Menu

Fotbal

Anglická Championship

Brentford FC – Fulham FC

1:2

po prodl. (0:0)

04.08.2020, 20:45 • Wembley (Londýn) • Finále • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 2.14 3.16 3.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

FULHAM POSTUPUJE O PREMIER LEAGUE! (23:26:11)
Po strhujícím prodloužení, ve kterém jsme viděli tři góly, máme o výsledku jasno. Nejprve se trefil Bryan krásným přímým kopem, následně Bryan po hezké kombinaci udeřil podruhé. Dalsgaardovo snížení už nic neřešilo a tak je rozhodnuto.
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 4:6.
Střely mimo: 6:5.
Rohy: 4:4.
Ofsajdy: 2:6.
Fauly: 11:14.

120+5

Konec zápasu.

120+4

Žlutou kartu dostává Marek Rodák (Fulham FC).

120+4

120+4. Henrik DALSGAARD - 1:2

120+4

Brentford právě vstřelil branku! HENRIK DALSGAARD ještě snižuje, jsme už ale na konci nastaveného času a gól už pravděpodobně bude jen kosmetickou úpravou po hezké akci Brentfordu.

120+3

Knockaert a Cavaleiro spěchali proti brance soupeře, kde byl jediný hráč z pole. Knockaert se ho zbavil přihrávkou na Cavaleira před brankáře, který ale Cavaleirovi skočil pod nohy a míč sebral.

120+2

Žlutou kartu dostává Ivan Cavaleiro (Fulham FC).

120

Nastavovat se budou čtyři minutky. Tak že by ještě Brentford stihl vyrovnat?

119

Henrik Dalsgaard se scie ve vápně dostal k míči a vystřelil, ale poslal ho snad až někde do fannshopu za stadionem.

117

117. Joe BRYAN - 0:2

117

Fulham právě vstřelil branku!
A máme pravdepodobně rozhodnuto! JOE BRYAN se trefuje podruhé v zápase. Mitrović poslal průnikovou přihrávku, Bryan si naběhl za obranu, octl se sám před Rayou a parádně ho překonal.

117

Pinnock byl na začátku pokutového území, zorientoval se a zpracoval míč. Následně ho vypálil doprostřed branky, kde ale Rodák tuto střelu pěkným zákrokem likviduje.

116

Marek Rodák se nyní trochu pohmoždil při pádu a nechává si nohu protáhnout a promasírovat od Bryana. Kdo ale ví, jak to ve skutečnosti je. možná to více vypadá jako taktické zdržování času.

115

Christian Norgaard chtěl do šance dlouhou přihrávkou vyslat svého spoluhráče, ovšem kopl do míče příliš silně a Marek Rodák byl u míče rychleji.

114

Cyrus Christie vybojoval míč, ovšem přitom "sejmul" nohy soupeře a Atkinson si toho okamžitě všiml. Samozřejmě odpískal faul.

112

Domácí tým zůstává jako opařený. Nechce se mu do útoku, přestože minutky ubíhají a čas se krátí. Fulhamu zbývá cca 8 minut od postupu do Premier League.

110

Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Joshua Onomah, přichází Maxime Le Marchand.
Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Dennis Odoi, přichází Cyrus Christie.

109

Fosu se ve své první minutě na hřišti už dostal do větší šance, když chtěl dloubáčkem najít spoluhráče v šestnáctce, ale nepovedlo se mu to, protože si pro míč vyskočil Marek Rodák.

106

Začalo druhé prodloužení.
Tak jsme se koneřně dočkali gólu. Ten přišel až ke konci prvního prodloužení a posílá Fulham do vedení. Cottagers jsou tak 15 minut od postupu do Premier League.

105+1

První prodloužení skončilo.

105+1

Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Rico Henry, přichází Tarique Fosu.

105+1

Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Aboubakar Kamara, přichází Ivan Cavaleiro.
Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Ibrahim Dervisoglu.

105+1

Nastavuje se jenom jedna jediná minutka.

105

105. Joe BRYAN - 0:1

105

Fulham právě vstřelil branku!
Autorem branky je JOE BRYAN, který skóroval z přímého kopu. Míč byl v opravdu velké vzdálenosti, ale Bryan si všiml, že brankář je daleko od tyčky, protože očekává spíše centr, a tak zkusil vypálit. Rána se odrazila od země a skončila u levé tyče.

105

Žlutou kartu dostává Aleksandar Mitrović (Fulham FC).

104

Žlutou kartu dostává Christian Norgaard (Brentford FC).

103

Žlutou kartu dostává Joshua Onomah (Fulham FC).

