Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Konyaspor – Alanyaspor

2:3

konec (2:0)

25.07.2020, 20:00 • Torku Arena, Konya • 34. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.19 3.68 2.02 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:19:13)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:10. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:10.
Alanyaspor se doslova na poslední chvíli posunul před Galatasaray na konečné páté místo, zatímco Konyaspor končí sezónu na dvanácté příčce.
Je dobojováno! Konyaspor šel do druhé půle s dvougólovým vedením. Po změně stran se však přetransformoval do naprosto pasivního týmu a přenechal iniciativu hostům, kteří si na závěr sezony přichystali parádní obrat z 0:2 na 3:2. V 63. vše načala dalekonosná rána Fernándese, po které vyrovnal Bakasetas. Domácí se poté na chvíli probrali, jenomže v 88. minutě sami inkasovali rozhodující gól od Karacy. Trenér Alanyasporu si dnes může gratulovat za provedená střídání. O všechny tři trefy se postarali muži, kteří začínali na lavičce.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Cissé si po dalším výkopu brankáře šel pro faul. Hvizd se ale neozval a hra se k hostující nelibosti vrací před Gönena.

90+4

Hostům se povedlo vystihnout trošku odfláknutý pas Farouka Miyi. Sami se ale zmohli jen na odkop do středu hřiště, takže jejich obranná práce ještě nekončí.

90+3

Gönenův výkop vyletěl do autu, takže se Konyaspor ještě bude moci přesunout do „útočného pásma“.

90+2

Veterán Cissé spěchal do vápna za přihrávkou Göra. Obrana Konyasporu ke zkušenému střelci míč nepustila a ještě dostává čas na protiakci.

90+1

Farouk Miya si po přihrávce z pravého kraje velkého vápna věřil na střelu z voleje. Rozměry branky mu ale nestačily a Alanyaspor se tedy výrazně přiblížil tříbodovému zisku.

90

Domácí se ještě nevzdávají a snaží se najít způsob ke vstřelení vyrovnávajícího gólu. V zahuštěném prostoru před vápnem však nemají klid a prostor na kombinaci .

88

88. Efecan KARACA - 2:3

88

Alanyaspor právě vstřelil branku!
Hosté dohnali dvougólovou ztrátu a pár minut před koncem navíc dovršili obrat na 3:2! Fernándes na levé straně přenechal míč Bakasetasovi, jehož tečovaný centr doletěl k zadní tyči. Tam zůstal zcela volný EFECAN KARACA a precizní hlavičkou nedal přesunujícímu se Taşkıranovi žádnou šanci zakročit.

88

Aničić důrazným způsobem vytlačil ze hřiště Gülselama. Navíc tomu předcházel ofsajd, takže by případný gól stejně neplatil.

87

Alper Uludağ měl kolem sebe volného prostoru. Od spoluhráče tak dostal pas na osu hřiště, odkud se mezi tři tyče rovněž netrefil.

86

Levan Šengelia to vzal v protiútoku čtyři na čtyři na svá bedra. Před Görem si navedl míč na levačku a tou výrazně minul Gönenovu pravou tyč.

85

Ojedinělá útočná akce Konyasporu dlouhého trvání neměla. Během rozehrávky z osy hřiště byl odhalen ofsajd.

84

Se žlutou kartou bude dohrávat také autor poslední trefy Bakasetas, který se provinil šlapákem na Selima Aye.

83

Junior Fernándes se dral za dalším centrem do takřka opuštěného vápna. Jeden z domácích obránců si v klíčovém souboji počínal hodně důrazně, ovšem na odpískání penalty to nestačilo.

81

81. Tasos BAKASETAS - 2:2

81

Alanyaspor právě vstřelil branku!
Vytrvalý tlak hostujícího mužstva končí zaslouženým vyrovnáním na 2:2! TASOS BAKASETAS dostal míč na prsa a pohotovou střelou z otočky procedil míč k bližší tyči, kde Taşkıranovi scházely centimetry, aby jej pravou rukou vyrazil.

