Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Granada CF – CA Osasuna

0:0

odloženo (-:-)

01.10.2020, 21:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • 4. kolo • Filip Lefenda

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a užijte si zbytek večera. Na viděnou. (21:02:09)
O další body se popere Granada 20. ledna na hřišti Villarrealu. Ven pojede také Osasuna, která se o den později představí na stadionu Valencie.
Granada zůstala po výhře v tabulce La Ligy na sedmém místě, na šestou Sevillu a první pohárovou pozici však nově ztrácí tři body místo šesti. Osasuna padla po čtyřech remízách v řadě a je nadále předposlední.
Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:17.
Fotbalisté Granady porazili v odložené dohrávce 4. kola 2:0 Osasunu. O výsledku rozhodla už první půle. Skóre otevřel ve 22. minutě Luis Javier Suárez, který pálil z pravé části šestnáctky pohotově z otočky přesně k pravé tyči. Jen o tři minuty později upaloval Machís sám na branku, jeho únik ale bravurně zlikvidoval brankář Herrera. Ten si však, bohužel pro Osasunu, vybral slabou chvilku v nastaveném čase, kdy si srazil za svá záda rohový kop Machíse. Branka tak byla do statistik zapsána jako vlastní. Druhý poločas začal solidní možností Torrese, po jehož přízemní ráně k pravé tyči musel poprvé vážněji zasahovat Silva. To ale bylo de facto vše. Osasuna si sice s přibývajícím časem vytvořila tlak, s organizovanou obranou Granady si ale nevěděla rady.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Domingos Duarte se pohotovým skluzem vrhl do dráhy balonu a připravil tak na poslední chvíli Anteho Budimira o možnost upalovat z levého křídla sám na branku.

90+3

Hra se přesunula zpět na polovinu Granady. Pruhovaní ale výborně dostupují hráče v modrých dresech a nenechávají jim ani špetku prostoru.

90+2

Zdá se, že fotbalisté Osasuny již nemají sil s výsledkem něco udělat. Granada momentálně operuje s balonem na útočné polovině a poblíž rohového praporku, kde až profesorsky šetří čas.

90+1

Duel mezi Granadou a Osasunou bude nastaven o čtyři minuty.

90

Domingos Duarte ve snaze uspořit čas zakopl v zámezí balon. Hlavní arbitr mu za zdržování hry udělil žlutou kartu.

89

Granada získala k dobru další minutu. Až nyní odkopává balon od své branky Rui Silva.

88

Ante Budimir se v pokutovém území srazil s Yangelem Herrerou a žádal si pokutový kop. Následovala menší rozmíška, kterou musel uklidňovat rozhodčí. Podstatné je, že penalta se kopat nebude.

87

Osasuna po centru z levé strany nezahrozila, zmocnila se ale odraženého míče a nadále útočila. Nakonec zkusil štěstí dělovkou ze střední vzdálenosti Facundo Roncaglia, mířil ale vysoko nad břevno.

86

Lucas Torró zachytil nepovedenou domácí rozehrávku a posunul míč na pravou stranu šestnáctky, odkud střílel na vzdálenější tyč Ante Budimir. Balon byl tečován na rohový kop.

85

Osasuna je v závěru zápasu velmi aktivní. Ačkoliv jsou ale hosté neustále usazeni na útočné polovině, neví si rady s pozornou obranou Granady.

83

Domingos Duarte zblokoval Cruzův pokus o přihrávku do zámezí tak šikovně, že se balon odrazil za autovou čáru právě od fotbalisty Osasuny. Vhazovat tak může Granada.

82

Další roh, tentokrát zahraný z levé strany a vzduchem. Rui Silva byl na hranici malého vápna ve výskoku nedovoleně atakován Antem Budimirem. Další promarněná možnost Osasuny.

81

Hosté měli k dispozici svůj druhý rohový kop. Ten rozehráli nakrátko, následný přízemní centr na přední tyč zpacifikovala obrana Granady.

