Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC Tábor – BK Havlíčkův Brod

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0)

20.08.2020, 18:00 • Zimní stadion Tábor • Milan Sochor (@minusochor)

Je konec. Závěrečná část hry byla nejvyrovnanější, také v ní ale hosté vyšli gólově naprázdno. Tábor naopak přidal ještě jeden zásah díky tvrdé ráně Marcela Dvořáka a přidal tak štempl na jednoznačné vítězství, které je jeho první v tomto přípravném období. (20:10:36)

Konec zápasu.

59:55

Broďáci se sice drží v útočném pásmu, nedaří se jim ale najít cestu ke střele. Tábor se pak dokonce uvolnil a poslal kotouč alespoň do středního pásma.

59:19

Ještě jednou se vylučuje. Lukáš Prášek (TAB) je potrestán dvěma minutami za držení hole.

58:46

Na druhé straně se po pravém křídle prohnal do útoku Jakub Čejka. Bez podpory spoluhráčů se rozhodl pro střelu zápěstím, ta ale mířila do prostředka brány do připravené náruče Davida Nováka.

57:46

Kamil Černý dostal přihrávku před brankoviště. V rychlosti ale trefil pouze připraveného brankáře Havlíčkova Brodu.

57:13

Lukáš Volf dostal krásnou přihrávku na útočnou modrou, díky které mohl jet sám na bránu. Nikým neatakovaný hledal mezírku mezi brankářovými betony, tu ale Štěpán Vácha včas utěsnil.

56:38

Hra je teď velice neurovnaná. Puk létá z jedné strany hřiště na druhou. Ani jednomu mužstvu se ale nedaří založit útok.

55:21

Tábor se po aktivitě Havlíčkova Brodu také dostal do útočné třetiny. Vladimír Škoda napřáhl na levém kruhu, jeho prudká rána ale mířila vysoko.

54:30

Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu a Tomáš Mlynář tečoval puk těsně před brankovištěm, kotouč ale po jeho zásahu zamířil těsně nad bránu.

53:50

Miroslav Tejko využil zaváhání hostující obrany, když se k němu odrazil kotouč. Stál ale příliš blízko k bráně, navíc byl v nevýhodném úhlu, puk tak za betony Štěpána Váchy neprocpal.

53:08

Petr Kuchta přešel přes obránce na levém křídle a hledal před brankovištěm najíždějícího Tomáše Ludvíka. Ani on ale v nadějné pozici kotouč netrefil a hořce se zazubil.

52:29

Josef Vácha od modré čáry přihrál mezi kruhy Jakubu Čejkovi. Ten chtěl vystřelit z první, puk ale netrefil. Kotouč mu projel mezi bruslemi do rohu kluziště.

51:58

Vladimír Škoda se dostal k teči na levém kruhu po střílené přihrávce přes osu pásma, puk ale na bránu neusměrnil.

51:14

David Košťál opět prokázal, jak má šikovné ruce. Jenže se mu nepodařilo vystřelit ani najít někoho ze spoluhráčů, a tak ho domácí nakonec od kotouče odstavili.

49:48

Domácí sevřeli soupeře v pásmu a puk vyplaval nad pravý kruh k Davidu Skočovskému. Jeho přízemní ránu vyrazil Štěpán Vácha pravým betonem.

48:56

Jakoby domácí trochu polevili. Hosté využili jejich zaváhání a David Košťál mohl pálit z mezikruží. Puk po jeho střele zápěstím ale skončil v lapačce Davida Nováka.

48:11

Bruslaři byli blízko prvnímu gólu. Po ráně hostů ale zvoní za Davidem Novákem pouze tyč.

47:43

Jakub Čejka si narazil puk s Vojtěchem Holendou a dostal se k zakončení z prostoru mezi kruhy, David Novák ovšem jeho střelu zastavil betony.

46:36

David Košťál zastavil útok domácích ve středním pásmu a vzniklo z toho přečíslení tří na dva. To ale hostům zhatila hned první nepřesná přihrávka.

45:50

Hosté chybovali a Lukáš Prášek zpracoval přihrávku u pravé tyče hostů. Jeho první pokus zastavil Štěpán Vácha vyrážečkou, dorážku pak vykopl pravým betonem.

