Menu

Fotbal

Běloruská Vysšaja Liga

FC Isloč Minsk – FC Vitebsk

2:0

konec (1:0)

26.04.2020, 17:00 • Stadión FK Minsk, Minsk • 6. kolo • Patrik Czepiec

Tipsport: 2.12 2.87 3.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:59:44)
Utkání šestého kola nejvyšší běloruské fotbalové ligy dopadlo lépe ve prospěch domácího Isloče. Ten kontroloval celý zápas s velkým přehledem, soupeře nepustil k vážnějšímu ohrožení branky a sám skóroval hned dvakrát. O branky se postarali Komarovskij s Yansanem. Prvně jmenovaný pálil úspěšně z penaltového puntíku už v úvodní půli, pojistku přidal v 55. minutě dvaadvacetiletý hroťák po skvělé přihrávce Janoše. Oba střelci tak se třemi zásahy figurují na čele klubové produktivity. Poražený Vitebsk, který do této chvíle předváděl mnohem přesvědčivější výkony, se posunul na pátou příčku. Minsk se naopak zásluhou tříbodového zisku katapultoval na druhé místo tabulky, letošní ročník je nicméně teprve v plenkách. Konečný stav má hodnotu 2:0.
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5.

90+3

Konec zápasu.

90+3

V posledních vteřinách poskakoval Gurenko s míčem jakoby překonával minové pole. Jeho zajímavý průnik ztroskotal na dalším nepřesném centru, jehož autorem byl Skitov.

90+1

Jevgenij Klopockij odvrací jednu z posledních hrozeb domácího Minsku, na poslední chvíli zvládl míč odvrátit před dotírajícím útočníkem.

90+1

Rozhodčí prodlouží tento duel o další tři minuty.

90

Po faulu na Skitova přichází ještě jedno střídání. Několik málo minut odehraje Krasnov, poděkování realizačního týmu si užije ze hřiště stažený Oleg Patockij.

87

Dvojité střídání. Matvejenko přenechal místo na hřišti Drobyšovi, domácí zase stahují střelce Yansaneho výměnou za Papuše. Na hřiště se tím pádem podívá jediný Ukrajinec ve službách Minsku.

86

Na zádech si Daniil Čalov pohlídal dobře Yansaneho, stejný obránce pak zblokoval ránu z dvaceti metrů, za což mu Soroko určitě poděkuje.

85

Ani s blížícím se závěrem zápasu domácím nedochází ofenzivní apetit. Poslední akci možná až zbytečně překombinovali, Makas pak nedoskočil na centrovaný pas.

84

Rybak načepoval krásnou přihrávku pro Stephena, který míč sklepl Makasovi. Ten ještě nápaditě na zadní tyči zkoušel oslovit skákajícího Yansaneho, k absolutní genialitě teď Minsku scházelo pár čísel.

83

Roh skončil na hlavě Klopockiho, jeho hlavička šla ale více směrem k nebi než na branku. Třebaže balon nakonec zachytil Chatkevič, tento pokus se jako střela na bránu určitě započítávat nebude.

82

Hra se v těchto chvílích značně kouskuje. Na středu hřiště vystoupil z obranné řady stoper Rybak, jenže ve vzduchu si počínal nepovoleně.

79

Pětatřicetiletý veterán Janoš předvedl ve druhém poločase obdivuhodnou rychlost, teď ale přenechá místo mladšímu spoluhráči. Konkrétně se jedná o Alexandra Cholodinskiho.

78

Patovskij zabrzdil akci zpětnou přihrávkou na Koncevoje, který napravo vysouval Sergeje Karpoviče. Jeho honěná s míčem nedopadla dobře.

76

Chatkevič má snadnou práci s dalším nepromyšleným nákopem. Před vápnem domácích přitom v tuto chvíli nikdo v modrém nestál.

75

Ofsajd zastavil postup Vitebsku, který se snaží při nejmenším o korekci skóre a krádež čistého konta brankáře Chatkeviče.

73

Poslední akci absolvoval Diego Carioca, který má pro dnešek splněno. Na hřišti ho nahrazuje Ruslan Teverov, pětadvacetiletý ofenzivní hráč.

71

Parádní vedení míče v podání střídajícího Volkova, škoda jen nepřesné průnikové přihrávky do vápna.

70

Soroko má po delší době zákrok, to když se Alexandr Makas prezentoval další hlavičkou. Tentokrát nebyl úspěšný tak jako v prvním poločase, kdy skóroval z ofsajdu.