80

Enric Gallego to přehnal s důrazem. Jeho vražení do Germána Sáncheze bylo posouzeno jako útočný faul. Nic, co by hrálo Osasuně do karet.

79

Juan Cruz poslal od autové čáry před branku Granady dlouhé autové vhazování, po chvíli ale mohl jen bezmocně rozhodit ruce. Bylo totiž pískáno, a tak bude rozehrávat Rui Silva.

78

Nakonec to tak dramatické nebylo. Carlos Neva nemusel ani za postranní čáru. Hra pokračuje.

77

K domácímu obránci, jenž leží na okraji středového kruhu, už se sbíhají kluboví lékaři. Tady se chvíli hrát nebude.

76

Enric Gallego šel do souboje s Carlosem Nevou kopačkou napřed a zasáhl protivníkovu stojnou nohu. Tohle muselo bolet. Zasloužená žlutá karta.

75

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Pepe Sánchez, přichází Nehuén Pérez.

75

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Roberto Soldado.

74

Střídající Lucas Torró tentokrát na zemi. Po faulu na jeho osobu následuje další dvojité střídání – tentokrát na straně Granady.

72

Hosté byli delší dobu rozmístěni okolo domácí šestnáctky. Balon se snažili neúspěšně procedit po zemi i vzduchem, a tak musel Lucas Torró vystřelit zpoza velkého čtverce. Jeho ránu jemně tečoval Yan Eteki, Rui Silva ale stačil reagovat včas a prostor u své pravé tyče uhájil.

71

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Enric Gallego.

71

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Kike Barja.

70

Změnit by to mohla střídání. Dvě taková už se chystají u postranní čáry.

69

Osasuna sice kombinuje s balonem, na dostřel domácí branky se ale prakticky nedostává. S nadějemi na bodový zisk to pro celek z Pamplony vypadá každou minutou hůře a hůře.

68

Antonio Puertas se snažil vysunout dopředu Luise Javiera Suáreze, druhý jmenovaný byl ale přistižen v ofsajdu.

67

David García teď vystavil Antoniu Puertasovi ukázkový blok tělem. Naneštěstí pro něj si počínal za hranicí pravidel a bude dohrávat se žlutou kartou.

66

Nově příchozí Antonio Puertas se snažil z pravé strany procpat míč do šestnáctky, obrana Osasuny ale dobře zasáhla.

64

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Kenedy, přichází Antonio Puertas.

64

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Angel Montoro, přichází Luis Milla.

63

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jony, přichází Ante Budimir.

63

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Oier, přichází Lucas Torró.

62

Pepe Sánchez zajel zezadu do nic netušícího Jonyho. Ten je v druhém poločase tak trochu otloukánkem.

60

Luis Javier Suárez zamotal na levé straně šestnáctky hlavy několika protihráčům, ke střele se ale neuvolnil. Naopak zvolil zpětnou přihrávku mimo šestnáctku, po které vymýšlel průnikový pas Angel Montoro. Míč se ale dokutálel jen k brankáři Herrerovi.

58

Standardní situaci rozehrál nepovedeným centrem Rubén García. Hra se poté přesunula na druhou stranu, kde zkusil střílet z větší distance Yangel Herrera. Jeho rána ale byla zblokována.

57

Na Jonyho teď doráželi Kenedy s Pepem Sánchezem. Nakonec se octl hostující záložník na zemi.

56

Teď se týmu z Pamplony rýsovala možnost akce po levém okraji hrací plochy, Jony si ale neporadil s přenesením hry a utekl mu balon za autovou čáru.

55

Fotbalisté Granady kombinují na vlastní polovině. Osasuna sice do druhého poločasu vlétla takříkajíc po hlavě, její tlak ale neměl dlouhého trvání.

54

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Yan Eteki.