102

Žlutou kartu dostává Anthony Knockaert (Fulham FC).

101

Cairney nacentroval do vápna, kde pro míč sjížděl po zadku Kamara, ovšem nestihl míč před brankovou čarou.

98

Žlutou kartu dostává Michael Hector (Fulham FC).

97

Mathias Jensen naběhl do vápna na přihrávku, zpracoval si míč, dostal se do střelecké pozice a vypálil doprostřed Rodákovy svatyně. Gólman hostí střelu pohotově likviduje.

96

Kamara dostal zajímavou přihrávku a odhodlal se pálit z velké dálky. Střela mířila k levé šibenici, Raya jí ale dobře viděl a neměl problém ji zlikvidovat.

95

Michael Hector vyslal ze začátku zajímavě vypadající centr, kterým ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů, a míč tak spadl jen ke kopačkám hráčů Fulhamu.

93

Nyní se Watkins předvedl spíš záporně, když fauloval svého soupeře. Sudímu Atkinsonovi to neuteklo a zastavil hru.

92

Ollie Watkins byl na konci nádherné akce Brentfordu, dostal míč přímo před gólmana Rodáka, ale prvním dotekem ho nedokázal usměrnit přesně do branky, ale jen trochu vedle.

91

Začal první poločas prodloužení.
Tak ani ve druhém poločase jsme se nedočkali první branky zápasu. Nejblíže k ní byl asi Watkins z Brentfordu, kterého ale parádně vychytal Marek Rodák. Rozhodne tedy prodloužení, nebo penalty.

90+4

Druhý poločas skončil.

90+3

Mitrović se v první minutce na hřišti už už cpal do střelecké pozice, ale jeho snahu zastavil pomezní sudí zdviženým praporkem.

90+2

Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Bobby Decordova-Reid, přichází Aleksandar Mitrović.

90+1

Hector zatahal protihráče za dres, sudí neuděluje kartu, ale pouze přímý volný kop hráčům v modrých dresech.

90

Nastavovat se budou ještě tři minutky. Uvidíme za tuto dobu rozhodující branku?

89

Dva fauly, po jednom na každé straně jsme nyní viděli v rychlém sledu. Minutky ubývají, ani jeden z týmů se úplně nežene do útoku, jako by už oba mančafty čekaly na prodloužení.

88

Žlutou kartu dostává Mathias Jensen (Brentford FC).

87

Brentford opět předvedl rychlou a efektivní kombinaci, kterou se postupným útokem dostal až do vápna Fulhamu. Jenže střeleckou pozici nenašel.

85

Henrik Dalsgaard získal odražený míč na hraně pokutového území. Vypadalo to ale, jakoby snad při střele zavřel oči. Míč poslal hodně mimo.

84

Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Joshua Da Silva, přichází Sergi Canos.

83

Aboubakar Kamara si naběhl za obranu a vyžádal si přihrávku. Pomeznímu sudímu ale jeho ofsajdové postavení neuniklo a okamžitě se pískalo postavení mimo hru.

82

Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Neeskens Kebano, přichází Anthony Knockaert.

79

Hra se hodně vyostřila a viděli jsme jeden faul za druhým. Sudí zatím vše řeší domluvou, ovšem už velmi zvyšuje hlas.

77

Míč na levé křídlo mířil na hlavu Jensena, ale před ním se jako blesk z čistého nebe zjevil Reed a míč odhlavičkoval.

76

Zdá se, jako by Fulhamu došly síly a Brentford se toho snaží využít. Převzal otěže a nyní je na míči mnohem více, stejně tak si tvoří více šancí, než předtím.

75

Brentford nyní po několika rychlých instrukcích od kouče zrychlil fotbal a hlavně kombinace. Hráči si míč přiťukávají od nohy k noze a snaží se hrát prvním dotekem.

74

Bobby Decordova-Reid si zpracoval míč, poslal ho Kamarovi, a ten vyzkoušel štěstí. Branku ale přestřelil asi o metr.

73

Rohový kop ale Brentfordu opět vůbec nevyšel, dokonce z něj těžil spíše Fulham, který se vrhl do rychlého brejku.

72

72. Šance . Watkins

72

Konečně jsme viděli první pořádnou střelu. Ollie Watkins dostal přihrávku na hranicic šestnáctky, zamířil a vypálil dělovku, kterou musel zlikvidovat Rodák.

71

Odoi to nyní hodně přehnal a do Henryho zajel opravdu nepěkně. Sudí ale kartu neudělí, řeší to domluvou.

