Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FK VIAGEM Ústí nad Labem – FC Viktoria Plzeň B

2:1

konec (1:1)

31.07.2020, 13:00 • Tréninkový areál Klíše, Ústí nad Labem • Milan Huppert

Tipsport: 1.59 4.38 4.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:56:08)
Máme za sebou přípravný zápas mezi Ústím nad Labem a rezervou plzeňské Viktorky, v němž druholigový účastní potvrdil roli favorita, soupeře ze Západu Čech porazil 2:1. Avšak vítězství se nerodilo vůbec lehce. Mužstvo hrající ČFL šlo do vedení v 16. minutě zásluhou Tomáše Kepla, který parádním lobem přehodil vyběhnuvšího Němce. Arma vyrovnala ještě v prvním poločase, chybu v rozehrávce s velkým přehledem potrestal Filip Turek. Konečnou podobu výsledku dal v 67. minutě Václav Prošek. Sedmadvacetiletý záložník obdržel dobrou přihrávku na pravou stranu a křižnou střelou propálil padajícího brankáře.

Svěřenci trenéra Jarošíka zvládli první přípravný zápas, který odehráli 14 dní po konci ligy, vítězně. Plzeň hrála z důvodu předčasného ukončení soutěže už dvanáctý přátelák za poslední dva měsíce a připsala si pátou porážku.

90

Konec zápasu.

89

V samotném závěru byla Arma blízko třetímu zásahu. Pas z pravé strany našel nabíhajícího útočníka, jeho hlavička rozvlnila boční síť.

88

Gólman Marián Tvrdoň plachtil vzduchem marně, ale měl velké štěstí, pěkná technická střela z osmnácti metrů se nestočila do brány.

87

Útok Plzně pokračoval levou stranu. Právě odtud přiletěl přetažený centr, který našel hráče v červeno-modrém. Rána z halfvoleje proletěla kousek kolem pravé tyčky.

86

Centr šel na přední tyč. Dobře zareagoval fotbalista stojící u tyče. Ten vystartoval dopředu a hlavičkou odklidil míč mimo vlastní šestnáctky.

85

Zpátky na polovinu druholigového mužstva. Zde budeme sledovat rohový kop poté, co pravý křídelník chytře nastřelil protihráče do levé dolní končetiny.

84

Rozehrávající hráč trefil dvoučlennou zeď a plzeňští fotbalisté museli zabrat směrem dozadu, aby zamezili případnému brejku. Nebezpečí zažehnal gólman Edelman, jenž vyběhl proti dlouhému nákopu.

83

Hlavní rozhodčí si v posledních minutách na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Arma páchá jeden přestupek za druhým, nyní přišlo zatažení za dres.

82

Hosté hrají dobře, dokonalosti chybí pouze dobře vyřešená finální fáze. V ní účastník ČFL oproti soupeři výrazně pokulhává.

81

Rezerva českého vicemistra disponuje standardkou v podobě přímého kopu. K jasnému podražení došlo u levé lajny, kudy pronikalo křídlo.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Ústí nad Labem drží nejtěsnější možné vedení, ale poslední minuty patří hostující Viktorii.

79

Viktorka pokračuje v honbě za vyrovnáním. Do přehuštěného prostoru přišel centr z levé strany, akci vystavil stopku dobře vyběhnuvší Tvrdoň.

78

Pěkné přenesení hry Západočechů z levé lejny na pravou. Adresát pasu na pobídku spoluhráčů šel do úspěšného střetu jeden proti jednomu, následná rána těsně minula pravou část brankové konstrukce.

77

Levý křídelník Plzně unikl po levé lajně a přes obránce poslal centr na útočníka. Forward stoprocentní šanci nevyužil, míč poslal mimo cílové zařízení.

76

Fyzické síly ubývají, ale není divu, v ústeckém areálu Klíše panuje opravdu velké vedro. Hráči statečně bojují i s touto skutečností.

75

Oba celky nyní předvedli několik nepřeeností v průběhu několika málo okamžiků. Prozatím poslední hasil Bohumil Hudec faulem.

74

Už to vypadalo, že budeme mít zase nerozhodný stav. V době zakončení však arbitr pískl do píšťalky na znamení ofsajdu, i v případě dobrého postavení ovšem obránce ve skluzu odklidil míč do zámezí.

73

Pravý obránce Viktorky neměl komu hodit míč, žádný ze spoluhráčů se nedokázal uvolnit přes svého osobního strážce.

72

Utkání pokračuje. Aktivní Arma znovu vysunula presink skoro k pokutovému území protivníka. Po souboji u pravé lajny budou vhazovat hosté.

71

Stejně jako v prvním poločase, i teď sudí posílá oba celky ke střídačkám, aby se v dnešním horkém dni mohli osvěžit příjemně studenou vodou.

70

Mizerně zahraná standardka. Na centr bylo připraveno pět hráčů v červeno-modrém, jenže exekutor poslal balón přímo do rukou gólmana.

69

Hosté okamžitě po výkopu zaveleli k honbě za vyrovnáním. Tu zastavil jeden z ústeckých fotbalistů jen za cenu nedovoleného zákroku.

67

67. Václav PROŠEK - 2:1

67

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Přichází obrat ve skóre! Na počátku akce stál skvělý obranný zákrok středopolaře, po němž převzal míč další z domácích fotbalistů a přihrávkou na pravou stranu uvolnil VÁCLAVA PROŠKA. Sedmadvacetiletý záložník prostřelil padajícího gólmana křižnou střelou.

66

Brankář v permanenci i v šestnáctce domácích. Marián Tvrdoň obdržel malou domů, z první doteku následoval odkop na útočnou polovinu.

65

David Edelman zachránil svůj celek od pohromy. Pro dnešek brankářská dvojka vyběhla z brány proti sprintujícímu útočníkovi a balón odkopla až skoro ke svému kolegovi na opačné straně.

64

Polovysoký centr byl šikovně prodloužen na zadní tyč, kde se zjevil nikým nepokrytý fotbalista v Plzně. Pod těžkým úhlem a z velkého úhlu ovšem mířil mimo.

63

Ústí působí aktivnějším dojmem, avšak musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do těch nyní vlétl pravý záložník, který zásluhou velké bojovnosti získal roh.

62

Hostům působí obrovské problémy už jen rozehrávka od vlastní šestnáctky. Stoper poslal zbytečně razantní nákop na pravého obránce, jenž marně naskakoval k míči.

61

Lukáš Václavík nabíhal po pravé lajně, kam také obdržel milimetrově přesný pas. Talentovaného devatenáctiletého záložníka zradilo zpracování.

60

Hodina z utkání je minulostí, do konce zápasu zbývá závěrečných třicet minut. Plzeňští se prakticky pouze brání, druhý gól Army visí ve vzduchu.

59

Jiří Jarošík musel být o přestávce v kabině hodně ostrý, Ústí hraje o poznání aktivnějším stylem. Hosté mají s vytrvalými náběhy soupeře plné ruce práce.

58

Kousek chyběl Jirkovskému od vystihnutí čitelné přihrávky. K balónu doběhl pozdě, na cestu navíc utržil bolestivý kop na lýtko.

57

Fotbalisté v červeno-modrém uklidňují hru sérií přihrávek v blízkosti vlastního vápna. Do hry se zapojila kompletní obranná čtveřice.

56

Hostující strážce svatyně mohl zůstat ledově klidným. Vysoký centr našel hráče ve žlutém, avšak střela ze záklonu zamířila o metr nad.

55

Převaha Ústí je zřejmá. Nyní má Arma k dispozici standardku v podobě volného přímého kopu, k faulu došlo těsně za polovinou hřiště.

54

Plzeňští proti trpělivé kombinaci protivníka vysunuli presink, což domácím nadělalo menší starosti. Pravý bek raději přihrál gólmanovi.

53

Svěřenci kouče Jarošíka oproti úvodnímu dějství výrazně přidali na aktivitě. Přízemní centr od levé lajny našel útočníka, jemuž vůbec nevyšel krok.

52

Přetažený centr z rohového kopu dopadl přesně na kopačky zapomenutého domácího fotbalisty. Tomu střela z voleje vůbec nesedla, balón trefil jeho spoluhráče.

51

Hra se přelévá ze strany na stranu. Také na domácí straně jsme měli možnost vidět nadýchaný centr z pravé strany, stoper odvrátil před zakončovatelem do autu v poslední možné chvíli.

50

Západočechy dělil kousek od druhého gólu! Adresát rozehrávky na krátko udělal si hodil míč kolem protihráče a levou nohou orazítkoval pravou tyč!

49

Viktorka rozjela rychlý protiútok na opačnou stranu. Na jeho konci stál centr z pravé strany, po kontaktu útočníka s obráncem chtěli hosté penaltu, ale bude se kopat "pouze" roh.

48

Arma chce strhnout vedení na svou stranu, to je jasné. Michal Mikšovský prodloužil za sebe na Čičovského, toho ovšem dobře pokryl Koželuh.

47

Do druhého poločasu vstoupili oba týmy ve značně obměněných sestavách. Je logické, že trenéři chtějí před startem ostré sezóny vidět hrát všechny své svěřence.

46

Začal druhý poločas.
Skončil první poločas přípravného utkání na novou sezónu mezi Ústím nad Labem a rezervou plzeňské Viktorky. Úvodní dějství nabídlo po jedné brance na obou stranách. Do překvapivého vedení se v 16. minutě dostali hosté, když dlouhý nákop z poloviny hřiště přetavil v gól Tomáš Kepl, který chytře přehodil vyběhnuvšího brankáře. Vyrovnání přišlo v 37. minutě, velkou chybu v rozehrávce nekompromisně potrestal Filip Turek. Lze očekávat, že poločasová přestávka bude krátká, šanci nejspíše dostanou hráči z lavičky.

45

První poločas skončil.

44

Poslední minuta prvního poločasu probíhá na obranné polovině Plzně. Zde si přihrávají hosté, kteří vzdali snahu o závěrečný útok. Pouze čekají na závěrečný hvizd.

43

Dnes už podruhé zhatil Viktorce příležitost útočný faul. I v tomto případě byl balón ještě do vzduchu, když arbitr foukl do píšťalky.

42

Hráči v červeno-modrém chtěli pro změnu kombinovat. A vedli si poměrně dobře. Vybojovali standardní situaci zhruba dvacet metrů od brány.

41

Západočeši vsadili na vysoký presink. Značné problémy způsobil Němcovi agilní Vrba, brankář odkopl míč do autu.

40

Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou týmy do kabin za nerozhodného stavu?

39

Začínáme prakticky zase od nuly. Plzeňští ovšem určitě budou spokojení i s remízovým výsledkem, jelikož vstupovali do utkání v roli jasného outsidera.

37

37. Filip TUREK - 1:1

37

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Zničehonic přichází vyrovnání! Velkou měrou se na něm podepsal Bleha, jenž razantní přihrávkou dostal do úzkých spoluhráče. Přihrávku naslepo vystihl FILIP TUREK, který si nechal míč skočit a míč poslal nechytatelně do pravého horního rohu.

37

Druhý roh Army připomínal první. Opět přišel velice špatný centr, na který neměl šanci dosáhnout ani jeden z fotbalistů stojících v pokutovém území.

36

O poznání nebezpečnější situace přišla o malý moment později. Ústěčtí znovu zaveleli k útoku pravou stranou, odkud přišel prudký centr, Bleh vyběhl a kulatý nesmysl pro jistotu vyrazil nad břevno.

35

Arma konečně dokázala po delší dobu udržet balón na kopačkách. Ve finále akce přišel centr z pravé strany, míč však letěl přímo do brankáře.

34

Gólman Němec je v první půli vidět. Strážce domácí svatyně zase musel hasit zaváhání obrany. Vyběhl až mimo šestnáctky, aby odkopl míč mimo dosah Kepla.

