Menu

Fotbal

Evropská liga

Istanbul Başakşehir FK – FC Kodaň

1:0

konec (0:0)

12.03.2020, 18:55 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Osmifinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.89 3.56 4.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:50:47)
Odvetné utkání se má hrát za týden ve čtvrtek, ale UEFA má na úterý naplánovanou schůzku ohledně zabezpečení soutěží pod její hlavičkou. Uvidíme tedy, zda se Evropská liga bude kvůli koronaviru hrát i nadále!
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:14.
Je konec! Domácí Basaksehir nakonec zvládl domácí duel a poráží Kodaň těsně 1:0. Domácí Basaksehir byl nakonec o něco aktivnější a dostal se do dvou velkých šancí. V té největší byl Demba Ba, který měl dostatek času na střelu z hranice velkého vápna, ale jeho pokus prolétl kolem branky. Po změně stran tempo utkání pořádně opadlo. Až v závěru oživil hru Robinho. V 88. minutě navíc rozhodčí nařídil pokutový kop pro domácí celek a Edin Višća zajistil Basaksehiru triumf.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Ještě jedna žlutá karta na závěr duelu! Vyfasoval ji střídající Azubuike Okechukwu.

90+3

Fredrik Gulbrandsen si skvěle splnil defenzivní povinnosti a odvrátil do bezpečí centr z pravé strany hrací plochy. Basaksehir je blízko k vítězství.

90+2

Rozhodčí se nakonec rozhodl nastavit čtyři minuty. Polovina tohoto času už uběhla a hostující Kodaň se stále není schopna dostat před branku Basaksehiru.

90+1

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Edin Višća, přichází Azubuike Okechukwu.

90

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Pep Biel, přichází Karlo Bartolec.

89

89. Edin VIŠĆA - 1:0

89

Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
Turecký celek se v závěru dnešního souboje dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil EDIN VIŠĆA, který penaltu dokázal proměnit střelou k levé tyči!

88

Nakonec to bude pokutový kop pro domácí Basaksehir!

88

Pozor! Demba Ba neustál souboj v pokutovém území a domácí se dožadují pokutového kopu! Rozhodčí vše řeší na videu!

87

Kodaň po delší době zahrávala přímý kop na polovině Basaksehiru, ale centrovaný míč skončil na hlavě připraveného obránce Epureanu.

86

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Mahmut Tekdemir, přichází Fredrik Gulbrandsen.

85

Robinho po svém příchodu na trávník oživil dění na hřišti. Brazilec si řekl o další přihrávku, ale další akci zastavil ofsajd.

84

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Michael Santos, přichází Viktor Fischer.

83

Edin Višća poslal vysokou pobídku do pokutového území, ale hostující brankář vystartoval z brankové čáry a vyboxoval balón mimo pokutové území.

82

Domácí celek chce v závěru utkání strhnout výhru na svou stranu. Za další pobídkou spěchal Demba Ba, ale obrana dánského celku jej tentokrát odstavila.

81

Brazilec Robinho se prosmýkl do pokutového území, kde si přehodil míč na pravou nohu, ale jeho přízemní pokus prolétl kolem zadní tyčky!

80

Robinho tentokrát poslal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže Demba Ba si neporadil se zpracováním.

79

Závěr duelu pokračuje v podobném tempu jako celé utkání. Vypadá to, že hráči jsou hodně zasaženi děním posledních týdnů. Na trávníku kralují obrany.

78

Střídající Robinho se krátce po svém nástupu na trávník dostal do útočné akce, jenže z levé strany se nedokázal prosmýknout do střelecké pozice.

77

Kodaň zahrávala další rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Biel, který odcentroval na malé vápno, jenže neoslovil nikoho v bílém dresu.

76

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Enzo Crivelli, přichází Robinho.

75

Hra je přerušena! Domácí Enzo Crivelli zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.

74

Caicara si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu Kodaně, jenže obránce Pierre Bengtsson skvěle načasoval skluz a odehrál míč do autu.

73

Turecký celek se po delší době dostal až do pokutového území, jenže Edin Višća zakončením z ostrého úhlu trefil jen prvního obránce.

71

Držení míče: 48% – 52%

70

Kodaň už opět kombinuje na polovině domácího Basaksehiru. Rozehrávku zatím řídí Michael Santos, který se snaží najít skulinku v obraně tureckého celku.

69

Júnior Caiçara sice dostal přihrávku za obranu soupeře, jenže akce Basaksehiru nemohla kvůli ofsajdu pokračovat.

68

Kodaň se vydala do rychlého protiútoku, jenže centr do pokutového území trefil jen záda vracejícího se obránce v oranžovém dresu Basaksehiru.

