Menu

Hokej

Play-off NHL

Florida Panthers – New York Islanders

1:5

konec (1:2, 0:1, 0:2) Stav série: 1:3

07.08.2020, 18:10 • Scotiabank Arena, Toronto • Předkolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.49 4.0 2.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:42:42)
Utkání se vzhledem k opatřením kvůli koronaviru odehrálo bez diváků.
Československá stopa v utkání

Do utkání nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hráč.
Tři hvězdy utkání:

1. Anthony Beauvillier (NYI) 2:0
2. Mathew Barzal (NYI) 1+1
3. Semjon Varlamov (NYI) 25 zák., 1 gól, 96%
Střely na branku: 25 – 38
Je dobojováno. Poprvé si hráči po utkání podávají ruce a to znamená jediné, je konec série mezi Floridou a Islanders. Ostrované vítězí 3:1 na zápasy a postupují do prvního kola play-off, zatímco pro Floridu sezóna končí. Sledovali jsme pohledný hokej, který nabídl vše, radovat z postupu se však může jen jeden tým, a tím je dnes New York Islanders.

Konec zápasu.

59:50

Islanders se osvobozují a už pomalu odklepávají poslední vteřiny tohoto duelu.

59:29

Vyloučení v týmu New York Islanders (Casey Cizikas – 2 min., vysoká hůl).

59:11

Florida ještě zkoušela alespoň ještě vsítit poslední branku sezóny, ale lapačka Semjona Varlamova byla proti.

58:24

Zápas se už jen dohrává, Islanders už těžko ztratí náskok o čtyři branky. Pro Floridu tak sezóna po poslední siréně skončí.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:17

57:17 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:5

57:17

Islanders právě vstřelili branku!
Jonathan Huberdeau neudržel puk za vlastní brankou, ten se dostal k Leu Komarovovi a poté našel v mezikruží JEANA-GABRIELA PAGEAUA, který přes clonícího hráče Floridy zakončil do zcela prázdné branky – 1:5. Asistence: Leo Komarov.

57:06

Obrana Ostrovanů poslala puk z obranného pásma až před branku Floridy a je z toho zakázané uvolnění. Panthers tak mají útočné pásmo.

56:07

Florida je bez brankáře a zkouší to se šesti bruslaři v poli!

54:49

Islanders se sami vykázali z útočného pásma a museli se vracet pro puk do středu pole. Jenže to se nepovedlo a útočit jde zase Florida.

53:56

Huberdeau se natlačil před Varlamova a zblízka dotíral před jeho brankou. Nakonec ale brankář Isles nebezpečí uhasil a opět přerušuje hru.

53:42

Hra je přerušena díky zásahu Semjona Varlamova a vhazovat se za malou chvilku bude po jeho levé ruce.

52:37

Brian Boyle se sice dostal do slibné palebné pozice, z levého kruhu ale trefil jen připravenou hůl Semjona Varlamova. Ten hned na to vrátil puk spoluhráčům a Ostrované jdou útočit.

51:56

Barkov se skrze obránce Islanders dostal ke střele, ale nakonec trefil právě Adama Pelecha, jenž poté poslal puk do rohu obranného pásma.

51:01

S Pantery to tedy nevypadá už moc dobře. Na to, aby s utkáním ještě něco udělali, mají necelých devět minut.

50:34

50:34 Mathew BARZAL - 1:4

50:34

Islanders právě vstřelili branku!
O chvilku později se to už povedlo a Islanders slaví čtvrtý přesný zásah. Jordan Eberle poslal puk na rozjetého MATHEWA BARZALA, který se poté v těsné blízkosti před Bobrovským svižnou ranou nemýlil – 1:4. Ostrované tak jsou už zase o něco blíže k ukončení této série. Asistence: Jordan Eberle.

49:56

Andy Greena nahodil puk ze středního pásma před branku Floridy, ale tam poté jeho spoluhráč Bobrovského neohrozil.

48:51

Na druhé straně zabránil pokusu Jonathana Huberdeaua Semjon Varlamov a přikrytím puku pod lapačku přerušil hru. Následuje také další komerční pauza.

