Menu

Fotbal

Liga mistrů

Paris Saint-Germain – RB Lipsko

1:0

konec (1:0)

24.11.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž (Francie) • Skupina H • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 1.69 4.49 4.68 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:3.
Střely mimo: 1:7.
Rohy: 2:6.
Ofsajdy: 0:1.
Fauly: 15:19. (23:03:05)
Skončil nám i druhý poločas tohoto atraktivního a napínavého zápasu. Skóre se neměnilo a tak se jedinou brankou stal gól Neymara z penalty v desáté minutě. Lipsko zabralo a v druhém poločase zlepšilo svůj výkon o dvě stě procent, vypracovalo si hodně šancí, ovšem dneska prostě selhalo v zakončení. PSG se tak díky lepšímu skóre dostává právě před Lipsko

90+7

Konec zápasu.

90+6

Marcel Sabitzer se v poslední minutce zápasu dostal ještě do šance. Vypálil tvrdě, ovšem jeho ránu zablokoval obránce PSG, který se před něho bleskurychle nacpal.

90+5

Rohový kop si vzal na starost právě Rafinha. Ten sice poslal rychlý centr na malé vápno, jenže tam se nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.

90+4

90+4. Gulácsi - zákrok

90+4

PSG mělo v závěru zápasu ještě jednu velkou šanci! Rafinha se dostal po přihrávce do prostoru na pravé straně a z úhlu vypálil k tyči. Gulácsi byl však připraven a míč skvěle vytáhl.

90+2

Willi Orban se dostal do souboje s protihráčem, kterého nehezky poslal k zemi. To navíc před očima sudího Makkelieo, který okamžitě píská.

90+1

Na světelné tabuli jsme viděli, že se k zápasu přidá ještě dlouhých šest minut.

90

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Moise Kean.
Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Pablo Sarabia.

89

Sabitzer už toho měl dost a po zisku míče okamžitě pálil. Jeho brutálně silná pozemní střela nakonec nemířila vůbec daleko od levé tyče Navasovy branky.

88

Upamecano se nyní musel pustit do sprinterského souboje s Neymarem, jenž viděl volný míč, který prošel defenzívou Lipska kvůli nedorozumnění, ale lipský bek se dostal do velkého tempa a brazilec mu nestačil.

86

Pokoj si očividně nedá ani Sabitzer a ani Neymar. Sabitzer do Neymara nejdřív tvrdě narazil, což by určitě mělo být posouzeno jako faul. Neymar se skoro ani nehnul. Pak se s ním ale dostal znovu do kontaktu a Sabitzer se ho sotva dotkl, Neymar už letěl k zemi jako balvan. To se naopak pískalo, ale pískat nemělo.

85

Nkuku má nad kolenem po Verratiho faulu krvavý šrám. Ten sice nebude nutné ošetřovatm ovšem určitě to nebyla žádná příjemná záležitost. Verrattiho zkritizoval i kapitán Marquinhos.

84

Žlutou kartu dostává Marco Verratti (Paris Saint-Germain FC).

83

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Marco Verratti.

82

Žlutou kartu dostává Ander Herrera (Paris Saint-Germain FC).

80

Sorloth si přebral míč a sprintoval kupředu. Následně ho předal za obranu Yussufu Poulsenovim který si ale nepohlídal své postavení v době přihrávky a sudí mu jednoznačně odpískal ofsajd.

79

Od obránce PSG se odrazil míč do zámezí. Následně si tedy Lipsko koplo rohový kop. K tomu už se tentokrát neodvážil Nkuku, ale Angelino. Ani jemu se však nepovedlo ho dobře využít.

78

Sorloth v další akci. Tentokrát měl v úmyslu centrovat míč za obranu. Jeho centr nebyl vůbec špatný, ale poslední obránce pařížanů na něj stihl skočit a vyhlavičkovat ho.

77

Žlutou kartu dostává Rafinha Alcântara (Paris Saint-Germain FC).

76

Rohového kopu se opět ujal Christopher Nkuku. Tentokrát se mu ale vůbec nepovedl. Mmíč se dostal na hlavy hráčů PSG a ti okamžitě zamířili do brejku na druhou stranu.

75

Alexander Sorloth se chtěl ukázat a hned ve své první minutě na hřišti si vypracoval docela dobrou příležitost. Po centru jednoho ze spoluhráčů naskočil na míč a hlavičkoval ho s odrazem od obránce kousek nad branku.

74

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Alexander Sörloth.

