Menu

Hokej

Play-off NHL

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0

24.08.2020, 04:30 • Rogers Place, Edmonton, AB • Semifinále Z. konference • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.75 4.66 3.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (07:19:03)
Československá stopa v utkání:

Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
Tři hvězdy utkání:
1. Mark Stone (VEG) 1+1
2. Alex Tuch (VEG) 1+1
3. Robin Lehner (VEG) 26 zákroků, 0 gólů, 100%
Střely na branku: 39 – 26
Je konec! Vegas zvládlo první duel semifinále Západní konference a poráží Vancouver vysoko 5:0. Ve třetí části dnešního souboje už si Vegas pouze hlídalo své vedení. O pátou branku se přesto postaral Max Pacioretty. Po tomto zásahu sáhl hostující kouč ke střídání brankářů a pustil do hry Demka, pro kterého to byly první odchytané minuty v letošním play-off. Novic v brance Canucks už neinkasoval. Na druhé straně si Robin Lehner připsal první čisté konto v kariéře v play-off.

Konec zápasu.

59:21

Alex Tuch se na pravé straně útočného pásma dostal k volnému kotouči, jenže jeho pokus zápěstím ukryl Demko mezi betony. Vhazuje se po jeho levici.

59:10

Zach Whitecloud se rozjel na pravé straně a nahodil puk do útočného pásma. Nikdo v šedém dresu za jeho pobídkou nespěchal.

58:32

Oscar Fantenberg byl jako první u odraženého puku za brankou Vancouveru a bekhendem dokázal přesně rozehrát. Duel už se pouze dohrává.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:40

Alexander Edler nedosáhl na rozehrávku Vegas a hostům musel pomoci brankář Demko. Ten předvedl skvělou práci hokejkou a rozehrál na levou stranu.

57:00

Jonathan Marchessault a Paul Stastny se ve dvou hnali sami na brankáře Vancouveru, jenže celou akci překombinovali. Stastny svého spoluhráče vyhnal nepřesnou přihrávkou mimo střeleckou pozici.

56:22

Hokejisté Vegas nepolevují ani v závěru dnešního souboje. Golden Knights sice mají obrovský náskok, ale přesto dostávají Vancouver pod tlak v jeho obranném pásmu.

56:06

Vancouver se snaží namotivovat alespoň směrem k dalším zápasům. Antoine Roussel se pustil do menší šarvátky u mantinelu. Rozhodčí ale kohouty rychle rozehnali.

55:32

Chandler Stephenson dojel dlouhou přihrávku do útočného pásma, ale Oscar Fantenberg k němu rychle přistoupil a nedovolil hráči Vegas zakončit.

55:10

Alexander Edler zusil zakončit z ostrého úhlu až od mantinelu. Lehner měl sice zakrytý výhled, ale se štěstím dokázal ránu soupeře vyrazit do rohu.

54:41

Střídající Demko si snad poprvé sáhl na kotouč. Brankář Vancouveru si všiml dojíždějícího soupeře a raději přikryl puk svou lapačkou.

54:20

Max Pacioretty předvedl další průnik do útočného pásma, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů. Hokejisté Vancouveru jej tentokrát ubránili.

53:33

Adam Gaudette se z ostrého úhlu dostal před branku Vegas a střelou z ostrého úhlu prověřil pozornost Lehnera. Gólman Vegas si utěsnil mezírku u přední tyče.

53:10

Lehner vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození po hrazení a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Vancouver se snaží alespoň o vstřelení čestné branky.

52:35

Chandler Stephenson poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, kam se dral Reilly Smith, jenže pobídka skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před Lehnerem.

52:10

Vegas se usadilo za brankou Vancouveru, jenže nikdo v šedém dresu tentokrát neprocedil kotouč do nebezpečného prostoru před brankou.

51:30

Bo Horvat okradl o puk jednoho ze soupeřů ve středním pásmu, prosmýkl se do pásma útočného, ale jeho rána zápěstím skončila v lapačce Robina Lehnera.

51:10

Karlsson si dal pozor na průnik Vancouveru do útočného pásma. Hokejisté Vegas znovu nedali hráčům v bílém prostor pro zakončení. Opravdu parádní výkon.