80

Baiano měl klid na centr, který však poslal do míst, kde se zrovna nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.

79

Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Erdon Daci, přichází Ugur Demirok.

79

V defenzivě si Welinton pomohl faulem na pomezní čáře, za který byl odměněn žlutou kartou. V kotrmelcích skončil Daci.

78

Welinton z pozice středního obránce neúnavně podporuje také útočnou fázi. Poslední nákop z jeho kopačky však sebral Taşkıran.

77

Karaca jednoduše prošel na osu, odkud našel ve vápně Cissého. Nejlepší střelec Alanyasporu šel do zasekávačky, při které byl rychle odzbrojen.

76

Druhé kolo minisouboje mezi Fernándesem a Taşkıranem dopadlo vítězstvím domácího gólmana, který teď nepustil do brány další prudkou dělovku zpoza šestnáctky.

75

Další nevyužitý brejk domácího týmu. Po nepřesném pasu z pravého křídla přišel alespoň propagační střelecký pokus z nulového úhlu, jenž gólman Gönen nepodcenil.

74

Ertuğrul Taşkıran si křikl spoluhráčům a došel si pro centr, který letěl k malému vápnu z nohy Baiana.

73

Konyaspor už poněkolikáté zkazil možnost protiútoku. V tomto případě se neujala přihrávka na střed, kde operoval Farouk Miya.

72

Do konce utkání chybí posledních dvacet minut. Celá druhá půle se odehrává v režii Alanyasporu, a tak se v závěru sezony ještě můžeme těšit na zajímavé drama.

71

Faulovaný Karaca zajistil standardní situaci v podání Bakasetase. Ve vápně se poté skládal do střely z voleje Welinton, avšak Daci se o něj v rámci možností postaral.

70

Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Musa Çağıran, přichází Manolis Siopis.

69

Střídán nemusí být ani Marin Aničić, který se po krátkém ošetření vrátil na pozici středního obránce. Mezitím Baiana ubránil Öztorun.

68

Zatímco domácí kouč ještě nestřídal ani jednou, tak Alanyaspor bude měnit hrající jedenáctku už počtvrté. Na plac by měl přijít řecký legionář Manolis Siopis.

67

Marin Aničić zůstává ležet v domácím pokutovém území a zřejmě za ním budou muset vyrazit členové realizačního týmu Konyasporu.

66

Karaca byl zahnán do křídla, odkud sice odcentroval, ale na vysoký míč v ten moment před brankou Taşkırana nikdo nečekal.

65

Welinton podcenil situaci na půlící čáře. Před Miyou se rázem otevřel volný prostor, který se posléze zavřel díky vracejícímu se obránci Alanyasporu.

63

63. Junior FERNÁNDES - 2:1

63

Alanyaspor právě vstřelil branku!
Půlka hostujícího manka je minulostí! Hadžiahmetović si ve snaze vytáhnout míč do bezpečí překážel se spoluhráčem Miyou. Toho využil střídající JUNIOR FERNÁNDES a prudkou ranou z dálky propálil Taşkıranovi, kterému nebylo nic platné, že si na projektil lehce sáhl.

62

Cissé o kousek nedosáhl na centr Uçana, ze kterého vzešel pro Alanyaspor alespoň aut z prostoru vedle pokutového území.

61

Ani teď se hostům nepodařilo zaznamenat kýženou trefu na 1:2. Cissého akrobatický pokus po centru zprava letěl mimo bránu.

60

Rozhodčí se ujistil, že Miya nehrál ve vlastní šestnáctce rukou a až poté umožnil Baianovi vhazovat.

59

Aničić trochu riskantně strkal nohu do nepřesné přihrávky Fernándese. Ani lehká teč však nezabránila Gönenovi snadno zakročit.

58

Fernándes se hodně rozčiloval, když rozhodčí ukázal proti brance Alanyasporu. I v tomto případě si hodně říkal o karetní trest.

57

Od praporku znovu centroval Miya, nicméně hlava Brazilce Welintona odpravila balón za autovou čáru na druhé straně.

