Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Konyaspor – Trabzonspor AŞ

0:1

konec (0:1)

23.12.2019, 18:00 • Torku Arena, Konya • 16. kolo • David Suchý

Tipsport: 3.33 3.29 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:17. (19:54:29)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Trabzonsporu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Druhé dějství nám přineslo celkem vyrovnanou podívanou, domácím se dokonce povedlo soupeře velice slušně zatlačit, avšak vyrovnávací branku se jim vsítit nepovedlo. V poslední desetiminutovce byl navíc vyloučen domácí Sahiner, který tak trochu znemožnil šance na vyrovnání.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Ono to skutečně vypadá, že nám tento zápas žádnou další branku už nepřinese, domácí se ještě pokoušejí o poslední nápor.

90+3

Žlutou kartu dostává Selim Ay (Konyaspor).

90+2

Kousek od pokutového území obdržel nahrávku domácí Daci, kterému uskočil míč daleko od nohy. Následoval velice nepřesný centr z nohy Uludaga.

90+1

Sosa se pro změnu vydal po levém křídle, kde ještě spolupracoval s kolegou Nwakaemem, jenž vybojoval další autové vhazování.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela jistě se ještě dočkáme nastaveného času.

87

Pereira zkoušel nákopem oslovit střídajícího Erdogana, jenomže do dráhy letu míče se připletl jeden z protihráčů, který zablokoval pas pouze do zámezí.

86

Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba pět minut hry, s domácím celkem to nevypadá nejlépe. Nejen, že prohrává o jednu branku, navíc dohrává v deseti.

85

Sosa si vzal na starost provedení získané standardní situace. Jeho centr směřoval k zadní tyči, odkud Sörloth hlavičkovým pokusem minul zadní konstrukci.

84

Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Yusuf Sari, přichází Caleb Ekuban.

82

V krátkém časovém sledu tady máme další žlutou kartu, vyfasoval jí totiž domácí Sahiner, který už jednu žlutou měl.

81

Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Nejc Skubič, přichází Paolo Hurtado.

80

Žlutou kartu dostává Yusuf Sari (Trabzonspor AŞ).

78

Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází John Obi Mikel, přichází Dogan Erdogan.

77

Domácí Turan se musel převléci, krev z nosu totiž zakrvácela jeho hrací trikot.

76

K odraženému míči se dostal Miya, který ve velice dobré pozici mířil vysoko nad branku. Cakir by měl plné ruce práce, avšak k zákroku se nemusel dostat.

75

Do pokutového území Trabzonsporu přiletěl další centr, po kterém se napřáhl Jönsson. Jeho rána trefila pouze Mikela, nicméně nápor domácích stále trvá.

74

Hostující hráči se už celkem dlouho dobu nedostali na druhou stranu. Naopak si Skubić vyzkoušel další centr, kterým našel pouze pozorného Campiho.

73

Miya udělal několik rychlých kroků, díky kterým se protáhl až k technickému pokusu. Ten směřoval ke vzdálenější tyči, avšak Cakir předvedl důležitý zákrok.

72

Další centrovaná nabídka pro změnu našla pouze hlavu Parmaka, který odklizením míče do bezpečí zažehnal případné nebezpečí pro hostující branku.

71

Faulem se prezentoval také Novák, který u postranní lajny povalil na zem Skubiće. Trabzonspor se dostává pod tlak, navíc bude čelit standardce.

70

Uludag se postaral o provedení autového vhazování, po kterém se Jönssonovi povedlo přenést hru na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Skubić.

69

Žlutou kartu dostává Nejc Skubič (Konyaspor).

69

Konyaspor měl k dispozici standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů. Jönsson to proto zkoušel vysokým centrem, avšak nejvýše do vzduchu se dostal soupeř.

68

Trabzonspor dokonce vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře Cakira, který sice dokázal roztáhnout hru, nicméně Pereira přišel o hrací předmět.

67

Žlutou kartu dostává John Obi Mikel (Trabzonspor AŞ).