50:47

Střídání v týmu Vancouver Canucks: ze hřiště odchází Jacob Markström, přichází Thatcher Demko.

50:47

50:47 Max PACIORETTY - 5:0

50:47

Golden Knights právě vstřelili branku!
Tak ještě přichází jedna branka na straně Vegas! Po akci v útočném pásmu si na přihrávku zpoza branky sjel MAX PACIORETTY a pohotovou střelou uklidil puk pod břevno! Asistence: Mark Stone, Chandler Stephenson.

50:18

Vegas znovu vybojovalo odražený kotouč ve svém obranném pásmu. Favorizovaný celek si už jen hlídá své vysoké vedení a Vancouver k ničemu nepouští.

49:24

Jake Virtanen skvěle pokryl prostor před svou brankou a zpracoval si nepřesnou rozehrávku soupeře z levé strany. Virtanen poté rozehrál na pravou stranu.

49:05

Mark Stone dojel přihrávku do rohu útočného pásma, kde si jej vzali do parády hned dva hokejisté v bílých dresech, kteří jej odstavili od kotouče.

48:35

Paul Stastny poslal prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, kam spěchal Jonathan Marchessault, jenže druhý jmenovaný si neporadil se zpracováním těžké přihrávky.

48:10

Jonathan Marchessault neustál souboj na modré čáře a pustil kotouč do středního pásma. Vancouver se následně mohl vydat do útoku, ale rychle přišel o puk.

47:19

Jacob Markström musel zasahovat. Brankář Vancouveru si povyjel proti zakončení z levé strany a schoval Stephensonovu ránu do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.

47:00

Jacob Markström vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a bez problémů sklepl kotouč k volnému spoluhráči.

46:26

Ryan Reaves si skvělým pohybem v útočném pásmu našel prostor pro zakončení, nicméně jeho ránu přiklepem srazil obětavý obránce do ochranné sítě.

46:07

Nate Schmidt dostal parádní přihrávku mezi kruhy, odkud vyslal dvě nebezpečné střely v krátkém časovém sledu! Jacob Markström se opět musel činit.

45:29

Troy Stecher dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově zakončil zápěstím. Robin Lehner jeho ránu viděl opravdu čistě a schoval puk do připravené lapačky.

45:10

Alec Martinez nahodil puk z ostrého úhlu před branku Vancouveru. Jacob Markström směr kotouče jenom kontroloval a tentokrát nemusel zasahovat.

44:34

Troy Stecher skvěle nabral rychlost ve středním pásmu, prosmýkl se do pásma útočného, jenže nikdo v bílém jeho akci nepodpořil.

44:10

Adam Gaudette se v rohu útočného pásma prudkou brzdou zbavil napadajícího soupeře, přihrál na modrou čáru, ale obrana Vegas následné zakončení zblokovala.

43:22

Brock Boeser si nabruslil na přihrávku z levé strany a zakončoval z ostrého úhlu. Připravený Robin Lehner jeho pokus schoval do lapačky.

43:00

Vegas si bez problémů hlídá své velké vedení. Favorizovaný celek se usadil v útočném pásmu, kde zakončoval William Karlsson, ale hostující brankář ukryl puk v lapačce.

42:03

Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Antoine Roussel – 2 min., nesportovní chování).

42:03

Reilly Smith táhl útočnou akci Vegas po levém křídle, jenže jeden ze spoluhráčů mu projel přes modrou čáru. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.

41:35

Beagle zavezl puk do rohu útočného pásma, kde si jeho pohyb pohlídal jeden z důrazných obránců Vegas, který jej přišpendlil k mantinelu.

41:01

Jacob Markström si připsal další zákrok. Střelou od modré čáry jej chtěl překonat Shea Theodore, ale brankář Vancouveru ránu viděl a schoval puk do lapačky.

40:32

Tanner Pearson se hnal za prudkou přihrávkou do útočného pásma, jenže na pobídku nedosáhl a puk prosvištěl na zakázané uvolnění. Vhazuje se před klecí Canucks.

