Menu

Hokej

Playoff běloruské extraligy

HC Šachťor Soligorsk – Junosť Minsk

0:3

konec (0:2, 0:0, 0:1) Stav série: 1:3

01.04.2020, 18:30 • Ĺedový sportovní palác Soligorsk • Finále • Milan Huppert

Tipsport: 3.44 4.5 1.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme za sebou třetí finálové utkání běloruské hokejové ligy mezi Šachtorem Soligorsk a Junosťem Minsk, který stejně jako včera ovládl favorit a vítěz základní části výsledkem 3:0. O osudu střetnutí rozhodla dvojnásobná početní převaha Minsku v závěru úvodní dvacetiminutovky. Situaci 5 na 3 početní převahu nejprve využil Vsevolod Kaškar, o necelou půl minutu později na spoluhráče navázal v klasické přesilovce Maxim Parfejevec. Třetí a poslední gól padl až v závěrečné třetině, definitivní razítko na vítězství Junosťu dal svým druhým gólem v utkání Vsevolod Kaškar.

Junosť Minsk se tedy dostává do vedení ve finálové sérii 3:1 na zápasy a na domácím ledě bude moci rozhodnout o obhajobě titulu.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:35:19)

Konec zápasu.

59:55

Poslední vteřinky ubíhají v obranném pásmu vítězného mužstva. V rohu kluziště se odehrává souboj o puk, který mají obránci pod kontrolou, nechají zde dohrát celé střetnutí.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny a i celého zápasu. Nulu na kontě se snažil smazat ještě Igor Karabanov, z vrcholku pravého kruhu mířil těsně nad břevno.

58:40

Vasilij Filjajev kvedlá s kotoučem za vlastní brankou a čeká na vystřídání unavené třetí formace domácích. Následně přihrál Pugolovkinovi a šel sám střídat.

58:01

Brikun zaváhal, vyjel hodně z brány, ale kotouč úplně minul. Viktor Bovbel situace využít nedokázal, z mírného úhlu minul odkrytou klec.

57:48

Soligorsk se ještě snaží presovat, ale je to spíše snaha ze zoufalství. Igor Drozdov s velkým přehledem našel Antonova, který měl dostatek času na rozehrávku.

57:21

Středem kluziště se prodral do blízkosti Brikunovy svatyně Židkich. Snažil se o bekhendový blafák, který na poslední chvíli zhatil výborným obranným zákrokem Mickevič.

56:43

Brankář Brikun nyní pochválil Drozda, jenž obětavě lehl do tvrdé střely Filjajeva. Puk trefil hostujícího hráče do chráničů a odrazil se do ochranné sítě.

56:09

Oba týmy ubrali na tempu. Šachtor rezignoval na jakékoliv snahy, zřejmě pochopil, že brána Brikuna jim zůstane v tomto střetnutí zapovězena.

55:57

Postavení mimo hru zastavilo snahu o rychlý brejk Minsku. Brusle neudržel na modré čáře dostatečně dlouho Gajnetdinov, s pukem jedoucí Kulakov přejel modrou později.

55:23

Od pravého mantinelu zkusil štěstí Jevgenij Dadonov. Rána by byla nebezpečná možná v případě, že by ji někdo tečoval, avšak před Brikunem bylo vylidněno. Snadný zákrok.

54:21

Nejenom pevná defenziva, ale i presink dělá domácím neřešitelné problémy. Obránce Dostanko měl dost času, přesto nedokázal dobře rozehrát přes Kaškara.

53:45

Zdá se, že Igor Brikun se v hostující svatyni hodně nudí. Při rozehrávce Antonova za bránou se k němu otočil, aby snad lépe viděl, kam kapitán rozehraje. Vůbec si nepřipustil, že by snad mohl chybovat.

53:11

Zakázané uvolnění je pouhým vyústěním bezmoci Soligorsku. Feklistov hodně přecenil rychlostní schopnosti Čajky, ten neměl žádnou šanci kotouč dostihnout před Kazakevičem.

52:36

Je zřejmé, že vedoucí tým se dal více na bránění. Utkání tím pádem ztratilo na tempu, neboť jsme svědky pouze marných snah domácích o dobytí Brikunovy svatyně.

52:01

Prudké nastřelení Romana Dostanka se odrazilo od mantinelu a vyletělo na střídačku Minsku. Naštěstí černá pryž nezasáhla nikoho z hokejistů ani realizačního týmu.

