Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga A

Německo – Švýcarsko

3:3

konec (1:2)

13.10.2020, 20:45 • RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem • Skupina 4 • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.47 4.83 6.48 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:08:57)
Statistiky:
Střely na branku: 7 – 8
Střely mimo: 7 – 3
Držení míče: 59 % – 41 %
Rohové kopy: 7 – 2
Ofsajdy: 1 – 1
Fauly: 12 – 13
Žluté karty: 2 – 4
Červené karty: 0 – 1.
Němci díky prohře Španělů s Ukrajinou udrželi druhé místo, přestože mají po čtyřech zápasech jedinou výhru. Švýcarsko zůstává se ziskem dvou bodů poslední.
Dopředu to dnes bylo od Němců velmi dobré, jenže vzadu to skřípalo téměř při každé švýcarské akci. Právě díky tomu už v páté minutě otevřel skóre Gavranović a Freuler vzápětí hostující náskok dokonce zdvojnásobil. Werner ale bleskově snížil a Havertz po změně stran i vyrovnal. V gólově bohaté fázi zápasu to ale nebylo zdaleka všechno, Neuera si podruhé vychutnal Gavranović a odpovídat na to hezkou patičkou musel Gnabry. Za stavu 3:3 se do té doby atraktivní partie ale zasekla, za závěrečných třicet minut se nestalo nic podstatného, jeinou výjimkou bylo pozdní vyloučení Schära.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Rüdiger se dral za Kroosovým centrem ze standardní situace. Přitom ale loktem zasáhl Elvediho a může být hodně rád, že to bylo jen za žlutou kartu.

90+4

90+4. Červená karta po 2. žluté

90+4

Fabian Schär se postavil do cesty rozběhnutému Draxlerovi. Za ukázkové nedovolené bránění dostal druhou žlutou kartu a dnešní duel tak pro něj pár vteřin před koncem skončil.

90+2

Halstenberg nehraje po svém příchodu vůbec dobrý zápas. Teď se pokoušel o průnikovou přihrávku, jenže plánovaný adresát se mu nevhodně zastavil.

90+1

Silvan Widmer zprava centroval na přední tyč, jenže Mehmediho hlavička z nesnadné pozice do prostoru Neuerovy branky neletěla.

90

Na rozhodnutí mají obě mužstva tři minuty nastaveného času.

89

Draxler si kličkou u levého okraje pokutového území udělal prostor k přihrávce do druhé vlny, která k jeho spoluhráči ale neprošla. Pár chvil před koncem to vypadá na remízový výsledek.

88

Čtyřiatřicetiletý brankář Neuer se zničehonic zjevil skoro u středového kruhu. Nic tam ale neriskoval a zakopl míč k opuštěným tribunám.

87

Halstenbergovi u levé autové čáry nevyšlo zpracování. Widmer vhodil směrem k Ittenovi, který ale fauloval Toniho Kroose.

86

Hosté z posledních sil vytáhli napadání až k soupeřově šestnáctce. Rüdiger musel zakopnout míč do prostoru, kde to k němu měl nejblíže Nico Elvedi.

85

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Loris Benito.

85

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Cédric Itten.

85

Widmer měl spoustu prostoru na pravé straně. Rozhodl se ale pro přihrávku na osu hřiště, kde vůbec nesedla střela Seferovićovi. Pro toho to byl asi poslední kop dnešního večera.

84

A ještě jeden faul ve středu hřiště. Vůči Seferovićovi se provinil Emre Can, načež hostující fotbalisté rozehráli do kombinace na vlastní polovině.

83

Sommer byl donucen k odkopu k postranní čáře, kde si Klostermann pomohl faulem na Freulerea. Místo domácího autu budou hrát Švýcaři.

82

Djibril Sow se dostal jen kousek za půlící čáru. Antonio Rüdiger posléze rozehrává ve spolupráci s nezaměstnaným Manuelem Neuerem.

81

Goretzka nedal žádnou šanci Seferovićovi. Gnabry v protiútoku odevzdal míč Draxlerovi, jehož prudká střela zprava proletěla kousek vedle brány.

80

Serge Gnabry nezpracoval prudký pas do vápna, který asi nebyl určen právě jemu. Domácí se pak opět zformovali v klidném středu pole.

79

Jedna z mála pasáží, ve které se prakticky nic neděje. Němci rozhodně nespěchají pryč z obranné poloviny.

77

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Julian Draxler.

77

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Matthias Ginter, přichází Emre Can.

76

Fabian Schär napravil svou další chybu v nebezpečném prostoru, když nepustil do ohně nahrávku Wernera. Ten se po neodpískaném faulu Havertze ke střele později dostal, ale Sommer si ji s jistotou pohlídal.

75

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Mario Gavranović, přichází Admir Mehmedi.

74

Werner v souboji jeden na jednoho neudělal Elvediho, nicméně pro německý tým ukořistil alespoň autové vhazování z útočné třetiny hřiště.

73

Seferović neměl podporu spoluhráčů, takže odevzdal míč do křídla. Pak to Švýcaři celé zadrbali a po další ztrátě musí upalovat k vlastní brance.

72

Snadný zákrok pro Sommera, na jehož branku z dobrých třiceti metrů vypálil Gnabry. Švýcaři u míče ale nevydrželi a zůstávají pod tlakem.

71

Kroos si z necelých pětadvaceti metrů dal pozor na zeď, ale kromě té pravou nohou překopl i pravý horní roh Sommerovy brány.

70

Remo Freuler špatně načasoval pokus o vypíchnutí míče. Kimmicha jasně podrazil a zapříčinil další zajímavý trestňák.

69

Němci to v těchto okamžicích trochu zklidnili. Po dlouhé kombinaci ve středu hřiště budou vhazovat prostřednictvím střídajícího Halstenberga.

67

Přes Kimmicha a Gintera se domácí vrátili k Neuerovi. Bylo to zaviněno vysouvajícím se blokem švýcarských fotbalistů.

66

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Djibril Sow.

66

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Edimilson Fernandes.

66

Xherdan Shaqiri se pěkně uvolnil a přidal nahrávku na Xhaku, kterého Kroos zastavil ve středovém kruhu za cenu žluté karty.

64

Posléze navíc byl Kroosovi odpískán faul na Shaqiriho, který se kolem něj snažil vysprintovat kupředu. Mezitím se na hostující lavičce chystají první změny.

63

Určitě to není nejpovedenější večer Toniho Kroose. Záložník Realu Madrid trefil z přímého kopu ze sedmnácti metrů pouze pětičlennou zeď.

62

Timo Werner převzal míč od Halstenberga a pak byl metr před vápnem povalen Freulerem. Je z toho velmi nebezpečný přímý kop!

60

60. Serge GNABRY - 3:3

60

Německo právě vstřelilo branku!
Gólové hody pokračují dalším vyrovnávajícím zásahem! Hosté si už poněkolikáté zavařili ztrátou v citlivém prostoru. Werner pak z pravé strany hledal u malého vápna SERGE GNABRYHO a ten elegantní patičkou upravil stav na 3:3.

58

Další důkaz o tom, jak to Němcův v defenzivě neklape. Teď je paradoxně zachránil Gavranović, kterému se po rozebrání obrany zakončení moc nepovedlo.

57

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Marcel Halstenberg.

57

57. Mario GAVRANOVIĆ - 2:3

57

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Radost z vyrovnání je rychle pryč, protože hosté si berou svůj náskok okamžitě zpět! Seferović si pohlídal ofsajdovou linii a pak nadvakrát nechal vyniknout zasahujícího Neuera. Od toho se však balón odrazil na MARIA GAVRANOVIĆE a ten nekompromisně vstřelil svůj druhý dnešní gól.

55

55. Kai HAVERTZ - 2:2

55

Německo právě vstřelilo branku!
V pětapadesáté minutě je vyrovnáno na 2:2! Fabian Schär udělal hrubici v rozehrávce. Míče se zadarmo zmocnil KAI HAVERTZ a z pravého rohu malého vápna překonal Sommera střelou k vzdálenější tyči.

53

Leon Goretzka se nepochopil s Gosensem a poslal přihrávku mimo hrací plochu. Výkop Sommera vzápětí sebral Rüdiger.

52

Kroosova standardka způsobila menší závar v předbrankovém prostoru. Rüdiger sklepával centr před bránu, ale trefil jenom Schära. Nařízený roh se rovněž obešel bez zakončení.

51

O pár vteřin později se na hostující straně žlutí opět. Granit Xhaka byl potrestán za to, že ho míč trefil do ruky.

50

Gavranovićovi neprošlo hodně viditelné tahání za Kroosův dres. Autor první branky bude dohrávat se žlutou kartou.

50

50. Kai Havertz (GER)

50

Málem bylo vyrovnáno. Goretzka rozdal na Havertze, který si na pětníku přehodil míč na levačku a tou orazítkoval ze svého pohledu pravou tyč!

49

Z podobné vzdálenosti to na druhé straně vyzkoušel Werner, nicméně prudká rána letěla vysoko nad Sommerovu bránu.

48

Švýcaři si vytvořili dobrý tlak, ale u přeplněného pokutového území předvedli jen neškodnou střelu Stevena Zubera.

47

Ani jeden z trenérů před startem druhé půle nestřídal, takže pokračujeme v původních základních jedenáctkách.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 3 – 3
Střely mimo: 3 – 1
Držení míče: 62 % – 38 %
Rohové kopy: 5 – 2
Ofsajdy: 0 – 1
Fauly: 6 – 7
Žluté karty: 1 – 1.
Sudí Buquet nenastavil ani minutu a ukončil první poločas, s jehož průběhem nemůže být Joachim Löw vůbec spokojen. Jeho svěřenec Timo Werner v osmadvacáté minutě prostřelil Sommera, ale bylo to až chvíli poté, co Gavranović s Freulerem zajistili Švýcarům překvapivý náskok. Němci každopádně měli většinu času navrch a i za nepříznivého stavu zůstávají ve hře o všechny tři body.

45

První poločas skončil.

45

Toni Kroos se jednoduše dostal přes svého osobního strážce a prudkou ranou zpoza velkého vápna jen těsně minul ze svého pohledu levou tyč.

44

Švýcaři si dovolili kombinovat u Sommerovy branky. Domácí automaticky aktivovali vysoký presink, nicméně míče se zmocnili až ve středu pole.

43

Domácí byli v přečíslení pět na čtyři, jenže Sommer byl u Kroosovy přihrávky z levé strany jako první ze všech.

42

Po delší době si míče na kopačkách užil Neuer, kterého do kombinace pozvala malá domů od Gintera. Od Freulerovy trefy se v jeho blízkosti prakticky nehraje.

41

Freuler a Shaqiri ve velkém boji na pravém kraji hřiště nepochodili. Prvně zmíněnému byl odpískán faul na Rüdigera.

40

Švýcaři dostali možnost vysunout obrannou řadu o několik desítek metrů. O balon pak zabojoval Widmer a získal faul v podání Antonia Rüdigera.

38

Zuberova nahrávka z rohu velkého vápna neprošla. Rodríguez míč nezachránil a Werner rychle přepl na druhou stranu, kde proti dvěma neuspěl Gnabry.

37

Německý zámek narušil další přestupek od Gnabryho, který je asi nejméně výrazným mužem z domácí ofenzivy.

36

Trošku smolná minuta pro Gosense, který pár chvil po své šanci vidí žlutou kartu za faul na Widmera.

35

35. Robin Gosens (GER)

35

Robin Gosens si navedl míč na střed a levou šajtlí pořádně vylekal Sommera, který se musel pořádně odrazit, aby letící projektil vyškrábl nad horní tyč.

34

Shaqiri hledal na pravém křídle Widmera, ale ten byl obsazený natolik dobře, že z celé situace vyplynulo jen autové vhazování pro Gosense.

33

Seferovićovi u hostující střídačky usnadnil život hvizd hlavního rozhodčího, který posoudil snahu Klostermanna jako nedovolenou.

32

Držení míče: 66 % – 34 %.

31

Klostermannův přízemní pas letící do ohně odvrátil Schär ve skluzu na rohový kop. Bezprostřední nebezpečí pro Sommera z něj ale neresultovalo.

30

Timo Werner v některém ze soubojů utrpěl bolístku na ruce, ale nemělo by mu to zabránit v pokračování ve hře.

28

Schär asi reklamoval možný Havertzův faul na svou osobu, který gólu předcházel. Výsledkem byla žlutá karta.

28

28. Timo WERNER - 1:2

28

Německo právě vstřelilo branku!
Tak to je opravdu blesková reakce Němců na druhý inkasovaný gól! Vše začalo u Neuera, po jehož výkopu vybojoval Haverz balon pro TIMA WERNERA a ten velmi pomalou křižnou střelou z levé nohy snížil na 1:2.

26

26. Remo FREULER - 0:2

26

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Kroos udělal chybu u půlící čáry a zavinil následný protiútok. Seferović přenesl míč na pravou stranu a REMO FLEURER mazácky přeloboval vyběhnutého Neuera i dobíhajícího Rüdigera.

26

Shaqiriho minela v rozehrávce neměla pro hosty žádné fatální následky, protože Werner přihrávku do svého náběhu nezpracoval.

25

Francouzským sudím neunikl Schärův nedovolený zákrok na Goretzku. Po slovní domluvě bude čas na přímý kop z dobrých třiceti metrů.

24

Shaqiri hezkou patičkou nastartoval Seferoviće. Ten se ale dost ukvapil a mizernou ranou z dálky Neuera nikterak neohrozil.

23

Po rychlé souhře na malém prostoru se Kimmichovi hrubě nepovedla střela z dálky. Míč nabral opačnou faleš a proletěl nalevo od Sommerovy brány.

22

Domácí utahují šrouby a tlačí se za vyrovnávající trefou. Uvidíme, co teď vymyslí po faulu Widmera na Gosense, ke kterému došlo u půlící čáry.

21

Kroosova pumelice ze vzdálenosti dvaceti metrů byla zablokovaná. Švýcarská obrana to pak zvládla i po nákopu z dílny Matthiase Gintera.

20

Werner nabral rychlost, ale u hranice velkého vápna byl odzbrojen skvělým obranným skluzem. Seferović pak znovu nedostal míč do bezpečí.

19

Xhaka vystihl jednu z mnoha přihrávek. Gavranović pak ale nebyl faulován ve středovém kruhu a nápor Němců plynule pokračuje.

18

Švýcaří dobře dostupují protivníky s balonem. Poznal to i Werner, který operoval na levém křídle, načež se domácí vrátili až na půlku.

17

Za přetaženým centrem Klostermanna šel Havertz, jenže si u koncové čáry pomohl při zpracování horní končetinou.

16

16. Mario Gavranović (SUI)

16

Neuer nezvykle pokazil přihrávku na Klostermanna, když trefil jen hlavu napadajícího protihráče. Resultovala z toho možnost Gavranoviće, kterému však zkušený gólman stačil zmenšit střelecký úhel natolik, že míč neměl kudy proletět do brány.

15

Nakonec to byly rohy hned dva, ale ani jeden neměl kýžený efekt v podobě ohrožení branky Yanna Sommera.

14

Švýcaři propadli ve středu hřiště a pak ve čtyřech čelili rychlé akci. Situaci zachraňoval Rodríguez, jenž posunul pas Goretzky na rohový kop.

13

Nevyšlo to ani prostřednictvím levé strany. Zatím odstřižený útočník Timo Werner se k centrovanému balonu neprotlačil.

12

Goretzka trochu zahnal Klostermanna. Ten se snažil odcentrovat, ale u Gosense byl připravený Remo Freuler.

11

Ginterův nákop stopeři odehráli do bezpečí a domácí fotbalisté pak byli vytlačeni až na svou vlastní polovinu.

10

Kimmich se už nemohl dívat na zdlouhavou kombinaci na pětatřiceti metrech od branky. Naivní střela z dálky však byla sražená.

9

Aktivní napadání Švýcarů končí faulem Freulera na Kroose, jenž hraje jubilejní stý zápas za reprezentaci vedenou trenérem Löwem.

8

Rodríguezův centr od rohového praporku nevnesl do domácí defenzivy žádné zmatky. Němci rychle otočili hru, jenže Gnabry nenašel Gosense.

7

Zuber si nalevo hezky narazil se spoluhráčem a s pomocí bloku Klostermanna získal další výhodu rohového kopu.

5

5. Mario GAVRANOVIĆ - 0:1

5

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Hosté se již v páté minutě ujímají vedení! První šanci Shaqiriho zlikvidoval Neuer vyražením míče na rohový kop, po kterém ho však překonal chytře provedený oblouček z hlavy MARIA GAVRANOVIĆE.

4

Xhaka fauloval ve středu hřiště. Němci se po rozehrávce Kimmicha vrátili až k Neuerovi, který bude tradičně hodně pomáhat se založením útoku.

3

Nic neřešící kolotoč přihrávek zastavila až střela z dálky od Goretzky, která se ukázala být jako hodně nepřesná.

2

Kai Havertz na nic nečekal a přímočarou akcí zajistil Němcům rohový kop. Kroosův centr na přední tyč se však neujal.

1

O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté v červených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Německo: Neuer (C) – Gosens, Rüdiger, Ginter, Klostermann – Kroos, Kimmich – Gnabry, Goretzka, Havertz – Werner.
Náhradníci: Leno, Trapp – Brandt, Can, Draxler, Halstenberg, J. Hofmann, Koch, Neuhaus, Süle, Tah, Waldschmidt.

Švýcarsko: Sommer – Widmer, Elvedi, Schär, Ricardo Rodríguez – Zuber, Freuler, Xhaka (C), Shaqiri – Gavranović, Seferović.
Náhradníci: Mvogo, Omlin – Benito, Cömert, Fassnacht, E. Fernandes, Mehmedi, Lotomba, Omeragic, Sow, Vargas, Itten.

Rozhodčí: Buquet – Debart, Pages (FRA).
1. vzájemný zápas

06.09.2020
Švýcarsko – Německo 1:1
Branky:
58. Widmer – 14. Gündoğan.
Německo

Zatímco Švýcarsko na první vítězství v tomto ročníku Ligy národů čeká, tak Němci zůstávají po třech z šesti naplánovaných zápasů neporaženi. Zároveň ale mají na kontě jediné vítězství v poměru 2:1 na hřišti Ukrajiny, před kterým remizovali výsledkem 1:1 se Švýcarskem i Španělskem. Právě Španělé se nachází na čele čtyřčlenné tabulce, Německo zůstává druhé s dvoubodovým mankem. Remízou skončil i nedávný přípravný duel s Tureckem, kde padlo hned šest branek. Ty německé dali Draxler, Neuhaus a Waldschmidt.
Švýcarsko

Hostující reprezentaci se v kalendářním roce 2020 výsledkově příliš nedaří, byť je to hodně dáno těžkou konkurencí. Ve druhém ročníku Ligy národů Švýcarsko prohrálo 1:2 na Ukrajině a po remíze 1:1 s Německem nestačilo 0:1 na Španěly. Sedmé října si ještě střihlo přípravné utkání s Chorvatem, které skončilo porážkou 1:2. V tabulce skupiny A4 jsou Švýcaři poslední, na třetí Ukrajinu ztrácí dva body.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Ligy národů UEFA. V rámci skupiny A4 se můžeme těšit na konfrontaci mezi Německem a Švýcarskem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Německo – Švýcarsko

3:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 28. Werner (Havertz), 55. Havertz, 60. Gnabry (Werner) – 5. Gavranović (Freuler), 26. Freuler (Seferović), 57. Gavranović

Karty:   36. Gosens (GER), 66. Kroos (GER), 90+5. Rüdiger (GER) – 28. Schär (SUI), 50. Gavranović (SUI), 51. Xhaka (SUI)   90+4. Schär (SUI)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.

Německo: Neuer (C) – Gosens (57. Halstenberg), Rüdiger, Ginter (77. Can), Klostermann – Kroos, Kimmich – Gnabry, Goretzka, Havertz (77. Draxler) – Werner.
Náhradníci: Leno, Trapp – Brandt, Can, Draxler, Halstenberg, J. Hofmann, Koch, Neuhaus, Süle, Tah, Waldschmidt.

Švýcarsko: Sommer – Widmer, Elvedi, Schär, Ricardo Rodríguez – Zuber (66. E. Fernandes), Freuler (85. Benito), Xhaka (C), Shaqiri (66. Sow) – Gavranović (75. Mehmedi), Seferović (85. Itten).
Náhradníci: Mvogo, Omlin – Benito, Cömert, Fassnacht, E. Fernandes, Mehmedi, Lotomba, Omeragic, Sow, Vargas, Itten.

Rozhodčí: Buquet – Debart, Pages (FRA)