Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1982

Francie – Československo

1:1

konec (0:0)

07.04.2020, 14:00 • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Už na zítřek jsme si pro Vás v době pandemie koronaviru připravili přenos z finálového duelu Mistrovství světa 1982 mezi Itálií a Německem. (15:36:50)
Francie nakonec na šampionátu dokráčela až do semifinále, kde padla s Německem. V duelu o bronz pak Francie padla s Polskem.
Utkání sledovalo 28 000 diváků!
Je konec! Československo nakonec uhrálo v posledním utkání základní skupiny na Mistroství světa 1982 s Francií remízu 1:1 a na turnaji končí. V prvním poločase se hrálo hodně opatrně. Jedinou vyloženou možnost měl Ladislav Vízek, jehož rána po krásném průniku skončila nad břevnem. Po změně stran bylo Československo opět mnohem aktivnější, ale jako první udeřila Francie, když se trefil Didier Six. Československo poté přestálo velkou šanci Giresseho. V 83. minutě byl v pokutovém území faulován Ladislav Vízek a z pokutového kopu vyrovnal střídající Antonín Panenka! Poté ale předvedl zkrat Ladislav Vízek, který se zbytečně nechal vyloučit. V samotném závěru mělo Československo ještě jednu solidní možnost, ale Francie si už postupovou remízu pohlídala.

90

Konec zápasu.

90

Ještě jedna možnost pro Československo! Po nedostatečně důrazném zásahu obránce se míč povaloval v pokutovém území, ale Bičovský jej nenapálil za brankovou čáru!

90

Štambachr táhl v poslední minutě dnešního souboje akci Československa po levém křídle, jenže centr vnějším nártem neprocedil přes Genghiniho.

89

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Soler, přichází Girard.

87

Obrovská komplikace pro Československo! Ladislav Vízek dnes odehrál skvělé utkání, jenže tři minuty před koncem dostává červenou kartu za zbytečný zákrok na Solera!

86

Soler svedl souboj na polovině soupeře a ostře se srazil s jedním z hráčů Československa. Francouzský fotbalista bude potřebovat ošetření.

84

84. Antonín PANENKA - 1:1

84

Československo právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil ANTONÍN PANENKA, který bez problémů překonal bezmocného brankáře!

83

Pokutový kop pro Československo! Ladislav Vízek byl faulován v pokutovém území a rozhodčí neváhal!

82

Exekuce přímého kopu se opět ujal střelec Platini. Francouzská hvězda pro změnu zvolila razanci, jenže Platiniho ráně scházela přesnost.

81

Soler si skvěle pokryl míč v blízkosti pokutového území a vybojoval přímý kop pro Francii ze skvělé pozice. Fotbalisté v modrém zatím bez problémů kontrolují svou cestu za postupem.

80

Aktivní Giresse se hnal sám na Stromšíka, ale ani v tomto případě nemohla akce Francie nadále pokračovat. Asistent rozhodčího odmával ofsajd.

79

Na opačné straně vybojoval Masný rohový kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, jenže nikdo v bílém dresu se k hlavičce neprodral.

78

78. Giresse v obrovské šanci

78

Další obrovská šance Francie! Na přihrávku mezi obránce si naběhl Giresse, jehož rána bez přípravy prolétla nad břevnem!

77

Couriol kouzlil na levé straně hrací plochy, kde k němu skvěle přistoupil Barmoš, jež jej připravil o míč. Československý obránce navíc rozběhl Vízka.

76

Ettori si dal pozor na napadajícího Ladislava Vízka a raději před ním nakopl míč daleko na polovinu Československa. Francouzi nasbírali cenné vteřinky k dobru.

75

První žlutá karta také na straně Československa. Antonín Panenka vlétl do duelu až moc agresivně a rozhodčí jej musel uklidnit za cenu karetního trestu.

74

Platini mohl definitivně potvrdit postup Francie do další fáze šampionátu! Platini totiž napřáhl zpoza hranice pokutového území a jeho tvrdou ránu zastavila až zadní tyč!

73

Vojáček si dal pozor na přihrávku z levé strany a včasným skluzem dokázal míč odehrát před dotírajícím Giressem. Československo si musí dát pozor na francouzské protiútoky.

72

Československo zahrávalo přímý kop na polovině Francie. Místo centru do pokutového území přenesl Radimec míč na levou stranu, kde fauloval čerstvý Antonín Panenka.

71

Ladislav Vízek se z levého křídla snažil prosmýknout do pokutovém území, jenže při snaze odcentrovat se poroučel k zemi. Odražený balón pak získala obrana Francie.

70

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Lacombe, přichází Couriol.
Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Janečka, přichází Panenka.

69

Ladislav Vízek znovu předvedl svou míčovou techniku, prošel do blízkosti velkého vápna, kde našel Nehodu, ale jeho zakončení srazil Platini na rohový kop.

