Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

SD Eibar – Elche CF

0:1

konec (0:1)

30.09.2020, 21:30 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • 4. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 1.77 3.53 5.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:27:10)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:14.
Elche si dochází pro první vítězství mezi elitou a slaví naprosto zaslouženě! V první půli to sice bylo spíše vyrovnané, ale prosadit se dokázali pouze hosté, kteří se pak rozhodli, že těsné vedení budou chtít udržet. To se jim málem nepovedlo hned na začátku druhého poločasu, kdy ale Eduardo Expósito trestuhodně neproměnil penaltu, čímž svůj tým připravil o body. Eibar totiž následně už marně dobýval soupeřící klec a zůstává tak bez bodu.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Ramón Folch.

90+2

Álvaro Tejero při souboji u postranní čáry nevybojoval ani aut. Míč tak mají hosté, kteří se ho snaží dostat co nejdál od vlastní klece.

90+1

Hostující brankář se konečně musel pořádně činit, jenže soupeřící hráč mu dost ulehčil tím, že pálil přesně do středu brány. Edgar Badía tak nadvakrát míč dokázal zkrotit.

90+1

Nastavují se tři minuty.

90

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Nino.

89

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Omenuke Mfulu, přichází Luismi.

89

Útočné snažení Eibaru navíc nyní přerušuje postranní rozhodčí, který mává ofsajd. Edgar Badía tak bude moct získat další čas rozehrávkou.

88

Domácí centry už přece jen začínají být alespoň trochu nebezpečné, ale už je to nejspíš pozdě. Elche totiž pořád drží těsné vedení a od výhry ho už moc nedělí moc času.

87

Edgar Badía se musel po delší době činit, vysoký míč letící do malého vápna raději vyboxoval a do autu. Ten navíc Eibar nerozehrává vůbec dobře, takže mohou vzápětí rozehrát hosté.

86

Quique docela zbytečně dohrál Josana po odehraní míče, za to by si přinejmenším zasloužil žlutou kartu. Hlavní rozhodčí však tentokrát zůstává benevolentní a píská jenom faul.

85

Elche v klidu získává čas na své polovině, po krátké kombinaci navíc míří ještě dopředu. Střídající Youssouf Koné dokonce nebezpečně odcentroval, ale jeho centr podél brankové čáry nedokázal nikdo zakončit.

83

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází Youssouf Koné.

81

Domácí nemají směrem dopředu komu přihrávat. Všichni útočící hráči jsou moc dobře pokrytí, takže to jde jen pomocí centrů, ale ty jsou také stále zcela neúspěšné.

80

Eibar už má jenom deset minut a brance se stále moc nepřiblížil. Míč má navíc hostující gólman, který ho zase nakopává co nejdál od své klece.

79

Pedro León si dobře navedl míč až na hranici pokutového území, odkud chtěl samozřejmě střílet, ale jeden z obránců se mu skluzem vložil do zakončení, čímž mu dokonale zamezil.

78

Domácí to konečně pěkně vykombinovali, ale na konci akce byl centr do míst, kde byl jenom jeden z bránících hráčů, který tedy neprodleně zasáhl.

77

Elche je po dlouhé době u balónu, ale musí být hodně opatrné, protože soupeř ho napadá už v jeho pokutovém území. Nakonec tak musí přijít jenom nepřesný nákop dopředu.

76

Další postup dopředu, tentokrát přes pravou stranu, Eibaru vůbec nevychází. Míč však alespoň udržel na svých kopačkách.

74

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Damian Kądzior.

74

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Unai Dufur.

73

Ani další centr Eibaru není vůbec úspěšný, skoro to vypadá, jako by domácí byli absolutně bez nápadu. Nemohou se totiž vůbec dostat do vápna.

72

Pere Milla moc dlouho váhal s míčem, ten mu byl nakonec odkopnut, od jeho nohy se navíc odráží do autu, který tak budou vhazovat domácí.

70

Vstupujeme do posledních dvaceti minut. Domácím fotbalistům se tak čas rychle krátí, hosté navíc pořád brání naprosto bezchybně.

