Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy 2000

Francie – Itálie

2:1

po prodl. (0:0)

25.05.2020, 10:00 • De Kuip, Rotterdam • Finále • Vendula Zdražilová

To je pro tuto chvíli z mé strany už z tohoto historického online přenosu vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (12:06:08)
Je dobojováno. Itálie sice až do závěrečné čtvrté minuty prodloužení ve druhém poločase vedla o jednu branku. Ovšem v témže čase Francouzi srovnali a vynutili si tak nastavenou hrací dobu. V ní poté po třinácti minutách rozhodl Sylvain Wiltord a Francouzi tak získali zlaté medaile. Italové sice skončili stříbrní, ale nemuselo je to mrzet, časem si pak sami uvědomili, čeho na ME v roce 2000 dosáhli.

103

Konec zápasu.

103

103. David TRÉZÉGUET - 2:1

103

Francie právě vstřelila branku!
A teď už to neplatí a je hotovo. Francie otáčí zápas na svou stranu ve třinácté minutě nastavení a o zisku zlatých medailí je jasno. DAVID TRÉZÉGUET dostal přihrávku přímo před branku Itálie, odkud prudkou ranou doslova propálil vše – 2:1.

102

Snaha je obrovská, zatím se ale nepovedlo nikomu tento zápas rozhodnout. Po dvanácti minutách hry v prodloužení se tak pokračuje dále.

101

Ten zahrál klasicky Zinédine Zidane, ale branku Itálie přímo ze standardní situace překopl. Francesco Toldo tak bude zase odkopávat.

100

Akce nejprve Italů, která skončila zmarem, na druhé straně pak Wiltord neuspěl při pokusu před italskou brankou. Byl však faulován a Francie zahraje nebezpečný volný kop.

99

Alessandro Del Piero napřáhl na pravé straně a jeho pumelice zaletěla jen nad Barthezovu branku. Následuje tak pouze odkop od ní.

98

Totti se obtočil kolem Patricka Vieiry a chtěl míč poslat směrem k Barthezovi. Ale to mu nevyšlo. Zidane vše viděl a dostal balon na kopačky Francie.

97

Brankář Francie musel být ošetřen, v jeho obličeji se objevila krev. Je ale v pořádku a hra tak může pokračovat dále.

96

Hra na obou stranách začíná nabírat na obrátkách, teď už to moc není o obraně. Hráči chtějí rozhodnout. Je to hodně napínavé a diváci v hledišti tak sledují nadále pohledný fotbal.

94

Fabien Barthez si naskočil k nabíhajícímu soupeři, kterého jistil obránce Francie a poté vyboxoval míč do bezpečí.

93

Thierry Henry střílel z levé strany, jeho pokus se ale neujal. Nakonec má míč obrana Itálie a ta otáčí hru na opačnou stranu.

92

Úvod prodloužení je zatím hodně opatrný. Oba týmy nechtějí udělat chybu, která by je stále zlatou medaili. U míče jsou teď Francouzi a jdou do akce.

91

Začal první poločas prodloužení.
Neuvěřitelný závěr Francie, která v poslední minutě nastavení srovnala a vynutila si tak prodloužení s náhlou smrtí. To bude ještě pořádný boj. Jdeme na to.

90+5

Druhý poločas skončil.

90+4

90+4. Sylvain WILTORD - 1:1

90+4

Francie právě vstřelila branku!
Tak to je pro skvadru azůru pořádná sprcha. Francouzi doslova utekli hrobníkovi z lopaty a srovnávají stav na 1:1 a dost možná si vynutili nastavenou hrací dobu. SYLVAIN WILTORD to vzal na sebe, nabral rychlost a z rohu velkého vápna pálil po zemi k protější tyči. Toldo si sice na balon sáhl, ale inkasované brance už nezabránil – 1:1.

90+4

No s Francouzi to nevypadá vůbec dobře. Blíží se samotný závěr základní hrací doby a stále ztrácejí jeden gól. Na vyrovnání jim, popravdě, už mnoho času nezbývá.

90+3

Lilian Thuram nabral rychlost a poté byl faulován Italy. Následoval volný kop, který z pravé strany zahrál Zinédine Zidane, ale balon poslal jen do autu na druhé straně.

90+2

Francesco Toldo uhájil svou branku, když Henryho pokus levačkou vyškrábl a dostal míč do bezpečí. Italové tak sahají po zisku zlatých medailí. Samozřejmě ale ještě nepředbíhejme.

90

Žlutou kartu dostává Francesco Totti (Itálie).

88

Vincenzo Montella na pravé straně sebral míč a uháněl s ním směrem k francouzské brance. Ale agilní obránci ho o něj připravili.

87

Oba celky už využily veškeré střídání a na hrací ploše jsou nyní na každé straně čerstvé síly. Uvidíme, jak se se závěrem základní hrací doby jak Italové tak Francouzi poperou. Zejména Francouzi mají stále co dohánět.

86

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Marco Delvecchio, přichází Vincenzo Montella.

86

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Bixente Lizarazu, přichází Robert Pirès.

85

Po něm jeho centr chytil do rukavic Toldo a znovu nebezpečí před vlastní brankou uhasil.

84

Barthez se rychle dostal k míči, po zemi ho poslal na Patricka Vieiru a ten tak zakládal další akci Francouzů. Zblízka se pak netrefil Zidane, ale vybojoval rohový kop.

82

Francesco Toldo jistil další střelu Zidaneho, který je v posledních chvílích hodně aktivní a chce srovnat. Ale brankář Itálie i nyní uhájil nulu na svém kontě.

81

Lizarazu vyslal do pokutového území nepřesný centr, na který neměl šanci Zidédine Zidane dosáhnout. Další zmařená francouzská akce.

80

Posledních deset minut základní hrací doby. Italové mají stále jednobrankový náskok. Francouzi se stále marně snaží o vyrovnání. Podaří se jim to do konce této části hry a vynutí si nastavenou hrací dobu?

79

Odkop od Toldovy branky znamenal další útok Italů, kteří dlouho drželi míč na polovině Francie.

78

Zidane zahrál rohový kop z pravé strany, nacentroval balon do pokutového území, ale to bylo vše. Hlavou ho totiž do bezpečí odvrátil jeden z Italů.

77

Francouzi nabírají na obrátkách, po levé straně se dostal ke střele Thierry Henry, ale Francesco Toldo vleže opět zasáhl. Míč má ve své moci a posílá ho okamžitě směrem k brance soupeře.

76

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Youri Djorkaeff, přichází David Trézéguet.

74

Pozor si museli dávat opět hráči Francie, Francesco Totti si sbíhal po pravé straně do blízkosti Bartheze, nakonec ale nebezpečí včas uhasil Laurent Blanc.

72

Toldo teď zabránil dalšímu pokusu Zidana. Ten už se chytal za hlavu.

71

Lilian Thuram se dostal na střed hřiště, poté poslal centr nabíhajícímu Zinédinemu Zidanovi, ale ten po své střele neuspěl.

70

Francouzům začíná ubíhat čas. V sedmdesáté minutě se stále nedostali k vyrovnání a mají to skrze dobře hrající obranu Itálie stále mnohem těžší.

69

Z levé strany šla na Tolda přízemní střela, ale brankář Itálie ji znovu zneškodnil. Francouzi si tak na něm zase vylámali zuby.

67

Pokus Del Piera po zemi zastavila noha obránce Francie a ta se ubránila další akci Italů. Ti se stále tlačí před Bartheze, snaží se vedení pojistit.

66

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Luigi Di Biagio, přichází Massimo Ambrosini.

64

Francouzi stále nemohou najít recept na obranu Italů, ti se snaží svůj těsný náskok bránit zuby nehty. Další šanci hráčů ze země galského kohouta zastavil Totti.

62

Youri Djorkaeff na levé straně pálil po zemi a Toldo byl opět na svém místě. Následoval pak odkop od jeho branky.

60

Zinédine Zidane vyvinul aktivitu a poté střílel na branku Tolda. Byl ale faulován a následoval volný kop, který jistil právě italský brankář do rukavic.

59

59. Del Piero byl ve velké šanci. Míč skončil těsně vedle

59

Alessandro Del Piero dostal přihrávku do běhu a poté se ocitl sám před Barthezem. Poté okamžitě vystřelil k protější tyči, ale tu jen o kousek minul! Další velká šance Italů.

58

Lilian Thuram si vyšlápl na Tottiho a skluzem mu přišlápl nohu. Ten padl k zemi a francouzský hráč už ví, že hlavní sudí mu udělí žlutou kartu.

58

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Christophe Dugarry, přichází Sylvain Wiltord.

57

Francouzi se pokusili najít rychle odpověď, ale pokus Zidana z pravé strany nevyšel.

55

55. Marco DELVECCHIO - 0:1

55

Itálie právě vstřelila branku!
Krásné akce Itálie a ta jde do vedení. Na centr z pravé strany si u malého vápna seběhl MARCO DELVECCHIO a poté z voleje poslal míč za záda francouzského brankáře Bartheze – 0:1.

54

Paolo Maldini vyslal nebezpečnou střelu kterou Blance hlavou odvrátil na rohový kop.

53

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Stefano Fiore, přichází Alessandro Del Piero.

51

Další akce hráčů Francie byla nepřesná a končí jen na brankáři Toldovi. Ten tak bude mít další odkop od své branky.

49

Delvecchio si naběhl k malému vápnu, ale míč ideálně netrefil. Francouzi tak jdou zase do akce.

48

Zinédine Zidane se prosmýkl mezi dvěma obránci, dostal se směrem i italské brance, ale byl zastaven faulem. Francie tak v útoku pokračuje.

47

Thierry Henry marně spěchal za míčem. Nedosáhl tak na něj a ten skončil v zámezí. Autové vhazování pro Itálii.

47

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách.

46

Začal druhý poločas.
První poločas finále ME z roku 2000 je za námi. V něm jsme se sice nedočkali žádné branky, ale oba týmy k tomu několikrát neměly daleko. Sledujeme pohledné utkání, které se zejména nezaujatému divákovi musí líbit. Uvidíme, co nám nabídne další část hry. Pokud se v ní nerozhodne, bude následovat prodloužení s náhlou smrtí. A to oba týmy určitě nechtějí. Každopádně se máme ještě na co těšit.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Paolo Maldini vyslal další přihrávku před branku Francie, ale opět tam byl připravený Laurent Blanc.

45

Patrick Vieira napálil míč kus před velkým vápnem, ten ale letěl jen vedle levé tyče Tolda. Italský brankář tak bude mít další odkop a rozhodně s ním příliš nespěchá.

44

Na levé straně posílal míč do ohně Maldini, ale Laurent Blanc celou akci Itálie zastavil pozorným obranným zákrokem a výrazně tak pomohl Barthezovi.

43

Následně pak Zidane odehrál volný přímý kop, ale míč poslal jen mimo tři italské tyče.

42

Tak tohle bylo hodně ostré. Fabio Cannavaro tvrdě zastavil rozběhnutého Thierryho Henryho, který poté upadl. Sudí tak tasí druhou žlutou kartu v utkání.

41

Blíží se závěr prvního poločasu a stále na ukazateli skóre ve finálovém boji svítí bezbrankový stav. Vypadá to, že v této části hry se už nedočkáme. Oba týmy se na chvíli zatáhly do obranné činnosti.

39

39. Djorkaeff byl ve velké šanci, kterou Toldo chytil

39

Obrovská šance Francie! Thierry Henry posunul míč na Youriho Djorkaeffa, který ho posílal k přední tyči, ale vše jistil Francesco Toldo, jenž míč vleže natažený zachytil!

39

Lilian Thuram odehrál autové vhazování a chtěl poslat Francii dopředu. Jenže míč pak sami Francouzi srazili za postranní čáru a aut zahrají zase Italové.

37

Jeho protějšek, Francesco Toldo, si počínal podobně a také on se pak ujal dalšího odkopu.

36

Fabien Barthez si seběhl k míči, který mířil k jeho pravé tyči a v pádu ho dostal do rukavic. Poté ho bez větších problémů odkopl daleko od svého zařízení.

35

Fabio Cannavaro z výskoku dostal nohou míč dopředu a Italové se tak vydávají do další útočné akce na opačné straně. Naproti tomu Francouzi se musí opět bránit.

33

Marcel Desailly a Marco Delvecchiho se spolu srazili a skončili oba na zemi. Nicméně jsou ale v pořádku a bleskurychle pokračují ve hře.

32

Po něm u přední tyče zakončoval efektní patičkou Laurent Blanc, ale vše jistil pozorný brankář Francesco Toldo a vyškrábl balon na rohový kop.

31

Nyní to Luigi Di Biagio hodně přehnal s tvrdostí a tvrdě nohou podkopl soupeře. Dostává žlutou kartu a následuje volný přímý kop pro Francii.

30

Nic z toho nebylo, Francesco Toldo v pohodě odkopl míč od branky a Italové jdou útočit.

29

Nepřesná rozehrávka Francie skončila ztrátou míče, aby ho Francouzi zase o chvilku později získali na svou stranu. Nadále tak zůstávají na polovině Itálie.

28

Marcel Desailly zezadu atakoval soupeře a Delvecchio pak skončil na zemi. Faul Francie a u míče budou Italové.

27

Thierry Henry se protahoval kolem obránce soupeře, ale Fabio Cannavaro mu ve skluzu míč sebral.

26

Rychlonohý Patrick Vieira sprintoval do pokutového území, za záchrannou brzdu však zatáhl jeden z Italů, který tak akci Francie čistě zneškodnil.

25

Alessandro Nesta zpětnou přihrávkou poslal spoluhráče po levé straně do akce, ale ta skončila na pozorné francouzské obraně.

23

Marcel Desailly tečoval míč a ten se jen došoural za zadní čáru. Ani z této standardní situace se zatím stále skóre nemění.

23

Francouzi vybojovali rohový kop. Ohrozí italskou branku?

22

Nepřesný centr Paola Maldiniho zastavil Patrick Vieira a Francie může rozehrát protiakci.

