Menu

Fotbal

Německý pohár

TSV Havelse – 1. FSV Mohuč 05

1:5

konec (1:0)

11.09.2020, 20:45 • Opel Arena, Mohuč • 1. kolo • Michal Břuchanský

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:49:18)
Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:16. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:6.
Skoro hodinu hry to v Mohuči vypadalo na velké překvapení. Plume v sedmnácté minutě dostal outsidera do vedení, které vydrželo až do Matetovy trefy v 57. minuty. K definitivnímu zlomu přišlo necelých pětadvacet minut před koncem, kdy Szalai skóre otočil a Mateta jen o pár vteřin později zvýšil vedení Mohuče na 3:1. Tým z Regionální soutěže se naprosto složil a Quaison s Matetou jednoduše upravili skóre na rozdíl čtyř branek.

90

Konec zápasu.

90

90. Jean-Philippe MATETA - 1:5

90

Mohuč právě vstřelila branku!
Mužstvo ze čtvrté ligy se v závěru utkání naprosto rozložilo. Paul Nebel převzal přihrávku po odkryté ose hřiště a krátkou kolmicí ještě posunul míč před JEANA-PHILIPPEHO MATETU, který nekompromisně propálil bezmocného Quindta.

89

Julius Langfeld neměl šanci doběhnout neúplně přesnou přihrávku. Útočný faul byl spíše důsledkem frustrace a zklamání.

88

Schleef vhazoval na obsazeného spoluhráče u kraje velkého vápna a poté bez přípravy zakopl míč mimo hřiště. Následuje odkop od branky Robina Zentnera.

86

86. Robin QUAISON - 1:4

86

Mohuč právě vstřelila branku!
Skóre zápasu se začíná dostávat do podoby, která se před jeho začátkem dala očekávat. Marco Schleef zbyl v obraně Havelse úplně sám, takže to zcela volný ROBIN QUAISON neměl při gólové hlavičce vůbec složité. Vypíchnout se musí i špičkový centr z pravého křídla od Bakua.

85

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Niklas Tauer.

84

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Leandro Barreiro.

83

Langfeldovi se otevřelo hodně prostoru na pravé straně, jenže následným centrem nenašel hlavu dobíhajícího Lakenmachera.

82

Po dvou slepených gólech je podle všeho hotovo. Tisícovka přítomných diváků si určitě oddechla. Stejně tak celý trenérský štáb Mohuče.

82

Střídání v týmu TSV Havelse: ze hřiště odchází Tobias Fölster, přichází Vico Meien.

81

Střídání v týmu TSV Havelse: ze hřiště odchází Niklas Teichgräber, přichází Denis Kina.

79

79. Jean-Philippe MATETA - 1:3

79

Mohuč právě vstřelila branku!
Hned vzápětí se navíc urodil i třetí přesný zásah Mohuče! JEAN-PHILIPPE MATETA se na konci indiviudální akce chytrým naznačením zbavil padajícího Sonnenberga a následnou ranou trefil pravou nohu Zentnera, od které se míč šťastně odrazil až do sítě. Gólman Havelse to nezachránil ani na brankové čáře, kde se neúspěšně snažil balón rukou vyrazit do bezpečí.

78

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Robin Quaison.

77

77. Ádám SZALAI - 1:2

77

Mohuč právě vstřelila branku!
Šance na senzační postup Havelse jdou razantně dolů! Langfeldův faul na Boëtiuse nabídl Mohuči standardní situaci, ze které padl dost možná vítězný gól na 2:1. Brosinski vynikajícím centrem našel nepohlídaného ÁDAMA SZALAIE a ten už si pár metrů před brankou věděl rady.

76

Bote Baku dnes získává jeden roh na druhý. Prakticky všechny centry jsou prvním soupeřem sraženy za koncovou čáru.

75

Moussa Niakhaté si pomohl drobným faulem uprostřed hřiště. Laknemacher získal pro Havelse rozehrávku, která nic nebezpečného nepřinesla.

74

Marco Schleef raději poslal míč na roh, po kterém ho právě on odhlavičkoval na nepřesně zakončujícího Bakua.

73

Bez šance ale není ani outsider ze čtvrté ligy! Damer šikovně našel ve vápně Langfelda, který vystřelil z otočky vedle Zentnerovy brány.

72

Fynn Lakenmacher byl odzbrojen ještě ve středovém kruhu. Neúnavně útočící Mohuč dělá vše proto, aby zamezila půlhodinovému prodloužení.

