Menu

Fotbal

2. německá Bundesliga

Hamburger SV – Wehen Wiesbaden

3:2

konec (2:1)

31.05.2020, 13:30 • Volksparkstadion, Hamburg • 29. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

To už je ode mne pro dnešek vše, mockrát děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek víkendu a úspěšný začátek nového týdne. (15:27:21)
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:17.
Dnešní nakonec docela vyrovnaný zápas je za námi! Od Hamburgu se očekávalo jednoznačné vítězství, ale nakonec se jako první prosadil Wehen. Domácí však žádné překvapení nehodlali připustit a rychle otočili vývoj zápasu. Hosté se i přesto zmohli na vyrovnání a dlouho útočili na zisk důležitého bodu, ale jejich naděje definitivně pohřbil v 76. minutě David Kinsombi, který již podruhé rozvlnil síť a stal se tak nejlepším hráčem duelu. V závěru zápasu už si Hamburg hlídal těsné vedení a raduje se ze třech bodů.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hosté se pořád nevzdávají, tentokrát mířili dopředu pomocí nákopu, ale ten skončil jen za postranní čárou. Bakery Jatta tak s rozehrávkou autu nikterak nespěchá.

90+2

Wiesbaden přece jen na soupeře ještě zatlačil, po několika rohovým kopech nakonec zpoza šestnáctky vypálil Marvin Ajani, ale rána mu nevyšla podle představ, protože ji Jannik Pollersbeck zvládl zneškodnit!

90+1

Nastavují se tři minuty.

90

Pomalu vstupuje do nastaveného času a rozhodně to nevypadá, že by Wehen měl vyrovnat. Hamburg bez problémů kontroluje hru a míří za povinnými třemi body.

89

Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Sonny Kittel, přichází Martin Harnik.

88

Další útočné snažení hostů končí na pozorném Ricku van Drongelenovi, který však nerozehrává úplně přesně, takže jeho zaváhání musí jeho spoluhráči následně napravovat.

87

Hamburg ukázkově zastavil soupeřící útok a pomocí pěkné kombinace se dostal až dopředu, kde získal autové vhazování. Úspěšně tak získává cenné sekundy.

86

Žlutou kartu dostává Jules Schwadorf (Wehen Wiesbaden).

85

Wiesbaden se konečně dostává na útočnou půlku, ale moc dlouho se tam neohřál. Phillip Tietz totiž vzápětí centruje jen do rukavic gólmana, takže to zase gól nebude.

84

Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Marcel Titsch-Rivero, přichází Patrick Schönfeld.

84

Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Moritz Kuhn, přichází Törles Knöll.

84

Žlutou kartu dostává Adrian Fein (Hamburger SV).

83

Wehen alespoň aktivně napadá, kvůli čemuž byl Jannik Pollersbeck pod tlakem, takže míč raději uklidil odkopem co nejdál od své klece.

82

Hosté sice obranu zvládají na jedničku, ale za aktuální situace jim je to k ničemu, protože potřebují opravdu urgentně útočit. To se jim ale vůbec nedaří.

81

Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází David Kinsombi, přichází Christoph Moritz.

80

Wiesbaden se stále moc nedostává dopředu, přičemž mu mezitím dochází čas. Na vyrovnání už má jen deset minut a nějaké drobné.

79

Favorizovaný celek si ještě pokusil zajistit výhru čtvrtou brankou, ale centr bez problémů lapil brankář Wehenu, který okamžitě rozehrává.

78

Domácí se samozřejmě okamžitě začínají soustředit hlavně na defenzivu, míč tak drží co nejdál od své brány, aby neriskovali inkasovaný gól.

76

76. David KINSOMBI - 3:2

76

Hamburg právě vstřelil branku!
Přestřelka pokračuje, Hamburg se vrací do vedení! Sonny Kittel dalším výborným pasem našel ve vápnu DAVIDA KINSOMBIHO, který z bezprostřední blízkosti nedal Heinzu Lindnerovi šanci k zákroku.

75

Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Stefan Aigner, přichází Jules Schwadorf.

75

Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Daniel-Kofi Kyereh, přichází Phillip Tietz.

74

To se mu však úplně nepovedlo, jelikož nabídl gólovou příležitost Marvinu Ajanimu. Ten zakončoval k bližší tyči, ale touto ránou si na Jannika Pollersbecka nepřišel!