51:47

Podobně se vedlo rovněž Borisovovi. I on se vydal proti početní převaze, načež nevyzrál na druhého bránícího protihráče.

51:12

Šachtor se ještě snaží, jenže jejich ataky postrádají potřebný nápad. Jevgenij Dadonov sám proti čtyřem neměl moc šancí na úspěch.

50:56

Přesilovka je u konce, hraje se opět v pěti na obou stranách. Hosté přestáli důležité dvě minuty, jejich vítězství je zdá býti jasným.

50:12

Tak až na potřetí se k radosti fanoušků dokázali domácí hráči probojovat do útočného pásma. Jejich pobyt ovšem nebyl příliš dlouhý, celou akci zhatila nepřesná nahrávka Čajky.

49:44

Hokejisté Minsku dnes brání opravdu znamenitě. Soligorsk podnikl dva výpady, avšak ani jeden se nesetkal s úspěchem. Znovu je puk za brankou Petrova.

49:00

Jenže úvod početní převahy se vůbec nepovedl. Na buly byl totiž úspěšnější Ivan Drozdov, načež Junosť osvobodil kapitán Antonov.

48:50

Zřejmě poslední naděje pro domácí. Na trestnou lavici putuje Maxim Parfejevec. Pokud chce Šachtor s výsledkem ještě něco udělat, musí přesilovku využít.

48:19

Alexander Kogalev se probojoval až před gólmana, jenže místo zakončení ještě zbytečně volil otočku, kterou se úplně vyhnal z ideálního střeleckého úhlu. Nakonec se ke střele vůbec nedostal.

47:33

Ve středu hřiště došlo k souboji mezi Feklistovem a Drozdovem. Vylučovat se nebude, podle rozhodčích šlo o čistý střet.

47:11

Rozjetý Sergej Drozd se odvážně vrhl do přesilovky. Do souboje nešel, místo toho nahodil přes obránce. Gólman viděl touš na poslední chvíli, zasáhl vyrážečkou.

46:55

Po vhazování v útočném pásmu pálil od modré Jegor Gajnetdinov. Petrov měl štěstí, že touš nikdo netečoval, připsal si poměrně snadný zákrok pravým betonem.

46:13

Tentokráte domácí zastavila píšťalka sudího signalizující postavení mimo hru. Bovbel byl rychlejší než s pukem jedoucí Filjajev.

45:30

Šachtor se snažil o okamžitou odpověď, leč neúspěšně. Dostanka nepustil do útočné třetiny pozičně skvěle postavený bek Andrej Antonov.

44:52

Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Hosté dávají gól, kterým s největší pravděpodobností strvzují vítězství! Do otevřené obrany vlétl VSEVOLOD KAŠKAR, potáhl si kotouč na pravou stranu a švihem propálil marně se přesunujícího Petrova! Asistence: Alexander Kogaljov.

44:10

Alexander Kolgalev vyhodil kotouč do ochranné sítě, ale na trestnou lavici nepůjde, neboť puk se při cestě ještě odrazil od plexiskla.

43:45

Šachtor útočí, avšak nestřílí. Defenziva Minsku je velmi dobře zorganizovaná, přebírání hráčů vedoucímu celku nedělá žádné problémy.

43:15

Domácí hokejisté sice byli v útočném pásmu, avšak defenziva Junosťu touš šikovně držela v rohu kluziště. V tomto prostoru získala několik cenných vteřinek.

42:41

Neměl komu a tak Alexander Kulakov nahodil z velkého úhlu na Petrova. Ten nechyboval, černou gumu bez potíží ukryl ve výstroji.

42:08

Vsevolod Kaškar po pravém mantinelu neuspěl. Na druhou stranu založil rychlý brejk Bovbel, Dadonov ale v situaci dva na dva nepřesně přihrával.

41:48

Pod velkým tlakem obránce Dostanko dlouho neotálel a přes všechny čáry vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Petrova.

41:12

Jegor Gajnetdinov nahodil za branku soupeře a šel střídat. Hosté se na malou chvíli udrželi v pásmu, neboť k puku nejrychleji dojel Lopačuk, avšak proti přesile neuspěl.

40:34

Za brankou soupeře se Andrej Feklistov snažil marně odrazit nápor Kolgotina. Ruský hokejista tělem protihráče ukázkově přišpendlil na mantinel.