21

Didier Deschamps zbrkle poslal pokus z hranice velkého vápna a míč příliš zvedl. Ten zaletěl jen vysoko nad italskou branku. Toldo tak bude mít další odkop od ní.

20

Po dvaceti minutách hry jsme se úvodní branky zatím nedočkali, ale oba celky mají nadále velkou aktivitu a proti jsou většinou buď obránci či brankáři soupeře.

18

Po delší době si na míč sáhl také Francesco Toldo. Ten chvíli počkala a poté ho rukou odehrál na opačnou stranu. Do akce tak jdou znovu Italové.

16

Didier Deschamps ve skluzu srazil Francesca Tottiho a také on může být rád, že se to obešlo bez karty. Následně pak Albertini poslal střelu z volného kopu nad břevno Barthezovy branky.

15

Dlouhý aut vyslal do pokutového území Demetrio Albertini, nicméně hlavou ho odvrátil do bezpečí Laurent Blanc.

14

Zinédine Zidane rychle zahrál autové vhazování, jeho tým se tak dostal blíže brance Tolda, ale před ním nic nevymysleli a naopak balon ztratili.

13

Následný volný kop pak hráči Itálie nepřetavili ve vedoucí branku, míč skončil jen na hlavě jednoho z francouzských obránců. Následuje tak další odkop od francouzské branky.

12

Bixente Lizarazu podkopl Francesca Tottiho a vyslechl si domluvu od hlavního sudího. Příště by to mohlo být už za žlutou kartu.

11

Barthez byl znovu v akci, zastavil pokus soupeře a míč vyboxoval směrem k polovině hřiště, kde si ho převzali spoluhráči a ti otáčejí hru.

10

Francesco Totti vyslal z levé strany zajímavý letící centr ke značce pokutového kopu, avšak dříve u balonu byl Marcel Desailly a poslal ho daleko od Barthezovy branky.

9

Od úvodních minut se na obou stranách hraje hodně aktivně, oba celky pochopitelně touží po zisku nejcennějšího kovu. Je na co se koukat.

7

Cannavaro podržel míč a poté ho posílal spoluhráči. Tuto souhru zastavila noha francouzského hráče a míč je v zámezí. Autové vhazování pro skvadru azůru.

6

6. Henryho centr nakonec raději jistil Toldo

6

Thierry Henry centroval míč před branku soupeře, nakonec celou akci raději jistil Francesco Toldo. Míč nakonec skončil jen na boční síti. Byla to ale nebezpečná situace před jeho bránou.

5

Nic z této standardní situace nebylo a nyní tak půjdou na opačnou stranu opět hráči Francie.

4

Marcel Desailly si vyskočil na balon, který vyslal Alessandro Del Piero a dostal ho za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro Itálii.

3

Francesco Totti dostal míč na kopačku a uvnitř velkého vápna pak vyslal střelu, kterou jistil Fabien Barthez a hned balon odkopl do bezpečí.

2

A stejný hráč pak z levé strany zkoušel najít Zinédineho Zidana, který na jeho centr nedosáhl a míč končí jen znovu na obraně Itálie.

1

Po pravé straně se zkusil protáhnout blíže italské brance Therry Henry, ale jeho snaha byla marná a skončila na obraně Italů.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Francie: Barthez – Thuram, Desailly, Blanc, Lizarazu, Vieira, Deschamps, Djorkaeff, Zidane, Henry, Dugarry
Náhradníci: Pirès, Trézéguet, Wiltord

Itálie: Toldo – Cannavaro, Nesta, Iuliano, Pessotto, Maldini, Albertini, Di Biagio, Fiore, Totti, Delvecchio
Náhradníci: Ambrosini, Del Piero, Montella

Rozhodčí: Frisk (SWE) – Lindberg (SWE), Larsen (DEN).
Pěkný den. V rámci historických online přenosů vám přineseme utkání mezi Francií a Itálií v rámci finále Mistrovství Evropy z roku 2000.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Francie – Itálie

2:1

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+4. Wiltord, 103. Trézéguet – 55. Delvecchio

Karty:   58. Thuram (FRA) – 31. Biagio (ITA), 42. Cannavaro (ITA), 90. Totti (ITA)

Francie: Barthez – Thuram, Desailly, Blanc, Lizarazu, (86. Pirès), Vieira, Deschamps, Djorkaeff (76. Trézéguet), Zidane, Henry, Dugarry (58. Wiltord)
Náhradníci: Pirès, Trézéguet, Wiltord

Itálie: Toldo – Cannavaro, Nesta, Iuliano, Pessotto, Maldini, Albertini, Di Biagio (66. Ambrosini), Fiore (53. Del Piero), Totti, Delvecchio (86. Montella)
Náhradníci: Ambrosini, Del Piero, Montella

Rozhodčí: Frisk (SWE) – Lindberg (SWE), Larsen (DEN)

Diváci: 51 000