Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

CFR Kluž – Kuopion Palloseura

3:1

konec (2:0)

01.10.2020, 17:30 • Stadionul Dr. Constantin Rădulescu • Play-off • David Suchý

Tipsport: 1.21 6.34 14.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kluže, která svého soupeře porazila výsledkem 3:1, což jí zaručilo postup do základní skupiny Evropské ligy. Rumunskému celku se povedlo v úvodu druhého poločasu potřetí udeřit, což bylo pro hostující celek už příliš. Kuopio nakonec dokázalo vykřesat pouze jednu branku, která přišla až během nastaveného času. Kluž si dvoubrankové vedení pochopitelně dokázala pohlídat až do konce. (19:20:13)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:9.

90+3

Konec zápasu.

90+1

90+1. UDOH - 3:1

90+1

KuPS právě vstřelili branku!
Je tu alespoň čestný zásah hostujícího celku! Přesně na hranici pokutového území se dokázal s míčem otočit ANIEKPENO UDOH, který vypálil přesně pod břevno. Balón se nakonec odrazil od horní konstrukce přesně za bezmocného domácího brankáře Balgradeana, který tak přichází o čistý štít.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o postupujícím je rozhodnuto. Proto uvidíme, zda se bude vůbec něco nastavovat.

87

Kluž zahrávala ještě jeden rohový kop, a sice z levé strany. Vzdušná nabídka se nakonec snesla na hlavu prvního protihráče, konkrétněji šlo o Savolainena.

86

Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Constantin Paun-Alexandru, přichází Ovidiu Hoban.

86

Celkem dost prostoru měl kolem sebe Pikk, který to zkoušel centrem levou nohou. Ve velkém vápně ovšem našel pouze Viniciuse, kterému stačilo nastavit nohu.

85

Střídající Omrani se okamžitě pouštěl do souboje s Tarasovsem, ve kterém ale nedokázal uspět. Vzápětí druhý jmenovaný odkopával na útočnou polovinu.

84

Už to vypadalo, že by Kuopio mohlo dotlačit míč do domácí branky, jenomže střídající Udoh šel do souboje s domácím brankářem nedovoleným způsobem.

83

Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Gabriel Debeljuh, přichází Billel Omrani.

82

Střídání v týmu Kuopion Palloseura: ze hřiště odchází Rangel, přichází Aniekpeno Udoh.

79

Kluž tentokráte vhazovala z vlastní poloviny, přičemž si obránce Camora ke spolupráci vybral Djokoviće, který byl u středového kruhu zastaven čistým zákrokem.

78

Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Ciprian Ioan Deac, přichází Michael Pereira.

77

Také Kluž si tak po delší době vyzkoušela rohový kop, po kterém se na přední tyči vrhal Paun-Alexandru, který trefil Rangela. Deac si vyzkouší další rohový kop.

76

Střídání v týmu Kuopion Palloseura: ze hřiště odchází Ville Saxman, přichází Arttu Heinonen.
Střídání v týmu Kuopion Palloseura: ze hřiště odchází Urho Nissila, přichází Ats Purje.

75

V posledních minutách sledujeme celkem dost soubojů, po jednom z nich se Sušićovi povedlo díky autu nastartovat Rondona, který centrem trefil soupeře.

74

Za volným míčem se sice dostával Salé, avšak mnohem rychlejší byl domácí brankář Balgradean, který si pro změnu připravil nákop na kopačku Bordeainua.

73

Balgradean si dával s provedením odkopu celkem dost načas, nakonec to také tak dopadlo. Debeljuh na balón totiž nedosáhl, vhazování se ujme Savolainen.

72

Kuopio ho rozehrálo krouceným centrem směrem do pokutového území, kde ovšem dokázal soupeře předskočit Camora, který odehrál míč k autové lajně.

71

Na řadu tak přišel další výkop od hostující branky, Virtanen ho skákavě poslal na útočnou polovinu, kde se finskému celku konečně povedlo vybojovat roh.

70

Další nedovolený zákrok, tentokráte se provinil domácí Deac. Ten nejprve přišel o míč, načež ho chtěl vybojovat zpět, jenomže si zcela očividně pomohl rukama.

69

V hlavičkovém souboji se povedlo uspět Debeljuhovi, který pro změnu vracel míč na vlastní obrannou polovinu, kde se do menších problémů dostal Burca.

68

Sušić předvedl další dalekonosné autové vhazování, které jeho spoluhráči moc nepochopili. Nakonec se k míči dostal Tarasovs, který ho odklízel do bezpečí.

67

V souboji jeden na jednoho nakonec fauloval domácí hráč, jednalo se o napadající Djokoviće. Sudí byl i tentokráte velice pozorný, rozehrávat bude Saxman.