40:10

Třetí třetina je v plném proudu! Dočkáme se dramatu nebo si hosté bez problémů dojdou pro kýžené třetí vítězství v sérii?

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:57.
Druhá dvacetiminutovka gól nenabídla, hosté z Minsku tedy stále vedou rozdílem dvou branek. Prostřední dějství bylo o poznání vyrovnanější, avšak moc šancí se neurodilo, hrálo se převážně ve středním pásmu, což pochopitelně více vyhovovalo hostům. Ti jsou pouhých dvacet minut od získání třetího vítězství ve finálové sérii.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Po pravém mantinelu se rozjel Jegor Mažuga, jenže vypálit už nestihl. Včasným přiložením hole mu v tom zabránil dobře se navrátivší Stankevič.

39:24

Od modré čáry vypálil Kiril Čajka a nechybělo mnoho, aby Arťjom Pugolovkin ztečoval střelu do sítě. Brikun na poslední chvíli vykopl pravý beton.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:47

Ilja Suško si krásně narazil se Židkichem, aby vzápětí vypálil z první z vrcholku pravého kruhu. Gólman Minsku se včas přemístil, máchl lapačkou a touš v ní schoval.

38:30

Pavel Kazakevič marně stíhal Rjadčenka, na nějž měl z počátku velkou ztrátu. Domácí hokejista si zpracoval černou gumu a po lajně nahrál Levkovovi.

37:54

Velmi šikovné vyhození se podařilo Kambovičovi. Kotouč se totiž nedokutálel až za čáru, tudíž se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Kulakov musí hrát.

37:29

Vysoký oblouček nepředstavoval pro Jurije Petrova problém. Před dotírajícím Malcevem však raději podržel černou gumu v lapačce.

36:58

Zápas se začíná kouskovat. Z vlastního obranného pásma se podařilo vyhodit Mickevičovi, Karabanov při snaze zachytit puk dostal touš na domácí střídačku.

36:27

Hokejisté Soligorsku si dokázali vytvořit tlak, z něhož vyplynulo i nebezpečné zakončení. Zpoza brány se pěkně vytočil Vasilij Filjajev, střelu ovšem namířil vedle.

35:48

Úmysl dobrý, realizace nic moc. Z vlastního obranného pásma chtěl založit rychlý brejk Ilja Kambovič, jenže prudký pas neměl Feklistov šanci zachytit.

35:24

Šachtor v plném počtu. Tato početní převaha hostům vůbec nevyšla, kromě jednoho nahození neměl gólman Petrov žádnou větší práci.

34:56

Junosť se držel v pásmu, jenže k zakončení se nedostal. Hlavním důvodem byla až příliš razantní nahrávka Gajnetdinova, s níž si Drozdov nedokázal poradit.

34:08

Domácí si málem vstřelili vlastní gól, ovšem Petrov včas sklapl betony k sobě. Dokonce ještě rozehrál, do bezpečí odpálil černou pryž Levko.

33:47

Od modré čáry šikovně nahazoval do přehuštěného prostoru Vsevolod Kaškar. Jurij Petrov si na poslední chvíli našel skulinku, odkud viděl na kotouč a zasáhl vyrážečkou.

33:18

Z pokračujícího tlaku Minsku plyne další vyloučení na domácí straně. Za hákování je vyloučen útočník Arťjom Pugolovkin.

32:47

Důraz se vyplatil. Arsenij Borisov si nebral servítky s Kaškarem a nekompromisně, ale čistě, jej poslal na mantinel. Získal tak puk do své moci.

32:28

Hra se přelila na druhou stranu, kde se až k zakončení dostal Stanislav Lopačuk. Zkušený třicetiletý útočník z levého kruhu neuspěl.

31:59

Dlouho se Soligorsk v útočné třetině soupeře neohřál. Danila Karaban sice zvládl vhazování, jenže Čajkovi následně na modré přeskočil touš přes hokejku.

31:24

Založení rychlého brejku hostům hrubě nevyšlo. Alexander Kogalev vůbec nepočítal s nahrávkou do jízdy, výsledkem je zakázané uvolnění.

30:45

A to se snaží, ne že ne. Avšak defenziva Minsku si s útočnými nájezdy soka zatím vždycky věděla rady, to platí i po snaze o průnik středem v podání Krikunenka.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Junosť stále vede dvoubrankovým rozdílem a je lepším celkem. Šachtor musí výrazně zabrat.

