Menu

Hokej

Tipsport extraliga

Mountfield HK – HC Kometa Brno

2:1

po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

03.01.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • 33. kolo • Adam Kodet

Tipsport: 2.2 4.3 2.78 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Celkové statistiky:
Střely na branku – 40:26
Vyloučení – 4:7 (navíc MHK 1 x 10 min. OT, KOM 3 x 10 min OT)
Buly – 35:30
Hity – 8:10
Bloky – 13:9 (22:35:53)
Ode mě je to už opravdu vše, mějte se krásně, užijte si víkend a já vás srdečně zvu ke sledování některého z našich dalších extraligových textových přenosů.
Nejlepšími hráči utkání se stali oba brankáři Marek Mazanec a Marek Čiliak.
Obrovská bitva zná svého vítěze a je jím nakonec domácí Mountfield HK. Brno se po celý zápas nemohlo vymanit z tlaku Hradce a i když Kometa měla pár světlých momentů a ve třetí třetině dokázala vyrovnat, na víc než na bod to nestačilo. Po parádní akci elitní formace Lvů v prodloužení nakonec zajistil druhý bod pro domácí hráče kapitán Radek Smoleňák, který tak povede letošní první pozápasovou děkovačku proti Brnu.

Konec zápasu.

60:29

60:29 Radek SMOLEŇÁK - 2:1

60:29

Hradec právě vstřelil branku!
Hradec bleskově skóruje a bere si bonusový bod! Trojice Cingel-Chalupa-Smoleňák předvedla nádhernou akci, kdy druhý jmenovaný puk potáhl a předložil ho jako na zlatém podnose kapitánovi RADKU SMOLEŇÁKOVI, který z úhlu puk zametl za bezmocného Čiliaka do prázdné branky. Asistence: Matěj Chalupa, Lukáš Cingel

60:10

První buly opět pro hosty, Plekanec si ale svůj postup vstříc Mazancovi rozmyslel.

60:01

Začalo prodloužení.
Třetí perioda nabídla jednu branku, o kterou se postaral přesným pokusem mezi betony Martin Zaťovič. Oba týmu si vytvořili ještě spoustu dalších příležitostí, utkání a atmosféru na stadionu navíc vyhrotilo několik ostrých zákroků a osobních trestů. Zápas kvůli nim nedohrají Zaťovič, Horký ani Nedomlel a ztráta to je především pro Brno, protože minimálně kapitán Komety bude hodně scházet v případných nájezdech. Před námi je pětiminutové prodloužení ve třech.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:39

Hruška se přece jen ještě jednou obtočil kolem hradecké klece a snažil se nikým neatakovaný překonat Mazance. Když nic jiného, alespoň vybojoval další buly v útočném pásmu. Brno má ještě dost času na vedoucí branku.

59:20

Hradec je kompletní, utkání směřuje do prodloužení.

58:45

Moravané se drží v blízkosti Mazance, další střelecký pokus ale nezapsali a domácí se osvobodili.

58:06

Proti pokusu Kuska obětavě zalehl Filip Pavlík, brněnský forvard ale přece jen dokázal na Mazance vystřelit. Ten utěsnil všechny škvíry ve svém postoji a gól nepřipustil.

57:18

Domácí střídačka si vzala oddechový čas. Oba hlavní trenéři předali svým svěřencům závěrečné pokyny a hlavně je uklidnili.

57:18

Nedomlel zbořil u mantinelu Orsavu a svůj trest si ani neodsedí. I domácí tvrďák inkasoval 2+10 za vražení na hrazení a utkání pro něj končí. Trest odsedí Jergl.

57:05

Puk je v hrsti jednoho z fanoušků na tribuně, vhazuje se před Mazancem.

56:44

Kometa na druhou stranu zatím celkem zdarma drží jednobodový zisk, i když i Moravané několikrát nebezpečně zahrozili. Souvislejší tlak si však po celý zápas nevytvořili.

56:22

Hradecké zatím může mrzet nezužitkovaná střelecká převaha a neproměněné šance. Tyto aspekty sráží Mountfield v podstatě celou sezónu.

55:56

Zaťovič s Horkým za mohutného pískotu odjeli rovnou do kabin, protože jejich trest by nevypršel ani do konce případného prodloužení. Nebudou tak k dispozici ani pro eventuální nájezdy.

55:38

Domácí nesehráli přesilovou hru vůbec dobře a Čiliaka nijak výrazně nezaměstnali. Promrhali tak jedinečnou šanci na opětovné strhnutí vedení na svou stranu.

55:14

Emoce na ledě by se daly krájet, po skrumáži byl před Čilakem aktivní Smoleňák, kterého musela usměrnit brněnská obrana.

54:57

Pak se Lvi vlastní nepřesností připravili o pásmo a ztratili dobrých 20 vteřin dvojnásobné přesilovky.

54:25

Mountfield v poklidu kombinuje, očekávanou střelu vyslal Filip Pavlík, jeho pokus byl však zblokován.

53:53

Zkušený Plekanec však vyhrál buly a tlak Hradce je pozdržen.

53:50

Kometa jde do tří a svou nedisciplinovaností poskytuje Hradci obrovskou šanci. Zaťovič je potrestaný za podrážení a verdikt nese hodně nelibě a počastoval rozhodčího hodně nevybíravými výrazy. Vyfasoval za to další desítku, menší trest za něj odsedí Dočekal.

53:21

Brňanům na chvíli narostla křídla, ty jim ale přistřihl rozhodčí, který vylučuje Luboše Horkého za souboj u mantinelu proti Smoleňákovi. Za vražení na hrazení navíc inkasoval osobní desetiminutový trest.

52:01

52:01 Martin ZAŤOVIČ - 1:1

52:01

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa srovnává krok! Podobně jako při první brance zápasu se ujala poměrně nenápadná a nevinně vyhlížející střela. Jejím autorem byl MARTIN ZAŤOVIČ, který po vyhraném Plekancově buly propálil Mazance po zemi mezi betony a připisuje si gól i ve třetím vzájemném zápase. Navrch zaokrouhlil svůj letošní gólový účet na 20 zářezů. Asistence: Peter Mueller, Tomáš Plekanec

51:46

Smoleňák přebruslil Mlčáka a v rychlosti mířil na bližší tyčku, branku soupeře ale těsně minul. Škvírka u tyčky tam však byla a domácí kapitán ji dobře viděl.

51:10

Rýsovala se situace dva na dva před Čiliakem, Pilař ale puk jen z dálky nahodil na branku a odjel na střídačku.

50:23

Hruška střílenou přihrávkou vyzval k teči těsně před Mazancem Plekance, ten ale prudký kotouč nezasáhl.

50:01

Předváděná hra ve třetí třetině probudila domácí tribuny, které se rozezpívaly opravdu hlasitě.

49:15

Hra ve čtyřech zatím více svědčí domácím, pokusy Lva ani Cibulskise se však neujaly.

48:46

Kusko se Smoleňákem se tak dlouho na vhazovaní osekávali, až je rozhodčí oba vykázali na trestnou lavici. Kusko za sekání, Smoleňák za krosček.

48:46

Perret se snažil využít své rychlosti, jenže puk nechal za sebou a projel za modrou čáru jako první. Ofsajd.

48:34

Hradec horké chvilky přestál a Rosandić je na ledě. Ihned po jeho návratu se ale domácí provinili dalším icingem a vhazuje se v jejich obranném pásmu.

47:57

K dalším nebezpečným ranám z mezikruží se postupně dostali ostrostřelci Vincour a Mueller, oba dva však narazili do zdi jménem Marek Mazanec.

47:19

Za obranou Lvů nakonec zůstali zapomenutí Kusko s Muellerem, který domácímu brankáři zblízka pěkně zavařili.

46:56

Brňané se drží v pásmu, ale jejich kombinace je příliš pomalá.

46:15

Vhazovat se bude v blízkosti domácí branky.

46:15

Rosandić lehce potáhl Plekance u mantinelu svou holí a to neušlo zraku hlavního arbitra, který ho poslal na trestnou lavici za hákování. Teprve druhá přesilovka pro Brno.

45:55

Dragoun si šikovně obhodil Malce, jenže k puku to nakonec měl daleko a nedostal se k němu.

44:48

Na ledě už je druhé východočeské komando, jehož součástí je i Jakub Lev. Ten se položil do střely z nápřahu od levého hrazení, branku ale minul.

44:14

Koukal s Jerglem zavezli puk opět do pásma, jenže Hradec ho nahání po mantinelu místo aby se snažil ho dostat na osu hřiště do střelecké pozice.

43:48

I když v celkovém součtu Hradec na buly ztrácí, v útočném pásmu je úspěšnější a proto nemusí o puk v blízkosti Čiliaka zbytečně bojovat.

43:32

Dnešní debutant Jan Mlčák neubránil nájezd Mateje Pauloviče a dvakrát ho zahákoval. Odsedí si za to dvě minuty.

43:20

Orsava dostal krásný pas do mezikruží, ale znovu ztroskotal na perfektním a jistém Mazancovi.

42:58

Vyčerpaná hradecká pětka jen odevzdala puk a odjela na střídačku, puku se chopilo Brno.

42:27

Nahození Čápa neprošlo přes Zaťoviče a oba dva pak svedli sprintérský souboj, který vyhrál domácí bek a nepustil elitního brněnského střelce do šance.

42:21

Po lehkém nedorozumění se provinila zakázaným uvolněním i Kometa, konkrétně Malec. Vhazuje se po levé Čiliakově ruce.

42:00

Další spolehlivý zákrok předvedl Mazanec proti výpadu Kuska a útočí tak na své páté čisté konto.

41:27

Po vzájemném souboji a klinči skončili na zemi Mueller a Rosandić, následně se Radovan Pavlík dopustil zakázaného uvolnění.

40:49

Orsavu po jeho průniku do pásma rychle odzbrojil Šalda a Mazanec zatím na zákrok ve třetí periodě čeká.

40:09

Úvodní vhazování znovu ovládla Kometa ale byli to domácí, kteří jako první pronikli do útoku. Po Chalupově nahození Čiliak raději přerušil hru.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:54.
Statistiky 2. třetiny (celkem):
Střely – 18:13 (34:17)
Vyloučení – 0:2 (1:3)
Buly – 11:13 (19:23)
Hity – 4:4 (7:6)
Bloky – 2:2 (7:5)
Druhá třetina se odehrála v podobném duchu jako ta první, Hradec nadále třímá otěže zápasu pevně ve svých rukách a za aktivitu byl odměněn prvním gólem Lukáše Cingela. Kometa se dokázala osmělit až v polovině utkání, kdy několika delšími pobyty před Mazancem a nebezpečnými střelami pořádně zavařila domácí defenzívě. V největší šanci se po úniku ocitl obávaný Peter Mueller, ani na dvakrát ale skvělého Mazance nepřekonal. Parádní výkon ale podává tradičně i Marek Čiliak, a tak je zápas zatím na góly skoupý, na šance však nikoliv.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Konec třetiny se odehraje v klidu, Hradec těsné vedení nenavýšil.

38:59

Pliař se natlačil až před kasu a bekhendem ohrozil branku Komety, mnohem nebezpečnější ale byla následná švihovka Jergla z levého kruhu. Ani jeden z domácích forvardů neuspěl a Hradec vyklidil pásmo.

38:05

Ofenzivní výlet si dopřál Filip Pavlík, který obkroužil branku, sjel si zpátky na modrou a vyslal přízemní střelu, kterou ještě dokázal tečovat Smoleňák. Čiliak s obtížemi odolal.

37:20

Po delší době se připomněla první formace Komety, když Mueller nahodil puk od modré na Mazance a odražený puk se snažil dorážet Zaťovič.

36:48

Dragoun nepropasíroval střelu přes pozorného Gulašiho, který v obraně dnes působí velmi zodpovědně. Přes něj zkrátka dnes puky neprojdou.

35:58

Prudkou Cingelovu příhru nedokázal Cibulskis zpracovat a Hradec přišel o pásmo.

35:10

Lotyšský bombarďák si sjel blíže k brance a vyslal další ránu, kterou trefil rameno Čilaka. Lev ani Radovan Pavlík se k dorážce nedostali a Brno se osvobozuje.

34:48

Nepovedená Jerglova střela se od Čiliaka odrazila ke Smoleňákovi, který ji nedokázal zamést za brankovou čáru. Následná Cibulskisova bomba byla bonbónkem pro lapačku brněnského brankáře.

34:32

Hradec má v rychlém sledu další možnost početní výhody a určitě s ní bude chtít naložit lépe než s tou předchozí.

34:19

Daniel Rákos velmi nevybíravě trefil svého nedávného spoluhráče Rosandiće do hlavy a schytal za to několik ran od mstitele Nedomlela. Rákos je vyloučen za vražení na hrazení a automaticky tak vyfasoval i osobní desítku. Trest odpyká Kunc.

33:56

Druhá přesilovka Hradce rozhodně nebyla tak nebezpečná jako ta první. Kometa je kompletní a trošku si zlepší svou bídnou úspěšnost v oslabení.

33:12

Hradečtí konečně rozestavěli svou přesilovkovou formaci, jenže Klíma situaci příliš uspěchal a po jeho nepřesné ráně se puk odrazil od hrazení zpátky do středního pásma.

32:33

Parádní šance netypická pro přesilovku. Smoleňák přiklepl puk do jízdy Koukalovi, který si sjel za obranu a snažil se vymíchat Čiliaka rychlou kličkou, jenže puk mu na konci akce sjel z čepele a nezakončil tak, jak by potřeboval.

31:51

Čároví rozhodčí dnes při vhazování nebývale otálí a zdržují, což se nelíbí ani hráčům ani fanouškům.

31:51

Z lehké frustrace pak Malec poslal jednoho z hradeckých k zemi mimo hru a odsedí si za to menší trest. Druhá přesilovka pro Mountfield.

31:20

Malec napřáhl na modré ke střele, trefil ale jen zakleknutého Dragouna, který si ze zápasu odnese pořádnou modřinu.

30:47

Cibulskis naremploval na mantinel Orsavu a poslal ho k zemi, stejný kousek se na opačném konci hřišti povedl Rosandićovi proti nedávnému parťákovi Vincourovi.

30:28

Dočekal vyhrál buly čistě na Gulašího, který další ranou jako z praku trefil jen hradeckého gólmana.

30:25

Puk vypadl mimo hřiště a po tom, co si čárový arbitr vyzvedne nový, vhodí ho do kruhu v blízkosti Mazance.

29:54

Lukáš Kucsera na hranici faulu skolil Rosandiće, kterému se to stejně jako místnímu publiku nepozdává. Rozhodčí ale nechává hru plynout, což je pro tempo samozřejmě dobře.

29:31

Chalupa se lehkovážně nechal odzbrojit Lubošem Horkým, který s pukem okamžitě vystartoval vstříc Mazancovi, projel celé hřiště a natlačil se do brankoviště. Jeho zakončení ale postrádalo kvalitu a razanci.

29:15

K zakončení se po sérii pasů ve slotu dostal Dragoun, Čiliak si proti němu dobře povyjel a hradecký centr neměl kudy procpat puk za jeho záda.

28:34

Perret s Jerglem si vyměnili puk, jenže finální přihrávka druhému jmenovanému nevyšla dle představ a Hradec musel pozice před Čiliakem vyklidit.

28:20

Hra po souboji v rohu přerušena, viditelně podrážděný Klíma se ještě dostal do křížku s Barankou. Nastalou situaci museli uklidňovat čároví sudí.

27:55

Hradec najednou působí značně bezradně a v podstatě jen odpaluje kotouče co nejdále od své branky.

27:35

Lukáš Kucsera objel branku a snažil se z otočky překvapit Mazance, ten v posledních minutách svůj tým hodně drží a potvrzuje své famózní prosincové statistiky.

27:11

Puk okamžitě po tom, co ho získal, nahodil na branku Horký, Kometa se následně drží v pásmu.

26:30

Chalupa v souboji jeden na jednoho v rychlosti proti Pyrochtovi neuspěl, zpětný pas se nevydařil ani Smoleňákovi.

25:55

Brňané se ze všech sil ženou za vyrovnáním, Plekanec to zkoušel na dvakrát z levého kruhu. Mazanec připraven.

25:44

Poprvé se hra odvíjí po delší dobu před hradeckou klecí, obranu Mountfieldu pořádně zaměstnala Hruškova lajna, která si vytvořila slušný závar.

25:26

Kometa se probouzí! Nejprve puk do pásma zavezl Kunc a nebezpečné pálil zápěstím, ke dvěma dorážkám se propracoval Horký a Kusko. Mazanec s vypětím všech sil odolal.

24:50

První velká šance hostů a v akci nikdo jiný než Peter Mueller, který pláchl všem strážcům a řítil se na Mazance úplně sám. Hradecký gólman však v poslední době chytá v obrovské formě a poradil si i se střelou mezi betony i s následnou dorážkou.

24:39

Čáp čistě poslal k zemi Hrušku, což vzbudilo v ochozech velký ohlas.

23:55

Třetí útočná formace Hradce je dnes k nezastavení, po nezištném pokusu Lva přes obránce Čiliak zasáhl na poslední Chvíli, činit se musel i proti dvojnásobné dorážce Klímy.

23:31

Radovan Pavlík si chtěl puk přikopnout do jízdy, Svozil mu ale nedaroval ani centimetr ledu a přístup do pásma mu odepřel.

23:15

Kometa se ještě nedostala s pukem na holi na útočnou polovina a když se přece jen pokusila projít přes modrou čáru, provinila se ofsajdem. Tlak domácích je drtivý.

22:40

Cibulskis prověřil Čiliaka střelou od modré a doufal, že směr letu puku ještě někdo z jeho spoluhráčů změní, to se však nestalo.

22:15

Mountfield je nadále aktivnějším týmem s soupeři puk nehodlá půjčit.

21:30

Hradec je v rauši. Nedomlel si dovolil útočný výpad a po stahovačce vypálil do betonu Čilaka, puk se odrazil znovu ke nebezpečnému Jakubu Lvovi, který bekhendem minul.

20:50

20:50 Lukáš CINGEL - 1:0

20:50

Hradec právě vstřelil branku!
Hradec jde přeci jen do vedení! Když se domácí neprosadili z vyložených šancí, museli si pomoci haluzí. LUKÁŠ CINGEL dostal pas od Chalupy na modrou čáru, poslal ho nejkratší cestou směrem na branku a ten po zemi zapadl za bezmocného Čiliaka, který situaci přes chumel hráčů před sebou vůbec neviděl. Asistence: Matěj Chalupa

20:24

Lev je dnes proti bývalému zaměstnavateli pravdu nahecovaný a při chuti. Po bombě Filipa Pavlíka se dostal k dorážce, kdy mohl po otočce mířit do poloodkryté klece, tísněný obráncem Brna ale situaci přejel.

20:18

Icing Komety přesouvá hru před Čiliaka.

20:08

Ofsajd domácích přerušuje poprvé v druhé třetině hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Vše je připraveno ke startu druhé třetiny.
Další třetina začne přibližně v 18:53.
Statistiky po 1. třetině:
Střely – 16:4
Vyloučení – 1:1
Buly – 8:10
Hity – 3:2
Bloky – 2:1
První třetina dnešního utkání přinesla jednoznačnou střeleckou i herní převahu domácího celku. Ten zasypal Čiliaka sprškou šestnácti střel, naopak Kometa ohrozila zamrzlého Mazance jen čtyřikrát. Mountfield ale znovu doplácí na svou střeleckou neefektivitu v koncovce, což ho může v konečném účtování přijít draho. Kometa, jak má venku ve zvyku, trpělivě čeká na své šance, kterých ale zatím příliš mnoho nepřišlo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Ještě jedna nebezpečná skrumáž před Čiliakem! Dorážet se pokoušeli Perret i Jergl, brněnský maskovaný muž ale zůstává bezchybný a první perioda skončí nerozhodně.

19:18

Cingel zvítězil na buly nad mnohem zkušenějším Plekancem a Hradec odehraje zbytek třetiny v poklidu.

19:14

Po icingu se hra přece jen ještě jednou přesune před Mazance.

19:07

Hradečtí zkušené drží kotouč co nejdále od vlastní branky, tu soupeřovu se ale první formaci Lvů ohrozit nepodařilo.

18:40

Po průniku středem hřiště a přiklepnutí od Nedomlela střílel Smoleňák, jeho švih ale Čiliak dávno viděl a zůstává nepřekonaný.

18:02

První formace Brna je zatím takřka neviditelná a i když se teď na chvíli udržela s pukem na holi v útoku, střela z toho nevyústila.

17:26

Lev přetlačil bývalého parťáka Plekace na vhazování a ve spolupráci s Klímou dostali puk do bezpečí.

17:09

Kometa se v závěru třetiny chce připomenout Marku Mazancovi, zatím se jí to ale hrubě nedaří. Střelecké pokusy Dočekala i Kuscery byly odraženy mimo jeho branku.

16:46

Po odrazu se do dobré palebné pozice dostal Koukal, tentokrát však brankář Komety situaci viděl a nechal vyniknout svou lapačku.

16:29

Filip Pavlík napálil puk z otočky skrz hradbu těl a ten prošel až na Čiliaka, kterého trefil do masky. Brněnský gólman měl štěstí, že ho rána trefila, vůbec ji totiž neviděl.

16:15

Hradečtí fanoušci se očividně baví a mají k tomu pádný důvod. Jejich oblíbenci zatím svého soupeře výrazně přehrávají, jenže bez kýženého gólového efektu.

16:05

Po nevinné střele od hrazení Čiliak přerušuje hru a připisuje si další bezproblémový zásah.

15:30

Dlouhý souboj o kotouč v rohu za brněnskou brankou vyzníval nerozhodně, nakonec ale puk přece jen vyplul na hradecké hole.

14:40

Hra se několikrát přelila z jedné strany na druhou, kromě několika ostřejších soubojů ale nepřinesla žádnou další šanci ani na jedné straně.

13:53

Do poloúniku se dral Jan Hruška, který další kličkou obešel obránce, následně se však do vlastních technických fines sám zamotal a Mazance ani nezaměstnal.

13:25

Hradec zatím trpí na vlastní nepřesnosti jako teď, kdy Chalupa nenašel hůl Smoleňáka, i když nebyl nikým atakován.

12:54

Hradec je zatím silnější v osobních soubojích, Nedomlel za brankou přimáčkl Plekance k hrazení a čistě ho obral o puk.

12:30

K dalšímu nebezpečnému zakončení směrem na brněnskou branku se blýskl Koukal, i on ale ztroskotal na zatím pozorném Čilakovi. Hradečtí hokejisté brněnskou modlu v brance slušně rozchytali.

11:46

To po akci na druhé straně to v ochozech jen zahučelo. Puk se odrazil do ideální pozice v mezikruží na hokejku Jakuba Lva, ten se snažil střílet do protipohybu Čilaka a trefil jen brankovou konstrukci.

11:16

Hra se po delší době na chvíli přestěhovala před Mazance, Brno ale z držení kotouče nevytěžilo ani střelu.

10:47

Radek Smoleňák se nachomýtl k odraženému puku v blízkosti brankoviště, puk se ale ze skrumáže před Čiliakem neodrazil pro hradeckého kapitána příhodně a ten tak ani nezakončil.

10:18

Smoleňák vystihl další zpackanou brněnskou rozehrávku a rázem z toho bylo přečíslení tři na dva. Pas na Cingela byl přesný, ten ale další přihrávkou nenašel Chalupu a Hradec se vlastní chybou připravil o šanci.

10:02

Vyhrané Koukalovo vhazování zužitkoval Mislav Rosandić, jenž okamžitě z voleje vyslal na branku Komety prudkou ránu. Brněnský fantom ale střelu dobře viděl a zasáhl bez problémů.

09:35

Boj v rohu vyzněl lépe pro Moravany, než ale stihli založit útok, obral Baranku o puk ve středu hřiště Chalupa a nahrnul ho na Čiliaka, který přerušuje hru.

09:20

Hru přerušuje dnes poprvé komerční přestávka a vhod přijde zejména hostům, kteří se ocitli pod rostoucím tlakem Lvů.

09:11

Už se ale hraje opět před brankou Brna. Cibulskis napřáhl na modré a jeho několikrát tečovaná střela prolétla jen těsně mimo branku Čiliaka. Klíma se po teči či dorážce natahoval marně.

08:38

Orsava dlouhým křižným pasem hledal Hrušku, do dráhy kotouče se však holí vložil Šalda a odrazil ho mimo Hruškův dosah.

08:12

Ostřílený matador Tomáš Plekanec však chybu napravil hned na buly a získal kotouč pro svůj tým.

08:08

Když už se Brno přece jen dostalo ke kotouči, poměrně neuváženě ho Plekanec poslal přes všechny čáry tak prudce, že ho nikdo v modrém nebyl schopný zasáhnout. Zakázané uvolnění.

07:36

Mueller srdnatě napadá rozehrávku Hradce za Mazancovou brankou, proti přesile ale nakonec neuspěl a Mislav Rosandić vyvezl puk do středu hřiště.

07:04

Po vypršení trestu vypálil od modré Cingel, ale spíš hledal někoho na teč, než že by touto střelou chtěl sám skórovat.

06:34

Lvi tráví většinu času vyměřeného pro trest Dočekala před Čiliakem, poslední minutu jim však notně schází střelba.

05:55

Další ostrý projektil z hole Filipa Pavlíka se nevešel mezi tři tyče, bombu Jergla zase zablokoval obětavý Gulaši, kterému lehání do střel rozhodně není cizí.

05:10

Ihned po buly pálil Filip Pavlík, po chvíli z blízkosti brankoviště dorážel Matej Paulovič. V obou případech byl Čiliak tak, kde měl.

04:58

První početní výhodu si zahraje i Mountfield, Dočekal si počínal u mantinelu neobratně a pyká za podrážení.

04:36

Po vyhraném buly v útočném pásmu v podání Rákose vyslal dělovku od modré Gulaši, našel jen připravený beton Mazance.

04:10

Stejný hráč tentokrát na modré přibrzdil, puk nabídl Rosandičovi, který ještě hledal na vzdálenější tyči Perreta. Francouz by zakončoval do prázdné branky, puk ale těsně nezasáhl.

03:45

Jergl byl při přechodu do útoku až příliš horlivý a přejel čáru dříve než kotouč. Píska se tedy ofsajd.

03:18

Hosté ani na dvakrát neprošli do útočného pásma, Hradečtí je zastavili už v tom středním.

02:35

Ihned poté se vstříc brněnské bráně vrhl Lev a v ideální moment předložil puk na teč Klímovi. Ten ho opravdu zasáhl, touš se ale odrazil do připraveného Čiliaka.

02:12

Hradec je kompletní a první přesilovku soupeře bez problémů ustál.

02:05

Mislav Rosandić dokázal vyhodit a po zmatcích v rozehrávce se Brňané dopustili icingu. Vhazuje se před Čiliakem.

01:24

I Kometa se rozhodla vystřídat a Pyrochta se hned po zisku pásma snažil ohrozit z dálky Mazancovu klec. Po teči se natahoval Rákos, který ještě nedávno pod Bílou věží působil.

01:01

Hradec se osvobodil a poslal na led čerstvou čtyřku.

00:34

Právě faulovaný Zaťovič je na ledě v elitním přesilovkovém komandu a rýsoval přihrávku na Muellera, pozorný Lev ale pas překazil.

00:11

Čáp zboural na útočné modré hostujícího kapitána a odsedí si menší trest za faul kolenem.

00:05

Úvodní buly ovládl Plekanec, po průniku Zaťoviče a faulu na jeho osobu je hra přerušena.

00:01

Utkání právě začalo.
Teď už se ale pojďme věnovat radostnějším věcem, a sice dnešnímu extraligovému utkání. Vše je připraveno k úvodnímu vhazování.
Do startu utkání zbývá jen pár minutek, ještě před úvodním vhazováním ale proběhne slavnostní předání šeku na 33 tisíc korun. Částka je výtěžkem za měsíc leden v charitativní akci Skóruj pro..., kterou organizuje hradecký klub a v uplynulém měsíc podpořila Davida Jarkovského, který trpí leukémií.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Nedomlel (A), Rosandić, Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – Klíma, Lev, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, R. Pilař.

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, Mlčák, Pyrochta, Glover, Gulaši (A), Svozil (A), Malec – Zaťovič, Plekanec, Mueller – Orsava, Hruška, Vincour – Dočekal, Rákos, Kucsera – Kunc, Kusko, L. Horký (C).

Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Hynek, Ganger.
Kometa dnes kromě zmíněných Petra Holíka a Tomáše Bartejse postrádá i Martina Erata a Ondřeje Němce. Šanci v obraně tak letos poprvé dostane osmnáctiletý Jan Mlčák, který nastupoval v této sezóně primárně v Litoměřicích a má na kontě 10 startů za reprezentaci U20. Letošní premiérový start v brněnském dresu si odbyde i navrátilec Marek Čiliak.

V hradecké sestavě se po lehčím otřesu mozku při zápase proti Spartě přece jen do sestavy podívá Radovan Pavlík, trenéři Růžička s Martincem tak zvolili totožnou sestavu jako ve dvou posledních extraligových utkáních.
HC Kometa Brno


Ani brněnský hokejový klub však neprožívá zrovna snové období. Z prvních 14 zápasů odešel sice bez bodu jen jednou, jenže v říjnu padla na tým krize, kterou po pěti porážkách v řadě a propadu mimo postupovou šestku odnesl trenér Petr Fiala. Toho nahradil spasitel Libor Zábranský, jenže ani jeho návrat na lavičku okamžitý efekt nepřinesl. Z dalších deseti duelů Kometa šestkrát shořela a od dalšího pádu tabulkou ji zachránila až série tří domácích duelů v řadě. Všechny tři totiž dokázali Moravané opanovat, když naposledy výsledkem 9:1 doslova zadupali do země Karlovy Vary.

Dobrou zprávou pro Brno je, že se opět může spolehnout na své elitní ofenzivní komando Mueller-Holík-Zaťovič. Petr Holík je se 37 body nejproduktivnějším hráčem týmu, Martin Zaťovič je s 19 zářezy zase druhým nejpilnějším střelcem celé ligy. Americký vousáč Peter Mueller sice v kádru dlouhé dva měsíce vinou zranění chyběl, po návratu ale hraje ve fenomenální formě. Vždyť za šest zápasů stihl posbírat 14 bodů a proti Energii se blýskl bilancí 3+3!

I v Brně v posledních týdnech řádně zahýbali svým kádrem. Kromě zmíněných akvizic v podobě Vincoura s Rákosem získala Kometa do svých řad nedávno i amerického beka Jacka Glovera, který se zároveň rozehrává v Třebíči. Návrat na led ohlásil domácí miláček Martin Erat, z hostování ve Zlíně se vrátila brankářská modla Marek Čiliak. V Brně se však také s několika hráči rozloučili. Na začátku prosince byl do Vítkovic uvolněn Jan Štencel. Do Hradce putoval Jakub Lev, stejným směrem ale o 20 km jižněji pak formou hostování zamířili Vladimír Svačina a Pavel Jenyš. Zranění jsou momentálně Petr Holík a Tomáš Bartejs.

Poslední zápasy Komety Brno:
Litvínov – Kometa 5:2
Ml. Boleslav – Kometa 5:4p
Kometa – Sparta 5:3
Kometa – Vítkovice 3:1
Kometa – K. Vary 9:1

Nejproduktivnější hráči:
Petr Holík – 37b (11+26)
Martin Zaťovič – 33b (19+14)
Tomáš Plekanec – 23b (8+15)
Jan Hruška – 22b (9+13)
Peter Mueller – 20b (8+12)
Mountfield HK


Královéhradecký hokejový tým prožívá výsledkově turbulentní sezónu a momentální osmá příčka v tabulce rozhodně není pozice, na které by se ambiciózní celek chtěl nacházet a na jakou by byli hradečtí fanoušci zvyklí. V prosinci zapsali Lvi v lize čtyři porážky v řadě, ze kterých dokázali vydolovat jediný bod, tři z těchto nezdarů navíc přišly před vlastními diváky. Reputaci si ale před koncem roku svěřenci Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince přece jen trochu vylepšili, když nejprve zdolali odvěkého rivala z Pardubic 4:1 a posléze si v ČPP Aréně poradili 5:2 s lídrem tabulky ze Sparty.

Po nepřesvědčivých výkonech těžko v kádru Východočechů hledat tahouny, jedno jméno je ale třeba přeci jen vyzdvihnout. Marek Mazanec se v brance rozchytal do obdivuhodné formy. V prosinci se postavil mezi tři tyče v součtu s Ligou mistrů desetkrát, úspěšnost vyšponoval na 95,2 %, průměr smáčkl na perfektních 1,3 a pětkrát byl vyhlášen hvězdou zápasu. Byl také nominován na cenu nejužitečnějšího hráče Champions Hockey League.

Mountfield byl také aktivní na přestupovém trhu. Výměnou za Daniela Rákose získal z Brna Jakuba Lva, teprve včera bylo potvrzeno hostování Lukáše Žejdla z Mladé Boleslavi do konce sezóny. Hradec ale nedávno přišel o snajpra Tomáše Vincoura, který se vrátil z hostování právě do Brna předčasně. Na marodce jsou aktuálně kvůli zranění Rudolf Červený, Tomáš Linhart a Michael Gaspar.

Poslední zápasy Mountfieldu HK:
Mountfield HK – Liberec 2:3p
Kladno – Mountfield HK 3:1
Mountfield HK – Plzeň 0:3
Pardubice – Mountfield HK 1:4
Mountfield HK – Sparta 5:2

Nejproduktivnější hráči:
Radek Smoleňák – 22b (11+11)
Rudolf Červený – 16b (5+11)
Lukáš Cingel – 15b (8+7)
Aleš Jergl – 14b (5+9)
Matěj Chalupa – 13b (5+8)
Vítejte na soutoku Labe s Orlicí, ve východočeské metropoli Hradci Králové, kde se dnes odehraje utkání 33. kola Tipsport extraligy mezi domácím Mountfieldem HK a hostující Kometou Brno.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Mountfield HK – HC Kometa Brno

2:1

po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Cingel (M. Chalupa), 61. Smoleňák (M. Chalupa, Cingel) – 53. Zaťovič (Mueller, Plekanec)

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Nedomlel (A), Rosandić, Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – Klíma, Lev, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, R. Pilař.

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, Mlčák, Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec (A) – Zaťovič (C), Plekanec (A), Mueller – Orsava, Hruška, Vincour – Dočekal, Rákos, Kucsera – Kunc, Kusko, L. Horký.

Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Hynek, Ganger

Diváci: 5877

Průběh zápasu
1. třetina
00:11 HKM 2 Čáp, faul kolenem
04:58 KOM 2 Dočekal, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:50 HKM 1:0 Cingel (M. Chalupa)
31:51 KOM 2 Malec, nedovolené bránění
34:19 KOM 2+10 Rákos, vražení na hrazení+vražení na hrazení, odpyká Kunc
Po 2. třetině
3. třetina
43:32 KOM 2 Mlčák, hákování
46:15 HKM 2 Rosandić, hákování
48:46 HKM 2 Smoleňák, krosček
KOM 2 Kusko, sekání
52:01 KOM 1:1 Zaťovič (Mueller, Plekanec)
53:21 KOM 2+10 L. Horký, vražení na hrazení+vražení na hrazení, odpyká Kunc
53:50 KOM 2+10 Zaťovič, podrážení+nesportovní chování, odpyká Dočekal
57:18 HKM 2+10 Nedomlel, vražení na hrazení+vražení na hrazení, odpyká Jergl
Po 3. třetině
Prodloužení
60:29 HKM 2:1 Smoleňák (M. Chalupa, Cingel)
po prodl.