70

Hra se přelévá ze strany na stranu. Ani jeden z týmů se ale nedostává ani k vápnu, natož tak do nějakých zajímavých šancí a střeleckých pozicí.

69

Rozhodčí nyní nastavil "Cooling break" i v tomto poločase. Na minutku se tedy přestane hrát.

67

Žlutou kartu dostává Tom Cairney (Fulham FC).

66

Další rohový kop Brentfordu taktéž nevyšel. Brentford se totiž vůbec nedostal k zakončení. Tentokrát soupeř míč vyhlavičkoval.

65

Brentford si také vykoušel rohový kop, ovšem jeden z hráčů Fulhamu zlikvidoval míč velmi parádním zákrokem a zažehnal tatk nebezpečí.

64

Ve vápně našel míč po alším rohovém kopu Michael Hector, ovšem ani tomu hlavička vůbec nesedla a míč poslal vysoko nad břevno.

63

Bryan si vzal na starost rohový kop, nacentroval míč přímo na hlavu Reama, ovšem ten hlavičkoval až moc vysoko nad branku.

62

Bobby Decordova-Reid nemohl vymyslet, jak se dostat přes Watkinse u levého rohového praporku, a tak míč napálil silně do něj a vybojobal rohový kop.

61

Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Bryan Mbeumo, přichází Emiliano Marcondes.

59

Da Silva si narazil s Watkinsem, následně přesunul míč na Mbeuma, ale ten místo sprintu do prázdného prostoru zvolil jen zpětnou přihrávku.

58

58. Šance - Reid

58

Bobby Decordova-Reid nyní po centu, který propadl do vápna domácích, krásně zpracoval míč stehnem, následně vypálil a poslal ho těsně vedle šibenice!

56

Nudnou pasáž hry kouskují fauly a neustále protesty u rohodčího. Mezitím už se rozcvičují první náhradníci, kteří asi zavítají na hřiště v příštích minutách.

54

Da Silva naznačil na pravém rožku vápna střelu a následně se pohl na druhou stranu. Udělal si místo a vypálil, ale nastřelil pouze nohu obránce.

53

Nyní se zase k vápnu krásně prokombinovávali hostující fotbalisté, ovšem kombinace byla přerušena faulem domácího Mbeuma.

52

Benrahma se parádně protáhl do vápna mezi dvěmi hráči. Následně už ale ve vápně nedokázal najít pozici ke střele a míč nakonec zatáhl až za brankovou čáru.

50

Na hraně hřiště byl k zemi poslán Da Silva a to opravdu tvrdě. Sudí ale následně neodpískal k překvapení všech přímý kop, ale jen odkop od branky. Brentford velmi silně protestuje.

49

Brentford sehrál velmi příjemně vypadající kombinaci, kterou chtěl zakončovat Benrahma, ale nakonec se k zakončení nedostal, míč mu byl odkopnut.

48

48. Šance - Kebano

48

Kebano se postavil k míči a od gólu nakonec nebyl vůbec daleko! Míč zatočil parádně, ovšem do boční sítě branky.

47

Reid schytal nyní velmi nepříjemný faul na hranici pokutového území. Penlata z toho sice nebue, ovšem volný přímý kop z velmi zajímavé pozice už ano.

46

Začal druhý poločas.
Máme tady poločasovou pauzu. V první půli byl o poznání lepší Fulham, který si taky vypracoval zajímavější akce. Branku ale pořádně neohrozil ani jeden z týmů. Gólu se snad dočkáme ve druhém poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se pouhopouhá jedna minutka nad standardní hrací dobu.

45

Kebanova rána letěla hodně mimo. Dokonce ani nezapadla za brankovou čáru, nýbrž do autu. Poločas se chýlí ke konci.

44

Reed vyměníl míč s Kamarou, ten ho poslal do vápna pro Kamaru, jenže křídelník Fulhamu zakopl a míč mu utekl k protihráčům.

43

Joshua Onomah poslal přihrávku po zemi, která ale nebyla moc přesná. Jeho spoluhráče by mohl doklepnout míč do prázdné branky, ovšem to se nestalo.

41

Da Silva obcházel spoluhráče, což se mu nakonec i povedlo, ale přitom zasáhl protihráče faulem a sudímu Atkinsonovi to nemohlo uniknout.

39

Dennis Odoi krásně zmátl svého protihráče a pak vypálil. Brankář ale nemusel zasahovat. Zastoupil ho totiž jeden z obránců, který poslal ránu mimo.

38

Domácím se nedaří se pořádně dostat do útoku. Měli ž sice pár zdařilých náběhů k vápnu, ovšem ještě neohrozili Rodáka. Naopak Fulham se snaží a dostává se do mnohem zajímavějších příležitostí.

36

Kamara si nabíhal do zajímavé pozice, ovšem jeho spěchu si všiml pomezní sudí, který okamžitě vystřelil vzhůru praporek a píská se ofsajd.

35

Domácím se nyní hodně nelíbilo, že sudí sporný aut přisoudil na jejich triko a nechal vhazovat soupeře. Brentford ale míč rychle přebral a stáhl si ho do obrany.

34

34. Sražení Rodáka

34

Rodák si vyskočil pro míč, který chytil do rukou, ovšem po nárazu Watkinse ho upustil na brankovou čáru. Sudí si ale faulu všiml a odpískal.

33

Dalsgaard propasíroval míč do šestnáctky, následně ho přenesl na Jensena, který zadní nohou míč patou přizvedl a poslal směrem k brance, ovšem tam byla obrana Cottagers.

30

Žlutou kartu dostává Harrison Reed (Fulham FC).

29

Již se opět hraje. Míč rozehrál Fulham, který ho zatím stále drží na svých kopačkách.

27

Rozhodčí nyní nařídil první takzvaný "Cooling Break", což je pauza, kdy se hráči mohou napít a vydechnout.

26

Jensen si vzal na starost exekuci rohového kopu. Míč ale poslal opravdu hrozně, jelikož ho nezatočil do hřiště, nýbrž do bočnní sítě branky Rodáka.

25

Henry protáhl míč po levé straně až k vápnu, následně nacentroval přímo na hlavu Benrahmy, ovšem ten míč poslal hlavičkou velkým obloučkem do náruče Rodáka.

24

Mbeumo si chvíli podržel míč a následně ho technicky poslal na Benrahmu, který ale při jeho zpracování uklouzl a odevzdal herní pomůcku opět soupeři.

23

Brentford nečekaně vybojoval míč a Mbeumo se okamžitě vydal do slibného útoku. O míč však byl obrán parádním obranným zákrokem Kamary.

22

Fulham opět rozehrál nakrátko. Míč se po dvou přihrávkách dostal k Cairneymu, který ho zatočil k penaltovému puntíku. Tam ho ale už zpracovala obrana domácích.

21

Rohový kop se sice Fulhamu úplně nepovedl, ovšem domácí míč zakopli opět za čáru a tak se situace bude opakovat znovu.

20

Rei sprintoval s míčem, následně vypálil a nastřelil hráče před sebou. I tak ale míč směřoval na branku. Na poslední chvíli byl ovšem odvrácen na rohový kop.

19

Odoi vybojoval míč v nebezpečné situaci a poslal ho na Rodáka, který okamžitě vykopává míč co nejvíce dopředu, aby zažehnal nebezpečí.

17

17. Šance - Onomah

17

Onomah se dostal do dobré příležitosti a dokázal vypálit. Jeho střelu rukavicí vytáhl brankář Raya. Od něj se míč dostal k obránci, který ho nechtěně poslal zpět na branku, ovšem míč zasáhl opět Rayu.

16

Benrahma chtěl vyslat Henryho po levé straně, ale přihrávka do běhu byla až přespříliš dlouhá a Fulham v pohodě přebral míč, který okamžitě obrátil na útočnou polovinu.

15

Prvních patnáct minut proběhlo docela v poklidu. Oba týmy sice zvyšují cvou útočnou aktivitu oproti úvodním minutám, do větší příležitosti se ale ještě ani jeden z mančaftů nedostal.

14

Kebano táhl míč podél pravé autové čáry. Následně chtěl odcentrovat, ovšem protihráč mu do trajektorie míče strčil nohu a vychýlil ji za rohový praporek.

13

Kebano dlouhým pasem do vápna našel až nečekaně Kamaru ve vápně, ten se otočil a zadovkou ještě prodloužil míč na Onomaha, který ale napálil jen před ním stojícícho hráče.

11

Benrahma od hranice vápna poslal míč centrem na pravé křídlo. Tam byl Watkins, který ale hlavičkoval pouze do náručí Marka Rodáka.

10

Míč se po zmatcích v šestnáctce domácích ostal k Joshi Onomahovi, který měl parádní pozici na střelu. Rozhodl se ale ještě o tři kroky posunout a míč mu byl rychle odkopnut od boty.

9

Dlouhý pas na křídlo, kterým chtěl Kamaru najít Odoi, se pronesl kolem všech hráčů a zaplaval do autu. Vhazovat bude domácí celek.