66

Napadající a střídající Miya si při souboji s Pereirou počínal nedovoleně, což uviděl také hlavní sudí. Hosté budou rozehrávat kousek od postranní lajny.

61

Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Riad Bajić, přichází Erdon Daci.
Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Volkan Findikli, přichází Farouk Miya.

60

Další hezká kombinace Trabzonsporu přinesla centr v podání Pereiry, kterému se nepovedlo najít Nwakaemeho, nýbrž pouze pozorného Turana.

59

Po delší době se k míči dostal Sari, proti kterému číhala hned dvojice protihráčů. Možná i proto přišla na řadu zpětná nahrávka až na Turkmena.

58

Hosté tak mohli rozehrávat rohový kop z levé strany. Sosa tentokráte centroval k přední tyči, kde před Campim včas odklízel vzdušnou nabídku Uludag.

57

57. Sörloth selhal v šanci.

57

Do vyložené šance se dostal Sörloth, který si seběhl mezi obránce, načež v tísni mířil do brankáře Kirintiliho, od kterého se míč odrazil nad branku.

56

Jenomže Konyasporu se kombinace zrovna moc nedaří. Jednu z nich dokázal vystihnout napadající Nwakaeme, který se přesto daleko nedostal.

55

Cakirovi se absolutně nepovedl odkop od branky, míč totiž zaplul až za postranní lajnu. Skubić tak kráčí za balónem, který za chvíli pošle na hrací plochu.

54

Findiklimu se nepovedlo přesnou kolmicí najít nikoho ze spoluhráčů, naopak se k padajícímu míči jako první dostal Cakir, který poté rozehrál výhozem.

53

Střídající Sari se svižným způsobem natlačil do vápna, odkud zkoušel štěstí levou nohou, avšak jeho přízemní rána skončila v moci brankáře Kirintiliho.

52

Trabzonspor celkem dlouho kombinoval u svého pokutového území, načež jsme sledovali rozehrávku ke středovému kruhu, kde se nacházel Nwakaeme.

51

S míčem si pohrál také domácí brankář Kirintili, který zvolil roztažení hry na pravou stranu, odkud mu obránce Turan velice přesně vracel na kopačku.

50

Zhruba ze třiceti metrů zkoušel své štěstí Milošević, který velice slabě mířil do rukavic brankáře Cakira. Ten po chvíli rozehrál po zemi na kolegu Campiho.

49

Následoval rychlý protiútok, při kterém Sari ještě vymyslel prostrkávačkou na Pereiru, jehož zpětná nahrávka do malého vápna našla pouze Jönssona.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali poklidnou rozehrávku domácích hráčů, načež to dalekonosným nákopem zkoušel obránce Turan.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Daniel Sturridge, přichází Yusuf Sari.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přeci jenom přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Sörloth. Do té doby jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, oba celky se sice dostaly k náznakům šancí, avšak ani jedna se nevešla mezi tři tyče. Konyaspor to bude mít nyní hodně složité.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Hostující celek opět bezpečně dokráčel na útočnou polovinu, kde v poklidu pracuje s hracím předmětem. Milošević se pokouší napadat rozehrávku soupeře.

42

Přesto se Nwakaeme dostal k další vzdušné nabídce, kterou nebezpečně stáčel do malého vápna, avšak žádný ze spoluhráčů na balón nedosáhl.

41

Nwakaeme opět postupoval po levém křídle, kde proti němu čelila smečka hladových protihráčů. Možná i proto jsme sledovali zpětnou nahrávku na Nováka.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

38

38. Alexander SÖRLOTH - 0:1

38

Trabzonspor právě vstřelil branku!
Do kýženého vedení se dostává hostující celek! Nwakaeme totiž zavezl míč k hranici pokutového území, přičemž se dostal k velice přesnému centru, na který si naskočil ALEXANDER SÖRLOTH, jehož hlavička zapadla přesně ke vzdálenější tyči.

34

Jönsson se pokoušel nastartovat rychlou protiakci, jenomže míč nedokázal přesněji poslat na naběhnuvšího Bajiće, soupeř tak bude moci vhazovat.