70

Nikolaj Janoš to vzal tentokrát středem, přihrávku adresoval Komarovskimu, který ale v nepříznivé situaci zvolil raději návrat na vlastní polovinu.

69

Za hlavu se drží Skitov, kterého ve vzájemném souboji nechtěně loktem zasáhl Momo Yansane. Střelec druhé branky už couvá k půlící čáře.

68

Kvalitní defenzivní práce jde na vrub Daniila Čalova, jenž zapříčinil další roh Isloče. Ten se zastavil už na přední tyči.

66

A hlavička i na druhé straně. Po centru kapitána Komarovskiho se velmi vysoko dostal Sandro Cvejba. Ukrajinský rodák s ruským pasem branku přestřelil.

65

Sandro Cvejba byl včas ve vápně a odvrátil míč na roh. Centr se snesl na hlavu Čalova, jenže zakončení nemohlo Chatkeviče v žádném případě ohrozit.

64

Anton Matvejenko narazil míč do běhu pro Maxima Kalenčuka, který předvedl vsuvku v podobě vzdušné kombinace s Wandersonem. Kromě zajímavé přihrávky se ale diváci v Minsku ničeho kloudného nedočkali.

62

Minsk se druhým gólem uklidnil a předvádí velmi přesné kombinace. Po jedné z nich mohl z větší vzdálenosti vystřelit Janoš, branku ale o několik desítek centimetrů netrefil.

61

Na zemi sedící Gurenko teď výmluvně rozpažil. Na levé straně hřiště dokázal dlouho držet balon proti trojici fotbalistů v bílém úboru, podpory spoluhráčů se přesto nedočkal.

60

Za doprovodu místního harmonikáře se Minsk znovu tlačil dopředu. Prostor hledal Dmitrij Komarovskij, přesto jeho přihrávka na stráženého Yansaneho neprošla.

58

Do druhého poločasu Nikolaj Janoš přišel jakoby s novou motivací. Jeho průnik po pravé straně a následná střílená přihrávka málem přinesla další úspěch. Balon nakonec přejel skrz celé vápno a po centru Stephena hlavičkoval Karpovič těsně nad horní tyč.

57

U levé postranní čáry se pohyboval Pavel Nazarenko. Minský rodák nacentroval míč ideálně pro brankáře Chatkeviče, kterému stačilo zvednout ruce.

56

Hosté reagují střídáním. Dohrál hrotový útočník Ion Nicolaescu, kterému dnešní utkání příliš nevyšlo. Nastupuje naopak jediný hráč, který přišel o své místo v základní sestavě, Sergej Volkov.

55

55. Momo YANSANE - 2:0

55

Isloč Minsk právě vstřelil branku!
Přihrávku jako z fotbalové učebnice předvedl Nikolaj Janoš na nabíhajícího MOMA YANSANEHO. Pas kolem čtveřice zadáků doputoval přesně na nohu guinejského útočníka, který i se značným štěstím dostal míč do sítě. Soroko sice dokázal tváří v tvář střelci zakročit, merunu ale vyrazil pouze do vzduchu a ta se snesla za zadní tyč. Asistence: Nikolaj Janoš.

53

Chatkevičův výkop udrželi hosté na středu hřiště a centr zkoušel odeslat Momo Yansane. Do vápna si sbíhala řada hráčů v bílém, sledovali ale jen odvrácení balonu.

52

Hodně času si ke svému vhazování nechával Sergej Karpovič a nakonec míč poslal jen těsně kolem kopaček Diega Cariocy, který vyčkával na svou příležitost.

50

50. Šanci Gurenka zneškodnil Chatkevič.

50

Největší dosavadní šance hostů přišla po velkém zaváhání na středu hrací plochy. Na brankáře upaloval zcela osamocený Artem Gurenko, Chatkevič ale znovu prokázal své dovednosti, když včas vyběhl a roztáhnutými končetinami zastavil nebezpečnou střelu.

49

Penalty se po svém pádu dožaduje Ion Nicolaescu, kterého k zemi poslal Pavel Rybak. Diskutabilní situaci nevěnuje sudí Kurgcheli pozornost.

48

Klíčové zpracování míče zvládl před vlastním pokutovým územím Jevgenij Klopockij, vpřed se totiž ve stylu parního válce hnal Momo Yansane.

47

Wanderson se nechtěl vzdát míče na středu trávníku, místo toho se ale dopustil faulu, neboť Nikolaj Januš jej překvapil rychlou kličkou.

46

Hosté začínají v podobném stylu, v jakém končili. Rozehrávka bez výraznějšího napadání soupeře končí v autu.