71

Szalai byl zezadu nakopnut Sonnenbergem, který jako třetí zástupce Havelse vyfasoval žluté napomenutí.

71

Schleef si po vlastním autu přehodil míč kolem Niakhatéto, ale pak ho vysokým nákopem odevzdal brankáři Zentnerovi.

70

Lakenmacher aspoň na pár vteřin ulevil přetížené obraně Havelse. Kousek za půlící čarou však tvrdě narazil a hrát bude znovu Bohuč.

69

69. Ádám Szalai (MAI)

69

Norman Quindt dobře zareagoval na tečovanou střelu Szalaie. Rychle padající balón vyškrábl nad břevno, čímž se zrodil rohový kop.

68

Bundesligový účastník pokračuje v jasné dominanci. Soupeř z Regionální ligy bude mít co dělat, aby udržel remízu až do základní hrací doby.

67

Klečící Nebel nechtěně podrazil vlastního spoluhráče, který teoreticky mohl pokračovat v rozjeté akci. Po lehce sporném rozhodnutích sudích bude vhazovat Teichgräber.

66

Hráči Havelse se zatáhli natolik, že Mohuč mohla kombinovat na dvaceti metrech od brány. Právě z takovéto vzdálenosti vyprášil Quindtovy rukavice Boëtius.

65

Moussa Niakhaté zajistil nepřesnou přihrávku na čerstvého Lakenmachera. Malou domů pozval do hry i Robina Zentnera.

64

Střídání v týmu TSV Havelse: ze hřiště odchází Yannik Jaeschke, přichází Fynn Lakenmacher.

64

Střídání v týmu TSV Havelse: ze hřiště odchází Kevin Schumacher, přichází Leon Damer.

64

Nebel dal dobrý míč do běhu Bakua. Ten v rychlosti hledal spoluhráče na přední tyči, ale Szalai v těžké pozici ani nadvakrát na Quindta nevyzrál.

63

Z více než dvaceti metrů to záhy zkusil i teprve sedmnáctiletý Paul Nebel, ale výsledek byl stejný jako u jeho spoluhráče s kapitánskou páskou na ruce.

62

Latzovi vůbec nesedla střela z delší vzdálenosti. Quindt zasahovat nemusel a naopak se v klidu připraví na odkop.

60

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Issah Abass, přichází Ádám Szalai.

60

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunalı, přichází Paul Nebel.

59

Mateta mohl přidat v krátkém časovém rozmezí i druhý gól. Po chirurgicky přesném centru však hlavičkoval doprostřed branky, kde byl Quindt v pozoru.

59

Baku ve vápně vrátil míč Öztunalımu, který ještě vyzýval Latzu, ale jeho rána ze střední vzdálenosti přes obranný val neprošla.

57

57. Jean-Philippe MATETA - 1:1

57

Mohuč právě vstřelila branku!
Alespoň částečná úleva pro Mohuč, která vyrovnává na 1:1! Jean-Paul Boëtius vyrobil u středového kruhu skvělou přihrávku pro JEANA-PHILIPPEHO MATETU. Ten v důrazném souboji přetlačil Taskyho a pak zprava zacílil přesně k vzdálenější tyči Quindtovy brány.

57

Oba jasní favorité na postup se v německém poháru zatím trápí. Mohuč doma prohrává s týmem z Regionální ligy a berlínská Hertha zase dotahuje v Braunschweigu.

56

Mateta nezpracoval přihrávku od Latzy, která propadla až do náruče třiadvacetiletého brankáře Normana Quindta.

55

Brosinski po neúspěšném rohu čepoval balón do vápna ještě jednou, ale připravená defenziva soupeře žádné vzrušení nedopustila.

54

Míč rozhodčího pro Latzu, který se bude moci zapojit do rohového kopu. Ten sám pro sebe získal aktivní krajní obránce Brosinski.

53

Hned dva hráči Havelse si vzájemně ublížili před vlastní brankou. Na trávník budou muset dorazit lidé z realizačního týmu.

52

52. Jean-Philippe Mateta (MAI)

52

Dvě zajímavé situace na obou koncích hřiště! Mateta byl po centru z pravé strany trestuhodně sám, jenže z dobré pozice trefil jen Quindta. O malý moment dříve zahrozil za Havelse Schumacher, kterého Zentner taktéž vychytal.

51

Schumacher si věřil na přímou střelu zhruba z třiceti metrů. Ta Zentnera ale neohrozila, přízemní rána se doslova zastavila ve zdi.