40:10

Jacob Markström dostává šanci i ve třetí třetině dnešního souboje. Vancouver to bude mít hodně těžké. Vegas je rozjeté a má obrovský náskok.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 6:35.
Střely na branku: 27 – 19
Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách mohou být spokojenější hokejisté Vegas, kteří dnešní souboj proměnili v exhibici. Hned v úvodu prostřední části se totiž prosadil Reilly Smith, který zužitkoval početní převahu. Na jeho zásah navázal v polovině utkání Mark Stone a necelé čtyři minuty před přestávkou přidal další branku Alex Tuch. Jacob Markström sice předvedl několik dobrých zákroků, ale uvidíme, zda do třetí části nezasáhne Demko. Po čtyřiceti minutách vede Vegas vysoko 4:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Vegas se v závěru druhé třetiny hnalo do přečíslení tři na jednoho! Paul Stastny si řekl o přihrávku na levý kruh, ale Boeser prudkou pobídku srazil do bezpečí.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

38:45

Nicolas Roy sprintoval za pobídkou na pravou stranu hrací plochy, jenže přihrávkou zpoza branky poslal puk jen na hokejku dobře postaveného zadáka.

38:12

Zach Whitecloud poslal zajímavou přihrávku za branku soupeře, jenže tam nebyl nikdo v šedém dresu. Vancouver se tentokrát dokázal ubránit tlaku Vegas.

37:35

Jacob Markström musel vytáhnout parádní zákrok! Max Pacioretty zůstal před brankou Vancouveru a krásnou střelou zápěstím trefil lapačku připraveného brankáře!

37:10

Vegas se vydalo do útočného pásma, kde hráči v šedém znovu získali kotouč a dostali se do zakončení. Jacob Markström tentokrát vyrazil puk do rohu.

36:34

36:34 Alex TUCH - 4:0

36:34

Golden Knights právě vstřelili branku!
Vegas pokračuje v exhibici a odskakuje na rozdíl čtyř branek! Vegas sehrálo parádní protiútok. ALEX TUCH si nabruslil na dlouhé nahození na modrou čáru, kde za sebou nechal dva obránce a přesným zakončením nedal gólmanovi šanci! Asistence: Nick Cousins, Shea Theodore.

36:23

Vegas se nyní vůbec nepovedla rozehrávka a přihrávka na pravé křídlo propadla až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Robina Lehnera.

36:10

Chandler Stephenson uspěl v obranném souboji ve vlastní třetině a špičkou hokejky vypíchl kotouč do bezpečí. Vancouver se snaží alespoň napadat.

35:24

Rozhodčí přerušil útočné snažení Vegas v útočném pásmu, jelikož postřehl přihrávku rukou. Vancouver už hodně dlouho čeká na zakončení.

35:05

Nate Schmidt se v rohu obranného pásma skvělou kličkou zbavil obránce a bekhendem našel rozjetého spoluhráče. Vegas naprosto vládne dění na ledě.

34:36

Schmidt to zkusil ještě jednou. Další rána hokejisty Vegas mířila mezi tři tyče, ale hostujícímu gólmanovi pomohl obětavým blokem jeden z obránců.

34:10

Nate Schmidt opět zakončil od modré čáry zápěstím, ale jeho další rána jen zaduněla o zadní mantinel. Vancouver se opět jenom brání.

33:45

Paul Stastny skvěle atakoval rozehrávku Vancouveru v jeho obranném pásmu. Vegas má duel zcela v rukou a kontroluje své vedení.

33:15

Elias Pettersson se hnal za nahozením do útočného pásma, jenže ke skákavému kotouči se nedostal. Brayden McNabb jej v rohu ledové plochy odstavil tělem.

32:50

Vancouver musel rozjet akci z obranného pásma, jenže nikdo v bílém nedosáhl na prudkou přihrávku na útočnou modrou. Zadáci Vegas tak získali puk.

32:20

Vegas skvěle napadá rozehrávku Vancouveru a nepouští kanadský celek skrz střední pásmo. Hokejisté v šedých dresech působí svěžím dojmem.

31:35

31:35 Mark STONE - 3:0

31:35

Golden Knights právě vstřelili branku!
Vegas přidává další branku a výrazně se posouvá k prvnímu triumfu v sérii! Nate Schmidt dostal moře prostoru na modré čáře, odkud puk nahodil směrem na branku a MARK STONE krásnou tečí poslal puk do sítě! Asistence: Nate Schmidt, William Karlsson.

31:21

Před brankou Vancouveru se k odraženému kotouči dostal Stone, který puk bekhendem lehce posunul k brance, ale Jacob Markström bez problémů schoval puk pod beton.