56

Miya vyrobil zajímavý střílený centr, který se snášel na zadní tyč, a tak brankář Gönen pomohl míči na rohový kop.

55

Musa Çağıran fauloval na kraji hřiště Daciho a je z toho standardní situace pro Konyaspor.

54

Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Emircan Altıntaş, přichází Junior Fernándes.

54

Snad poprvé o sobě dal vědět hostující kanonýr Cissé, u kterého přistál pas z pravé strany. Rychle připravené zakončení se mezi tři tyče ale nevešlo.

53

Volnému Kanakovi školácky utekl míč za postranní čáru. Za následné odkopnutí z frustrace navíc rozhodně mohl dostat žlutou kartu.

52

Thuram hodně přidal svému pádu, aby donutil rozhodčího zapískat faul Lokmana Göra. Konyaspor však z rozehrávky z hloubi pole nic nevytěžil.

51

Stalo se tak ještě před rozehrávkou standardní situace, která hostům přinesla jen nepřesnou hlavičku v podání Welintona.

50

Alanyaspor si musí poradit v dočasném oslabení. Každopádně to vypadá, že se Uçan do hry zanedlouho opět vrátí.

48

Salih Uçan byl sestřelen čistě provedeným skluzem Öztoruna. Odnesl to levý kotník, kvůli kterému se bude chvíli ošetřovat.

47

Hned po pauze došlo k několika útokům do otevřených obran. Ani jeden z týmů se však k zakončení nepropracoval.

46

Začal druhý poločas.
Konyaspor po vlažnějším úvodu nastolil tempo a během hostujícího výpadku nasázel dva důležité góly, když nejprve otevřel skóre Uludağ a pak z dorážky zvýšil Aničić. Hostující trenér Bulut poté dvakrát vystřídal, což přineslo okamžitý efekt. Šance Alanyasporu však golem neskončily a na světelné tabuli tak stále svítí stav 2:0.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Sudí nastavují pouze šedesát vteřin, přestože samotná pauza na občerstvení trvala o mnoho déle.

45

Welinton si vynutil faul ve vlastním vápně. Ještě předtím se hostující obraně podařilo zablokovat střelu ze střední vzdálenosti.

44

Taşkıran snadno sebral centr z levého křídla a rychlým výhozem rozjel brejk tří hráčů v bílém. Ohrožení hostující branky se ale nekonalo, neboť Uludağova finální přihrávka byla sražená na roh.

43

43. Šance Bakasetase a Welintona

43

Výkon Alanyasporu šel v posledních minutách výrazně nahoru. Karaca nalevo vyškolil Turana. Poté solidně odcentroval, leč hlavička Welintona postrádala potřebnou přesnost.

42

Karacův svižný postup po ose hřiště byl zastaven taktickým faulem Aliho Turana, za který okamžitě padla dnešní první žlutá karta.

42

První vážná práce pro domácího brankáře Taşkırana, který se musel pořádně natáhnout k levé tyči, aby vyrazil Bakasetasův jedovatý pokus z ostrého úhlu.

41

Nově příchozí Tasos Bakasetas se uvedl ambiciózním zakončením z pětadvaceti metrů. Pozice to byla slušná, míč ležel na ose hřiště, aby nakonec letěl pouze k tribuně za brankou.

40

Alanyaspor se v tomto případě ubránil, i když mu výraznou měrou pomohl až odpískaný útočný faul.

39

Kaan Kanak přispěchal ke koncové čáře a ukopl domácímu hráči míč na rohový kop.

38

Domácím bylo k ničemu, že se do vápna hrnulo hned několik potenciálních hlavičkářů. Ještě před očekávaným centrem z levého křídla byl máván ofsajd.

37

Rozhodčí přešli zákrok na Thurama, po kterém vyšla domácí akce do ztracena. Pokračuje se odkopem od brány Cenka Gönena.

36

Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Mustafa Pektemek, přichází Efecan Karaca.

36

Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Onur Bulut, přichází Tasos Bakasetas.

35

Po hostující standarce došlo před Taşkıranem k celé řadě soubojů, které však nevedly k žádnému zakončení.

34

Ze zpackaného domácí brejku vznikl kontr i na druhé straně, jenž byl dočasně vyřešen taktickým faulem Öztoruna na Onura Buluta.

33

Miya se hnal do protiútoku, jenomže podle pomezního sudího už byl s míčem celým objemem za postranní lajnou.

32

Postup podél pravé autové čáry hostům také nevyšel, takže se vše schyluje k vhazování Ferhata Öztoruna.

31

Hosty inkasované góly naprosto rozhodily. Menší zmar nyní potvrdil jejich nákop, který skončil zcela mimo hřiště.

30

Levan Šengelia se chtěl opřít do centrovaného míče přímo z voleje, ovšem poblíž stojící Altıntaş mu tento úmysl včas překazil.

29

Menší zaváhání v domácí rozehrávce vyřešili hráči Alanyasporu nepřesnou přihrávkou, kterou pro sebe ukořistil Taşkıran.

27

27. Marin ANIČIĆ - 2:0

27

Konyaspor právě vstřelil branku!
Domácí poměrně záhy navyšují své vedení na rozdíl dvou gólů! Mezi střelce se zapisuje bosenský stoper MARIN ANIČIĆ, který po rohovém kopu prodloužil spoluhráčovu hlavičku do gólmana Gönena, aby jej posléze překonal z rutinní dorážky.

26

Hostující obrana eliminovala jedovaný centr z levé strany, načež nescházelo mnoho, aby vznikl rychlý brejk směrem na branku Taşkırana.

24

Půlka první půlky tradičně přináší krátkou pauzu.

23

Mustafa Pektemek si pomohl odpískaným faulem na Miyu, takže domácí budou pokračovat ze středu hřiště.

22

Hosté udělali chybu poblíž středového kruhu a nyní už ve zformovaném bloku čelí postupné kombinaci hráčů z Konye.

21

Baiano dostal v souboji o letící míč ránu rukou do hlavy. Po chvilce se ale zvedl a ošetřovat se nemuselo.

19

19. Alper ULUDAĞ - 1:0

19

Konyaspor právě vstřelil branku!
Domácí tým od devatenácté minuty vede 1:0! Farouk Miya se zmocnil tečovaného míče a periferním viděním odhalil na levé straně mnohem volnějšího ALPERA ULUDAGA, který z jedničky zavěsil mimo dosah Gönena.

18

Domácí kontrovali rychlým brejkem, který se před vápnem zastavil a ve finále přinesl jen nepřesnou střelu z dálky.

17

Oba gólmani se během pár vteřin zapojili do rozehrávek. Novou útočnou akci nyní rozjíždí Alanyaspor.

15

Kaan Kanak kroutil centr směrem do brány, před kterou se ve vzduchu prosadil Çağıran, ale hlavou rovněž zakončil nad horní tyč.

14

Nejistý zákrok domácího obránce v pokutovém území zařídil Alanyasporu výhodu rohového kopu.

13

Hadžiahmetović zkusil štěstí z dobrých pětatřiceti metrů, nicméně míč proletěl vedle pravé tyče Gönenovy brány.

11

11. Farouk Miya (KOY)

11

První šance pro Konyaspor! Otevřít skóre mohl Farouk Miya, jenže to by po skvělém sklepnutí do volného prostoru nesměl vysoko přestřelit.

10

Gör zbytečně vyjel s míčem do autu poté, co mu ho nepovedou přihrávkou odevzdal domácí kapitán Ali Turan.

9

Hosté ukořistili míč na útočné polovině, ale poté se s ním dobrovolně přesunuli až k vlastnímu pokutovému území.

8

Baiano nedosáhl na přihrávku k pravé postranní čáře, takže slibně rozjetý protiútok Alanyasporu končí jen vhazováním Öztoruna.

