Menu

Fotbal

Italská Serie A

Parma Calcio 1913 – Atalanta Bergamo

1:2

konec (1:0)

28.07.2020, 19:30 • Stadio Ennio Tardini, Parma • 37. kolo • Vít Muzikář

Tipsport: 7.61 5.44 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (21:44:28)
Každopádně veškeré počty se budou odvíjet od toho, jak skončí zápas Inter – Neapol, který začíná již za pár sekund. Nicméně pokud Atalanta zvítězí v posledním kole, tak bez ohledu na výsledek zápasu Inter – Neapol a Neapol – Lazio Řím skončí druhá.
Při rovnosti bodů by pro Atalantu hovořily lepší vzájemné zápasy s Laziem (venku 3:3, doma 3:2). Úvodní duel Bergama s Interem skončil plichtou 1:1. Tím pádem v případě, že Inter vyhraje nad Neapolí a Lazio porazí Brescii, tak bude tabulka před posledním kolem vypadat takto:

2. Inter, 79 bodů
3. Atalanta, 78 bodů
4. Lazio, 78 bodů
Znamená to, že Atalanta je momentálně druhá o dva body před třetím Interem. S ním odehraje poslední kolo prazvláštního ročníku Serie A. Ppokud remizuje Inter doma s Neapolí, tak v neděli stačí Atalantě bod k tomu, aby skončila před Interem. Pakliže by Inter porazil Neapol, tak by Atalanta musela zvítězit. Do souboje o druhou příčku ještě může promluvit i Lazio Řím. To hraje zítra doma s Brescií, která již jistě sestoupí. Momentálně ztrácí tři body na Bergamo a bod na Inter. V posledním kole se představí na půdě Neapole.
Atalanta nemůže být spokojená se svým výkonem. Nebylo to z jejího pohledu ideální. Každopádně tahle výhra je hodně dobrá na psychiku, protože hosté zkrátka nebyli lepším mužstvem a silou vůle urvali tři body, ačkoliv by tedy zápasu slušela remíza.
Parma si zasloužila bod. Byla výborná, ale hosté vytěžili z minima maximum. Měli odhadem tak tři vyložené šance, z toho dvě proměnili a můžou se radovat z vydřeného vítězství. Přitom hodinu se Atalanta trápila a nevypracovala si směrem dopředu prakticky nic. Následně trenér sáhl k nasazení Muriela a to byl dost možná klíčový tah celého zápasu. Muriel zvedl útočnou fázi trápícího se Bergama.


V 70. minutě hosté srovnali, když při standardce propadl balón ve zdí a Malinovskyj tak překonal ze zhruba dvaceti metrů bezmocného Sepeho. Následně v 84. minutě rozhodl Alejandro Gómez, když nasadil jesle Kurtičovi a ze střední vzdálenosti překvapil domácího gólmana. Domácí si ještě v nastavení vytvořili obrovskou šanci, ale při tutovce Dermakua z malého vápna zaskočil za brankáře Golliniho spoluhráč Hateboer.
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Gosens si narazil s Murielem, ten mu na středu vrátil míč hezky patou do druhé vlny a Gosens se hnal sám na Sepeho, prchl poslednímu obránci Iacoponimu. Chtěl zřejmě přelobovat brankáře, ale ten zasáhl levou rukou. Balón směřoval nad bránu.

90+4

Muriel ukončil své sólo po levé straně nepřesným křižným pasem.

90+4

Malinovskyj si hodil míč zleva na osu hřiště, ale ze střední vzdálenosti překopl bránu.

90+3

Kontakt tam byl při souboji Muriela s Alvesem na pravé straně, nicméně rozhodčí odmítá písknout standardní situaci pro domácí mužstvo.

90+2

Fotbalový Bůh hrál s hosty! Kulusevski obešel v pravé polovině šestnáctky Castagneho a nahrál pod sebe do malého vápna, Dermaku vystřelil z prvního doteku pravou nohou, jenže za Golliniho zaskočil Hateboer!

90+2

Série odrazů u vápna hostů, ti se zatím brání.

90+1

Nástřel levačkou do ohně uklízí Gosens rybičkou na roh po levé ruce hostujícího brankáře.

90

Freuler fauloval, standardní situace zprava proti Gollinimu.

90

Zapata si předkopl míč v levé polovině vápna kolem bránícího Dermakua, ale poté neměl prostor na obstřel Sepeho, ten byl postavený na hraně malého vápna.

89

Atalanta máchá rukama, ale skutečně to byl faul po ztrátě míče u vápna Parmy.

88

Muriel stačil přihrát z levé strany Castagnemu. Po nahrávce jej fauloval Alves. Následně se hosté neodvážili k zakončení na Sepeho.

Parma Calcio 1913 – Atalanta Bergamo

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 43. Kulusevski – 70. Malinovskyj, 84. A. Gómez

Karty:   19. Darmian (PRM), 45+3. Kucka (PRM) – 6. Šutalo (ABC)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15.

Parma Calcio 1913: Sepe – Gagliolo (83. Gi. Pezzella), Dermaku, Alves (C), Darmian – Kucka, Kurtić, Barillà (83. Iacoponi) – Kulusevski, Gervinho (67. Karamoh), Caprari (79. Siligardi).
Náhradníci: Colombi – Iacoponi, Siligardi, Laurini, Adorante, Regini, Gi. Pezzella, Karamoh, Sprocati, Balogh, Kosznovszky.

Atalanta Bergamo: Gollini – Palomino (36. Hateboer), Šutalo (46. Djimsiti), Caldara (61. Muriel) – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Pašalić (46. Malinovskyj) – A. Gómez (C) (85. Tameze), D. Zapata.
Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Muriel, Tameze, Da Riva, Czyborra, Bellanova, Hateboer, Malinovskyj, Djimsiti, Guth, Colley.

Rozhodčí: Pairetto – Alassio, Capaldo.