73

Souboj na středu hřiště nakonec dopadl lépe pro domácí, se kterými to však vypadalo hůř. Jen tak tak dostali míč ke svému brankáři, který mohl v klidu rozehrát.

72

Joel Pohjanpalo mohl zápas překlopit zpět na stranu Hamburgu, protože dostal opravdu výborný pas do malého vápna, ale v rozhodující chvíli míč netrefil, což by ho mohlo ještě mrzet!

70

Máme před sebou poslední dvacetiminutovku, která nejspíš definitivně rozhodne o osudu tohoto zápasu. Zatím platí průběžné skóre 2:2.

69

Rick van Drongelen chtěl míč přihrát Jeremymu Dudziakovi, ale pas byl příliš prudký, takže nakonec skončil až za pomezní čárou, což znamená zisk míče pro hosty.

68

Marvin Ajani se po souboji o míč těžce zvedá z trávníku a trochu kulhá. Snad to nebude nic vážného a v zápase bude moci bez problémů pokračovat.

67

Rick van Drongelen se pokusil o individuální průnik, ale hosté před ním dobře zahustili prostor, takže z toho nic nebylo.

66

Domácí se pořád spoléhají zejména na přesnost, času přece jen ještě mají docela dost. Wiesbaden však pořád relativně aktivně presuje, aktuální stav by rád udržel.

64

Wehen má také výhodu standardní situace, Moritz Kuhn však rozehrává téměř od půlící čáry, ale ani on nerozehrál moc přesně.

63

Hamburg se z inkasované branky konečně oklepal a také se pokouší o skórování. Vybojoval rohový kop, který rozehrával Sonny Kittel, ale neúspěšně.

61

Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Louis Schaub, přichází Jeremy Dudziak.

61

Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Aaron Hunt, přichází Jordan Beyer.

61

Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Timo Letschert, přichází Bakery Jatta.

60

Wiesbaden začíná být po vyrovnávací brance mnohem aktivnější. Soupeře napadá až u jeho šestnáctky, což nese pozitivní výsledky, protože díky tomu vybojoval další roh.

59

Hosté se okamžitě pokoušejí o další obrat, protože vybojovali rohový kop. Centr Moritze Kuhna sice chvíli skákal ve vápnu, ale domácí ho nakonec dokázali uklidit do bezpečí.

57

57. Manuel SCHÄFFLER - 2:2

57

Wiesbaden právě vstřelil branku!
Je opět vyrovnáno, Wehen tak stále drží naději na body! MANUEL SCHÄFFLER penaltu zkušeně proměňuje. Jannik Pollersbeck totiž naznačil, že půjde z jeho pohledu doleva, takže hostující forvard prostě zakončil na druhou stranu.

56

56. Penaltový zákrok

56

Hamburg má problém! Timo Letschert hrál ve vlastní šestnáctce zbytečně tvrdě, místo míče navíc trefil Marvina Ajaniho, který padá a hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop!

56

Penalta pro Wehen!

55

Následný roh domácího celku už zastavili pozorní obránci, kteří navíc získali pro svého gólmana odkop.

54

David Kinsombi má spoustu prostoru na pravé straně, ten využil k přiblížení pokutového území. Míč se následně dostal až k Aaronu Huntovi, který tvrdou ranou prověřil Heinze Lindnera, který stále drží přijatelný stav pro svůj tým!

53

Domácí gólman se opět zapojuje do hry, tentokrát míč raději odkopává co nejdál od své klece. Se štěstím navíc našel svého spoluhráče.

52

Hosté se po dlouhé době dostali na útočnou polovinu, kde přišlo okamžitě zakončení. Dalekonosná rána však letěla přímo do středu hřiště, takže Jannik Pollersbeck jistě zasáhl.

51

Heinz Lindner podporuje své spoluhráče dalším jistým zákrokem, jinak je ale Wehen pod velkým tlakem. Pokud se z něho nedostane, určitě časem inkasuje.

50

Hamburg však protiútok soupeře rychle zastavil a sám mířil dopředu, na pravé straně něco zkoušel vymyslet Aaron Hunt, ale ten byl zdvojen, takže o míč nakonec docela lacině přišel.

49

Další vzdušný pas už zkušeně lapil Heinz Lindner. Ten ani vteřinu neváhal, bleskově rozehrál, takže jeho spoluhráči okamžitě míří do protiútoku.

48

Jako první nakonec zaútočí právě domácí, kteří z přímého kopu centrovali rovnou do šestnáctky, ale hosté měli tento prostor velmi dobře pokrytý.

47

Hamburg zatím drží celý druhý poločas míč na svých kopačkách a soupeři ho nechce půjčit. Wehen ale už pomalu začíná napadat, takže to domácí mají čím dál těžší.

46

Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Benedikt Röcker, přichází Marvin Ajani.

46

Začal druhý poločas.
Dnešní zápas začal dost neočekávaně. Wehen totiž šel překvapivě do vedení, ale to si moc dlouho neužil. Hamburg totiž bleskově srovnal krok a vzápětí šel dokonce do vedení, které si od té doby bez problémů drží. Po druhém domácím gólu se hra poměrně uklidnila a žádnou další velkou šanci jsme neviděli. Hamburg tak ve druhé půli bude chtít dotáhnout povinnou výhru, zatímco Wiesbaden se pokusí vytřískat alespoň bod.
Druhý poločas začne přibližně v 14:33.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Domácí ještě musí být vzadu pozorní, protože se Wehen tlačí do šance. Nakonec je ale vytlačen zpět na svou půlku a nic už tak nestihne.

45+1

Nastavují se dvě minuty.

45

Manuel Schäffler se pokusil zahrozit po nákopu, ale k míči se pomohl nedovoleným zákrokem, takže mu nic nebezpečného nebylo umožněno.

44

Domácí se sice prokombinovali po pravé straně téměř až k vápnu, ale nechtěli riskovat ztrátu míče, takže vzápětí už si zase přihrávají na své polovině.

43

Hamburg už hru relativně zdržuje, přihrává si na své polovině a čeká na poločasový hvizd, který už co nevidět přijde.

42

Moritz Kuhn rozehrál ještě jeden roh. Centr poslal na zadní tyč, kde byl sice spoluhráč, ale ten z velkého úhlu nedokázal zakončit přesně.

41

Wehen se ve zbývajícím čase viditelně tlačí za vyrovnáním. Naopak Hamburg už jenom brání, i když nyní jeden z domácích hráčů přehnal, protože fauloval.

40

Jannik Pollersbeck musel po dlouhé době zasahovat, nebezpečný průnik Daniela-Kofiho Kyereha zastavil dobrými reflexy. Úspěšně ustál i následný roh.

39

Žlutou kartu dostává Manuel Schäffler (Wehen Wiesbaden).

38

Žlutou kartu dostává Joel Pohjanpalo (Hamburger SV).

37

Heinz Lindner opět pomáhá s rozehrávkou, tentokrát míč poslal až na druhou polovinu hřiště, což se vyplatilo, protože potom mířil dopředu Moritz Kuhn. Ten se však prezentoval velmi špatnou přihrávkou.

36

Po dlouhé době jsme viděli nějakou šanci. V ní se ocitl David Kinsombi, ale ten to sám moc nečekal, takže jeho střela byla opravdu mizerná. Následuje odkop Heinze Lindnera.

35

Domácí už začínají vyhlížet konec prvního poločasu. Od něho je dělí deset minut, takže pořád klidně kombinují na své půlce a vyčkávají.

33

Stefan Aigner ukořistil na středové čáře míče a okamžitě si všiml vyběhnutého domácího brankáře, kterou zkusil překvapit přímo z poloviny. To se mu však nepovedlo, protože míč nemířil do brány.

32

Hamburg se pokouší o další branku zase pomalou cestou, spoléhá se na přesnou kombinaci, pořád se mu tak navyšuje držení míče.

31

Útočné snažení hostů nakonec ukončuje jistým zákrokem Jannik Pollersbeck, který chvíli uklidní hru, protože jeho tým byl teď nějakou dobu pod tlakem.

30

V první půlhodině jsme sledovali útočný fotbal, dokonce jsme se dočkali třech branek. Snad to tak bude pokračovat, protože zatím se hraje velmi kvalitní zápas.

29

Wiesbaden se rozhodně nevzdává a také se pokouší o rychlé vyrovnání, centr z levé strany byl však moc vysoký a přes vápno proletěl bez jediného doteku.

27

27. Joel POHJANPALO - 2:1

27

Hamburg právě vstřelil branku!
Hamburg během třinácti minut otáčí vývoj zápasu a jde do vedení! Nákop Tima Leibolda se dostal až před brankáře Wehenu, který si však nerozuměl se spoluhráči a pro míč nešel tak jistě. Toho okamžitě využil JOEL POHJANPALO, který ho zcela zaskočil přesným zakončením hlavou.