29:45

Za branku soupeře se po levém mantinelu probojoval Jevgenij Dadonov. Jenže neměl podporu spoluhráčů, jediného Karabanova hledal před svatyní marně.

29:14

Postavení mimo hru. Čárový rozhodčí si dobře všiml, že Kolgotin přejel modrou dříve než s pukem jedoucí Kulakov. Ten doplatil na zbytečnou kličku před modrou.

28:56

Parádní kličkovanou se Vsevolod Kaškar dostal až před gólmana. K dokonalosti chybělo dobré vyřešení finální fáze, při zakončení forvardovi sjel kotouč z čepele hole.

28:13

Gólman Brikun se snaží vždycky po zákroku rozehrávat a zatím se mu to poměrně daří. Z lapačky rychle vyklepal střelu Dostanka, aby mohl do jízdy nahrát Kulakovovi.

27:33

Na druhou stranu se okamžitě vydal Kazakevič. Pod dojmem podpory od spoluhráčů dával naslepo pod sebe, tam však bruslil pouze domácí Borisov.

27:21

Hra plyne opravdu velmi svižným tempem, přerušuje se pomálu. Z velkého úhlu pálil Bovbel, prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

26:10

Jurij Petrov je bezpochyby nejzaměstnanějším hokejistou zápasu. Gólman ještě drží naděje domácích, v lapačce skryl ránu Drozda.

25:44

Opět tu jsou hosté. Ti jsou jednoznačně lepšími bruslaři, soupeři nedávají ani milimetr volného prostoru. Dokonale se to ukázalo v rychlostním souboji Karabana a Kolgotina. Druhý jmenovaný zvítězil na plné čáře.

25:16

Hokejisté v červených dresech hrozí pouze z brejkových situací. Šachtor ujel do přečíslení tří proti dvěma, avšak pas Feklistova na Kamboviče neprošel.

24:43

Od levého mantinelu vyzkoušel křižnou ránu zápěstím Daniil Bokun. Brankář minul lapačkou naprázdno. To proto, že střela byla hodně nepřesná.

24:22

O zastavení časomíry se postaral až Jurij Petrov. Domácí gólman v klidu lapil nahození Kogaleva, na rozehrávku si ale netroufl.

23:55

Dlouho se hraje bez přerušení. Teď situaci uklidňuje Kiril Čajka, jenž před dotírajícím protihráčem ujel za vlastní bránu.

23:33

Budou to mít ale velmi těžké, neboť Minsk hraje velmi rychlý hokej. Do útoku se hnal Viktor Bovbel, jenže nepřešel přes Antonova.

22:40

Do třetice se domácí hokejisté dokázali ubránit při vlastním oslabení. Mohou tedy stále živit naději na možný zvrat ve čtvrtém finálovém klání.

22:03

Junosť se nedokáže dostat do útočné třetiny, Šachtor má dobře rozestavenou čtveřici. Nepodařilo se to Kazakevičovi ani Kogalevovi.

21:53

Hodně nepřesného pasu Drozda okamžitě využil Vladislav Bojko. Ten pár vteřin podržel puk na holi a posléze vyhodil přes všechny čáry.

21:19

Po sérii nahrávek vypálil z mezikruží Ivan Drozdov. Brankář Petrov neviděl vůbec nic, naštěstí pro něj a kotouč proletěl kousek vedle levé tyčky.

20:39

Hosté si zahrají třetí přesilovou hru, přičemž dnes mají zatím stoprocentní úspěšnost! Na trestnou lavici smutně usedá Ilja Kaznaděj.

20:32

Kam se také dostali, ale vše vyřešil pohotový Kirill Brikun. Gólman si všiml volného puku a vyjel si pro něj daleko ze své brány.

20:10

Úvodní buly druhé třetiny ovládl Arťjom Pugolovkin, stejně jako v první třetině tak začínají na puku domácí hokejisté. Ti už se hrnou do útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:15.
Skončila první třetina čtvrtého finálové střetnutí běloruské ligy mezi Soligorskem a Minskem. Utkání se vyvíjí lépe ve prospěch favorita, který dokázal skórovat dvakrát v početní převaze. Přitom to byli domácí, kteří mohli skórovat v dvojnásobné přesilovce, ale nestalo se tak. Dva tresty Soligorsku v krátkém časovém sledu následně potrestal nejprve Vsevolod Kaškar, ještě v téže minutě pak využil klasickou přesilovku Maxim Parfejevec. Junosť byl po většinu úvodního dějství aktivnější, jeho vedení je zasloužené.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Poslední šanci na snížení v prvním dějství překazil Soligorsku hlavní rozhodčí. Ten pískl do píšťalky poté, co se od Bovbelovy hokejky odrazil puk na střídačku.