67

Domácí celek si vybojoval rozehrávku rohového kopu. Edin Višća se ujal jeho rozehrávky, jenže svým vysokým centrem nenašel nikoho v oranžovém.

66

Jens Stage odcentroval z pravé strany do pokutového území, ale Alexandru Epureanu dnes hraje vynikající utkání. Domácí stoper odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.

65

Caicara si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce a málem se hnal sám na brankáře. Pozorní zadáci soupeře ale využili jeho chybného zpracování.

64

Hosté měli k dispozici rozehrávku přímého kopu, jenže centrovaný míč skončil na hlavě dobře postaveného Alexandra Epureanu.

63

Kodaň je nyní o něco aktivnější a většinu času se drží s míčem na kopačkách na polovině soupeře. Kombinace dánského celku se ale odehrává daleko od šestnáctky.

62

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Mohamed Daramy, přichází Mikkel Kaufmann.

62

Právě Crivelli si za následný nedovolený zákrok vysloužil žlutou kartu.

61

Crivelli odcentroval z levé strany do pokutového území. Za jeho pobídkou sprintoval Demba Ba, jenže urostlému útočníkovi scházel k zakončení krok.

60

Je za námi hodina hry a zatím sledujeme obrovskou bitvu o každý metr hrací plochy. Ani jeden z týmů si není schopen vytvořit nějaký tlak.

59

Basaksehir se opět usadil na polovině soupeře, ale kombinace domácího celku neměla dlouhého trvání. Také po změně stran trvá spíše bojovný duel.

58

Demba Ba to při napadání rozehrávky hostujících obránců přehnal s agresivitou a dopustil se útočného faulu. Rozehrávat bude dánský celek.

57

Varela prošel po pravé straně do blízkosti pokutového území, jenže jeho pokus o odcentrování do pokutového území zastavil obránce v oranžovém.

56

Gaël Clichy tentokrát potáhl míč na polovinu dánského celku, ale jeho následná přihrávka za obranu soupeře byla moc dlouhá a míč proskákal až do autu.

55

Alexandru Epureanu nakopl míč na polovinu soupeře, jenže jeho nákop si pohlídal pozorný obránce Nelsson, který míč odhlavičkoval do bezpečí.

54

Basaksehir zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se o zakončení pokoušel Epureanu, ale jeho pokus skončil na hrudi obránce.

53

Júnior Caiçara prošel středem hrací plochy do blízkosti pokutového území a zakončil levačkou. Jeho ránu srazil pozorný obránce nad branku.

52

Gaël Clichy se skvěle vrátil na vlastní polovinu, přistoupil k soupeři a hlavou odehrál míč do zámezí. Kodaň tak bude vhazovat v blízkosti velkého vápna.

51

Právě hostující brankář Johnsson tentokrát vystartoval na malé vápno a schoval míč do svých rukavic. Ani jeden z týmů se nyní nemůže dostat do zakončení.

50

Hostující brankář Johnsson se zapojil do rozehrávky dánského celku. Brankář Kodaně následně nakopl míč na levou stranu, kde zasáhla domácí obrana.

49

Alexandru Epureanu diriguje rozehrávku domácího celku na polovině hrací plochy. Stoper Basaksehiru rozehrál na levou stranu, kde však zasáhla hostující obrana.

48

Daramy si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, jenže při zpracování si podle rozhodčího pomohl rukou. Rozehrávat bude Basaksehir.

47

Demba Ba se vrhl do hlavičkového souboje na polovině soupeře a hlavou prodloužil míč na polovinu Kodaně. Nikdo v oranžovém se k odraženému míči nedostal.

46

Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí Basaksehir bude chtít zlepšit výkon z prvního poločasu a zajistit si triumf.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše bojovné utkání. Domácí Basaksehir byl nakonec o něco aktivnější a dostal se do dvou velkých šancí. V té největší byl Demba Ba, který měl dostatek času na střelu z hranice velkého vápna, ale jeho pokus prolétl kolem branky. Kodaň byla v první půli směrem dopředu bezzubá. Do kabin se proto jde bez branek.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta!

45

V závěru prvního poločasu se ještě Kodaň dostala do útoku. Edin Višća se prosmýkl kolem obránce, ale důrazný zadák jej poslal nedovoleným zákrokem k zemi.

44

Johnsson si dal pozor na překvapivou přihrávku za obranu, vystartoval ven z branky a ukryl míč do svých rukavic. Brankář dánského celku s rozehrávkou nespěchal.

43

Do rozehrávky Basaksehiru se musel zapojit také domácí brankář. Před napadajícím Daramym si dal pozor na rozehrávku a nakopl míč na polovinu soupeře.

