Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Kladno – HBC Plzeň

4:0

konec (0:0, 1:0, 3:0)

26.09.2020, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • 15. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:34:39)
Kladno nakonec potvrdilo roli favorita, nutno ale podoktnout, že Plzeň ve středu Čech neodvedla vůbec špatný výkon. Tedy alespoň ne v prvních dvou třetinách. V té třetí si již domácí vítězství zkušeně pohlídali.

Střely na branku po 3. třetině: 21:10

Konec zápasu.

44:10

Kamenář se snažil ještě operovat před Kráčinou, nicméně ke vstřelené brance se nepropracoval. Už jen pár vteřinek zbývá do závěrečného hvizdu sirény.

43:37

Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Švarc – 2 min., sekání).

43:30

Plzeň nedovedla špatný výkon v prvních dvou třetinách, nicméně ta třetí jednoznačně v režii domácích. Ti budou chtít tohle střetnutí hlavně dohrát bez újmy a v co největším poklidu.

43:00

Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.

41:43

Kladno právě vstřelilo branku!
Těsně poté, co se na hrací plochu vrátil z trestné lavice Eitler, se podruhé v utkání prosadil DOMINIK BARNOŠÁK. Ač velmi tísněný, dokázal mu Procházka prostrčit míček do vyložené pozice, a kladenský forvard se pak sám před Kráčinou v koncovce nezmýlil. Asistence: Jaroslav Procházka.

41:40

Domácí v plném počtu.

41:00

Oddechový čas pro hosty.

41:00

Plzeň tuhle přesilovku nezvládá úplně nejlépe. Čapek mezi třemi tyčemi nemusel předvést nějaký zásadní zákrok.

40:25

Na trestné lavici usedl z kladenských hráčů jen jeden jediný, a to Eitler. Hned třikrát musel zamířit k časoměřičům. Teď ovšem jeho vyloučení kladenskému týmu tolik nevadí. Utkání má totiž plně pod kontrolou.

39:40

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Eitler – 2 min., nedovolené bránění).

39:31

Kladno právě vstřelilo branku!
Domácí založili rychlý brejk a radovali se z dalšího přesného zásahu během krátké chvíle. Procházka se zmocnil míčku u pravého mantinelu, následně ho prostrčil chytře na DOMINIKA BARNOŠÁKA, který si už před Kráčinou tentokráte věděl rady. Asistence: Jaroslav Procházka.

38:05

Kladno právě vstřelilo branku!
Kladenští hráči zřejmě definitivně zlomili odpor svého soupeře. Kohout založil akci podél levé strany, našel svou přihrávkou před brankou nabíhajícího si MILANA SCHNAUBELTA, který uklidil míček za záda Kráčinu. Asistence: Martin Kohout, Jakub Arlt.

37:22

Pokorný se snažil překonat Čapka z levé strany, jeho počínání ale bylo nepřesné. Teď se hraje nahoru, dolů. Právě nyní se opravdu může lámat chleba.

36:42

Čapek si připsal dva úspěšné a veledůležité zákroky! Na druhé straně se do slibné šance probíjel stále neúnavný Barnošák, nakonec ale z blízkosti na Kráčinu v podstatě ani nevystřelil.

36:22

Zakázaného uvolnění se kladenští hráči dopustili pár desítek vteřin, co přežili oslabení. Zatím Čapek drží čisté konto. Budou to ale pro domácí ještě nervózní závěrečné minuty tohoto klání.

35:55

Domácí v plném počtu.

34:57

Roušal se na levé straně dostal do slušné pozice, vypálil, bránu Čapka ale netrefil. Plzeň kombinuje v útočném pásmu, to ano, ale kladenského brankáře nikterak pravidelně nezaměstnává.

34:09

Průchovo nahození nebylo úspěšné. Nakonec míček skončil v ochranné síti. Teď mají hosté jedinečnou možnost, jak utkání vyrovnat, co se týče skóre. Kladenská obrana se bude muset mít během tohoto oslabení hodně na pozoru.

33:55

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Eitler – 2 min., krosček).

33:20

Hosté v plném počtu.

