Menu

Tenis

Svijany Open - dvouhra žen (antuka)

Barbora Krejčíková – Miriam Kolodziejová

0:2 4:6, 6:7 (2)

konec

29.07.2020, 13:11 • Liberec - kurt Svijany • Milan Huppert

Miriam Kolodziejová předvedla proti Barboře Krejčíkové fantastický výkon a po zásluze porazila jasnou favoritku ve dvou setech 6:4 a 7:6. V úvodním dějství dělalo oběma tenistkám velké problémy udržet si servis. V celkovém součtu o něj přišly hned pětkrát, přičemž třikrát jej ztratila Krejčíková. Logicky z toho tak vyplývá, že set ovládla Kolodziejová, jež za stavu 5:4 využila hned první setbol.

Také druhý set se vyvíjel po většinu času lépe pro Miriam. Ta nejprve vedla 2:1, také 3:2, ale v obou případech o výhodu brejku přišla. Třetí brejk získala při skóre 5:5, jenže utkání dopodávat nedokázala, přesto že měla k dispozici dva mečboly. Ani to ale outsiderku nerozhodilo a ve zkrácené hře si došla pro senzační vítězství, Krejčíkové dovolila v tiebreaku jen dva body.

Miriam Kolodziejová vstoupila turnaje v Liberci vítězství a po prvním dnu povede tabulku skupiny A. A má vše ve svých rukou, ve zbývajících dvou zápasech proti Markové i Viďmanové bude plnit roli favoritky. Naopak Krejčíková musí doufat v zaváhání Miriam, jinak třetí triumf v řadě na domácích kurtech nepřidá.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:25:42)

Konec zápasu

0:2; 6:7 - Miriam Kolodziejová

6:7

Je konec! Jsme svědky obrovského překvapení, Miriam Kolodziejová totiž poráží Barboru Krejčíkovou ve dvou setech a dělá tak důležitý krok směrem k postupu ze skupiny! Favoritka střetnutí zakončila celý zápas dvojchybou.

2-6

První možnost odvrací Bára přímým bodem po ráně na střed kurtu.

1-6

Přímý bod po podání ven z kurtu, forhendový return doletěl za základní čáru. Pět mečbolů!

1-5

Konečně favoritka zapisuje první bod na svou stranu. A to při podání Kolodziejové, za dělovým forhendem po lajně se vedoucí žena jen smutně ohlédla.

0-5

Krejčíková najednou začala působit odevzdaným dojmem. Zbytečná chyba z forhendu značí ztrátu tří minibrejků a hrozivé skóre 0:5.

0-4

Kolodziejová se nenechala rozhodit nevyužitými dvěma mečboly, jde si za vítězstvím v tiebreaku! Nyní disponuje výhodou už dvou minibrejků, když se jí povedl světový kraťas těsně za pásku.

0-3

Výborná práce mostecké rodačky. Miriam trpělivě útočila do bekhendové strany Krejčíkové. Pak šla na síť, kde zahrála nechytatelný forhendový volej.

0-2

Miriam Kolodziejová odskakuje do dvoubodového náskoku. Po hodně vysokém úderu konkurentky vypálila tvrdý bekhend, na nějž Bára reagovala nepřesným forhendem.

0-1

Do tiebreaku vstupuje favoritka dvojchybou.

6:6

0:1; 6:6 - Barbora Krejčíková

6:6

Brněnská rodačka utekla hrobníkovi z lopaty. Odvrátila dva mečboly a o osudu druhé sady tak rozhodně až zkrácená hra. Kolodziejová pod tlakem chybovala z forhendu.

A-40

Po dvou mečbolech brejkbol. Miriam šla po servisu k síti, avšak Barbora zahrála dobrý lob, smeč z velkého záklonu skončila na pásce.

40-40

Jdeme do shody. Konečně Krejčíková zužitkovala ve svůj prospěch roli aktivnější tenistky, forhendem k základní čáře uzavřela výměnu.

30-40

První možnost nevyužita. Miriam sáhla k odvážnému řešení v podobě kraťasu, který však nebyl vůbec povedený. Bára doběhla k míčku a poslala ho mimo dosah protihráčky.

15-40

Senzace je blízko! Třidadvacetiletá hráčka má dva mečboly při vlastním servisu, v bekhendové přestřelce zkazila jako první Krejčíková.