46

Začal druhý poločas.
Přestože v úvodní půli domácí Isloč Minsk pálil velmi často vedle, jeho aktivita udávala tempo prvního poločasu. Našly se pasáže, kdy hráči v bílém dlouhé minuty nepustili svého soupeře na vlastní polovinu a Vitebsk měl jen velmi málo náznaků alespoň částečných šancí. Jeho nedůslednost v obraně vyvrcholila v 37. minutě, kdy brankář Soroko neodkopl centrovaný míč a Stephen si došel pro faul v pokutovém území. Penaltu s velkým klidem proměnil Dmitrij Komarovskij a otevřel skóre dnešního utkání první běloruské soutěže. Týmy odcházejí do kabin za stavu 1:0.

45+1

První poločas skončil.

45

Hosté v zadních řadách hoří. Yansane proskočil kolem Kalenčuka a Klopockiho až příliš snadno a může litovat jen toho, že z hranice velkého vápna lépe neseřídil mířidla. Rána míjí vzdálenější tyč.

45

Perfektní přehled prokázal Yansane, který nechal míč dorazit až na kopačky volného Stephena. Ten mohl možná uvažovat o rázné střele z první, ideální moment k zakončení prováhal a pálil jen vedle.

44

Doslova se hlavou proti zdi vrhl Makas. Při skluzu ho zřejmě kolenem trefil do hlavy Brazilec Wanderson, přesto pro nebezpečné počínání prvně jmenovaného fotbalisty rozehrává Vitebsk.

42

Vážnější ohrožení branky připravoval Artem Gurenko, jeho příhra do vápna šla ale zbytečně vzduchem. Technicky náročnou střelu nezvládl ani snajpr Ion Nicolaescu, svým pokusem pozdravil nanejvýš diváky za brankou Minsku.

41

Hostující FC Vitebsk působí opravdu bezradně. I proto se teď jeho hráči pokusili o překvapivou rozehrávku dopředu. Ta však končí pouze za brankovou čárou, klidnou rozehrávku si vychutná Chatkevič.

40

Nicolaescu s přehledem na středu obešel Stephena, ten se ale balonu nevzdal a o chvíli později vyzrál na Gurenka. Hraje se v neutrálním pásmu.

38

38. Dmitrij KOMAROVSKIJ - 1:0

38

Isloč Minsk právě vstřelil branku!
Penalta je proměněna. DMITRIJ KOMAROVSKIJ zachoval klidnou hlavu, při rozběhu ještě lehce přibrzdil, a pak už napálil míč k pravé tyči. Soroko skákal na druhou stranu, čímž situaci střelci značně ulehčil. Domácí si zaslouženě vypracovali vedení 1:0.

38

Skitov schytává za svůj penaltový zákrok ještě žlutou kartu.

37

37. Penaltová situace.

37

Byla nařízena penalta ve prospěch domácích. Brankář Soroko předvedl velkou hrubici, když vyběhnul proti balonu za hranici vápna a nedokázal ho odkopnout do bezpečí. K odraženému míči se tlačil Stephen, kterého musel zezadu za dres přitáhnout kapitán Artem Skitov.

36

Padáček Stephena padal do nebezpečného prostoru a obrana Vitebsku nepředvedla nejjistější odkop. S míčem mohl nadále operovat Komarovskij, ale necentroval přesně.

34

34. Jedovka Skitova zaměstnala domácího gólmana.

34

I přes pád se podařilo pokračovat ve hře Nazarenkovi, který tak mohl nabídnout prostor ke střele pro Skitova. Jeho padající list Chatkevič vyrazil, o chvíli později kryl také střelu z hranice vápna.

32

Kalenčuk zatím nehraje nejlepší zápas. Znovu si na středu naložil až příliš těžké závaží a nepřekonal dvojici soupeřů, která okamžitě vyrazila na steč. Komarovskij přihrál do křídla, odkud putoval centr do vápna. Nejvýše vyskočil Janoš, míč hlavou ale jen lehce líznul.

31

Po dalekonosném pasu nedopustili překvapení domácí. Zkušený, jednatřicetiletý gólman Chatkevič pokryl balon před sbíhajícím Nicolaescem. Z následného útoku se domácí neprosadili ani přes slibný centr do vápna.

30

Velmi nadějný centr Alexandra Makase jen o kousek nedoputoval k jeho adresátovi. Momo Yansane zůstal za obranou sice osamocen, ale zcela bez míče.