50

Issah Abass ztratil míč na obranné polovině Mohuče, kde o pár vteřin později fauloval Latza Langfelda. Zentner zůstává v pohotovosti!

49

49. Yannik Jaeschke (THA)

49

Jaeschkeho povedená rána zpoza šestnáctky letěla k pravé tyči. Zentner se musel pořádně natáhnout, aby letící projektil vytěsnil na roh.

48

Baku získal sraženým pasem roh pro Brosinského, kterému centry ale vůbec nevychází. I v tomto případě zaúřadovala obrana Havelse.

47

Ani jeden z trenérů během pauzy nevymyslel žádné střídání. Achim Beierlorzer však má hned několik možností k posílení ofenzivy, na lavičce jsou připravení například Szalai a Quaison.

46

Začal druhý poločas.
Mohuč na svého soupeře ze čtvrté nejvyšší soutěže vlétla. Počáteční tlak se postupem času ale rozplynul a v sedmnácté minutě tak mohl přijít velký šok v podobě vedoucího gólu Noaha Plumeho. Velký favorit na postup se pak dlouho vzpamatovával, drtivý tlak si vytvořil až krátce před přestávkou, kdy Havelse výrazně podržela obrana v čele s brankářem Normanem Quindtem.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Po Abbasově sraženém centru došlo na další roh, nicméně Brosinského rychlý centr proletěl vápnem, aniž by balón někdo usměrňoval směrem na branku.

45

Havelse stále odolává! Vděčí za to obětavě hrající obraně, která srazila mimo hřiště Burkardtovo zakončení z levé strany.

44

44. Jonathan Burkardt (MAI), Jean-Paul Boëtius (MAI)

44

Po delší době se musel vytáhnout Quindt! Nejprve vyrazil střelu Burkarta a pak ještě nebezpečnější pokus Boëtiuse! Velký tlak pokračuje rohovým kopem.

44

Jean-Paul Boëtius už mohl střílet z nějakých třiadvaceti metrů. Místo toho ale vsadil na kolmou přihrávku, která svého adresáta nenašla.

43

Tohle se ale vůbec nepovedlo. Kevin Schumacher svůj centr masivně přetáhl a nabídl Bakuovi autové vhazování.

42

Robin Zentner centr Schumachera vyboxoval. Práce pro něj ale nekončí, protože následná rána z dálky byla jeho spoluhráčem ztečovaná na další roh.

41

Yannik Jaeschke se proti přesile dokázal uvolnit na levé straně, ale pak nevyrobil přesnou střelu na zadní tyč. Bylo to i kvůli teči, která způsobila roh.

40

Öztunalı uvnitř vápna neustál lehce podezřelý souboj s Teichgräberem. Faul se ale nepískal a pro volný míč si doklouzal Norman Quindt.

39

Baku nestihl odcentrovat z okraje šestnáctky, protože ho rychle dostoupil Teichgräber. Favorit kopal další roh, ale do šance se znovu nedostal.

38

Boëtius po odvráceném rohu zkazil jednoduchou přihrávku a posléze si určitě oddechl, když hráči Havelse nedokázali rozvinout protiútok.

37

Brosinského diagonální pas našel na křídle Bakua. Tomu pomohli Abbas s Latzou, kteří získali pro Mohuč alespoň rohový kop.

36

Počet faulů na hráče Mohuče rychle přibývá. Ani z další standardky hráči v červenobílém ale nic nevymysleli, protože byl pískán útočný faul Niakhatého.

35

Brosinského vysoký centr nezpůsobil žádné nebezpečí. V pokračujícím útoku vypálil zpoza vápna Öztunalı, jenž bolestivě zasáhl do břicha Taskyho.

34

Jonathan Burkardt se pokusil obhodit míč kolem Schleefa, který jej u postranní čáry fauloval. Je z toho další standardní situace.

33

To samé platí i o hrotovém útočníkovi Havelse. Jaeschke musí hodně bránit a podstupovat souboje, v nichž už několikrát fauloval.

32

Jean-Philippe Mateta se zatím k míči dostává jen sporadicky. Teď o něj bojoval s obráncem Sonnenbergem, jenže si pomohl faulem.

31

I tak to byla největší šance Mohuče za posledních dvacet minut. Hráči Havelse ze sebe dokázali setřást úvodní nervozitu.

30

Daniel Brosinski kopal z levé poloviny hřiště na přední tyč, kterou však o nějaký ten metr minul. Mezi tisícovkou diváků to jen zahučelo.

29

Brosinského centr z levé strany byl jednoduše odklizen. Pak se ale urodil faul na Latzu, který znamená zajímavý přímý kop pro Mohuč.

28

Nápor Mohuče končí kvůli lehce zraněnému hráči Havelse. V hlavičkovém souboji byl Tasky atakován Latzou.

27

Schumacher odkopl míč z nohy Bakua na roh, nicméně centr z pravé strany z pohledu obrany vyřešil Niklas Tasky.

26

Jean-Paul Boëtius zpackal přihrávku na levou stranu k Brosinskému. Dobývání kompaktního bloku tím alespoň na chvíli skončilo.

25

Öztunalımu byl balón resolutně odkopnut jen chvíli poté, co na druhé straně nepřesně přihrával hrotový útočník Jaeschke.

24

Daniel Brosinski nalevo obešel Langfelda, ale pak odcentroval do prostoru mimo hřiště. Norman Quindt bude v klidu vykopávat.

23

Baku si svým hodem vybral Abasse, který ukořistil rohový kop. Brosinski rozehrál na krátko s Boëtiusem, načež se neujal nástřel do ohně z dílny Burkardta.

22

Důrazně atakovaný Mateta ve výskoku nezpracoval vysoký míč, který Mohuč uvede do hry prostřednictvím vhazování. Postará se o to Baku.

21

Noah Plume se už hnal do protiútoku, než se ozval hvizd označující jeho faul na Latzu. Pro Mohuč to bylo velké vysvobození.

20

Niklas Teichgräber precizně zakřižoval Levina Öztunalıho, který u pravého kraje pokutového území nezískal ani rohový kop.

19

Další kritický okamžik defenziva Mohuče se štěstím ustála. Na konci přímočaré akce byla zablokovaná střela z delší vzdálenosti.

17

17. Noah PLUME - 1:0

17

Havelse právě vstřelilo branku!
Tak to je šokující moment, ousider ze čtvrté ligy jde v sedmnácté minutě do vedení! Kevin Schumacher skvěle přihrál z levé strany do druhé vlny a NOAH PLUME z prvního doteku uklidil balón mimo dosah gólmana Zentnera.

17

Vynikající obranný skluz ve vlastní šestnáctce předvedl proti Abbasovi Marco Schleef. Míč odrazil k brankáři Quindtovi.

16

Yannik Jaeschke si pomohl faulem na St. Justeho. Bundesligový favorit plynule pokračuje v útočné aktivitě na polovině soupeře.

15

Levin Öztunalı parádně rozdal míč doprava, ale přízemní centr Bakua se k možným zakončovatelům nedostal.

14

Střídající Julius Langfeld nestihl míč uvnitř hřiště. Na programu bude Brosinského vhazování z obranné třetiny Mohuče.

13

Navíc se před Quindtem konal rohový kop, který mužstvo z Regionální ligy s drobnými potížemi přečkalo bez střely na branku.

12

Dvě žlutá napomínání, několik šancí Mohuče a k tomu jedno vynucené střídání. Pro Havelse to určitě není nejvydařenější začátek.

11

Střídání v týmu TSV Havelse: ze hřiště odchází Deniz Cicek, přichází Julius Langfeld.

11

Nepříjemnost pro Havelse a zejména Denize Ciceka, který se při srážce s Bakuem zranil. Vypadá to, že se bude muset střídat.

10

Kevin Schumacher dával přihrávku pod sebe, ale obránci Mohuče ji k dalšímu z hráčů Havelse v pokutovém území nepustili.

9

Norman Quindt měl kolem sebe dost místa k tomu, aby s jistotou lapil neadresný centr Daniela Brosinského.

8

Quindt se nedohodl s Sonnenbergem, který těsně předním odkopl míč na roh. Z něj byla k vidění jen neškodná hlavička kapitána Latzy.

7

Z první ofenzivní akce Havelse resultuje jen odkop od branky, kterou hájí Robin Zentner. Hra se opět přestěhuje na druhou stranu.

6

Mohuč od začátku ukazuje, kdo by měl být na hřišti pánem. Abass si narazil se spoluhráčem a z koncové čáry na druhý pokus přisunul balón k Latzovi, který vystrašil Quindta z rohu malého vápna.

5

Další možnost pro Mohuč! Jerry St. Juste si našel centr od rohového praporku, ale hlavičku neumístil mezi tři tyče.