15-30

Neskutečné. Rodačka z Mostu se vyhecovala k opravdu skvělému představení. Znovu předvedl fantastickou defenzivní práci a sokyni naběhnuvší k síti nakonec prohodila křížem.

15-15

Skvělá obrana Kolodziejové! Ta oběhala i nemožné a její snaha přinesla kýžený fiftýn, neboť Krejčíková neudržela přesnou ruku a selhala při forhendu.

15-0

Skvělým returnem po lajně získala Krejčíková výhodu aktivnější tenistky v rozehře. Té využila k náběhu na síť, kde při smeči nezaváhala.

5:6

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

5:6

Následuje přestávka a výměna stran.

5:6

Miriam Kolodziejová brejkla sokyni a za okamžik půjde podávat na vítězství v zápase. Bára zase byla tou aktivnější tenistou, tentokráte ovšem zkazila smeč od základní čáry.

15-40

A ty přichází rovnou dva! Krejčíková měla ve výměně navrch, jenže naskočený bekhend zastavila páska.

15-30

Vzápětí přichází dvojchyba, Miriam sahá po brejkbolech!

15-15

Přímý bod po servisu ven z kurtu.

0-15

Všechno vyšlo perfektně, až na závěrečný volej. Krejčíková si došla pro vítězný fiftýn k síti, jenže z forhendu poslala balónek za základní čáru.

5:5

0:1; 5:5 - Miriam Kolodziejová

5:5

Na výborný servis reagovala Bára velmi krátkým returnem. Miriam posléze hrála forhend po levé straně, jímž donutila soupeřku k chybě.

30-40

Ještě to bude boj. Mostecká rodačka měl skvěle rozehranou výměnu, paradoxně ale při nejsnazším úderu chybovala.

15-40

Chyby však zatím litovat nemusí, nyní má výhodu dvou gembolů. Útočný forhend favoritky doletěl mimo vymezený prostor.

15-30

Čtvrtou hra se konat určitě nebude. Miriam sice měla nakročeno k zisku fiftýnu, avšak forhend s úmyslem hrát po lajně zastavila páska.

0-30

Přímý bod po podání na střed kurtu.

0-15

Kolodziejová musí udržet servis, jinak bude muset bojovat o výhru ve třetím setu. A začíná dobře, protože její soupeřka trefila bekhend pod pásku.

5:4

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

5:4

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

5:4

Následuje přestávka a výměna stran.

5:4

0:1; 5:4 - Barbora Krejčíková

5:4

Viděli jsme třetí čistou hru v řadě, obě tenistky začaly naplno využívat výhody servisu. Bekhend Kolodziejové dopadl do deblového koridoru.

40-0

Miriam chtěla až moc. První forhend ještě spadl na základní čáru, avšak ten druhý a závěrečný k její smůle až za ni.

30-0

Zvyšujícího se tlaku využila Bára k náběhu na síť. V tomto prostoru nejprve zahrála povedený forhendový volej, vzápětí smečí celou rozehru uzavřela.

15-0

Přímý bod po podání na téčko.

4:4

Také Miriam umí zahrát čistou hru. Přímý bod po podání ven z dvorce znamená srovnání stavu ve druhém setu.

0-40

Jeden dělový forhend po lajně Miriam Kolodziejová ubránila, dalšímu už čelit nemusela. Bára z jasné pozice napálila síť.

0-30

Přímý bod po servisu ven z kurtu.

0-15

Dobrého podání využila Kolodziejová k náběhu na síť. Po forhendovém voleji chtěla Krejčíková lobovat, ale míček spadl za základní čáru.

4:3

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

4:3

Následuje přestávka a výměna stran.

4:3

Čistou hrou a přímým bodem po servisu ven z kurtu Krejčíková potvrzuje brejk a ujímá se vedení 4:3.

40-0

Přestřelku ovládla Bára. Obě hráčky nyní pálily jednu forhendovou ránu za druhou. Tu poslední měla právě Krejčíková, jež vypálila vítězný balón křížem.

30-0

Rodačka z Brna ukázala, že i ona umí zkracovat hru. Balónek proletěl o malý kousek nad páskou a spadl na polovinu protihráčky.

15-0

Přímý bod po podání na téčko.

3:3

0:1; 3:3 - Barbora Krejčíková

3:3

A ten využívá! Po kratším úderu sokyně si počkala na odskok balónku a finální bekhend poslala po lajně mimo dosah Miriam.

A-40

Dvojchybou Miriam darovala soupeřce brejkbol.

40-40

Barbora Krejčíková se omlouvá soupeřce, protože jejímu forhendu hranému u sítě pomohla na druhou stranu pásku. Překvapená Kolodziejová vůbec nereagovala.

30-40

Povedený servis základem k úspěchu. Mostecká rodačka posléze honila protihráčku ze stany na stranu, ve finále výměny se dočkala jejího zaváhání z bekhendu.

30-30

Skvělá práce Miriam, jež vytáhla kraťas hned z druhého úderu po podání. Soupeřku tím dokonale zaskočila, Krejčíková zůstala stát na základní čáře.

30-15

Velké štěstí stálo při outsiderce střetnutí. Její forhend lízl lajnu a Bára při úderu ze stejné strany nečistě trefila balónek.

30-0

Kolodziejová vzápětí přidává dvojchybu.

15-0

Dlouhou výměnu ovládla Krejčíková. Obě tenistky čekaly na chybu té druhé a byla to Miriam, která poslala míček pod pásku.

2:3

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

2:3

Následuje přestávka a výměna stran.

2:3

A ten využívá! Forhend napálila přesně na čáru. Bára ještě k balónku doběhla, jenže pak zahrála forhend, který skončil v dalekém autu.

30-40

Dvojchyba, Kolodziejová má brejkbol!

30-30

A další zaváhání. Brněnský rodačka chtěla zahrát chytrý kraťas, jenže stejně jako před malým momentem umístila balónek mimo kurt.

30-15

Konečně chybovala také Bára, jež po návratu působila jako stroj. Forhend s úmyslem hrát po lajně poslala do území pro čtyřhru.

30-0

Přímý bod po podání na téčko.

15-0

Jedna rána za druhou v posledních chvílích létá na polvoinu Miriam. Rodačka z Mostu statečně vzdoruje, většinou ale udělá vynucenou chybu, což platilo i v tomto případě.

2:2

0:1; 2:2 - Barbora Krejčíková

2:2

Barbora Krejčíková se vrátila na kurt jako by polita živou vodou. Tento gem na příjmu jí vyšel opravdu konale, ukončila ho nechytatelným forhendem kros.

40-15

Mostecká rodačka zůstala stát proti forhend Báry hraném po lajně. Jenže míček skončil v kurtu, Krejčíková disponuje dvěma brejkboly!

30-15

Kolodziejová nečistě trefila forhend, míček spadl těsně za pásku. Krejčíková nejprve zahrála tvrdý forhend, vzápětí smečí zabila rozehru.

15-15

Role se prohodily. Bára útočila a i ona dokázala fiftýn dovést do úspěšného konce, sokyni donutila k chybě dělovým forhendem.

0-15

Miriam dobře rozběhala soupeřku. Ta se bránila statečně, ale u poslední rány poslala za základní čáru.

1:2

Brněnská rodačka je zpátky na kurtu. Bere raketu do ruky a staví se na svou polovinu. Zápas pokračuje.

1:2

Barbora Krejčíková má nejspíše nějaký zdravotní problém, společně s lékařem nyní opustila kurt. Zatím to ale vypadá, že se nejedná o skreč, Kolodziejová totiž zůstává na kurtu.

1:2

Následuje přestávka a výměna stran.

1:2

0:1; 1:2 - Barbora Krejčíková

1:2

Tu ovšem kompenzuje esem po ráně ven z kurtu.

40-15

Čistá hra to nebude, Krejčíková trefuje dvojchybu.

40-0

V delší výměně napálila favoritka zápasu forhend přesně na základní čáru. Miriam hrála z velkého záklonu pod pásku.

30-0

Přímý bod po servisu ven z kurtu.

15-0

Dobrý servis byl základem k úspěchu. Krejčíková ho využila k náběhu na síť, odkud zahrála vítězný forhendový volej.

0:2

0:1; 0:2 - Miriam Kolodziejová

0:2

Miriam Kolodziejová potvrzuje brejk a vede rozdílem dvou gemů. Za forhendem po pravé straně se Bára jen ohlédla.

15-40

Mostecká rodačka působí velmi jistým dojmem. Nyní se nenechala zaskočit ani kontrakraťasem, naopak vytáhla parádní lob.

15-30

A další přímý bod, tentokráte po dělovce na téčko.

15-15

Přímý bod po podání ven z dvorce.

