Menu

Fotbal

Běloruská Vysšaja Liga

FC Torpedo Žodino – FK Smoleviči

2:1

konec (1:1)

29.05.2020, 17:00 • Stadion Torpedo, Žodino • 11. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.94 3.29 3.87 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:13:54)
Statistiky:
Střely na branku: 6 – 5
Střely mimo: 7 – 5
Rohové kopy: 11 – 5
Žluté karty: 0 – 5.
Domácí tým napravil týden starou prohru a dočasně se posunul za Bate na druhé místo. Smoleviči se první výhry v sezóně naopak nedočkalo a jistojistě zůstane hluboko v zóně sestupu.
Otevírací duel jedenáctého kola nejvyšší běloruské soutěže je u konce. Žodino do něj vstupovalo v roli favorita, nicméně od patnácté minuty muselo dotahovat vinou povedené trefy hostujícího Makarova. Náskok Smoleviči zmizel v 34. minutě, kdy Ramos se štěstím zužitkoval Velosův centr ze standardní situace. Po změně stran byla zlomová 67. minuta, kdy si Ževněrov kopl míč do vlastní sítě a neslavně rozhodl o domácím vítězství 2:1. Času na vyrovnání měli hosté ještě dost, jenže si už nebyli schopni připravit ani jeden náznak šance. V domácích barvách podali výtečný výkon Brazilci Ramos a Veloso. V táboře hostů zase vyčníval další cizinec Poé.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Torpedu se dlouho dařilo držet hru uprostřed hřiště. Poslední nákop se rovněž neujal a to znamená, že tři body zůstanou v Žodinu!

90+2

Jeden z hostů kontaktoval balón horní končetinou. Šance Smoleviči na vyrovnání se tím zásadně přiblížily nule.

90+1

Nad rámec druhé půle jsou přidány tři minuty.

90

Domácí mají závěr zápasu naprosto pod kontrolou. Ramos rozehrál roh na krátko ve spolupráci s Jusovem. Mezitím na kraji hřiště fauloval netrpělivý Turik a jako pátý hráč Smoleviči vyfasoval žlutou kartu.

89

A stejně tak žlutá karta pro hostujícího kapitána Eduarda Ževněrova, který si asi neodpustil nějaké ty poznámky k rozhodčím.

88

Právě Poé nedostal ani centimetr prostoru, když se snažil vytáhnout míč ze zahuštěného středu hřiště. Následuje aut pro Žodino.

87

Do šedesáté minuty všudepřítomný Jen Morel Poé naprosto vymizel ze hry. Platí to ale o celém útoku Smoleviči, se kterým branka na 1:2 nemile zatřásla.

86

Z dlouho chystané standardní situace nebylo vůbec nic. Jemňoučký nákop se zastavil o hrudní koš brankáře Arťoma Gomelka.

85

Mutalip Alibekov šel pozdě do riskantního skluzu, jenž byl odměněn žlutou kartou. Faulovaný Antilevskij se jen velmi pomalu staví zpět na nohy.

83

Střídání v týmu FK Smoleviči: ze hřiště odchází Konstantin Kotov, přichází Dmitrij Ščagrykovič.

82

Ževněrov zablokoval na rohový kop ránu Kaplenka, která přišla po narážečce s Nikolajevičem. V mezidobí dostal Arťom Gomelko žlutou kartu za protesty.

81

Po delší době se na útočné polovině ukázalo i Smoleviči. Domácí jedenáctka ale zůstala v naprostém klidu, jedna z přihrávek vyletěla do autu.

80

Od vlastence Ževněrova sledujeme výraznou převahu Žodina. Další kombinační akce skončila střelou Jusova, jež prosvištěla vedle Gomelkovy pravé tyče.

79

Domácí přidali ještě jeden centr do pokutového území, z něhož tentokrát resultovalo zakončení Nikity Kaplenka. Na stavu 2:1 se však nic nezměnilo, balón narazil do boční sítě z vnější strany.

78

Eduard Ževněrov vyčistil prostor před hostující brankou. Do úplného bezpečí však míč nedostal a akce Torpeda může pokračovat.

77

Čerstvý Levickij potkal na levém křídle Vasiljonoka, od něhož putoval míč mimo výseč. Následovat bude rohový kop.

