Menu

Další

Společenské události

Král bílé stopy 2020

konec

17.07.2020, 20:15 • Milan Huppert

Vyhlášení Krále bílé stopy pro rok 2020 skončilo. (20:56:33)

Král bílé stopy 2020

1. Ester Ledecká 41
2. Eva Samková 6
3. Kateřina Razýmová

20:53

Králem bilé stopy se stává Ester Ledecká! Pětadvacetiletá rodačka z Prahy si ocenění bezesporu zaslouží, na světě není kromě Ester snad jediného sportovce, který by patřil mezi světovou špičku ve dvou úplně odlišných sportech.

20:52

Do Síně slávy přibylo jméno Rudolfa Burkerta. Ten byl vůbec prvním československým reprezentantem, který vybojoval medaili na zimních olympijských hrách. Stalo se tak v roce 1928 ve Svatém Mořici, kde skokan na lyžích urval bronz, o pět let později se ještě blýsk stříbrem na MS. Sportovní kariéru mu ukončilo zranění nohy, zemřel v 80 letech v roce 1985.

20:51

Nejlepším juniorem byl vyhlášen Matěj Švancer. V patnácti získal zlatou medaili na olympiádě v Big Air, ve slope stylu obsadil čtvrté místo. Švancer je obrovským příslibem pro Českou republika do budoucna.

20:49

V devatenácti letech získal ocenění pro nejlepšího travního lyžaře Martin Barták. Obrovská naděje v juniorském věku ovládla Světový pohár, během sezóny získala sedm vítězství a další tří pódiová umístění. Na juniorském MS dzískal dvě zlaté medaile, jednu stříbrnou a jednu bronzovou. Na seniorském MS pak bral jedno stříbro.

20:47

Vítězkou v kategorii Nejlepší akrobatický lyžař je Nikol Kučerová! Dlouhodobá opora v tomto sportovním odvětví se umístila dvakrát v desítce, nejprve skončila sedmá ve Francii, posléze osmá v Rusku. Na umístění v TOP 10 čekala dva roky. V celkovém pořadí Světového poháru skončila patnáctá.

20:43

Výměnou za poslední chlebíček v ledničce získala Kateřina Razýmová od Jaroslava Řípy cenu pro nejlepší lyžařku sezóny. Rodačka z Domažlic zažila nejlepší sezónu v kariéře. V ní obsadila páté místo na klasické desítce ve Finsku, bohužel musela kvůli nemoci dříve opustit Tour de Ski. Vše fanouškům vynahradila doma v Novém Městě na Moravě, kde v obou závodech skončila v elitní desítce.

20:37

Vítězkou ve snowboardu je Eva Samková! Letos určitě neprožila svou nejlepší sezónu, přesto brala vítězství z Rakouska. Na dobré úspěchy měla nakročeno i v posledních dvou závodech sezóny, v obou případech ale upadla ve finálové jízdě.

20:35

Nejlepším trenérem roku se stává Tomáš Bank. Tento trenér je nejlepší napříč všemi individuálními sporty, je znám svou skromností, sám tvrdí, že výkon trenére se odvíjí od výkon samotného závodníka. Momentálně je koučem Ester Ledecké.

20:33

Máme za sebou také vyhlášení nejlepšího skokana na lyžích. Tím byl netradičním způsobem vyhlášen Roman Koudelka. Jednatřicetiletý skokan vybojoval šesté místo v Japonsku, osmé v Garmisch Partenkirchenu. Na Turné obsadil 17. místo, ve Světovém poháru pak skončil 26.

20:29

Žádné překvapení, nejlepší alpskou lyžařkou je Ester Ledecká! Univerzální sportovkyně letos ovládla sjezd v Lake Louise, na stupně vítězů se postavila i zásluhou třetího místa v Ga-Pa a stejného umístění dosáhla i v kombinaci ve švýcarské. V této disciplíně navíc obsadila celkové druhé místo.

20:27

Heřmanský vyzdvihl práci mládeže, která Českou republiku zdatně reprezentovala. Ve švýcarském Lausanne získala tři cenné kovy. Za moment dojde k vyhlášení nejlepšího alpského lyžaře.

20:26

O shrnutí sezóny se postará prezident svazu lyžařů České republiky Lukáš Heřmanský.

20:22

Nejlepším sdruženářem sezóny se stává Tomáš Portyk. Čtyřiadvacetiletý rodák z Jilemnice letos dvakrát atakoval elitní desítku, bohužel brána do TOP 10 pro něj zůstala uzavřena.

20:20

O všechny ceny a sošky, které sportovci dostávají, se stará Jaroslav Řípa. Ceremoniář, jehož mnoho lidí nezná, dnes bude v netradičním prostředí udílet ceny vítězům různých kategorií.
Všem fanynkám a fanouškům zimních sportů přeju krásný páteční večer! Vítám vás při sledování Krále bílé stopy, který bude kvůli pandemii koronaviru vyhlášen netradičně formou dokumentu. Vítězství obhajuje Eva Samková, jež triumfem přerušila tříletou nadvládu Ester Ledecké.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:15.

Král bílé stopy 2020

konec

Zpět na online