Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FC Vysočina Jihlava – FK Blansko

1:4

konec (0:2)

20.11.2020, 13:30 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • 8. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.79 3.71 4.28 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že FK Blansko podruhé v sezoně vítězí, zapisuje na hřišti Jihlavy výhru 4:1 a svého soupeře přeskakuje v tabulce, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (15:24:04)
Jihlavští fotbalisté byli prvních dvacet minut lepším týmem, jenže nedokázali svoji převahu vyjádřit gólově. Proto přišly dva tresty. Ve 32. minutě domácí hráči srazili míč ve vápně pro Filipa Žáka, který se trefil na vzdálenější tyčku. O osm minut později týž hráč přihrál na hranici vápna pro Ondřeje Sukupa, jenž se z první trefil krásně do šibenice.

Také druhý poločas začala Jihlava aktivněji, což bylo vzhledem k průběžnému stavu nezbytné. Jenže jen co se hosté vymanili z ofenzívních choutek Vysočiny, dali třetí branku. Lukáš Kaniadostal míč ve vápně, kde byl trestuhodně volný. Udělal tři rychlé kroky a zamířil pod břevno. Ve čtyřiapadesáté minutě tak šli hosté do tříbrankového vedení. Jihlavě vykřesal naději Luis Aldair Cabeza Arroyo, jenž se prosadil střelou z malého vápna. Hosté poté zavřeli velké vápno a pro Vysočinu nebylo jednoduché obranný val prostoupit. Definitivu třem bodům dal Blansku v 87. minutě Lukáš Kania, který vyběhl na centrovaný míč a přeloboval brankáře Číže – 1:4.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Po další nepřesnosti Jihlavy si seběhl po levé straně do vápna Haris Harba, ale jeho střela byla zblokována.

90

Není nač prodlužovat, ve druhém poločasu se bude hrát šedesát sekund navíc.

88

Další změna v sestavě hostí. Daniel Přerovský nastupuje na závěr zápasu místo Adriána Kopičára.

87

Druhé střídání hostí. Lukáš Kania jde po druhé brance a dobrém výkonu z placu, místo něj nastupuje Matěj Helebrand.

87

Blansko právě vstřelilo branku!
Tři body pro Blansko jsou definitivou. Na dlouhý centr si naběhl LUKÁŠ KANIA, který viděl, že brankář Lumír Číž také vyběhl z branky a šel směrem k míči. Nechal tak vzpomenout na dloubák Karla Poborského z Eura 1996 proti Portugalsku a domácího gólmana úspěšně přeloboval.

87

Lackův rohový kop si našel na přední tyči Tomáš Vlček, jehož hlavička na bližší tyč Halousku nepřekvapila.

86

Hosté jsou nastěhováni na své obranné půlce. A podobné věci, jako ne zcela přesné zpracování míče v podání Roberta Štefánka, jim samozřejmě hrají do karet. Nyní ale možný protiútok zkazili špatnou přihrávkou.

85

Vysočina má i dnes trošku smůlu, jelikož odražené míče prakticky ve všech případech jdou na nohy hráčů v červeném, tedy Blanska. To ale nijak nesnižuje slušný výkon hostí.

84

Ukázkové přerušení zárodku akce poblíž poloviny hřiště. Lukáš Lahodný si za svůj zákrok vykoledoval žlutou kartu, ale to mu asi příliš nevadí.

83

Luis Aldair Cabeza Arroyo, dnes jediný jihlavský úspěšný střelec, dohrál. Na posledních zhruba deset minut jej vystřídá dvacetiletý forvard Radek Křivánek.

82

Podobné šance Haris Harba při svém působení v Jihlavě dával. Nyní pláchl obraně a dostal se do vápna. I když ho rychle doběhl obránce, stihl vystřelit, ale přes zákrok gólmana Lumíra Číže míč do branky nedostal.

80

Michal Ševčík se ve vápně nijak nerozpakoval a odkopl sražený míč do bezpečí. Vzápětí si domácí předešlé defenzívní okénko ve své hře ještě náležitě vysvětlují.

80

Domácí: máme. Hosté a hlavně Lukáš Lahodný: máme. Sudí poočku mrkl na asistenta a přisuzuje aut Vysočině.

79

Malou domů zvládl jihlavský brankář Číž dobře a i přes dílčí komplikace se domácí dostali k míči. Ale na vyrovnání jim už moc času nezbývá.

78

Jen co se Lukáš Kania rozběhl, tak praporek asistenta Dreslera šel nahoru. Ofsajd.

FC Vysočina Jihlava – FK Blansko

1:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 58. Arroyo – 32. Žák, 40. Sukup, 54. Kania, 87. Kania

Karty:   65. Štefánek (JIH) – 60. Štrbák (BLA), 84. Lahodný (BLA)

FC Vysočina Jihlava: Číž – T. Vlček, Štefánek, Křišťál – Lacko (C), Červ, Horák (46. Klobása), Tureček (46. Peřina), T. Svoboda (61. Ševčík) – Smejkal, Arroyo (83. Křivánek).
Náhradníci: Jágrik – Pojezný, Peřina, Klobása, Ševčík, Křivánek, Havlín.

FK Blansko: Halouska – Sukup, Vincour, Štrbák (C), Klusák – Vasiljev (75. Martin Holek), Kopičár (88. Přerovský), Lahodný, Kania (87. Helebrand) – Harba – Žák.
Náhradníci: Maňák – Ilko, R. Buchta, Helebrand, Martin Holek, J. Šašinka, Přerovský.

Rozhodčí: Ondřej Cieslar – Radek Kotík, Radim Dresler