76

Gabriel Ramos fauloval ještě před samotným soubojem o vysoký míč. Smoleviči ihned rozehrálo, nicméně útočný faul mu zabránil jakkoliv ohrozit Kozlova.

75

Střídání v týmu FC Torpedo Žodino: ze hřiště odchází Lipe Veloso, přichází Denis Levickij.

73

Vůbec poprvé se dnes nehraje kvůli zdravotním komplikacím. Jedná se o křeče, které postihly výtečně hrajícího Velosa.

72

Poé si na ose hřiště dal míč daleko od nohy a jeden z domácích obránců zareagoval nekompromisním odkopem ke Kozlovovi.

71

Střídání v týmu FK Smoleviči: ze hřiště odchází Vladislav Muchamedov, přichází Alexandr Džigero.

68

Střídání v týmu FC Torpedo Žodino: ze hřiště odchází Kirill Premudrov, přichází Nikita Nikolajevič.

68

Střídání v týmu FK Smoleviči: ze hřiště odchází Alexej Vakulič, přichází Alexej Turik.

67

67. Eduard ŽEVNĚROV vl. - 2:1

67

Žodino právě vstřelilo branku!
Favorizované Torpedo otáčí stav! Opět u toho byl Veloso, jenž po elegantním přechodu nahrál do vápna tvrdě atakovanému Ramosovi. Ten přesto stihl poslat míč k brance, kde ho Gomelko vyrazil před sebe a dobíhající EDUARD ŽEVNĚROV ve snaze vyhnout se kolizi vstřelil vlastní gól.

66

I po změně stran se hraje ve velmi vysokém tempu. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, což slibuje velmi dramatickou koncovku.

65

Alexej Kozlov zachytil nepřesnou kolmici do pokutového území a dlouhým výhozem k půlící čáře odstartoval atak Torpeda.

64

Domácí prohospodařili výhodu standardní situace. Místo ohrožení Gomelka se museli rychle vracet kvůli rodícímu se protiútoku Smoleviči.

63

Kozlov pouze pohledem zkontroloval Butarevičovo nekvalitní zakončení zpoza vápna. Poté na nic nečekal a znovu uvedl míč do hry.

62

Střídání v týmu FC Torpedo Žodino: ze hřiště odchází Valerij Gorbačik, přichází Dmitrij Antilevskij.

62

Veloso se noblesně uvolnil na levém křídle a odcentroval na Ramose. Ten místo střely vracel míč k ose hřiště, kde už zasáhla hostující defenziva.

61

A zase rychle na druhý konec hřiště, kde zleva nabízel míč do malého vápna Vakulič. Jako první zasáhl Ustinov a vyřešil situaci odkopem na roh.

60

Uteklo jen pár vteřin, než se domácí dostali k nebezpečnému přímému kopu. Do míče se opřel Veloso, ale byla to jen velmi pomalá střela, která nemohla Gomelka zaskočit.

59

Velké nedorozumění v domácí defenzivě! Vladislav Muchamedov se zničehonic ocitl sám před Kozlovem, jenže ho ve velké šanci překonat nedokázal.

58

Jeden z domácích stoperů odkopl Poého centr až k půlící čáře, kde rozhodčí viděli hru rukou. Míč zůstává v hostujícím držení.

57

Smoleviči mohlo nakopnout balón k velkému vápnu. Místo toho ale přišla rozehrávka na krátko a dobrovolný návrat ke Gomelkovi.

56

Poé opět ukázal, jak dobrý je driblér. Před střídačkami se zbavil Velosa, ale hned vzápětí byl nečistě sestřelen Stěpanovem.

55

V první půli nepříliš výrazný Premudrov našel míč, který se po centru zleva odrážel od jednoho muže za druhým. Těžká střela letěla mimo a Gomelko bleskově rozehrál protiakci.

54

Ustinov podstoupil důrazný souboj na levém křídle. Balón se odrazil za koncovou čáru a je z toho rohový kop.

53

Butarevič si ukrojil až moc velké sousto v přechodové fázi. Na vlastní polovině o míč přišel a musel se rychle zatáhnout do obranné linie.

52

Ti domácí měli navrch a zamezili jakémukoliv zakončení. Míč ve finále doputoval do rukavic Alexeje Kozlova.

51

Ustinov zvládl ubránit Poého za cenu rohového kopu. K domácí bráně tak míří všichni dobří hlavičkáři.

50

Gabriel Ramos se pokládal do nůžek, nicméně po centru z pravé strany netrefil míč tak dobře, aby ho poslal směrem na Gomelka.

49

Jen Morel Poé pokračuje v nesmírně sympatickém výkonu. Teď poctivě vyrazil na obrannou polovinu a tam si vynutil faul domácího protihráče.

48

Jeden z hostů úmyslně nakopl míč do nohy předním stojícího Gorbačika, čímž zajistil odkop od Gomelkovy brány.

47

Poé získal roh, který zprava sám rozehrál. Míč přistál u vzdálenější tyče, jenže od nepřipraveného Muchamedova putoval zpět do zámezí.

46

Začal druhý poločas.
První půle nabídla velmi dobré tempo hry s minimem hluchých míst. Bezbrankové skóre platilo jen do patnácté minuty, kdy se do domácí branky zpoza vápna trefil Anatolik Makarov. O necelých dvacet minut později však bylo znovu vyrovnáno, protože Velosův centr ze standardní situace poslal za Gomelkova záda další Brazilec Ramos. V závěru poločasu hosté několikrát nepřesně pálili ze střední vzdálenosti. A jelikož se v nastaveném čase neprosadil ani Kozlov, odchází se do šaten za stavu 1:1.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Poé se pěkně uvolnil na rohu šestnáctky. Nekrytý Makarov jeho pas ještě prodloužil doleva na Vakuliče, ovšem Kozlov střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil na snadno ubráněný roh.

45

Nastavuje se 1 minuta.

44

Vitalij Ustinov byl příliš agresivní ve snaze získat míč ve středu pole. Na programu bude dobývání zformované obrany Žodina.

43

Hlava Ževněrova přesměrovala další Alisejkův centr k Ramosovi, který okamžitě napřáhl ke střele. Ta však byla nepřesná a Gomelko vykopává.

42

Lipe Veloso vybídl k centru úplně volného Dmitrije Alisejka, jenže domácí útočníci se uvnitř pokutového území neprosadili.

41

Další laciná ztráta při zakládání akce. Gomelko nešikovně rozehrál do autu a domácí tak znovu obléhají prostory u jeho branky.

40

Vakuličův jedovatý centr z levého křídla obrana Torpeda zneškodnila. Následoval rychlý přechod přes celé hřiště, kterému chybělo přesnější zakončení.

39

Gabriela Ramose zradila gravitace, takže domácí nemohli potrestat minelu v nejisté rozehrávce Smoleviči.

38

Menší zámek u domácí šestnáctky vyvrcholil technickou střelou aktivního Poého, jež se rovněž mezi tři tyče Kozlovovy brány nevešla.

37

Z odvráceného centru Velosa vznikla palebná pozice pro Alisejka, který z delší vzdálenosti pohotově vypálil, ale brankáře Gomelka tentokrát nijak neohrozil.

36

Defenziva Smoleviči zůstává ve stavu ohrožení. Po faulu Barsukova pletí do šestnáctky další centr.

34

34. Gabriel RAMOS - 1:1

34

Žodino právě vstřelilo branku!
Domácí vyrovnávají na 1:1! Mutalip Alibekov si na kraji hřiště pomohl faulem a umožnil tak Torpedu rozehrávku další standardní situace. Lipe Veloso zprava odcentroval a poslal míč k zátylku GABRIELA RAMOSE, který šťastně prodloužil balón k pravé tyči Gomelkovy branky.

33

Ani z tohoto centru domácí nijak nezahrozili. Klíčový souboj prohráli a navíc byl pískán nedovolený zákrok Dmitrije Jašina na Butareviče.

32

Alexej Butarevič nekompromisně ukopl míč od kopačky Jusova. Žodino bude bránit už sedmý domácí roh.

31

Poému prošel ostřejší zákrok v bezpečné vzdálenosti od obou branek. Navíc si počínal tak šikovně, že hosté budou vhazovat.

30

Domácí zadáci odehráli míč jen kousek před vápno, odkud přilétla další střela. Kozlov zasahovat nemusel, balón letěl mimo tři tyče.