68

Československo se ihned po obdržení úvodní branky dnešního souboje vydalo do útoku. Aby si Československo zajistilo postup, musí nepříznivý výsledek otočit.

66

66. Didier SIX - 1:0

66

Francie právě vstřelila branku!
Francie se dostává do vedení! Vojáček nedokázal adekvátně odhlavičkovat míč ven z pokutového území. Lacombe míč vrátil do velkého vápna a DIDIER SIX jej z těsné blízkosti napálil do sítě!

65

Michel Platini tentokrát zkusil své střelecké štěstí z úctyhodných třiceti metrů. Jeho zakončení pravou nohou bylo sice důrazné, ale postrádalo přesnost.

64

Vízek kombinoval v blízkosti pokutového území s Nehodou, jenže zadáci Francie si v soubojích počínali dostatečně důrazně a nedovolili československým hráčům zakončit.

63

Rozehrávky následného přímého kopu se překvapivě ujal Genghini, který technickou střelou dokázal poslat míč kolem zdi, ale jeho pokus zároveň prolétl vysoko nad břevnem.

62

Bičovský se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku, když při snaze získat míč trefil Platiniho do obličeje a poslal jej k zemi.

61

Štambachr znovu diriguje rozehrávku Československa ve středu zálohy. Zkušený fotbalista chtěl rozběhnout Vízka, ale u něj dobře hlídkoval Platini.

60

Je za námi hodina hry a v klíčovém vystoupení Československa na šampionátu stále platí nerozhodný stav.

59

Lacombe nakopl míč na rozběhnutého Giresseho, který si ale nedal pozor na dobře postaveného Nehodu a při sprintu jej nedovoleným způsobem zboural.

58

Masný si naběhl na pobídku mezi obránce, jenže v klíčovou chvíli jej zradilo zpracování. Francouzská obrana mezitím stačila bleskově zareagovat.

57

Tlak Československa nadále sílí! Bičovský kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, nicméně místo nebezpečného centru do šestnáctky získal jen roh.

56

Bičovský si udělal prostor na levé straně a odcentroval do velkého vápna. Jeho prudkou pobídku odhlavičkoval hned první obránce, kterým byl Genghini.

55

Na další vysoký centr si už počíhal také brankář Ettori, který vystartoval ven z branky a schoval balón do rukavic. Francie může po delší době uklidnit rozehrávku.

54

Československo v posledních minutách začíná zvyšovat svou aktivitu. Další rohový kop zahrával Štambachr, ale Vojáček svou hlavičku neumístil přesně.

53

Československo pro změnu zahrávalo rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Ladislav Vízek, na jehož centr si naskočil Štambachr, ale jeho hlavička od přední tyče skončila nad břevnem.

52

Lacombe si při zpracování přihrávky v pokutovém území pomohl rukou. Míč však skončil v rukavicích brankáře Stromšíka a rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

51

Exekuce přímého kopu se ujal Vojáček, který zvolil hodně vysoký centr na malé vápno, jenže Ettori opět skvěle přečetl situaci, vydal se mezi hlavičkáře a přizvedl míč mimo velké vápno.

50

Janvion to v souboji s Nehodou přehnal s agresivitou a poslal československého reprezentanta k zemi. Hráči v bílém mají k dispozici přímý kop.

49

Ettori se v úvodu druhého poločasu rozhodně nenudí. Francouzský brankář si tentokrát dal pozor na vysoký centr z levé strany a bez problémů ukryl míč do rukavic.

48

Ettori si dal pozor na Nehodovu kolmici do pokutového území, vystartoval ven z branky a před dobíhajícím soupeřem ukryl míč do rukavic.

47

Na světě je první žlutá karta dnešního souboje. Za svůj zákrok ji dostává Amoros.

46

Československo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Fotbalisté v bílých dresech potřebují k postupu do další fáze turnaje zvítězit.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Československo svedlo s Francií v úvodní pětačtyřicetiminutovce obrovskou bitvu. Francie byla sice o něco aktivnější, ale nedostala se do vyložené šance. Platini sice dvakrát běžel sám na branku, ale obě akce zastavil odmávaný ofsajd. Naopak na druhé straně zahrozil po krásné individuální akci Vízek, jenže ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. Do kabin se proto odchází bez branek.

45

První poločas skončil.

45

Ettori si ještě jednou musel sáhnout na míč. Zpoza hranice velkého vápna jeho pozornost prověřil střídající Masný. Francouzský gólman neměl se zákrokem problém.

44

Právě Amorot se v dalším souboji položil pod nohy Nehodovi a dopustil se nedovoleného zákroku. Československo má čas na poslední akci prvního poločasu.

43

Francouzský brankář Ettori se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman Francie přenesl těžiště hry na pravou stranu, kde o míč v souboji přišel Amoros.