42

Andreas Bjelland rozehrál přímý kop Kodaně na levé straně hrací plochy. Hostující fotbalista našel Daramyho, který už ale neměl dostatek sil k odcentrování.

41

Zecadostal přihrávku na polovinu hřiště, krásně se otočil kolem obránce a poslal přihrávku na levou stranu. Domácí obrana další akci Kodaně ustála.

40

Alexandru Epureanu diriguje rozehrávku Basaksehiru na polovině svého soupeře. Domácí stoper hledal Tekdemira, který na jeho pobídku nedosáhl.

39

Varela se krásnou kličkou zbavil napadajícího soupeře, jenže si při manévru pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Basaksehir.

38

Clichy dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, nicméně nikdo v oranžovém dresu na jeho pobídku nedosáhl a balón skončil v zámezí. Vhazovat bude Kodaň.

37

Demba Ba se dral za další krásnou přihrávku, jenže urostlý útočník nemohl v akci pokračovat, jelikož si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.

36

Visca dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil od těla k obránci v bílém dresu.

35

35. Obrovská šance Basaksehiru

35

Obrovská šance Basaksehiru! Demba Ba si naběhl na prudkou přihrávku z pravé strany, jenže musel střílet v pádu a poslal míč mimo tři tyče!

34

Do rozehrávky domácího celku se zapojil také brankář Mert Günok. Gólman domácího celku nakopl míč na levou stranu, kde nenašel nikoho v oranžovém.

33

Victor Nelsson poslal průnikovou přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže Alexandru Epureanu si dal na pobídku pozor a přihrávku zastavil.

32

Johnsson si dal pozor na centr z pravé strany, vyrazil na malé vápno a ukryl míč do svých rukavic. Následnou rozehrávkou našel spoluhráče na pravé straně.

31

Varela vhazoval na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce dánského celku našel Biela, kterého napadal Kalveci, jež jej připravil o míč.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Zatím sledujeme obrovský souboj o každý metr hrací plochy. Basaksehir je aktivnější, ale do šancí se nedostává.

29

Daramy si naběhl na centr z pravé strany hrací plochy, jenže zpětnou hlavičkou na malé vápno nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.

28

Victor Nelsson se individuálním způsobem probil do pokutového území, nicméně Gaël Clichy k němu dokázal rychle přistoupit a ukopl mu míč na roh.

27

Mohamed Daramy dostal krásnou přihrávku na levou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním a balón mu přes kopačku přeskočil do zámezí.

26

Obránci Kodaně s rozehrávkou rozhodně nespěchají. Bjelland a Nelsson kombinují na své polovině a snaží se počkat na skulinku v obraně soupeře.

25

Gaël Clichy chtěl překvapit obranu hostujícího celku přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže prudkou pobídkou trefil jen vlastního spoluhráče Višću.

24

Demba Ba se dral za nákopem na hranici velkého vápna, jenže zády k brance prodloužil míč jen k dobře postavenému obránci v bílém dresu dánského celku.

23

Daramy se hnal za další přihrávkou na pravou stranu, ale podruhé v utkání proti němu skvěle vystoupil Martin Škrtel, který ve skluzu odehrál míč do autu.

22

Varela se skvěle vrátil na vlastní polovinu a v pádu odkopl míč mimo nebezpečný prostor. V opačném případě by se do velké šance hnal Crivelli.

21

Daramy dohnal dlouhou přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval pravačkou do pokutového území, ale jeho pobídka trefila obránce v oranžovém.

20

Jens Stage zůstal po ostrém zákroku ležet na trávníku a potřebuje ošetření. Hostující fotbalista si stěžuje na bolest levého kotníku.

19

İrfan Can Kahveci znovu uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista odehrál míč na levou stranu, ale k odraženému míči se dostali hosté.

18

Kodaň opět uklidňuje hru postupnou rozehrávkou na vlastní polovině. Zatím to vypadá, že ani jednomu týmu se nechce zrovna útočit.

17

Crivelli dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže míč mu proklouzl pod kopačkou a skončil u dobře postaveného stopera Nelssona.

16

Kodaň zahrávala přímý kop na polovině domácího celku. Biel si dal na čas s rozehrávkou a poslal zpětnou přihrávku na vlastní polovinu.

15

Dánský celek zahrával další rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Pep Biel, který odcentroval na přední tyč, kde zakročil dobře postavený Škrtel.

14

Gaël Clichy dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde se krásně otočil kolem obránce, jenže jeho zpětná pobídka skončila daleko od spoluhráčů.

13

Snad poprvé v utkání se do zakončení dostala také hostující Kodaň. Zpoza pokutového území zakončoval Biel, ale jeho tečovaná rána vyústila jen v rohový kop.

12

Andreas Bjelland si dal pozor na nákop za obranu dánského celku a odhlavičkoval míč mimo nebezpečný prostor. Basaksehir ale vlétl do utkání hodně aktivně.

11

Také po následném rohovém kopu se domácí Basaksehir dostal do zakončení. Z dobré pozice hlavičkoval Alexandru Epureanu, ale Johnsson schoval míč do rukavic.

10

Domácí celek se jako blesk z čistého nebe dostal do velké šance! İrfan Can Kahveci střílel zpoza hranice velkého vápna, ale trefil spoluhráče, od nějž se míč odrazil do tyče!

9

Mahmut Tekdemir dostal další přihrávku na levou stranu, jenže v tísni si musel pomoci zpětnou přihrávkou na Martina Škrtela.

8

Zadáci Kodaně uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů v oranžovém kombinaci zadáků soupeře neatakuje.

7

Mahmut Tekdemir doběhl přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže v tísni už neudržel balón na trávníku. Vhazovat tak bude dánský celek.

6

Také hostující Santos si za ostrý skluz vykoledoval žlutou kartu.

5

Úvod zápasu je plný nedovolených zákroků. Dalším ostrým skluzem se provinil Andreas Bjelland, který může být rád, že nedostal žlutou kartu.

4

Guillermo Varela si dal tělo do souboje s domácím hráčem. İrfan Can Kahveci za svůj následný zákrok dostává žlutou kartu.

3

Victor Nelsson si dal pozor na nákop na polovinu soupeře a dokázal míč odhlavičkovat do bezpečí. Vhazovat bude domácí celek.

2

Také domácí Basaksehir se vydal do útoku, ale přihrávka na pravou stranu byla dlouhá a obránce Kodaně Varela bez problémů získal míč pro sebe.

1

Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na levou stranu skončil v autu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na trávníku. Basaksehir bude hrát v modrém, zatímco Kodaň oblékne bílé dresy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy – Aleksić, Tekdemir, Kahveci – Višća, Ba, Crivelli.
Náhradníci: Babacan – Gulbrandsen, Okechukwu, Ponck, Robinho, Topal, Uçar.

FC Kodaň: Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson – Biel, Zeca, Stage – Daramy, Santos, Falk.
Náhradníci: Grytebust – Bartolec, Fischer, Kaufmann, Oviedo, Papagiannopoulos, Thomsen..
FC Kodaň

V základní skupině Evropské ligy si Kodaň zahrála ve skupině B. Nakonec v ní dokázala obsadit druhou pozici, když nestačila na švédské Malmö, ale předčila Lugano i Dynamo Kyjev. V úvodním jarním dvojzápase čekal na celek z dánské metropole nepříjemný Celtic. Na domácí půdě uhrála Kodaň remízu 1:1, ale následně dokázala uspět na půdě Celticu výsledkem 3:1.
Istanbul Basaksehir FK

Turecký tým se ve Skupině J postaral o menší překvapení, když ji dokázal s deseti body za tři výhry a jednu remízu vyhrát, třebaže jeho skóre bylo pasivní, 7:9. Za sebou nechal týmy jako AS Řím nebo Mönchengladbach. V úvodním vyřazovacím dvojzápase se tureckému celku postavil do cesty Sporting Lisabon. V duelu na půdě portugalského celku prohrál Basaksehir 1:3, jenže v domácím utkání dokázal zabrat. V nastaveném čase zařídil Višća prodloužení, v jehož závěru rozhodl o postupu tureckého mužstva stejný hráč.
Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Istanbulem Basasehir a FC Kodaň. Duel začíná v 18:55.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

Istanbul Başakşehir FK – FC Kodaň

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 89. Višća (pen.)

Karty:   4. Kahveci (IBS), 62. Crivelli (IBS), 90+4. Okechukwu (IBS) – 6. Santos (KOD)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:14.

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy – Aleksić, Tekdemir (86. Gulbrandsen), Kahveci – Višća (90+1. Okechukwu), Ba, Crivelli (76. Robinho).
Náhradníci: Babacan – Gulbrandsen, Okechukwu, Ponck, Robinho, Topal, Uçar.

FC Kodaň: Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson – Biel (90. Bartolec), Zeca, Stage – Daramy (62. Kaufmann), Santos (84. Fischer), Falk.
Náhradníci: Grytebust – Bartolec, Fischer, Kaufmann, Oviedo, Papagiannopoulos, Thomsen.

Odveta: Kodaň - Başakşehir 3:0