69

Pedro León posílá do šestnáctky jen přetažený a moc vysoký centr, na který nemohl nikdo dosáhnout, dokonce ani samotný gólman. Ten si tak vzápětí staví míč k odkopu.

68

Esteban Burgos přenáší hru na druhou stranu, kde je o dost více prostoru. Elche se však rychle přesouvá a žádnou díru ve své obraně neotvírá.

67

Eibar s rozehrávkou stále nikam extra nespěchá a pořád sází na jistotu. Času má stále ještě poměrně dost, ale vyrovnat by chtěl samozřejmě co nejdříve.

66

Edgar Badía už zase drží míč ve svých rukavicích a s rozehrávkou logicky vůbec nikam nepospíchá.

65

Josan výborně zapracoval na pravé straně, kde nejprve zamezil centru a pak ještě vybojoval odkop pro svého brankáře.

64

Kévin Rodrígues si vůbec nerozuměl se svým spoluhráčem, protože míč poslal do prostoru, kde vůbec nebyl. Skončil tak až za pomezní čárou.

63

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Quique.

61

Pere Milla si z hlavičkového souboje odnesl nějaké poranění, protože zůstává ležet na trávníku. Nakonec mu ale stačilo krátké vydýchání, protože vzápětí už spěchá zpět do středu hřiště.

60

Esteban Burgos se dobře vložil do soupeřící střely, která přišla z rychlého protiútoku. Znamená to tedy rohový kop.

59

Marko Dmitrović jen tak tak udržel hlavičku spoluhráče ve hře, míč pak rychle posílá na druhou stranu hřiště, kde Kévin Rodrígues okamžitě zrychluje hru.

57

Takaši Inuj sice padá v pokutovém území, ale tentokrát to faul rozhodně nebyl, protože hlavní rozhodčí to nekontroluje ani u videa. Rozehrává teda Edgar Badía.

56

Hosté v rámci bránění raději míč odkopávají za postranní čáru, nechtějí nic riskovat rozehrávkou. Jde vidět, že toto těsné vedení už budou chtít udržet.

55

Elche se také po delší době podívalo do útoku, ale tam pouze míč odevzdalo Marku Dmitrovićovi, který rychle rozehrává.

53

Domácí se aktivně tlačí k vyrovnání i po zahozené penaltě, ale hrají pod tlakem, protože vědí, že mohli vézt. Stále však ztrácí jednu branku.

52

Eduardo Expósito obrovskou příležitost ke skórování nesmyslně zahazuje! Míč totiž posílá až nad horní tyč, čímž možná připravil svůj tým o body!

50

Kike García je při pokusu o hlavičku poslán v pokutovém území k zemi a po po kontrole u videa hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop!

49

Ani centr domácího celku nebyl vůbec nebezpečný, protože mířil do míst, kde byl jenom bránící hráč, který míč okamžitě odpálil do autu.

48

Fidel rozehrává přímý kop téměř z hranice pokutového území, ale svým centrem nenachází žádného spoluhráče. Eibar tak následně okamžitě startuje protiútok.

47

Žlutou kartu dostává Esteban Burgos (SD Eibar).

46

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro Bigas, přichází Esteban Burgos.

46

Začal druhý poločas.
První půle nám přinesla nakonec alespoň jednu branku, kterou vsítili hráči Elche. Jinak sledujeme takový dobyvačný fotbal, kdy oba celky chtějí dobýt soupeřící klec všemi možnými způsoby, ale zatím se to podařilo pouze hostům. Ti však stále musí ustát ještě jeden poločas, tak uvidíme, jak si povedou.
Druhý poločas začne přibližně v 22:34.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Hostující bek raději hlavičkuje míč svému brankáři, protože byl pod nemalým tlakem. Ten s rozehrávkou nikterak nespěchá.

45+1

Nastavují se dvě minuty.

44

Domácí si sice vytvořili další dobrou pozici k hlavičce, ale ten stejně končí vysoko nad bránou, což znamená ještě jednu rozehrávku pro Edgara Badíu.

43

Marko Dmitrović si v klidu dojde pro dlouhý soupeřící nákop a následně sám rozehraje až na útočnou polovinu. Odtud jsou ale jeho spoluhráči rychle vytlačeni.

