Menu

Fotbal

Liga mistrů

Olympique Lyon – Bayern Mnichov

0:3

konec (0:2)

19.08.2020, 21:00 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Semifinále • Vít Muzikář

Tipsport: 11.8 7.04 1.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tato prohra Lyonu znamená, že Slavia si s definitivní jistotou zahraje čtvrté předkolo Ligy mistrů. Identická situace jako loni, kdy sešívaní postoupili přes Kluž. Lyon bude poprvé od roku 1997 v pohárech chybět.

Ve finále Ligy mistrů 2020 se v neděli utkají Bayern Mnichov a PSG!

90+2

Coman zvládl jeden na jednoho na pravé straně proti Cornetovi a centroval na kratší tyč, jenže Tolisso z první překopl bránu.

90+1

Nastavují se tři minuty!

88

88. Robert LEWANDOWSKI - 0:3

88

Bayern právě vstřelil branku!
Už to vypadalo, že se ROBERT LEWANDOWSKI poprvé neprosadí v tomto ročníku Ligy mistrů... Joshua Kimmich nacentroval při zkráceném rohu z pravé strany přes Aouara, který byl jediným hráčem ve zdi! Polský kanonýr vystoupal v levé polovině vápna nad bránícího Marcela a dobře umístil své zakončení hlavou k bližší tyči. Pro skákakajícího Anthonyho Lopese v podstatě nechytatelné... ROBERT LEWANDOWSKI skóruje popatnácté z devíti duelů v Lize mistrů v sezoně 2019/20.

86

Žlutou kartu dostává Thiago Mendes (Olympique Lyon) za to, že zasáhl podrážkou do zad Kimmicha před svým vápnem.

82

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Benjamin Pavard.
Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází Corentin Tolisso.

80

80. Coutinho sice skóroval, ale bylo to z ofsajdové pozice.

80

Gól Bayernu neplatí! Philippe Coutinho zůstal neobsazený při centru z levé strany na přední tyči a do dolní části brány překonal Lopese! Jenže nacházel se v ofsajdu!

78

78. Pokus Coutinha prolétl vedle vzdálenější tyče brány Lyonu.

78

Philippe Coutinho vypálil pravačkou z levé strany vápna přes Teteho o fous vedle zadní tyče! Balón evidentně někdo tečoval. Bayern ještě kope roh.

75

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Philippe Coutinho.

75

Houssem Aouar zaútočil levou stranou a vyhrál souboj s Alcantarou ve vápně, sklepl míč pod sebe, ale Cherki trefil balón nečistě u přední tyče!

73

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Fernando Marçal, přichází Rayan Cherki.

67

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Léo Dubois, přichází Kenny Tete.

63

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Kingsley Coman.

58

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Moussa Dembélé.

58

58. Toka Ekambi mohl vrátit Lyon do hry, ale proti byl skvělý Neuer.

58

Houssem Aouar připravil křížem z levé strany do pravé poloviny vápna tutovku pro Toka Ekambiho přesným centrem přes Alabu, ale Neuer vyběhl, zmenšil úhel a vyrazil největší šanci Lyonu v tomto duelu!

51

Ivan Perišić si seběhl na spoluhráčovu nahrávku na levou stranu, nebyl v ofsajdu a už mířil sám na Lopese, ale střela po zemi k bližší tyči neměla razanci a Lopes rukama udržel naděje francouzského celku na obrat!

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bruno, přichází Thiago Mendes.

46

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Niklas Süle.

42

Marcal (Lyon) vystoupal na středu při brejku Bayernu proti Lewandowskimu, šlápl Poláka do chodidla a po ponechané výhodě si prohlédl žlutou kartu.

38

Zprvu nenápadný centr Gnabryho levačkou z pravé strany přes vyskakujícího Marcala málem uklidil Lewandowski u zadní tyče do prázdné branky, polského kanonýra neubránil Dubois...

35

Marcelo (Lyon) mimo hru zasáhl na polovině hřiště rukama obličej Lewandowskiho a vyfasoval první žlutou kartu celého zápasu.

