Menu

Fotbal

Polská Ekstraklasa

Śląsk Wrocław – Raków Čenstochová

1:1

konec (0:0)

29.05.2020, 18:00 • Stadion Miejski, Wrocław • 27. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 2.67 2.85 2.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:55:22)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:19.
Je konec! Wroclaw nakonec uhráa s týmem Raków Czestochowa remízu 1:1. Domácí celek byl o něco aktivnější, jenže Michał Chrapek v jasné šanci minul poloprázdnou branku. Na druhé straně podržel domácí celek výborným zákrokem Matúš Putnocky. Největší šanci první půle měl však Erik Expósito, který z těsné blízkosti trefil tyč. Po změně stran se šance na dlouhou dobu vytratily. Až v 83. minutě dokázal hostující Felicio Brown Forbes otevřít hlavou skóre. Dvě minutky před koncem však Petrášek fauloval v pokutovém území a Michał Chrapek z penalty vyrovnal.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Przemysław Płacheta, přichází Piotr Celeban.

90+4

Erik Expósito dostal přihrávku mezi obránce hostujícího celku, jenže pobídka byla moc prudká a domácí útočník nakonec vůbec nezakončil.

90+3

Hra je znovu přerušena! Jeden z domácích hráčů totiž zůstává ležet na trávníku po ostrém střetu a drží se za levý kotník.

90+1

90+1. Michał CHRAPEK - 1:1

90+1

Śląsk právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil MICHAL CHRAPEK a penaltu s přehledem proměnil!

90

Petrášek ještě vidí žlutou kartu.

90

Po nedovoleném zákroku Tomáše Petráška v pokutovém území budou domácí skutečně kopat penaltu!

88

Rozhodčí zkoumá u videa sporný souboj v pokutovém území hostujícího celku!

87

Střídání v týmu Raków Częstochowa: ze hřiště odchází Felicio Brown Forbes, přichází Przemysław Oziębała.

86

Brown Forbes si znovu navedl míč na hranici velkého vápna a vypálil levačkou. Jeho rána sice prolétla kolem stopera, ale skončila nad břevnem.

85

Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Guillermo Cotugno, přichází Lubambo Musonda.

83

83. Felicio Brown Forbes - 0:1

83

Tým Raków právě vstřelil branku! Hostující celek se krátce před koncem dostává do vedení! Domácí obránci nechali moc prostoru hráči na levé straně, který odcentroval na malé vápno a FELICIO BROWN FORBES hlavou otevřel skóre!

82

Na světě je první žlutá karta! Za svůj zákrok ji dostává Tudor.

81

Felicio Brown Forbes se z levé strany dostal snad dva metry před branku, ale místo zakončení z ostrého úhlu zvolil zpětnou přihrávku, kterou poslal do území nikoho.

80

Střídající Bartl se nechal faulovat na levé straně a vybojoval pro Raków přímý kop z dobré pozice. Domácí defenziva musí deset minut před koncem vyhlásit stav ohrožení.

79

Sebastian Musiolik se probil do pokutového území, kde upadl po souboji s domácím stoperem. Hlavní rozhodčí měl střet přímo před očima a dal jasným gestem najevo, že pískat penaltu nebude.

78

Róbert Pich si naběhl do pokutového území, kde zavíral prostor u vzdálenější tyče, jenže o kousek nedosáhl na vysoký centr z levé strany.

77

Petr Schwarz si skvěle navedl míč na pravačku a znovu zakončil přímým nártem. Ani tentokrát se jeho dělovka nevlezla mezi tři tyče.

76

Felicio Brown Forbes si naběhl na vysokou přihrávku na polovinu domácího celku, jenže nikdo v červeném dresu jej nepřiběhl podpořit. Domácí tak získali míč.

75

Róbert Pich opět kouzlil na pravé straně hrací plochy, kde se chytrou kličkou zbavil soupeře a následně přenesl těžiště hry na levé křídlo.

74

Střídání v týmu Raków Częstochowa: ze hřiště odchází David Tijanić, přichází Ruslan Babenko.

73

Fran Tudor zkusil své střelecké štěstí dělovkou zpoza velkého vápna. Jeho rána však byla velice nepřesná a skončila na tribuně.

71

Róbert Pich se probil po pravém křídle na hranici velkého vápna, kde se mu pod nohy položil Daniel Bartl, který srazil míč na rohový kop.

70

Fran Tudor se probil za centrem z levé strany a hlavičkoval z nesmírně těžké pozice. Jeho pokus ale směřoval mimo tři tyče.

69

Diego Živulić vymyslel nádherný oblouček do pokutového území. K jeho pobídce se dostal Pich, který tvrdě vypálil, ale Szumski si připsal pěkný zákrok.

68

Střídající Pich se ihned zapojil do napadání rozehrávky hostujícího celku. Nováček na hrací ploše se sice dotkl míče, ale srazil jej pouze do autu.

67

Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Filip Marković, přichází Róbert Pich.

66

66. Forbesova dělovka

66

Tak jsem to zakřikl! Felicio Brown Forbes si navedl míč až na hranici pokutového území a zakončil levačkou. Jeho tvrdá pumelice skončila vedle branky!

65

Fran Tudor se stáhl na vlastní polovinu a před napadajícím Expositem si raději pomohl malou domů. Ve druhém poločasu se ze hry vytratily prakticky všechny šance.

64

Filip Marković si naběhl na zpětnou přihrávku z levé strany, měl dobrou střeleckou pozici, ale levou placírkou poslal míč vysoko na tribunu za brankou.

63

Israel Puerto se skvěle otočil s míčem na polovině hřiště a rozehrál na levou stranu. Aktivní Przemysław Płacheta nedokázal odcentrovat přesně.

62

Igor Sapała napadal rozehrávku domácích obránců na polovině Wroclawi. Domácí brankář Putnocky si jeho přítomnosti včas všiml a odkopl míč na polovinu soupeře.

61

Petr Schwarz zkusil překvapit domácího brankáře technickou střelou z velké vzdálenosti. Jeho pokus však Putnocky jen kontroloval. Střela mířila mimo.

60

Střídání v týmu Raków Częstochowa: ze hřiště odchází Patryk Kun, přichází Daniel Bartl.

59

Matúš Putnocky vystartoval ven z branky a krásnou patičkou se zbavil napadajícího soupeře. Domácí brankář sklidil potlesk od svých spoluhráčů.

58

Tomas Petrasek si dal pozor na následný centr z přímého kopu a bez problémů odhlavičkoval míč mimo velké vápno. Domácí však zůstanou u míče.

57

Fran Tudor se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a daroval domácímu mužstvu rozehrávku přímého kopu.

55

Matúš Putnocky vystartoval ven z branky a schoval do rukavic nadýchaný oblouček za obranu domácích.

54

Kamil Piątkowski se skvěle vrátil na malé vápno a ve skluzu odkopl prudký centr z pravé strany hrací plochy. Domácí celek se může usadit v útoku.

53

Fran Tudor prošel po pravém křídle na polovinu domácího celku, jenže jeho rozehrávka byla nepřesná. Druhý poločas pokračuje ve stejném tempu jako první půle.

52

Petr Schwarz si zopakoval rozehrávku standardní situace. Opět vyslal nadýchaný centr na malé vápno, kde pro změnu zakročil Israel Puerto.

51

Petr Schwarz se ujal rozehrávky rohového kopu. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej odhlavičkoval Dino Stiglec. Hosté zůstanou u míče.

50

Petr Schwarz kouzlil s míčem u nohy u rohového praporku, ale nedokázal si obhodit statického obránce domácího celku. Hostující celek bude vhazovat.

49

Krzysztof Mączyński si pokryl míč na levé straně a Felicio Brown Forbes mu přišlápl levou kopačku. Křik domácího hráče musel být slyšet až za českou hranici.

48

Domácí zahrávali další přímý kop. Tentokrát se rozhodli pro rozehrávku do kombinace, ale hostující obrana včas vystoupila a vybojovala míč pro sebe.

47

Petr Schwarz si navedl míč do blízkosti pokutového území, připravil si jej na pravačku a zakončil. Jeho dělovka však prolétla vysoko nad břevnem.

46

Hostující celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Raków se ihned vydal do útoku, jenže domácí obránci míč odehráli do autu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme branku neviděli. Domácí celek byl o něco aktivnější, jenže Michał Chrapek v jasné šanci minul poloprázdnou branku. Na druhé straně podržel domácí celek výborným zákrokem Matúš Putnocky. Největší šanci první půle měl však Erik Expósito, který z těsné blízkosti trefil tyč. Do kabin se proto odchází bez branek.

45

První poločas skončil.

45

Felicio Brown Forbes si navedl míč do blízkosti pokutového území a vyslal tvrdou střelu přímým nártem. Jeho dělovku však Putnocký dokázal vyradit.

44

Erik Expósito si pokryl míč v souboji na polovině hřiště a důrazný Tijanič jej skvělým defenzivním zákrokem obral o míč. Hostující obránci jsou velmi důrazní.

43

Raków zahrával další rohový kop. Centrovaný míč opět přiletěl na malé vápno, ale v prostoru před brankou Wroclawi zatím kraluje brankář Putnocký.

42

Ani po dalším rohovém kopu se fotbalisté Rakówa nedostali do zakončení. Domácí brankář Putnocký vystartoval na malé vápno a vyboxoval míč do bezpečí.

41

Guillermo Cotugno skvělou hrou tělem odstavil od míče v pokutovém území Tudora a v tísni před ním odkopl míč na rohový kop. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.

40

Jarosław Jach si na hranici velkého vápna připravil míč na pravačku, ale svou technickou střelou trefil dobře postaveného obránce. Domácí budou vhazovat.

39

Felicio Brown Forbes si naběhl na hranici pokutového území, ale nedokázal si zpracovat míč. Připravený Putocký okamžitě rozehrál na pravou stranu.

38

Kamil Piątkowski si dal pozor na náběh aktivního Expósita, odstavil domácího útočníka tělem a uklidnil rozehrávku domácího celku.

37

Jakub Szumski vystartoval ven z brankové čáry, položil se rozběhnutému soupeři pod nohy a schoval míč do svých rukavic. Oba gólmani zatím působí jistým dojmem.

36

36. Expósitovo zakončení do tyče

36

Erik Expósito se skvělým průnikem probil do pokutového území, kde přetlačil obránce a z těsné blízkosti zakončil špičkou kopačky. Jeho rána skončila na tyči!

35

Matúš Putnocky si zakřičel na domácí obránce, aby mu pustili prudkou rozehrávku hostujícího mužstva. Gólman domácího celku zatím skvěle organizuje hru.

34

Dino Stiglec dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale ihned k němu přistoupil Petrášek, který mu skvělým způsobem odebral balón.

33

Erik Expósito dostal přihrávku do běhu na levou stranu hrací plochy, jenže si míč nedokázal posunout kolem statického obránce. Raków bude vhazovat.

32

Také hostující celek si připravil svou první obrovskou možnost! Sebastian Musiolik si naběhl na přihrávku, posunul si míč do velkého vápna, ale z ostrého úhlu Putnockého nepřekonal!

31

31. Šance domácích po rohovém kopu

31

Michał Chrapek se po rohovém kopu dostal k odraženému míči, jenže z těsné blízkosti trestuhodně poslal své zakončení vysoko nad břevno!

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Ani jeden z týmů se vinou nepřesných přihrávek není schopen dostat do zakončení.

29

Erik Expósito si tělem odstavil Petráška, jenže dlouho váhal se zakončením zpoza velkého vápna. Důrazný obránce jej bez problémů odstavil.

28

Wroclaw zahrávala další přímý kop v blízkosti pokutového území. Krzysztof Mączyński vymyslel centr na přední tyč, kde bez problémů zasáhl obránce.

27

Mark Tamas našel rozběhnutého Stiglece, který potáhl míč až do těsné blízkosti velkého vápna, jenže místo odcentrování zvolil zpětnou přihrávku.

26

Sebastian Musiolik si naběhl na dlouhou přihrávku z autového vhazování, zpracoval si míč hrudí, ale důrazný Krzysztof Mączyński jej nenechal rozehrát.

25

Fran Tudor si dal v pokutovém území pozor na nadýchaný centr z pravé strany, chytře si míč zpracoval a odehrál jej na polovinu soupeře.

24

David Tijanić si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu domácího celku, jenže vinou špatného zpracování se připravil o možnost k zakončení.

23

Petr Schwarz vyvezl míč po levém křídle do blízkosti pokutového území. Na jeho chytrou patičku si nabíhal Sebastian Musiolik, který se však k zakončení nedostal.

22

V dalším ostrém souboji se nedovoleného zákroku dopustil Petr Schwarz, který zboural Michala Chrapeka. Domácí hlavičkáři už míří do velkého vápna.

21

Tomas Petrasek uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Ve vzdušné přetlačované nedal nárok domácímu Expósitovi.

20

Při předchozím souboji s Markovićem si nějaké menší zranění přivodil Sebastian Musiolik, který nyní zůstává ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.

19

Fran Tudor vymyslel zajímavou kolmici za domácí defenzivu, jenže pozorný Filip Marković si dal na prudkou přihrávku pozor a pohlídal cestu míče do zámezí.

18

Erik Expósito napadal rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině. Stopeři Rakówa si ale dokázali poradit a odehráli míč daleko od své branky.

17

Dino Stiglec rozjel útočnou akci domácího celku, jenže Erik Expósito byl faulován na polovině hrací plochy. Domácí budou zahrávat další přímý kop.

16

Felicio Brown Forbes si v pokutovém území sice naskočil na nadýchaný centr, jenže ve výskoku doslova zboural jednoho z obránců a dopustil se útočného faulu.

15

Fran Tudor odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže domácí zadáci se znovu vrátili před svou branku a dokázali míč odehrát na rohový kop.

14

Fran Tudor se hnal dopředu po levém křídle, ale Dino Stiglec mu ostrým skluzem vlétl pod nohy. Domácí hráč trefil pouze míč a nedopustil se nedovoleného zákroku.

13

Filip Marković se z pravého křídla hnal do pokutového území, ale Igor Sapała jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Domácí budou pokračovat v kombinaci.

12

Mark Tamas se skvěle vrátil do pokutového území a před dobíhajícím soupeřem odhlavičkoval nebezpečný centr z levé strany.

11

Israel Puerto se ujal rozehrávky přímého kopu z vlastní poloviny. Jeho nákop si však pohlídal Petrášek, který hlavou odehrál míč do bezpečí.

10

Sebastian Musiolik se z pravého křídla dostal do pokutového území, jenže nedokázal poslat přihrávku pod sebe. Hosté vybojovali alespoň rohový kop.

9

Erik Expósito prošel s míčem u nohy na hranici velkého vápna, přehodil si míč na pravačku, ale jeho zakončení skončilo daleko od hostující svatyně. Expósito měl ale trestuhodně mnoho prostoru.

8

Israel Puerto potáhl míč na polovinu soupeře, rozehrál na pravou stranu, jenže Mark Tamas se nedokázal otočit kolem důrazného obránce.

7

Kamil Piątkowski měl problém s rozehrávkou z pravé strany. Hostující fotbalista trefil odkopem Stiglece, od kterého se míč odrazil do autu.

6

Mark Tamas si dal pozor na další prudkou přihrávku na rozběhnutého Tudora. Domácí obránce následně rozehrál na pravé křídlo.

5

Matúš Putnocky si dal pozor na přihrávku za obranu domácího celku, vystartoval na hranici velkého vápna a schoval míč do rukavic. Úvodní minuty jsou hodně opatrné.

4

Dino Stiglec chtěl odkopnout míč z vlastní poloviny, ale pod nohy se mu položil aktivní Sapala, který srazil odkop do autu. Domácí celek bude vhazovat.

3

Domácí stopeři uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v dresu Rakówa jejich rozehrávku neatakuje.

2

Petr Schwarz se vrátil na vlastní polovinu, kde se pustil do souboje s Cotugnem, kterému dokázal snadným způsobem vypíchnout míč od nohy.

1

Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Wroclaw se ihned vydala do útoku, ale hostující obrana si s nákopem poradila.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Śląsk Wrocław: Putnocky – Cotugno, Puerto, Tamas, Stiglec – Živulić, Mączyński – Marković, Chrapek, Płacheta – Expósito.
Náhradníci: Kajzer – Celeban, Dankowski, Musonda, Łabojko, Gąska, Pich, Samiec-Talar, Bergier.

Raków Częstochowa: Szumski – Piątkowski, Petrasek, Jach – Tudor, Sapała, Schwarz, Tijanić, Kun – Musiolik, Brown Forbes.
Náhradníci: Gliwa – Malinowski, Kościelny, Babenko, Poletanović, Bartl, Mikołajewski, Oziębała, Lederman..
Vzájemný duel

V podzimním duelu se Raków radoval z triumfu 1:0.
Slask Wroclaw

Domácí celek vstupuje do dnešního souboje z pozice favorita. Po šestadvaceti kolech má na svém kontě čtyřicet dva bodů a patří mu čtvrtá příčka ligové tabulky. Na druhý Piast navíc ztrácí jediný bod a určitě se bude chtít svou pozici ještě vylepšit. Na domácím hřišti navíc moc bodů nerozdává. V posledním utkání před pauzou však padl výsledkem 0:1 s týmem Jagiellonia
Raków Czestochowa

Hostující celek se před přerušením sezóny držel na pomezí skupiny o titul a o udržení. V šestadvaceti zápasech totiž vybojoval třicet šest bodů a patří mu devátá pozice. Na osmou příčku však ztrácí jediný bod a bude chtít zabojovat o skupinu hrající o titul. V posledním duelu před pauzou uhrál bezbrankovou remízu s Pogonem Štětín.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání polské ligy mezi Slask Wroclaw a Raków Czestochowa. Výkop je stanoven na 18 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Śląsk Wrocław – Raków Čenstochová

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+1. Chrapek (pen.) – 83. Brown Forbes

Karty:   82. Tudor (RAK), 90. Petrasek (RAK)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:19.

Śląsk Wrocław: Putnocky – Cotugno (85. Musonda), Puerto, Tamas, Stiglec – Živulić, Mączyński (C) – Marković (67. Pich), Chrapek, Płacheta (90+5. Celeban) – Expósito.
Náhradníci: Kajzer – Celeban, Dankowski, Musonda, Łabojko, Gąska, Pich, Samiec-Talar, Bergier.

Raków Čenstochová: Szumski – Piątkowski, Petrasek (C), Jach – Tudor, Sapała, Schwarz, Tijanić (74. Babenko), Kun (60. Bartl) – Musiolik, Brown Forbes (87. Oziębała).
Náhradníci: Gliwa – Malinowski, Kościelny, Babenko, Poletanović, Bartl, Mikołajewski, Oziębała, Lederman.