44:13

Tábor právě vstřelil branku!
Parádní ranou se prezentoval MARCEL DVOŘÁK. Ten obkroužil pásmo, aby si našel prostor pro střelu. Ten si vytvořil v prostoru nad kruhy a prudkou ranou po střele z nápřahu napíná síť Havlíčkova Brodu popáté. Asistence: Patrik Zayml, Jan Březina.

43:27

Jaroslav Ludvík zastavil útok domácích a sám se vydal dopředu. Do tandemu mu najel Luboš Voříšek, přečíslení dvou na jednoho ale skončilo nepřesnou přihrávkou.

42:11

Štěpán Vácha vyrazil střelu Tábora a hostující obrana měla plné ruce práce, aby odklidila puk daleko od brány, to se jí nakonec podařilo.

41:15

Marek Tecl šel dopředu ve vlastním oslabení. Na druhém křídle uviděl volného Jakuba Čejku, do přihrávky ale v poslední chvíli vložil hůl domácí obránce.

40:23

Havlíčkův Brod se bude znovu bránit ve čtyřech. Josef Vácha (HBR) se provinil hákováním.

40:01

Kristián Kolář odvedl perfektní práci, ve třetí třetině jej nahrazuje David Novák.

40:01

Začala třetí třetina.
To, co se domácím nepodařilo v první třetině, dohnali v té druhé. Nejprve naráželi na výborné výkony Martina Nedvěda, který zneškodnil i trestné střílení Adama Přibyla, po polovině prostřední dvacetiminutovky se už ovšem prosadili třikrát během necelých dvou minut. Postupně se do střelecké listiny zapsali Vladimír Škoda, Radim Heřman a Jakub Matušík. Třetí dějství započne přibližně v 19:35.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:12

Marcel Dvořák teď nechtěl nikomu půjčit kotouč, i když se mu volní spoluhráči hlásili o přihrávku. Domácí bek se i bez souhry se spoluhráči natlačil před brankoviště a bekhendem už už mohl zakončovat za ležícího brankáře, v poslední chvíli mu kotouč ale utekl.

38:11

Adam Přibyl zastavil průnik Roberta Věžníka. Napoprvé puk sice nevyhodil, když trefil brusle hlavního rozhodčího, napodruhé se mu to už ovšem podařilo.

37:08

Hosté se po vyhrané buly ujali kotouče, do šance se ale nedostali. Naopak Tábor se zmocnil puku a vyhodil jej přes všechny čáry.

36:25

Havlíčkův Brod zlobí. Richard Cachnín vystřelil z mezikruží. Po jeho ráně následovala řada dorážek, puky ale končily jen u Kristiána Koláře. Domácí se však ubránili i za cenu faulu, Radek Hajič (TAB) je vyloučen na dvě minuty za hákování.

36:12

David Kalač prošel po levém křídle a poté poslal pas přes brankoviště na Richarda Cachnína, tomu ale rána sjela a Kristián Kolář s vypětím všech sil puk vyrazil levým betonem. K dorážce se ještě dostal Vojtěch Holenda, zblízka se ale neprosadil.

35:35

Bruslaři se usadili v pásmu Tábora, jeho bránu ale neohrozili. Pavel Zvěřina sice vystřelil z vrcholku levého kruhu, mířil ale nepřesně.

34:05

Tábor právě vstřelil branku!
Domácí teď svého soupeře vůbec nešetří. Ondřej Šulek uvolnil na pravém křídle JAKUBA MATUŠÍKA. Ten si sjel blíže k ose hřiště a nekompromisní ranou zápěstím se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Ondřej Šulek, Radek Hajič.

33:50

Richard Cachnín přečetl rozehrávku hostů a hledal před brankovištěm Vojtěcha Holendu, přihrávku ale poslal příliš daleko od jeho hole.

32:51

Tábor právě vstřelil branku!
Na jedné straně nejprve skvělým zákrokem zastavil Kristián Kolář Tomáše Mlynáře. Hned v další akci domácí udeřili potřetí. Marcel Dvořák přihrál před brankoviště RADIMU HEŘMANOVI, jenž zblízka dostal kotouč za záda havlíčkobrodského brankáře. Asistence: Marcel Dvořák.

