Menu

Fotbal

Tipsport liga

FC Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav

1:1

po penal. (3:4) (0:1)

27.01.2020, 13:30 • Malta • Finále • David Suchý

Tipsport: 3.12 4.24 1.99 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Zbrojovce se ve druhém dějství povedlo srovnat krok, načež v samotném závěru mohly oba celky rozhodnout tento zápas, což se nakonec nepovedlo. Nakonec se utkání dostalo až do penaltového rozstřelu, ve kterém byla úspěšnější Mladá Boleslav, která se tak může radovat z prvenství na tomto turnaji. (15:36:17)

Konec zápasu.

DOUDĚRA

6. série 3:4

Finální trefu tak měl na svědomí Douděra, který přesným zásahem přisuzuje Mladé Boleslavi prvenství na tomto turnaji.

6. série 3:3

Za Brno se k exekuci přihlásil Dreksa, jehož přízemní rána skončila pouze na ruce brankáře.

5. série 3:3

Nůž na krku měl Budínský, který si vybral levou stranu, kam se vydal také Šustr, jenž na míč nedosáhl.

5. série 3:2

Zkušený Eismann na jistotu doprostřed branky, Mladá Boleslav tak musí proměnit.

4. série 2:2

O vyrovnání se tak pokoušel Rudzan, jenž pro změnu zamířil přesně do pravé šibenice.

4. série 2:1

Ve druhém dějství hodně aktivně hrající Vintr našel prostor, kam se vydal také Mikulec.

3. série 2:1

Jakub Klíma si počínal úspěšně, Šustr se v tomto případě vydal na druhou stranu.

3. série 2:0

K exekuci se postavil kapitán Šural, který poslal brankáře přesně k opačné konstrukci.

2. série 1:0

Za Mladou Boleslav se pokusil odpovědět Blazko, který rovněž nevyzrál na Šustra.

2. série 1:0

Prvním úspěšným střelcem je Šumbera, jenž poslal míč přímo doprostřed branky.

1. série 0:0

Následně se o slovo přihlásil mladoboleslavský Tatajev, který pro změnu nechal vyniknout Šustra.

1. série 0:0

Jako první se k exekuci postavil Čermák, jehož zakončení zneškodnil Mikulec.

Střílení penalt začíná.
Ani druhý poločas nám nerozhodl o vítězi tohoto zápasu, na řadu přijde penaltový rozstřel.

90+3

Druhý poločas skončil.

90+3

To jsou věci! Hned trojice mladoboleslavských mohla rozhodnout, avšak nakonec tomu tak nebylo.

90

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Damian Bariš, přichází Michal Ševčík.

89

Brněnský Vintr měl na kopačce rozhodující branku, zakončení pravou nohou směřovalo kousek vedle branky.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, jakákoliv chyba může mít fatální následky. Dost možná se dočkáme penaltového rozstřelu.

88

Vintr spěchal do přečíslení proti jedinému obránci, jeho finální nahrávka pod sebe byla pro spoluhráče příliš dlouhá. Vintr poté sám hlavičkoval, avšak vysoko nad.

87

Při dalším nákopu se v ofsajdu nacházel brněnský Šumbera, ani tato útočná akce neměla dlouhého trvání. Mikulec opět odkopával k opačné šestnáctce.

83

Mladoboleslavský brankář nikterak nespěchal s rozehrávkou od své branky, naopak to zkoušel prudkým pasem, který na opačné polovině odehrál Budinský.

82

Do rychlého protiútoku se mohl dostat Vintr, jenomže narazil pouze do vracejícího se Douděru. Vzápětí mu pomohl také Tatajev, který nahrával až na Mikulce.

81

Do konce druhého poločasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Poslední minuty nepřináší nikterak atraktivní podívanou, dost možná se dočkáme penalt.

80

Náběh v podání Provazníka směřoval do ofsajdu, i tentokráte velice přesný verdikt pomezního rozhodčího. To znamená, že bude pro změnu vykopávat Šustr.

79

Sledovali jsme další ofsajdové postavení Zbrojovky, také tato útočná akce je tak u konce. Mezitím Mikulec dalekonosně odkopával, díky čemuž vybojoval roh.

78

Avšak ani další rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, Mikulec tak nemusel zasahovat. Naopak si autové vhazování vyzkoušel Douděra, který si vybral Mazucha.

77

Mazuchovi se povedlo na poslední chvíli zastavit akci soupeře, v pokutovém území číhala snad čtveřice hráčů v červeném. Velice důležitý obranný zákrok.

76

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Wágner, přichází Blazko.

75

Žlutou kartu dostává Michael Hönig (FK Mladá Boleslav).

75

Zbrojovka měla k dispozici další rohový kop, kterého se jako poslední dotkl již zmiňovaný Wágner. To znamená, že si Brno vyzkouší ještě jednu rozehrávku.