32:57

Drhne to, drhne... Tahle početní výhoda zatím přinesla kladenským hráčům jen málo zajímavých momentů. Vypadá to, že se Západočeši tomuto oslabení ubrání.

31:59

Procházka se snažil založit pásmo, míček mu ale hostující protihráči odebrali. A Štípek, nacházející se na trestné lavici, dobrou práci náležitě ocenil pokřikem: "Dobře!"

31:20

Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Štípek – 2 min., podražení).

31:04

Barnošák v další tutovce! Ocitl se cela sám před Kráčinou, jenomže míček nezvedl dostatečně, aby plzeňského gólmana překonal. Velká škoda pro Středočechy. Tahle branka by je rozhodně dostala do velkého klidu.

30:43

Čtyřicet tři vteřin uběhlo ze třetí třetiny. Zatím jsme žádný zajímavý moment na hrací ploše neviděli.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 12:06.
Kladno nakonec zaznamenalo přesný zásah, a to zásluhou obránce Kamenáře. Bylo na hrací ploše přece o něco lepším týmem, každopádně jednogólový náskok je zatím velmi vachrlatý. Plzeň určitě není bez šance na zisk pozitivního výsledku, musí však jednoznačně vylepšit svou koncovku.

Střely na branku po 2. třetině: 13:7

30:00

Druhá třetina skončila.

29:37

Barnošák se protáhl kolem obránců Plzně, a ač v nelehké pozici, stačil ještě zakličkovat. Nakonec ale v tutové pozici nedotáhl svůj blafák do úspěšného konce. Kráčina zasáhl jen s vypětím všech sil.

29:00

Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.

28:10

Hosté v plném počtu.

27:48

Hrabar nepřesně přihrál na Schnaubelta, ten míček v podstatě nemohl nijak zachytit. Kladenská přesilovka se blíží pomalu a jistě ke svému konci.

26:41

Dědič a pak Barnošák! Tyhle rány jsou pro každý celek vždy nebezpečné, Plzeň nevyjímaje. Oba kladenští hráči však zamířili jen vedle Kráčinovy svatyně.

26:35

Dědič přihrál doprava na Barnošáka, ten vyzkoušel své štěstí, jenže jeho střela byla hodně nepřesná. Míček skončil na ochranné síti.

26:10

Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Ulč – 2 min., faul loktem).

24:57

Velká možnost pro Plzeň na vyrovnání! Galla přihrál do středu pole na úplně volného Ulče, který následně vypálil. Velké štěstí pro Čapka, že nakonec zamířil jen vedle brány.

24:24

Domácí v plném počtu.

23:30

Menší potyčka na hrací ploše. Barnošák totiž dorážel na Kráčinu, který neměl míček úplně pod kontrolou. To se pochopitelně nelíbilo plzeňským bekům. Rozhodčí celou situaci vyřešili domluvou.

23:23

Kladno se mohlo dostat do dvoubrankového vedení, přestože hraje o jednoho hráče v poli méně. Nakonec to mohlo na tribuně jenom zahučet, kterak se míček do brány nedostal.

22:24

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Eitler – 2 min., vysoká hůl).

22:03

Kladno se v posledních minutách dostávalo častěji před Kráčinu, jenže za chvilku bude muset bránit oslabení. Rozhodčí totiž signalizují vyloučení. Kráčina zamířil na střídačku, aby Plzeň mohla na hrací plochu vměstnat jednoho hráče navíc.

21:37

Barnošák byl sice zády k brance, ale snažil se přesto bekhendem překonat Kráčinu, který byl poměrně značně rozhozený. Nakonec ale pokus skončil těsně vedle brány.

20:34

Pražák se už už chystal dorážet před Kráčinou, k míčku se ale nakonec nepropracoval. Byl u něj zkrátka o nějakou tu sekundu později.

20:00

Kapitán plzeňského mužstva Benedikt se zranil. Hra byla přerušená. Na střídačku musel odejít za doprovodu svých spoluhráčů. Nepříjemná záležitost pro hosty.