48:23

Mathew Barzal ohrozil bekhendovou střelou branku Floridy, ale proti byl zákrok Sergeje Bobrovského.

47:38

Florida se dopustila zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Sergeje Bobrovského, kde se bude za malý okamžik vhazovat.

47:05

Brett Connolly okopíroval modrou čáru a poté vnikl do útočného pásma, ale neměl tam nikoho na přihrávku. Náznak akce Floridy je tedy rychle u konce.

45:43

Další nebezpečí před Varlamovem, Huberdeau ani Barkov však brankáře Islanders neprostřelili.

44:38

Devon Toews nepustil Jevgenije Dadonova do ohrožení branky Varlamova, nicméně Florida stále drží útočnou třetinu a hrozí před jeho bránou.

44:12

Vracející se Komarov spěchal sám za kotoučem až před Bobrovského, ten ho ale přikryl a hra je přerušena.

44:05

Ostrované jsou v plném počtu.

43:23

Od vlastního brankáře šli do další akce hráči Floridy, ale opět narazili na obranu soupeře, která dostala kotouč do bezpečné vzdálenosti.

42:57

Odražený puk našel Nick Leddy a v pádu ho poté poslal až před Sergeje Bobrovského. Islanders se opět osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.

42:20

Florida má šanci dostat se Islanders na rozdíl jediného gólu, když hraje v početní výhodě. V jejím začátku se ale Ostrované hned osvobodili.

42:05

Vyloučení v týmu New York Islanders (Leo Komarov – 2 min., hákování).

41:47

Mathew Barzal si sjel od zadního mantinelu před branku Floridy, jeho pokus ale pokryla obrana Floridy.

41:10

Jonathan Huberdeau přenechal puk Aleksanderu Barkovovi, který si to namířil před branku soupeře, ale před Varlamovem se neprosadil.

40:44

Florida je v plném počtu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 14 – 31
Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme viděli jednu branku, o kterou se v devětadvacáté minutě a v přesilové hře postaral Brock Nelson, jenž z pravé strany umístil puk pod víko floridské branky. Islanders tak mají dvoubrankový náskok a ve třetím dějství ho budou bránit. Florida naopak nemá co ztratit, musí bezpodmínečně se zápasem ještě něco udělat, pokud nechce po dnešním duelu ukončit sezónu. Ještě se tak máme na co těšit. Třetí třetina začne přibližně ve 20:05.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Florida drží kotouč co nejdále od své branky, aby soupeř nemohl ohrozit Bobrovského. To se jí daří a už zřejmě bude konec i prostřední části hry.

39:06

Anders Lee se zjevil těsně před Bobrovským, poté tečoval střelu po zemi, ale jen do jeho betonu. Florida se dokázala osvobodit a poslala puk až před Varlamova.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:44

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Lucas Wallmark – 2 min., hákování).

38:14

MacKenzie Weegar obětavě srazil střelu Pelecha a poté se s bolestivou grimasou ocitl na ledě a hned na to i opustil hrací plochu a jde do kabin. Doufejme, že bude obránce Floridy v pořádku.

37:41

Islanders jsou v plném počtu.

37:30

Casey Cizikas vytěsnil puk u modré čáry a ten se ocitl ve středním pásmu. Akci tak Florida musí zakládat zase znovu od začátku.

36:43

Další osvobození Newyorčanů, kteří zatím své oslabení zvládají velmi dobře.

36:13

Barkov směroval puk před Varlamova, ale tam byl připraven obránce Islanders, který puk zachytil a poté ho odpálil až před branku Sergeje Bobrovského.

35:41

Vyloučení v týmu New York Islanders (Brock Nelson – 2 min., podrážení).

35:41

Anton Strälman z pravého kruhu vyslal pokus, který letěl jen nad branku Varlamova. Záhy pak fauloval Brock Nelson a Islanders půjdou do čtyř.

35:13

Varlamov musel zakročit proti pokusu Marka Pysyka a před dotírajícím soupeřem pak raději přerušil hru. Vhazovat se bude před jeho brankou, to ale až po další komerční přestávce.

34:25

Islanders se snaží útočit, ale současně také velmi dobře brání svůj dvoubrankový náskok. Do konce prostřední části hry by tak rádi přidali pojistku, naproti tomu Florida touží po kontaktním gólu.

33:53

Anders Lee si nabruslil podél levého mantinelu do útočného pásma, clonil mu ale soupeř a k pořádnému zakončení to tak vůbec nevedlo.

33:28

Střely na branku: 12 – 27

32:17

Anthony Beauvillier dostal přihrávku do těsné blízkosti Bobrovského, po jeho střele se však ještě hattrick nekonal. Na druhé straně pak Wallmark tečoval pokus Huberdeaua, ale nepřesně.

31:34

Scott Mayfield číhal v prostoru mezi kruhy, ale přihrávka na něho nesměrovala. Následně pak rovnou Islanders ztratili puk a vrací se před branku Varlamova.

31:27

Další komerční přestávka.

30:33

Zpětnou přihrávkou na Mathewa Barzala poslal puk Adam Pelech, ale nakonec se Barzal nedostal do zakončení v pásmu soupeře.

29:51

V polovině základní hrací doby mají Islanders náskok o dva góly a Florida, pokud pomýšlí na setrvání v této sérii, musí bezpodmínečně vyrovnat, aby měla ještě nějakou šanci.

28:01

28:01 Brock NELSON - 1:3

28:01

Islanders právě vstřelili branku!
A toto zaváhání Newyorčané trestají a berou znovu dvoubrankový náskok. Bailey naservíroval BROCKU NELSONOVI přihrávku na pravý kruh, odkud se pak druhý jmenovaný trefuje pod víko Bobrovského branky – 1:3. Asistence: Josh Bailey a Devon Toews.

27:55

Florida špatně střídala, hrála v šesti a dostala tak dvouminutový trest. Islanders se usadili před Bobrovským a kombinují.

27:47

Vyloučení v týmu Florida Panthers (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jevgenij Dadonov.

27:18

Na druhé straně operovali před Bobrovským zase hráči New Yorku, ale i oni si před ním nevytvořili žádnou větší šanci.

26:27

Jonathan Huberdeau si stáhl puk na čepel a poté z levé strany vyslal pokus na Varlamova, ten ale jen kontroloval dráhu kotouče a nakonec ani nemusel do akce.

26:19

Následuje další komerční přestávka.

25:40

Mike Hoffman převzal u modré čáry přihrávku od Weegara, poté nabral směr Varlamovova branka, ale tuto akci do zdárného konce nedotáhl a Florida je bez puku.

25:06

Barkov byl opět hodně nebezpeční u brankoviště Islanders, ale znovu se nedostal k přesnějšímu zakončení. Nicméně Florida vyvíjí tlak, aby měla možnost dostat se k vyrovnání.

24:37

Tentokráte se zaskvěl Semjon Varlamov, jenž zavřel prostor u své pravé tyče a nedovolil, aby Aleksander Barkov dotloukl puk za brankovou čáru.

23:50

Nick Leddy podržel kotouč v obranném pásmu, následně pak se Isles vydali znovu na zteč do útočné třetiny, ale tam si je obránci Floridy pohlídali.

23:03

Josh Brown svižnou ranou od modré čáry chtěl vyzkoušet pozornost Semjona Varlamova, ale brankář Islanders si dokázal poradit a zakročil svojí holí.

22:25

Nick Leddy převzal kotouč, který mu odrazem o zadní mantinel poslal spoluhráč a poté už Newyorčané zakládají další útočnou akci.

21:47

Následně pak obléhali branku Varlamova hráči Floridy, ale jejich další pokus končí mimo.

21:05

Anders Lee střílel takřka na odkrytou branku Bobrovského, ten ale fantasticky natáhl svůj beton a kotouč tak zastavil! Další velmi dobrý zákrok brankáře Floridy.

20:57

Florida je v plném počtu.

20:16

Ryan Pulock vystřelil z levé strany, jeho dělovka ale končí mimo tři tyče.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 8 – 16
První třetina je minulostí. V ní se dvakrát prosadil Anthony Beauvillier a Islanders měli dvoubrankový náskok. O ten ale přišli v závěru, když hodně rychle využil přesilovou hru Mike Hoffman a Florida je zpět ve hře. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 19:10.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Islanders atakovali branku Floridy v přesilové hře, ale už jim moc času na zakončení nezbývalo. Poté dostali Panteři kotouč pod kontrolu a první dějství je u konce.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:57

Vyloučení v týmu Florida Panthers (MacKenzie Weegar – 2 min., podrážení).

18:31

18:31 Mike HOFFMAN - 1:2

18:31

Florida právě vstřelila branku!
Panteři jsou zpět ve hře a dostávají se svému soupeři na dostřel jediné branky. Bleskově využitá přesilová hra a je to zase otevřené. Huberdeau našel přihrávkou na pravém kruhu volného MIKEA HOFFMANA, jenž nekompromisní ranou propálil Varlamova, který tak byl bez šance – 1:2. Asistence: Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov.

18:29

Vyloučení v týmu New York Islanders (Jordan Eberle – 2 min., hákování).

18:29

Bobrovskij měl opět plné ruce práce a musel být mezi třemi tyčemi opět hodně pozorný, soupeř byl opět nebezpečný.

17:43

Islanders jsou hodně aktivní a opět se pokusili o další střelu. Větší náskok by se jim hodil, aby zlomili odpor soupeře.

16:56

16:56 Barzalova šance

16:56

Mathew Barzal doslova prolétl až před Bobrovského a v pádu zakonči. Ramenem pak brankář Floridy vytěsnil puk nad branku a zabránil tak pohromě!

15:10

15:10 Anthony BEAUVILLIER - 0:2

15:10

Islanders právě vstřelili branku!
Na konci první třetiny je zaděláno na hattrick. Po pěkně sehrané kombinaci před Bobrovským poslal přesnou přihrávku Barzal na ANTHONYHO BEAUVILLIERA, jenž poté střelou z první trefil částečně odkrytou floridskou klec – 0:2. Asistence: Mathew Barzal a Ryan Pulock.

14:55

Z otočky nahodil Mathew Barzal kotouč do prostoru mezi kruhy, ale spoluhráče nenašel.

14:15

Pelechova rána od modré čáry byla sražena mimo. Poté došlo před Bobrovským ke skrumáži, ve které právě brankář Floridy zastavil puk betonem a poté ho přilepil k ledu. Marně pak soupeř ještě dotíral u brankoviště.

14:09

Na řadě je další komerční pauza.

13:47

Aleksander Barkov si u modré čáry nezpracoval dobře puk, ale nakonec ho Florida získala zpět. Ovšem zase si nepočínala v útočném pásmu úspěšně.

12:58

Panteři se hned po vhazování ve středovém kruhu chtěli dostat do blízkosti Varlamova, ale znovu jejich akce byla hodně nepřesná a velmi rychle končí.

11:32

11:32 Anthony BEAUVILLIER - 0:1

11:32

Islanders právě vstřelili branku!
Ostrované se ve dvanácté minutě hry ujímají vedení. Josh Bailey přenechal puk ANTHONYMU BEAUVILLIEROVI, který z nulového úhlu vyslal pokus bekhendem, kotouč se pak dostal k pravému betonu Bobrovského a ten si ho poté nešťastně srazil do své branky – 0:1. Asistence: Josh Bailey a Brock Nelson.

10:27

Jean-Gabriel Pageau nabral rychlost, ze středního pásma se dostal na levý kruh, ale jeho přízemní střela byla obranou Floridy Panthers zablokována.

10:20

Následuje další komerční přestávka.

09:48

Jonathan Huberdeau se natlačil těsně před brankou Varlamova, ale zastavil ho jeden z beků Islanders a Panteři tak ztratili touš a musejí se vracet zpět do obranné činnosti.