19:23

Středem kluziště nabral rychlost Jevgenij Dadonov. Běloruský forvard se prodral až před gólmana, z bezprostřední blízkosti ho ovšem nedokázal propálit.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:30

To je velká rána pro Šachtor. Domácí měli sami téměř minutovou početní převahu o dva hráče, kterou nevyužili, a vzápětí sami doplatili na nedisciplinovanost. Nyní musí dohánět dvoubrankové manko.

17:44

Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Junosť využívá i klasickou přesilovku, zaznamenává druhý zásah v rozmezí jedné minuty! Od levého mantinelu nahodil Stefanovič a do sítě puk uklidil MAXIM PARFEJEVEC! Asistence: Mihail Stefanovič a Vladislav Jerjomenko.

17:18

Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Hosté na rozdíl od soupeře přesilovku o dva hráče využívají a dostávají se do vedení! Na modrou dostal od Antonova přihrávku VSEVOLOD KAŠKAR, jeho střela zápěstím skončila v pravém horním rohu! Asistence: Andrej Antonov.

16:41

Rovněž Junosť dostává výhodu dvou hráčů na ledě! Tentokráte je to Igor Karabanov, který je poslán na lavici hanby z důvodu hákování.

16:03

Soligorsk se dokázal osvobodit, ale ne na dlouho. Ve středním pásmu zachytil v rukavici kotouč Lopačuk, pasem do jízdy vyslal do útočné třetiny Kaškara.

15:56

Pěkná kombinace nekončí gólem v síti Petrova! Do pasu napříč celým pásmem se z první opřel Kulakov, z dobré pozice ovšem minul!

15:22

První početní převahu v zápase si vyzkouší také Minsk. Hákováním se v obranném pásmu provinil Kiril Čajka.

14:56

Hosté se usadili v útočném pásmu. Po sérii několika nahrávek vypálil Dmitrij Kolgotin, avšak trefil prvního bránícího hráče. Od jeho chráničů se kotouč odrazil do středního pásma.

14:14

Gólman Petrov umí i holí. Dnes se poněkolikáté vydal za svou klec vypomoci s rozehrávkou, po mantinelu šikovně našel najetého Kamboviče.

13:42

Stejná situace i na druhé straně. Bez podpory spoluhráčů se v klinči ocitl Igor Karabanov, proto raději jen nahodil puk za branku soupeře.

13:09

Příliš velké sousto na sebe vzal Maxim Malcev. Sám se vydal do přečíslení třech hráčů, podle očekávání o černou pryž v souboji přišel.

12:37

Jurij Petrov si po delší odmlce způsobené dvěma slepenými tresty připisuje úspěšný zákrok. Stalo se tak po střele Dmitrije Kolgotina od pravého mantinelu.

12:21

Pro Minsk je ubráněné oslabení určitě psychickou vzpruhou. Hosté byli doposud aktivnějším celkem, dvou přestupků k jejich štěstí litovat nemusí.

11:46

Na ledě je i druhý hříšník z hostujícího mužstva, pokračujeme tedy v klasickém počtu pět na pět. Za vlastní svatyní kvedlá s pukem Drozdov.

11:15

Trenér Soligorsku určitě nebude spokojený s tím, jak jeho svěřenci sehráli klasickou i dvojnásobnou přesilovku. Kromě jedné střely se nedostali vůbec k ničemu.

10:39

Bezprostřední nebezpečí je pryč, Junosť hraje ve čtyřech. Domácí ještě chvilku drželi pásmo, dokud Kolgotin neobral u mantinelu Dadonova.

10:10

Smyčka kolem Brikuna se utahovala, avšak nula na domácí straně nemizí. Gólman si skvěle vyjel proti střílejícímu Borisovovi, který marně hledal skulinku v brankářově postoji.

09:36

Komplikace pro favorita! Ten se totiž bude muset necelou minutu bránit ve třech, na lavici hanby je poslán Andrej Antonov!

09:30

A znovu musejí hokejisté v červeném začínat až od vlastní branky. Byl to Pavel Kazakevič, jenž nepustil do obranné třetiny rychlostně dobře vybaveného Levka.