25

Domácí jsou sice pevně usazeni na útočné polovině, ale tam se marně tlačí do jakékoliv šance. Nakonec však přišla zničehonic dalekonosná střela z kopaček Joshe Vagnomana, kterou musel Heinz Lindner vyrážet na roh!

24

Hamburg to nádherně vykombinoval, nakonec centroval Josha Vagnoman, který sice našel spoluhráče, ale tomu byl míč okamžitě odebrán, takže nemohl zakončit.

23

Wiesbaden poměrně aktivně napadá, ale Stefan Aigner to s aktivitou nyní přehnal, protože se dopustil útočného faulu.

22

Adrian Fein si při souboji pomohl docela zbytečným zákrokem. Hlavní sudí tak okamžitě píská faul a domácímu hráči ještě ujasňuje, že takto to dál nepůjde.

21

Domácí už docela dlouhou dobu jen tak kombinují na své půlce a nikam nespěchají, i když by se za gólem tlačit měli, protože stav 1:1 nehraje v jejich prospěch.

20

Druhá desetiminutovka byla o dost zajímavější než ta první. Na vidění byly dva góly, takže to dnes vypadá na pořádnou přestřelku.

19

Heinz Lindner raději odkopl sražený pas soupeře daleko od brány. Při následném souboji navíc jeden z domácích fauloval, takže se Wehen bude moci uklidnit.

18

Hosté hledali cestu do další šance pomocí postranního nákopu, ale ten skončil jen daleko za postranní čárou. Míč je tak v moci Hamburgu.

16

Wiesbaden si chce okamžitě vrátit vedení, ale Moritz Kuhn našel od rohového praporku jen hlavu soupeřícího beka, který míč uklidil do bezpečí.

14

14. David KINSOMBI - 1:1

14

Hamburg právě vstřelil branku!
Je bleskově srovnáno, takže zase začínáme od nuly! Sonny Kittel si ve vápnu dobře všiml úplně volného DAVIDA KINSOMBIHO, který si přihrávku ukázkově zpracoval a pěknou volej poslal pod horní tyč. Heinz Lindner se sice na míč sáhl, ale gólu zabránit nedokázal.

12

12. Manuel SCHÄFFLER - 0:1

12

Wiesbaden právě vstřelil branku!
Wehen se i přes svou pasivitu dostává do vedení! Timo Letschert vůbec nezvládl rozehrávku, protože svým odkopem našel jen Dominika Frankeho, který míč okamžitě posunul na MANUELA SCHÄFFLERA. Ten se z otočky blýskl nádherným lobem, za kterým se Jannik Pollersbeck jen ohlížel.

11

Heinz Lindner svým odkopem nenašel žádného spoluhráče, domácí tak začínají další ofenzivu ze své poloviny, stále nikam nespěchají.

10

V první desetiminutovce se toho moc nestalo, oba celky se spíše rozehřívají. Jednoznačně aktivnější je ale favorizovaný Hamburg.

9

Stefan Aigner výborně ukořistil centrovaný míč, následně se s ním dostal až na útočnou půlku, kde byl ale donucen k přihrávce. Pak přichází jen hostující faul, který útočné snažení okamžitě ukončuje.

8

Poprvé hraje také Jannik Pollersbeck, který však po zachycení nákopu přihrával jen nejbližšímu spoluhráči, nic složitějšího řešit nemusel.

7

Dominik Franke dobře zablokoval soupeřící pás, ale míč srazil jen za brankovou čáru, což znamená první roh pro hráče Hamburgu.

6

Domácí mají 70% držení míče, ale nějakou první větší šanci stále čekají. Wehen totiž velmi dobře brání své pokutové území.

5

Hamburg zatím potvrzuje roli favorita a zase hledá cestu dopředu. Josha Vagnoman přes pravou stranu sice našel cestu až do vápna, ale to k zakončení nevedlo.

4

Heinz Lindner se musí poprvé zapojit do hry, proti soupeřícímu nákopu raději zkušeně vyběhl, následně rychle rozehrál přízemním hodem.

3

Hosté však nerozehráli moc přesně, protože domácí si vzápětí zase přihrávají a opatrně hledají cestu dopředu. Spoléhají hlavně na přesnost, nikam nespěchají.

2

U balónu jsou už i fotbalisté Hamburgu, kteří se s ním však moc dlouho neohřáli. Joel Pohjanpalo totiž dostal moc dlouhou přihrávku, kterou nedoběhl, takže skončila až v autu.

1

O první kopnutí do míče se postaral kapitán Wehenu Manuel Schäffler. Jeho spoluhráči následně opatrně hledají cestu k zakončení, ale nakonec se raději stahují zpět na svou polovinu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Kinsombi, Fein, Hunt (C) – Schaub, Pohjanpalo, Kittel.
Náhradníci: Mickel – Beyer, Dudziak, Moritz, Amaechi, Jatta, Samperio, Hinterseer, Harnik.

Wehen Wiesbaden: Lindner – Mockenhaupt, Dams, Röcker – Titsch-Rivero, Chato, Kuhn, Aigner – Kyereh, Franke – Schäffler (C).
Náhradníci: Watkowiak – Niemeyer, Gül, Schwadorf, Schönfeld, Ajani, Lorch, Tietz, Knöll.

Rozhodčí: Thomsen – Paltchikov, Schwengers.
Wehen Wiesbaden
Wehen má úplně opačný cíl než jeho soupeř, protože je v přímém boji o udržení. Jak jsem již zmiňoval, nachází se na předposledním místě, takže potřebuje každý možný bod, protože na první bezpečnou pozici ztrácí čtyři body. Wiesbaden sice po přestávce začal cennou výhrou nad Stuttgartem, na který Hamburg nestačil, ale pak dvakrát prohrál, nejprve s Heidenheimem a pak se Sandhausenem. Dnešní hosté tak chtějí ukončit sérii proher a proti třetímu celku ligy si připsat aspoň bod, i když se určitě pokusí i o výhru.

Poslední tři utkání
Wehen vs. Sandhausen – 0:1
Heidenheim vs. Wehen – 1:0
Wehen vs. Stuttgart – 2:1
Hamburger SV
Jednoznačným cílem Hamburgu je postup do Bundesligu, o což zatím relativně úspěšně usiluje. V tabulce mu totiž patří třetí místo, ale to rozhodně nemá jisté, protože třeba od čtvrtého Heidenheimu ho dělí jediný bod. Hamburger však může jít i nahoru, jelikož na druhý Stuttgard ztrácí dva bodíky. Dnešním domácím se však po přestávce kvůli koronaviru vůbec nedaří, protože si připsal dvě remízy a ve veledůležitým zápase padl se Stuttgartem 2:3. Hamburg si tak bude chtít spravit náladu proti předposlednímu celku ligy, který by měl bezpodmínečně porazit.

Poslední tři utkání
Stuttgart vs. Hamburg – 3:2
Hamburg vs. Bielefeld – 0:0
Fürth vs. Hamburg – 2:2
Zdravím všechny fandy německé kopané! Dnes nás čekají poslední tři duely 29. kola 2. Bundesligy. Společně se mnou se pak přesněji zaměříme na duel mezi Hamburgerem a Wiesbadenem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Hamburger SV – Wehen Wiesbaden

3:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 14. Kinsombi, 27. Pohjanpalo, 76. Kinsombi – 12. Schäffler, 57. Schäffler (pen.)

Karty:   38. Pohjanpalo (HAM), 84. Fein (HAM) – 39. Schäffler (WIE), 86. Schwadorf (WIE)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:17.

Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman, Letschert (61. Jatta), van Drongelen, Leibold – Kinsombi (81. Moritz), Fein, Hunt (C) (61. Beyer) – Schaub (61. Dudziak), Pohjanpalo, Kittel (89. Harnik).
Náhradníci: Mickel – Beyer, Dudziak, Moritz, Amaechi, Jatta, Samperio, Hinterseer, Harnik.

Wehen Wiesbaden: Lindner – Mockenhaupt, Dams, Röcker (46. Ajani) – Titsch-Rivero (84. Schönfeld), Chato, Kuhn (84. Knöll), Aigner (75. Schwadorf) – Kyereh (75. Tietz), Franke – Schäffler (C).
Náhradníci: Watkowiak – Niemeyer, Gül, Schwadorf, Schönfeld, Ajani, Lorch, Tietz, Knöll.

Rozhodčí: Thomsen – Paltchikov, Schwengers