32:09

Tábor právě vstřelil branku!
Tohle je nepříjemný start pro havlíčkobrodského juniora mezi třemi tyčemi. Domácí ujeli do přečíslení tří na jednoho. Radim Heřman přesnou přihrávkou uvolnil VLADIMÍRA ŠKODU, který už měl před odkrytou klecí snadnou úlohu. Asistence: Radim Heřman.

31:40

Síly na ledě se vyrovnají. Marek Tecl (HBR) je potrestán dvěma minutami za sekání.

31:22

V přerušené hře dochází ke střídání brankářů Havlíčkova Brodu. Famózního Martina Nedvěda nahradí Štěpán Vácha.

31:22

Kristián Kolář teď sklízí ovace, když ve výstroji udržel ránu Jaroslava Ludvíka z vrcholku pravého kruhu.

30:53

Vojtěch Holenda zavezl puk do pásma a vzal situaci na sebe. Jeho ránu zápěstím z pravého kruhu ovšem vyrazil Kristián Kolář pravým betonem.

30:14

Bruslaři mají šanci vyrovnat. Radek Seidl (TAB) se provinil v útočném pásmu sekáním a na dvě minuty tak oslabí svůj tým.

29:56

Martin Havran po přihrávce Jakuba Matušíka schoval svoji ránu od modré čáry za klubko těl před brankovištěm, kotouč ale na bránu neprošel.

28:06

Adam Přibyl vymíchal brankáře a po kličce do forhendu mohl v klidu zavěsit do odkryté části klece. Jenže v bráně Havlíčkova Brodu kouzlí Martin Nedvěd, který se v brankovišti natáhl a vleže zastavil puk rukou. Bravo!

28:06

Adam Přibyl dostal přihrávku a mířil sám na brankáře. K zakončení se ale nedostal, Jiří Benák (HBR) ho zastavil hákováním. Bylo tak nařízeno trestné střílení.

26:56

Plácanou v pásmu Havlíčkova Brodu utnul Tomáš Mlynář. Našel rozjetého Matěje Krejčího, který přešel přes útočnou modrou, jeho ránu zápěstím však Kristián Kolář v poklidu vyrazil.

25:45

Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a Tomáš Ludvík dostal přihrávku mezi kruhy. Rána z první mu ale nesedla a Kristián Kolář ji vyrazil holí. Z pravé strany se pak neprosadil ani Petr Kuchta.

24:51

Hosté neudrželi puk na modré čáře a Jan Radoš pelášil sám na bránu. K němu se ale výborně vrátil Jiří Benák a zakončení mu znemožnil.

24:10

Jiří Benák se vrátil z trestné lavice a kombinoval s Jakubem Čejkou. Obránce Havlíčkova Brodu se dostal ke střele, mířil ale mimo. Hosté ovšem v útočném pásmu zůstanou, Jakub Matušík (TAB) je potrestán dvěma minutami za podrážení.

23:45

Kohouti ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Útočníkovi na levém křídle ale visel na zádech obránce, jeho zakončení tak mířilo nad bránu.

22:41

Radek Hajič přešel přes obránce a nabízel puk před brankoviště. První útočník Tábora jej minul a ke střele se tak dostal znovu Vladimír Škoda, jeho ránu ovšem vytěsnil Martin Nedvěd levým betonem.

22:01

Domácí byli na buly úspěšnější a Vladimír Škoda mohl hned vypálit. Střela mu ale nesedla a Martin Nedvěd díky tomu puk letící obloučkem schoval do lapačky.

21:54

Jiří Benák (HBR) se snažil zastavit domácího útočníka v rohu kluziště, pomohl si ale nedovoleně. Sudí jej vyloučil na dvě minuty za podrážení.

21:23

Vojtěch Holenda motal domácí obranu za její bránou a přihrál na okraj pravého kruhu Robertu Věžníkovi. Ten si vší silou opřel do kotouče, jeho hůl ale nápor nezvládla a při střele se zlomila.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi. Navrch v ní měli domácí, kteří se také díky Ondřeji Šulkovi dostali do těsného vedení. To mohlo být mnohem výraznější, Havlíčkův Brod se ale mohl spolehnout na zákroky Martina Nedvěda. Ani hosté ovšem nezůstali bez šance. Tu nejvýraznější měli v samotném závěru, v přesilové hře ale puk za ležícího brankáře nedorazili. Druhá perioda začne přibližně v 18:46.

20:00

První třetina skončila.