33

Kterých, naštěstí, nebylo třeba. Jan Halász po chvilce vylehávání stoupl na nohy a podle jeho pohybu to vypadá, že jej v dalším průběhu nebude limitovat zranění.

32

Levý obránce Západočechů šel do skluzu a přitom si nejspíše ublížil. Zůstává ležet na trávníku, sudí zatím čeká s povoláním lékařů.

31

Bleha pořádně podcenil rozehrávku. Přízemní pas poslal o kus před Halásze, ten musel zasprintovat, aby před protihráčem odklidil balón alespoň do autu.

30

Půl hodina z přátelského zápasu je pryč. Rezerva plzeňské Viktorky překvapivě vede na půdě druholigového Ústí a nutno podotknout, že zatím plní roli aktivnějšího celku.

29

Hra pokračuje. A to u Selnara, jenž předčil kličkou po levé straně Bechyněho. Záda mu ovšem kryl Jakš, který se stal novým majitelem kulatého nesmyslu.

28

Hlavní rozhodčí nařizuje oběma celkům pauzu na občerstvení. V dnešním horkém počasí se menší přestávka určitě hodí, navíc někteří hráči stále nemusí být v ideální kondici po třech měsících bez fotbalu.

27

Pravý obránce Koželuh splnil přesně to, co měl. Na zádech udržel dotírajícího Krutogolova a míč nechal doskákat mimo hrací plochu.

26

Plzeň po vstřeleném gólu začala více kombinovat, už se tolik nežene dopředu. Halász z poloviny hřiště poslal malou domů Blehovi.

25

Gólman Němec zachránil Ústí od další pohromy. Dobře zareagoval na další dlouhý nákop za defenzivu a k míči doběhl dříve než Kepl.

24

Hlavní rozhodčí zastavil standardku Plzně ještě v dob letu míče. Příliš důrazně si totiž tvořil prostor v šestnáctce Fišer, stoper zasáhl soka loktem.

23

Havel vyslal výborný pas za obranu, pro nějž sběhl Vrba. V souboji s posledním obráncem vybojoval alespoň roh, když ho napálil do levé nohy.

22

První rohový kop Army skončil v rukavicích gólmana. Ten výborně vyběhl na penaltu a pravou rukou stáhl balón do svého držení.

21

Pěknou akci vykouzlil jeden z domácích hráčů po pravé straně. Balón si obhodil kolem osobního strážce více na střed a vypálil k bližší tyč, Bleha šel k zemi včas.

20

Ústí jako by inkasovaná branka nakopla. Ihned hráči ve žlutém začali podstatně více útočit, prohrát s o soutěž níže postaveným týmem by určitě nebylo dobrou vizitkou.

19

Skvělou práci odvedl na půlicí čáře Peterka. Soka vystál a navíc vybojoval balón pro Armu. Sice byl nastřelen, jenže míč ještě tečoval protihráč pravou nohou.

18

Hra se po výkopu bleskově přesunula na druhou stranu, avšak šance žádná. Únik po levé lajně zastavil čistým obranným skluzem Mužík. Následuje autové vhazování.

16

16. Tomáš KEPL - 0:1

16

Plzeň B právě vstřelila branku!
Západočeši se ujímají překvapivého vedení! Parádní nákop z poloviny hřiště si ve vápně zpracoval TOMÁŠ KEPL, který velmi chytře přeloboval vyběhnuvšího Němce.

15

Brankář Němec má zatím rozhodně více práce než jeho protějšek Bleha. Nyní i on může na chvíli vydechnout, domácí kombinují v blízkosti jeho šestnáctky.

14

Pod velkým tlakem sáhl středopolař Havel k nejsnadnějšímu možnému řešení. Před Krutogolovem poslal malou domů gólmanovi.

13

Domácí měli v úmyslu přechytračit soka rozehrávkou na nakrátko. Jenže Ústí u balónu dlouho nezůstalo, čitelný pas středem skvěle vystihl Pešek.

12

Opět vyzkoušela Viktorka zaútočit po pravé straně. Stejně jako před malou chvílí centroval Kepl, tentokráte přímo do rukavic připraveného Němce.