15-0

Krejčíková returnovala, a to stačilo k zisku fiftýnu. Forhendový kros Kolodziejové vyletěl do území pro čtyřhru.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

0:1; 0:1 - Miriam Kolodziejová

0:1

Druhou možnost už Miriam využívá! Forhendový return poslala k základní čáře, následoval úder Krejčíkové mimo vymezený prostor.

30-40

Přímý bod po servisu ven z dvorce.

15-40

Kolodziejová dnes hraje opravdu výborně. Znovu ukázala velký přehled, ačkoli se její soupeřka vydala k síti, prohodila ji po lajně. Dva brejkboly!

15-30

Rodačka z Brna chtěla překvapit soupeřku kraťasem hned z druhého úderu po servisu. Jenže míček zastavila síť.

15-15

Přímý bod po podání na téčko.

0-15

Krejčíková využila tlaku k náběhu na síť, jenže to nebyla dobrá volba. Miriam pálila šikovně pod nohy sokyně, ta dala raketu pod sebe pozdě.

0:0

Začíná druhý set.

4:6

0:1; 4:6 - Miriam Kolodziejová

4:6

První sada je minulostí! Miriam Kolodziejová ji završuje přímým bodem po servisu ven z dvorce. Máme zaděláno na velké překvapení!

15-40

Dva setboly! Mostecká rodačka vytrvale útočila do bekhendu favoritky. Bára ve finále výměny zahrála obranný slajz do sítě.

15-30

Odvážnému štěstí přeje. Ale není tomu tak vždy. Za základní čárou zkusila Kolodziejová kraťas, balónek zastavila síť.

0-30

Miriam je zase o něco blíže zisku úvodního dějství. Teď se ani moc nenadřela, Krejčíková se sama vyhodila z forhendu.

0-15

Klíčem k zisku fiftýnu se stal vynikající první servis. Bíra sice vrátila míček na stranu sokyně, ta následně zahrála vítězný forhend kros.

4:5

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

4:5

Následuje přestávka a výměna stran.

4:5

0:0; 4:5 - Barbora Krejčíková

4:5

Přímý bod po podání ven z kurtu. Krejčíková úpěšně oddálila konec setu, za malý moment ale Kolodziejová půjde podávat na jeho zisk.

A-40

Výborně provedená varianta servis-síť. Kolodziejová returnovala přímo na tělo soupeřky, jež si s danou situací poradila na jedničku.

40-40

Shoda. Kolodziejová zahrála kratší return, což jí paradoxně pomohlo. Bára hrála bekhend krátce po odskoku, výsledkem jenevynucená chyba.

40-30

Gem ještě pokračuje. Báru dostal pod tlak bekhend pod nohy. Z těžké pozice brněnská rodačka napálila balónek pod pásku.

40-15

Kratšího bekhendu protihráčky chtěla Miriam využít k razantnínu forhendu a náběhu na síť. Míček však poslala mimo vymezený prostor.

30-15

Výborný servis ven z dvorce, po němž následoval bekhend do opačného rohu. Kolodziejová neměla žádnou šanci na úspěch.

15-15

Po vysokém returnu a dvou forhendem vyběhla Barbora na síť. Zde musela hrát bekhendový volej, který poslala za základní čáru.

15-0

Krejčíková rozběhala soupeřku a s velkou jistotou si došla pro vítězný fiftýn. Konečným se stal forhend po lajně.

3:5

0:0; 3:5 - Miriam Kolodziejová

3:5

Tentokráte Kolodziejové kraťas vůbec nevyšel, přesto získává fiftýn a zároveň gem. Barbora totiž poslalal forhend přímo do soupeřky, která posléze s přehledem umístila balónek do volné části kurtu.

40-A

Přímý bod po servisu ven z dvorce.

40-40

Risk je zisk. Miriam okamžitě po returnu sáhla ke zkrácení hry, s nímž sokyně vůbec nepočítala. U míčku byla pozdě.

A-40

Brejkbol! Krejčíková se fantatsicky ubránila několika tvrdým úderům soupeřky, jež tlaku využila k níběhu na síť, avšak Bára vytáhla ze svého repertoáru výstavní lob.

40-40

Dvojchyba posílá gem do shody.

30-40

Eso po tvrdé dělovce ven z dvorce. Gembol.

30-30

Nevynucená chyba k vidění i na druhé straně. Krejčíková musela trošku pdcouvat proti bekhendu, následovala rána mimo vymezený prostor.

30-15

Dobrý servis, avšak o poznání horší forhend. Kolodziejová měla dostatek času, přesto balónek poslala do území po debl.

15-15

Eso na téčko.

15-0

Bára ukazuje, že umí i bránit. V defenzivě vytáhl parádní forhend po lajně, Miriam zůstala stát na místě jako přikovaná.

3:4

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

3:4

Následuje přestávka a výměna stran.

3:4

0:0; 3:4 - Barbora Krejčíková

3:4

Barbora Krejčíková potvrzuje brejk, rozdíl mezi oběma hráčkami tedy činí už jen jediný gem. V doposud poslední rozehře Miriam zahrála nevynucenou chybu z bekhendu.

40-15

Stejnou variantu vyzkoušela třiadvacetiletá hráčka hned vzápětí, jenže míček pro změnu doplachtil za základní lajnu.

30-15

Skvěle si Miriam naskočila na slabší druhé podání Krejčíkové. Míček poslala zcela mimo její dosah.

30-0

Výborným servisem získala Barbora dominantní postavení ve výměně. Klíčovým se stal forhend k základní čáře, po němž následovalo zaváhání Kolodziejové.

15-0

Krejčíková zahrála kraťas a vydala se k síti, aby zmenšila úhel. Kolodziejová míček odehrála, ale pouze nalila na vítězný volej Báře, jež zahrála vítězný míč.

2:4

0:0; 2:4 - Barbora Krejčíková

2:4

Rozhodně se zatím nedá říci, že by podání znamenalo pro jednu či druhou tenistku výhodu. Krejčíková využívá brejkbol, podruhé brejkuje sokyni a snižuje na 2:4.

A-40

Brněnská rodačka naznačila dělovku z forhendu, tím však jen dokonale skryla úmysl hrát kraťas. Miriam doběhla k balónku pozdě.

40-40

Returnem Krejčíková získala ofenzivní postavení v rozehře. Toho ovšem nezužitkovala, forhend po lajně poslala za základní čáru.

A-40

Bára má k dispozici třetí brejkbol v gemu. Dobrý return byl základem k zisku fiftýnu, následovala chyba sokyně.

40-40

Umpirový rozhodčí se musel jít podívat na stopu po forhendu vypáleném Krejčíkovou. Usoudil, že balónek skončil v autu.

40-30

Eso na téčko.

40-15

Pod velkým tlakem hrála rodačka z Mosu kraťas, který neměl žádnou šanci na úspěch. Balónek sotva doletěl k pásce.

30-15

Přímý bod po servisu ven z dvorce.

30-0

Brněnská rodačka tentokráte neútočila, spíše trpělivě čekala na chybu. Kolodziejová skutečně zkazila, bekhend napálila pod pásku.

15-0

Krejčíková dobře odhadla, kam bude Kolodziejová servírovat. Vyslala hodně tvrdý bekhend po lajně, na nějž byla Miriam krátká.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

0:0; 1:4 - Miriam Kolodziejová

1:4

Kolodziejová zase disponuje výhodou dvou brejků! Při brejkbolu úspěšně returnovala, a to bylo klíčové, Krejčíková vzápětí přepálila forhend.

40-A

Opět má Miriam k dispozici brejkbol. Třidvacetiletá tenistka skvěle ubránila dvě forhendové dělovky, následně přišla nevynucená chyba z bekhendu.

40-40

Z jedné strany na druhou Kolodziejová honila sokyni. Barbora nakonec snahu ukončila, při poslednímu úderu zůstala stát.

A-40

Další zaváhání z forhendové strany znamená brejkbol pro favoritku. Bára si musela pořádně oddechnout, za balónkem totiž běžela marně.

40-40

Čtvrtá shoda. Miriam je naštvaná a není divu. Ve výměně měla navrch, jenže celé snažení ukončila nepřesným forhendem.

40-A

Brejkbol. Mostecká rodačka umístila bekhend přesně na základní čáru, načež Bára reagovala nepřesným forhendem hraným v mírném záklonu.

40-40

Zatím máme možnost sledovat opravdu dlouhé a dramatické gemy. Kolodziejová forhendem po lajně vyhnala Krejčíkovou až mimo televizní kamery, následný úder z velkého úhlu zastavila páska.

A-40

Bekhendem kros Barbora naběhla k síti. Odtud hrála bekhend přímo do protihráčky, ta však pálila do sítě.

40-40

Ten Krejčíková odvrací přímým bodem po podání ven z dvorce.

40-A

A znovu! Tentokráte Krejčíková zkrácení hry stihla, ale zahrála slabý úder, po němž Miriam sokyni nemilosrdně přelobovala. Brejkbol!

40-40

Shoda. Kolodziejová opět ukázala, že ráda hraje kraťasy, a že je opravdu umí. Krejčíková vystartovala pozdě, balónek hrála až po dvojdopadu.

40-30

Přímý bod po servisu na téčko. Gembol.

30-30

A vzápětí přichází čtvrtá.

30-15

Třetí dvojchyba Krejčíkové.

30-0

Ihned po podání přišel výborný kraťas od favoritky. Miriam sice k balónku doběhla, avšak jeho cestě vystavila stopku síť.

15-0

Bára začíná hrát svůj tenis, to pro Miriam nevěstí nic dobrého. Servis doplnila o forhend na opačnou stranu, Kolodziejová neměla nárok.

1:3

0:0; 1:3 - Barbora Krejčíková

1:3

Rodačka z Brna využívá brejkbol a snižuje na 1:3, hned ten výsledek vypadá příznivěji. Čtyřiadvacetiletý hráčka dala do forhendu velkou boční rotaci, Kolodziejová neměla nárok tento úder vrátit.

40-15

Poprvé byla k vidění změna rytmu v podobě kraťasu, k němuž sáhla Kolodziejová. Krejčíková i navzdory podklouznutí zahrála světový kontrakraťas, soupeřka k balónku doběhla pozdě.

30-15

Velmi blízko měla favoritka k zisku tří brejkbolů. Jenže i ona udělala zbytečnou chybu, nalitý forhend umístila za základní čáru.

30-0

Skvělým podáním si Miriam otevřela více jak polovinu kurtu, jenže forhendem napálila pouze pásku.

15-0

Returnem Krejčíková zahnala sokyni pod tlak, ta následně vzdorovala marně. Finálním byl forhend do jejího protipohybu.

0:3

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

0:3

Následuje přestávka a výměna stran.

0:3

0:0; 0:3 - Miriam Kolodziejová

0:3

Takový průběh čekal zřejmě málokdo! Mostecká rodačka Miriam Kolodziejová má náskok dvou brejků, ten druhý získala díky nevynucené forhendové chybě Báry.

40-A

Další brejkbol pro Miriam! Outsiderka střetnutí trpělivě čekala na zaváhání soupeřky a dočkala se z bekhendové strany!

40-40

A ke své smůle nevyužívá ani druhou možnost, budeme znovu sledovat shodu. Bekhendový kros vyletěl dobrý metr mimo kurt.

40-30

Při prvním gembolu Bára trefuje druhou dvojchybu.

40-15

Přímý bod po podání ven z kurtu. Dva gemboly.

30-15

Krejčíková zastavila hru v průběhu výměnu, byla si jistá, že bekhend sokyně dopadl mimo vymezený prostor. A měla pravdu.

15-15

Miriam dala všechnu sílu do returnu a vyplatilo se. Za bekhendovou ránou do levého rohu dvorce běžela Krejčíková marně.

15-0

Přímý bod po servisu ven z kurtu.

0:2

Varianta servis-síť byla účinná, Miriam Kolodziejová potvrzuje brejk a vede 2:0! Za forhendovým volejem se Bára jen smutně ohlédla.

40-A

Přímý bod po podání na téčko. Gembol.

40-40

Skvěle třiadvacetiletá tenistka odvrátila hrozbu ztráty servisu. Vůbec se nezalekla sokyně směřující k síti, prohodila ji forhendem po lajně.

A-40

Brejkbol Krejčíková! Ta udržela přesnější ruku v delší výměně, v níž převládaly bekhendy. Poslední úder Kolodziejové skončil v území pro čtyřhru.

40-40

Rovněž druhý gembol zůstává nevyužit. Krejčíková pálila chytře na základní čáru, při posledním úderu Miriam trefila balónek nečistě.

40-A

Přímý bod po servisu ven z dvorce.

40-40

Jdeme do shody. Opět byl k vidění poněkud kratší return, jehož tentokráte Miriam nevyužila, naopak poslala míček do sítě.

30-40

Velmi zkušeně si mostecká rodačka počínala proti returnu těsně za síť. Počkala na odskok míčku a po lajně zahrála vítězný úder.

30-30

Po servisu ven z dvorce hrála Kolodziejová bekhend do stejného místa. S tím Bára vůbec nepočítala, slajzovaný bekhend šel mimo kurt.

30-15

Krejčíková nyní vypálila parádní bekhendový return po lajně. Miriam doběhla k míčku pozdě, míček zastavila páska.

15-15

Také Kolodziejová už má na kontě dvojchybu.

0-15

Bára chtěla přejít z defenzivy do ofenzivy. Pomoci měl razantní forhend do levého rohu, avšak míček spadl za základní čáru.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Miriam Kolodziejová.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

0:0; 0:1 - Miriam Kolodziejová

0:1

První brejk je na světě! Čtyřiadvacetiletá tenista vstoupila do utkání mizerně, při brejkbolu zapsala premiérovou dvojchybu.

30-40

Miriam Kolodziejová disponuje už v prvním gemu brejkbolem! Ani se na něj moc nenadřela, v posledních třech výměnách jí stačilo trefit return.

30-30

A další výborný return, tentokráte pod nohy Krejčíkové. Favoritka musela couvat, a to mělo za následek bekhend pod pásku.

30-15

Kolodziejová vytáhla razantní bekhendový return po slabším druhém servisu soupeřky. Bára reagovala forhendem do deblového koridoru.

30-0

Brněnská rodačka hrála své forhendy z jedné strany na druhou. Po vysokém úderu sokyně nakonec hrála smeč, kterou Miriam vracela do pásky.

15-0

Barbora Krejčíková vstupuje do utkáním přímým bodem po servisu ven z dvorce.

0:0

Utkání právě začalo.
Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Barbora Krejčíková.
Miriam Kolodziejová rozhodně nebude chtít hrát proti favoritce druhé housle. Členka desáté stovky žebříčku WTA má také skvělou formu. Na Moravian Open v Prostějově například došla až do semifinále, kde prohrála právě s Krejčíkovou, ve Starých Splavech vypadla ve skupině na úkor Siniakové. Jinak se rodačce z Mostu daří i v TOP Lize, kde po šesti zápasech zůstává bez porážky.
Barbora Krejčíková bude v utkání plnit roli obrovské favoritky. A to nejen vzhledem k žebříčkovému postavení, v němž Bára okupuje 140. pozici, ale i zásluhou skvělé formy, kterou brněnská rodačka po koronavirové pauze nabrala. Krejčíková sice první dva zápasy po tříměsíční pauze prohrála, když nestačila na Kvitovou a Vondroušovou, od té doby však ve dvouhře drží třináctizápasovou šňůru vítězství. K těmto výsledkům se vážou i dva turnajové vavříny, Krejčíková ovládla Macha Lake Open ve Starých Splavech i Moravian Open v Prostějově.
Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné středeční odpoledne! Vítám vás při sledování tenisového turnaje v Liberci, v utkání skupiny A mezi Barborou Krejčíkovou a Miriam Kolodziejovou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

B. Krejčíková – M. Kolodziejová

0:2 4:6, 6:7 (2)

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 1:54
2. set: 0:57
Krejčíková - Kolodziejová
2. set Utkání 2. set
Čas
0:57 1:54 0:57
Získané body celkem
36 77 83 39
Nejdelší série získaných bodů
7 7 5 5
Setboly
0 0 5 4
Mečboly
0 0 4 4
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:12 0:43 0:51 0:20
Esa **
1 1 3 0
Dvojchyby **
5 9 4 2
Udržená podání
3 / 6
50 %
5 / 11
45 %
6 / 12
50 %
3 / 6
50 %
Odvrácené brejkboly
1 / 4
25 %
3 / 9
33 %
5 / 10
50 %
0 / 3
0 %
Body při vlastním podání
18 / 35
51 %
39 / 78
50 %
44 / 82
54 %
22 / 40
55 %
Body po 1. podání *
0 %
0 %
Body po 2. podání *
0 %
0 %
Úspěšnost 1. podání *
0 %
0 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
3 / 3
100 %
6 / 10
60 %
6 / 9
67 %
3 / 4
75 %
Body při soupeřově podání
18 / 40
45 %
38 / 82
46 %
39 / 78
50 %
17 / 35
49 %
Body po příjmu 1. podání *
0 %
0 %
Body po příjmu 2. podání *
0 %
0 %
Informace ke statistikám

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.