Menu

Fotbal

Běloruská Vysšaja Liga

FK Gorodeja – FK Něman Grodno

0:2

konec (0:0)

29.05.2020, 19:00 • Gorodeya • 11. kolo • David Suchý

Tipsport: 3.54 2.9 2.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nemanu Hrodna, kterému se povedlo zvítězit výsledkem 2:0. Nemanu se ve druhém dějství zkomplikovala situace natolik, že přišla o vyloučeného brankáře Dudara. Gorodeja sice měla poté více ze hry, jenomže soupeř si vybojoval pokutový kop, po kterém se dočkal do nečekaného vedení. Neman navíc své vedení navýšil o další přesnou trefu, domácí se střelecky neprosadili ani jedinkrát. (20:51:41)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:10. Rohy: 4:5.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Domácí hráči se přesto s míčem drží u pokutového území, hostující obránci však předvádějí ukázkový výkon.

90+3

Žlutou kartu dostává Zoran Marušić (FK Neman Hrodna).

90+3

Rohový kop bude k vidění na opačné straně. Jedna z posledních šancí pro domácí na korekci skóre.

90+2

Neman si navíc během nastaveného času zajistil zisk další standardky. Ta byla rozehrána po zemi, nakonec to Kantarija zkoušel nepovedeným centrem.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Neman Hrodna stále vede o dvě branky, domácí celek je v útočné fázi naprosto bezradný.

88

Nečekaně prudkým pasem za obranu to zkoušel hostující Leško, avšak ani on nenašel kýženého adresáta nahrávky. Směrem dopředu to tak zkouší domácí.

87

U levé autové lajny si o nahrávku řekl hostující Jablonskij, kterému se navíc povedlo prodloužit na naběhnuvšího Marušiće, jenž nasbíral velecenné vteřinky.

83

Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Dovgjallo. Ten sice rutinním způsobem rozehrál na Bajduka, ten si ovšem neporozuměl s Pavljučekem.

82

Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Gorodeja se sice snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak stále naráží na obranu soupeře.

81

Kadimjan nakonec zamířil za postranní lajnu, jeho celek tak bude hrát pouze v devíti. To nebude moc dlouho trvat, arménský hráč se zanedlouho vrátí.

80

Hra musela být přerušena, na zeleném pažitu totiž zůstal na zemi ležet střelec první branky Kadimjan. Nakonec se na hrací plochu vydal i lékařský personál.

79

Před domácím mužstvem číhá obrovský složitá práce. Gorodeja sice hraje v početní výhodě, jenomže během krátkého časového sledu hned dvakrát inkasovala.

78

Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Baglaj, přichází Archipov.

77

Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Leško, přichází Kantarija.

76

76. JABLONSKIJ - 0:2

76

Neman Hrodna právě vstřelila branku!
Další komplikace pro domácí, Nema se i přes početní nevýhodu dostává do dvoubrankového vedení! Velký kus práce odvedl Marušić, který se dostal až k hranici pokutového území. Tam se rozhodl vypálit levou nohou, brankář Dovgjallo vyrazil míč vedle sebe, kde byl s dorážkou úspěšný MAXIM JABLONSKIJ.

76

Další rutinní práce pro hostujícího brankáře Kurganskiho. Ten opět sebral další nepovedený centr, následně po chvilkové prodlevě odkopl směrem vpřed.

76

Poté se Sorokinovi povedlo hlavou sklepnout míč do běhu na kolegu Jaskoviče, který se přes protihráče nedostal k centru. Neman Hrodna se brání na jedničku.

75

Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Jaskovič, přichází Volovik.

74

Hlavní sudí nařídil ve prospěch domácích standardní situaci, avšak z velké vzdálenosti. Nakonec jsme sledovali kroucený centr přímo do rukavic brankáře.

73

Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Ignatěnko, přichází Sazonovič.

72

Následovalo autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost obránce Ignatěnko. Ke spolupráci se mu nabídl Baglaj, avšak ten se daleko nedostal.

71

Rutinní práci si připsal hostující brankář Kurganskij, kterému se povedlo do svých rukavic schovat padající míč. Následovala rozehrávka prudkým odkopem.

70

Najednou tu máme pořádnou zápletku. Gorodeja totiž celý druhý poločas hrála v herní pohodě, před malým momentem ovšem inkasovala, bude tak muset zabrat.

67

67. KADIMJAN - 0:1

67

Neman Hrodna právě vstřelila branku!
Nakonec jsme se dočkali prvního přesného zásahu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil hostující GEGAM KADIMJAN, který zamířil k pravé straně, zatímco se brankář Dovgjallo vydal k opačné brankové konstrukci.