66

Sledovali jsme další centr do pokutového území, po kterém se ve vyložené šanci zjevil domácí Debeljuh, který pouze nechal vyniknout Virtanena.

61

Je za námi hodina hry, zatím jsme viděli hned tři přesné zásahy. Kluž v průběhu druhého poločasu zvýšila své vedení, Kuopiu se směrem dopředu moc nedaří.

60

Balgradean mohl odkopávat od své branky, svůj pas ovšem poslal mimo hrací plochy. Vzápětí tak okamžitě vhazoval Savolainen, který si vybral kolegu Salého.

59

Taktickým zákrokem si před malým momentem pomohl vracející se Deac, který raději sestřelil na trávník Nissilu. Také hosté mají k dispozici standardní situaci.

58

S Kuopiem to nyní vypadá skutečně hodně zle, prohrává již o tři branky. Kluž je dnes nesmírně střelecky produktivní, případný postup tak má skoro na dosah.

57

V krátkém časovém sledu jsme viděli další nedovolený zákrok, tentokráte byl v souboji příliš agresivní hostující Saxman, který poslal k zemi Bordeainua.

56

56. RONDON - 3:0

56

Kluž právě vstřelila branku!
O postupujícím se zdá být rozhodnuto, opět v tom hrála roli standardní situace! Kluž si totiž vybojovala standardní situaci z dobrých čtyřiceti metrů, přičemž jsme sledovali centr k zadní tyči. Tam si nabíhala hned dvojice domácích hráčů, nakonec se na dlouhou nohu dokázal podruhé v tomto duelu prosadit MARIO RONDON.

56

Volného kopu se ujal Deac, který to zkoušel technickým centrem přímo do pokutového území. Nejvýše do vzduchu vystoupal Tarasovs, který dostal míč do bezpečí.

55

U středového kruhu se povedlo včas zakročit Djokovićovi, který poté předával k postranní lajně na Sušiće. Druhý jmenovaný byl zastaven nedovoleně.

54

A nakonec jsme se dočkali střeleckého pokusu, který ze své pravé nohy vyprodukoval Nisila. Jeho rána proplachtila vedle branky, Balgradean nezasahoval.

53

U postranní lajny bojoval Pikk, kterému se nakonec povedlo otřít míč o stojícího Sušiće. Kuopio zůstane na útočné polovině, kde si vyzkouší autové vhazování.

52

U hranice pokutového území číhal na propadnutý míč domácí Rondon, který se nakonec do útočné akce vůbec nezapojil, neboť Bordeianu nenahrál přesně.

51

Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také domácí brankář Balgradean, který s rozehrávkou nikam nepospíchal. Balón přesto přesně poslal na Debeljuha.

50

Kluž tak zůstala u pokutového území, kde měla pro změnu možnost vhazovat. Toto autové vhazování nebylo nebezpečné, Virtanen tak bude odkopávat.

49

Nakonec se na hranici malého vápna přeci jenom povedlo zakročit Tomasovi, který nebezpečně prodlužoval za sebe, kde se naštěstí nacházel spoluhráč.

48

Hned v úvodu druhého poločasu přišlo na řadu autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost obránce Sušić, jenž předvedl dalekonosný hod do vápna.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou. Nakonec jsme se dočkali hned dvou branek, o obě se postarala rumunská Kluž. Ta první přišla v samotném úvodu, načež jsme sledovali vyrovnanou podívanou, přičemž se domácí celek dokázal střelecky prosadit podruhé, a sice v závěru prvního poločasu. Kuopio to bude mít ve druhém dějství nesmírně složité.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Kluž se během nastaveného času znovu dostala na útočnou polovinu, kde bude pro změnu vhazovat Sušić.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Salé dokázal šikovně sklepnout za sebe, kam vtrhl Pennanen, který si pomohl útočným faulem.

42

42. DEBELJUH - 2:0

42

Kluž právě vstřelila branku!
Před koncem druhého poločasu nakonec přichází druhý domácí zásah! V rychlostním souboji se dokázal prosadit domácí Paun-Alexandru, což bylo klíčové. Právě z jeho kopačky přišla finální nahrávka na naprosto osamoceného GABRIELA DEBELJUHA, jenž měl před sebou prázdnou branku Kuopia.

42

Do dalšího zakončení se tlačil hostující Salé, kterému se ovšem nepovedlo propálit mohutný blok před pokutovým územím. Kuopio si vyzkouší další rohový kop.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

39

Žlutou kartu dostává Adjei Boateng (Kuopion Palloseura).

39

S velkým štěstím se povedlo zakročit domácímu Burcovi, který dokonce odehrál balón za sebe. Tam měl pohodlnou práci Balgradean, který opět vykopával.

38

Virtanen si po delší době vyzkoušel odkop od své branky, který poslal do volného prostoru. Tam se za míčem vydal Pennanen, který ovšem neuspěl v souboji.

37

Poté z velké vzdálenosti zkoušel zakončit aktivně hrající Salé, jehož rána pravou nohou vystoupala metr nad břevno. Následovat bude odkop od domácí branky.

36

Kuopio si vyzkoušelo rohový kop z levé strany. Ten byl nakonec rozehrán po zemi, načež se o centr pokoušel Boateng, který ovšem našel pouze brankáře.

35

Rangelovi se povedlo poslat míč do křídla na Salého, který se dostal až k hranici pokutového území. Následnou nabídku ale dokázal zablokovat protihráč.

34

Daleko k míči měl před malým momentem domácí Deac, který ho nezachytil na hrací ploše. Následovat bude další aut, který si vezme na starost Nissila.

33

Sušić si dával s provedením autového vhazování celkem načas, nakonec ho poslal pouze na hlavu pozorného Pikka. Kuopio čistým způsobem vybojovalo míč.

32

Je za námi třetina hry, obrázek se v posledních minutách moc nezměnil. Kuopio předvedlo několik světlých momentů, zatím ale naráží na pozornou obranu.

31

Zdravotní problémy měl domácí Bordeainu, který po souboji skončil na trávníku. Hlavní sudí proto raději přerušil hru, na scénu přispěchal i lékařský personál.

30

Hosté jsou v posledních minutách o něco aktivnější. Ven z branky musel i brankář Balgradean, který vyrážel přímo proti noze Salému, jenž mířil kousek vedle.

29

Na pořadu dne byl další rohový kop, tentokráte pro finské Kuopio. K rozehrávce od praporku se postavil Saxman, který na přední tyči našel pouze soupeře.

28

Směrem dozadu musel spěchat také Tomas, který si nakonec vyzkoušel spolupráci s vedle stojícím kolegou Tarasovsem, jenž si u postranní lajny došel pro faul.

27

Salému se ani tentokráte nepovedlo předskočit protihráče, navíc se za ním nacházel druhý z domácích hráčů. Camora ovšem celkem zbytečně odklízel do autu.

26

Rangelovi moc nevyšlo zpracování míče, s ním se tak ocitl za postranní lajnou. Na řadu přišlo další autové vhazování, které obstaral domácí zadák Sušić.

25

Kluž se znovu nadechla k náporu, avšak k zakončení nakonec nedošlo. Pro Virtanena se tak jednalo o další odkop od branky, kterým ale nenašel Pennanena.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím jsme se dočkali jediné branky. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, jenž nabízí celkem dost soubojů.

20

Domácí obrana nezachytila náběh Salého, který se na zadní tyči dostal k padajícímu míči. Hostující útočník to měl na dlouhou nohu, šance tak k vidění nebyla.

19

Camora zkoušel prostřednictvím autového vhazování oslovit Djokoviće, který ovšem nedokázal ve vzduchu uspět. Rumunský celek bude ale znovu vhazovat.

18

Kuopio zahrávalo další standardní situaci, která ovšem nepřinesla nic nebezpečného. Domácí obrana si dokázala poradit, následovat bude aut z levé strany.

17

Balgradean v krátkém časovém sledu znovu obstaral odkop od své svatyně. Tentokráte se do hlavičkového souboje pouštěl Djoković, který prodloužil za sebe.

16

Savolainen na levém křídle dokázal zastavit Alexandra, který nakonec nevybojoval ani autové vhazování. Naopak si finský celek vybojoval aut z pravé strany.

15

Balgradean se postaral o další odkop od své branky, který nebyl vůbec špatný, avšak míče se nakonec nikdo nedotkl. Ten nakonec doputoval až k Virtanenovi.

14

Na vlastní obrannou polovinu se musel vracet Burca, který velice přesně na opačné straně hledal Bordeianua, jenž nahrával pouze do ofsajdového postavení.

13

Deac předvedl ukázkové zpracování míče, načež se u hranice pokutového území snažil najít Debeljuha. Před druhým jmenovaným ale zakročil zadák Tomas.

12

Kluž tentokráte zkoušela útočit přes pravé křídlo, kde ovšem číhal pozorný Pikk. Ten se snažil přenést hru do volného prostoru, kde se povedlo zakročit soupeři.

11

Sušić se snažil poslat míč k hranici pokutového území, což se mu sice povedlo, avšak soupeř podnikl rychlý protiútok, který skončil až u brankáře Balgradeana.

10

Jako poslední se míče dotkl hostující Saxman, od kterého šel ven z hrací plochy. Hlavní sudí ovšem uviděl dotyk domácího hráče, vhazovat bude moci Kuopio.

9

Směrem dozadu musel spěchat hostující Pikk, kterému se nakonec povedlo odehrát balón před dotírajícím Debeljuhem. Kluž si přesto opět vybojovala míč zpět.

8

Krátce po rozehrávce si autové vhazování vybojoval domácí Sušić, který se u postranní lajny snažil najít Rondona, kterého velice zodpovědně bránil Tarasovs.

7

Kuopio to bude mít najednou nesmírně složité, inkasovalo hned z první větší šance. Finský celek má přesto hodně času, výsledek se může uklidně úplně otočit.

5

5. RONDON - 1:0

5

Kluž právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává domácí celek! Kluž si totiž v samotném úvodu zápasu vybojovala rohový kop, který byl rozehrán nesmírně nebezpečným způsobem. Nakonec se nejvýše do vzduchu dostal MARIO RONDON, který důraznou hlavičkou překonal brankáře Virtanena.

5

Faul také ze strany domácího celku, tentokráte volný kop rozehrával obránce Savolainen. Jeho prudký nákop nakonec doputoval do moci brankáře Balgradeana.

4

Po nedovoleném zákroku mohl z vlastní poloviny rozehrávat domácí Vinicius. Jeho vzdušná nabídka směřovala na Debeljuha, kterého ale předskočil Tomas.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Balgradean, který se snažil poslat míč na druhou stranu, kde ovšem zasahoval Pikk.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

CFR Kluž: Balgradean – Sušić, Vinicius, Burca, Camora (C) – Deac, Bordeianu, Djoković, Paun-Alexandru – Rondón, Debeljuh
Náhradníci: Sandomierski – Cestor, Hoban, Chipciu, Manea, Omrani, Pereira

Kuopion Palloseura: Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Tomas, Pikk – Saxman (C), Boateng, Nissila – Salé, Rangel, Pennanen
Náhradníci: Riihimaki – Heinonen, Manga, Nissnen, Pirttjoki, Purje, Udoh

Rozhodčí: Bebek – Pataki, Zobenica (všichni Chorvatsko).
Kuopion Palloseura

Dnešním soupeřem bude finské KuPS, které má ve své domácí soutěži za sebou již šestnáct duelů. KuPS doposud dokázalo nasbírat sedmatřicet bodů, přičemž na vedoucí HJK ze druhé pozice ztrácí pouhý jeden bod. Finský celek má hned dva zápasy k dobře, navíc se v posledních duelech nachází ve fantastické formě. KuPS dohromady prohrálo pouze jedinkrát, na svém kontě má také čtyři nerozhodné výsledky. KuPS se nejprve účastnilo kvalifikace Ligy mistrů, avšak tam ho vyřadilo Molde. Finský celek následně v kvalifikaci EL postoupil přes slovenskou Bratislavu, v minulém předkole také přes Suduvu.
CFR Kluž

Rumunská Kluž má ve své domácí soutěži za sebou již pět duelů, ve kterých se jí povedlo získat jedenáct bodů, což stačí na dosavadní druhou pozici za vedoucí Craiovou. Kluž z těchto pěti duelů ani jednou neprohrála, avšak má na svém kontě hned dva nerozhodné výsledky. Ten poslední byl k vidění v minulém kole, kdy Kluž celkem překvapivě na svém stadionu remizovala s třináctou Chindiou. Kluž do Evropské ligy naskočil do třetího kola, ve kterém změřil síly se švédským Djurgardenem. Tento duel nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral Vinicius.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská liga má na programu poslední předkolo, my budeme společně sledovat souboj mezi CFR Kluž a Kuopion Palloseura.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

CFR Kluž – Kuopion Palloseura

3:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 5. Rondon, 42. Debeljuh, 56. Rondon – 90+1. Udoh

Karty:   39. Boateng (KPS)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:9.

CFR Kluž: Balgradean – Sušić, Vinicius, Burca, Camora (C) – Deac (78. Pereira), Bordeianu, Djoković, Paun-Alexandru (86. Hoban) – Rondón, Debeljuh (83. Omrani)
Náhradníci: Sandomierski – Cestor, Hoban, Chipciu, Manea, Omrani, Pereira

Kuopion Palloseura: Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Tomas, Pikk – Saxman (C) (76. Heinonen), Boateng, Nissila (76. Purje) – Salé, Rangel (82. Udoh), Pennanen
Náhradníci: Riihimaki – Heinonen, Manga, Nissnen, Pirttjoki, Purje, Udoh

Rozhodčí: Bebek – Pataki, Zobenica (všichni Chorvatsko)