7

Domácí zaútočili po volnější levé straně, nicméně ani další hlavičkový pokus Thurama nesměřoval do prostoru mezi třemi tyčemi.

6

Thuram se natahoval po centru z pravé strany, jenže Baiano mu nedal klid na kloudnější hlavičku.

5

Hosté to zkusili jinak, ovšem Cissé nakopnutý míč v souboji jeden na jednoho neukořistil.

4

Alanyaspor neefektivně kombinoval ve středu pole a po napadání domácích hráčů se prostřednictvím malé domů vrátil ke Gönenovi.

3

Zatím je to od obou týmů hodně opatrné. Doufejme, že po celý zápas nepůjde znát, že se dnes prakticky o nic nehraje.

2

O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v šedooranžových, zatímco domácí v kompletně bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Konyaspor: Taşkıran – Ali Turan (C), Ay, Aničić, Öztorun – Šengelia, Hadžiahmetović, Daci, Uludağ – Miya, Thuram.
Náhradníci: Atalay, Oruç – Demirok, Karakaya, Kaya, Guilherme.

Alanyaspor: Gönen – Baiano, Welinton (C), Gör, Kanak – Çağıran, Uçan – Bulut, Pektemek, Altıntaş – P. Cissé.
Náhradníci: Birniçan – Bakasetas, Caulker, Fernándes, Gülselam, Güneş, Karaca, Siopis, Tzavellas.

Rozhodčí: Tokat – Satman, Sönmez.
Alanyaspor

Na opačné straně stojí Alanyaspor, kterému rovněž v posledním ligovém ročníku o nic nepůjde. Alanyaspor totiž okupuje šestou pozici, v případě vítězství si může polepšit o jedinou příčku, naopak v případě prohry zůstane na šesté pozici. Hostující tým tohoto zápasu se rovněž opírá o zlepšenou formu, přičemž vyhrál hned třikrát z posledních čtyř duelů. V tom posledním se mu na domácím stadionu povedlo porazit trápící se Denizlispor, který prohrál jednobrankovým rozdílem. Alanyaspor tak bude v tomto duelu mírným favoritem, dost možná se dá očekávat branková přestřelka.
Konyaspor

Fotbalisté Konyasporu se jediné kolo před koncem ligového ročníku nacházejí na třinácté pozici, což mu stačí na záchranu v turecké nejvyšší soutěži. Konyaspor má totiž na sestupové pásmo už čtyřbodový náskok, což pochopitelně na záchranu stačí. Konyaspor se ovšem v posledních zápasech výsledkově zvedl, vyhrál totiž hned třikrát z posledních čtyř duelů. Jediná porážka se uskutečnila proti Gaziantepu, avšak Konyaspor na tuto prohru zareagoval tím nejlepším možným způsobem. Následné dva zápasy totiž dokázal zvítězit, navíc si poradil s vedoucím Basaksehirem výsledkem 4:3.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Konyaspor a Alanyaspor.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Konyaspor – Alanyaspor

2:3

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 19. Uludağ (Miya), 27. Aničić – 63. Fernándes, 81. Bakasetas (Kanak), 88. Karaca

Karty:   42. Ali Turan (KOY) – 79. Welinton (ALN), 84. Bakasetas (ALN)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:10. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:10.

Konyaspor: Taşkıran – Ali Turan (C), Ay, Aničić, Öztorun – Šengelia, Hadžiahmetović, Daci (79. Demirok), Uludağ – Miya, Thuram.
Náhradníci: Atalay, Oruç – Demirok, Karakaya, Kaya, Guilherme.

Alanyaspor: Gönen – Baiano, Welinton (C), Gör, Kanak – Çağıran (70. Siopis), Uçan – Bulut (36. Bakasetas), Pektemek (36. Karaca), Altıntaş (54. Fernándes) – P. Cissé.
Náhradníci: Birniçan – Bakasetas, Caulker, Fernándes, Gülselam, Güneş, Karaca, Siopis, Tzavellas.

Rozhodčí: Tokat – Satman, Sönmez