54

Maxime Gonalons se uvnitř středového kruhu jemně střetl s Oierem. Spíše to ale vypadá, že si ublížil sám a bude muset střídat.

53

Kenedy míchal s balonem na pravém okraji vápna. Nakonec se pokusil o kolmou přihrávku před malé vápno, míč byl ale zblokován. Osasuna vyváží balon do střední části hřiště.

51

Kenedy trkl zezadu do Rubéna Garcíi. Drobný faul, po kterém je pískáno.

50

Na protějším konci hrací plochy odcentroval do vápna Angel Montoro. Počínal si ale nepřesně, balon doskotačil až do zámezí.

49

Po centru z levé strany je Jonathanu Callerimu pískán útočný faul ve vápně na Germána Sáncheze. Jeho ironický úsměv hovoří za vše, o verdiktu rozhodčího si zjevně myslí své.

47

Osasuna začala druhou půli hodně aktivně. Nejprve byla Torresovo snažení zblokováno na rohový kop. Poté se po centru z pravé strany odrazil balon na hranici šestnáctky, odkud střílel po zemi skrze skrumáž znovu Roberto Torres. Jeho nepříjemnou ránu ale lapil u pravé tyče tygřím skokem Rui Silva.

46

Hned zkraje druhé půle si Rui Silva připisuje vůbec první dnešní zákrok proti střele mezi tři tyče. Z nějakých osmnácti metrů to zkoušel Rubén García, mířil ale jen doprostřed branky.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:04.
Je za námi úvodní poločas dohrávky 4. kola mezi Granadou a Osasunou. Podstatně lépe se v něm vedlo domácím, kteří se dokázali dvakrát prosadit. Skóre otevřel ve 22. minutě Luis Javier Suárez, který pálil z pravé části šestnáctky pohotově z otočky přesně k pravé tyči. Jen o tři minuty později upaloval Machís sám na branku, jeho únik ale bravurně zlikvidoval brankář Herrera. Ten si však, bohužel pro Osasunu, vybral slabou chvilku v nastaveném čase, kdy si srazil za svá záda rohový kop Machíse. Branka tak byla do statistik zapsána jako vlastní.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Granada právě vstřelila branku!
Domácí zahrávali v závěru úvodního dějství rohový kop. Z levé strany odcentroval na přední tyč Darwin Machís a jeho pas si před dotírajícím Domingosem Duartem srazil za vlastní záda nešťastný brankář SERGIO HERRERA! Znovu mu vůbec nepomohl ani Jonathan Calleri, který při pokusu o odkop balonu úplně promáchl.

45+1

Úvodní poločas bude nastaven o dvě minuty.

45

Carlos Neva byl u postranní čáry zezadu přižduchnut k zemi Rubénem Garcíou. Tentokrát už se fotbalista Osasuny výroku rozhodčího diví. Gestikuluje, že o faul nešlo.

44

Rubén García upadl po souboji s Kenedym v pokutovém území, penalta se ale správně nepíská. Hostující záložník ani nikterak neprotestoval, o protihráče přepadl sám.

43

Probíhá usilovná přetahovaná o balon poblíž středového kruhu. V těchto chvílích je to spíše boj.

42

Úvodní poločas nám pomalu spěje ke svému konci. Aktivnější je v posledních minutách rozhodně Osasuna, která pokud má míč, je mnohem kreativnější než Granada.

40

Rubén García a jeho další ukázkový šlapák. Tentokrát už to má záložník Osasuny za žlutou kartu. Bodnutí jeho kolíků pocítil Germán Sánchez.

39

Facundo Roncaglia se snažil z pravé strany propasírovat do vápna centrovaný míč, obrana Granady ho ale odvrátila za autovou čáru.

37

Hra může po ošetření domácího útočníka opět pokračovat. Granada rozehrává z vlastní poloviny.

35

Rozhodčí musel poprvé sáhnout do kapsičky. Adresátem žluté karty je Oier, jenž bolestivě udeřil Luise Javiera Suáreze.

34

Centrovaný balon se dostal mimo šestnáctku. Tam se do něj opřel Kenedy, zblokovaná rána ale měla za efekt rychlou protiakci Osasuny. Ta vygradovala v dělovku Jona Moncayoly, který pálil z nějakých dvaceti metrů jen těsně nad pravý horní růžek Silvovy branky.

33

Granada má k dispozici rohový kop z levé strany. Stane se tak poté, co se dobrým obranným zákrokem prezentoval Aridane.

32

Statistika držení míče hovoří o mírné převaze Granady (55 procent). Domácí již rovněž měli dvě střely na branku. Hosté na svou první čekají.

31

Jony udeřil protihráče rukou do zad, což pozornosti rozhodčího Gonzáleze neuniklo. Rozehrávat bude Granada.

30

Hra pokračuje, je ale v těchto chvílích hodně rozkouskovaná. Calleri s Gonalonsem byli před malou chvílí vpuštěni zpoza postranní čáry zpátky na trávník.

28

Momentálně se nehraje. Jonathan Calleri se ve výskoku srazil s Maximem Gonalonsem a oba budou potřebovat ošetřit.

27

Na přední tyči si na kratší centr naběhl Maxime Gonalons, hlavou ale zakončoval vedle levé tyčky.

25

Obrovská možnost Granady na navýšení náskoku. Darwin Machís se po chybě hostující obrany hnal úplně sám na branku, Sergio Herrera ale jeho přízemní střelu vyrazil nohou na rohový kop!

22

Granada právě vstřelila branku!
Domácí jej rozehráli nakrátko. Darwin Machís si posunul balon a poté zleva odcentroval do šestnáctky. Jonathan Calleri chtěl merunu odkopnout, nepovedeným zásahem jej ale posunul na pravou stranu pokutového území, kde se přízemní střelou z otočky prosadil LUIS JAVIER SUÁREZ. Jeho rána zapadla přesně k pravé tyči.

22

Kenedy přiťukl zpětnou narážečkou balon na střelu Yangelu Herrerovi, který křižnou přízemní ranou zpoza šestnáctky těsně minul levou tyč. Následovat bude rohový kop.

21

A znovu souboj stejných mužů. Rubén García rozhodně nehraje v rukavičkách. Nyní u postranní čáry nakopl Maxima Gonalonse zezadu do kotníku. Bude se ale jen vhazovat.

20

Rubén García přišlápl při snaze získat merunu nárt Maximu Gonalonsovi. Také tentokrát se vše obešlo bez karetního napomenutí. Bolet to ale muselo.

19

Kenedy míchal s míčem na pravém křídle. Poté poslal do šestnáctky prudký centr, který si pohodlně stáhl do rukavic Sergio Herrera.

18

Do pokutového území Granady přilétlo z levé strany dlouhé autové vhazování. Ani v tomto případě se balon v šestnáctce příliš neohřál.

17

Osasuna zahrávala standardku. Rubén García poslal na střed šestnáctky centr, který obrana Granady dostala ihned mimo vápno. Následně se do odraženého míče opřel Roberto Torres, pálil ale hodně vysoko.

16

Po centru z levé strany zůstal v pravé části velkého čtverce osamocený Roberto Torres. Míč ale z voleje nezasáhl, nohou máchl do prázdna.

15

Sledujeme stále stejný obrázek. Pruhovaní mají po většinu času míč na svých kopačkách, pomalá kombinace Granady ale zatím k ohrožení hostující klece nevedla.

13

Roberto Torres nasadil Carlosi Nevovi patičkou elegantní jesličky, s balonem ale daleko nedošel. Domácí bek se po něm ohnal a stáhl ho k zemi. Torres v souboji přišel dokonce o kopačku.

12

Granada měla k dispozici autové vhazování na útočné polovině, hru ale vrátila zpět na svou půlku, odkud se snaží rozjet postupnou kombinaci.

10

Akci Granady zastavil zdvižený praporek pomezního sudího, resp. následný hvizd hlavního. V ofsajdu se v době přihrávky Montora zapomněl Yangel Herrera.

8

Tak ne. Hosté rozehráli po zemi na levé křídlo, odkud odcentroval Jony na hranici malého vápna. Tam si na míč naskočil Jonathan Calleri, hlavou ale zamířil metr vedle levého horního růžku domácí branky.

7

Standardka tentokrát pro Osasunu. Balon si na nějakých třiceti metrech od branky staví Rubén García. Zřejmě lze čekat centrovaný míč.

6

Před branku Osasuny přilétl dlouhý centr. Pro ten si došel Sergio Herrera, který jej okamžitě vyboxoval mimo pokutové území.

5

Tentokrát fauloval na obranné polovině Rubén García. Aktéři zápasu se stěhují do hostující šestnáctky.

3

Yangel Herrera se octl na chvíli na zemi poté, co jej sestřelil skluzem Jon Moncayola.

2

Balon se v úvodních desítkách vteřin stěhuje ze strany na stranu, pouze však po vápna. Na první kloudnou akci čekáme.

1

Fotbalisté Granady absolvují střetnutí v pruhovaných červeno-bílých dresech. Osasuna hraje v tmavě modrých.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Granada CF: Rui Silva – P. Sánchez, G. Sánchez, D. Duarte, Neva – Gonalons (54. Eteki), Montoro – Machís, Y. Herrera, Kenedy – Suárez.
Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Eteki, Milla, J. Molina, N. Pérez, Puertas, Soldado, Soro, Vico, Foulquier.

CA Osasuna: Herrera – Oier (C), Aridane, D. García, Cruz – Roncaglia – R. Torres, Moncayola, Jony, R. García – Calleri.
Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Barja, Budimir, Gallego, U. García, Brandon, J. Martínez, Navas, I. Pérez, Torró, N. Vidal.

Rozhodčí: P. González – A. Rodríguez, I. Bárcena.
Poté, co se oba týmy začaly od předloňského roku znovu setkávat mezi španělskou elitou, se ve vzájemných soubojích více daří Granadě. Ta vyhrála poslední dvě měření sil bez inkasované branky 1:0 a 3:0.
Osasuna okupuje ve dvacetičlenném pořadí předposlední pozici, hůře už je na tom jen Huesca. Z ligového vítězství se klub z města Pamplona naposledy radoval 24. října loňského roku, kdy porazil nejtěsnějším rozdílem 1:0 Bilbao. Od té doby nevyhrál už jedenáctkrát v řadě, v posledních čtyřech kolech ale Osasuna alespoň remizovala. Naposledy obrala v sobotu o bod favorizovaný Real Madrid, proti němuž uválčila bezbrankovou remízu. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi letošními zásahy jednatřicetiletý záložník Roberto Torres.
Granada ze sedmé pozice dlouho pokukovala po pohárových příčkách, ty se jí ale po špatném vstupu do nového kalendářního roku vzdálily na šest bodů. Andalusané nejprve prohráli 0:2 na hřišti Eibaru a v sobotu pak doma schytali debakl 0:4 od Barcelony. V novém roce tak svěřenci trenéra Diega Martíneze nevstřelili ani jednu branku, pouze jich šest inkasovali. Proti trápící se Osasuně budou mít možnost situaci zlomit. Činit by se mohli třeba třígóloví střelci Jorge Molina, Roberto Soldado či Luis Javier Suarez Charris.
Hezký úterní večer. V odložené dohrávce 4. kola španělské La Ligy se dnes utkají týmy Granada CF a CA Osasuna. Mírnými papírovými favority budou fotbalisté domácího celku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30. (12:36:00)

Granada CF – CA Osasuna

0:0

odloženo (-:-)

Zpět na online