29

Gurenko přihrál Matvejenkovi, který z první zkoušel vysunout Nicolaesca. Nejlepší střelec hostů se ale do hry nedostal ani tentokrát, pas mu šel hodně pod tělo.

28

Dobrá myšlenka kapitána Minsku se nesetkala s kvalitním provedením. Centr naslepo do křídla doputoval kolem rohového praporku za brankovou čáru.

27

Slušnou možnost domácích zazdil Janoš. Rychlou protiakci vedl Yansane, který přešlapovačkou před pokutovým územím vyřadil ze hry svého strážce. Janoš mu zkoušel míč vrátit doběhu, místo toho ale dopustil hostující obraně oddech.

26

A Soroko řeší i střelu Yansaneho, který se po delší době připomněl aktivním pohybem před šestnáctkou. Zklamala ho razance jeho pokusu.

25

Míč doputoval k zadní tyči po centru Komarovskiho, brankář byl ale připraven.

25

Cvejba nenašel dostatek sebevědomí ke střele z dálky, naopak Stephen si na kličky věřil. Je z toho faul Matvejenka, domácí chystají standardku.

24

Anton Matvejenko si stěžuje na nebezpečný skluz svého protivníka, který zůstal bez odezvy píšťalky. Faktem zůstává, že hosté již nějakou chvíli nepřekročili půli hřiště.

22

Dlouhý nákop dopředu měl najít kopačky Stephena, který se pravidelně nabízí po levé straně. Ve vzduchu ale předvedl hlavičkové schopnosti Skitov, u kterého končí velká část akcí soupeře.

21

Po zblokovaném centru Stephena se rohu zmocnil Dmitrij Komarovskij, balón však v pohodě odvrátil Matvejenko. Hosté zkusili rychlý kontr, bílý tým měl ale v oblasti půlící čáry větší množství mužů.

20

Devětadvacetiletý Skitov zkušeně podržel balón před dotírajícím Stephenem, hosté si ale nedokáží vyhovět při kombinaci. Přihrávka na středu hřiště okamžitě znovu končí v držení Minsku, který se tlačí dopředu.

19

19. Hlavička Makase sice skončila v síti, domácí gól však pro ofsajd neplatil.

19

Ve středu pole se dopustil trestuhodné ztráty Maxim Kalenčuk. A trest skutečně přišel. Po centru z pravé strany se do vzduchu úspěšně zavěsil Makas, jeho radost rozhodčí zastavil pro ofsajdové postavení.

17

Po levé straně obraně málem pláchnul rychlonohý Stephen. Nigerijský rodák však ve sprintu neudržel míč na hrací ploše a autu se zhostil kapitán Vitebsku Artem Skitov.

16

Tlak se stupňuje. Opět měl v akci prsty Yansane i Komarovskij. Prvně jmenovaný obalamutil Skitova, když si skvěle narazil míč před vápnem. K zakončení se nedostal, a tak pokračoval Komarovskij, ovšem pouze nekvalitním centrem.

14

Domácí Isloč se neprosadil ani z rohu. Další akci po pravé straně opět dirigoval Komarovskij, jehož nepřesný centr zkoušel akrobaticky zakončit Yansane. Snaha končí pouze střelou mimo zařízení.

13

13. Domácí zahrozili po přímém kopu. Brankář Soroko tečovaný míč vyrazil.

13

Rozehru si vzal na starost Dmitrij Komarovski, hosté si málem srazili míč po jeho centru do sítě. Situaci zákrokem vyřešil Soroko.

12

Překopávanou na středu ukončil až Skitov, který hodně razantně přihrával k půlící čáře a dopustil tak ztrátu míče. Následný útok končí zblokovaným centrem, doprovázeným faulem.

11

Domácí si neporozuměli při rozehrávce v obranné řadě. Artem Gurenko nechal míč projít kolem Godfreye Stephena a vybojoval tak aut nedaleko pokutového území.

10

Útočný zákrok zastavuje nadějný kontr na druhé straně, rozehrávka patří Sorokovi.

9

Z rozehrávky přišla přímá střela na branku, která ale neměla gólové parametry. Míč se po zemi sotva došoural do náruče gólmana Chatkeviče.

7

Patockij teď úplně zbytečně před vápnem zajel do Wandersona. Ten má co dělat, aby se vůbec zvedl na nohy, dokonce za ním musí lékaři. Žlutá karta pro domácího hráče, který celou dosavadní kariéru strávil v běloruských týmech.

7

Domácí vstoupili do zápasu hodně aktivně, přihrávka Nikolaje Januše je ale opět nepřesná. Momo Yansane nakonec ani nemusel do sprintu, balón by stejně nedoběhl.

