Menu

Hokej

KHL

Avangard Omsk – Avtomobilist Jekatěrinburg

2:4

konec (1:1, 1:2, 0:1)

25.02.2020, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • David Suchý

Tipsport: 1.75 4.41 3.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání sledovalo 3821 diváků! (19:56:11)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jekatěrinburgu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Omsk sice vstoupil do poslední periody hodně aktivně, jenomže většinu času narážel na pozornou obranu soupeře. Hostující celek podal velice dobrý výkon, ve třetí třetině si navíc počínal zkušeně, v závěru navíc své vítězství pečetil přesnou střelou do prázdné branky.
Statistiky utkání:

Střely na branku – 36:31.
Zblokované střely – 21:11.
Vyloučení – 6:6.
Využití přesilovek 0/6 – 1/6.
Vhazování – 38:19

Konec zápasu.

59:51

59:51 Alexej VASILEVSKIJ - 2:4

59:51

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Omsku se totiž nepovedlo dostat puk z vlastního pásma, soupeř se tak dostal k první ráně, která skončila pouze na tyči. Zaváhání Bělousova však napravil ALEXEJ VASILEVSKIJ, který byl mnohem přesnější.
Bez asistence.

59:12

Omsk se nemůže dostat k souvislejšímu náporu, zatím nedošlo k ohrožení ani jedné branky.

58:40

Avangard to zkouší bez brankáře Bobkova!

58:30

Oddechový čas pro domácí.

58:05

K nesmírně nebezpečné ráně se dostal jeden z domácích, který to od pravého kruhu zkoušel pod břevno. Galkin vytasil důležitý zákrok, díky kterému drží náskok svého celku.

57:08

Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Georgij Bělousov.

56:28

Už se opět hraje v plném počtu hráčů na obou stranách. Hosté se přesto prokousali zpět do útočného pásma, kde se první formaci povedlo nasbírat cenné vteřinky.

54:18

Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Peter Holland – 2 min., podrážení).

54:15

Oddechový čas pro hosty.

54:15

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Jemelin – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

52:45

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).

52:16

Směrem dozadu si to namířil hostující Garejev, kterému se posléze nepovedlo rozehrát zrovna nejpřesnějším způsobem. Avangard Omsk toho nedokázal využít.

51:08

Do rychlého kontru se navíc vydal hostující Holland, který bekhendovou nahrávkou ještě zkoušel najít kolegu Macka, ke kterému se dostala dvojice protihráčů.

50:00

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Omsku se předchozí přesilová hra vůbec nepovedla, za celou dobu jsme neviděli ohrožení branky Galkina.

49:06

Vojnov se snad potřetí v tomto duelu dostal ke střele od modré čáry, avšak ani tentokráte neproletěl puk na místo určení. Naopak se Jekatěrinburg osvobodil.

48:15

Při dalším přerušení se hra úplně pozastavila, následovala totiž další komerční přestávka. Omsk stále marně dobývá hostující tvrz, Jekatěrinburg drží jednobrankové vedení.

47:51

Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Arťom Garejev – 2 min., podrážení).

47:11

Už to vypadalo, že se Holland natáhne po prudké nahrávce, nakonec však na kotouč vůbec nedosáhl. I přesto jsme sledovali protiútok, při kterém Bobkov zasahoval.

46:02

Omsk si vybojoval vhazování v útočném pásmu, na kterém uspěl soupeř. Před modrou čárou ovšem zachytil nahozený pukl Pokka, který ho nahazoval zpět.

45:10

Druhá lajna hostujícího celku se navíc dostala do slibné šance. Obránci totiž nezachytili Litovčenko, který se dostal až před Bobkova, kterého nedokázal překonat.

44:06

Galkin si to namířil za vlastní branku, kde se pokusil narušit nahozený kotouč domácích. To se nakonec povedlo, Jekatěrinburg se po delší době dostal před Bobkova.

43:12

Z otočky to směrem na branku zkoušel domácí Šumakov, jehož zakončení trefilo pouze protihráče. Další útočný výpad táhl Košelev, který pouze nahazoval směr branka.

42:05

Domácí útočník Klinkhammer nedokázal v tandemu najít čepel spoluhráče, výsledkem je zakázané uvolnění domácích. Hra se tak vrací zpět před domácího brankáře Bobkova.

41:18

Vasilevskij musel za vlastní brankou pořádně zabrat, nakonec se mu povedlo vypíchnout puk z hokejky protihráče. Avangard tak musí začínat od své branky.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do vlastního pásma, odkud jsme sledovali nesmyslné nahození od Jemelina.

