Menu

Fotbal

Evropská liga

Olympiakos Pireus – Arsenal FC

0:1

konec (0:0)

20.02.2020, 21:00 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • 1/16 finále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.42 3.46 2.93 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+1

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Sokratis Papastathopoulos, přichází Ainsley Maitland-Niles.

90+1

Ousseynou Ba (Olympiakos) se snažil dohrát francouzského útočníka, ale pomohl si za hranicí pravidel, také on si prohlídl žlutý kartónek z ruky německého rozhodčího.

86

86. Sokratis Papastathopoulos (ARS)

86

Břevno! Na centr si naskočil u první tyče Sokratis Papastathopoulos, který hlavou poslal míč do horní tyče. Následně zakončoval těsně vedle branky Shkodran Mustafi.

85

Pro centru si vyběhl Bernd Leno, který založil útok Arsenalu. Hostující tým se vydal do otevřené obrany v pěti a zakončením se činil Alexandre Lacazette, Jeho pokus vyrazil José Sá na rohový kop. Na francouzského spoluhráče se zlobí Nicolas Pépé, jenž byl lépe postaven.

83

Žlutou kartu dostává Granit Xhaka (Arsenal FC).

81

81. Alexandre LACAZETTE - 0:1

81

Arsenal právě vstřelil branku!
Po tlaku řeckého mužstva přichází branka celku z Londýna! Přenesení hry sotva udržel na hrací ploše Pierre-Emerick Aubameyang, který pak viděl nabíhajícího Bukayoa Saku. Přihrávka krajního obránce mířila před branku, kde už měl snadnou úlohu ALEXANDRE LACAZETTE. Asistence: Bukayo Saka.

75

Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Georgios Masouras, přichází Maximiliano Lovera.
Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Joe Willock, přichází Nicolas Pépé.

74

Ke standardní situaci se postavil Mathieu Valbuena, jehož pokus mířil do levého spodního rohu branky. Německý brankář se do prostoru dostal včas, ovšem balon mu vypadl, a tak musel rychle reagovat.

72

Pireus si vynutil faul na levé strany, a tak Mathieu Valbuena poslal další centr na zadní tyč. Ve výborném náběhu byl Ousseynou Ba, který mířil hlavou do spodní části branky. Ovšem Bernd Leno vytáhl další parádní zákrok. Dle opakovaného záběru bylo vidět, že se jednalo o ofsajdové postavení.

71

Žlutou kartu dostává Shkodran Mustafi (Arsenal FC).

69

69. Ousseynou Ba (OLY)

69

Na levé straně pokutového území se pohyboval Alexandre Lacazette, který hledal nabíhajícího kapitána Arsenalu. Výborně ale zapracoval Ousseynou Ba, jenž míč v poslední možné chvíli odehrál do bezpečí.

64

Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Andreas Bouchalakis, přichází Konstantinos Fortunis.

58

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Dani Ceballos.

51

Arsenal vybojoval standardní situaci, kterou zakončením rozehrál David Luiz. Brazilský stoper mířil na levou stranu, ovšem tyčku minul asi o metr.

50

Žlutou kartu dostává Andreas Bouchalakis (Olympiakos FC).

28

28. Gabriel Martinelli (ARS)

28

Arsenal rozehrával standardní situaci a mohl jít do vedení! Granit Xhaka mířil ke vzdálenější tyči, ovšem trefil v šestnáctce stojícího Gabriela Martinelliho. Od něho se balon odrazil doprostřed branky, ovšem José Sá se stihl vrátit zpátky.

26

Dalším potrestaným hráčem je Rúben Semedo (Olympiakos), který stáhl k zemi francouzského soupeře v útoku Arsenalu. Klíčový stoper se tak do Londýna nepodívá, jelikož hrál pod hrozbou potrestání.

26

Na pravé straně měl hodně času Georgios Masouras, který poslal před branku střílenou přihrávku. David Luiz šel do skluzu a srazil míč na branku, ovšem Bernd Leno vytáhl parádní zákrok.

20

20. Alexandre Lacazette (ARS)

20

Pas v pokutovém území zpracoval Alexandre Lacazette, který pak hledal Gabriela Martinelliho. Ten byl sice zahnán, ale míč udržel na hrací ploše a následně jej směřoval na francouzského reprezentanta, který v obrovské příležitosti zamířil těsně vedle levé tyče.

19

Youssef El Arabi (Olympiakos) je po chvilce potrestán, což se nelíbí řeckému publiku. Žlutá karta je v tomto případě hodně přísná.

8

Také Londýnští byli blízko! Pierre-Emerick Aubameyang měl na pravé straně dost prostoru, a tak poslal před branku nadýchaný centr, na který jen těsně nedosáhl Alexandre Lacazette.

4

4. Georgios Masouras (OLY)

4

Domácí mužstvo dál drží míč, ovšem Youssef El Arabi nezpracoval. Na centr z levé si naskočil Georgios Masouras, jehož hlavička z malého vápna letěla nad břevno.

3

3. Mathieu Valbuena (OLY)

3

Řecký celek spálil první tutovku! Bývalý francouzský reprezentant Mathieu Valbuena vystřelil z levé části šestnáctky, ovšem Bernd Leno předvedl parádní zákrok. Následně mohla přijít ještě dorážka, ale obránci Arsenalu byli důslední.

Olympiakos Pireus – Arsenal FC

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 81. A. Lacazette (Saka)

Karty:   19. El Arabi (OLY), 26. R. Semedo (OLY), 50. Bouchalakis (OLY), 90+1. Ba (OLY) – 71. Mustafi (ARS), 83. Xhaka (ARS)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.

Olympiakos Pireus: J. Sá – Elabdellaoui (C), R. Semedo, Ba, Tsimikas – Bouchalakis (64. Fortunis), M. Camara, Guilherme – Masouras (75. Lovera), Valbuena – El Arabi.
Náhradníci: Allain – Cissé, Fortunis, Gaspar, Lovera, Papadopoulos, Ranđelović.

Arsenal FC: Leno – Mustafi, David Luiz, Papastathopoulos (90+1. Maitland-Niles), Saka – Guendouzi, Xhaka – Martinelli (58. D. Ceballos), Aubameyang (C), Willock (75. Pépé) – A. Lacazette.
Náhradníci: E. Martínez – D. Ceballos, Holding, Kolašinac, Maitland-Niles, Nketiah, Pépé.

Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všichni GER)

Odveta: Arsenal - Olympiakos 1:2