74

Zpětná nahrávka zamířila na kopačku brankář Mikulce, který dostal míč daleko na opačnou stranu, kde dvojice protihráčů dokázala eliminovat aktivního Wágnera.

73

Kroucená nabídka nakonec směřovala směrem k přední tyči, kde se nacházel Vintr. Před ním ovšem zakročil Wágner, Zbrojovka je přesto zpět u hracího předmětu.

72

Douděra pouze odklízel míč ke středovému kruhu, kde se nacházela smečka protihráčů. Zbrojovka si přesto vybojovala rohový kop, který rozehraje Šumbera.

71

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Hubínek, přichází Adam Provazník.
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Sedlák, přichází David Jurásek.

71

Eismann byl nepříjemně dohrán u postranní lajny, avšak i přesto se mu v tísni prodloužit nahrávku na Šumberu, jehož další centr ani tentokráte nebyl přesný.

70

I na opačné straně jsme sledovali vzdušnou nabídku, pro kterou si pro změnu přispěchal brankář Mikulec, který výhozem zkoušel založit rychlou protiakci.

69

Mladá Boleslav měla k dispozici rohový kop, který nebyl vůbec špatný. Budinský totiž dokázal ve vzduchu najít Wágnera, jehož slabé zakončení zneškodnil Šustr.

64

Mladoboleslavští se usadili na polovině soupeře, kde to Budinský zkoušel kolmicí na levou stranu, kde se ovšem povedlo zakročit pozorně hrajícímu Dreksovi.

63

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Martin Sedlák.

62

Žlutou kartu dostává Adam Fousek (FC Zbrojovka Brno).

61

61. FOUSEK - 1:1

61

Brno právě vstřelilo branku!
Zničehonic máme opět vyrovnáno! ADAM FOUSEK se zjevil sám před brankářem Mikulcem, kterého překonal zakončením mezi nohy. Zbrojovka tak zničehonic udeřila, najednou tu máme pořádnou zápletku.

61

Je za námi zhruba hodina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Mladá Boleslav stále vede o jedinou trefu, v posledních minutách sledujeme dost nepřesností.

60

Hodně prostoru měl kolem sebe Vintr, kterému se povedlo přenechat pod sebe na Sedláka, jehož zakončení v tísni směřovalo pouze do rukavic brankáře Boleslavi.

59

Na řadu přišlo další autové vhazování, které si vzal na starost Kotula. Jeho nabídka směřovala na střídajícího Šumberu, kterému se povedlo sklepnout pod sebe.

58

Hlavní sudí raději přerušil hru, po jednom ze střetů se totiž na zemi nacházel Čermák, který měl zdravotní problémy, avšak nyní opět pokračuje ve hře.

57

Šustr to zkoušel dalekonosným pasem daleko na opačnou stranu, kde šel do souboje o míč hodně agresivním způsobem jeden z hráčů Zbrojovky Brno.

56

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází David Krška, přichází Šimon Šumbera.
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Marek Vintr.

55

Rukou si před malým momentem pomohl brněnský Krška, což uviděl také sudí. Následný pas se Budinskému podařilo prodloužit za sebe na volného Wágnera.

54

Žlutou kartu dostává Jan Sedlák (FC Zbrojovka Brno).

53

Bariš to zkoušel zakončením zhruba z pětadvaceti metrů od branky, avšak mířil pouze doprostřed branky soupeře, což bylo snadné sousto pro brankáře Mikulce.

52

Douděrovi se ani tentokráte vůbec nepovedl centr pravou nohou, naopak se bezpečně vydal ze své branky brankář Šustr, který schoval míč do své náruče.

51

S míčem si zahrál také brankář Mikulec, který to zkoušel dalším dalekonosným pasem, při kterém Wágner sklepával pod sebe na Hubínka, který byl pozdě u balónu.

50

Hodně prostoru měl kolem sebe Douděra, který místo centru ještě našel naběhnuvšího Budinského, jehož následná nabídka skončila u brankáře Zbrojovky.

49

Hönig se dožadoval nedovoleného zákroku, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. K autovému vhazování se postavil Eismann, který si vybral Sedláka.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali prudkou nahrávku v podání Budinského, který se snažil oslovit kolegu Wágnera, avšak včas zakročil protihráč.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Mladé Boleslavi, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Pavel Eismann.
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Pachlopník, přichází Pavel Dreksa.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který nám přeci jenom přinesl branku, a to v samotném závěru. Do kýženého vedení se dostala Mladá Boleslav, která tak má lepší výchozí pozici do druhého poločasu. Zbrojovka byla přesto o něco aktivnější, neproměněné šance mohou mít fatální následky.

45+1

První poločas skončil.