19:08

Kladno právě vstřelilo branku!
Z ničeho nic domácí udeřili, ačkoli Plzeň si na druhé straně těsně předtím tvořila s pravidelností jakési příležitosti. VÍT KAMENÁŘ byl tím, kdo nakonec propálil Kráčinu, který soupeřovu tvrdou střelu již nezastavil. Asistence: Jaroslav Procházka, Dominik Barnošák.

18:47

Další Čapkův zákrok! Plzeň začíná být vepředu nebezpečnější. Kladno i nadále nemůže založit nějakou gólovou šanci.

18:24

Západočeši se začínají čím dál více osmělovat! Kejř nyní vystřelil z mezikruží, pro něj smůla, že jen do míst, kde stál připravený Čapek. K následné dorážce se, naštěstí pro Kladno, nikdo z plzeňských forvardů nedostal.

17:34

Švarc vypálil ze střední vzdálenosti, ale nepřesně. U mantinelu se chvilku odehrával jakýsi souboj o míček. Každopádně nic, co by mělo stát výrazněji za zmínku.

16:40

Zíka se nyní pokusil překvapit Čapka střelou zprava, nicméně domácí gólman, který dostal dnes šanci před obvyklou jedničkou Jirotkou, si počínal dle očekávání. A míček lapil.

15:37

Pliml chtěl rozehrát na levou stranu, bohužel pro něj mu přihrávka vůbec nevyšla. A tak se hra přerušila kvůli zakázanému uvolnění. Vhazovat se tedy bude před Čapkem.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 11:31.
Moc šancí k vidění nebylo. Bezbrankové skóre je zatím logickým a asi nejspravedlivějším vyústěním celé situace na hrací ploše. Můžeme jen doufat, že se po přestávce přece všechno vylepší a že zápas nějaké góly konečně nabídne. Bez nich to totiž samozřejmě není ono.

Střely na branku po 1. třetině: 5:2

15:00

První třetina skončila.

14:37

Procházka vystřelil z levé strany, ovšem hodně slabě. S tímhle pokusem nemohl mít zkušený Kráčina výraznější potíže. Kladno nemá jakýsi obvyklý drajv, kterým mnohdy svého soupeře předčí.

14:00

Zahlášena poslední minuta první třetiny.

12:54

Zdrůbecký se dostával na levé straně do dobré pozice, nakonec ale své počínání uspěchal a přihrávka neskončila u správného adresáta. Do konce první třetiny zbývají ještě dvě minuty.

12:26

Poněkolikáté se během této třetiny dostal míček z hrací plochy pryč. I díky tomu, že hrací plocha díky vytrvalému dešti není v ideálním stavu, je vidět mnoho nepřesností.

11:31

Kejř se z dálky snažil překvapit Čapka, avšak jeho pokus jen narazil do zadního mantinelu. Plzeň každopádně, jakožto mírný outsider tohoto klání, drží s favoritem klání krok.

10:52

Hosté v plném počtu.

10:22

Pliml nabil Hrabarovi, ten vypálil. Pouze však zaduněla výstroj Kráčiny. Konečně se Kladno propracovalo k nějakému střeleckému pokusu během této početní výhody.

09:44

Zatím nedobrá přesilovka ze strany kladenského mužstva. Pliml se nyní snažil nahazovat, bohužel mu zřejmě míček sjel z hokejky, a tak i v tomto případě skončila jakási střela znovu pouze v ochranné síti.

09:15

Dědič vypálil od modré čáry, ovšem hodně nepřesně. Rozhodně umí zamířit lépe, zkušený bek ví, že tohle nebylo nejideálnější zakončení. Míček tak nasměroval jen do ochranné sítě.

08:52

Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Benedikt – 2 min., držení protihráče).

08:33

Náznak šance! Hrabar měl ve středu pole dostatek prostoru, a tak zkusil ještě přihrát lépe postavenému Zdrůbeckému. Tomu ale nakonec míček unikl z hokejky. Škoda pro Kladno.

07:35

Utkání nám zatím nabídlo jen dvě střely přímo na bránu, a to už máme půlku první třetiny za sebou. Těžko se oba celky dostávají do nějakých kloudnějších možností.

06:28

Déšť neustává, ba naopak sílí. Zatím jsme však neviděli výraznější potíže hráčů, a to na obou stranách, co se týče možného podklouznutí. Obě mužstva se s nynější situaci perou velmi dobře.