29

Konstantin Kotov to zkusil z dvaceti metrů a získal pro hosty alespoň roh. Míč byl totiž vletu tečován jedním z obránců.

28

Barsukov roztahoval hru k pravé postranní čáře, kde byl jeho rozběhnutý kolega rychle dostoupen Ustinovem. Je z toho aut pro Smoleviči.

27

Makarov znegoval svůj zisk balónu nepřesnou přihrávkou. Veloso se snažil rychle otočit pas, nicméně ani jeho přihrávka do místa určení neprošla.

26

Gomelko si postavil jen tříčlennou zeď, která nedokázala zastavit dobrou střelu k jeho pravé tyči. Gólman Smoleviči byl na potřebném místě přesto včas a vyrazil míč na roh.

25

Vladislav Muchamedov ukázkově „pokosil“ Gabriela Ramose a vykoledoval si první žlutou kartu tohoto zápasu.

25

Jusov se provinil evidentním šlapákem, jehož obětí se stal hostující kapitán Eduard Ževněrov.

24

Domácí stopeři si trochu zahrávali s ohněm, když pod tlakem kombinovali v těsné blízkosti Kozlovovy branky. Vše se každopádně obešlo bez fatálního zaváhání.

23

Muchamedov rozdal míč do křídla na Poého, který se rozhodl přihrávat pod sebe, ovšem domácí obránci tento úmysl vystihli.

22

Jusovův centr byl pro plánovaného adresáta příliš vysoký, takže míč propadl až do prostoru vedle vápna k Butarevičovi.

21

Domácí se zmohli na vysvobozující odkop, po kterém vhazoval Alibekov. Smoleviči musí rozehrávat od vlastní šestnáctky.

20

Dvacet minut hry je minulostí. Torpedo mělo dobrý úvod, ale od inkasované branky se na hřišti spíše hledá. Platí to i nyní, kdy hosté postupně útočí od půlící čáry.

19

Takovýmto způsobem ale branka ohrozit nejde. Ramosův centr z levé strany proletěl nad vápnem a skončil až v autu.

18

Na druhé straně se vše chystá k rozehrávce několikátého rohového kopu.

17

Smoleviči zaútočilo po pravém křídle, ovšem centrovaný balón se nikomu před brankou nepovedlo zpracovat.

15

15. Anatolij MAKAROV - 0:1

15

Tým Smoleviči právě vstřelil branku!
Hosté jdou po čtvrthodině hry do vedení! Jen Morel Poé se po přetaženém centru ocitl v obležení protihráčů. Míč se přitom odrazil k ANATOLIJI MAKAROVOVI a ten parádní střelou z dálky nedal Kozlovovi žádnou šanci zasáhnout.

14

Jeden z domácích propadl ve středu hřiště, nicméně Vakulič nedokázal v darovaném protiútoku kvalitně dostat míč do ohně.

13

Veloso v rychlosti posouval míč do křídla na Jusova, který se ocitl v souboji s Alibekovem. Ten si chytře došel pro faul a akci Žodina ukončil.

12

Hosté se ve dvanácté minutě postarali o první náznak šance. Prsty v tom měl Poé, jehož střela z úhlu ale proletěla vedle bližší tyče.

11

Po autu Alibekova přišla rychlá ztráta a kontr domácího týmu, během kterého se zadáci Smoleviči stačili zformovat ještě před vlastním vápnem.

10

Opět se domácí prezentovali velmi aktivním napadáním. Smoleviči si s ním tentokrát poradilo a už operuje na útočné třetině hřiště.

9

Domácí dvakrát za sebou nakopli balón až mimo hrací plochu. Gomelko volil rozehrávku na krátko, načež byli jeho kolegové rychle odzbrojeni.

8

Gomelko se dostal při rozehrávce pod velký tlak. Před napadajícím útočníkem Torpeda na poslední chvíli alespoň zakopl míč do zámezí.

7

Vitalij Ustinov v souboji dvou trojek nedovoleně atakoval Vasiljonoka, takže Smoleviči bude moci rozehrávat z hloubi své poloviny.

6

V rychlém protiútoku hrál hlavní roli Jen Morel Poé, nicméně poslední bek v dresu Žodina stihl posunout míč na brankáře Kozlova.

5

Menší tlak domácího týmu přinesl další dva kopy od rohového praporku. V obou případech centroval Ramos a míč vždy skončil u Gomelka.

4

Alibekov odpálil míč na aut, jenž zprava zrealizoval Alisejko, ovšem spoluhráči Gemelka znovu žádnou šanci nedopustili.

3

Žodino si vypracovalo premiérový rohový kop, jenomže hlavičkový souboj v pokutovém území dopadl lépe pro bránící jedenáctku.

2

Úvodního výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují ve fialových, zatímco domácí v převážně bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Torpedo Žodino: Kozlov – Ustinov, Jašin, Stěpanov, Alisejko – Premudrov (C), Veloso, Ramos, Kaplenko, Jusov – Gorbačik.
Náhradníci: Sjamuk – Nikolajevič, Ščerba, Antilevskij, Levickij, Žurněvič, Pavljukovec, Bogdanov.

FK Smoleviči: Gomelko – Vasiljonok, Butarevič, Ževněrov (C), Alibekov – Poé, Kotov, Muchamedov – Makarov, Vakulič, Barsukov.
Náhradníci: Lazovskij – Ščagrykovič, Džigero, Alexandrovič, Bondarenko, Rusak, Turik.

Rozhodčí: Stěcurin – Gerasimuk, Masljanko.
Vzájemné zápasy v předchozí sezóně

23.07.2018 Smoleviči – Žodino 1:2
06.04.2018 Žodino – Smoleviči 1:0.
FK Smoleviči

Hosté jsou jedním ze dvou týmů, které v letošní sezóně elitní běloruské ligy stále čekají na vítězství. V deseti kolech Smoleviči uhrálo pouze tři body. Poslední z nich zrodil světlo světla v předchozím týdnu proti Ruchu Brest, v němž se fanoušci nedočkali jediného gólu. V rozehraném desátém kole nalezneme Smoleviči na předposledním patnáctém místě, z něhož ztrácí šest bodů na čtrnáctou příčku a navíc už má o jeden odehraný duel více. Svěřenci Alexandra Brazeviče nasázeli pouhých šest branek, pouze Jevgenij Barsukov přitom dokázal skórovat alespoň dvakrát.
FC Torpedo Žodino

Domácí tým jde do tohoto zápasu v roli velkého tabulkového favorita. Po deseti kolech má bilanci pěti výher, tří remíz a dvou porážek, což dohromady dělá osmnáct bodů a třetí tabulkové místo se ztrátou čtyř bodů na vedoucí BATE Borisov. Týden staré utkání však Torpedu příliš nevyšlo, když z něj odešlo s porážkou 1:3. Žodino inkasovalo jen osmkrát, což je druhá nejlepší bilance v celé soutěži. Na třinácti vstřelených brankách má největší zásluhu čtyřgólový Valerij Gorbačik.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jedenáctého kola nejvyšší běloruské soutěže. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy FC Torpedo Žodino a FK Smoleviči!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FC Torpedo Žodino – FK Smoleviči

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 34. Ramos (Veloso), 67. Ževněrov (vla.) – 15. Makarov

Karty:   25. Muchamedov (SML), 82. Gomelko (SML), 85. Alibekov (SML), 89. Ževněrov (SML), 90. Turik (SML)

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 11:5.

FC Torpedo Žodino: Kozlov – Ustinov, Jašin, Stěpanov, Alisejko – Premudrov (C) (68. Nikolajevič), Veloso (75. Levickij), Ramos, Kaplenko, Jusov – Gorbačik (62. Antilevskij).
Náhradníci: Sjamuk – Nikolajevič, Ščerba, Antilevskij, Levickij, Žurněvič, Pavljukovec, Bogdanov.

FK Smoleviči: Gomelko – Vasiljonok, Butarevič, Ževněrov (C), Alibekov – Poé, Kotov (83. Ščagrykovič), Muchamedov (71. Džigero) – Makarov, Vakulič (68. Turik), Barsukov.
Náhradníci: Lazovskij – Ščagrykovič, Džigero, Alexandrovič, Bondarenko, Rusak, Turik.

Rozhodčí: Stěcurin – Gerasimuk, Masljanko