Menu

Další

Americký fotbal

Tennessee Titans - Baltimore Ravens

13:20

konec (10:0, 0:10, 0:7, 3:3)

10.01.2021, 19:05 • Nissan Stadium • NFL: Wild Card Round • Libor Štěpán (@libstep73)

Ravens si zopakují loňkou účast v divizním kole, ale kam pojedou, to zatím neví. Záleží na výsledku zápasu Pittsburgh – Cleveland. V případě vítězství Steelers pojedou do Kansasu, v případě vítězství Browns do Buffala. (22:00:21)
Přímo na stadionu mohlo sledovat utkání přesně 14 571 diváků.
Ve druhém poločase pokračovali Ravens ve zlepšeném výkonu v obraně, které hlavně vděčí za toto vítězství! Front seven totiž dokázala udržet Derricka Henryho na směšných 40 yardech při průměru 2,2 yardu na běh. Hned prvním drivem třetí čtvrtiny se pak hosté dostali do rozhodujícího trháku, povedenou sekvenci akcí zakončil running back J. K. Dobbins 4yardovým během. Domácí dokázali zareagovat až na samotném začátku čtvrté čtvrtiny 25yardovým field goalem kickera Stephena Gostkowskiho, ale 3 body pouze snížili skóre a mohli litovat marného dobývání posledních 7 yardů hřiště. Přesto dostali šanci, Justin Tucker totiž po špatném snapu minul 52yardový field goal, ale obrana Baltimoru úřadovala a Tennessee se vůbec k ničemu nedostalo. Naopak Justin Tucker dostal šanci na reparát z 51 yardů a uspěl, čímž vrátil rozdíl na 7 bodů. V klíčovém drivu pak Tannehill po chybném readu, kdy si nevšiml volného A. J. Browna, který by běžel pro touchdown, hodil interception do rukou Marcuse Peterse a Ravens poslední necelé dvě minuty s přehledem zvládli.
Baltimore Ravens oplácí soupeři loňské vyřazení z play off a Lamar Jackson aspoň na chvíli umlčel kritiku, když dokázal na třetí pokus vyhrát svůj první zápas ve vyřazovacích bojích!

Konec utkání.

0:39

BAL, 1&10, TEN 15
Jackson zaklekává a nesportovně bez podání rukou se soupeři rovnou odbíhá do šatny!

1:25

Průnik Edwardse a oslavy Ravens

1:25

BAL, 3&1, TEN 20
Po třetím timeoutu dostal důvěru zase Edwards, probojoval se pro 5 yardů a Ravens vyhrávají tento zápas!

1:32

BAL, 2&5, TEN 24
Po druhém timeoutu Titans se znovu rozběhl Edwards a ukrojil další 4 yardy.

1:36

BAL, 1&10, TEN 29
Po prvním timeoutu Titans se vrhl Edwards do středu a vybojoval 5 yardů.

1:45

Běh Jacksona

1:45

BAL, 2&10, BAL 38
Jackson se protáhl okrajem lajny a měl volné pole k běhu pro 33 yardů! Ravens jsou na dostřel, tohle už nemůžou zahodit!

1:50

BAL, 1&10, BAL 38
Jackson vyběhl doprava, ale přehodil Browna a ušetřil domácím jeden timeout.

2:00

INTERCEPTION: MARCUS PETERS

2:00

TEN, 2&5, TEN 37 – INTERCEPTION
Je pravděpodobně rozhodnuto! Tannehill házel míč na střed Reynoldsovi, ale ten v souboji s obráncem upadl a cornerbackovi Marcusovi Petersovi doletěl míč prakticky do náruče! Navíc měl prostor k běhu vpřed a dostal se za půlku, jenže hráči Ravens neudrželi emoce, slavili na hřišti a dostali 15 yardů trest, takže začnou na vlastní půlce!

2:00

Two-minute warning.

2:10

TEN, 1&10, TEN 32
Tannehill našel Westbrooka-Ikhinea pro 5 yardů.

2:41

TEN, 4&1, TEN 30
Titans museli hrát čtvtý down a zvládli to! Quarterback sneak Tannehilla, který to měl navíc dost jednoduché! 2 yardy.

3:11

TEN, 3&1, TEN 30
Henry se znovu vrhal do středu, ale zeď neprorazil!

3:50

TEN, 2&4, TEN 27
Další tři yardy středem pro Henryho.

Tennessee Titans - Baltimore Ravens

13:20

konec (10:0, 0:10, 0:7, 3:3)

Zpět na online


Rozhodčí: Jerome Boger

Diváci: 14 571

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad TEN, 3&5, BAL 42 – U míče je Tennessee, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Baltimoru.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.