05:54

Hrabar vyzkoušel připravenost Kráčiny střelou z dálky. Ten ovšem na jeho pokus velmi dobře viděl, neměl větší problémy ho zkrotit. Vhazovat se bude zanedlouho po jeho levici.

05:06

Arlt zachytil u modré čáry rozehrávku soupeře, následně vypálil, trefil však jen prvního proitivníka, který stál před ním. Zatím se favorizovaní domácí nedokážou dostat do nějaké větší tutovky.

03:52

Švarc vypálil z levé strany, Čapek si připsal první úspěšný zákrok. Tohle byla jedna z mála šancí, kterou zatím tohle střetnutí nabídlo. Na úvod se hraje opravdu hodně opatrně.

03:09

Hanušova rána byla zablokovaná, míček ještě plachtil nepříjemně ve vzduchu, nakonec ale celou možnou akci kladenští obránci vyřešili.

02:30

Zdrůbecký se snažil dorážet před Kráčinou, ten pro jistotu schoval míček pod lapačku. Vhazovat se bude za chvilku před plzeňskou bránou.

01:55

Boje u mantinelů, to je výčet toho, co se zatím děje na hrací ploše během úvodních dvou minut. Čapak ani Kráčina se zatím mezi třemi tyčemi nemuseli prát se žádnou střelou soupeře.

00:50

Největším problémem dnešního utkání bude zajisté déšť. Kladenský plac neustále skrápí těžké kapky, popasovat se tedy s mokrým povrchem bude vůbec to nejdůležitější. Pro oba týmy.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HBC Kladno: Čapek (Jirotka) – Arlt, Dědič, Hrabar, Kamenář, Kužel, Pliml, Soukup – Barnošák, Eitler, Kohout, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Teinitzer, Zdrůbecký

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Benedikt, Hanuš, Holeček, Pokorný, Štípek, Ulč – Galla, Kejř, Lokajíček, Majer, Pavlečka, Průcha, Roušal, Švarc, Vodruba, Zeman, Zíka

Rozhodčí: Koskuba, Šulo.
Kladno si naposledy netradičně ve středu smlslo na pražském Kovu, tentokráte ho čeká družina Plzně, která dosud stihla odehrát jediný zápas. Mužstvo ze západu Čech postihly potíže s nemocí COVID-19, údajně absolvovalo aspoň nějaké tréninkové procesy, každopádně na kladenském stadionu je čeká bezpochyby hodně obtížný úkol. Hráči totiž zřejmě nejsou ve zcela optimální kondici.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

HBC Kladno – HBC Plzeň

4:0

konec (0:0, 1:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Kamenář (Procházka, Barnošák), 39. Schnaubelt (Kohout, Arlt), 40. Barnošák (Procházka), 42. Barnošák (Procházka)

HBC Kladno: Čapek (Jirotka) – Arlt, Dědič, Hrabar, Kamenář, Kužel, Pliml, Soukup – Barnošák, Eitler, Kohout, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Teinitzer, Zdrůbecký

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Benedikt, Hanuš, Holeček, Pokorný, Štípek, Ulč – Galla, Kejř, Lokajíček, Majer, Pavlečka, Průcha, Roušal, Švarc, Vodruba, Zeman, Zíka

Rozhodčí: Koskuba, Šulo

Průběh zápasu
1. třetina
08:52 PLZ 2 Benedikt, držení protihráče
Po 1. třetině
2. třetina
19:08 KLA 1:0 Kamenář (Procházka, Barnošák)
22:24 KLA 2 Eitler, vysoká hůl
26:10 PLZ 2 Ulč, faul loktem
Po 2. třetině
3. třetina
31:20 PLZ 2 Štípek, podražení
33:55 KLA 2 Eitler, krosček
38:05 KLA 2:0 Schnaubelt (Kohout, Arlt)
39:31 KLA 3:0 Barnošák (Procházka)
39:40 KLA 2 Eitler, nedovolené bránění
41:43 KLA 4:0 Barnošák (Procházka)
43:37 PLZ 2 Švarc, sekání
Konec