73

Neymar opět na zemi a opět to nebylo tak úplně zaviněním protihráče. Haidara to moc dobře věděl a začal už na nej křičet. Sudí to taktéž viděl a faul nepískal.

72

Kousíček za půlkou si oba týmy nyní několikrát vyměňovaly míč. Nepřesnými přihrávkami se ho stále zbavovaly a zase o něj přicházely.

71

Sabitzer, který už se před několika minutama vrátil zpátky do hry, pokračuje ve své nedisciplinovanosti z první půle. Tentokrát ukázal velmi tvrdý zákrok, ale Makkelie ho nepotrestá.

70

Amadou Haidara dostal diagonální pas do vápna. Rozhodl se pálit z první, ovšem jeho rána byla zablokována jedním z blízko stojíccíh protihráčů.

69

Justin Kluivert si potáhl míč po levé traně až k vápnu. V něm na něj čekalo několik jeho spoluhráčů, ael Kluivert nedokázal dobře odcentrovat.

68

Neymar zase jednou předvedl svůj um a své nadání pro herectví. Poté, co ho jeden protihráč zatáhl za dres, respektive se jeho dresu spíše jen dotkl, se Neymar skácel k zemi jako hruška.

66

Lipsko vybojovalo rohový kop. Nkuku se postavil k praporku a opět ho rozehrál. Následně však překopl vápno a míč se dostal až za něj.

65

Konaté si nyní chtěl zahrát na útočníka a poté, co skvěle vystihl pas hráčů PSG, vyběhl dokonce až skoro k vápnu. Následně ale raději míč předal a vrátil se.

64

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Justin Kluivert.

64

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Rafinha Alcântara.

63

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Willi Orban.

62

K dispozici nyní máme i statistiku kilometrů, které týmy už naběhaly v zápase. PSG už dohromady naběhalo 67,71 kilmetrů, Lipsko nashromáždilo dokonce 70,09 kilometrů.

61

Rohový kop si vzla na starost Nkuku, míč zakroutil do šestnáctky, ale bohužel pro Lipsko přímo na hlavu pozorného Marquinhose. PSG okamžitě míří na druhou stranu.

60

Lipsko sehrálo dobrou kombinaci, kterou se dostalo až do vápna. Poulsenův následný centr zprava byl ale Bakkerem vyblokován na rohový kop.

58

Mbappé si naběhl na hranici malého vápna, kde ze vzduchu volejí vypálil centrovaný míč. Rána se mu ale moc nepovedla, míč zamířil vysoko nad branku.

57

Další zaváhání Lipska! Zpětný pas nemířil na žádného z obránců, pouze k brance Lipska. Neymar se za ním rozběhl, ale situaci opět vyřešil Gulácsi, který vyběhl asi dvanáct metrů za vápno a míč odkopl těsně před brazilcem.

56

Ale toto byl velmi nehzký faul na Nkukua v podání zkušeného Florenziho. Ten by si tot se svými zkušenostmi spíš neměl dovolit. Nkuku zezadu držel a následně ho podrazil a postrčil k zemi.

55

Už se opět hraje, Lipsko zatím v deseti. Německý celek hodně zazmatkoval a málem nechal Di Mariu běžet samotnáho na brankáře. Gulácsi si ale nakonec míč pohlídal.

54

Týmoví lékaři nyní ošetřují Sabitzera na hřišti, ale pravděpodobně si ho ještě vezmou na další ošetření do zámezí. Mbappé se mu ještě jednou omlouvá, i když za to vlastně ani nemohl.

53

Sabitzer se v souboji o míč s Mbappém sesunul k zemi. Mbappé přes něj přepadl a neúmyslně mu přišlápl ruku. Oba hráči leží na zemi, Mbappé se Sabitzerovi omlouvá, ten ale bude potřebovat lékaře.

53

Forsberg získal míč, následně s ním sprintoval až k vápnu soupeře a předal doprava na Nkukua, který byl ale ve velké rychlosti a nezachytil ho.

52

Až nyní se PSG poprvé za druhý poločas dostalo k vápnu. Nevymyslelo tam ale absolutně nic. Přišel jen dlouhý zpětný centr do obrany.

51

Lipsko nyní v obrovském talku! Nynější Sabitzerova rána zpoza vápna proskákala naopak kousíček vedle pravé tyčky. PSG se vůbec nedostává na útočnou polovinu!

49

49. Šance - Sabitzer

49

Forsberg v obrovské šanci! Nkuku mu skoro od rohového praporku nacentroval míč, který švédský záložník trefil z voleje. Míč usměrnil kousíček vedle pravé tyčky!