08:56

Hokejisté Šachtoru se usadili v útočném pásmu, avšak nedostali se k žádnému kloudnému zakončení. Po nepřesném pasu Bovbela vyhodil přes všechny čáry Kaškar.

08:21

Máme tu první vyloučení. Přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté, za sekání usedá na trestnou lavici Daniil Bokun.

07:47

Andrej Feklistov se na poslední chvíli rozmyslel, místo brejku raději pozdržel puk na hokejce a nechal druhou lajnu domácích vystřídat. Střídá i Junosť.

07:30

Po delší době navštívili útočné pásmo také hokejisté v červených dresech. Jmenovitě Kambovič přejel modrou a nahrál Karabanovi, jehož rána proletěla kousek vedle levé tyče.

06:58

Soligorsk se marně snaží dostat z pod tlaku, který je na něj vyvíjen. O další střelu se přihlásil Stanislav Lopačuk, ani jemu ale Petrov nedovolil zapsat se na listinu střelců.

06:23

Hosté nebyli daleko od vedoucího gólu. Pasem napříč celým pásmem uvolnil Gajnetdinova Kogalev, první jmenovaný z voleje nepropálil brankáře mezi betony.

05:55

Minsk hraje hodně po pravé straně. Ivan Drozdov neprošel až ke gólmanovi, v situaci jeden na jednoho nevyzrál na Pugolovkina.

05:21

Na poslední chvíli Jurij Petrov zaregistroval, kde je kotouč. Naštěstí pro domácí celek nemusel zasahovat, Kazakevičovi zabránil v zakončení pozorný Krikunenko.

04:50

Ztráty Nogačjova na útočné modré využil Sergej Stankevič. V situaci dva na dva nahrál na levou stranu Rjadčenkovi, střela golfákem se stala kořistí Brikuna.

04:19

Hraje se v rychlém tempu, bez přerušení. Aktivnější jsou zatím favorité z Minsku, na výraznější šanci ovšem zatím čekáme marně.

03:45

Domácí gólman se na začátku střetnutí rozhodně nenudí. Vydal se pomoci spoluhráčům za branku s rozehrávkou, před dotírajícím Kulakovem nahrál Karabanovi.

03:00

A znovu Jurij Petrov, jenž dnes dostal přednost před Maljutinem, který chytal včera. Tentokráte neměl starosti s ránou zápěstím v podání Jerjomenka.

02:34

Maxim Malcev nabral po pravé lajně velkou rychlost. Z prakticky nulového úhlu se snažil překvapit Petrova, ten však s podobnou variantou počítal.

02:11

Od levého mantinelu se až před branku dokázal probojovat Alexander Kulakov. Zakončení ale měl na bekhend, brankář si slabou střelu pohlídal.

01:32

Domácí se dožadovali odpískání zakázaného uvolnění, avšak nepochodili. Dlouhý pas Kogaleva od vlastní brány totiž jemně tečoval Kolgotin.

01:03

Premiérový zákrok má na kontě Igor Brikun. Na nahození Bovbela od modré čáry dobře viděl, bez problémů jej schoval ve výstroji.

00:53

Nakonec ale měli první šanci hosté. Obránce udělal při rozehváce chybu, načež se k zakončení dostal Drozd, z mezikruží ale mířil nepřesně.

00:10

Utkání bylo zahájeno! Úvodní buly patřilo domácímu celku, který se pokusí vrátit soupeři včerejší porážku. Rozehrává Bojko.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Šachtor Soligorsk: Petrov (Maljutin) – Stankevič, Dostanko, Kaznaděj (A), Suško, Čajka, Bogolejša (C), Borisov – Filjajev, Dadonov, Levko, Feklistov, Židkich (A), Rjadčenko, Karabanov, Bovbel, Pugolovkin, Kambovič, Karaban, Bojko, Krikunenko.

Junosť Minsk: I. Brikun (Šelepňov) – Nogačjov, Kazakevič, Mickevič, Jerjomenko, Bokun, Mažuga, Antonov (C) – K. Brikun (A), Kulakov, Levša, Stefanovič (A), Kaškar, Cyganov, Kolgotin, Gajnetdinov, Malcev, Drozdov, Parfejevec, Kogaljov, Lopačuk.