66

66. Penaltový zákrok.

66

Pokutový kop pro hosty!

65

I tak pokus o přenesení hry na levou stranu vůbec nevyšel, naopak se míč svezl mimo hrací plochu. To Nemanu dává možnost k provedení dalšího vhazování.

64

Je za námi více než hodina hry, zatím na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Gorodeja má pochopitelně více ze hry, hraje totiž proti oslabenému soupeři.

61

Rohový kop byl nakonec rozehrán nejhorším možným způsobem. Rozehrávka po zemi nabídla zpětnou nahrávku, po které se domácí ocitli v jasném ofsajdu.

60

Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Ignatěnko, který ihned poslal míč do přehuštěného prostoru. Tam se vynořil Pavljuček, který střelou vybojoval roh.

59

Na jistotu se rozhodl odehrát míč do bezpečí vracející se Marušić, který přesto neudržel balón na vymezeném prostoru. Soupeř tak bude moci znovu vhazovat.

58

Neman Hrodna se po delší době dostal na druhou stranu, kde mohl vhazovat. Poté to nekompromisním způsobem vyřešil Stojković, který našel pouze brankáře.

57

Poté jsme sledovali hodně nebezpečný pokus z kopačky domácího Ignatěnka. Ten si potáhl míč na pravou nohu, Kurganskij musel zasahovat nadvakrát.

56

Kurganskij si tak připsal první zákrok, nejednalo se o nic složitého. Sám si poté dal s rozehrávkou hodně načas, nakonec se rozhodl roztáhnout hru do strany.

55

Žlutou kartu dostává Dmitrij Bajduk (FK Gorodeja).

54

Standardní situace nakonec přinesla přímý střelecký pokus. Nakonec to na sebe vzal Sajčić, který ovšem po zemi zamířil přímo do rukavic nového brankáře.

53

Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Žukovskij, přichází Kurganskij.

52

Nakonec to vypadá na náhradního brankáře Kurganskiho, který by měl za zanedlouho vstoupit na hrací plochu. Navíc bude hned čelit standardní situaci.

51

Dudarovi se verdikt hlavního sudího vůbec nelíbil, avšak hostující brankář nakonec přeci jenom opustil hrací plochu. Za postranní lajnou se připravuje náhradník.

50

50. Červená karta

50

Obrovský malér pro hostující celek! Dudar se totiž vydal mimo pokutové území, kde dle sudího fauloval protihráče. Za to obdržel přímou červenou kartu. Karta to však nakonec zřejmě bylo za hraní rukou mimo šestnáctku.

50

Posléze do nahrávkou do pokutového území zkoušel Baglaj, jenomže se mu nepovedlo najít dvojici spoluhráčů. Tento záměr totiž hravě přečetl pozorný soupeř.

49

Následně bylo pískáno ve prospěch Nemanu. Útočným faulem se totiž provinil dotírající Sajčić, který fauloval jednoho z protihráčů. Budeme sledovat volný kop.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosný odkop od hostujícího brankáře Dudara. Ten na druhé straně hledal Cabelina, avšak neúspěšně.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Rassadkin, přichází Jablonskij.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který nám nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu. V úvodu zápasu byl o něco aktivnější hostující celek, který neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Naopak Gorodeja se celkem dlouhou dobu herně hledala, až po první polovině poločasu se herně vzchopila, výsledkem bylo několik střeleckých pokusů. Nicméně ani domácí celek nedokázal vstřelit ani jednu branku.

45

První poločas skončil.

44

Hodně rychle musel jednat domácí brankář Dovgjallo, kterému se odkop od branky zrovna moc nepovedl. Využít se toho pokoušel Cabelin, který alespoň vybojoval rohový kop.

42

Po delší době byl k vidění nedovolený zákrok, který si klidně mohl vysloužit žlutou kartu. Na zeleném pažitu se totiž ocitl Bajduk, který volný kop sám rozehrál.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Ani v tomto případě jsme nesledovali zrovna přesnou nahrávku. Rozehrávající Kadimjan se pokoušel za obranou najít Rassadkina, což se ale nepovedlo.

36

Avšak ani tato blesková rozehrávka nakonec nepřinesla nic moc zajímavého. Na pas totiž nedosáhl Vasiljev, jako první se tak k míči dostal domácí Bajduk.

35

Hlavní sudí byl před malým momentem velice pozorný, všiml si totiž hraní rukou v podání jednoho z domácích hráčů. Neman Hrodna tak urychleně rozehrál.

34

Hrací předmět ani tentokráte nezůstal před postranní lajnou, místo toho pro změnu vhazoval domácí Baglaj. Jeho předávka na Sorokina nakonec nebyla přesná.

33

Neman Hrodna se ani při předchozí útočné akci nedostal ani k šestnáctce, těsně před ní se povedlo zakročit Sorokinovi, který navíc založil rychlý protiútok.

32

Gorodeja posléze vhazovala od levé autové lajny, o což se pro změnu postaral obránce Joksimović. Ten si vybral vedle stojícího Ignatěnka, jenž uklidnil hru.

32

Zhruba ze třiceti metrů od branky to vyzkoušel hostující kapitán Žukovskij, který ovšem nemířil vůbec přesně. Dovgjallo místo zákroku bude muset rozehrávat.

31

Je za námi přesná třetina zápasu, který nám žádnou přesnou trefu zatím nepřinesl. Gorodeja výrazně vyrovnala hru, v posledních minutách je sama aktivnější.

30

Hostující brankář měl další práci, avšak ani v tomto případě se nejednalo o nic nebezpečného. Dudarovi se povedlo zachytit poskakující míč, poté rychle rozehrál.

29

V krátkém časovém sledu jsme sledovali další volný kop, který byl mnohem lepší. Na centr si na malém vápně naskočil Joksimović, ten ovšem mířil doprostřed.

28

Ta nakonec nenabídla přímý střelecký pokus, nýbrž nabídku do pokutového území. Tam se k míči na malý moment dostal Bajduk, který trefil pouze soupeře.

27

Tohle by mohla být šance pro Gorodeju. Kousek od pokutového území si totiž na zemi ustlal útočník Pušňakov, který svému celku zajistil zisk standardní situace.

26

Ani jeden z brankářů zatím nebyl přinucen k žádnému zákroku. I to svědčí o nezáživnosti tohoto zápasu, ten se výhradně odehrává ve středu hrací plochy.

25

Poté se u středového kruhu povedlo Rassadkinovi přenést hru směrem na levou stranu, kam si seběhl jeho kolega Jakimov. Ten ovšem nahrával nepovedeně.

24

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Aktivnější je sice hostující celek, avšak ani ten si nevypracoval žádnou příležitost.

20

Žlutou kartu dostává Jevgenij Leško (FK Neman Hrodna).

19

Gorodeja se po více než minutě dostala na opačnou stranu, jenomže jí opětovně zradila nepřesnost nahrávky. Ta totiž doputovala pouze na kopačku Kadimjana.

18

Už to vypadalo, že se do slibné pozice pro zakončení dostane hostující Stojković, avšak nakonec tomu tak nebylo. Neman Hrodna si nevybojoval ani volný kop.

17

U středového kruhu si na padající mí počkal Sajčić, který ho sice dokázal odehrát směrem na útočnou polovinu. Tam se ovšem nacházela smečka protihráčů.

16

I přesto byl k vidění pohotový centr, na který si dokázal naskočit zatím nenápadný Bajduk. Jeho hlavička nebyla přesná, Dudar proto nemusel zasahovat.

15

Odpalem na jistotu to zkoušel domácí Jaskovič, který přesto udržel míč na hrací ploše. Gorodeja navíc spěchala do protiútoku, ten ovšem Baglaj úplně zabrzdil.

14

Hostující celek se díky přesné kombinaci dostal z přehuštěného prostoru. Rozehrávající Jakimov si troufl na nahrávku směrem k Leškovi, který prodloužil vpřed.

13

Neman zahrával další rohový kop, avšak ani tato rozehrávka nepřinesla nic nebezpečného. Domácí se osvobodili prudkou hlavičkou, jenž směřovala k Baglajovi.

12

I na druhé straně hřiště jsme sledovali nedovolený zákrok, kterým se prezentoval Vasiljev. Ten byl v souboji příliš pozdě, Gorodeja bude zahrávat standardku.

11

Ten od pravého rohového praporku rozehrál kapitán Žukovskij. Jeho vzdušná nabídka putovala k hranici malého vápna, kde se nejvýše dostal obránce Bajduk.

10

Za prudkým pasem se jako první dostal hostující Marušić, jenomže ven z branky se vydal také domácí brankář Dovgjallo, který se štěstím poslal míč na rohový kop.

9

Nedovoleným zákrokem se prezentoval napadající Vasiljev, který místo míče trefil pouze nohu protihráče. Do rozehrávky domácích se zapojil také brankář Dovgjallo.

8

Neman Hrodna se opět usadil na druhé straně hrací plochy, kde si obrannou povinnost splnil pozorně hrající Baglaj. Soupeř se ovšem dostane k dalšímu autu.

7

Na pořadu dne tak bylo autové vhazování, po kterém se Žukovskimu povedlo patičkou prodloužit za sebe. Tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, u míče je soupeř.

6

Sledovali jsme také odkop od domácí branky, o který se pro změnu postaral Dovgjallo. Domácí brankář si dával hodně načas, nakonec odkopl pouze do zámezí.

5

Poprvé se k míči dostal hostující brankář Dudar, který se postaral o dalekonosný odkop na druhou stranu. Tam spěchal Marušić, který na míč nedosáhl.

4

Ve středu hrací plochy to měl na dlouhou nohu Jakimov, kterému se přesto povedlo odehrát míč směrem k pokutovému území, kde se ovšem nacházel soupeř.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu to po levém křídle zkoušel vzít sám na sebe domácí Bajduk, který se ovšem daleko nedostal. Vhazovat tak bude moci Neman Hrodna.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Gorodeja: Dovgjallo – Baglaj, Bajduk, Ignatěnko, Joksimović, Pavljuček (C), Pušňakov, Sajčić, Šestilovskij, Sorokin, Jeskovič
Náhradníci: Jefimov – Archipov, Sazonovič, Šibun, Volovik

FK Neman Hrodna: Dudar – Kadimjan, Legčilin, Leško, Marušić, Rassadkin, Stojković, Cabelin, Vasiljev, Jakimov, Žukovskij (C)
Náhradníci: Kurganskij, Malijevskij – Ivanov, Kantarija, Muračev, Pasevič, Šigajbajev, Jablonskij, Jackevič

Rozhodčí: Kulbakov.
FK Neman Hrodna

Na opačné straně stojí Neman Hrodna, který je na tom hodně podobně. Neman se totiž nachází na třinácté pozici, přičemž na svém kontě má jedenáct bodů. Hrodna ovšem má za sebou devět duelů, v případě vítězství se rovněž může vytáhnout do horní poloviny tabulky. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole dokázal ukončit dvouzápasovou šňůru bez zisku bodu, celkem překvapivě se mu totiž povedlo naplno bodovat v domácím duelu proti třetímu Žodinu. Neman se na toto vítězství zcela jistě pokusí navázat, v tabulce venkovních celků mu ale patří až čtrnáctá pozice tabulky.
FK Gorodeja

Gorodeja se po deseti odehraných zápasech nachází na průběžné dvanácté pozici, přičemž se jí do této chvíle povedlo nasbírat dvanáct bodů. Gorodeja má na sestupové pásmo náskok hned osmi bodů, naopak v případě vítězství se klidně může vyškrábat na šestou pozici tabulky. Situace ve středu tabulky je totiž hodně vyrovnaná, manko mezi šestým a dvanáctým týmem je totiž pouze tříbodové. Gorodeja v tomto ligovém ročníku dokázala naplno bodovat ve třech duelech, jenomže na čtvrtou výhru čeká dlouhou dobu. V minulém kole uhrála cenný bod, neboť remizovala na půdě Slavie Mazyr.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Gorodeja a FK Neman Hrodna.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

FK Gorodeja – FK Něman Grodno

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Kadimjan (pen.), 76. Jablonskij

Karty:   55. Bajduk (GRD) – 20. Leško (NMN), 90+3. Marušić (NMN)   50. Dudar (NMN)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:10. Rohy: 4:5.

FK Gorodeja: Dovgjallo – Baglaj (78. Archipov), Bajduk, Ignatěnko (73. Sazonovič), Joksimović, Pavljuček (C), Pušňakov, Sajčić, Šestilovskij, Sorokin, Jaskovič (75. Volovik)
Náhradníci: Jefimov – Archipov, Sazonovič, Šibun, Volovik

FK Něman Grodno: Dudar – Kadimjan, Legčilin, Leško (77. Kantarija), Marušić, Rassadkin (46. Jablonskij), Stojković, Cabelin, Vasiljev, Jakimov, Žukovskij (C) (53. Kurganskij)
Náhradníci: Kurganskij, Malijevskij – Ivanov, Kantarija, Muračev, Pasevič, Šigajbajev, Jablonskij, Jackevič

Rozhodčí: Kulbakov