Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Cádiz CF

0:1

konec (0:0)

01.10.2020, 19:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • 4. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 1.71 3.44 6.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (20:59:29)
Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:15.
Ani v nadprůměrně dlouhém nastavení Bilbao nedokázalo najít cestu do sítě, a i když posledních dvacet minut hrálo proti devíti soupeřům, z tohoto zápasu nebere ani bod. Cádiz vítězí zejména díky pevné defenzivě a jedné povedené akci, kterou dokonce podnikl po první červené kartě. Pro Athletic je to tedy opravdu ostudná prohra, protože byl jednoznačným favoritem, ještě když hrál tak ve značné výhodě. Kvůli tomu padá v tabulce pod svého dnešního soupeře.

90+9

Konec zápasu.

90+8

Jeremías Ledesma po chyceném centru posílá míč co nejdál od své klece a doufá, že už se zápas ukončí. Tomu se tak v dohledné době opravdu stane.

90+6

Hosté pořád výborně střeží vlastní pokutové území a soupeři tam nedávají absolutně žádný prostor. Kvůli tomu odtud nemůže přijít žádné zakončení.

90+5

Hlavní rozhodčí musel podržet hru, protože potřeboval zkontrolovat předešlou situaci videorozhodčím. Ten však nenašel nic proti pravidlům a Cádiz tak může rozehrávat.

90+3

Bilbao se opět dopouští ofsajdu, tentokrát byl v něm nachytán Iñigo Martínez. Pokud má vyrovnání ještě přijít, už se to nesmí opakovat.

90+2

Unai Simón se po delší době zapojil do hry, musel chytat soupeřící nákop, což zvládl naprosto bez problémů a rychle rozehrává.

90+1

Nakonec se nastavuje opravdu slušná porce, přesněji sedm minut.

90

Cádiz drží míč na svých kopačkách, přičemž se pomalu vstupuje do nastavení, které asi nebude moc dlouhé. Vítězství už je tak na dosah.

89

Iván Alejo se obětavě vrhl proti centru, míč tedy vyrazil na roh. Ten Athletic rychle rozehrává nakrátko, do vápna přihrává až vzápětí, ale zase neúspěšně.

88

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Augusto Fernández, přichází Jon Ander Garrido.

87

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Capa, přichází Iñigo Lekue.

86

Další útok Bilbaa ukončuje postranní sudí, který mává ofsajd. Domácím mezitím už opravdu začíná docházet čas.

85

Ani další útok domácího celku nekončí ničím nebezpečným a Jeremías Ledesma už zase může rozehrávat. Zase si samozřejmě dává na čas.

84

Iñigo Martínez si při bránění pomohl dalším faulem, s čímž by měl být hodně opatrný. Jednu žlutou kartu viděl před chvílí, druhá ho sice minula, ale stejně by si měl dávat pozor.

83

Žlutou kartu dostává Iñigo Martínez (Athletic Bilbao).

82

Salvi si při rychlém protiútoku obhodil soupeřícího brankáře, ale toho následně stihli zastoupit jeho spoluhráči, kteří okamžitě zahájili protiakci.

81

Cádiz se na útočné polovině moc dlouho neohřál, ale to mu asi moc nevadí. Dobrou minutu úspěšně zabil.

80

Vstupujeme do poslední desetiminutovky, a i když má Bilbao na hřišti o dva hráče víc, tak pořád prohrává a ani to moc nevypadá, že by mělo vyrovnat.

79

Žlutou kartu dostává Kenan Kodro (Athletic Bilbao).

78

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Dani García, přichází Kenan Kodro.

77

Domácí mají opravdu spoustu prostoru u postranních čar, ale to toho pořád nedokážou pořádně využít. Všechny centr totiž Cádiz v klidu pokryje.

76

Unai Núñez sice padá v pokutovém území, ale hlavní rozhodčí ihned signalizuje, že to na penaltu není. Jeremías Ledesma tak rozehrává od své klece.

75

Při pohledu na trávník můžeme vidět, že domácí mají neskutečnou optickou převahu, ale kupodivu to stále nestačí na vyrovnávací branku. Na ní už mají pouhých patnáct minut.

74

Iván Alejo výborně odhadl soupeřící přihrávku, kterou tak zachytil a následným pokusem o rozehrávku si došel pro faul. Hosté tak budou moci získat pár cenných okamžiků.

73

Athletic se v poslední době může prosadit jen pomocí centru. Po dalším si v pokutovém území našel střeleckou pozici Raúl García, ten sice pálil hodně tvrdě, ale jenom nepřesně.

72

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází José Mari.

70

Álvaro Negredo se na hřišti moc dlouho neohrál, protože za devět minut už stihl nasbírat dvě žluté karty. Tu druhou viděl za nafilmovaný pád při napadání, což hlavní sudí okamžitě prokoukl. Cádiz tak bude dohrávat v devíti!