31:06

Vancouver zahodil svou největší dosavadní možnosti! Christopher Tanev se jako obránce prokličkoval až před Lehnera, který vytáhl nejlepší zákrok utkání!

30:26

Jonathan Marchessault se prosmýkl do útočného pásma, odkud chtěl zakončit zápěstím, ale jeho svižnou ránu přizvedl obránce do ochranné sítě.

30:10

Zach Whitecloud si dal pozor na rozjerého Boesera, natlačil se před soupeře tělem a bez problémů vyvezl kotouč ven z obranného pásma.

29:20

Max Pacioretty skvěle napadal rozehrávku Canucks za jejich brankou. Hokejisté Vancouveru si s jeho přítomností věděli rady a rozjeli další akci.

29:05

Po dalším zmatku před brankou Vegas si defenzivní povinnosti splnil Alec Martinez, který před dotírajícím soupeřem odehrál puk forhendem do rohu.

28:27

Favorizovaný celek mohl odskočit na rozdíl tří branek! Reilly Smith se krásným průnikem dostal před klec Canucks, ale bekhendem trefil hruď brankáře!

28:10

Golden Knights nahodili puk do útočného pásma a odjeli na střídačku. Vegas bez problémů ustálo úvodní oslabení v zápase a pokračuje v jistém výkonu.

27:54

Domácí v plném počtu.

27:00

Hráči Vegas znovu vyvezli puk až do útočného pásma a odjeli na střídačku. Vancouver má obrovské problémy s udržením se v útočném pásmu.

26:20

Na druhý pokus už hokejisté Vegas vybojovali kotouč na modré čáře a vyhodili jej přes všechny čáry za branku Vancouveru. Kanadský celek musí rozjet novou akci.

26:02

Zach Whitecloud upadl v souboji před vlastní brankou, která po kontaktu s ním vypadla ze svého postavení. Rozhodčí rychle přerušil hru a nařídil vhazování před Lehnerem.

25:54

Také Vancouver si zahraje svou první přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Nick Cousins.

25:30

Vancouver se po delší době vydal do útočného pásma, jenže hráči v bílém jsou dnes všude o krok později. Důrazní obránci Vegas opět získali volný puk.

25:08

Hosté v plném počtu.

24:34

Hráči Canucks před svou brankou znovu vybojovali odražený kotouč a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry až za branku Vegas Golden Knights.

24:04

Max Pacioretty číhal před brankou Vancouveru, kam dostal zajímavou přihrávkou, ale ránou na přední tyč brankáře Vancouveru nezaskočil.

23:30

Vancouver se po vyhraném vhazování dostal k puku v obranném pásmu a dokázal se ubránit vysokým obloučkem do pásma útočného.

23:08

Vegas si zahraje další přesilovku. Edler dostává dvě minuty za podrážení.

22:13

22:13 Reilly SMITH - 2:0

22:13

Golden Knights právě vstřelili branku!
Vegas svou druhou přesilovku v dnešním souboji využívá a odskakuje na rozdíl dvou branek! První dělovku z pravého kruhu Jacob Markström sice vyrazil, ale Tuchovu ránu vyrazil jen před sebe, kde byl REILLY SMITH, který už měl snadnou práci! Asistence: Alex Tuch, Alec Martinez.

22:00

Vancouver se na úvod oslabení dostal k odraženému kotouči v rohu obranného pásma a hosté puk bez problémů vyhodili přes všechny čáry.

21:24

Vegas si zahraje svou druhou přesilovku v utkání. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Eriksson.

21:15

Mark Stone napadal rozehrávku obránců Vancouveru, ale ti si s jeho přítomností dokázali poradit a odehráli kotouč podél hrazení do bezpečí.

20:36

Na opačné straně se do střelecké pozice dostal Jake Virtanen, který střílel z ostrého úhlu a jeho táhlá střela zápěstím prolétla kolem vzdálenější tyčky.

