Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

konec

30.09.2020, 10:30 • Radek Barkman

Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (10:47:04)
Český tým je zatím v čele kvalifikační skupiny D o dva body před Řeckem, které ale ještě má jeden zápas k dobru. Jistotu postupu dá výběru Karla Krejčího série tří venkovních výher na hřištích soupeřů. S vysokou pravděpodobností ale budou stačít i vítězství ve Skotsku a v Litvě podpořené o remízu na půdě Řecka.
Nominace na kvalifikační duely ve Skotsku a v Litvě:
Brankáři: Martin Jedlička (Dunajská Streda), Petr Mikulec (Mladá Boleslav), Matouš Trmal (Vitória SC).
Obránci: Denis Granečný (FC Emmen), Libor Holík (Jablonec), Matěj Chaluš (Slovan Liberec), Ladislav Krejčí (Sparta Praha), Dominik Plechatý (Jablonec), Michal Sadílek (PSV Eindhoven), Daniel Souček (Dukla Praha), David Zima (Slavia Praha).
Záložníci: Pavel Bucha (Viktoria Plzeň), Jan Fortelný (Sparta Praha), Filip Havelka (České Budějovice), Michal Hlavatý (Pardubice), Dominik Janošek (Mladá Boleslav), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Jan Matoušek (Slovan Liberec), Antonín Vaníček (Bohemians 1905), Patrik Žitný (FK Teplice).
Útočníci: Václav Drchal (Mladá Boleslav), Antonín Růsek (Zbrojovka Brno), Ondřej Šašinka (Baník Ostrava).
Realizační tým by měl podstoupit testy už zítra v Praze tak, aby mohl reagovat na další situaci.
Krejčí o nominaci: S kluby zatím velký problém nebyl. Nicméně se mi začínají ozývat kluby ze zahraničí. Nicméně věřím, že s negativním testem by se hráči zase mohli do svých mateřských klubů bezproblémově vracet.
Martin Gregor: Hráči jsou v bublině na hotelu, nedostane se k nim nikdo zvenčí. Nemohou chodit ani na regeneraci – do sauny nebo do vířivky. Zvládli jsme to ale už v září, kdy byli všichni negativní. Přejeme si ale, abychom v tomto módu dokázali přestát i říjen.
Krejčí o cestování: Chci poděkovat svazu za to, že nám vytvořil takové podmínky, abychom mohli cestovat a hrát zápasy. Čeká nás teď toho cestování opravdu hodně a navíc se dá očekávat hodně testování. Bude to ale podobné jako v září.
Krejčí: Kolísavost formy u mladších hráčů zkrátka je. Jsem ale rád za to, že naše současná jednadvacítka je tvořena hráči, kteří ve svých klubech pravidelně hrají a navíc na nich často jednotlivé týmy stojí.
Karel Krejčí: Absence Adama Hložka je složitá. Není jednoduché ho pro nás nahradit. Adam potvrzuje výbornou formu, zvládl i áčkový zápas na Slovensku. S Jardou Šilhavým se o tom bavíme. Teď je v nominaci Áčka a uvidíme v listopadu, jaká bude situace. Svým výkonem na Slovensku ale prokázal oprávněnost nominace a počítá se tam s ním i dál. Budeme se patrně bavit o jeho přítomnosti sraz od srazu. Musí ho nahradit jiní hráči, ale my máme na to, abychom Adama nahradili. Jestli se ta kvalifikace dojede až do konce, tak by nás čekal klíčový zápas v Řecku, kde bychom se o něm zase mohli pobavit.
Zápas se Skotskem je na programu příští pátek, souboj s Litvou se bude hrát v úterý v městě Marijampole.
Krejčí: Všichni hráči mají zkušenosti z předchozích zápasů, snad jsme vybrali správné kluky a všichni udělají maximum proto, abychom oba zápasy zvládli a postoupili.
Karel Krejčí ohledně nominace: Sázím na osvědčená jména, není důvod něco měnit. Kluci hrají dlouho pohromadě a vytvořila se dobrá parta. Kvalifikaci máme dobře rozehranou a je potřeba se na nejbližší zápasy co nejlépe nachystat. Jediným nováčkem nominace je gólman Petr Mikulec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

konec