Rozhodčí: Bělevič, Amosov – Šenko, Labzov.
Finálová série:

Úvodní finálové klání patřilo domácímu favoritovi. Junosť Minsk udeřil dvakrát už v první třetině, další dva zásahy přidal ve druhé části. Až poté se Soligorsku podařilo snížit skóre, avšak poslední slovo měli opět domácí, na konečných 5:1 upravil Kaškar.

Druhé finálové střetnutí se odehrávalo v úplně jiném duchu. Junosť se sice dostal do vedení, avšak hosté třemi zásahy zcela převrátili vývoj zápasu. Favorit se posléze zmohl jen na snížení, na vlastním ledě překvapivě prohrál 2:3.

Včera se série přesunula do Soligorsku. Šachtor se opět prezentoval velmi sympatickým dojmem, dokonce se dostal do vedení, avšak hokejisté Minsku ve druhé třetině vyrovnali a v prodloužení vybojovali druhý bod finálové série pro sebe.
Junosť Minsk

Junosť Minsk letos prožívá velmi vydařenou sezónu. Svěřenci kouče Makrického ukazují, že to s útokem na obhajobu titulu myslí vážně. Základní část zvládli s přehledem, první místo pro sebe získali se sedmibodovým náskokem na Neman Grodno.

Ve čtvrtfinále Junosť proti Orše na domácím ledě dvakrát prohrál, avšak venku dokázal zvítězit hned třikrát, díky čemuž postoupil mezi nejlepší čtyři celky. Tam se hokejisté Minsku postavili Molodechnu, kterému dovolili zvítězit pouze jednou. Velkoz zásluhu na tom měl i Ivan Drozdov, jenž s náskokem pěti bodů vede tabulky kanadského bodování play-off.
HC Šachtor Soligorsk

Rovněž Šachtor Soligorsk má rozehrátou sezónu velmi dobře. Ani v tomto případě se nejedná o žádné velké překvapení, neboť loni obsadil konečné třetí místo. Soligorsk v základní části s přehledem uhájil třetí pozici, s velkým odstupem na Grodno, naopak zase s velkým náskokem na čtvrté Molodechno.

Svěřenci trenéra Guseva chytli ve čtvrtfinále Žlobin a tato série se proměnila v jasnou záležitost, o postupu favorita rozhodly první čtyři zápasy. O poznání větší drama se odehrálo v semifinále, kde Soligorsk v urputné bitvě přetlačil Neman Grodno, v sedmém utkání zvítězil na jeho ledě 1:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s deseti body ruský forvard Andrej Feklistov.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer! Jedinou ligou, která se ještě hraje, je ta běloruská, a já vás vítám při sledování jejího čtvrtého finálového utkání!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Šachťor Soligorsk – Junosť Minsk

0:3

konec (0:2, 0:0, 0:1) Stav série: 1:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Kaškar (Antonov), 18. Parfejevec (Stefanovič, Jerjomenko), 45. Kaškar (Kogaljov)

HC Šachťor Soligorsk: Petrov (Maljutin) – Stankevič, Dostanko, Kaznaděj (A), Suško, Čajka, Bogolejša (C), Borisov – Filjajev, Dadonov, Levko, Feklistov, Židkich (A), Rjadčenko, Karabanov, Bovbel, Pugolovkin, Kambovič, Karaban, Bojko, Krikunenko.

Junosť Minsk: I. Brikun (Šelepňov) – Nogačjov, Kazakevič, Mickevič, Jerjomenko, Bokun, Mažuga, Antonov (C) – K. Brikun (A), Kulakov, Levša, Stefanovič (A), Kaškar, Cyganov, Kolgotin, Gajnetdinov, Malcev, Drozdov, Parfejevec, Kogaljov, Lopačuk.

Rozhodčí: Bělevič, Amosov – Šenko, Labzov

Diváci: 880

Průběh zápasu
1. třetina
08:21 YUM 2 Bokun, sekání
09:36 YUM 2 Antonov, hákování
15:22 SLG 2 Čajka, hákování
16:41 SLG 2 Karabanov, hákování
17:18 YUM 0:1 Kaškar (Antonov)
17:44 YUM 0:2 Parfejevec (Stefanovič, Jerjomenko)
Po 1. třetině
2. třetina
20:39 SLG 2 Kaznaděj, hákování
33:18 SLG 2 Pugolovkin, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
44:52 YUM 0:3 Kaškar (Kogaljov)
48:50 YUM 2 Parfejevec, hákování
Konec