42

Aktivní Ladislav Vízek si znovu našel střeleckou pozici. Vízek chtěl překvapit obranu Francie takovým stříleným centrem na malé vápno. Radimcovi scházel k zakončení opravdu kousek.

41

Masný se sice na polovině Francie dostal k odraženému míči, jenže příliš dlouho otálel s rozehrávkou a obětavý Bossis jej čistým skluzem obral o míč.

40

Lacombe se krásně otočil v blízkosti velkého vápna, jenže jeho přihrávka na rozběhnutého Giresseho byla příliš pomalá. Barmoš míč stačil odkopnout.

39

Také brankář Stromšík má pár minut před koncem prvního poločasu nějaké zdravotní problémy a potřebuje obstřik levého kotníku. Tvrdost utkání se začíná projevovat.

38

Bičovský poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Janečka. Druhý jmenovaný si následně navedl míč na levačku, ale technickou střelou o hodně minul branku.

37

Amoros kouzlil s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, jenže nenašel fintu na Fialu, který mu míč vypíchl a ještě jej dokázal udržet na trávníku.

36

Další komplikace pro Československo. Janečka zůstává po tvrdém střetu s Bossisem ležet na trávníku a drží se za kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

35

Lacombe se krásně prosmýkl do pokutového území, kde si chtěl patičkou připravit míč pro zakončení, ale vynikající Radimec mu špičkou kopačky odkopl míč.

34

Nehoda prošel po pravé straně na polovinu Francie, jenže modrý obranný blok se stačil přesunout a nedal československým hráčům prostor pro kombinaci.

33

Štambachr si troufl na individuální průnik středem hrací plochy, jenže Giresse mu zkřížil cestu a nedovoleným zákrokem poslal československého reprezentanta k zemi.

32

Genghini nyní uklidňuje rozehrávku Francie na vlastní polovině. Nikdo v dresu Československa rozehrávku soupeře neatakuje. Tempo hry trošičku opadlo.

31

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Kříž, přichází Masný.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu. Francie je sice o něco aktivnější, ale jedinou obrovskou šanci si zatím vypracovalo Československo.

29

Vízek našel krásnou přihrávkou na levé křídlo Štambachra, který měl moře času k odcentrování, jenže míč se mu svezl po kopačce a centr skončil na tribuně za brankou.

28

28. Vízkova parádní akce

28

Ladislav Vízek si vypracoval slibnou možnost! Československý fotbalista předvedl dvě nádherné kličky, díky kterým se dostal do zakončení, ale levačkou poslal míč kousek nad břevno.

27

Bičovský diriguje rozehrávku Československa na polovině Francie. Nikdo v bílém dresu mu nyní nepřišel pomoci a obránci Francie se hravě dostali k míči.

26

Také Francouzi si vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu. Jeho exekuce se ujal Soler. Brankář Stromšík však vyrazil mezi hlavičkáře a přizvedl centr mimo velké vápno.

25

Ani po rohovém kopu se nikdo v československém dresu nedostal do zakončení. Prudký centr přiletěl jen k bližší tyči, kde hlídkovala obrana Francie.

24

Tomáš Kříž následně táhl akci Československa. Místo zakončení z těžké pozice ještě vylepšil situaci pro Ladislava Vízka, jehož centr srazila obrana na roh.

23

Sám faulovaný Platini se ujal exekuce přímého kopu, nicméně zakončení mu vůbec nesedlo a jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.

22

Hlavní rozhodčí teď musí pořádně krotit emoce. Francouzi se vydali do brejku hned ve třech lidech a Platini vybojoval přímý kop ze slibné pozice.

21

Hra je přerušena! Janečka zůstává po jednom z ostrých soubojů ležet na trávníku a drží se za koleno. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.

20

Kříž napadal kombinaci francouzských obránců v blízkosti pokutového území. Československý fotbalista to v souboji přehnal s agresivitou a pomohl si útočným faulem.

19

Nehoda táhl nadějně vypadající akci Československa, jenže ještě před přihrávkou na Ladislava Vízka zvedl asistent rozhodčího praporek.

18

Vojáček se před brankou Francie ve skluzu natahoval po krásném centru z pravé strany hrací plochy, jenže k zakončení mu scházely snad dva kroky.

17

Rozehrávky přímého kopu se ujal Bičovský, který chtěl překvapit francouzského brankáře technickým zakončením, ale jeho rána se stočila kolem zadní tyče.

16

Štambachr si skvěle zpracoval přihrávku z levé strany a obránce v modrém dresu jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. Československo má k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.

15

Platini dostal další krásnou přihrávku do běhu na levé křídlo. Hvězda francouzského výběru následně odcentrovala na značku pokutového kopu, kde zakročila československá obrana.