40:01

Začala třetí třetina.
Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu přinesla hned tři přesné zásahy. Nejprve se Jekatěrinburg dostal poprvé v tomto duelu do vedení, avšak domácí si přichystali rychlou odpověď. Omsk ale doplatil na několik vyloučení, soupeř totiž proměnil přesilovou hru, díky čemuž po dvou třetinách vede výsledkem 3:2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:12

Celkem nepřesná nahrávka měla směřovat do jízdy na Bělousova, který při pokusu o manévr trefil brusli soupeře. Pomalu a jistě se nám blíží konec druhé třetiny.

38:23

Tentokráte se vhazovalo po levici brankáře Bobkova, úspěšnější byl domácí Semjonov, který vyhrál buly na Bondareva. Avangard se doslova natlačil za modrou čáru.

36:20

Jekatěrinburg navíc po vedoucí brance stále operuje za brankou soupeře, což hostujícímu celku jednoznačně vyhovuje. Z protiútoku ovšem zahrozil domácí Zernov.

35:56

35:56 Peter HOLLAND - 2:3

35:56

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
Hostující celek přeci jenom využívá další přesilovou hru, a sice díky nádherné kombinaci! Omsk se totiž v tomto okamžiku dostal pod tlak, což přineslo nahrávku z levého kruhu ke vzdálenější tyči, kde se nacházel PETER HOLLAND, který zamířil nadmíru přesně.
Asistence: Nigel Dawes, Dan Sexton.

34:58

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Taylor Beck – 2 min., nedovolené bránění).

34:06

Jekatěrinburg se předchozí přesilová hra zrovna moc nepovedla, avšak hostující celek si přesto připsal jednu obrovskou šanci, při které si do dobré pozice sjel Litovčenko, který trefil pouze horní konstrukci.

32:12

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ville Pokka – 2 min., podrážení).

31:13

Jeden z hostujících obránců pouze nahazoval podél hrazení, Jekatěrinburg se však k ohrožení branky soupeře nedostal. Nyní sledujeme celkem plynulou podívanou.

30:25

Galkin měl celkem velké starosti s rozehrávkou, přičemž trefil nohy napadajícího protihráče. Omsk je po vyrovnání nebezpečnější, stav se ale opět nemění.

29:22

I tentokráte jsme tedy viděli dvě rychlé branky v krátkém časovém sledu, avšak výsledek je i nadále nerozhodný. Do konce zápasu zbývá více než polovina času.

28:36

28:36 Sergej ŠUMAKOV - 2:2

28:36

Avangard právě vstřelil branku!
Ukázková kombinace domácích končí rychlou vyrovnávací brankou! Omsk totiž podnikl nesmírně rychlou protiakci, při které to fantastickým způsobem provedl obránce Franson, který v dobré pozici ještě našel lépe postaveného SERGEJE ŠUMAKOVA, jenž překonal přesouvajícího se brankáře.
Asistence: Cody Franson, Kirill Semjonov.

28:04

K náporu se dostal také Omsk, který celkem dlouho operoval v opačném pásmu, kde se ovšem k zakončení nedostal. Na druhé straně si podobně počínal soupeř.

27:56

27:56 Dan SEXTON - 1:2

27:56

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
Hosté jdou vůbec poprvé v tomto duelu do vedení! Domácí obrana nebyla před svým brankovištěm důrazná, DAN SEXTON se od pravého hrazení dostal až k pravému kruhu, odkud dokázal procedit puk za brankáře Bobkova, jehož spoluhráči mu zrovna moc nepomohli.
Bez asistence.

27:08

V krátkém časovém sledu byla hra opět pozastavena, Dawesova nahrávka se totiž snesla ven z hrací plochy. Zároveň na řadu přichází další komerční přestávka.

26:10

Bělousov se pokoušel žabičkou prohodit puk za modrou čáru, což se mu sice povedlo, avšak ihned poté se k touši dostal Vojnov, který ho ihned odehrál do bezpečí.

25:06

Středem hrací plochy si to namířil Litovčenko, který ihned v tandemu zkoušel najít kolegu Garejeva, jehož pokus od pravého kruhu trefil pouze pozorného protihráče.

24:13

Bobkov si dával s rozehrávkou zpoza vlastní branky celkem dost načas, nakonec to však před napadajícím protihráčem zvládl. Omsk se však ani tentokráte daleko nedostal.

23:15

U pravého hrazení se povedlo vystihnout nahrávku Dacjukovi, který poté nahrával na vedle stojícího Bělousova. Avangard má velké problémy s pohybem hráčů.

22:13

Další nahození tentokráte vypustil ze své hole Batyršin, kterému se navíc povedlo najít hokejku Litovčenka. Jekatěrinburg se opět pohodlně dostal až do pásma.

21:05

Špatnou rozehrávku domácích však mohl potrestat kanonýr Macek, který měl v mezikruží hodně času na zakončení, avšak trefil pouze prostředek branky.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal s pukem do vlastního pásma, odkud se o rozehrávku staral Jemelin.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla celkem atraktivní úvod. Omsk se prosadil hned ze svého prvního střeleckého pokusu, soupeř si ale přichystal bleskovou odpověď. Avangard si posléze zahrál dvojnásobnou přesilovou hru, kterou ovšem nedokázal zužitkovat. Jekatěrinburg byl ale o něco nebezpečnější, několikrát vážněji ohrozil brankáře.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:22

Už nějakou tu dobu probíhá poslední minuta první periody, na žádnou další změnu skóre to zatím nevypadá. Avtomobilist ovšem i nadále kombinuje v pásmu.

17:07

Po levém křídle se pustil do útoku domácí Semjonov, který byl za opačnou brankou důrazným způsobem dohrál. Bleskový přechod soupeře přinesl nahození od Bělousova.

16:20

Jekatěrinburg je v posledních minutách o něco aktivnějším týmem, před malým momentem se pro změnu málem dostal do úniku Zernov, který daleko nedojel.

15:23

Naprosto sám na branku uháněl hostující Chripunov, který to zkoušel střelou nad vyrážečku. Bobkov si dokázal poradit i s následnou dorážkou.

14:14

V krátkém časovém sledu byla hra opět přerušena, což si vyžádalo další komerční přestávku. Hra se nám uklidnila, Avangard musí mrzet nevyužité přesilové hry.

13:30

Mackovi se před malým momentem povedlo najít lépe postaveného spoluhráče, který byl navíc sám před domácí brankou, kterou ovšem naprosto minul.

12:14

Najednou měl u pravého kruhu hodně prostoru obránce Pokka, který prováhal ideální moment k zakončení. Následoval rozruch před Galkinem, který opět odolal.

11:30

Zpoza vlastní branky tak mohl rozehrávat domácí obránce Vojnov, který si velice přesně vybral hokejku Semjonova, jenž bezpečným způsobem zavezl puk na druhou stranu.

10:25

Přesilová hra Omsku pochopitelně pokračuje, jenomže zatím nepřináší nic moc nebezpečného. V oslabení se pokoušel zaútočit Bělousov, který daleko nedojel.

09:14

Vojnov tentokráte zachytil před modrou čárou, nápor domácích tak mohl pokračovat. Ke slovu se opět přihlásil Andrighetto, který pro změnu mířil kousek vedle.

08:09

Na modré čáře měl v dobré pozici napřaženo obránce Vojnov, který ovšem trefil pouze beton brankáře Galkina. Z velké blízkosti navíc dorážel Klinkhammer, který byl neúspěšný.

07:39

Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Rafael Batyršin – 2 min., nedovolené bránění).

07:23

Hosté opět navštívili pásmo soupeře, kde to slabým nahozením na branku zkoušel Bělousov. Brankář Bobkov měl nečekané problémy, přesto dokázal zakročit.

06:08

Aby toho nebylo málo, tak se sám na branku řítil domácí Andrighetto, který to zkoušel střelou nad lapačku, nicméně brankář Galkin se vyznamenal.

05:02

Jekatěrinburg se už radoval ze druhé trefy, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Sklepnutí ze vzduchu totiž směřovalo do horní konstrukce branky.

04:15

Za volným pukem spěchal hostující obránce Trjamkin, kterému se nepovedlo rozehrát zrovna přesně. Dacjuk měl k puku daleko, k němu se však dostal Bobkov.

03:04

Směrem dopředu si to namířil hostující obránce Berezin, který spíše jen nahazoval na domácí branku. Bobkov prokázal připravenost, kotouč schoval do lapačky.

02:30

Macek velice přesně nahrával do jízdy na Dawese, který pouze zavezl kotouč do útočného pásma. Tam se Jekatěrinburg dlouho nezdržel, s pukem hrají domácí.

01:55

01:55 Alexej VASILEVSKIJ - 1:1

01:55

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
Ani vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Hostující celek se totiž dokázal usadit v pásmu soupeře, kde Dawes vyprodukoval naprosto přesnou nahrávku na hokejku obránce ALEXEJE VASILEVSKIHO, který propálil domácího brankáře Bobkova.
Asistence: Nigel Dawes, Brooks Macek.

00:58

00:58 Taylor BECK - 1:0

00:58

Avangard právě vstřelil branku!
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Domácí TAYLOR BECK se s pukem dostal k levému kruhu, kde měl celkem dost prostoru na přesnou střelu zápěstím. Ta navíc směřovala ke vzdálenější konstrukci, na což byl brankář Galkin krátký.
Asistence: Cody Franson, Igor Bobkov.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned pokoušel dostat na opačnou polovinu, nicméně o nahození se postaral Gurkin.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Franson, Jemelin (C), Vojnov, Martynov, Pokka, Bondarev – Beck, Zernov (A), Klinkhammer – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Andrighetto, Pjanov, Širokov (A) – Dědunov, Stas, Gračjov – Jaremčuk.

Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Mamkin, Berezin, Sevostjanov, Trjamkin, Valitov – Macek, Holland, Dawes (C) – Sexton, Litovčenko, Platt (A) – A. Garejev, Dacjuk (A), Bělousov – Chripunov, V. Popov, Obidin – Ovčinnikov.

Rozhodčí: Kulakov, Sergejev – Ivanov, Nikolajev.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Zápas v Ledovém paláci Jurije Ljapkina začne v 17:30, takže si na tento čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
Československá stopa v utkání

Jakub Kovář (AVT) úspěšnost 93,0 %, průměr 2,20
Avtomobilist Jekatěrinburg

Hosté jsou na čtvrtém místě s 74 body a dopředu se už posunout nemohou. Avtomobilist má před sebou poslední dva zápasy základní části, a do nich půjde s výhrou v zádech. Na svém ledě Jekatěrinburg přivítal Novosibirsk a po gólech Dawese, Kučerjavenka a Hollanda vyhrál 3:1. Tým tak napravil zaváhání z ledu Rigy, vrátil se na vítěznou vlnu a před blížícím se play-off se dostal do lepšího rozpoložení.

Posledních pět utkání

Jekatěrinburg – Nur-Sultan 2:4
Jekatěrinburg – Jokerit 3:4
Minsk – Jekatěrinburg 4:6
Riga – Jekatěrinburg 2:1
Jekatěrinburg – Novosibirsk 3:1
Avangard Omsk

Domácí tým je na třetím místě Východní konference se ziskem 83 bodů a ještě se může případně posunout na druhé místo, které v současné době drží s jednobodovým náskokem Barys Nur-Sultan Bude to ale chtít vyhrát, což se už klubu tři zápasy v řadě nepodařilo. Naposledy se Omsk představil doma proti Jaroslavli, nepovedlo se mu skórovat a hostům stačila trefa Jegora Averina k tomu, aby si odvezli body za výsledek 1:0.

Posledních pět utkání

Omsk – Kazaň 2:1 sn
Omsk – Vladivostok 5:2
Kazaň – Omsk 5:3
Omsk – Jokerit 1:2 sn
Omsk – Jaroslavl 0:1
Dobré odpoledne u KHL. Společně se podíváme na utkání mezi týmy Avangard Omsk a Avtomobilist Jekatěrinburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Avangard Omsk – Avtomobilist Jekatěrinburg

2:4

konec (1:1, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Beck (Franson, Bobkov), 29. Šumakov (Franson, K. Semjonov) – 2. Alexej Vasilevskij (Dawes, Macek), 28. Sexton, 36. Holland (Dawes, Sexton), 60. Alexej Vasilevskij

Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Franson, Jemelin (C), Vojnov, Martynov, Pokka, Bondarev – Beck, Zernov (A), Klinkhammer – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Andrighetto, Pjanov, Širokov (A) – Dědunov, Stas, Gračjov – Jaremčuk.

Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Mamkin, Berezin, Batyršin, Trjamkin, Valitov – Macek, Holland (C), Dawes – Sexton, Litovčenko (A), Platt – A. Garejev (A), Dacjuk, Bělousov – Chripunov, V. Popov, Obidin – Ovčinnikov.

Rozhodčí: Kulakov, Sergejev – Ivanov, Nikolajev

Diváci: 3821

Průběh zápasu
1. třetina
00:58 OMS 1:0 Beck (Franson, Bobkov)
01:55 JEK 1:1 Alexej Vasilevskij (Dawes, Macek)
07:39 JEK 5+20 OK Trjamkin, vražení na hrazení
JEK 2 Batyršin, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
27:56 JEK 1:2 Sexton
28:36 OMS 2:2 Šumakov (Franson, K. Semjonov)
32:12 OMS 2 Pokka, podrážení
34:58 OMS 2 Beck, nedovolené bránění
35:56 JEK 2:3 Holland (Dawes, Sexton)
Po 2. třetině
3. třetina
47:51 JEK 2 A. Garejev, podrážení
52:45 OMS 2 HL příliš mnoho hráčů
54:15 OMS 2 HL příliš mnoho hráčů
OMS 10 Jemelin, nesportovní chování
54:18 JEK 2 Holland, podrážení
57:08 JEK 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Bělousov
59:51 JEK 2:4 Alexej Vasilevskij
Konec