6

Míč propadl před vápno, kde stál připravený Momo Yansane. Dvaadvacetiletý Guinejec se ale dlouho rozmýšlel a možnost vypálit prováhal.

5

Jesličky nasadil Stephen Artemi Gurenkovi, další podpory ze strany Sandra Cvejby se ale nedočkal.

4

Centr Daniila Čalova se snesl do rukavic Chatkeviče, ten si se snadným pokusem poradil.

3

Momo Yansane předvedl technickou parádičku na středu, akci domácích ale pokazil dobrým návratem Gurenko. Stejný hráč pak v souboji před pokutovým územím neuspěl proti Rybakovi a rozehrává se hostující roh.

2

První útok týmu v bílém. Isloč postupoval po pravé straně, centr do vápna z kopačky Alexandra Makase ale skončil pouze za brankovou čárou. Rozehrávky se zhostí brankář Soroko.

1

Godfrey Stephen přihrávkou na střed oslovil Olega Potockiho, který ale upadl a píská se faul proti brance hostujícího celku.

1

Utkání právě začalo.
Do velmi řídce obsazené arény v tuto chvíli vstupují oba týmy. Duel začne už za malou chvíli.
Úvodní sestavy:

FC Isloč Minsk: Chatkevič – Rybak, Koncevoj, Karpovič, Stephen, Patockij, Cvejba, Januš, Komarovskij, Makas, Yansane
Náhradníci: Vasiljuček – Januškevič, Papuš, Cholodinskij, Krasnov, Melnik, Kuzmenok, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

FC Vitebsk: Soroko – Skitov, Klopockij, Nazarenko, Čalov, Matvejenko, Kalenčuk, Gurenko, Wanderson, Diego Carioca, Nicolaescu
Náhradníci: Samovič – Kac, Julio Cesar, Teverov, Drobyš, Volkov, Vasiljev, Karamuška

Rozhodčí: Kurgcheli – A. Getikov, V. Getikov.

Nástupové sestavy obou týmu nedoznaly výraznějších změn. Na hřiště se od začátku nepodívá pouze hostující Volkov, který naopak nastoupil v minulém utkání proti Brestu od první minuty.
FC VITEBSK

Hosté v předchozím ročníku jen o vlásek unikli sestupu, letos naopak zatím patří k nejvýraznějším překvapením. Tým počítá jedinou porážku a i přes hubené skóre 4:3 je na tom bodově stejně jako momentálně první Slutsk. Nejlepším střelcem týmu je se dvěma zásahy Ion Nicolaescu, který tak obstaral poloviční porci branek vstřelených za 5 utkání.
FC ISLOČ MINSK

Domácí momentálně okupují po pěti zápasech deváté místo tabulky, když po dvou výhrách doma s Nemanem s Smolevičim padli se Slutskem a na venkovním hřišti proti Brestu. Naposledy před týdnem odvrátili nepříznivou sérii dalším skalpem před svými fanoušky, když porazili Slavii Mozyr. Chlubí se tak vyrovnaným skóre 7:7. Dvě branky už vstřelili tři hráči, mezi nimi je i guinejský mladík Momo Yansane.
Příjemné fotbalové odpoledne. Dnes se opět hlásíme se zápasem z elitní běloruské Vysšaje Ligy. Od 17. hodiny budou měřit síly hráči domácího celku Isloč Minsk proti čtvrtému Vitebsku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FC Isloč Minsk – FC Vitebsk

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 38. Komarovskij (pen.), 55. Yansane (Janoš)

Karty:   7. Patockij (ISC) – 38. Skitov (VTB)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5.

FC Isloč Minsk: Chatkevič – Rybak, Koncevoj, Karpovič, Stephen, Patockij (90. Krasnov), Cvejba, Janoš (79. Cholodinskij), Komarovskij, Makas, Yansane (87. Papuš)
Náhradníci: Vasiljuček – Januškevič, Papuš, Cholodinskij, Krasnov, Melnik, Kuzmenok, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

FC Vitebsk: Soroko – Skitov, Klopockij, Nazarenko, Čalov, Matvejenko (87. Drobyš), Kalenčuk, Gurenko, Wanderson, Diego Carioca (73. Teverov), Nicolaescu (56. Volkov)
Náhradníci: Samovič – Kac, Julio Cesar, Teverov, Drobyš, Volkov, Vasiljev, Karamuška

Rozhodčí: Kurgcheli – A. Getikov, V. Getikov