14

Nehoda si došel pro přihrávku z autového vhazování, vyměnil si míč s Fialou, jenže následná kombinace skončila nepřesnou pobídkou na Bičovského.

13

Francie se přesto dostala do zakončení. Lacombe si udělal prostor v blízkosti velkého vápna, kde si přehodil míč na levačku, jenže jeho skákavý pokus nemířil mezi tři tyče.

12

Platini postupoval sám na Stromšíka a měl dostatek času na zakončení. Jeho možnost opět zhatil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!

11

Fiala dalším ostrým skluzem poslal k zemi rozběhnutého Amorose. Hlavní rozhodčí si v úvodních minutách důležitého souboje nemůže stěžovat na nedostatek práce.

10

Bičovský se skvěle vrátil na vlastní polovinu a skvěle načasovaným skluzem obral o míč rozběhnutého Michela Platiniho. Zatím sledujeme bitvu o každý metr hrací plochy.

9

Francie se hnala do zajímavé možnosti! Soler už mohl postupovat sám na československou branku, ale asistent rozhodčího zastavil akci zdviženým praporkem.

8

Vojáček po rohovém kopu zůstal vysunutý hodně vysoko. Československý fotbalista zabojoval o míč pomocí ostrého skluzu, ale rozhodčí si všiml prohřešku proti pravidlům.

7

Československo zahrávalo první rohový kop v dnešním souboji. Jeho exekuce se ujal Nehoda, jehož centr z malého vápna odhlavičkoval Trésol.

6

Six dostal moře prostoru na levé straně, nádhernou přihrávkou rozběhl Platiniho, který chtěl vybídnout Giresseho, ale obránce v bílém pobídku zastavil.

5

Amoros se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže zakončení z voleje se mu vůbec nepovedlo a míč skončil daleko od branky.

4

Giresse prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, kde předal míč Sixovi, jehož pokus levou nohou prosvištěl vysoko nad břevnem.

3

Kříž dostal prostor na levé straně, předal míč Štambachrovi, který pohotově odcentroval levou nohou, ale Radimec zakončením z voleje minul branku.

2

Fiala se při návratu na vlastní polovinu provinil proti pravidlům, když poslal k zemi rozběhnutého Solera. Francie může rozjet kombinaci na polovině soupeře.

1

Francie obstarala výkop do prvního poločasu nesmírně důležitého souboje. Jen jeden z dnešních soupeřů si může zajistit postup do další fáze. Československo potřebuje zvítězit.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hřiště. Francie bude hrát v modrém, zatímco Československo oblékne bílé dresy.
Úvodní sestavy:

Francie: Ettori – Genghini, Soler, Janvion, Lacombe, Trésol, Amoros, Platini, Six, Bossis, Giresse
Náhradníci: Bathenay, Battiston, Lopez, Mahut, Girard, Larios, Tigana, Bellone, Couriol, Rocheteau, Castenada

Československo: Barmoš – Stromšík, Nehoda, Štambachr, Bičovský, Kříž, Vízek, Fiala, Janečka, Radimec, Vojáček
Náhradníci: Seman, Jakubec, Jurkemik, Kozák, Panenka, Berger, Kukučka, Chaloupka, Masný, Petržela, Hruška.
Československo svádělo v základní skupině na světovém šampionátu souboje s Kuvajtem, Anglií a Francií. V úvodním duelu dokázal československý výběr remizovat 1:1 s Kuvajtem. Ve druhém duelu ale nezvládlo pět minut v duelu s Anglií a prohrálo 0:2. Jedinou branku v dosavadním průběhu turnaje dokázal vsítit Antonín Panenka.

Francie je na tom před závěrečným duelem ve skupině o něco lépe. Po porážce 1:3 s Anglií si totiž ve druhém duelu zlepšila chuť a přehrála Kuvajt vysoko 4:1.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství světa 1982 mezi Francií a Československem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Francie – Československo

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 66. Six – 84. Panenka (pen.)

Karty:   47. Amoros (FRA) – 75. Panenka (CSR)   87. Vízek (CSR)

Francie: Ettori – Genghini, Soler (89. Girard), Janvion, Lacombe (70. Couriol), Trésol, Amoros, Platini, Six, Bossis, Giresse
Náhradníci: Bathenay, Battiston, Lopez, Mahut, Girard, Larios, Tigana, Bellone, Couriol, Rocheteau, Castenada

Československo: Stromšík – Barmoš, Nehoda, Štambachr, Bičovský, Kříž (31. Masný), Vízek, Fiala, Janečka (70. Panenka), Radimec, Vojáček
Náhradníci: Seman, Jakubec, Jurkemik, Kozák, Panenka, Berger, Kukučka, Chaloupka, Masný, Petržela, Hruška

Rozhodčí: Paolo Casarin (ITA) – Benjamin Dwomoh (GHA), Karoly Palotai (HUN)

Diváci: 28 000