33

Cakir si však na hrací předmět vůbec nesáhl, naopak sám mohl rozehrávat od branky, přičemž polovysokým odkopem našel na levém křídle volného Nováka.

32

Domácí začínají zlobit. K nepříjemné ráně se dostal domácí Milošević, který měl za pokutovým územím celkem dost času, avšak přesto vypálil kousek vedle.

31

Je za námi zhruba třetina hry, zatím sledujeme nesmírně nezáživnou podívanou. Hosté mají sice více ze hry, jenomže téměř každá akce přináší nepřesnost.

30

Trabzonspor to opět zkoušel centrem do pokutového území, jenomže ten byl velice nepřesný. Sörloth na něj neměl šanci dosáhnout, bude se odkopávat.

29

Zpětná nahrávka z kopačky Pereiry pořádně zahnala Turkmena, který měl patřičný klid na rozehrávku. Do ní se zapojil také znuděný brankář Cakir.

28

Nwakaeme to zkoušel kolmicí za obranu, nicméně Sturridge se na poslední chvíli zastavil. Akce tak je u konce, naopak balón končí v rukavicích Kirintiliho.

27

Domácí brankář pouze vyboxoval míč ven z hrací plochy, vhazovat tak mohl zkušený zadák Pereira. Ten zvolil nahrávku na vedle stojícího Turkmena.

26

Sosa si vzal na starost provedení standardní situace z levé strany. Jeho nabídka putovala do malého vápna, avšak nejvýše se dostal brankář Kirintili.

25

Domácí podnikli útočný výpad po levém křídle, kde se Uludag odhodlal k centru do pokutového území, avšak odraz míče hrál do karet obránci Turkmenovi.

24

Žlutou kartu dostává Ali Turan (Konyaspor).

24

Po nedovoleném zákroku kousek od středového kruhu se pokračuje ve hře. Turkmen rozehrával nakrátko na Mikela, který celkem dlouho váhá s rozehrávkou.

23

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Sledujeme celkem nezáživnou podívanou, častěji jsou na míči hosté.

22

Nwakaeme si u postranní lajny obhodil jednoho z protihráčů, načež se mu velice přesně povedlo přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Pereira.

21

Žlutou kartu dostává Ömer Ali Şahiner (Konyaspor).

16

Hosté opět zvolili celkem pozvolnou kombinaci, po které to měl na dlouhou nohu Pereira. Za ním se nacházel domácí zadák Uludag, který uklidnil hru.

15

Sosa se dostal hluboko na vlastní polovinu, odkud nakonec nahrával na levé křídlo, kde se Novákovi nepovedlo projít kolem dobře postaveného Skubiće.

14

Průniková nahrávka nakonec našla Hadžiahmetoviće, který se pokusil vypálit z menšího úhlu. Jeho rána pravou nohou směřovala do náruče brankáře.

13

Konyaspor se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na Bajiće, nicméně sudí nechává pokračovat ve hře. Hlavní sudí to má od úvodu hodně složité.

12

Chyba hostů ve středu hrací plochy přinesla hodně prostoru pro Miloševiće. Ten ještě pod sebou hledal Hadžiahmetoviće, avšak ten měl k míči hodně daleko.

11

Vůbec poprvé v tomto duelu se domácí dostali k opačnému pokutovému území, nicméně rozruch byl naprosto zbytečný, jednalo se totiž o jasný ofsajd.

10

Sosa se v krátkém časovém sledu ujal druhého rohového kopu, avšak ani ten nepřinesl nic nebezpečného. Trabzonspor má hned od úvodu jasně navrch.

9

Už to vypadalo, že se Nwakaeme prodere do pokutového území, avšak ho nakonec včas zastavil Ay. Trabzonspor si přesto vybojoval úvodní rohový kop.

8

Na malý moment se k míči dostal také český reprezentant Novák, který v tísni zvolil nahrávku ke středu hrací plochy, kde si o nahrávku řekl Nwakaeme.