45+1

45+1. WÁGNER - 0:1

45+1

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Wágnerovi se povedlo udržet míč, poté jsme sledovali nahrávku mezi obránce na Höniga. Tomu se nepovedlo zakončit, jenomže i tak našel volného TOMÁŠE WÁGNERA, který zamířil do prázdné branky.

44

Brněnský Přichystal měl před sebou odkrytou branku, jenomže míč mu na poslední chvíli špatně skočil.

44

Jednalo se o další ofsajd Zbrojovky, což prokázal také opakovaný záběr. Mikulec proto dalekonosně odkopával, jeho nabídka se snesla pouze na nohu Šurala.

42

Fulnek mohl vhazovat z levé strany, kde jsme poté sledovali spolupráci s Jaejunem, avšak zpětnou nahrávku vystihl Krška. Bude z toho aut pro Zbrojovku.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Zpětná nahrávka opět směřovala na kopačku brankáře Šustra, kterému na pomoc přispěchal Čermák, který poté dokázal otřít balón o napadajícího Höniga.

37

První šance také pro Mladou Boleslav! Hönig se dostal až do pokutového území, kde jeho zakončení o kousek minulo zadní konstrukci.

34

Brno se radovalo z vedoucí branky, avšak ta nakonec neplatí. Podle pomezního sudího se jednalo o ofsajd, což potvrdil také opakovaný záběr.

34

Krška to měl na dlouhou nohu, přesto se mu povedlo zachytit míč na hrací ploše. Navíc z toho bude další standardní situace, na zemi se totiž ocitl Fousek.

33

Žlutou kartu dostává Antonín Křapka (FK Mladá Boleslav).

33

Přenesení hry se sneslo pouze na hlavu Pudila, který odklidil hrací předmět do bezpečnějšího prostoru. Nákop se ovšem stal snadnou kořistí zadáka Kotuly.

32

32. Fousek nevyzrál na brankáře.

32

Tutovka na straně Brna! Míč totiž propadl až k hranici malého vápna, kde se zjevil Fousek, který z velké blízkosti trefil pouze vyběhnuvšího brankáře.

31

Je za námi zhruba třetina hry, zatím čekáme na první vyloženou šanci. Zbrojovka je v posledních minutách aktivnější, Mladá Boleslav naprosto přestala hrát.

30

Poprvé se do akce dostal pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání Přichystala. Rozruch tak byl zbytečný, Mikulec přesto dokázal zakročit.

29

Krška přenechal míč pod sebe na Kotulu, který to zkoušel přímo na branku. Jeho rána nebyla vůbec přesná, ani tentokráte nemusel brankář Mikulec zasahovat.

28

Na opačné straně to Budinský zkoušel nahrávkou na Wágnera, který ještě zkoušel procedit míč mezi obránce, nicméně Šural si s tímto záměrem dokázal poradit.

27

Brno to i tentokrát zkoušeli po levém křídle, kde jsme sledovali pokus o centr do pokutového území. Na jistotu jednal Fulnek, který poslal míč zpět do zámezí.

26

Vracející se Křapka zamezil centru z levé strany, Zbrojovka tak dostala možnost k rozehrávce rohového kopu. Centr se ovšem snesl na hlavu urostlého Wágnera.

25

Hezká kolmice se snášela do pokutového území Mladé Boleslavi, kde se po míči vrhal Přichystal, který na něj nedosáhl. Mikulec si tak první zákrok nepřipíše.

24

Fousek servíroval finální nahrávku na Pachlopníka, jenomže tento záměr se povedlo přečíst pozornému brankáři Mikulcovi, který se vrhl po této nahrávce.

23

Podavači míčů jednoznačně chybí, jeden z mladoboleslavských hráčů tak musel pro míč daleko za hrací plochu. Posléze si vybral vedle stojícího Douděru.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. V úvodu byla aktivnější Mladá Boleslav, nyní se hra o poznání vyrovnala.

21

Hodně složitou zpětnou nahrávku musel řešit brankář Mikulec, kterému navíc nevyšlo zpracování neposedného míče. Napadající Přichystal přesto nevystihl nahrávku.

16

Zbrojovka opět celkem pohodlně pracovala s míčem u vlastního pokutového území, kde si musel dát pozor kapitán Šural, kterého při rozehrávce obtěžoval Hampl.

15

Hlavní sudí si všiml dalšího faulu, tentokráte se na zemi ocitl Přichystal. Tak trochu nechtěně ho povalil k zemi Jakub Klíma, který se ihned vrátil za balón.

14

Mladá Boleslav během úvodních třinácti minut přišla o dva zraněné hráče. Před malým momentem musel odstoupit také Jiří Klíma, který měl nespecifikované zdravotní problémy

13

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jiří Klíma, přichází An Jaejun.

13

Šural měl obrovské štěstí, neboť v roli posledního bránícího hráče zastavil kolmici na Budinského. V opačném případě by druhý jmenovaný pelášil sám na branku.

12

Jiří Klíma se málem dostal za bránící hráče, jenomže to se mu nakonec nepovedlo. Posléze skončil na zemi jeho kolega Fulnek, kterého fauloval zadák Šural.

11

Pudil vracel míč zpět na kopačku brankáře, který se u středového kruhu snažil najít Budinského, jenomže včas se k padajícímu míči dostal brněnský Sedlák.

10

Po delší době se k míči dostal také brankář Mikulec, kterému se odkop zas tak nepovedl. Hrací předmět zamířil do zámezí, soupeř tak mohl opět vhazovat.

9

Šustr zmatkoval při rozehrávce, přičemž trefil napadajícího protihráče. Balón se nakonec odrazil mimo hrací plochu, na řadu tak přijde další odkop od branky.

8

Šustr přenechal nahrávku na vedle stojícího Šurala, který naznačil nákop, načež si ve středu hrací plochy vybral kolegu Hladíka, jenž mu ihned vracel zpět.

7

Budinský obstaral úvodní standardní situaci, po které jsme sledovali závar v pokutovém území. K zakončení se dostával Fulnek, obrana Brna včas zafungovala.

6

Hodně nemilá zpráva pro Mladou Boleslav. Pech si při předchozím souboji způsobil zdravotní problémy, kvůli kterým musel opustit tento zápas, na hrací ploše je Hampl.

5

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází David Pech, přichází Petr Hampl.

4

Nedovoleným zákrokem se prezentoval Kotula, který poslal k zemi jednoho z protihráčů. To znamená, že Mladá Boleslav bude zahrávat standardní situaci.

3

Poprvé se k míči dostal brankář Mikulec, který odkopával daleko na opačnou stranu, kde se nejvýše do vzduchu dostal Krška, který přehlavičkoval Budinského.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Brna, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
V tomto duelu je papírovým favoritem Mladá Boleslav, která celkem suverénním způsobem zvládla skupinovou fázi. Tam během tří odehraných zápasů dokázala hned dvakrát naplno bodovat, o body přišla pouze v jediném duelu, a sice hned v tom prvním, za nerozhodný výsledek 1:1 proti rezervnímu týmu pražské Sparty. V následném semifinále si Mladá Boleslav smlsla nad slovenskou Stredou, kterou zasypala hned pěti brankami.

Dnešním soupeřem bude Zbrojovka Brno, která ve své skupině nasbírala šest bodů, a sice za dvě výhry a jednu porážku. Zbrojovka měla společně s Nitrou vůbec nejlepší ofenzívu celého turnaje, na druhou stranu inkasovala šest branek. Semifinálový duel proti Ostravě přinesl zajímavou zápletku, Brno totiž prohrálo 0:2, avšak nakonec otočilo na konečných 3:2, což znamenalo postup do dnešního finále.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Tipsport liga má před sebou finálový zápas, ve kterém se proti sobě představí FC Zbrojovka Brno a FK Mladá Boleslav.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

FC Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav

1:1

po penal. (3:4) (0:1)

Zpět na online

Branky: 61. Fousek – 45+1. Wágner

Karty:   54. Sedlák (BNO), 62. Fousek (BNO) – 33. Křapka (MBL), 75. Hönig (MBL)

Penaltový rozstřel:
1. série:
0:0   Čermák (BNO)
0:0   Tatajev (MBL)
2. série:
1:0   Šumbera (BNO)
1:0   Blazko (MBL)
3. série:
2:0   Šural (BNO)
2:1   Jakub Klíma (MBL)
4. série:
2:1   Vintr (BNO)
2:2   Rudzan (MBL)
5. série:
3:2   Eismann (BNO)
3:3   Budínský (MBL)
6. série:
3:3   Dreksa (BNO)
3:4   Douděra (MBL)

FC Zbrojovka Brno: Šustr – Bariš (90. Ševčík), Šural, Čermák, Kotula – Pachlopník (46. Dreksa), J. Sedlák (71. Jurásek), Hladík (46. Eismann), Krška (56. Šumbera) – Fousek (63. M. Sedlák), Přichystal (56. M. Vintr)
Náhradníci: Floder – Dreksa, Eismann, Jurásek, Sedlák, Ševčík, Šumbera, Vintr

FK Mladá Boleslav: 1. poločas: Mikulec – Křapka, Jakub Klíma, Pudil, Fulnek – Hubínek – Pech (5. Hampl), Budínský, Hönig – Jiří Klíma (13. An Jae Jun), Wágner 2. poločas: Mikulec – Douděra, Jakub Klíma, Mazuch (77. Hubínek), Rudzan – Tataev, Hubínek (72. Provazník) – Hönig (78. Grigoryan), Budínský, An Jae Jun – Wágner (76. Blazko).

Rozhodčí: Zammit – Spiteri, Portelli