42

Jošinori Muto dostal míč moc daleko před sebe, takže ho přesprintoval protihráč. Ten však nerozehrává zrovna přesně, takže Eibar může zakládat další útok.

41

Nadějný střelecký pokus z kopačky Kévina Rodríguese končí těsně vedle levé tyčky! Mohlo tak být rychle srovnáno, domácím ale zatím není přáno.

40

Žlutou kartu dostává Josan (Elche CF).

39

Elche je po vedoucím gólu samozřejmě při chuti a pokoušelo se o další trefu. Centr z pravé strany ale tentokrát domácí odvrátili až do autu.

37

Elche právě vstřelilo branku!
Hosté se i přes svou pasivitu dostávají do vedení! Pěkný střelecký pokus je sražený k LUCASI BOYÉMU, který se s míčem náramně otočil a následně zakončil přesně k levé tyči. Marko Dmitrović byl naprosto bezmocný.

35

Další souboj na středu hřiště je ve prospěch domácích fotbalistů, kteří se však pořád nemohou dostat ani k soupeřící šestnáctce. Elche ji totiž výborně brání.

34

Eibar začíná další útočné snažení ze své poloviny, ale dopředu to zkouší pomocí riskantní přihrávky, kterou protihráč okamžitě odhaduje a míč nakopává zpět k domácímu brankáři.

33

Další centr hostující obrana bez problémů odvrátila, ale zase kazí rozehrávku. Pořád se tak nachází pod tlakem.

30

V prvních třiceti minutách jsme neviděli jedinou větší příležitost. Aktivnější je ale Eibar, který už alespoň zakončil mezi tři tyče.

29

Kévin Rodrígues zkoušel míč poslat na nabíhajícího protihráče, ale ten jeho záměr neodhadl, takže si pro míč nedošel včas.

28

Žlutou kartu dostává Tete Morente (Elche CF).

26

Kike García si dobře vyskočil na sražený centr, ale hlavičkou míří jen do středu klece, kde je k zákroku připravený gólman Elche.

25

Eibar rozehrává aut na levé straně, odkud okamžitě přenáší hru na stranu druhou. Tam je ale dobře zahuštěný prostor, takže tam moc dlouho nevydržel.

24

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Recio, přichází Sergio Álvarez.

24

Edgar Badía si v klidu sklepává soupeřící centr a s rozehrávkou vůbec nespěchá. Po jeho nákopu se navíc jeden z protihráčů dopouští nedovoleného zákroku.

22

Jeden z hostů napadá moc tvrdě, takže se dopouští nedovoleného zákroku, jehož cílem je zase nebohý Recio.

21

Domácí se neprosadili ani za pomoci dalších dvou rohových kopů. Po druhém přichází ještě aut, po kterém následuje další vysoký pas, který tentokrát brankář Elche boxuje pryč.

19

Takaši Inuj si nachází odražený míč a urychleně startuje protiútok, který jeho spoluhráč zakončil dalším centrem, ale ten neprošel přes jednoho z hostujících stoperů.

18

Na druhé straně Takaši Inuj nebezpečně centroval z levé strany, čímž Edgara Badía donutil k výskoku. Ten míč minul, ale naštěstí pro něj ho netrefil žádný jiný hráč.

17

Fidel si dobrým pohybem řekl o přihrávku na levou stranu, ale míč si nedokázal ideálně zpracovat, kvůli čemuž o něj rychle přišel.

16

Edgar Badía poprvé rozehrává od své klece, samozřejmě volí daleký odkop. Po něm se jeho spoluhráči stahují zpět k němu.

15

Hraje se dost tvrdý a rychlý fotbal. Žádný z týmů neoplývá moc vysokou technickou kvalitou, takže se na obou stranách spíš sází na sílu a rychlost.

13

Pedro León z přímého kopu poslal nebezpečný střílený míč do vápna, který dokonce skončíl až u brankáře Edgara Badíi, který balón musel uklidňovat na dvakrát.

12

Eibar po delší době mířil dopředu přes levou stranu, odkud dokonce dokázal i odcentrovat, ale ve vápnu byli připraveni obránci.