69

Jeremías Ledesma si padající centr bez problémů pohlídal a s následnou rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá. Jeho týmu už jde jenom o čas.

67

Cádiz zvládá pokrývat všechen prostor i v deseti hráčích a směle tak míří za vítězstvím. Nyní to ale už bude o tom, aby neudělal chybu.

64

Bilbao každým okamžikem stupňuje svůj tlak, ale gól stále nepřichází. A to ani po dalším rohu, který hosté bez problémů odvrátili.

63

Žlutou kartu dostává Álvaro Negredo (Cádiz CF).

62

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Iñigo Vicente.

62

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Ohian Sancet.

61

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álex Fernández, přichází Iván Alejo.

61

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Álvaro Negredo.

61

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Filip Malbašić, přichází Salvi.

60

Následně odcentroval Iker Muniain, který neskutečně přesně našel Iñakihi Williamse, ale ten z hlavou nastřeluje jenom brankovou konstrukci!

59

Bilbao se samozřejmě okamžitě pokouší o vyrovnání, což ale zatím stačí jen na první rohový kop v zápase. Ten je rozehrán nakrátko.

57

Cádiz právě vstřelil branku!
Je tady obrovský šok pro domácí hráče, kteří i ve značné výhodě inkasují! Anthony Lozano si výborně obhodil bránícího protihráče a následně přihrával před bránu, kde byl připravený k zakončení jeden ze spoluhráčů. UNAI LÓPEZ k němu míč sice nepustil, ale místo toho si ho sám srazil do sítě.

56

Cádiz přece jen trochu otevřelo hru, díky čemuž se dostává do další šance, ale Anthony Lozano si míč jenom dovedl za brankovou čáru, k zakončení se nakonec nedostal.

55

Isaac Carcelén se po faulu Asiera Villalibreho nezvedá z trávníku a nevypadá to vůbec dobře. Snad bude moci v zápase pokračovat.

54

Žlutou kartu dostává Asier Villalibre (Athletic Bilbao).

53

Jeden z hostujících hráčů si lehá na trávník po předchozím souboji, nejspíš utržil nějakou bolestivou grimasu. Na nic vážnějšího to naštěstí nevypadá.

51

Hostům oslabení paradoxně pomohlo, protože se teprve teď dostávají do nějaké šance! Střelu zpoza šestnáctky, která směřovala k levé tyči, však výborně vyrazil Unai Simón.

50

Athletic se snaží ihned využívat své výhody, ale směrem dopředu to má pořád hodně složité, i když je to o něco málo jednodušší.

48

Hosté mají obrovské problémy, protože budou dohrávat v deseti! Carlos Akapo úplně zbytečně zašlápl nohu Raúla Garcíi, za což ani nic jiného než druhou žlutou čekat nemohl. Vzápětí tak vidí také červenou kartu.

47

Ander Capa na pravé straně míč jenom zakopl za postranní čáru, takže Cádiz zvládl další bránění bez úhony. Po autu je ale zase rychle bez míče.

46

Bilbao začíná druhou půli samozřejmě aktivně, ale při útočném snažení si docela rychle vylámalo zuby, takže se muselo stáhnout na svou polovinu.

46

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Jon Morcillo, přichází Asier Villalibre.

46

Začal druhý poločas.
První půle byla z obou stran hodně opatrná, protože nikdo nechtěl chybovat. Bilbao však dost jasně a viditelně hraje mnohem aktivněji, čímž potvrzuje roli favorita, ale zatím se do vytouženého vedení nedostává. Naopak Cádiz hraje vyloženě na to, aby neinkasovala, což se mu zatím daří. Pokud ale bude pokračovat ve svém výkonu, tak to nejspíš skončí bez branek, protože dopředu se také vůbec nedostává. Uvidíme tedy, jestli se nakonec dočkáme vůbec nějakého gólu.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Jon Morcillo si míč nezpracoval vůbec ideálně, kvůli čemuž o něj okamžitě přišel, ale protihráč ho docela lehkomyslně raději odkopl pryč.

43

Álex Fernández centruje jen na spoluhráče v ofsajdu, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího, který ho okamžitě signalizuje svým praporkem.

41

Žlutou kartu dostává Fali (Cádiz CF).

41

Hosté jsou opravdu po dlouhé době na útočné polovině, kde vhazují aut, ale po něm o míč rychle přicházejí.

40

Centr sice letí přímo na hlavu Unaie Núñeze, ale ten míč následně posílá přímo do středu brány, kde byl v pohodě připraven Jeremías Ledesma.

39

Iker Muniain byl dost nepříjemně faulován, protože se potom potřebuje chvíli vydýchat. Každopádně však získal standardní situaci pro svůj tým.

38

Jens Jönsson byl ve správnou chvíli na správném místě, soupeřící přihrávku tak bez problémů odklidil pryč. Míč však pořád zůstává v moci Bilbaa.

37

Na zemi končí další hráč Cádizu, tentokrát se ale faul nepíská. Domácí tak okamžitě míří dopředu, ale přes zahuštěný prostor se nemohou dostat do šestnáctky.

36

Anthony Lozano si díky svému odhodlání došel pro nedovolený zákrok, po kterém budou moci zakládat útočnou akci. Rozehrávají z půlící čáry.

35

Na levé straně nakonec přišla jen moc daleká přihrávka, která končí jen mimo hrací plochu. Jeremías Ledesma si tak po nějaké době zase kopne do míče.

34

Ander Capa táhne další ofenzivu přes pravou stranu, ale nechce riskovat ztrátu balónu, takže ho raději předá dozadu spoluhráči. Ten ho pak zase posílá nalevo.

33

Přihrávka po levé straně nemohla najít žádného správného adresáta, což znamená aut pro Cádiz, která také s rozehrávkou nikterak nespěchá.

32

Bilbao mírně uklidňuje hru, protože přece jen přestávka se blíží a chce alespoň do ní hrát v klidu. O skórování se však samozřejmě po chvíli pokouší.

30

Po první půlhodině stále marně čekáme na gól. O dnešním vítězi tak nejspíš rozhodně jen jedna jediná branka.

29

Athletic se dobře ubránil a sám zkusil zahrozit pomocí protiútoku, ale to se nepovedlo, protože si při něm pomohl faulem.

28

Jeden z hostujících bránících hráčů se dobře postaral o to, aby soupeřící nákop skončil až mimo hrací plochu, což tedy znamená odkop pro jeho brankáře.

27

Na druhé straně už docela nebezpečně centrovalo Bilbao, Jeremías Ledesma dokonce musel míč vyrážet pryč. Nic extra složitého to však pro něj nebylo.

26

Hosté se přece jen dostali k centru z levé strany, který měl na svědomí Alfonso Espino, ale žádného spoluhráče ani zdaleka nenašel.

25

Cádiz se stále výborně brání, ale směrem dopředu to opravdu vázne. Jde sice vidět, že chce hrát na protiútoky, ale zatím jsme z jeho strany snad neviděli ani jeden.

23

Iñaki Williams tentokrát výborně zapracoval při napadání, ale zase mu jeho skvělý počin zatrhli rozhodčí, protože se dopustil nedovoleného zákroku.

22

Iñaki Williams si sice dobře zběhl za obranu soupeře, ale Jeremías Ledesma ho výborným výběhem dostal ze střeleckého úhlu, kvůli čemuž následně pálil jen do boční sítě. V konečném součtu je to však jedno, protože byl domácí hroťák v ofsajdu.

21

Athletic po delší době může klidně kombinovat na své polovině, ale na to vůbec nemá chuť, takže okamžitě zkouší založit útok. Soupeř však zatím úspěšně říká ne.

20

Souboj o levé postranní čáry dopadl lépe pro hosty, kteří však nepřesně přenášejí hru, kvůli čemuž se vzápětí musí sami bránit.

19

Iñaki Williams se přes dva protihráče zkoušel protlačit k míči, ale místo toho skončil jen na zemi. Hlavní rozhodčí však faul neviděl, takže se ve hře pokračuje.

18

Žlutou kartu dostává Carlos Akapo (Cádiz CF).

17

Jon Morcillo si v pokutovém území našel padající centr a ještě ze vzduchu nebezpečně vypálil, jenže rána se nevešla mezi tři tyče, což znamená rozehrávku pro Jeremíase Ledesmu.

16

Cádiz se na své polovině velmi dobře brání, takže domácí mohou útočit jen přes strany. I ty jsou ale velmi rychle pokryté.

15

V prvních patnácti minutách jsme žádnou větší šanci neviděli, Athletic však opatrně potvrzuje roli favorita svou aktivitou.

14

Carlos Akapo chtěl pomoci svému brankáři přihrávkou, ale ten si sám vybíhal pro míč, kvůli čemuž balón málem skončil až za brankovou čárou. Carlos Akapo ho odtud jen tak tak stihl vykopnout.

13

Bilbao se snaží soupeře udržovat pod tlakem, ale Raúl García to nyní při napadání přehnal, protože soupeře jednoznačně fauloval.

12

První standardní situaci si vytvořili také domácí, ale při bránění dobře zakročil Juan Cala, který míč vyhlavičkoval mimo nebezpečnou zónu.

10

Na druhý pokus už nováček získal svůj první rohový kop, ale Álex Fernández svým centrem nenachází žádného hráče ve žlutém dresu.

9

Ander Capa na pravé straně nerozehrává aut zrovna nejpřesněji, kvůli čemuž hosté okamžitě míří do útoku, ale přes zahuštěný prostor nechtěli riskovat ztrátu balónu, takže se raději stáhli.

8

Cádiz hraje naprosto drtivou většinu času bez balónu, což je značně namáhavé. I kvůli tomu si tak jeden z hostů nyní pomohl faulem.

7

Athletic už začíná potvrzovat své kvality, rychlé kombinaci totiž hosté nemohli konkurovat, ale nakonec z toho nic nebylo kvůli jedné špatné přihrávce.

6

Ander Capa se nadějně uvolňoval na pravé straně, ale do běhu dostal jen moc dlouhou přihrávku, která skončila až za brankovou čárou, což znamená odkop pro gólmana.

5

Anthony Lozano se při hlavičkovém souboji dopustil nedovoleného zákroku, kvůli čemuž míč pořád zůstává v držení domácích fotbalistů.

4

Unai Simón raději zachytí soupeřící nepřesný nákop a ten rozehraje přihrávkou na nebližšího spoluhráče. Nic riskantního se rozhodně nevyplatí.

3

Bilbao má následně nemalé problémy s rozehrávkou, ale míč pořád drží pod kontrolou, což platí i po autovém vhazování.

2

Jako do první se do šance dostala Cádiz, zakončoval konkrétně Filip Malbašić, který však volejem mířil jenom nad bránu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Unai López – Raúl García, Muniain, Morcillo – I. Williams.
Náhradníci: Ezkieta – Paredes, Zarraga, I. Córdoba, Vesga, Vicente, Lekue, Balenziaga, Vencedor, Villalibre, Sancet, Kodro.

Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Fali, Cala, Espino – Jönsson, Augusto Fernández – Carcelén, Álex Fernández, Malbašić – Lozano.
Náhradníci: Gil – Alejo, Salvi, Bodiger, Á. Giménez, Perea, Mari, Pombo, Garrido, Negredo, Erimuya, Mauro.

Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Cádiz CF
Cádiz loni slavila postup do LaLigy z druhého místa, ale na týmy z nejvyšší soutěže si zatím nemůže zvyknout. Hned v prvním kole totiž nestačila na Osasunu 0:2 a nebylo to moc slavné ani ve třetím duelu, kde dvoubrankovým rozdílem padla také se Sevillou. S dalším nováčkem s Huescy si však bez problémů poradila, zvítězila 2:0 a připsala si tak první body mezi elitou. Bilbao je však dlouholetý účastník LaLigy, tak uvidíme, jak se dnešním hostům proti takovému soupeři povede.

Poslední tři utkání
Cádiz vs. Sevilla – 1:3
Huesca vs. Cádiz – 0:2
Cádiz vs. Osasuna – 0.2
Athletic Bilbao
Bilbao loňskou sezonu zakončilo na jedenácté pozici, což chce letos jednoznačně vylepšit, protože má na to dostatečně kvalitní kádr. Nový ročník však vůbec nezačala optimálně, protože padlo na trávníku výborně hrající Granady, a to poměrem 0:2. Athletic se však okamžitě vzpamatoval, a i když se v zápase s Eibarem dlouho hledal, tak ho nakonec dotáhl do vítězného konce díky gólu z 87. minuty a vyhrál 2:1. Proti nováčkovi tak bude chtít Bilbao potvrdit poslední vítězství.

Úvodní dva zápasy sezony
Eibar vs. Bilbao – 1:2
Granada vs. Bilbao – 2:0
Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Tento týden se mimo jiné odehrává čtvrté kolo LaLigy, v rámci níž síly změří Bilbao a Cádiz. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Athletic Bilbao – Cádiz CF

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 57. Unai López (vla.)

Karty:   54. Villalibre (ATB), 79. Kodro (ATB), 83. I. Martínez (ATB) – 18. Akapo (CAD), 41. Fali (CAD), 63. Negredo (CAD)   48. Akapo (CAD), 70. Negredo (CAD)

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:15.

Athletic Bilbao: Simón – Capa (87. Lekue), Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García (78. Kodro), Unai López – Raúl García, Muniain (62. Sancet), Morcillo (46. Villalibre) – I. Williams (62. Vicente).
Náhradníci: Ezkieta – Paredes, Zarraga, I. Córdoba, Vesga, Vicente, Lekue, Balenziaga, Vencedor, Villalibre, Sancet, Kodro.

Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Fali, Cala, Espino – Jönsson (72. Mari), Augusto Fernández (88. Garrido) – Carcelén, Álex Fernández (61. Alejo), Malbašić (61. Salvi) – Lozano (61. Negredo).
Náhradníci: Gil – Alejo, Salvi, Bodiger, Á. Giménez, Perea, Mari, Pombo, Garrido, Negredo, Erimuya, Mauro.

Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena