Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference LFA po losovacím aktivu

konec

05.08.2020, 14:05 • Iris Hotel Eden, Praha 10 • Vít Trubička (@VtTrubika)

Tiskový mluvčí LFA ukončil tiskovou konferenci. I já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (15:00:36)
Dušan Svoboda:
Kluby souhlasily s podmínkami testování.
Dušan Svoboda:
Můžeme pouze řešit situace, kdy jsou hráči v utkání nebo cestou na utkání. Nikoliv to, co hráči dělají ve svém soukromí. To nemůžeme postihovat.
Dušan Svoboda:
Pokud neodehrajeme alespoň 40 % zápasů a neurčí UEFA postupující do evropských zápasů, znamená to z mého pohledu konec fotbalového světa. To už bychom všichni byli v karanténě.
Dušan Svoboda:
Obejmutí hráčů po zápase mezi sebou bude řešit disciplinární komise. Nedokážu říct, jak přísně.
Tomáš Bárta:
Rozpisem soutěží máme dáno, že se může nastavit každý třetí den. Budeme se snažit využít každý volný termín, pokud bude některý z týmů opakovaně v karanténě, tak, aby bylo dohráno co nejvíce zápasů.
Dušan Svoboda:
Budeme řešit regulaci hostování hráčů z jednoho klubu do jiného a jejich nástupu proti mateřskému klubu. Je to pro nás velké téma.
Dušan Svoboda:
Všechny kluby opatření znají. Nevím, jak mají nastavené obchodní podmínky při prodeji pernamentek.
Dušan Svoboda:
Mám na příští týden domluvené setkání ze zástupci hokejové APK, budeme jednat o společném postupu pro jednání ohledně hráčské karantény.
Dušan Svoboda:
Uzavřeli jsme ročník po sportovní stránce, nikoliv po účetní. Jednáme nadále s partnery. Pakliže by k nějakému krácení plnění mělo dojít, budeme posléze řešit placení výkonnostních bonusů za sezonu.
Dušan Svoboda:
Budeme se řídit obecnými nařízeními hygieny. Nebudeme nařizovat fanouškům nic nad rámec zákonné povinnosti.
Dušan Svoboda:
Nedovedu si představit, že v případě karantény celého týmu by zápas museli odehrát dorostenci nebo B tým.
Tomáš Bárta:
Pokud FAČR povolí klubům sehrát utkání v reprezentační přestávce, nemáme nic proti. Je to ale vždy na dohodě klubů.
Dušan Svoboda:
Chceme dohrát soutěž poslední. Máme jasně daný termín, do kdy se musí odehrát. Hráči, kteří nebudou v karanténě, budou normálně hrát. Může nastat situace, kdy se řekne, že je konec a přepočítá se tabulka dle koeficientů.
Dušan Svoboda:
V souvislosti s nastalou situací poskytuje stát různé kompenzace podnikatelským subjektům, už nyní se připravují programy přímo pro prefesionální soutěže, ať už fotbalové nebo hokejové.
Dušan Svoboda:
Všichni uvedení v zápise o utkání musí dodat negativní test. V případě MOL Cupu se může stát, že může s prvoligovým týmem hrát třeba tým z divize. V takovém případě musí mít i divizní tým PCR test na COVID starší maximálně tři dny.
Dušan Svoboda:
Nedává smysl si před zápasem nepodávat ruce a po něm se objímat. Hráči by si na to měli dávat pozor. Budou ovšem daleko intenzivněji testovaní a více pod drobnohledem.
Dušan Svoboda:
Řešili jsme možnost rozšíření počtu náhradníků, bude stále platit rozšířená možnost střídání na pět osob. O rozšíření počtu ze sedmi na devět ale budeme jednat až před příští sezonou.
Dušan Svoboda:
O vstupu na stadiony pouze pro lidi s aplikací eRouška nikdo s námi nejednal. Jsem optimista a věřím, že opatření budou třeba jen na dva až tři měsíce. Testy sice pro kluby budou velkou zátěží, jejich cena dohromady bude kolem dvou milionů Kč, avšak v případě postupu některého z klubů do skupiny Champions League dostanou ostatní týmy nehrající evropské poháry solidární příspěvek 260 tisíc Euro, což by mohlo také vykrýt tuto ztrátu.
Dušan Svoboda:
Sankcionování souboru opatření bude dle stávajícího disciplinárního řádu, nepříjala se kvůli němu žádná nová disciplinární pravidla.

Tisková konference LFA po losovacím aktivu

konec