33

Bayern právě vstřelil branku!
Bayern se rozjíždí! SERGE GNABRY nahrál křížem do levé poloviny vápna a Perišić centroval mezi nohama Marcala na vzdálenější tyč, kde Lewandowski ani nadvakrát ve skluzu neprocpal balón přes ležícího Lopese, načež SERGE GNABRY dorazil míč do pravého spodního rohu brány – 0:2.

33

33. Serge GNABRY - 0:2

25

25. Gnabryho další dobrou střelu vyrazil brankář Lopes.

25

Gnabry mohl podruhé skórovat, když obránce odehrál centr hlavou pouze na nohu zatím jediného střelce tohoto semifinále, německý fotbalista si poté přehodil míč v pravé polovině šestnáctky na levou nohu a křížem pořádně protáhl Lopese!

22

22. Thomas Müller málem ve velké příležitosti po standardní situaci. Netrefil ale míč.

22

Hezký lob Thiaga Alcantary do pravé poloviny vápna, kde se natlačil Thomas Müller před Maxwela Corneta, ale sám proti brankáři promáchl!

18

18. Serge GNABRY - 0:1

18

Bayern právě vstřelil branku!
Nedáš-dostaneš! SERGE GNABRY si zpracoval delší přihrávku na pravou stranu, pak si to namířil mezi dva obránce, v celkovém součtu jej nedokázalo zastavit snad pět hráčů Lyonu, dostal se s balónem až do levé části šestnáctky a ranou do kratší šibenice otevřel skóre druhého semifinále Ligy mistrů!

17

To jsou věci! Toko Ekambi měl na levé noze první gól zápasu! V pravé polovině vápna se zbavil prvního obránce, druhého beka posadil na zem , hodil si míč na levačku a zakončil do bližší tyče!

12

Memphis Depay si navedl míč na levé straně na pravou nohu a jeho střela skončila těsně vedle vzdálenější tyče!

11

11. Goretzka netrefil při zakončení míč dobře. Přesto měl Lopes co dělat, aby uchránil Lyon od inkasovaného gólu.

11

Goretzka si narazil na pravé straně, ale pak zasáhl míč nečistě, když byl sám před Lopesem, tlačil jej na zadní tyč, ale Lopes poté pravou rukou uhasil vzniklý požár!

4

4. Depay utíkal sám na Neuera. Zakončil do boční sítě.

4

Caqueret zachytil přihrávku a narýsoval krásnou přihrávku zprava na střed do běhu, kde nabral rychlost Depay a hnal se na Neuera. Stíhala ho dvojice obránců, ale proti Neuerovi byl v úhlu, i tak nebyl bez šance na úspěch, jenže trefil z pravé strany boční síť. První vyložená šance zápasu!

Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se utkání na Éstadio José Alvalade v Lisabonu odehraje bez diváků.

Olympique Lyon – Bayern Mnichov

0:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 18. Gnabry (Kimmich), 33. Gnabry, 88. Lewandowski (Kimmich)

Karty:   35. Marcelo (LYO), 42. Marçal (LYO), 86. Mendes (LYO)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:8.

Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal (73. Cherki) – Dubois (67. Tete), Caqueret, Bruno (46. Mendes), Aouar, Cornet – Depay (C) (58. M. Dembélé), Toko Ekambi (67. Reine-Adélaïde).
Náhradníci: Tătăruşanu – J. Andersen, Rafael, M. Dembélé, B. Traoré, Mendes, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Tete, Cherki, Diomande, Bard.

Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (46. Süle), Alaba, A. Davies – Th. Alcântara (82. Tolisso), Goretzka (82. Pavard) – Perišić (63. Coman), T. Müller, Gnabry (75. Coutinho) – Lewandowski.
Náhradníci: Ulreich, Hoffmann – Odriozola Arzallus, Süle, Pavard, Javi Martínez, Coutinho, Cuisance, Lucas Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee.

Rozhodčí: Mateu – Cebrián, del Palomar (vš. ESP)