09:25

Kotouč zmizel v hledišti a hra je přerušena. Buly tak bude vhozeno ve středním pásmu.

08:53

Pysyk otravoval rozehrávku Islanders, nakonec se mu nepovedlo získat puk a s ním už soupeř míří před branku Sergeje Bobrovského.

08:36

Po dalším pokusu Floridy zasáhl Semjon Varlamov a hned na to také přerušuje hru. Po krátké komerční pauze se tak bude vhazovat opět před jeho brankou.

08:00

Keith Yandle si musel dávat pozor, neboť k puku, který zůstal vedle branky Bobrovského, už se dral Josh Bailey. Nakonec to dobře dopadlo a Florida jde útočit.

07:29

Barzal přízemní střelou dostal puk k Bobrovskému, ten ho příložníkem zastavil a znovu dostal na hokejky svých spoluhráčů.

07:01

Brankář Islanders si povyjel za branku, kde kotouč rozehrál svým spoluhráčům a do akce tak jdou Islanders.

06:43

Panteři získali zadarmo útočné pásmo, když se Newyorčané dopustili zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Semjona Varlamova.

06:26

Agilní hráči Floridy zablokovali rozehrávku soupeře a znovu nasměrovali puk směrem k Varlamovovi, ale nakonec se před jeho brankou k žádnému zakončení nedostali.

05:57

Islanders se ubránili a už jsou v plném počtu.

05:03

Jevgenij Dadonov z prostoru mezi kruhy vyslal hodně jedovatou střelu, která mířila na branku New Yorku, ale pohotovým zákrokem se prezentoval Varlamov a podržel svůj tým!

04:16

V menším tlaku před Varlamovem zakončoval Aleksander Barkov, ale obránce Andy Greene jeho pokus vyrazil a poté se okamžitě hráči Islanders osvobozují.

03:57

Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Pulock – 2 min., podrážení).

03:57

Jako první si přesilovou hru zahraje Florida, na trestnou lavici poputuje za podrážení Ryan Pulock.

02:59

Adam Pelech sice pálil od modré čáry, ale sám věděl, že mu střela nesedla a tu poté obrana Floridy Panthers srazila do bezpečí a mimo ohrožení Bobrovského branky.

02:24

Na druhé straně to zkusil z pravé strany Josh Brown, obránce Floridy svou svižnou střelu poslal jen do betonu Semjona Varlamova.

02:15

No a nyní musel nebezpečí před svojí brankou hasit Sergej Bobrovskij, který zastavil nepříjemnou střelu Dericka Brassarda z pravé strany. Hra je pozastavena.

01:44

Po vhazování před brankou Bobrovského se puk odrazil a směřoval do středního pásma. Do útoku tedy zamířili Panteři, kteří kotouč získali, ale další jejich náznak akce nebyl úspěšný.

01:10

Jordan Eberle číhal na levém kruhu, poté k němu směřovala přihrávka, ale tu nedokázal dobře zpracovat. Islanders tak záhy přicházejí o kotouč.

00:38

Josh Bailey se prodral skrze obranu soupeře a zkusil střelu z levé strany, ale kotouč nezamířil mezi tři floridské tyče.

00:15

Do prvního útoku se vydali hráči Floridy, ale ten se jim příliš nepovedl. Puk skončil mimo hrací plochu a hra je velmi rychle přerušena. Vhazovat se bude v pásmu Islanders.

00:01

Utkání právě začalo.
Scotiabank Arenou v Torontu už zní americká hymna, po ní na řadu přijde ještě i ta kanadská. Poté už bude moci utkání začít. Jak je v zámoří zvykem, zápasy začínají většinou s menším zpožděním.
Úvodní sestavy:

Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Stillman, Brown, Yandle (A) – Acciari, Barkov (C), Huberdeau – Dadonov, Wallmark, Hoffman – Connolly, Haula, Toninato – Pysyk, B. Boyle, Hunt.

New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, A. Greene, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Pageau, Brassard – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Brisebois, Cormier.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Utkání se vzhledem k opatřením kvůli koronaviru odehraje bez diváků.
Československá stopa v utkání

Do utkání nezasáhne ani jeden český nebo slovenský hokejista. V ani jednom týmu totiž žádný český či slovenský hráč nepůsobí.
Třetí zápas série

Ve třetím duelu měli hráči Floridy nůž na krku a museli bezpodmínečně vyhrát. To se nakonec stalo. V úvodu třetí třetiny vedli Panteři už 3:1 a měli tak velmi slibně nakročeno k odvrácení hrozby konce sezóny. Závěr zápasu však patřil Islanders, kteří snížili zásluhou Brocka Nelsona a dostali se tak soupeři na kontaktní branku. Poté měli Newyorčané velký tlak před brankou Bobrovského, ale ani při hře bez brankáře už nevyrovnali. Stále mají Islanders další mečbol, který se pokusí dnes proměnit, před Floridou je těžší úkol, znovu budou odvracet konec sezóny a pokusí se vynutit pátý rozhodující duel.

Florida PanthersNew York Islanders 3:2
Branky a nahrávky: 25. Haula (Dadonov, Hoffman), 41. Hoffman (Yandle, Barkov), 43. B. Boyle – 37. Pageau (Beauvillier), 59. B. Nelson (Pulock, D. Toews)

Rozhodčí: Hanson, Furlatt – Barton, Berg

Stav série: 2:1 na zápasy
Druhý zápas série

Druhá série byla opět ve znamení Islanders. Ti sice gólem z dvanácté minuty prohrávali, když se trefil Mike Hoffman a Florida vedla 1:0. Matt Martin pak v sedmadvacáté minutě vyrovnal na 1:1, ale během chvilky odpověděl přesnou trefou Aleksander Barkov a Panteři znovu vedli. Pak přišly dva góly z hole Ryana Pulocka a Jordana Eberleho a Ostrované otočili zápas na 3:2. Jelikož Florida nedokázala srovnat, v jednačtyřicáté minutě navýšil vedení Islanders Jordan Eberle a nakonec po výhře 4:2 si hráči New Yorku Islanders vypracovali mečbol a v dnešním duelu tak mohou slavit postup do prvního kola play-off. Florida však zbraně neskládá a pokusí se vrátit zpět do série.

New York IslandersFlorida Panthers 4:2
Branky a nahrávky: 27. M. Martin (Kühnhackl, A. Greene), 34. Pulock (D. Toews, Brassard), 37. Eberle (Pulock, Barzal), 51. Eberle (Beauvillier, Jo. Bailey) – 12. Hoffman (Huberdeau, Yandle), 28. Barkov (Yandle, Hoffman)

Rozhodčí: Pollock, Rehman – Brisebois, Cormier

Stav série: 2:0 na zápasy
První zápas série

Hned první hrací den v rámci restartu zámořské NHL svedly oba celky svou bitvu a bylo to hodně vyrovnané a dlouho se skóre neměnilo. Až úderem dvanácté minuty poslal Islanders do vedení Jean Gabriel-Pageau a Florida musela dotahovat. Ve čtyřiadvacáté minutě však navýšil náskok Ostrovanů Anthony Beauvillier a s Pantery to nevypadalo vůbec dobře. Jonathan Huberdeau však po třiadvaceti vteřinách odehraných ve třetí části hry docílil kontaktní branky pro Floridu a ta byla zpět ve hře. Ovšem, nakonec se už nedokázali Floridští trefit a Newyorčané tak dotáhli zápas do vítězného konce a zapsali první bod v sérii, ve které tedy vedli 1:0 na zápasy.

New York IslandersFlorida Panthers 2:1
Branky a nahrávky: 12. Pageau (Brassard), 24. Beauvillier (D. Toews, Jo. Bailey) – 41. Huberdeau (Weegar, Barkov)

Rozhodčí: Lee, Charron – Nansen, MacPherson

Stav série: 1:0 na zápasy
Play-off se hraje ve dvou arénách

Dlouho se v rámci NHL vymýšlel způsob, jakým dohrát sezónu tak, aby zároveň nedošlo k ohrožení všech hráčů a realizačních týmů. Nakonec se rozhodlo, že se všechny duely odehrají ve dvou arénách, a sice v Kanadě. Vyřazovací boje tak uvidí Scotiabank Arena v Torontu, jenž hostí celky z Východní konference. Týmy ze Západní konference pak líté boje sehrají v aréně Rogers Place v Edmontonu. Aktéři si tak pomalu zvykají na tzv. život v "bublině". Bude to tak pro účastníky hodně těžké, ale všichni věří, že tuto situaci zvládnou. A samozřejmě se zápasy budou hrát bez diváků.
New York Islanders

Hokejisté New Yorku Islanders zakončili přerušenou sezónu na sedmém místě ve stejné konferenci. Oproti Floridě odehráli o jeden zápas méně, na svém kontě jich tak měli osmašedesát. Pětatřicetkrát se radovali z výhry, třiatřicetkrát pak prohráli. Dlouhou pauzu už hodili stejně jako jejich soupeř v sérii, za hlavu a nyní se už soustředí na třetí bitvu série. Ve Scotiabank Areně tak budou znovu bojovat s Pantery o postup do prvního kola vyřazovacích bojů. Čeká nás další zajímavý zápas, který si ve velmi příznivém čase nenechte ujít.
Florida Panthers

V předčasně ukončené základní části NHL se hokejisté Floridy Panthers umístili na desátém místě a v předkole o postup do prvního kola vyřazovacích bojů si to rozdají s newyorskými Ostrovany. Hráči Panthers stihli odehrát devětašedesát utkání s bilancí pětatřiceti výher a čtyřiatřicetkrát pak z ledu odešli jako poražený tým. Poté přišla téměř čtyřměsíční pauza a hokej po celém světě utichl. Nyní už se ale zase vše pomalu rozjelo a týmy mají za sebou zápasy buď v předkole play-off nebo o umístění. Panteři by nechtěli chybět v ostrém startu vyřazovacích bojů, ale to ani jejich soupeř v této sérii.
Hezký páteční večer přeji všem příznivcům zámořské NHL. To, na co po pandemii koronaviru všichni fanoušci čekali, je tady. Odstartoval totiž zbytek sezóny. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu v rámci předkola play-off zaměříme na čtvrté utkání série mezi týmy Florida Panthers a New York Islanders. Vítěz série pak postoupí do prvního kola už klasického play-off.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Florida Panthers – New York Islanders

1:5

konec (1:2, 0:1, 0:2) Stav série: 1:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Hoffman (Huberdeau, Barkov) – 12. Beauvillier (Jo. Bailey, B. Nelson), 16. Beauvillier (Barzal, Pulock), 29. B. Nelson (Jo. Bailey, D. Toews), 51. Barzal (Eberle), 58. Pageau (Komarov)

Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Stillman, Brown, Yandle (A) – Acciari, Barkov (C), Huberdeau – Dadonov, Wallmark, Hoffman – Connolly, Haula, Toninato – Pysyk, B. Boyle, Hunt.

New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, A. Greene, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Pageau, Brassard – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Brisebois, Cormier

Průběh zápasu
1. třetina
03:57 NYI 2 Pulock, podrážení
11:32 NYI 0:1 Beauvillier (Jo. Bailey, B. Nelson)
15:10 NYI 0:2 Beauvillier (Barzal, Pulock)
18:29 NYI 2 Eberle, hákování
18:31 FLA 1:2 Hoffman (Huberdeau, Barkov)
18:57 FLA 2 Weegar, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
27:47 FLA 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Dadonov
28:01 NYI 1:3 B. Nelson (Jo. Bailey, D. Toews)
35:41 NYI 2 B. Nelson, podrážení
38:44 FLA 2 Wallmark, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
42:05 NYI 2 Komarov, hákování
50:34 NYI 1:4 Barzal (Eberle)
57:17 NYI 1:5 Pageau (Komarov)
59:29 NYI 2 Cizikas, vysoká hůl
Konec