10

Žlutou kartu dostává Álvaro Tejero (SD Eibar).

10

Míč pořád drží hlavně hostující fotbalisté, kteří s rozehrávkou vůbec nikam nespěchají. Domácí už tak začínají pomalu napadat, ale zatím to žádný viditelný výsledek nenese.

8

Eibar rohový kop soupeře bez problémů vyřešil, ale pořád se musí bránit. Míč totiž srazil jenom za pomezní čáru.

7

Hosté už se zase prokombinovali až k pokutovému území, kde přichází sražený centr, který znamená první rohový kop.

6

Recio po minutovém ošetřování odchází za postranní čáru po svých a na nic vážnějšího to naštěstí nevypadá. Snad za chvíli bude moci pokračovat ve hře.

4

Na zemi končí znovu Recio, který už si tentokrát ošetření vyžádá. Snad bude moct v zápase pokračovat.

3

Recio si při souboji s Fidelem přivodil nemalé bolesti, nakonec to zvládne bez ošetření a ve hře se tak může rychle pokračovat.

1

O úvodní výkop se starají fotbalisté Elche, kteří následně okamžitě míří dopředu přes pravou stranu. Tam se Tete Morente dostal až do vápna, ale odtud už nedokázal přesně přihrát.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SD Eibar: Dmitrović – Tejero, Arbilla, Bigas, Kévin Rodrígues – P. León, Expósito, Recio, Inuj – Kike García (C), Muto.
Náhradníci: Y. Rodríguez – J. A. Martínez, Rafa, Papakouli Diop, P. Oliveira, Dufur, R. Correa, Atienza, Quique, Kądzior, S. Álvarez, Burgos.

Elche CF: Badía – Calvo, Verdú (C), Josema – Josan, Guti, Mfulu, Fidel – Milla, Morente – Boyé.
Náhradníci: Castillo – Pastor, Nino, El Ghezouani, Y. Koné, V. Rodríguez, Salinas, Luismi, Barri, Folch, Bri, Moreno.

Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

ELCHE CF

Elche se nachází až na posledním místě La Ligy. Zatím ale hrálo pouze jeden zápas. Ten prohrálo jasně 0:3 a tím pádem se propadlo až na samotné dno tabulky. Nováček se bude chtít určitě udržet, a proto by mohl odpíchnout již dnes proti nepřesvědčivému Eibaru.

Forma: P

Poslední zápasy
Elche – Real Sociedad 0:3
SD EIBAR

Eibaru se zatím moc nedaří. Z tří zápasů si nováček ligy připsal pouze jeden bod. Skóre 2:4 mluví jasně. Eibaru nyní patří osmnácté místo tabulky La Ligy. Po dvou prohrách a jedné remíze by měl tým konečně zabrat, a proč ne pravě proti poslednímu Elche?

Forma: P – P – R

Poslední zápasy
Eibar – Athletic Bilbao 1:2
Villareal – Eibar 2:1
Eibar – Celta Vigo 0:0
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

SD Eibar – Elche CF

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 37. Boyé

Karty:   10. Tejero (EIB), 47. Burgos (EIB) – 28. Morente (ELC), 40. Josan (ELC)

Neproměněná penalta: 52. Expósito (EIB), mimo

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:14.

SD Eibar: Dmitrović – Tejero, Arbilla, Bigas (46. Burgos), Kévin Rodrígues – P. León, Expósito, Recio (24. S. Álvarez), Inuj (74. Kądzior) – Kike García (C) (74. Dufur), Muto (63. Quique).
Náhradníci: Y. Rodríguez – J. A. Martínez, Rafa, Papakouli Diop, P. Oliveira, Dufur, R. Correa, Atienza, Quique, Kądzior, S. Álvarez, Burgos.

Elche CF: Badía – Calvo, Verdú (C), Josema – Josan, Guti (90+3. Folch), Mfulu (89. Luismi), Fidel – Milla (90. Nino), Morente – Boyé (83. Y. Koné).
Náhradníci: Castillo – Pastor, Nino, El Ghezouani, Y. Koné, V. Rodríguez, Salinas, Luismi, Barri, Folch, Bri, Moreno.

Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco