Menu

Další

Běh na lyžích

SP - sprinty mužů a žen, Drážďany

Vítěz: L. Svahnová (SWE), L. Chanavat (FRA)

konec

11.01.2020, 13:30 • Adam Kodet

Z Drážďan se s vámi pro tuto chvíli mohu rozloučit, ale zvu Vás ke sledování textového přenosu ze zítřejšího týmového sprintu na stejném místě, který bude neméně zajímavý. (15:07:27)
Z českých závodníků dnes bodovali Tereza Beranová, Kateřina Janatová a Jan Pechoušek.
Dnešnímu sprinterskému klání mezi ženami vládli Švédky. Linn Svahnová si připsala druhý triumf v sezóně, na stupních vítězek ji doplnila druhá Anamarija Lampičová a třetí týmová kolegyně Maja Dahlqvistová. Mezi muži se při neúčasti Klæba radoval rovněž ze svého druhého vítězství v sezóně Lucas Chanavat, druhý Sindre Bjørnestad Skar neobhájil loňské zlato z Drážďan, třetí dojel Johan Häggström, pro kterého to je premiérová účast na stupních vítězů.
Konečné výsledky finále mužů:
1. Lucas Chanavat (FRA) 2:14,81
2. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) +0,61
3. Johan Häggström (SWE) +0,96
4. Pål Trøan Aune (NOR) +1,04
5. Renaud Jay (FRA) +1,24
6. Håvard Solås Taugbøl (NOR) +1,68

Závod právě skončil.

F

Startovní pole se roztrhalo celkem brzy a v cílovém prostoru žádné drama nenastalo. Chanavat je první, Skar si dojel pro stříbro a třetí skončil Häggström. Aune ani Jay na pódium nedosáhnou, šance na stupně vítězů pak Taugbølovi zhatila zlomená hůl.

F

Chanavat nemá konkurenci a dojede si pro vítězství, o tom už před cílovou rovinkou není pochyb.

F

Chanavat je stále v čele, za ním hlídkuje Skar a Johan Häggström. Závodnící už jsou z půlkou trati.

F

Taugbøl nakonec zatáhl a díky nízkému tempu Francouze se dotáhl na pětici před sebou.

F

Chanavat okamžitě vystartoval dopředu a jasně všem soupeřům naznačil, kdo je v Drážďanech dnes pánem. Taugbøl ztratil hůl a dlouho trvalo, než dostal novou.

F

Startovní výstřel zazněl, finále je v plném proudu.

F

Čeká nás vyvrcholení dnešního sprinterského klání, které do finále mužského pavouka svedlo tři Nory, dva Francouze a jednoho Švéda. Největším favoritem je určitě Lucas Chanavat, který na trati podél Labe zatím nemá konkurenci. Sindre Bjørnestad Skar zaútočí na obhajobu loňského vítězství, hrozit bude i Håvard Solås Taugbøl a Renaud Jay který zajel parádní semifinálovou jízdu.
Startovní listina finále mužů
1. Lucas Chanavat (FRA)
2. Sindre Bjørnestad Skar (NOR)
3. Håvard Solås Taugbøl (NOR)
4. Johan Häggström (SWE)
5. Renaud Jay (FRA)
6. Pål Trøan Aune (NOR)

Konečné výsledky finále žen:
1. Linn Svahnová (SWE) 2:31,50
2. Anamarija Lampičová (SLO) +0,21
3. Maja Dahlqvistová (SWE) +0,26
4. Sophie Caldwellová (USA) +0,38
5. Linn Sömskarová (SWE) +1,01
6. Laurien van der Graaffová (SUI) +1,72

F

Třetí dle cílové fotografie skončí Dahlqvistová, která si umístění na stupních vítězek rozhodne zaslouží, protože odtáhla drtivou většinu svých dnešních jízd.

F

Tak to bylo těsné! Lampičová se snažila, seč ji síly stačily, ale nakonec její předkopnutí lyže na cílové pásce nestačilo na Linn Svahnovou, která dnešní závod ovládne!

F

Kritická zatáčka je za námi a závodnice pomalu míří do závěrečné rovinky a stupňují tempo.

F

Bez šance není ani Američanka a třetí Švédka Sömskarová, pole je hodně vyrovnané a nikomu se nechce kopnout do vrtule.

F

Zatím se jede rozvážně, ve finále samozřejmě už o čas dávno nejde. Na čele stále švédský dvojblok, Lampičová vše hlídá z třetí příčky.

F

Finálová jízda byla odšpuntovaná, do čela se okamžitě řítí Svahnová, kterou následuje Dahlqvistová, která čtvrtfinále i semifinále zvládla parádně.

F

Vše je připraveno k souboji o medaile! Kdo dnes skončí na stupních vítězek a které lyžařce zůstanou oči pro pláč?

F

Jak bylo řečeno v preview, sprintu letos vládnou Švédky, což potvrzuje i složení finálové jízdy. V té najdeme tři zástupkyně této země a to dnes nestartuje vedoucí žena disciplíny Jonna Sundlingová. Soupeřkami Švédek budou ale tři lépe postavené ženy z kvalifikace – první Lampičová, druhá Van Der Graaffová a čtvrtá Caldwellová.
Startovní listina finále žen
1. Linn Svahnová (SWE)
2. Maja Dahlqvistová (SWE)
3. Anamarija Lampičová (SLO)
4. Linn Sömskarová (SWE)
5. Sophie Caldwellová (USA)
6. Laurien van der Graaffová (SUI)

SF2

O postup si to tedy rozdala pouze trojka vlčáků, nejlépe to nakonec vyšlo Skarovi, který tak stále živí naději na obhajobu loňského triumfu. Druhým finalistou se stal Johan Häggström a jelikož byla jízda pomalejší, v poslední jízdě neuvidíme Rusa Retivycha. Naopak z první jízdy postupují jak Jay tak Aune.

SF2

Další pád, který tentokrát postihl Jamese Clugneta, který s sebou vzal i Grateho. Navíc Arnesen při dalším kontaktu přišel o hůl. Rychle dostal novou, ale tuhle ztrátu už nedožene.

SF2

Do čela se posunul Retivych jako nejvýše nasazený muž dle pořadí z kvalifikace. Vedle něj situaci kontroluje Skar, za nimi čeká Grate.

SF2

Startovní pole je ale v této jízdě hodně vyrovnané a všichni závodníci budou muset jet na krev, aby si vybojovali postup.

SF2

Druhá semifinálová jízda je národnostně trošku rozmanitější. Dva Nory a dva Švédy doplní Rus Retivych a šťastný Brit Clugnet, který k postupu přišel jak slepý k houslím. Na startu jízdy si to hodně užívá a není se co divit.
Startovní listina semifinále mužů č.2
1. Harald Astrup Arnesen (NOR)
2. Johan Häggström (SWE)
3. Sindre Bjørnestad Skar (NOR)
4. Marcus Grate (SWE)
5. James Clugnet (GBR)
6. Gleb Retivych (RUS)

SF1

Jízda byla ale celkem rychlá a Jay i Aune mají dobrou šanci na postup do finále.

SF1

Tak to mohla být velká norská blamáž, protože na druhém místě za Chanavatem se dlouho držel i Jay. Toho nakonec telemarkem předčil Håvard Solås Taugbøl, ostatní Norové mají zatím smůlu.

SF1

Nejnebezpečnější zatáčka dopadla pro všechny dobře, ale Chanavat nadále dokazuje, že mu místní trať hodně svědčí.

SF1

V čele jede závodník s číslem 1, jeho reprezentační kolega je druhý a Norové zatím spíše vyčkávají.

SF1

Norští muži naopak dokazují, že v základně lyžařů nemají konkurenci a v prvním semifinále se představí hned kvarteto jejich reprezentantů. Proti nim se postaví dva Francouzi v čele s vítězem kvalifikace Chanavatem.
Startovní listina semifinále mužů č.1
1. Lucas Chanavat (FRA)
2. Håvard Solås Taugbøl (NOR)
3. Kasper Stadaas (NOR)
4. Eirik Brandsdal (NOR)
5. Pål Trøan Aune (NOR)
6. Renaud Jay (FRA)

SF2

Švédka Dahlqvistová je první, její parťačka z týmu si dojela pro druhou postupovou příčku. Norky skončí v poli poražených, protože první jízda byla rychlejší a postupuje z ní jak Caldwellová tak Van Der Graaffová. Finále tak bude úplně bez Norek!

SF2

Do cíle se na prvních dvou místech ženou obě Švédky, Fallaová na ně doráží až z posledního místa a na postup už to nestihne.

SF2

Sprinterská hvězda Fallaová už ztrácí z posledního místa na švédský dvojblok v čele poměrně dost a vypadá to, že jí dnešní trať moc nechutná.

SF2

Dahlqvistová zatím táhne celé pole, nejblíže k ní je Alnaesová a Myhreová. Fallaová se zatím drží zpátky.

SF2

Druhé semifinále nabídne ryze severský souboj, ve kterém si to o postup do nejlepší šestky rozdají tři Norky, dvě Švédky a jedna Finka.
Startovní listina semifinále žen č.2
1. Maja Dahlqvistová (SWE)
2. Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
3. Julie Myhreová (NOR)
4. Linn Sömskarová (SWE)
5. Katri Lylynperäová (FIN)
6. Anikken Gjerde Alnaesová (NOR)

SF1

Obrovsky napínavý a těsný finiš nakonec vyzněl nejlépe pro Linn Svahnovou, ale na druhé místo se perfektní prací na cílové čáře dostala přece jen Lampičová. Caldwellová a Van Der Graaffová se budou třást, aby jim jejich čas stačil k postupu.

SF1

Postup si chce zajistit i Linn Svahnová, která letos už také poznala chuť vítězství ve sprintu. Slovinka najednou lehce ztrácí.

SF1

Laurien van der Graaffová (SUI) se vyhoupla do čela, vše si ale hlídá i Lampičová s Fähndrichovou. To bude tuhý boj.

SF1

Další jízda byla odstartována a los byl k umístění závodnic hodně krutý. Do prvního semifinále totiž svedla pět z prvních šesti žen z kvalifikace a těžko hledat v jízdě favoritky.
Startovní listina semifinále žen č.1
1. Anamarija Lampičová (SLO)
2. Nadine Fähndrichová (SUI)
3. Linn Svahnová (SWE)
4. Laurien van der Graaffová (SUI)
5. Sophie Caldwellová (USA)
6. Mari Eideová (NOR)

ČF5

Cílový spurt byl opravdu těsný a šanci měl každý z pěti aktérů. Z cílové fotografie bylo rozklíčováno pořadí Häggström – Grate – Young – Suhonen – Krasnov. Postupu se tedy překvapivě nedočkal ani Brit, naopak o vyšší příčky zabojují oba Švédi.

ČF5

Poslední nepříjemnou zatáčku nejlépe vykroužil Johan Häggström (SWE) a do cílové rovinky najíždí jako první.

ČF5

Další pád a postupu se nedočká ani favorit Gjøran Tefre, který si v jedné ze zatáček nikým neatakovaný ustlal a pokračovat do semifinále rozhodně nebude.

ČF5

Brit se v první zatáčce zaklesl hůlkou do jednoho ze soupeřů a trochu ztratil.

ČF5

V poslední jízdě se představí třetí muž kvalifikace Gjøran Tefre (NOR), jehož hlavními konkurenty budou Brit Young a Rus Krasnov.

ČF4

Pro postup si tedy poměrně v klidu dojel Arnesen následovaný Britem Clugnetem, který tak slaví senzační postup do semifinále. Pellegrino si v cíli Jouva našel a hodně impulzivně si s ním situaci vysvětlil. Je třeba dodat, že Francouz byl ale jasným viníkem kolize a pár za uši by rozhodně zasloužil.

ČF4

Pozor! Po obrovské skrumáži padá jak Pellegrino, tak Jouve a Hediger. Ital v pádu ztratil čepici a Francouzovi přímo na místě hodně vyčinil.

ČF4

Arnesen zařadil vyšší rychlostní stupeň a v krátkém stoupání překonal Itala.

ČF4

Pellegrino neponechává nic náhodě a okamžitě se ujímá vedení. Příliš ale nechvátá a Nor s Francouzem si první příčku zatím hlídají.

ČF4

Hlavní hvězdou čtvrté jízdy je veterán Federico Pellegrino (ITA), vítěz dvanácti sprintů volným stylem. Vyzyvateli Itala jsou Nor Arnesen, Švýcar Hediger a další z Francouzů Jouve.

ČF3

Finiš nakonec ovládli dle očekávání Norové, cílová fotografie přisoudila první místo Stadaasovi a druhé Skarovi. Svensson i Rastelli mají smůlu, jejich čas je pomalejší než předchozí výkon Retivycha a Jaye.

ČF3

Francouz ale postupové pozice neudrží, v zatáčce upadl a s dalším pokračování se může rozloučit.

ČF3

Na čele se se Skarem drží Francouz Chauvin a druhý z Norů Kasper Stadaas.

ČF3

Třetí jízda slibuje dle startovních čísel vyrovnanou podívanou, nebezpečný bude především Sindre Bjørnestad Skar (NOR), který obhajuje v Drážďanech loňský triumf.

ČF2

V cíli nakonec hodně vyčerpaný Aune předčil Rusa, první místo uzmul Taugbøl. Retivych a Jay ale stále mají šanci, protože druhá jízda byla o poznání rychlejší než ta první. S postupem se tedy loučí Peterson i Jan Pechoušek, který dojel v první jízdě čtvrtý. I pro něj ale z tohoto klání kápne pár bodíků.

ČF2

Chvíli to vypadalo na taktiku, ale Taugbøl nakonec v polovině trati přece jen kopl do vrtule a chce pole roztrhat. Retivych s Aunem se ale drží zuby nehty.

ČF2

Po první táhlé zatáčce je v čele favorit Taugbøl, kterého následuje Francouz a Rus.

ČF2

Druhá jízda nabídne také souboj tří závodníků z první desítky kvalifikace – Håvard Solås Taugbøl (NOR) versus Gleb Retivych (RUS) a Pål Trøan Aune (NOR). Toto trio doplňuje dvojice Američanů Schoonmaker a Bolger, posledním lyžařem je Renaud Jay z Francie.

ČF1

Jenže závěrečná rovinka je v Drážďanech opravdu krátká a neskýtá moc prostoru na přespurtování soupeřů. Nakonec se to ale Brandsdalovi přece jen povedlo a dojel za Chanavatem druhý, pouhých 8 setin před Petersonem, který společně s Pechouškem bude čekat na čas.

ČF1

Do cílové rovinky vjíždí první Chanavat bok po boku s Petersonem.

ČF1

Dopředu se cpe i Joni Mäki z Finska, je to souboj tělo na tělo a bude to těsné!

ČF1

Chanavat nenechává nikoho na pochybách, že si právě on chce připsat letošní druhé sprinterské vítězství. Brandsdal i Peterson vše sledují z druhé a třetí pozice jako zkušení mazáci.

ČF1

Ve startovním prostoru už jsou muži a los do prvního čtvrtfinále svedl opravdu těžký kalibr. Vítěz kvalifikace Lucas Chanavat (FRA) si to rozdá se čtyřkou Eirikem Brandsdalem (NOR) a šestkou Teodorem Petersonem (SWE). Start si dopřeje i Jan Pechoušek, který skončil v kvalifikaci na 29. pozici.
Na čas postupují obě závodnice z první jízdy, tedy Anikken Gjerde Alnaesová (NOR) a Mari Eideová (NOR).

ČF5

Švédka bezpečně postoupila, ale famózní finiš předvedla Finka Katri Lylynperäová, která vypálila soupeřkám rybník a postupuje z druhé pozice. První čtvrtfinále bylo nakonec nejrychlejší a tak Višnarová i Stensethová končí už v rozjezdech.

ČF5

Dahlqvistová jde do cílové rovinky z nejlepší pozice, následovaná trojicí pronásledovatelek.

ČF5

Švédka už se posunula do čela a svádí souboj s Laurentovou, Norka se ale nechce vzdát.

ČF5

Do vedení jde v polovině trati Norka s Italkou, ale Dahlqvistová vše sleduje z bezprostřední blízkosti.

ČF5

V posledním rozjezdu si to o poslední dvě místa mezi sprinterskou elitou rozdá především Maja Dahlqvistová (SWE) a zkušená Katja Višnarová (SLO). Šanci má jistě i Italka Laurentová a Norka Stensethová. Páté čtvrtfinále je tradičně nejvyrovnanější.

ČF4

Kateřině Janatové nevyšla střední část trati, ve které nezachytila nástup Norky a dojela nakonec až pátá. Slušně rozjetý závod po kvalifikaci tak nedotáhla k postupu mezi nejlepší dvanáctku.

ČF4

Fallaová se Sömskarovou si s přehledem pohlídaly první dvě příčky, další závodnice Rydzeková a Matsokinová na ně ztratily skoro dvě vteřiny. Čtvrtá jízda byla nejpomalejší, na postup tak obě mohou zapomenout.

ČF4

Janatová zatím nestíhá nástup druhé nejúspěšnější sprinterky historie Fallaové, mezi ně se vklínila jak Švédka s Němkou, tak také Matsokinová z Ruska. To na postup nevpadá.

ČF4

Vedení se po prvním stoupání ujala domácí Coletta Rydzeková, která má o motivaci postaráno. Je následovaná Fallaovou a Sömskarovou.

ČF4

Nejlépe postavenou lyžařkou ve čtvrté jízdě je Češka Kateřina Janatová s osmičkou, která bude o postup bojovat s Linn Sömskarovou ze Švédska a zkušenou Maiken Caspersen Fallaovou z Norska. To bude velmi tvrdý oříšek pro českou sprinterku.

ČF3

Tereza Beranová dojela na slušném čtvrtém místě a z dnešního sprintu jí tak na kontě přistane několik cenných bodů.

ČF3

Slovinka Lampičová a Norka Myhreová si nakonec v cílové rovince pohlídaly postupové příčky a mohou se těšit na semifinále. Ani časy z této jízdy nestačí na postup, Settlinová svou pouť dnešním závodem končí už ve čtvrtfinále.

ČF3

O první příčku svádí lítý boj Lampičová s Myhreovou, ale Švédka se nechce vzdát!

ČF3

Kanaďanka upadla a ztratila kontakt s vedoucí skupinkou.

ČF3

Beranová se propadla na páté místo, v polovině jízdy vede Settlinová před Lampičovou.

ČF3

Do čela jde právě česká lyžařka, která si za sebou veze Settlinovou a Kanaďanku Beattyovou.

ČF3

Čeští příznivci budou ale pečlivě sledovat i Terezu Beranovou, která se také bude chtít porvat o postup.

ČF3

Ve třetím rozjezdu se představí vítězka kvalifikace a majitelka posledního sprinterského triumfu volným stylem Anamarija Lampičová (SLO). Jejími vyzyvatelkami budou zejména Norka Julia Myhreová a Švédka Evelina Settlinová, které se umístily v dopolední kvalifikační jízdě v první desítce.

ČF2

Svahnová i Van der Graaffová si to rozdaly tělo na tělo a o postupujících je rozhodnuto. Fotofiniš určil jako vítězku Švédku, Švýcarce to ale příliš vadit nemusí. Jízda byla pomalejší, takže Winklerová i Kernová mají smůlu.

ČF2

Norka Skistadová a Ruska Dubotoklinová se do sebe zaklesly lyžemi a ztratily kontakt s čelem, na kterém už je Van Der Graaffová.

ČF2

Vedení se ujala Julia Kernová (USA), favoritky se zatím vyváží a čekají na svou šanci.

ČF2

Na startu už jsou připraveny účastnice druhého rozjezdu, ve kterém figuruje druhá z kvalifikace Laurien van der Graaffová (SUI) a vítězka z Davosu Linn Svahnová (SWE). Obě dvě sprinterky si jistě budou chtít dojet pro postup.

ČF1

Obě favoritky potvrdily své role a dojely si pro přímý postup, který si zajistily zejména ve sprintu v cílové rovince. Alnaesová a Eideová budou čekat na čas.

ČF1

Favoritkami první jízdy jsou Švýcarka Nadine Fähndrichová a Američanka Sophie Caldwellová, které jedou s číslem 3 a 4.

Závod právě odstartoval
Jako první rozjedou své čtvrtfinálové jízdy ženy, které se pomalu, ale jistě připravují ve startovním prostoru.
České fanoušky jistě potěší postup Jana Pechouška z 29. místa, Terezy Beranové s 26. příčky a Kateřiny Janatové, který byla dokonce osmou nejrychlejší ženou kvalifikace!
Kvalifikaci vyhrála mezi ženami Anamarija Lampičová (SLO) před Laurien van der Graaffovou (SUI) a Nadine Fähndrichovou (SUI), mezi muži byl nejúspěšnější Lucas Chanavat (FRA), s dvojkou pojede Håvard Solås Taugbøl (NOR) a s číslem tři odstartuje Gjøran Tefre (NOR). Naopak chybí vedoucí závodník světového poháru Johannes Høsflot Klæbo (NOR), který stejně jako Rusové Aleksander Bolšunov (RUS) a Sergej Ustjugov (RUS) odpočívají po náročném Tour de Ski.
Složení jednotlivých čtvrtfinálových jízd určí kvalifikace, která startuje v 11:00.
Mezi ženami budou silné zejména Švédky. Jonna Sundlingová vede pořadí sprinterek a ovládla závod volným stylem v Planici, Linn Svahnová triumfovala taktéž v bruslení v Davosu. Velkou personou sprinterských okruhů je Maiken Caspersen Fallaová, která je v pořadí disciplíny druhá a celkem stála na pódiu na nejkratší trati padesátkrát. Na vedoucí Marit Bjørgenovou už ztrácí jen 10 umístění na stupních vítězek. Zatím poslední sprinterský závod volným stylem dokázala ovládnout Slovinka Anamarija Lampičová.
Před startem závodu ještě přidejme několik zajímavých faktů. Největším favoritem je bezpochyby norský fenomén Johannes Høsflot Klæbo, který je s 20 sprinterskými triumfy nejúspěšnějším lyžařem historie. Letos vyhrál na nejkratší trati pětkrát ze šesti případů. Kousat bude i italský veterán Federico Pellegrino, dvanáct ze svých třinácti vítězství ve sprintu totiž zapsal právě ve volném stylu. Francouz Lucas Chanavat je jediným lyžařem, který na sprinterském oválu letos Klæba porazil, loňské vítězství z Drážďan bude obhajovat Sindre Bjørnestad Skar.
Vítejte v německých Drážďanech, které budou hostit sprinterské závody potřetí za sebou. I v tomto případě se pojede volným stylem a stane se tak počtvrté v této sezóně. Vedoucím závodníkem mezi sprintery je Nor Johannes Høsflot Klæbo, nejúspěšnější ženou na nejkratších tratích je Švédka Jonna Sundlingová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

SP - sprinty mužů a žen, Drážďany

Vítěz: L. Svahnová (SWE), L. Chanavat (FRA)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí finále mužů
1. Lucas Chanavat (FRA) 2:14,81
2. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) +0,61
3. Johan Häggström (SWE) +0,96
4. Pål Trøan Aune (NOR) +1,04
5. Renaud Jay (FRA) +1,24
6. Håvard Solås Taugbøl (NOR) +1,68
Konečné pořadí finále žen
1. Linn Svahnová (SWE) 2:31,50
2. Anamarija Lampičová (SLO) +0,21
3. Maja Dahlqvistová (SWE) +0,26
4. Sophie Caldwellová (USA) +0,38
5. Linn Sömskarová (SWE) +1,01
6. Laurien van der Graaffová (SUI) +1,72
Startovní listina finále
Ženy
1. Linn Svahnová (SWE)
2. Maja Dahlqvistová (SWE)
3. Anamarija Lampičová (SLO)
4. Linn Sömskarová (SWE)
5. Sophie Caldwellová (USA)
6. Laurien van der Graaffová (SUI)

Muži
1. Lucas Chanavat (FRA)
2. Sindre Bjørnestad Skar (NOR)
3. Håvard Solås Taugbøl (NOR)
4. Johan Häggström (SWE)
5. Renaud Jay (FRA)
6. Pål Trøan Aune (NOR)
Startovní listina semifinále mužů:
Semifinále č. 1
1. Lucas Chanavat (FRA)
2. Håvard Solås Taugbøl (NOR)
3. Kasper Stadaas (NOR)
4. Eirik Brandsdal (NOR)
5. Pål Trøan Aune (NOR)
6. Renaud Jay (FRA)

Semifinále č. 2
1. Harald Astrup Arnesen (NOR)
2. Johan Häggström (SWE)
3. Sindre Bjørnestad Skar (NOR)
4. Marcus Grate (SWE)
5. James Clugnet (GBR)
6. Gleb Retivych (RUS)
Startovní listina semifinále žen
Semifinále č. 1
1. Anamarija Lampičová (SLO)
2. Nadine Fähndrichová (SUI)
3. Linn Svahnová (SWE)
4. Laurien van der Graaffová (SUI)
5. Sophie Caldwellová (USA)
6. Mari Eideová (NOR)

Semifinále č. 2
1. Maja Dahlqvistová (SWE)
2. Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
3. Julie Myhreová (NOR)
4. Linn Sömskarová (SWE)
5. Katri Lylynperäová (FIN)
6. Anikken Gjerde Alnaesová (NOR)
Startovní listina čtvrtfinálových jízd žen
Čtvrtfinále č.1
1. Lucas Chanavat (FRA)
2. Eirik Brandsdal (NOR)
3. Teodor Peterson (SWE)
4. Joni Mäki (FIN)
5. Logan Hanneman (USA)
6. Jan Pechoušek (CZE)

Čtvrtfinále č.2
1. Håvard Solås Taugbøl (NOR)
2. Gleb Retivych (RUS)
3. Pål Trøan Aune (NOR)
4. Renaud Jay (FRA)
5. James Clinton Schoonmaker (USA)
6. Kevin Bolger (USA)

Čtvrtfinále č.3
1. Kasper Stadaas (NOR)
2. Sindre Bjørnestad Skar (NOR)
3. Oskar Svensson (SWE)
4. Valentin Chauvin (FRA)
5. Miha Šimenč (SLO)
6. Maicol Rastelli (ITA)

Čtvrtfinále č.4
1. Federico Pellegrino (ITA)
2. Harald Astrup Arnesen (NOR)
3. Jovian Hediger (SUI)
4. Richard Jouve (FRA)
5. Čching-chaj Sun (CHN)
6. James Clugnet (GBR)

Čtvrtfinále č.5
1. Gjøran Tefre (NOR)
2. Andrew Young (GBR)
3. Andrej Krasnov (RUS)
4. Johan Häggström (SWE)
5. Verneri Suhonen (FIN)
6. Marcus Grate (SWE)

Startovní listina čtvrtfinálových jízd žen
Čtvrtfinále č.1
1. Nadine Fähndrichová (SUI)
2. Sophie Caldwellová (USA)
3. Mari Eideová (NOR)
4. Vesna Fabjanová (SLO)
5. Alice Cancliniová (ITA)
6. Anikken Gjerde Alnaesová (NOR)

Čtvrfinále č.2
1. Laurien van der Graaffová (SUI)
2. Linn Svahnová (SWE)
3. Julia Kernová (USA)
4. Kristine Skistadová (NOR)
5. Anne Winklerová (GER)
6. Nina Dubotolkinová (RUS)

Čtvrtfinále č. 3
1. Anamarija Lampičová (SLO)
2. Julie Myhreová (NOR)
3. Evelina Settlinová (SWE)
4. Dahria Beattyová (CAN)
5. Nadine Herrmannová (GER)
6. Tereza Beranová (CZE)

Čtvrtfinále č. 4
1. Kateřina Janatová (CZE)
2. Linn Sömskarová (SWE)
3. Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
4. Krista Pärmäkoskiová (FIN)
5. Coletta Rydzeková (GER)
6. Hristina Matsokinová (RUS)

Čtvtrfinále č. 5
1. Maja Dahlqvistová (SWE)
2. Katja Višnarová (SLO)
3. Greta Laurentová (ITA)
4. Ane Appelkvist Stensethová (NOR)
5. Sofie Krehlová (GER)
6. Katri Lylynperäová (FIN)