20:10

Vegas se hned po vhazování vydalo do útočného pásma, kde dokonce přišlo zakončení, ale brankář Vancouveru dokázal puk vykopnout.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:37.
.
Střely na branku: 12 – 8
První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější favorizované Vegas. Golden Knights totiž vlétli do zápasu mnohem aktivněji a prvních deset minut soupeře prakticky nepouštěli do útočného pásma. Ve 12. minutě po dobrém tlaku do branky otevřel skóre Jonathan Marchessault. Vancouver poté sice zvýšil svou aktivitu, ale branku Vegas pořádně neohrozil. Po dvaceti minutách tak platí stav 1:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Brock Boeser si v obranném pásmu s přehledem pohlídal odražený puk, ucuknutím se zbavil soupeře a odehrál kotouč do bezpečné vzdálenosti.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny!

18:29

Nick Cousins si sjel na přihrávku na pravý kruh, odkud zakončil příklepem, ale ani jeho pokus nemířil mezi tři tyče. Vancouver ale nechává soupeřům skulinky v zadních řadách.

18:02

Brock Boeser vyvezl puk středem ledové plochy na červenou čáru, odkud puk nahodil do útočného pásma a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil střídat.

17:32

Bo Horvat nahodil puk bekhendem do útočného pásma, jenže nikdo v bílém se k jeho pobídce nedostal. Zadáci Vegas zatím získávají odražené kotouče.

17:03

Max Pacioretty si sjel na přihrávku na pravý kruh, odkud následně zakončil zápěstím. Puk se mu kapičku svezl po čepeli a prosvištěl těsně vedle zadní tyče!

16:30

Jake Virtanen střílel po pěkné přihrávce z levé strany útočného pásma, nicméně dobře postavený obránce Vegas jeho ránu srazil do ochranné sítě.

16:02

Brock Boeser se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči a forhendem jej poslal směrem na branku. Lehner levým betonem bez problémů puk vykopl.

15:31

Aktivní Roy si našel volný kotouč v útočném pásmu, přehodil si jej na bekhend, jenže už byl hodně blízko k brance a trefil jen beton pozorného gólmana!

15:10

Jordie Benn protečoval kotouč do útočného pásma, nicméně tam nepokračoval v pohybu nikdo z jeho spoluhráčů v bílých dresech Vancouveru.

14:38

Oscar Fantenberg nahodil puk od modré čáry. Brankář Lehner měl naprosto zakrytý výhled, ale s pořádným kusem štěstím puk vyrazil betonem.

14:20

Zadáci Vegas na vlastní modré vybojovali odražený kotouč a uklidňují dění na ledové ploše. Vancouver se stále pořádně nedostal do utkání. Canucks mají problémy s přechode do útočného pásma.

13:35

Vegas kombinuje ve středním pásmu, jenže nikdo v šedém se nyní zrovna nežene do útočného pásma. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.

13:02

Lehner si dal pozor na nahozený kotouč ze středního pásma a před dojíždějícím soupeřem raději přikryl puk lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.

12:40

Nicolas Roy se prohnal do další obrovské šance! Střelec Vegas se z pravé strany hnal na branku Canucks, ale Jacob Markström jeho ránu lehkou tečí poslal do ochranné sítě!

12:15

Loui Eriksson si na druhé straně hledal střeleckou pozici, jenže k němu přistoupili hned dva hokejisté v šedém, kteří mu zmařili snahu o zakončení.

11:37

11:37 Jonathan MARCHESSAULT - 1:0

11:37

Golden Knights právě vstřelili branku!
Vegas nakonec přetavuje svou aktivitu z úvodních minut dnešního souboje v branku! Po kombinaci v útočném pásmu si JONATHAN MARCHESSAULT našel kotouč na brankovišti, předvedl šikovné ruce a kolem betonu bezmocného brankáře uklidil puk do sítě! Asistence: Reilly Smith.

11:03

Miller zavezl puk do útočného pásma, kde hledal Virtanena, jenže zadáci Vegas byli hodně důrazní a nenechali soupeřům v bílém moc prostoru pro zakončení.

10:33

Virtanen zavezl puk do útočného pásma a snažil se jej dopravit před branku Vegas. Jeden z hráčů v šedém dresu následně odpálil puk vysokou holí.

10:04

Vancouver se po osmi minutách půstu dočkal zakončení. J. T. Miller dostal nabito na levý kruh, ale jeho dělovku těsně nad ledem vykopl Lehner do rohu.

