Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Vítkovice Ridera

konec

11.09.2020, 11:00 • Ostravar aréna • Monika Baloghová

Tisková konference je u konce, mějte příjemný zbytek dne. (11:46:14)
Diváci mohou být při zápasech mládeže přítomni, záleží ale na aktuální situaci, kterou je třeba sledovat.
Sportovní průprava hráčů je dobrým základem k tomu, že jsou odolnější jak psychicky, tak fyzicky, při dodržování všech preventivních nařízení všichni doufají, že se sezóna zvládne.
Zda se budou hráči, například z juniorky, během sezóny přesouvat do A-mužstva a zpět, je otázka spíše na trenéry A-mužstva, ale není to vyloučeno. Přesouvání hráčů mezi jednotlivými kategoriemi během sezóny není nemožné, je ale důležité, jak to ten který hráč zvládne v hlavě.
Prolínání hráčů mezi jednotlivými kategoriemi může být v letošní sezóně trochu komplikací a to hlavně proto, že by se zapojovali do více víceméně uzavřených skupin a v případě, že by hráč musel do karantény, mohlo by se stát, že do karantény budou muset všechny skupiny, do kterých se zapojil.
Letní příprava byla letos hodně specifická, nemohlo se trénovat podle obvyklých modelů, ale přes všechna nařízená omezení se to nakonec podařilo. Zde patří velký dík partnerské firmě BorsodChem, která pomohla zajistit desinfekci a různé ochranné pomůcky, které byly zapotřebí k prevenci. Řada opatření se ale nevztahovala jen na letní přípravu, budou se muset dodržovat také během sezóny.
Petr Handl přidává velké poděkování městu Ostrava a také Moravskoslezskému kraji, bez jejichž finanční podpory by mládežnický hokej ve Vítkovicích neobešel a tyto prostředky jsou pro jeho chod velmi důležité.
Na facebooku Juniorský hokej se během karantény objevovala videa s domácími tréninky vítkovických hráčů mládežnických kategorií, která sloužila také jako vzor pro ostatní.
Klub si nesmírně cení koučů i mentálních koučů, kteří mladé hráče podporovali, posílali návody, jak trénovat v domácím prostředí, případně zapojit rodiče a i psychicky celou tuto neobvyklou situaci zvládnout.
Ze dne na den hráčům skončila sezóna a nikdo nevěděl, kdy a jestli vůbec bude nějak pokračovat. Bylo to nepříjemné období a hlavně poznatek, že i když se velmi dlouho připravujete na vrchol sezony, který ale buď vinou zranění pro jednotlivce nebo jiným okolnostem, jako se stalo právě letos na jaře pro celé týmy, nemusí vůbec nastat.
Vítkovická mládežnická sezóna končila loňskou sezónu velmi smutně, jak deváté třídy, tak kategorie dorostu měla nakročeno na Mládežnické mistrovství České republiky, které se mělo konat na domácí půdě v Ostravě. Juniorka se připravovala na zápasy play-off, ale to se díky vzniklé situaci také nedohrálo.
Ta se koná právě dnes u příležitosti prvního domácího utkání Vítkovic v Juniorské lize akademií.
Slova se ujal Petr Handl, který zahajuje dnešní tiskovou konferenci.
Tiskové konference se zúčastní Roman Šimíček a Petr Handl.
Klub HC VÍTKOVICE RIDERA pořádá další tiskovou konferenci, která se bude věnovat startu nové soutěžní sezony 2020/2021 mládeže.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference HC Vítkovice Ridera

konec