19:04

Luboš Voříšek nabil na modrou čáru Jiřímu Benákovi. Po jeho ráně dorážel Tomáš Mlynář s Richardem Cachnínem. Kristián Kolář ležel na břiše a neměl moc možností, jak zakročit, i tak ale udržel puk před brankovou čarou.

18:23

Devět sekund budou hrát hosté v pěti proti třem. Na trestnou lavici míří za podrážení Miroslav Tejko (TAB).

17:34

Pavel Zvěřina zavezl puk do útočného pásma, vrátil puk na modrou čáru Davidu Kalačovi, jeho tvrdá rána z nápřahu ale minula domácí svatyni.

16:32

Výhodu přesilové hry dostávají také hosté. Petr Bouška (TAB) je potrestán dvěma minutami za podrážení.

16:23

Kristián Kolář zachytil nahozený kotouč a odvážně jej rozehrál na pravé křídlo k Jakubu Matušíkovi, toho ale za sebe nepustil Jaroslav Ludvík.

15:42

Aktivní Ondřej Šulek obkroužil celé útočné pásmo a vytvořil si prostor pro zakončení. Martin Nedvěd vyrazil jeho ránu maskou do ochranné sítě.

14:51

Druhou polovinu oslabení zvládli hosté díky dobré obraně středního pásma skvěle. Až v závěru se prokousal do útoku Vladimír Škoda, následně však vypálil mimo tři tyče.

13:57

Tábor minutu nepustil svého soupeře ke kotouči a pálí jeden projektil na bránu za druhým. Ten poslední mířil z hole Jakuba Matušíka, který zastavil Martin Nedvěd levým betonem.

12:57

Tábor si vyzkouší druhou přesilovou hru, Robert Věžník (HBR) je vyloučen na dvě minuty za podrážení.

12:52

Jakub Čejka zachytil rozehrávku hostů u levého mantinelu, přejel modrou čáru a vyslal prudkou ránu zápěstím, ta ale mířila vysoko nad bránu.

12:41

Hosté se nemohou dostat do vážnějšího ohrožení brány. Podaří se jim to teď po zakázaném uvolnění Tábora?

10:59

Domácí lehce přešli do útočného pásma a málem se dostali k zakončení do prázdné brány, finální přihrávka na Lukáše Práška byla ale nepřesná. Na druhé straně naopak ve vlastním oslabení zahrozil David Košťál, v tísni se mu ale nepodařilo zakončit přesně.

10:08

Tábor si vytvořil ohromný tlak. Obrana Havlíčkova Brodu byla rozhozená a gólman prakticky překonaný, Radek Seidl ale z levého kruhu netrefil odkrytou bránu. Tlak domácích přerušuje až ofsajd.

09:33

Poprvé v utkání se vylučuje. Vojtěch Holenda (HBR) si při napadání počínal trochu nešikovně a putuje za katr na dvě minuty za podrážení.

08:42

Tábor sevřel svého soupeře v jeho pásmu. Adam Přibyl se vytočil zpoza brány a snažil se nahrnout kotouč do brankoviště, to se mu ale nepodařilo.

07:25

Tábor právě vstřelil branku!
Domácí se zaslouženě dostávají do vedení. ONDŘEJ ŠULEK získal kotouč a po pravém křídle s ním uháněl dopředu. Na úrovni kruhu napřáhl a prudkou ranou po zemi umístil puk pod brankářovy betony, který nestačil jít do rozkleku včas. Bez asistence.

07:17

Bruslaři vyrazili do rychlého protiútoku, který vedl Marek Tecl. Najel si na okraj levého kruhu, jeho rána byla ale zablokována a skončila v ochranné síti.

06:49

Vladimír Škoda prokázal své zkušenosti a pohlednou individuální akcí se z pravého křídla dostal až před brankoviště. Martin Nedvěd ovšem jeho zakončení zastavil a hra je přerušena.

05:51

Matěj Krejčí neudržel kotouč na modré čáře a na levém křídle se otevřel prostor Jakubu Matušíkovi. Ten nakonec z ostrého úhlu ztroskotal na zákroku Martina Nedvěda, který vyrazil kotouč levým ramenem.

04:44

Domácí uháněli do přečíslení tří na jednoho. Akci vedl na levém křídle Ondřej Šulek, který prošel jeden na jednoho sám na bránu, fantastickým zákrokem jej zastavil až Martin Nedvěd. Poté se do šance dostal ještě Vladimír Škoda, ani on si ale na mladého brankáře Havlíčkova Brodu nepřišel.

04:20

Richard Cachnín skvělým napadáním obral soupeře o kotouč před jeho brankovištěm, jeho bekhendový pokus ale skončil na betonech Kristiána Koláře.

03:21

Ani jednomu mužstvu se nedaří usadit se v útočném pásmu. Havlíčkobrodští hokejisté obloučkem nahodili puk dopředu, letící kotouč v pohodě lapil Kristián Kolář a nechal přerušit hru.

02:32

Tábor má poziční převahu, hraje s kotoučem na holích. Jeho rozehrávce ale chybí přesnost, puk sbírají hostující obránci a mohou otočit hru.

01:17

Hosté se jen těžkopádně dostávali do útočné třetiny. Jiří Benák jej nakonec zavezl dopředu po levém křídle a dostal ho mezi kruhy na Marka Tecla, k němu ale okamžitě přistoupil bránicí hráč a od puku ho odstavil.

00:46

Martin Havran po vyhrané buly vstřelil od modré čáry. Jeho pokus byl ještě tečovaný, Martin Nedvěd vykopl puk po reflexivním zákroku pravým betonem.

00:23

Radim Heřman vybojoval kotouč za hostující svatyní a snažil se jej po rychlé otočce dostat do brány za rozhozeného gólmana Havlíčkova Brodu, puk ale jenom projel brankovištěm. Vážnější ohrožení brány z toho nebylo.

00:01

Utkání právě začalo.
Zahajovací formace se staví k úvodní buly, utkání za malou chvíli začne. Domácí nastupují v modrých dresech, havlíčkobrodští variantu oblékli bílou variantu dresů.
Úvodní sestavy:

Hockey Club Tábor: Kolář (D. Novák) – Dvořák, Radoš, Černý, Skočovský, Havran, Bouška, Hajič – Šulek, Zayml, Prášek, Seidl, Matušík, Přibyl, Volf, Tejko, Heřman, Škoda, Březina

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Š. Vácha) – J. Ludvík, J. Vácha, Věžník, Zvěřina, Krejčí, Benák – Košťál, Čejka, Kalač, Mlynář, Cachnín, Voříšek, Tecl, T. Ludvík, Holenda, Kuchta
Vítáme vás u on-line přenosu z přípravného utkání mezi Táborem a Havlíčkovým Brodem. Utkání začíná v 18:00.

HC Tábor – BK Havlíčkův Brod

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Šulek, 33. Škoda (Heřman), 33. Heřman (Dvořák), 35. Matušík (Šulek, Hajič), 45. Dvořák (Zayml, Březina)

HC Tábor: Kolář (41. D. Novák) – Dvořák, Radoš, Černý, Skočovský, Havran, Bouška, Hajič – Šulek, Zayml, Prášek, Seidl, Matušík, Přibyl, Volf, Tejko, Heřman, Škoda, Březina

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (32. Š. Vácha) – J. Ludvík, J. Vácha, Věžník, Zvěřina, Krejčí, Benák – Košťál, Čejka, Kalač, Mlynář, Cachnín, Voříšek, Tecl, T. Ludvík, Holenda, Kuchta

Průběh zápasu
1. třetina
07:25 TAB 1:0 Šulek
09:33 HBR 2 Holenda, podrážení
12:57 HBR 2 Věžník, podrážení
16:32 TAB 2 Bouška, podrážení
18:23 TAB 2 Tejko, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:54 HBR 2 Benák, podrážení
24:10 TAB 2 Matušík, podrážení
28:06 HBR TS Benák, hákování
30:14 TAB 2 Seidl, sekání
31:22 HBR -Nedvěd +Š. Vácha (Střídání)
31:40 HBR 2 Tecl, sekání
32:09 TAB 2:0 Škoda (Heřman)
32:51 TAB 3:0 Heřman (Dvořák)
34:05 TAB 4:0 Matušík (Šulek, Hajič)
36:25 TAB 2 Hajič, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 TAB -Kolář +Novák (Střídání)
40:23 HBR 2 Vácha, hákování
44:13 TAB 5:0 Dvořák (Zayml, Březina)
59:19 TAB 2 Prášek, držení hole
Konec