7

Hosté se celkem v poklidu prokombinovali až na útočnou polovinu, kde Pereira spolupracoval s vedle stojícím Sturridgem, kterému se povedlo udržet míč.

6

Už se opět pokračuje ve hře, Turan by měl pokračovat ve hře. Kirintili se postavil k úvodnímu odkopu od své branky, který poslal daleko na druhou stranu.

5

Trabzonspor si vybojoval standardní situaci z pravé strany. Ostrý centr nakonec proletěl až do malého vápna, kde se po souboji ocitl na zemi obránce Turan.

4

Na opačné straně se Sörlothovi povedlo centrem oslovit Sturridge, ten si rovnal míč na zakončení pravou nohou, avšak poté trefil pouze jednoho z protihráčů.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu si to po pravém křídle namířil vpřed domácí Sahiner, který dokráčel k pokutovému území, kde ale rychle přišel o hrací předmět.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ali Turan, Ay, Uludağ – Findikli, Jönsson – Şahiner, Hadžiahmetović, Milošević – Bajić.
Náhradníci: Atalay, Taşkıran – Akçay, Daci, Hurtado, Jevtović, Karakaya, Miya, Yaşar, Šengelia.

Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Türkmen, Campi, Novák – Obi Mikel, Parmak – Sturridge, J. Sosa, A. Nwakaeme – Sörloth.
Náhradníci: Kardeşler – Avdijaj, Çörekçi, Dursun, Erdogan, Ekuban, I. Fernandes, Onazi, Sari, Üzüm.

Rozhodčí: Meler – Uyarcan, Bozbey.
Trabzonspor AŞ

Na opačné straně stojí Trabzonspor, který pro změnu kupuje horní patra tabulky, konkrétněji pátou pozici. Trabzonspor je tak na místě, které by v konečném důsledku neznamenalo účast v pohárové Evropě. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě šestadvacet bodů, nicméně na vedoucí celek tabulky, tedy na Sivasspor, ztrácí už osm bodů. Trabzonspor v posledních třech ligových duelech dokázal vyhrát pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti šestnáctému Antalyasporu, který na vlastním stadionu prohrál výsledkem 1:3.
Konyaspor

Fotbalisté Konyasporu se po patnácti duelech nacházejí na průběžné patnácté pozice, což by v konečném důsledku znamenalo setrvání v nejvyšší soutěži. Konyaspor má na svém kontě patnáct bodů, avšak od sestupového pásma ho dělí pouze jediný bod. Domácí celek tohoto zápasu v posledních dvou duelech pokaždé bodoval, v obou případech se jednalo o nerozhodný výsledek. Konyaspor letos vyhrál pouze ve třech případech, na druhou stranu dokázal hned šestkrát dovést utkání do nerozhodného konce.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Konyaspor a Trabzonspor AŞ.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Konyaspor – Trabzonspor AŞ

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 38. Sörloth (A. Nwakaeme)

Karty:   21. Şahiner (KOY), 24. Ali Turan (KOY), 69. Skubič (KOY), 90+3. Ay (KOY) – 67. Obi Mikel (TRA), 80. Sari (TRA)   82. Şahiner (KOY)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:17.

Konyaspor: Kirintili – Skubič (81. Hurtado), Ali Turan, Ay, Uludağ – Findikli (61. Miya), Jönsson – Şahiner, Hadžiahmetović, Milošević – Bajić (61. Daci).
Náhradníci: Atalay, Taşkıran – Akçay, Daci, Hurtado, Jevtović, Karakaya, Miya, Yaşar, Šengelia.

Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Türkmen, Campi, Novák – Obi Mikel (78. Erdogan), Parmak – Sturridge (46. Sari, 84. Ekuban), J. Sosa, A. Nwakaeme – Sörloth.
Náhradníci: Kardeşler – Avdijaj, Çörekçi, Dursun, Erdogan, Ekuban, I. Fernandes, Onazi, Sari, Üzüm.

Rozhodčí: Meler – Uyarcan, Bozbey