4

4. Jonathan Burkardt (MAI)

4

První práce pro Quindta, který skokem k pravé tyči vytěsnil na roh Burkardtův projektil zpoza pokutového území.

3

Také v Německu už je pohled na tribuny trochu veselejší. Na stadionu Mohuče je tisícovka fanoušků, která teď o sobě dává vědět skandovaným potleskem.

2

Tak to se jen tak nevidí, aby jeden z týmů dostal za dvě minuty dvě žluté karty! Za další přišlápnutí Latzovy nohy byl napomenut Tobias Fölster.

1

Už po třiceti vteřinách dostal žlutou kartu Plume, který přišel pozdě do souboje s Niakhatém a tomu přišlápl chodidlo.

1

Úvodního výkopu se zhostili hráči Havelse, kteří nastupují v černých, zatímco fotbalisté Mohuče v červenobílých barvách.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

TSV Havelse: Quindt – Schleef, Tasky, Sonnenberg, Teichgräber – Plume, Bremer – Fölster (C), Cicek, Schumacher – Jaeschke.
Náhradníci: Dlugaiczyk – Kina, Elfert, Kummer, Lakenmacher, Meien, Rufidis, Damer, Langfeld.

1. FSV Mohuč 05: Zentner – Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski – Öztunali, Latza (C) – Burkardt, Boëtius, Abass – Mateta.
Náhradníci: Müller – Hack, Kilian, Mwene, Barreiro, Nebel, Quaison, Tauer, Szalai.

Rozhodčí: Aarnink – Kleve, Steffens.

Utkání se z organizačních a hygienických důvodů odehraje v Mohuči.
1. FSV Mohuč 05

Favorizovaní „hosté“ jsou už stabilním článkem elitní Bundesligy, kde v nejbližších dnech začnou už dvanáctou sezónu v řadě. V posledních letech patří spíše do druhé poloviny tabulky. Nejinak tomu bylo v ročníku 2019/20, který zakončili na třinácté pozici. V poháru to Mohuč dotáhla nejdále před jedenácti lety, kdy se propracovala mezi nejlepší čtveřici. Naopak na loňský ročník nemůže vzpomínat v dobrém, protože hned v prvním kole prohrála 0:2 na stadionu třetiligového Kaiserslauternu. Soutěžní premiéru v novém působišti si dnes mohou prožít tři nové posily do zadních řad – Nemeth z Mattersburgu, Killian z Paderbornu a Lavalée z Lutychu.
TSV Havelse

V roce 1912 založený klub sídlí v šedesátitisícovém městě Garbsen, které leží jen pár kilometrů od Hannoveru. V rámci německých soutěží na tom byl nejlépe v sezóně 1990/91, kdy se na rok mihl ve druhé nejvyšší soutěži. Posledních deset let hraje mužstvo z Dolního Saska ve čtvrté lize, kde v nedohrané sezóně 2019/20 obsadilo deváté místo. V národním poháru se TSV představí po osmi letech. V ročníku 2012/13 si v prvním kole připsalo skalp Norimberku, nicméně v další fázi už nestačilo 1:3 na Bochum.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu prvního kola německého poháru. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi týmy TSV Havelse a 1. FSV Mohuč 05!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

TSV Havelse – 1. FSV Mohuč 05

1:5

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 17. Plume – 57. Mateta, 77. Szalai, 79. Mateta, 86. Quaison, 90. Mateta

Karty:   1. Plume (THA), 2. Fölster (THA), 71. Sonnenberg (THA)

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:16. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:6.

TSV Havelse: Quindt – Schleef, Tasky, Sonnenberg, Teichgräber (81. Kina) – Plume, Bremer – Fölster (C) (82. Meien), Cicek (11. Langfeld), Schumacher (64. Damer) – Jaeschke (64. Lakenmacher).
Náhradníci: Dlugaiczyk – Kina, Elfert, Kummer, Lakenmacher, Meien, Rufidis, Damer, Langfeld.

1. FSV Mohuč 05: Zentner – Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski – Öztunali (60. Nebel), Latza (C) (84. Barreiro) – Burkardt (78. Burkardt), Boëtius (85. Tauer), Abass (60. Szalai) – Mateta.
Náhradníci: Müller – Hack, Kilian, Mwene, Barreiro, Nebel, Quaison, Tauer, Szalai.

Rozhodčí: Aarnink – Kleve, Steffens

Diváci: 1 000