48

Nkuku se postavil k volnému přímému kopu. Ten se kopal z pozice vedle vápna. Míč byl dobře nacentrován na malé vápno, ale nejblíž k němu měl nakonec přece jen obránce PSG – Marquinhos.

47

Žádný z trenérů neudělal do druhého poločasu změnu. Pokračuje se tedy ve stejných sestavách. Míč ze začátu druhého poločasu drží PSG ve své defenzívě.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první půli tohoto klání 4. hracího dne základní skupiny Ligy mistrů. PSG do kabiny odešlo s jednobrankovým vedením. To si vytvořilo díky penaltě, kterou Neymar lehce proměnil. Ovšem PSG bylo celkově lepší a tvořilo si zajímavější šance. Lipsko taky mělo pár možností, ovšem žádnou vyloženou šanci. V druhém poločase se ale může ještě lecos změnit.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1. Šance - Forsberg

45+1

V nastavení jsme se dočkali asi největší šance Lipska! Jeden z německých hráčů poslal velmi dobrý centr do vápna, na který si naběhl Emil Forsberg. Švéd míč ale kopl z voleje kousíček nad branku.

45

K tomuto poločasu se bude nastavovat ještě jedna minutka.

43

Hráči Paris Saint-Germail vybojovali na útočné polovině rohový kop. Di Maria nakonec necentroval, jako v předchozích případech, ale poslal míč do hry nakrátko. Paříž ho ale následně rychle ztratila.

42

Neymar se snažil uvolnit a přejít do rychlého úniku. Byl před ním na pravé straně hřiště jen jeden obránce, a tak se ho brazilec zkusil zbavit svými kličkami. Jenže na něho vůbec nevyzrál.

41

Žlutou kartu dostává Leandro Paredes (Paris Saint-Germain FC). Ten ji ovšem nedostal za faul, ale za debatu s rozhodčím.

40

Žlutou kartu dostává Neymar (Paris Saint-Germain FC).

39

Neymar se dopustil faulu na Marcela Sabitzera. Toho nehezky poslal k zemi a sudí mu jde domluvit. Dokonce to vypadá, že vytáhne z kapsičky kartu.

38

Amadou Haidara si vyžádal přihrávku za hranici vápna. Následně rychle vypálil a proti jeho střele musel rychle zasahovat Navas. Ten ale míč do branky nepustil.

37

Yussuf Poulsen si vyžádal přihrávku na hranici vápna. Odtamtud okamžitě vypálil, ale jeho rána proplachtila hodně vysoko nad Navasovu svatyni.

36

Mbappé se hnal centrovaným míčem, který jeho spoluhráč poslal za obranu. Gulácsi musel vyběhnout daleko před vápno a míč zpracovat tělem.

35

Nkuku vyslal dlouhý pas do pokutového území. Tam se nacházel Poulsen, který se ale k míči díky skvělé defenzívní práci Dially vůbec nedostal.

34

Teď už se hlavní arbitr opravdu rozčílil. Poté, co jeden z hráčů v bílém dresu spadl k zemi kvůli skluzu soupeře, se strhla menší potyčka. Makkelie už si dokonce dovolil na hráče křičet.

33

Sudí musel domluvit Upamecanovi, který sice neúmyslně, ale přesto fauloval Neymara. Ten se rychle potácel k zemi. Karta z toho ale nebude.

32

32. Přímý kop di Márii

32

K volnému přímému kopu se opět postavili Neymar a Angel di Maria. Tentokrát si ho na starost vzal druhý jmenovaný. Hezkým obloučkem ho poslal jen kousek vedle pravé tyčky.

31

Emil Forsberg přiběhl k Herrerovi, který už ani nebyl v držení míče, a úplně zbytečně mu přišápl nohu. Je záhadou, proč toto chování sudí "neocenil" žlutou kartou.

30

Tak v posledních chvílích se nehraje vůbec disciplinovaně. Další faul na hráče PSG si připsal Sabitzer a sudí už toho začíná mít dost.

29

Amadou Haidara rozehrál trestný kop, který však posall na hranici malého vápna. Tam míč zasáhl Bakkera, který ho potom už jednoduše odklidil.

28

Danilo Pereira se provinil po chvíli znovu. Sudí už mu šel výrazně domluvit, že to příště bude za žlutou kartu. Lipsko si kopne standardku v podobě voného přímého kopu.

27

K míči se postavil di Maria a Neymar. Druhý jmenovaný to pak vzal na sebe, ovšem míč poslal obloučkem přímo do náruče gólmana Gulácsiho.

26

Tentokrát se nehezky prezentoval Marcel Sabitzer , který přišlápl nohu Mbappému, když se mladík snažil obkličkovat Angelinha. Makkelie nařizuje přímý kop.

25

Neymar se potácel k zemi po souboji s Nkukuem. Ten se ho však pomalu ani nedotkl. Makkelie si byl vědom Neymarova hereckého představení, a tak nepískal.

24

Mukiele se postavil k volnému přímému kopu, který sudí nařídil po Pereirově faulu. Moc se mu ale nepovedl, míč poslal na hlavy soupeřových obránců.

23

Danilo Pereira šel do souboje s německým fotbalistou, kterého po chvíli nehezky poslal k zemi. Bylo to přímo před očíma hlavního arbitra, který to nemohl přehlédnout.

22

Na hranici pokutového území si naběhl Angel di Maria. Vyžádal si přihrávku a okamžitě vystřelil. Ne úplně ideální ránu ale Gulácsi lehce vychytal.

21

Amadou Haidara to zkusil znou, opět se stejnou taktikou. Ani tento jeho centrovaný míč za obranu neprošel a dneska tohle asi nebude cesta...

19

Tlak PSG před vápnem k ničemu nevedl. I přestože hráči Paříže dlouho kombinovali a platli hlavy německým fotbalistům, do zakončení se nedostali.

18

Amadou Haidara nacentroval míč, který měl směřovat za obranu pro Yussufa Poulsena, ovšem tento pokus nemohl být úspěšný, neboť ho okamžitě odhlavičkovala obrana.

16

Konaté se dopustil faulu na Florenziho. Toho si jednoznačně všiml Danny Makkelie, hlavní arbitr zápasu, který nyní přisuzuje míč hráčům PSG.

15

Pařížané se dostali po rychlém protiútoku do vápna. Jeden z hráčů zkusil vypálit, ovšem hustující obrana míč zablokovala. Ten se dostal k Mbappému, ovšem střela proletěla hodně mimo levou tyčku.

14

Roh se tedy opakoval a opět si ho na starost vzal Christopher Nkuku. Opět našel svého spoluhráče, tentokrát Yussufa Poulsena, ovšem ten nedokázal usměrnit míč příhodně na branku.

13

Míč se dostal po zblokované ráně za čáru, takže se kopal roh kterého se ujal Nkuku. Hráč Lipska ho poslal na hlavu Upamecana, který hlavičkoval na branku, ovšem proti byl Keylor Navas.

12

Marcel Sabitzer se z poměrně velké vzdálenosti rozhodl ke střele. Tu vyslal z první, ale měla velmi dobrou trajektorii. Bohužel pro něj ji zblokovali obránci PSG:

10

10. NEYMAR - 1:0

10

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
PSG se brzo ujímá vedení! NEYMAR se dlouho připravoval na penaltu, což se mu nakonec asi vyplatilo. Míč chladnokrevně poslal do bravé části branky, a i když Gulácsi odhadl směr, míč nedokázal zastavit.

8

Sabitzer fauloval. Ve svém vápně provedl skluz, který Danny Makkelie vyhodnocuje jako faul, po kterém se bude kopat penalta proti Gulácsiho brance!

7

Angelino se uvolnil a centroval zajímavě do vápna. Keylor Navas ale dobře vyhodnotil situaci a pro míč skočil a sebral ho ze vzduchu.

6

Herrera nechtěně zahrál míč rukou. Sudí si toho všiml a okamžitě přisoudil míč na kopačky soupeře. Sabitzer si vzal na starost volný přímý kop, ale ten se mu moc nepovedl.

5

Florenzi obral soupeře o míč a následně ho dostal přes Nkukua do autu. Míč vhodil Neymarovi, kterého ale souopeř poslal nehezkým zákrokem k zemi.

4

Angelino si naběhl na pravé křídlo, kam následně obdržel přihrávku. Posunul se s míčem do vápna, kde mu ale nikdo nenaběhl a sám se neopovážil vystřelit, takže míč nacentroval zpět do obrany.

3

Neymar se hnal za dlouhým nákopem k vápnu, ale přímo před brazilcem se najednou zjevil Upamecano a míč mu odkopl. Parádní obranný zákrok.

2

Žlutou kartu dostává Emil Forsberg (RB Lipsko).

2

Hra se nám rozběhla. PSG nastupuje v domácí modré variantě s červeným svislým pruhem. Lipsko dnes hraje v bílé kombinaci dresů s červeným pruhem na bocích.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Paris Saint-Germain FC: Navas – Florenzi, A. Diallo, Marquinhos, Bakker – A. Herrera, Danilo Pereira, Paredes – Di María, Neymar, Mbappé.
Náhradníci: Letellier, S. Rico – Rafinha Alcântara, Dagba, Fadiga, Kean, Kurzawa, Pembele, Ruiz-Atil, Sarabia, Verratti.

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Konaté, Angeliño – Sabitzer, Haidara, Forsberg – Nkunku, Y. Poulsen, Olmo.
Náhradníci: Martínez, Tschauner – Adams, Borkowski, Henrichs, Kampl, Kluivert, Martel, Orban, Samardžič, Sörloth, Wosz.

Rozhodčí: D. Makkelie (Nizozemsko).
RB LIPSKO

Lipsko v Bundeslize ztratilo tu parádní formu, kterou ještě donedávno mělo, a díky výsledkům v posledních pěti zápasech se propadlo z prvního na čtvrté místo tabulky. Zaostává ale jen o dva body za vedoucím Bayernem Mnichov. Lipsko dostalo společně s Wolfsburgem v lize jen pět branek za osm zápasů. Naopak jich dokázalo vstřelit až šestnáct. V LM je tomu ale trochu jinak. Díky pětigólovému debaklu v divadle snů má Lipsko záporné skóre 4:6. Zatím ale je na postupové pozici do Ligy mistrů a pokud zápas proti PSG vyhraje, mohlo by už dost pravděpodobně nasměrovat pařížský celek pouze do Evropské ligy.

Forma (LM): V – P – V

Absence:
- F. Hartmann
- L. Klostermann
- K. Laimer (všichni poranění kolena)
- Hee-Chan Hwang (nemoc)

Možná si nezahrají:
- M. Halstenberg
- N. Mukiele (oba bíže nespecifikované zranění)

Poslední zápasy (LM):
Lipsko – PSG 2:1
Manchester United – Lipsko 5:0
Lipsko – Basaksehir 2:0
PARIS SAINT-GERMAIN FC

Tato sezóna zatím pařížanům nevychází úplně podle jejich představ. V lize sice po úvodní špatné formě už je PSG zpátky na vrcholku tabulky, ovšem minulé kolo zase nedopadlo podle představ, když je porazilo Monaco (i díky dvou neuznaným gólům pařížanů). Navíc je trápí četná marodka. Po třech zápasech v Lize Mistrů jsou až na třetí pozici, která zaručuje účast v jarní části evropských pohárů, ale pouze v Evropské lize. Ale nutno podotknout, že ve velmi těžké skupině zatím není vůbec nic jasné. Lipsko ale Paříž doma dokázalo před dvěma týdny porazit 2:1. PSG vstřelilo za tři zápasy v Lize mistrů pouhé čtyři branky, stejný počet jich pak inkasovalo.

Forma (LM): P – V – P

Absence:
- J. Bernat
- M. Icardi (oba poranění kolena)
- J. Draxler
- T. Kehrer (oba poranění stehna)
- A. Herrera (poranění lýtka)
- I. Gueye
- P. Kimpembe (oba červené karty)

Možná si nezahrají:
- M. Verratti (poranění kolena)

Poslední zápasy (LM):
Lipsko – PSG 2:1
Basaksehir – PSG 0:2
PSG – Manchester United 1:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Paris Saint-Germain – RB Lipsko

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 10. Neymar (pen.)

Karty:   40. Neymar (PSG), 41. Paredes (PSG), 77. Rafinha Alcântara (PSG), 82. A. Herrera (PSG), 84. Verratti (PSG) – 2. Forsberg (RBL)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:19.

Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi, A. Diallo, Marquinhos, Bakker – A. Herrera (83. Verratti), Danilo Pereira, Paredes – Di María (64. Rafinha Alcântara), Neymar (90. Sarabia), Mbappé (90. Kean).
Náhradníci: Letellier, S. Rico – Rafinha Alcântara, Dagba, Fadiga, Kean, Kurzawa, Pembele, Ruiz-Atil, Sarabia, Verratti.

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele (63. Orban), Upamecano, Konaté, Angeliño – Sabitzer, Haidara, Forsberg (74. Sörloth) – Nkunku, Y. Poulsen, Olmo (64. Kluivert).
Náhradníci: Martínez, Tschauner – Adams, Borkowski, Henrichs, Kampl, Kluivert, Martel, Orban, Samardžič, Sörloth, Wosz.

Rozhodčí: D. Makkelie (Nizozemsko)