09:32

Další útočnou akci Vegas Golden Knights zastavuje postavení mimo hru. Jeden z hokejistů v šedých dresech si nedal pozor a projel do pásma před kotoučem.

09:10

Alec Martinez ustál souboj v rohu útočného pásma a nenechal se odstavit od kotouče. Hokejisté Vegas pokračují v dobrém výkonu a nepouštějí Vancouver do útočného pásma.

08:35

Reilly Smith spěchal za pobídkou do rohu útočného pásma, jenže u puku byl o něco rychleji soupeř, který se štěstím bekhendem vyhodil puk do středního pásma.

08:00

Jacob Markström vyazil ven z branky, za svou klecí zastavil nahození po mantinelu a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Vegas skvěle napadá.

07:28

William Karlsson střílel od modré čáry, ale jeden z obránců Vancouveru vložil do jeho rány hokejku a srazil kotouč do bezpečného prostoru.

07:10

Vancouver se z dalšího tlaku soupeře dostal jen za cenu vyhození kotouč do středního pásma. Vegas ale opět získalo kotouč a směřuje vpřed.

06:34

Nick Cousins se při další akci probil do útočného pásma a zakončil z otočky bekhendem. Připravený Jacob Markström ukryl jeho pokus v lapačce. Vhazuje se po jeho pravici.

06:20

Oscar Fantenberg si dal před vlastní brankou na odražený kotouč, natlačil se před Stephensona a vyvezl puk za modrou čáru do středního pásma.

05:40

Smith skvěle přečetl rozehrávku Vancouveru na modré čáře a špičkou kopačky vypíchl kotouč do středního pásma. Vancouver tak musí vyklidit třetinu.

05:10

Vancouver se zatím dostává do útočného pásma jen pomocí prudkých nahození, které většinou končí u dobře postavených hokejistů Vegas.

04:23

Shea Theodore se krásnou kličkou na modré čáře zbavil obránce a zakončil forhendem zápěstím. Jeho ránu ukry gólman soupeře v lapačce.

04:10

Jake Virtanen získal volný puk ve středním pásmu, chytrým obloukem se zbavil napadajícího Roye, ale následnou rozehrávkou poslal puk na zakázané uvolnění.

03:34

Hosté v plném počtu.

03:12

Až nyní se Vancouveru podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry za Lehnerovu klec a unavení hokejisté v bílou mohou na led poslat čerstvé síly.

02:40

Vefas se nadále drží v útočném pásmu a nepouští unavenou čtveřici Canucks na střídačku. Golden Knights hrají opravdu povedenou první přesilovku.

02:00

Vegas si vytvořilo parádní možnost! Po rychlé kombinaci v útočném pásmu zakončoval z pravého kruhu Nick Cousins, jehož ránu brankář Vancouveru na poslední chvíli vyškrábl!

01:34

Vegas si zahraje první přesilovku dnešního střetnutí. Edler dostává dvě minuty za krosček.

01:10

Nick Cousins sprintoval za dlouhou přihrávkou mezi obránce Vancouveru, nicméně až ke kotouči se nyní nedostal. Vancouver přečkal svižný vstup soupeře do utkání.

00:33

Alec Martinez zavezl kotouč do útočného pásma, nicméně snaha o zakončení zápěstím mu vůbec nevyšla. Puk se mu svezl po čepeli a skončil u hrazení.

00:10

Vegas uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. Golden Knights se ihned vydali do útoku, ale na modré čáře narazili na defenzivní hradbu Vancouveru.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě před úvodním vhazováním zazní kanadská a americká hymna.
Oba týmy už naskakují na ledovou plochu. Vegas bude hrát v šedém, zatímco Vancouver oblékne bílou sadu dresů.
Jak už je z oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Předpokládané sestavy:

Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Schmidt, McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Holden – Mark Stone, W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith, Stastny, Marchessault – Tuch, N. Roy, Cousins – Reaves, Stephenson, W. Carrier.

Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Stecher, Edler, Ch. Tanev, Q. Hughes, Jo. Benn, Fantenberg – Virtanen, E. Pettersson, J. T. Miller – Boeser, Horvat, Pearson – B. Sutter, Gaudette, Roussel – L. Eriksson, Beagle, Motte.

