se jedná o duely proti Barceloně a Seville. Svěřenci kouče Sergia loni obsadili solidní třináctou pozici, avšak tabulka byla pořádně našlapaná a udržením si nemohli být fanoušci a hráti jistí ještě do předposledního kola, nakonec Valladolid skončil o šest bodů před Leganés. Forma Valladolidu z posledních týdnů není vůbec špatná. Z předcházejících šesti ligových střetnutí našli hráči tohoto celku přemožitele jen v Barceloně a Valencii, jinak dokázali remizovat na půdě favorizované Sevilly, cenné vítězství 1:0 vybojovali v Getafe. V tomto období ještě dokázali vyhrát tři zápasy v rámci španělského poháru proti týmům z nižší soutěže, ačkoli dvě výhry se zrodili až v prodloužení. Gólovou produktivitu vede dvojice Marcos André, Shon Weismann se třemi zásahy.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer! Vítám vás při sledování 19. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Realem Valladolid a Elche.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Real Valladolid – Elche CF

2:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 71. Míchel (Orellana), 89. Fernández (Hervías) – 9. Josan (Boyé), 43. Josan (Verdú)

Karty:   39. Fede (RVL) – 51. Josema (ELC), 85. Cifuentes (ELC), 90+4. Milla (ELC)   90+1. Mesa (RVL)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:18.

Real Valladolid: Masip (C) – L. Pérez (73. Hervías), Fernández, Alcaraz, Nacho Martínez – K. Pérez (57. T. Villa), Fede (57. Míchel), Mesa (89. Zalazar Martínez) – Orellana, Weissman, Plano (89. Benito).
Náhradníci: Roberto – Hervías, Míchel, Erenas, Benito, T. Villa, Vilarrasa, Zalazar Martínez, Freitas.

Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema (73. González), Mojica – Josan (74. Cifuentes), Guti, Álamo (74. V. Rodríguez), Rigoni – Boyé (86. Donald), Milla.
Náhradníci: Rodríguez – Barri, Bri, Cifuentes, Donald, González, Lucumí, Nino, V. Rodríguez, Miño, Salinas.

Rozhodčí: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco