Menu

Hokej

KHL

Traktor Čeljabinsk – Ak Bars Kazaň

2:1

konec (0:0, 2:1, 0:0)

12.11.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • Milan Huppert

Tipsport: 2.71 3.79 2.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:34:04)
Československá stopa v utkání

Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:42
Tomáš Hyka (CLJ) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:36
Traktor Čeljabinsk potvrdil skvělou formu z posledních zápasů, na domácím ledě porazil favorizovanou Kazaň po výborným výkonu těsným výsledkem 2:1. Všechny góly padli v prostředním dějství. Domácí poslal do vedení český útočník Tomáš Hyka, jenž ve 21. minutě nejrychleji zareagoval na puk potulující se v předbrankovém prostoru, který následně usměrnil do sítě. Dvoubrankový náskok Traktoru zařídil o necelé dvě minuty později Alexej Byvalcev. Centr první lajny se prosadil rovněž v početní výhodě, když do brány dorazil vyženou ránu Piluta. Hosté se zmohli jen na snížení, po pěkném obtočení brány a zasunutí touše k bližší tyči skóroval Kristian Chenkel. V závěrečné dvacetiminutovce domácí dokázali uhlídat hubený jednobrankový náskok. Pojistku mohl přidat druhý z Čechů Lukáš Sedlák, v úniku si však na Reideborna nepřišel.

Svěřenci kouče Gatijatulina zvítězili pošesté z posledních sedmi utkání a v tabulce Východní konference poskočili na třetí pozici. Kazaň přišla o čtyřzápasovou šňůru neporazitelnosti, avšak i nadále zůstává na čele Východu, na druhý Omsk disponuje čtyřbodovým náskokem.

Konec zápasu.

59:54

Je rozhodnuto. Justinu Azevedovi na modré přeskočil kotouč přes čepel hole, soka, který ho v plné rychlosti přebruslil, vzápětí zahákoval. Zabránil tak sice téměř jistému gólu, avšak zároveň zhatil poslední šance svého týmu na srovnání stavu.

59:18

Defenziva Traktoru pracuje opravdu skvěle. Soupeři ještě nedovolila vystřelit, útočící celek si pouze přihrává, bez šance vystřelit, či snad dokonce vsítit vyrovnávací branku.

58:56

Bek Roman Manuchov se pod tlakem osvobodil znovu jen za cenu zakázaného uvolnění. Reideborn putuje na střídačku, hosté zkouší powerplay!

58:19

Lze očekávat odvolání brankáře Reideborna, avšak to jen v případě, jestli se Kazani podaří získat pozici v útočné třetině. To se zatím neděje.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:48

Dvojice Cormier – Petrov dostala pod tlak Piluta. Dnes dvoubodový švédský obránce poslal puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění.

57:16

Čeljabinsk se podle čekávání zatáhl více do obrany. Kazaň pokračuje v honbě za vyrovnáním, nemá to ale vůbec jednoduché.

56:49

S koncem trestu vypálil zápěstím Alexej Byvalcev. Reideborn se dokázal rychle přesunout k levé tyči, černou gumu udržel v lapačce.

56:14

Hokejisté v bílých dresech kombinovali příliš dlouho. Pas Garejeva navíc vystihl nataženou holí Ljamkin, jenž vyhodil přes všechny čáry.

55:40

Svěřenci kouče Gatijatulina vybojovali útočnou třetinu, mohou tak zaútočit na třetí zásah, který by nejspíše znamenal pojistku vítězství.

55:20

Navzdory oslabení vystartoval do útoku Justin Azevedo. Lehce se zbavil Jevenka, jenže vzápětí zapomněl vystřelit.

54:48

Kazaň poslala útočníka pozdě na vhazování, rozhodčí jí za trest udělují dvě minuty za zdržování hry! To by mohlo favorita hodně mrzet.

54:23

Sergeji Kalininovi zabránil v zakončení hvizd rozhodčího signalizující postavení mimo hru. Na druhé straně přejel útočnou modrou dříve Byvalcev.

53:59

Vitalij Kravcov vypíchl kotouč pasivně stojícímu Ljamkinovi. V zakončení ovšem nezachoval chladnou hlavu, v klíčový okamžik mu kotouč sjel z čepele.

53:23

Oba celky jsou kompletní, pokračujeme v plném počtu. Kazaň začíná přidávat na tempu, ale Čeljabinsk zatím statně vzdoruje.

52:44

Nigel Dawes přebruslil Jevenka a z vrcholku pravého kruhu střílel do teploměru. Fedotov zvládl dát pravou ruku k tělu, puk udržel.

52:19

Hraje se čtyři na čtyři, desetiminutový trest se do hry pochopitelně nepromítne. Za Manuchovova odpykává dvě minuty Švarjov.

51:23

Dmitrij Voronkov zbytečně srazil k zemi Manuchovova. Ten však udělal ještě větší hloupost, když vstal a udeřil soka do helmy. Kromě dvou minut inkasoval ještě osobní desetiminutový trest.

51:12

Výbornou práci odvedl do defenzivy Mikael Wikstrand. Skvěle odcouval najíždějícího Karlina, včasným vypíchnutím mu posléze zabránil ve střele.

50:58

Alexej Byvalcev počkal, až před bránu najede Kalinin a pak nahodil na teč. Útočníkovi chytře přizvedl hokejku Judin, z šance nebylo vůbec nic.

50:16

Tvrdě, ale v duchu pravidel Petrov přišpendlil na mantinel Kravcova. V hledišti to jen zahučelo, o faulu však nemůže být řeč.

49:49

Zbytečný prohřešek Manuchovova nebyl potrestán. Člen elitní formace naskočil do hry, okamžitě se zařadil na střídačku k ostatním spoluhráčům.

49:09

Hosté se dokázali usadit v pásmu, jenže podobně jako v předešlých případech chybí střelba. Obránci protivníky dobře dobruslují.

48:38

Čeljabinsko pět zahrozil v početní nevýhodě. Tentokráte zásluhou Aberga, slabé nahození z pravého kruhu nenadělalo Reidebornovi výraznější problémy.

48:18

Hosté jsou v posledních minutách na holi bezchybní. Comrier přisunul kotouč k Rukavišnikovovi, jemuž ovšem rána vůbec nesedla, Fedotov nemusel zasahovat.

47:49

Obránce Roman Manuchov chtěl po mantinelu osvobodit domácí výběr z pod tlaku, jenže puk vyhodil mimo hrací plochu bez doteku plexiskla. Dvě minuty za zdržování hry.

47:31

Lukáš Sedlák byl na buly v útočném pásmu neúspěšný. Daniil Žuravljov vzápětí s klidem vyvezl černou gumu do středního pásma.

47:20

Obrana Čeljabinsku střídala a hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho. Nigel Dawes vypálil zápěstím, bránu přestřelil.

46:49

Jacob Berglund s pukem na holi najel od pravého mantinelu na střed. Přes posledního obránce Rukavišnikova nedokázal vystřelit, trefil jej do rukavice.

46:14

Hra má spád. Domácí usilují o pojistku, zatímco hosté se ženou za vyrovnáním. Závěr střetnutí slibuje velmi dramatickou podívanou.

45:37

Právě Voronkov v následné akci vybídl ke skórování Danise Zaripova, který ovšem nedokázal prostřelit brankářův nastavený levý beton.

45:05

Kosov přečkal na trestné lavici kompletní dvě minuty. S Koncem jeho trestu pálil Mikael Wikstrand, gólman pokryl i dorážku Voronkovova.

44:49

Na druhou stranu se rozjel Kirill Petrov. Člen elitní formace vypálil zápěstím z vrcholku pravého kruhu, Fedotov zasáhl vyrážečkou.

44:21

44:21 Sedlák bekhendovou kličkou neuspěl

44:21

Lukáš Sedlák ujel v oslabení do úniku. Reidebornovi udělal kličku do bekhendu, kotouč mu ale mezi nohama nepropasíroval. Před brankovou čárou posléze uklidil puk do bezpečí Daniil Žuravljov!

43:46

Patrice Comrier zvládl buly, Kazaň se tím pádem udržela v útočné třetině. Na modrou dostal nabito Judin, dělovka proletěla vysoko nad.

43:05

Hosté powerplay využít nedokázali. Na trestnou lavici tak míří Kosov, který zasáhl holí do obličeje Azeveda.

42:37

Hosté mají ponechanou výhodu. Reideborn sprintuje na střídačku a pouští do hry šestého hráče v bílém dresu.

42:13

Obránce Dmitrij Judin najel za bránu soupeře, odkud zkusil nastřelit do zad gólmana. Fedotov se překvapit nenechal.

41:44

Roman Manuchov získal puk proti Petrovovi, ale musel hrát pod tlakem, proto raději vyhodil přes všechny čáry i za cenu zakázaného uvolnění.

41:18

Rychle na druhou stranu. Zde rozvíjí útoční snahy favorizovaná Kazaň, zatím však marně hledá prostor k zakončení.

40:29

První střelecký pokus závěrečné dvacetiminutovky zapsali domácí. Od pravého mantinelu nahodil Kravcov, Reideborn puk ukryl v lapačce.

40:16

Třetí třetina je v plném proudu! Justin Azevedo ji začal na trestné lavici, na ní ovšem strávil posledních šestnáct sekund. Kanaďan už je zpátky na ledě.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:49.
Druhá třetina už góly přinesla, a to hned tři. Ve vedení je možná poněkud překvapivě domácí Čeljabinsk, jenž dvakrát udeřil v přesilové hře. Už v první minutě druhé části skóroval český útočník Tomáš Hyka, jenž dorazil do brány střelu Piluta. Do dvoubrankového vedení posunul domácí Alexej Byvalcev, jenž nejrychleji zareagoval na vyražený pokus Piluta, puk pak bezpečně uklidil do prázdné klece. Favorit dokázal snížit v 37. minutě, kdy Kristian Chenkel ukázal výbornou techniku, po obtočení brány zasunul puk neomylně k levé tyči.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Poslední vteřiny druhé dvacetiminutovky probíhají za svatyní hostující Kazaně, kde má kotouč pevně v držení Wikstrand. Domácí vzdali snahu o presink.

39:19

V oslabení ujel po pravém mantinelu Ilja Safonov. Brankáře chtěl zaskočit křižnou ránou zápěstím, Fedotov vystrčil pravý beton včas.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:31

Hráči Traktoru dokázali vybojovat útočné pásmo. Reideborn měl zakrytý výhled, a proto zkusil Byvalcev vypálit, ovšem trefil právě clonícího spoluhráče.

38:16

Závěr druhé třetiny Čeljabinsk s největší pravděpodobností odehraje v početní výhodě. Ve středním pásmu se totiž Justin Azevedo provinil nedovoleným bráněním.

37:38

V klíčový okamžik Danisi Zaripovovi sjel puk z hole. Ruský forward ještě chtěl situaci zachránit bekhendem, trefil však jen Karpuchina do brusle.

37:11

Vysoké nahození Tělegina chtěl zachytit v rukavici Rukavišnikov, jenže na kus černé gumy nedosáhl, a tak musel pořádně zabrat do zadních řad. Presujícího Hyku úspěšně udržel na zádech.

36:38

Ilja Safonov vyhrál buly na Patrika Wikstranda, švédský obránce vypálil tvrdou dělovku od modré. Fedotov dokázal udržet puk ve výstroji, to bylo klíčové.

36:20

Za čeljabinskou brankou se strhla tvrdá bitva o puk. Obránci chtěli puk udržet v rohu a vynutit si přerušení hry, což jim nakonec vyšlo.

35:58

Ivan Fedotov se krásně přesunul proti střele Lukáše Sedláka, kotouč letící těsně nad ledem navíc dokázal udržet v lapačce. Po delší době přichází přerušení hry.

35:16

Na druhou stranu založil bleskový protiútok Sergej Kalinin. Žabičkou vyslal do brejku Byvalceva, jehož zpomalilo špatné zpracování.

34:50

Hráči Kazaně obsadili útočné pásmo, a to odmítají opustit. Azevedo napříč pásmem uvolnil Petrova, který z jedničky trefil kotouč nečistým způsobem.

34:24

Dmitrij Judin chytře pozastavil střelu, vypálil až když před Fedotovem byl vyšší počet hokejistů. Ruský strážce svatyně si ovšem dokázal najít místečko, odkud na touš viděl a zakročil pravým betonem.

33:52

Nikita Ljamkin zkusil překvapit brankáře střelou zápěstím z velkého úhlu. To by se mu i povedlo, pokud by puk mířil mezi tři tyče.

33:00

Hra po delší době pokračuje v pěti na obou stranách. Dnes evidujeme hodně vyloučených hráčů, fauly plynou z přemíry snahy obou celků.

32:26

Povedené nahození Piluta vyrazil gólman jenom před sebe. S dorážkou přispěchal Kravcov, z bezprostřední blízkosti však puk zvedl příliš.

32:08

Přihrávek je požehnaně, chybí tomu zakončení. Obránci Kazaně soupeře výborně dobruslují, útočící hráči tak nemají kudy puk procpat až k Reidebornovi.

31:30

Pontus Åberg si odseděl dvě minuty, hned se zapojuje do přesilovky. Traktor se dokázal rychle usadit v útočné třetině.

31:13

Situaci dva na dva řešil Kirill Petrov na vlastní pěst. V souboji jeden na jednoho proti Manuchovovi neuspěl.

30:37

Hodně zbytečný faul Dmitrije Voronkovova, který před brankou, zcela mimo dění hry, podrazil svého osobního strážce. Jasné dvě minuty.

30:01

Hosté rozpoutali kombinační hru v útočném pásmu. Po nahození Voronkovova se v předbrankovém prostoru strhla pořádná mela, Fedotov společně s obránci situaci přestáli.

29:25

Michail Fisenko je zpátky na ledě, který opouští a do hry naskakuje Azavedo, jenž je členem elitní přesilovkové lajny.

29:11

Přesilovka Čeljabinsku končí, naopak za pár vteřin čeká na Kazaň. Pontus Åberg při kličce podklouzl, navíc pak přidržel hokejku Petrovovi.

28:27

zatím tomu ovšem nic nenasvědčuje. Hosté mají dobře zorganizovanou defenzivu, v posledních okamžicích dokázali vyhodit přes všechny čáry hned dvakrát.

28:05

Přesilovky Čeljabinsku dnes fungují. Bylo by výborným počinem, pokud by i třetí branku přidala Gatijatulinova družina v početní převaze.

27:25

Alexandr Avcin se krásně proháčkoval mezi dvěma protivníky a nakonec vybojoval faul na svou osobu. Michail Fisenko jej u mantinelu nedovoleně přidržel.

27:13

Kazaň se dostala na dostřel, což by ji mohlo psychicky hodně nakopnout. Hokejisté v bílých dresech také pokračují v útočení, zakončení Cormiera pokryl Fedotov.

26:18

26:18 Kristian CHENKEL - 2:1

26:18

Kazaň vstřelila branku!
Favorit snižuje! Kde se vzal, tu se vzal, za bránou soupeře obránce KRISTIAN CHENKEL. Odvážní obtočení a zasunutí puku k tyči mu vyšlo, Fedotov reagoval levým betonem pozdě. Asistence: Viktor Tichonov a Justin Azevedo.

26:01

Ihned po buly vyzkoušel pozornost Reideborna Vjačeslav Osnovin. Švéd na kotouč po celou dobu dobře viděl, černou gumu zachytil v lapačce.

25:49

Hostující defenziva v posledních okamžicích hraje opravdu mizerně. Tentokráte nechala pláchnout beka Manuchova, dělovku příklepem udržel gólman ve výstroji.

25:05

Velkého nedorozumění obránců mohl potrestat Ruslan Karlin. V samostatném úniku volil kličku do forhendové strany, položený beton Reideborna ovšem nedokázal přehodit!

24:31

Hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Po levém křídle ujel obráncům Vjačeslav Osnovin, z velkého úhlu trefil pouze brankáře.

24:10

Mimo dění hry se do sebe pustili Lawrence Pilut a Michail Gluchov. Rozhodčí horké hlavy dokázali odtrhnout, oba putují na lavici hanby za hrubost.

23:46

Pěkná práci předvedla kompletní třetí lajna. Berglund vymíchal Dawese a nahrál Osnovina, jenž těsně minul prostor u levé tyčky.

23:20

Čeljabinsk je na koni. Domácí pokračují ve vyvíjení útočné aktivity, Kazaň se ve druhé třetině zatím jenom brání.

22:02

22:02 Alexej BYVALCEV - 2:0

22:02

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Druhá využitá přesilovka, Traktor odskakuje do dvoubrankového náskoku! Po vyhraném buly pálil od modré Pilut, vyraženou střelu gólmanem uklidil do sítě ALEXEJ BYVALCEV! Asistence: Lawrence Pilut a Alexander Avcin.

21:54

Přichází další faul! Viktor Tichonov při návratu z útočného pásma vystrčil proti soupeři koleno, což jeden z hlavních rozhodčích dobře viděl.

21:10

Favorizovaná Kazaň musí dohánět jednobrankové manko, doplatila na velké množství faulů. Kvartalnovova družina okamžitě po inkasované brance okamžitě vyrazila do útoku.

20:26

Porada byla krátká, gól platí!

20:26

Trenér Kazaně Kvartalnov ještě zkouší coach challenge, protože má pocit, že Sergej Kalinin stál v době Pilutova zakončení v branovišti.

20:26

20:26 Tomáš HYKA - 1:0

20:26

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Domácí hokejisté početní převahu využili a ujímají se vedení! Nahození Piluta od modré vyrazil Reideborn jenom k TOMÁŠI HYKOVI, který bez problémů trefil odkrytou svatyni! Asistence: Lawrence Pilut a Sergej Kalinin.

20:10

Do druhé třetiny vstupuje Čeljabinsk v početní výhodě, hraje se čtyři proti třem. Domácí vyhráli buly a snaží se usadit v útočné třetině.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:51.
V první třetině zápasu mezi Čeljabinskem a Kazaní jsme na gól čekali marně. Zatím je k vidění velmi vyrovnané střetnutí s šancemi na obou stranách. Tu největší měl paradoxně při vlastním oslabení domácí útočník Jaroslav Kosov, jenž při přečíslení dva na jednoho přestřelil bránu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:54

V posledních vteřinách první dvacetiminutovky přichází ještě jedno vyloučení, a sice na hostující straně. Stéphane Da Costa přibruslil do souboje s Karlinem pozdě, soka tělem podrazil.

19:29

Hokejisté v černých dresech kombinovali v útočném pásmu, avšak nic převratného vymyslet nedokázali. Propagační střelu Manuchova od modré zblokoval Voronkov.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:24

Oboustranné vyloučení, poprvé uvidíme hru čtyři na čtyři. Pontus Åberg i Daniil Žuravljov dostali dvě minuty za vzájemné osekávání.

18:18

Ivan Fedotov udržel ve výstroji lehké nahození Azeveda. Ještě hledal, komu by rozehrál, ale jeho spoluhráči byli dobře obsazení, a tak raději touš podržel.

18:06

Po vyhraném buly následovala okamžité vyhození Judina do středního pásma. V posledních minutách je Čeljabinsk jasně lepším týmem.

17:20

Defenziva Kazaně může vydechnout. Do dělovky Manuchova spadl Rukavišnikov, od nějž se černá guma odrazila do ochranné sítě.

17:08

Patrik Wikstrand je zpátky na ledové ploše. Početní převaha domácích nebyla vůbec špatné, avšak bezbrankové skóre přetrvává.

16:58

Akce pokračovala. Tentokráte zprava vypálil na strážce hostující svatyně Kravcov, Reideborn znovu ukázal dobré reflexy a připsal si druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu.

16:21

Na druhý pokus Čeljabinsk vybojoval útočné pásmo. Po několika přihrávkách vypálil z levého kruhu Byvalcev, Reideborn pouze vyrazil před sebe.

15:20

Úvod oslabení zvládl favorit na výbornou. Po vyhraném buly převzal kotouč Petrov a nikým neatakovaný ho vyvezl až do středního pásma.

15:08

Premiérová přesilová hra čeká na domácí Traktor. Patrick Wikstrand osekával soupeře tak dlouho, až jej rozhodčí poslali na trestnou lavici.

14:43

Do brejku ujel po levém mantinelu Tomáš Hyka. Český křídelník zkusil překvapit Reideborna nahozením z velkého úhlu. Neúspěšně.

14:12

Další zakončení, tentokráte mezi tři tyče. Na střelu Rukavišnikova gólman Fedotov viděl dobře a bez větších potíží zasáhl vyrážečkou.

13:34

Druhá útočná formace Kazaně se dokázala usadit v útočném pásmu. Safonov nabil na modrou Wikstrandovi, jeho dělovka proletěla těsně nad.

13:05

V defenzivě odvedl velmi dobrou práci Oleg Jevenko. Navázal na sebe dva protihráče a pak pěknou zadovkou uvolnil spoluhráče Aberga.

12:49

Souboj u hostující střídačky neměl vítěze. Petrov při snaze o nahození trefil do chráničů Karpuchina, touš následně vyletěl mimo hrací plochu.

12:18

Musí si ale dávat pozor i na zadní vrátka. Do nich chtěl vletět Michail Fisenko, v souboji jeden na jednoho ovšem neobelstil Manuchova.

11:58

Domácí hrají bez přehnaného respektu, což je jedině dobře. Po výměně mezi Byvalcevem a Kalininem pálil první jmenovaný příklepem nad.

11:21

A okamžitě se vrhli na útočení. Dvacetiletý Vitalij Kravcov se už už chystal vypálit, v poslední možnou chvíli mu však obětavě lehl pod nohy Ljamkin.

10:30

S koncem Sedlákova trestu měla příležitost i Kazaň. Puk se potuloval v předbrankovém prostoru, přičemž nejrychlejší reakce projevil Pilut. Domácí přestáli i druhou početní nevýhodu.

10:04

10:04 Kosov vyřešil přečíslení 2 na 1 střelou nad

10:04

Hráči Čeljabinsku mohli udeřit při vlastním oslabení! Po vyhození ujel do přečíslení dvou na jednoho Jaroslav Kosov, který vzal situaci na sebe, zápěstím ale přestřelil bránu!

09:46

K zakončení nakonec vůbec nedošlo. Dawes zariskoval a napříč celým pásmem hledal Tichonova, jemuž vypíchl puk těsně před hokejkou Garejev.

09:05

I v úvodu druhé početní převahy byl Comrier na buly úspěšný. Kazaň zatím váhá se zakončením, můžeme sledovat trpělivou kombinační hru.

08:31

Místo toho se vylučuje na druhé straně. Lukáš Sedlák v útočném pásmu podklouzl a přitom podrazil překvapeného Žuravljova.

08:16

Vypadalo to, že si Viktor Tichonov při presinku pomohl drobným háčkem proti Ogurcovovi. Rozhodčí ale nechávají hru plynout dál.

08:00

Po ofsajdu následuje zakázané uvolnění. Danis Zaripov zareagoval na žabičku Chenkela pozdě, Garejev ho přebruslil.

07:27

Postavení mimo hru zastavuje další ofenzivní snahy hostujícího výběru. Bez puku jedoucí Dmitrij Voronkov přejel útočnou modrou dříve než Dawes.

07:03

Mikael Wikstrand byl pod tlakem donucen opustit útočné pásmo. Spoluhráči jej následovali, švédský bek pak na jistotu rozehrál na kolegu Rukavišnikova.

06:28

Která nakonec dokázala vyprodukovat i zakončení. Do pasu Dawese se z jedničky opřel Stéphane Da Costa, přesunující se Fedotov dokázal udržet puk mezi betony.

06:19

Poměrně dlouho už se hraje bez přerušení. Pokračuje tlak favorizovaného celku, v útočném pásmu se již pár vteřin drží kompletní třetí lajna.

05:47

Hokejisté Kazaně pokračují v útočení. Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Azevedo, Kanaďana ovšem tvrdě přišpendlil na mantinel Pilut.

05:30

Hříšník Ilja Karpuchin je zpátky na ledě, na lavici hanby strávil kompletní dvě minuty. Oslabení Čeljabinsk zvládl výborně.

04:31

Byl to Roman Rukavišnikov, jenž na poslední chvíli dokázal zastavit rychle letoucí puk na modré čáře. Opět následovala kombinace, avšak čitelný pas Petrova vystihl a následně vyhodil přes všechny čáry Manuchov.

04:01

Patrice Cormier vyhrál buly v útočném pásmu, hosté vzápětí spustili přesilovkový kolotoč v útočné třetině. Rána Azeveda těsně minula cíl.

03:29

První přesilovou hru si zahrají hokejisté Kazaně. Ilja Karpuchin zahákoval Voronkovova, čímž mu zamezil postupovat v úniku na gólmana.

03:02

Spolupráce českých útočníků Hyky a Sedláka nevyšla, Kazaň podnikla rychlý protiútok. V jeho finále pálil Dawes z vrcholku levého kruhu nepřesně.

02:33

Souboj za svou brankou zvládl Ilja Karpuchin. Sice na něj nebezpečně dotíral Zaripov, avšak bek po mantinelu přihrál volnému Hykovi.

02:11

Hraje se ze strany na stranu. Z mezikruží vypálil Safonov do gólmanova pravého betonu, v dorážce do prázdné brány zabránil Voronkovovi pozorný Tělegin.

01:45

Zahrozili také domácí. Alexej Byvalcev se zkusil vytočit zpoza brány, avšak puk nedokázala zasunout bližší tyči, Reideborn mohl zůstat klidným.

01:08

Vhazování v obranném pásmu favorizovaná Kazaň zvládla. Přes Judina se černá guma dostala k Azevedovi, jenž slabým nahozením prověřil pozornost Fedotova.

00:31

Hlavní rozhodčí musel velmi rychle přerušit hru. Obránce Ljamkin hledal Petrova, ten ale na puk nedosáhl. Zakázané uvolnění.

00:10

Úvodní buly ovládli domácí hokejisté. Ti dnes nastoupili v černých dresech. Hostující Kazaň pro dnešní střetnutí oblékla dresy barvy černé.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Sudnicin) – Manuchov, Pilut, Tělegin, Karpuchin, S. Garejev, Ogurcov, Jasinskij, Jevenko – Kravcov, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Åberg – Berglund, Osnovin, Švarjov – Kosov (A), Karlin, Avcin.

Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Ljamkin, Judin, Rukavišnikov, Wikstrand, Chenkel, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov, Burmistrov, Lukojanov (A) – Fisenko.

Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Sadovnikov, Sivov.
TRAKTOR ČELJABINSK

Čeljabinsk je v tabulce Východní konference na 4. pozici se ziskem 32 bodů ve čtyřiadvaceti dosud odehraných duelech. Traktor hraje nad očekávání dobře a oproti minulé sezoně si zatím výrazně polepšil. Forma Čeljabinsku je navíc v posledních týdnech velmi dobrá, neboť celek, v němž nastupuje hned trojice českých reprezentantů, zvítězil hned jedenáctkrát z posledních čtrnácti zápasů. V minulém utkání zdolal na domácím ledě Magnitogorsk 2:1 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je sedmnáctibodový Tomáš Hyka.
AK BARS KAZAŇ

Kazaň je v tuto chvíli společně s Jaroslavlí druhým nejlepším týmem KHL, v tabulce Východní konference je dokonce na první příčce. Ve 24 zápasech získala 36 bodů a před druhým Jekatěrinburgem je o tři body napřed. Kazaň vyhrála v posledních čtyřech zápasech, v nich dokázala porazit Nur-Sultan, Nižněkamsk, Novosibirsk a naposledy také Nižnij Novgorod. Poslední porážku si Ak Bars připsal před třemi týdny na ledě Amuru Chabarovsk a to celkem vysokou poměrem 1:7. Zatím nejproduktivnějším hráčem tohoto celku je Justin Azevedo s devatenácti kanadskými body.
Česká a slovenská stopa

Roman Will (Čeljabinsk) – 16 zápasů, 93,1% úspěšnosti zákroků, 2 čistá konta
Tomáš Hyka (Čeljabinsk) – 24 zápasů, 5+12
Lukáš Sedlák (Čeljabinsk) – 24 zápasů, 5+8
Přeji příjemné čtvrteční odpoledne při sledování textového přenosu z KHL. Dnes vám nabídneme zápas mezi Traktorem Čeljabinsk a Ak Bars Kazaň. Oba celky si zatím vedou v tabulce velmi dobře, takže jistě můžeme očekávat kvalitní hokej. Úvodní buly padne v 15:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Traktor Čeljabinsk – Ak Bars Kazaň

2:1

konec (0:0, 2:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Hyka (Pilut, Kalinin), 23. Byvalcev (Pilut, Avcin) – 27. Chenkel (V. Tichonov, Azevedo)

Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Sudnicin) – Manuchov, Pilut, Tělegin, Karpuchin, S. Garejev, Ogurcov, Jasinskij, Jevenko – Kravcov, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Åberg – Berglund, Osnovin, Švarjov – Kosov (A), Karlin, Avcin.

Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Ljamkin, Judin, Rukavišnikov, Wikstrand, Chenkel, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov, Burmistrov, Lukojanov (A) – Fisenko.

Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Sadovnikov, Sivov

Diváci: 2 987

Průběh zápasu
1. třetina
03:29 CLJ 2 Karpuchin, hákování
08:31 CLJ 2 Sedlák, podrážení
15:08 KZN 2 Wikstrand, sekání
18:24 CLJ 2 Åberg, sekání
KZN 2 Žuravljov, sekání
19:54 KZN 2 S. Da Costa, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:26 CLJ 1:0 Hyka (Pilut, Kalinin)
21:54 KZN 2 V. Tichonov, faul kolenem
22:02 CLJ 2:0 Byvalcev (Pilut, Avcin)
24:10 CLJ 2 Pilut, hrubost
KZN 2 M. Gluchov, hrubost
26:18 KZN 2:1 Chenkel (V. Tichonov, Azevedo)
27:25 KZN 2 Fisenko, držení
29:11 CLJ 2 Åberg, držení hole
30:37 KZN 2 Voronkov, podrážení
38:16 KZN 2 Azevedo, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
43:05 CLJ 2 Kosov, vysoká hůl
47:49 CLJ 2 Manuchov, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
51:23 CLJ 2 Manuchov, zásah do hlavy nebo krku
KZN 2+10 Voronkov, zásah do hlavy nebo krku
54:48 CLJ 2 HL zdržování hry / pozdní nástup
59:54 KZN 2 Azevedo, hákování
Konec