Rozhodčí: St. Laurent, Meier – Murray, Racicot.
Utkání se vzhledem k opatřením kvůli koronaviru odehraje bez diváků.
Československá stopa v utkání

Tomáš Nosek (VEG)
Vzájemná utkání

Oba celky se v předčasně ukončené základní části utkaly dvakrát. Jednou se z výhry radoval Vancouver, jednou pak Vegas.
Vancouver Canucks

To soupeř Vegas, Vancouver Canucks musel v prvním kole play-off sehrát o jeden duel více. Utkal se s úřadujícím majitelem Stanleyova poháru, a sice se St. Louis Blues. První duel vyhrály Kosatky, které Bluesmany porazily 5:2. Další zápas skončil nerozhodně 3:3, ale Vancouverští rozhodli v nastavené hrací době a připsali si druhý bod série. V dalším nerozhodném duelu pak byli úspěšnější hráči St. Louis a snížili stav série na 1:2. Ve čtvrtém utkání pak po výhře 3:1 smazali ztrátu a bylo to 2:2 na zápasy. Vancouver však znovu odskočil po těsném výsledku 4:3 a v šestém měření sil pak Bluesmany rozdrtil 6:2 a slavil postup do semifinále Západní konference. V tu chvíli bylo nad slunce jasné, že St. Louis Blues Stanleyův pohár neobhájí.
Vegas Golden Knights

Hokejisté Vegas Golden Knights sehráli první kolo vyřazovacích bojů s Chicagem. Série nabídla pět duelů, Zlatí Rytíři se nakonec radovali z výhry 4:1 na zápasy a ukončili tak Černým Jestřábům sezónu. První duel vyhráli přesvědčivě 4:1, ten druhý už byl vyrovnanější, když po výsledku 3:3 v základní hrací době došlo na prodloužení, které rozhodl Reilly Smith a Vegas vedlo 2:0 na zápasy. Po dalším těsném výsledku 2:1 už to bylo 3:0 a Chicago mělo nůž na krku a napoprvé vstalo hrobníkovi z lopaty, vyhrálo 3:1 a slavilo první bod série. Pátý zápas, ve kterém Blackhawks vedli 2:0 nakonec nezvládli. Hráči Vegas utkání otočili a nakonec dovedli do vítězného konce 4:3 a na ledě tak propukla radost. Vegas postoupilo do dalšího kola, naopak Chicagu v tu chvíli sezóna skončila.
Hezké pondělní časné ráno přeji všem příznivcům zámořské NHL. Startuje druhé kolo play-off NHL. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na první duel v semifinále Západní konference v sérii mezi týmy Vegas Golden Knights a Vancouver Canucks.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Marchessault (R. Smith), 23. R. Smith (Tuch, Martinez), 32. Mark Stone (Schmidt, W. Karlsson), 37. Tuch (Cousins, Theodore), 51. Pacioretty (Mark Stone, Stephenson)

Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Schmidt (A), McNabb, Theodore, Martinez (A), Whitecloud, Holden – Mark Stone (C), W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith, Stastny, Marchessault – Tuch, N. Roy, Cousins – Reaves, Stephenson, W. Carrier.

Vancouver Canucks: Markström (51. Demko) – Stecher, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Jo. Benn, Fantenberg – Virtanen, E. Pettersson, J. T. Miller – Boeser, Horvat (C), Pearson – B. Sutter (A), Gaudette, Roussel – L. Eriksson, Beagle, Motte.

Rozhodčí: St. Laurent, Meier – Murray, Racicot

Průběh zápasu
1. třetina
01:34 VAN 2 Edler, krosček
11:37 VEG 1:0 Marchessault (R. Smith)
Po 1. třetině
2. třetina
21:24 VAN 2 L. Eriksson, vysoká hůl
22:13 VEG 2:0 R. Smith (Tuch, Martinez)
23:08 VAN 2 Edler, podrážení
25:54 VEG 2 Cousins, podrážení
31:35 VEG 3:0 Mark Stone (Schmidt, W. Karlsson)
36:34 VEG 4:0 Tuch (Cousins, Theodore)
Po 2. třetině
3. třetina
42:03 VAN 2 Roussel, nesportovní chování
50:47 VEG 5:0 Pacioretty (Mark Stone, Stephenson)
50:47 VAN -Markström +Demko (Střídání)
Konec