8

Mbeumo se postavil k míči, ale dělovkou ho poslal jen do nejbližšího hráče, který stál ve zdi. Fulham okamžitě vykopl míč až na druhou stranu hřiště.

7

Benrahma opět vběhl s míčem nebezpečně blízko k vápnu, ale chvíli na to byl poslán k zemi jedním z protihráčů. Brentford má k dispozici volný přímý kop z dobré vzdálenosti.

6

Benrahma s míčem prošel k vápnu, kde zmátl jednoho z obránců. Následně se ale pokoušel o hezky vypadající kličku, při které však míč ztratil.

5

Onomah si vyžádal míč na polovině hřiště a okamžitě šel do sprintu, který zakončil zmatením spoluhráče několik metrů před vápnem a následnou střelou, kterou pokryl brankář Raya.

4

První minutky se zatím nehraje vůbec útočně. Oba týmy se snaží extrémně vyvarovat jakékoliv chybě. Oba týmy se navíc nehrnou do útoku.

3

Máme zde první faul, kterého se dopustil Neeskens Kebano, který nehezky poslal k zemi svého protihráče kousek za středovým kruhem. Domácí mají k dispozici volný přímý kop.

2

Úvodní výkop si na starost vzal Fulham, který dnes nastupuje v bílých dresech. Brentford naopak oblékl modrou variantu dresů.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Brentford FC: Raya – Dalsgaard, Jansson, Pinnock, Henry – Jensen, Norgaard, Da Silva – Mbeumo, Watkins, Benrahma
Náhradníci: Žambůrek, Valencia, Canos, Daniels (B), Dervisoglu, Fosu, Jeanvier, Marcondes, Roeslev Rasmussen

Fulham FC: Rodák – Odoi, Hector, Ream, Bryan – Reed, Cairney – Kamara, Onomah, Kebano – Reid
Náhradníci: Sessegnon, Mitrović, McDonald, Le Marchand, Bettinelli (B), Cavaleiro, Christie, Johansen, Knockaert.
FULHAM

Účastník loňské sezóny Premier League ukázal, že po sestupu se chce letos znovu probojovat mezi elitu. K tomuto cíli už mu chybí jediná výhra. S 81 body skončil v základní části čtvrtý o skóre právě za Brentfordem. Následně vyhrál zaslouženě 2:0 na Cardiffu, a i když následně podlehl doma 1:2, celkové skóre 3:2 nakonec mluvilo v prospěch tohoto týmu.

Absence: A. Mitrovič (blíže nespecifikované zranění)

Forma: V – P (play-off), R – V – R – V – V (základní část)

Poslední zápasy:
Fulham – Cardiff 1:2
Cardiff – Fulham 0:2
Wigan – Fulham 1:1
BRENTFORD

Brentford se dostal do play-off ze třetího místa The Championschip, když získal 81 bodů, takže na druhé postupové místo mu chyběly jen dva body. Naopak na dnešního soupeře – Fulham, neměl náskok ani bodu, ale měl lepší skóre. V semifinále play off sice prvně podlehl Swansea 1:0, ale na domácí půde vyhrál jednoznačně – 3:1 a postoupil do finále (3:2 celkově).

Možná si nezahraje: N. Karelis (blíže nespecifikované zranění)

Forma: V – P (play-off), P – P – V – V – V (základní část)

Poslední zápasy:
Brentford – Swansea 3:1
Swansea – Brentford 1:0
Brentford – Barnsley 1:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Brentford FC – Fulham FC

1:2

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 120+4. Dalsgaard – 105. Bryan, 117. Bryan

Karty:   88. Jensen (BRF), 104. Norgaard (BRF) – 30. Reed (FHM), 67. Cairney (FHM), 98. Hector (FHM), 102. Knockaert (FHM), 103. Onomah (FHM), 105. Mitrović (FHM), 120+2. Cavaleiro (FHM), 120+4. Rodák (FHM)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 11:14.

Brentford FC: Raya – Dalsgaard, Jansson, Pinnock, Henry – Jensen, Norgaard, Da Silva – Mbeumo, Watkins, Benrahma
Náhradníci: Žambůrek, Valencia, Canos, Daniels (B), Dervisoglu, Fosu, Jeanvier, Marcondes, Roeslev Rasmussen

Fulham FC: Rodák – Odoi, Hector, Ream, Bryan – Reed, Cairney – Kamara, Onomah, Kebano – Reid
Náhradníci: Sessegnon, Mitrović, McDonald, Le Marchand, Bettinelli (B), Cavaleiro, Christie, Johansen, Knockaert

Rozhodčí: Martin Atkinson (Anglie)