11

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Halász přenášel hru na pravou stranu, jenže balón letěl velmi pomalu. Koželuh k němu sice doběhl jako první, avšak hlavou hrál mimo hrací plochu.

10

Rezerva Plzně nikam nespěchá. Kombinuje na vlastní polovině, presink soupeře je nulový. Nohama si zahrál také Bleha.

9

Defenzivní povinnosti splnila obranná jednotka Army na jedničku. Selnar chtěl proběhnout mezi dvěma protihráči, ti ho skřípli do kleští.

8

První střelecký pokus směřující na branku zapsalo Ústí. Zhruba z dvaceti metrů vystřelil jeden ze středopolařů, ránu mířící doprostřed Bleha s přehledem pokryl.

7

O soutěž níže hrající Plzeňští zahájili střetnutí aktivněji. Na centr Kepla z pravé strany naskočil Vrba, hlavičku poslal těsně nad břevno.

6

Akce ale pokračovala, protože levý obránce Západočechů mizernou nahrávkou vrátil míč domácím. Střelu z hranice šestnáctky následně zblokovala obrana, rovněž dorážka se zastavila v chumlu fotbalistů.

5

Rychle na druhou stranu. Pěkný lob za obranu obdržel pravý záložník Army, avšak v souboji jeden na jednoho neprošel přes pozičně dobře postaveného Halásze.

4

Hodně riskantní rozehrávka výkopu v podání domácího brankáře. Stoper musel hrát pod velkým tlakem, do bezpečí odkopl těsně kolem Vrbovy levé nohy.

3

Okamžik po úvodním výkopu chtěli hosté proniknout do pokutového území soupeře. Za dlouhým nákopem spěchal Selnar, první byl u míče gólman.

2

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání ve žlutých dresech. Plzeň zvolila klasiku, zápas odehraje v tradičních modro-červených dresech.

1

Utkání právě začalo.
FC Viktoria Plzeň B

Plzeňskému "béčku" skončila sezóna už na začátku března. První jarní utkání proti Rakovníku se ještě odehrálo, avšak následně zbytek sezóny ukončila pandemie koronaviru, která postupně zasáhla nejen Evropu, ale celý svět. Avšak na západě Čech nezaháleli a po dohodě s dalšími třetiligovými týmy sehráli velkou řadu přátelských utkání, konkrétně deset s bilancí šesti výher a čtyř porážek. Minulou sobotu vyzvala plzeňská rezerva "béčko" německého Furthu, remízu 3:3 vystřelil ve třetí nastavení minutě Vrba.
FK Ústí nad Labem

Ústí nad Labem může být se svým působením v nedávno skončené druhé nejvyšší české soutěži spokojeno. Mužstvo kolem trenéra a bývalého skvělého fotbalisty Jiřího Jarošíka totiž obsadilo konečné sedmé místo, takže potvrdilo předpoklady, že bude patřit k těm lepším týmům ligy. Plány na další sezóny jsou určitě ještě ambicióznější, nahoru šly dva celky, dolů nikdo, tudíž o dva konkurenty méně, Ústí by klidně mohlo zabojovat o příčky zajišťující baráž.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné páteční odpoledne! Vítám vás při sledování přípravného utkání mezi Ústím nad Labem a plzeňskou rezervou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

FK VIAGEM Ústí nad Labem – FC Viktoria Plzeň B

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 37. Turek, 67. Prošek – 16. Kepl

FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Bechyně, Mužík, Mikor, Krutogolov, Peterka, Jakš, Miskovič, Kolařík, Turek, Čmelík.
Náhradníci: Tvrdoň, Hudec, Chodora, Šilhan, Bílek, Černý, Prošek, Čičovský, Pavlík, Mikšovský, Jirkovský.

FC Viktoria Plzeň B: Bleha – Koželuh, Fišer, Hranáč, Halász – Pešek, B. Havel, Řezáč – Kepl, Vrba, Selnar.
Náhradníci: Edelman – Šimek, Kolerus, Krátký, Kodýdek, Václavík.